מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בדיקות דםארי05/11/2009
ערב טוב ,
מה תוצאות הבדיקות האלה אומרות ? ואם אפשר , למה מבצעים אותם בכלל ?
תודה ,
C-PEPTID=פחות מ-0.10 (1.1-5.0 NG/ML)
folic acid = 31.2 (2.5-17.0 ug/l (
t4-free = 15.4 (0.8-2.0 ng/dl (
cortisol-blood = 720 (138.0-690.0 (
cotisol-u free samp = 72.6 (nmol/l (
chromoganin-a = 130 (19.4-98.1 ng/ml* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הוספה
ארי05/11/2009הבדיקות נעשו לפני כשבועיים באישפוז .
- למה נעשו הבדיקות ? את האמת לא יודעת !
סיבת האישפוז : דלקת בלבלב - כאבי בטן והקאות מרבות - שגרמו לחוסר באשלגן , סידן , נתרן , ...
- הם לא הסבירו כלום על הבדיקות , רק מתוך סקרנות רוצה לדעת ...
- אני לא לוקחת תרופות או משהו אחר ... לא סובלת ממחלות כרוניות ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות דם
ד``ר רוזני אברמוף-נס06/11/2009שלום
הבדיקות תקינות למעט CHROMOGRANIN.
זאת בדיקה שמתבצעת כאשר מחפשים גידול ממקור אנדוקריני.
לא ברור לי למה נלקחו.
שאלה חשובה יותר היא מדוע היה לך דלקת של הלבלב ועל כך כדאי לך להתייעץ עם רופא גסטרו אשר יחזור גם על בדיקת CHROMOGRANIN לאחר ההחלמה מדלקת הלבלב.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- TSH בהריוןהריונית05/11/2009
שלום רב,
אני בשבוע ה-15 להריוני. בעבר היתה לי תת-פעילות חד פעמית של בלוטת התריס (TSH=8), שהסתדרה לבדה ללא טיפול תרופתי. בתחילת חודש ספטמבר, תוצאות התפקוד של בלוטת התריס היו תקינות (TSH=3.8). השבוע ביצעתי בדיקה נוספת, והתוצאות שקיבלתי היו TSH=4.38, T4=10.1. קצת נבהלתי מהעניין אז אשמח אם תוכלו לענות לי:
1. האם חריגה זו היא בעייתית והאם היא יכולה להסב (או חלילה כבר הסבה) נזק לעובר?
2. האם אני צריכה להתחיל באופן מיידי טיפול באלטרוקסין או שיש לי זמן להמתין לתור (הארוך...) לאנדוקרינולוג?
3. האם יש תופעות לוואי לטיפול באלטרוקסין במהלך ההריון?
4. האם יש דרך טבעית לנסות ולאזן את הבלוטה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תת פעילות בהריון
ד``ר רוזני אברמוף-נס06/11/2009שלום
יש לך תת פעילות מינמלית. ההמלצה כיום היא לאזן את תפקודי בלוטת תריס ע"י מתן ELTROXIN ולהביא רמות TSH לפחות מ-2.5 בטרימסטר ראשון ולפחות מ-3 בטרימסטר שני ושלישי.
הטיפול אינו מזיק לעובר.
מאחר והתת פעילות מאד קלה לא סביר שנגרם נזק לעובר.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות אסטל 35שלי04/11/2009
התחלתי לקחת גלולות אסטל בעקבות שיעור יתר .. סיימתי את החפיסה השנייה ועכשיו בהפסקה של השבוע שאמור להגיע המחזור , הוא לא מגיע ( כבר היום השלישי שלא קיבלתי ) .
יש לציין שבסיום החפיסה הראשונה , בהפסקה של השבוע קיבלתי מחזור .
מה עושים במצב כזה ? להמשיך לקחת את הגלולות גם אם המחזור לא יופיע לי במהלך הימים הקרובים ?
תודה רבה מראש !!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות
ד``ר רוזני אברמוף-נס05/11/2009שלום
בהחלט יתכן ולא יהיה דימום בעת מתן גלולות אך לרוב זה קורה מאוחר יותר.
את אמורה להמשיך לקחת גלולות כרגיל ובכל זאת להתייעץ עם רופא נשים.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכים בהריון שבוע 24תת פעילות בהר04/11/2009
שלום רב,
בתחילת ההריון היו לי ערכים מעט גבוהים TSH 4.6 רופאת המשפחה רשמה לי אלטרוקסין 50 מ"ג, הייתי אצל אנדוקרינולוג שהמליץ שאשר עם המינון, בשלושה חודשים הראשונים.
כל תקופה אני עורכת בדיקת דם ואלו התוצאות המעודכנות
TSH 1.54
T4 9.8
האם ערכים אלו מזכנים את התפתחות העובר?
רופא הנשים המליץ שאעלה את המינון ל100 לחמישה ימים ו 50 יומיים נוספים, אשמח לחוות דעת מקצועית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר TSH בהריון
האיזון מתבצע לפי TSH ולפי כך האיזון בסדר . קיימת ירידה של T4 בהריון ולא ברור עד כמה זה משמעותי. הנושא נחקר כעת. אני חושבת שאת יכולה לקחת פעמיים בשבוע 100 ושאר ימים 50 ולבדוק בעוד חודש וחצי את הרמות של TSH FT4
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדידת סוכרבעל04/11/2009
האם חולה סוכרת 2 חייב לקנות מכשיר למדידת סוכר ואם כן כל כמה זמן עליו לערוך לעצמו בבית את הבדיקת סוכר והאם זה לכל החיים???. הוא קיבל הוראה מרופאת המשפחה לקנות מכשיר לחץ דם. האם הוא חייב יום יום למדוד לכל חייו??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדידות סוכר ולחץ דם
לגבי חולה סוכרת אשר מטופל בטיפול פומי אשר אינו גורם להיפוגליקמיה (ירידות סוכר) יכול להסתפק במדידה פעמיים -שלוש בשבוע. במידה ועם טיפולים עם גליבטיק או אינסולין אז התדירות של הבדיקות עולה. בכל מקרה כדאי שיהיה מכשיר והאפשרות לבדוק סוכר.
לגבי ל"ד: יתכן ותחילה כדאי לבדוק כל יום אך לאחר שמתאזן אז גם ניתן לבדוק פעם או פעמיים בשבוע או אף פחות.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות לסוכרתי 2בעל04/11/2009
בעלי סובל מסוכרת 2 ועודף משקל, מה דעתך על הטיפול שקיבל וכמה זמן הוא הצטרך לקחת ?ובכן:
GLUCOMETER FREESTYLE
BYETTA PREFILLED PEN (M) 5MCG 5M
וברשותך שאלה לגבי: אני לוקחת קבוע ליפידור 10 מ"ג, היומיים האלו לא לקחתי (פשוט לא שמתי לב שנגמרו הכדורים....) האם הפסקה פתאומית של יומיים מסוכנת או עלולה לגרום לנזק?!. תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול לסוכרת
הטיפול בBYETTA טוב מאחר ועוזר לאזן סוכר וגורם לירידה במשקל. במידה וקיבל וסבל METFORMIN (גלוקומין) אז כדאי להמשיך לקחת אותו.
לגבי ליפיטור הפסקה פתאומית אינה מסוכנת אך כדאי לא להפסיק.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קורטיזול גבוהאסתי בש04/11/2009
שלום רב
אני בת 25 וחצי , ביצעתי בדיקות דם כלליות+ הורמנליות מסתבר והתוצאה של הקורטיזול 8am יצאה מחוץ לטווח 632 , יש לציין כי אין לי שמץ מדוע הרופאה נתניה לי בדיקות אלו, התלונה שלי הייתה נשירת שיער בעיקר וזה משום שמסתבר שחסר לי ברזל.
יש לציין שאני לחוצה באופן תמידי ונוטלת גלולות מליאן , האם יש לכך השפעה?
בנוסף הרופאה ביקשה שאבצע בדיקה נוספת של הקורטיזול ע"י נטילת כדורים ובדיקת דם, סירבתי לעשות זאת משום שאני בחורה לחצוצית יתר על המידה ולא בא לי להיכנס לפאניקה בגלל בדיקה שקראתי באינטרנט ואין לי אף לא תסמין אחד.
שאלתי האם כדאי להתייעץ עם מומחה בתחום או ללכת אחרי ה"גחמות" של רופאת המשפחה, ובכלל מה משמעות הערכים??
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קורטיזול
במידה ואין תסמינים המחשידים לCUSHING'S אז יתכן והערך מעט מוגבר עקב סטרס.
הבדיקה עם שני כדורים הנה קלה ופשוטה וסוגרת את הפרשה הזו ולכן זאת אופציה נוספת קלה לשלול CUSHING'S ושהנושא לא ירחף באוויר בעתידה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי ביצוע בדיקות הורמונים בדםנטע02/11/2009
שלום רב,
אני צריכה לבצע בדיקת דם לצורך בדיקת ההורמונים הבאים:
PROLACTIN
ESTRADIOL (E2
TESTOSTERON
TSH
וגם חומר נוסף - CREATININE
השאלה שלי:
האם יש דרישות מסויימות לביצוע הבדיקות הללו?
כלומר - אני לא זוכרת, האם צריך לבצע את הבדיקות הללו דווקא בזמן הוסת?
האם יש לצום לפני הבדיקות?
(את הבדיקות הללו קיבלתי בנוסף לבדיקות דם רגילות, כמו UREA, GLUCOSE וכו')
תודה מראש על תשובות הרופאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם
ד''ר זהר לנדאו03/11/2009שלום רב,
לצורך בדיקת הפרולקטין - לאחר 3 שעות ערות וצום, לגבי הורמונים אחרים: אם המחזורים שלך לא סדירים, אין לכך חשיבות. כדאי לקחת בימים הראשונים לאחר התחלת המחזור.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה דוקטור, אבל לא הבנתי...
נטע03/11/2009שלום רב,
ראשית - תודה על התיחסותך.
אבל, ברצוני להבהיר מספר דברים:
1. לא מדובר על נטילת הורמונים.
לכן, לא ברור לי, מה עליי לקחת ב- 3 ימים הראשונים למחזור. או, שמא הכוונה היא לקחת בדיקת דם ב-3 הימים הראשונים?
2. המחזורים שלי נחשבים סדירים (25-29 יום).
לכן, שוב - האם עליי לבצע את כל הבדיקות הנ"ל גם כן בזמן מחזור?
מאוד חשוב לי לקבל תשובה לגביי כל ההורמונים שציינתי
שוב, תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות דם
הכוונה לקחת את הבדיקה ב - 5 הימים הראשונים מקבלת המחזור (לבדיקות של הורמוני המין כמו האסטרדיול).
לגבי קראטינין, TSH ובדיקות אחרות - אין חשיבות לעיתוי הבדיקה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם הדבר נוגע גם לגבי פרולקטין ו...
נטע03/11/2009טסטוסטרון?
כלומר, האם גם בדיקות פרולקטין וטסטוסטרון יש לבצע בזמן המחזור?
שוב- המון תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תת בלוטת תריס והריוןמ02/11/2009
pmol/L 5.2 T3- FREE
kIU/L 52 THYROGLOBULIN Ab
kIU/L 159.0 ANTI THYROID PEROXID
mIU/L 1.72 TSH
pmol/L 16.4 T4- FREE
ד"ר בוקר טוב
להלן תוצאות בדיקות דם של בלוטת התריס
אני בת 29 עם ילדה כרגע בהריון 3. ווסת אחרונה 29.9.09 עם תת פעילות של הבלוטה.
מטופלת באלטרוקסין 450 לשבוע.
רמות הנוגדנים גבוהות, מה המשמעות של הדברים לגבי ההריון? האם זה עלול לפגוע בהתפתחות העובר או ההריון
בתודה מראש ויום טוב
מור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר HASHIMOTOS
ד``ר רוזני אברמוף-נס02/11/2009שלום
קיימת חשיבות רבה לאיזון TSH בהריון כאשר רצוי שבשליש הראשון להריון TSH יהיה פחות מ-2.5.
לגבי נוגדנים קיים קשר להפולות מוקדמות או קושי להכנס להריון ורמת נוגדנים אך לא דבר שניתן לטפל בו.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העמסת סוכר בהריוןא02/11/2009
שלום
אני צריכה לבצע העמסת סוכר 100 בהריון בגלל סוכרת במשפחה. נתקלתי בדעות שונות לגבי מועד ביצוע הבדיקה. מצד אחד גילוי מוקדם חשוב, מצד שני בדיקה מוקדמת עלולה לפספס מצב שיתפתח מאוחר יותר. אציין כי בשבוע 21 ביצעתי בדיקת גלוקז בצום שיצאה 88.
האם עדיף לבצע את ההעמסה מוקדם בשבוע 24 או מאוחר יותר בשבוע 26?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העמסת סוכר בהריון
ההמלצה היא לביצוע בשבוע 24. אכן ככל שההריון מתקדם אז הסיכון לסוכרת גובר.
ממליצה לבצע את הבדיקה ובמידה ולגמרי תקינה אז זה מצויין ובמידה וערך אחד לא תקין אז יהיה מקום להמשיך לעקוב אחר ערכי סוכר.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז לא מפספסים ככה?
א03/11/2009אם סוכרת הריונית נוטה להתפתח מאוחר יותר בהריון ביצוע הבדיקה בשבוע 24 לא מגדיל את הסיכוי לפספס משהו?
בינתיים קבעתי לשבוע 25, האם בכל זאת מומלץ לנסות להקדים בשבוע או שזה לא משנה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסוכרת הריונית
ד``ר רוזני אברמוף-נס03/11/2009שלום
עושים את הבדיקה ובמידה ולגמרי תקינה אז הסיכוי שיתפתח בהמשך לא גדול ולכן לא עוקבים.
במידה וערך אחד לא תקין אז יהיה מקום לעקוב אחר ערכי סוכר.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לסוכרתיים או גם לבריאים?ליאור01/11/2009
ד.נ. האם בדיקת המוגלובין A1C נעשית ומיועדת לסכרתיים בלבד, או גם לאנשים בריאים? תודה. ליאור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת AIC
מטרת בדיקת AIC הנה לבדוק את איזון הסוכר בשלושה חודשים שחלפו והיא מתבצעת לחולי סוכרת בלבד. לעיתים ניתן לבצעה במקרים גבוליים בהם הסוכר בין 100-125 ורוצים לדעת אם לאחר האוכל יתכן וקיימות עליות משמעותיות יותר של סוכר.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכרתדקלה01/11/2009
מה ההבדל בין סוגי אינסולין ארוך וזה נכון שלנטוס מוזרק פעם אחת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אינסולין ארוך טווח
ד''ר זהר לנדאו01/11/2009שלום רב,
כיום קיימים שני תכשירי אינסולין ארוכי טווח: לנטוס ולבמיר.
הלנטוס פעיל כ - 24 שעות ולפיכך מזריקים אותו פעם ביממה (בשעה הנוחה לך). לגבי הלבמיר - יש אנשים הזקוקים לשתי זריקות של לבמיר ביממה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבאמת?
דקלה02/11/2009מועד ההזרקה לא קשור לארועי היפו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמועד הזרקה
ללנטוס אין שיא פעילות ולכן אין שעות המועדות להיפוגליקמיה.
ללבמיר שיא פעילות קטן לאחר 6 שעות מההזרקה.
בדרך כלל עם התכשירים הללו אין בעיה של היפוגליקמיה, אלא אם מזריקים במינון גבוה יותר מידי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות טסט ACTH 250 mcg:אהרון01/11/2009
קורטיזול:
0 דקות - 389
30 דקות - 607
60 דקות - 742
האם תוצאות אלו תקינות?
ורציתי לדעת אם זה משנה שלא ישנתי בלילה לפני הבדיקה מכיוון שסבלתי מנדודי שינה?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ACTH test
ד''ר זהר לנדאו01/11/2009שלום רב,
הבדיקה תקינה
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוסף מזון במקום אלטרוקסיןיעל31/10/2009
לי ולאמי היה תיפקוד יתר של בלוטת התריס, הרופא המליץ לקחת כדור אלטרוקסין,
אנו לא לקחנו את הכדור אלא לקחנו במשך 3 חודשים כדור - תוסף מזון המכיל אצות ים
ולאחר בדיקות דם במשך 3 חודשים עשינו מעקב והכל בסדר.
לאמי הבלוטה כבר יציבה 10 שנים (טפו טפו טפו), ללא שום תוסף ושום כדור.
השאלה שלי היא - אחותי לוקחת מזה כשנה וחצי כדור של 50 מ"ג אלטרוקסין.
האם אפשר בהדרגה להוריד את הכדור ולתת ביחד עם תוסף המזון ולאט לאט להוריד את הכדור ?
תודה יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוסף מזון במקום אלטרוקסין
ד''ר זהר לנדאו31/10/2009שלום רב,
ברפואה הקונבנציונאלית לא מקובל לטפל בתוספי מזון.
אין לי נסיון בטיפול שכזה, לכן קשה לי להמליץ על החלפת אלטרוקסין בתוסף מזון.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכרת וכאביםללי30/10/2009
שלום.אני סובל מסכרת מבוגרים וממחלת כאב כרונית.שמתי לב שכאשר יש לי התגברות מהכאבים אז הסוכר עולה.בד"כ הוא מאוזן.האם יכול להיות שסוכר באמת עולה מכאבים?ואם כן ,מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוכר וסטרס
ד``ר רוזני אברמוף-נס30/10/2009שלום
ללא ספק סטרס (במקרה הזה כאב) יכול להעלות רמות של GLUCOSE.
אם אפשר למנוע את הכאב זה יעזור גם לכאב וגם לטיפול בסוכר.
במידה והכאב כרוני והסוכר עלה עקב הסטרס או תרופות אשר נתנות לטיפול אז יהיה מקום לשנות את הטיפול התרופתי.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)