מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בדיקות הורמונים לאחר לידהמיכל13/12/2009
שלום,
אני חצי שנה לאחר לידת בני. מניקה למעט ארוחת מוצקים אחת ביום ובקבוק.
להלן תוצאות בדיקות דם שאשמח לתגובתכם, שאר הבדיקות יצאו בערכים תקינים:
אנדוקרינולוגיה
==============
TSH 8.61 mIu/l 0,35 - 5,50 .(..........)*
Free Thyroxine (FT4) 14.5 pmol/l 10,30 - 19,7 .(...*......).
LH - Luteinizing Hormone קטן מ- 0.5 IU/L -
FSH 2.4 IU/l
Estradiol (E2) קטן מ- 200 pmol/L -
=========================
Testosterone Total 2.1 nmol/l 0,5 - 2,6 .(.......*..).
==================
עדיין לא קיבלתי מחזור מהלידה ואני יודעת שאני סובלת מתת פעילות של בלוטת התריס, אני מנסה כרגע להגיע לאיזון באמצעות אלתרוקסין.
אשמח לקבל תגובתכם על הערכים של שאר ההורמונים.
הפרולקטין עדיין לא הגיע.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תת פעילות בלוטת תריס
ד``ר רוזני אברמוף-נס14/12/2009שלום
כפי שאת ציינת קיימת תת פעילות בלוטת תריס אשר עדיין לא מאוזנת.
במידה שונה מינון ELTROXIN צריך לחזור על בדיקת TSH בעוד כ-6 שבועות.
לגבי העדר מחזור: צריך לחכות לבדיקת PROLACTIN. העדר מחזור ורמות נמוכות של LH וFSH כאשר אינך נוטלת גלולות למניעת הריון מצביעות על בעיה מרכזית, הווה אומר ביותרת המוח יתכן עקב רמות מוגברות של PROLACTIN עקב הנקה.
בכל מקרה את צריכה להיות במעקב של אנדוקרינולוג/גינקולוג
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיבות להכתמות חומותמלי13/12/2009
שלום
בת 28, בעלת שחלות פוליציסטיות (אבל פרופיל הורמונלי תקין)
מקבלת מחזור בממוצע כל 33 יום.
מנסים להכנס להריון וקיימנו יחסי מין כל השבוע יום כן-יום לא (אמור להיות שבוע הביוץ שלי)
ביום ה-16 וביום ה-21 מצאתי על התחתון כתם בודד של הפרשה חומה.
חשוב לציין שכל כתם היה חד פעמי ולא המשיך בניגוב, כמו כן לא היו תסמינים אחרים.
מה זה יכול להיות? את הכתם הראשון ייחסתי לביוץ כיוון שהתאריכים פחות או יותר מתאימים אבל מה זה הכתם השני? האם יכול להיות השתרשות?
אילו עוד אופציות קיימות? אני מאוד מודאגת.... אשמח אם תענו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום קל
את צריכה להתייעץ עם רופא נשים בקשר לדימום .
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורמון LHיפית13/12/2009
שלום רב,
מה יכול לגרום לרמות נמוכות של הורמון LH (קטן מ- 0.5) והאם שימוש בגלולות מסוג דיאנה או מקשל נמוך יכול היה לגרום לכך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רמת LH
ד''ר זהר לנדאו13/12/2009שלום רב,
LH הינו הורמון המופרש על ידי בלוטת יתרת המוח והוא מווסת את פעילות השחלות.
כאשר נוטלים גלולות רמת הורמון זה נמוכה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכרתשרון12/12/2009
שלום ד"ר רוזני אברמוף
אבי יליד 1926 ניצול שואה מוכר שנים על בעיות נפשיות ומטופל כל השנים בכדורים
ועם השנים המחלה החמירה והמינון עלה.
ב1990 הוא קיבל סכרת שהחמירה עם השנים וכיום הוא אף מזריק מספר פעמים ביום.
שאלתי מנסיונך האם יש קשר בין המחלות ?! או אף מנטילת הכדורים שנטל רוב השנים הרי ידוע שגוף ונפש הם אחד.
אודה לתשובתך.
שרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוכרת מסוג 2
סוכרת היא מחלה שהשכיחות עולה עם הגיל והיא מחלה שמתקדמת: הווה אומר שמתחילים טיפול בכדורים ובסופו של דבר רוב חולי סוכרת נכון להיום יצטרכו טיפול באינסולין לאיזון המחלה.
ללא ספק למרכיבים נפשיים יש השפעה על איזון המחלה אך המהלך הוא דומה לאלו עם בעיות נפשיות וללא בעיות נפשיות. קיימות תרופות פסיכיאטריות אשר יכולות להחמיר את איזון הסוכרת אך אלו אינן התרופות הרגילת שניתנות לטיפול בדכאון קל אלא במצבים קשים יותר ואת זה כדאי לבדוק.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורמון גדילהרות11/12/2009
שלום,
בת 52 תת תריסיות מאוזנת, פרולקטין 1550 התחלתי טיפול, הורמון גדילה 0.275 מה זה אומר?
האם דורש טיפול?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורמון גדילה
ד``ר רוזני אברמוף-נס11/12/2009שלום
מאחר ורמות PROLACTIN מוגברות נבדקו גם הורמונים אחרים המופרשים מיותרת המוח. במידה וIGF-1 תקין אז אין משמעות לGH מאחר ורוב היום הרמות שלו נמוכות אצל אנשים מבוגרים.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ג'נוביה ונובונורםאריה10/12/2009
שלום
אני איש קבע, לאחר מעקף קיבה שלאחריו השלתי 32 ק"ג.
לפני הניתוח הייתי מחובר למשאבת אינסולין 55-70 יח' ליום.
לאחר הניתוח (כיום כ-5 חודשים) , התפטרתי מהאינסולין ב"ה וכיום אני מטופלב- 2 גלוקופג' ליום וג'נוביה 100 - התוצאות והערכים מצויינים.
הצבא אינו מאשר להנפיק לי את הג'נוביה (כיום אני קונה מכספי ובמחיר מלא) בטענה שלא ניסיתי תרופות אחרות ושתרופה זו אינה בסל הבריאות ומאשר לי גלובן או נובונורם בלבד.
שאלותיי:
האם התרופות שציינתי (המאושרות ע" הצבא) יכולות "לעשות את העבודה" כמו הג'נוביה?
כמדומני, ג'נוביה נמצאת בסל הבריאות (בביטוח מושלם בוודאות) האם אפשר לקבל אסמכתא או הפנייה לסל הבריאות כיום לאושש את טענתי?
הצבא אישר לי אינסולין שנים רבות, האם אפשר לקבל טבלת מחירים של עלות אינסולין לעומת ג'נוביה?
ומה עליי לעשות בכדי לשכנע את שלטונות הצבא בנחיצות הג'נוביה עבורי?
תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר JANUVIA
ללא ספק הניתוח שעשית והירידה במשקל הם מבורכים.
גם NOVONORM לא בסל הבריאות בדומה לJANUVIA וכך כבר יש לך טענה לצבא.
JANUVIA נמכרת באמצעות ביטוחי הקופות בהנחה של 50% וגם זאת לדעתי טענה.
היתרון של JANUVIA שאינה גורמת להיפוגליקמיה ועליה במשקל ובמידה והנך מאוזן תוך טיפול בMETFORMIN וגלוקופאז אז הייתי ממשיכה את זה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעילות יתר בבלוטה בשבוע 28 להריוןקרן10/12/2009
עד לפני כשנתיים הייתי מטופלת ב PTU לפני כחודש הרופא הפסיק לי את המינון
ובמהלך כל התקופה כל שבוע אני עושה בדיקות דם .
בתאריך 24.11.09, TSH - 0.46, FT4 - 13, FT3 - 3.96
בתאריך 2.12.09, TSH-0.49, FT4-13.3 ,FT3-3.99
בתאריך 9.12.09 - TSH-0.4 , FT4-12.5 ,FT3-3.82
הבדיקה האחרונה מראה כי הערכים ירדו ,לא כדאי לחזור ולהשתמש ב-PTU
הרופא שלי פשוט נמצא בחו"ל ואני לא יודעת מה לעשות נא עזרתך בדחיפות
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפקודי בלוטת תריס בהריון
תפקודי בלוטת תריס תקינים להמשך מעקב.
הירידה בTSH מינימלית אל תדאגי. לדעתי אין צורך בבדיקה כל שבוע אלא אחת ל3-שבועות.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפעילות יתר של הבלוטה בהריון
קרן11/12/2009תודה רבה שעננית לי כל כך מהר
הערך המינימלי ב- TSH-0.35 ובבדיקה האחרונה יצא לי 0.4 שזה ממש קרוב
במידה וה- TSH ירד וה- FT3 , FT4 יהיו תקינים זה לא יכול להוות בעיה לעובר
או שחשוב שהערכים יהיו תקינים ב-FT3,FT4 וה-TSH לא משנה בזמן ההריון
אני פשוט מבולבלת ומאוד מודאגת
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתפקודי בלוטת תריס בהריון
הערכים תקינים ואם כבר אז עדיף פעילות יתר קלה בהריון אשר לא פוגעת בעובר מאשר תת פעילות.
בואי נגדי שאפילו שהTSH היה מתחת לנורמה עם ערכי T4 וT3 תקינים לא היית מקבלת טיפול.
הבדיקות תקינות
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בדלקת של בלוטת התריסיהודית10/12/2009
לאחר טיפול של שישה שבועות באלטרוקסין (100 מק"ג ליום)ערכי הTSH ירדו מ-22 ל-8.7 .
מה שמטריד אותי הם ערכי שקיעת הדם:בתחילת הטיפול 31 ועכשיו 42 .
1.האם יש קשר בן מצב הדלקת לערכי שקיעת הדם?האם אני צריכה ברור נוסף?
2. האם מינון התרופה תואם את קצב הריפוי?
תודה על תשובתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת בבלוטת תריס
לפי האמור סבלת מדלקת בבלוטת תריס.
הטיפול בELTROXIN מטרתו להשלים את החסר ולאן דוקא לטפל בדלקת. לפי הTSH המעט מוגבר צריך להעלות מינון ELTROXIN
לגבי ש"ד הייתי עוקבת מספר חודשים עד ההמלצה להמשך בירור
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמין Dיוספה10/12/2009
שלום רב,
האם ספיגת ויטמין D מהשמש יכולה להיפגם כתוצאה מדיאטת דלת שומן? או שההשפעה שיש לדיאטה כזאת הינה רק בצריכת הויטמין מהמזון ולא מהשמש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויטמין D
ויטמין נוצר על העור לאחר חשיפה לשמש ותהליך זה אינו מושפע מדיאטה.
מצד שני הוא נספג מהמזון. דיאטה דלת שומן עדיין מכילה שומן. השאלה היא תכולת הויטמין D בדיאטה יותר מאשר כמות השומן.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Hypophysis/parathyroid glandניב09/12/2009
שלום !
אלו בדיקות דם או בדיקות אחרות ניתן לעשות עבור פעילות תקינה של בלוטת יתרת המוח, ויותרת בלוטת התריס parathyroid gland ?
מה שמם של הבדיקות ?
תודה !
ניב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות
ד``ר רוזני אברמוף-נס10/12/2009שלום
לתפקוד הפרהתירואי: PTH וCA במידה ולא תקין אז ממשיכים הלאה.
לגבי יותרת המוח: יותר מסובך מאשר וקיימים הורמונים שונים וכאן הבדיקה צריכה להיות מכוונת יותר להבעיה אבל בעיקרון: LH FSH TESTOSTERONE PROLACTIN TSH FT4 IGF-1
קיים הורמון נוסף שהוא קורטיזול אשר לעיתים לא מספיקה בדיקה בבוקר אלא לעיתים נדרש הזרקת ACTH ובדיקת התגובה לקורטיזול.
רמת TESTOSTERONE נלקחת אצל גברים בלבד.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוCA
ניב12/12/2009תודה על תשובתך !
רציתי למצוא חומר על הבדיקה CAi שכתבת, ללא הצלחה, מה שם הבדיקה במלואה.
תודה !
ניב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות לבלוטת יותרת התריס
מדובר בבדיקה סידן CALCIUM .
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדור נגד סכרת - ג'נוביהיהודית09/12/2009
שלום
אמי בת 84 חולת סכרת מזה 14 שנים. היא טופלה בעבר בכדורים: גלובן (הופסק מאחר ועשה לה הרבה פעמים היפוגלקמיה) ניסתה גם כדור גלוקופאג' (הכדור הופסק מאחר וסבלה משילשולים) הוחלף לפרנדאג' (שלא השפיע עליה והסוכר לא ירד ולכן הופסק). קבלה אבנדיה שדוקא השפיע ואיזן לה את הסכרת אך בדיוק חלתה במחלת תרומבוציתופניה (ITP) וחשבו שאולי הכדור הזה גרם לה למחלה ולכן הופסק. קבלה למחלת ITP פרנדיזון בכמות גדולה מאד ולכן הסוכר היה ברמות של 700 ויותר ולכן הוחלט לתת לה זריקות אינסולין . כיום אמי משתמשת באינסולין לאנטוס + ו -2מ"ג נובונורם . מאחר ולפני חודש וחצי עברה התקף לב , צינתור עם התקנת 2 סטנטים (בעקבות כך נתנו לה 80 מ"ג פרנדינזון שגרם לה לעליה גבוהה של הסוכר) +עירוי של 2 מנות דם והשתלת קוצב לב(וכל זה קרה במשך 4 ימים) הסוכר לא מתאזן לה. הומלץ לה לקחת כדור חדש ג'נוביה.
ברצוני לדעת מעט יותר על הכדור החדש ג'נוביה אם יש לו תופעות לוואי. האם הוא דומה לאבנדיה? האם הוא יכול להחליף את זריקת האינסולין ? האם יכולים לקחת אותו בבוקר ובצהרים נובונורם ובערב אינסולין לאנטוס? האם חייבים לקחת אינוסלין לאנטוס בערב או שאפשר גם בבוקר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר JANUVIA
ד``ר רוזני אברמוף-נס10/12/2009שלום
JANUVIA הנו כדור המשתייך לקבוצה חדשה של תרופות אשר פועלות במנגנון אחר משאר התרופות הפומיות שכיום בשוק ולכן ניתן לשלבה עם חלק מן התרופות הקיימות.
היא אינה דומה לAVANDIA בדרך הפעולה והיא תרופה אשר בטוחה גם בחולים עם ירידה בתפקוד הכליתי כפי שקורה עם הגיל. תופעות לוואי נדירות מאד יחסית והיא נסבלת היטב.
לגבי אמא שלך עם הטיפולים בPREDNISONE יתכן וטיפול באינסולין הנו הדרך להמשיך. נכון להיום לא משלבים JANUVIA עם טיפול באינסולין.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטת התריסטובה07/12/2009
שלום רב,
בבדיקות מעבדה של בלוטת התריס לפני כשמונה חודשים נמצא TSH מוגבר (כ- 5.9 mlu/l ) עם T3 ו- T4 תקינים
(T4 :11.4 ו- T3: 3.64 ) . על מנת להוריד את ערכי ה- TSH נמנעתי מלאכול ירקות ממשפחת המצליבים ואכן בבדיקת הדם שביצעתי לאחרונה ערכי ה- TSH היו תקינים סביב mlu/l 3 , כמו כן ערכי ה- T4 עלו ל- 13.5 לעומת זאת ערכי ה- T3 שירדו מתחת לנורמה ל- 3.03 .
מה גרם לירידה בערכי ה- TSH וחזרתו לרמת הנורמה (האם יכול להעיד על מחסור ביוד?)
והאם מקרה זה של TSH ו- T4 תקינים עם T3 נמוך יכול להתאים לתת פעילות בלוטת התריס?
(אציין כי יש מספר סימפטומים שמתאימים לתת פעילות בלוטת התריס)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטת התריס
ד''ר זהר לנדאו07/12/2009שלום רב,
לעיתים אנו עדים לתנודתיות מסויימת בערכי ה - TSH. מאחר וה - TSH שלך היה מעט מוגבר וכעת תקין אין צורך בטיפול.
הערכים שאת מציינת תקינים. החשיבות הגדולה ביותר היא של רמת TSH.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אינסולין לנטוסמלכה06/12/2009
שלום
שאלתי את השאלה הזו גם בפורום של רפואה כללית ואשאל גם פה כדי לקבל דעה נוספת:
בעניין של אינסולין לנטוס שמונע היפויים ומונע עלייה במשקל
מה דעתך ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר DCSD
מלכה07/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאינסולין לנטוס
אמיר07/12/2009אני לא רופא אבל מהנסיון שלי עם אינסולין לנטוס הוא מפחית סיכוים להיפוים ואצלי אישית הוא לא גרם לי להשמין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלנטוס
לנטוס אכן גורם לפחות היפוגליקמיות ופחות נטיה לעליה במשקל.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכרת 1הדר06/12/2009
מהו הטיפול הראשוני המקובל כיום לטיפול בסוכרת 1?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוכרת מסוג 1
הטיפול בסוכרת מסוג 1 מורכב מאינסולין, תזונה מתאימה ופעילות גופנית.
המרכיב של הטיפול באינסולין הכרחי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סטייה בערכי הסידןניסן04/12/2009
שלום רב
אני בחור צעיר בן 20 ניגשתי לבדיקת דם כללית עקב השתנות מרובות ויובש בפה
כמו כן אני מטופל בתרופה בשם רוקסו בשל דלקת ריאות קלה
התוצאות לפנייך:
100- 70 mg/dl 83 GLUCOSE
43- 17 mg/dl 23 UREA
1.17- 0.67 mg/dl 0.98 CREATININE
145.0- 135.0 mEq/L 141.7 SODIUM
5.10- 3.50 mEq/L 4.70 POTASSIUM
8.3- 6.6 g/dl 8.4 PROTEIN-TOTAL
10.50- 8.50 mg/dl 10.57 CALCIUM
5.2- 3.5 g/dl 5.0 ALBUMIN
5.0- 2.5 mg/dl 4.4 PHOSPHORUS
200.0- 110.0 mg/dl 122.6 CHOLESTEROL
150- 0 mg/dl 45 TRIGLYCERIDES
120- 40 mg/dl 60 CHOLESTEROL- HDL
130.0- 40.0 mg/dl 53.3 CHOLESTEROL-LDL calc
- mg/dl 62 NON-HDL_CHOLESTEROL
160- 60 µg/dl 93 IRON
360.0- 200.0 mg/dl 228.0 TRANSFERRIN
1.2- 0.3 mg/dl 0.4 BILIRUBIN-TOTAL
0.29- 0.1 mg/dl 0.1 BILIRUBIN-DIRECT
35- 0 U/L 55 GOT (AST)
45- 0 U/L 121 GPT (ALT)
55- 0 U/L 24 GGT
130- 40 U/L 66 ALK. PHOSPHATASE
480- 230 U/L 301 LDH
200- 20 U/L 67 CK- CREATINE KINASE
יש לציין כי אני לא אוכל הרבה גבינות, בשר וביצים ובגדול לא אכלן גדול אודה לך אם תפרש לי את הבדיקה כי אני לחוץ מהסטייה בערכי הסידן
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רמת סידן מעט גבוהה
ד``ר רוזני אברמוף-נס04/12/2009שלום
רמת סידן שהיא מעט מוגברת דורשת בדיקה חוזרת עדיף במידת האפשר ללא חוסם ורידים.
במידה והסידן אכן נשאר גבוה כדאי להתייעץ עם אנדוקרינולוג.
יתכן והעליה הקלה של הסידן בסה"כ נובעת מכך שהסידן הנמדד הנו הסידן החופשי והקשור לאלבומין ורמת האלבומין שלך גבוהה (שזהו דבר תקין אך משפיע לעיתים מבחינה מעבדתית על בדיקת הסידן)
אז לסיכום לכשתבריא תחזור על הבדיקה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)