מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תת פעילות בבלוטת התריסאיילת מטיילת15/11/2009
לפני ההריון לקחתי מינון אלתרוקסין של 350 מק"ג בשבוע.
בתקופת ההריון הרופא העלה את המינון ל600 מק"ג.
חודש אחרי הלידה הייתה ירידה של ה TSH והוא ירד ל 0.02 אז הרופא אמר לי להפסיק לקחת את האלתרוקסין.
חודשיים אחרי הלידה עשיתי שוב בדיקת דם ואז הייתה עליה של ה TSH ל 11.29 אז הרופא אמר לי לחזור לקחת את האלתרוקסין (מינון שלקחתי לפני ההריון )350 מק"ג.
שבועיים אחרי עשיתי שוב בדיקת דם בגלל נשירת שיער מוגבר וה TSH עדיין היה מעל הנורמה 6.91 אז הרופא העלה לי את המינון ל 450 מק"ג.
שבועיים אחרי עשיתי שוב בדיקת דם וה TSH עדיין מעל הנורמה TSH 6.34.
יש לי נשירת שיער מוגבר ואני ממש משתגעת ואני יודעת שזה בגלל בלוטת התריס.
אני לא תופסת את הרופא כי הוא בחול.
אני יודעת שאני צריכה לעלות את המינון . לכמה לעלות ?ל 550 או ל 600
אשמח לקבל עזרה תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תת תריסיות
ד''ר זהר לנדאו18/11/2009שלום רב,
נראה לי כי נשירת השיער אינה קשורה לתת פעילות בלוטת התריס. נשירת שיער שכיחה מאד בתקופה שלאחר הלידה.
לגבי המינון - צריך להעלות מעט את המינון.
אין כאן שום דבר בהול.
התייעצי עם הרופא שלך לגבי המינון המדוייק.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקות בהריוןאיה15/11/2009
שלום, אני בהריון שבוע 37.
תוצאות בדיקות קודמות בשבוע 32 עם 500 מק"ג אלטרוקסין בשבוע היו: TSH 1.39 T4: 12.1
עכשיו לאחר 4 שבועות במינון של 600 מק"ג אלטרוקסין בשבוע TSH: 1.21 T4: 10.8
האם כדאי לשנות את המינון או להשאירו זהה?
(הרופאה הקבועה שלי בחופשה של מספר שבועות)
תודה
איה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות בהריון
ד''ר זהר לנדאו15/11/2009שלום רב,
הבדיקות תקינות
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבחן דקסמתזוןאנונימוס14/11/2009
בבדיקת קורטיזול בדם לאחר מבחן דקסמטזון 1 מג התקבלה התוצאה: 29.5.
(האם התוצאה תקינה? (בדף הבדיקה כתוב שערכי הנורמה הם 138-690).
תודה על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבחן דקסמטזון
ד''ר זהר לנדאו14/11/2009שלום,
מטרת המבחן הינה לראות שיש דיכוי טוב של הפרשת קורטיזול לאחר מתן דקסמטזון.
נראה כי יש לך דיכוי טוב.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התיעצות בנושאחיה13/11/2009
בצעתי בדיקת דופלקס עורקי הצוואר
התוצאות נמצאו תקינות.
ממצא לוואי: הודגמו קשרים בשתי האונות של בלוטת המגן,
הדומיננטי בקוטר כ- 3 ס"מ שמאל
אבקש את חוות דעתך בנדון
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשר בבלוטת תריס
ד``ר רוזני אברמוף-נס13/11/2009שלום
את צריכה לעשות US מכוון לבלוטת תריס ובדיקת TSH ועם הנתונים האלו לפנות לאנדוקרינולוג.
לרוב מבצעים דיקור של הקשר הגדול או אם קיים קשר חשוד בבלוטת תריס.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אינסולין והשמנהשגיא13/11/2009
האם יכול להיות שאינסולין הוא הגורם להשמנה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אינסולין והשמנה
טיפול באינסולין גורם לעליה ממוצעת של כ-3 ק"ג במשקל.
תלוי כמובן בסוג האינסולין ובמספר הזרקות וכמו כן במידה וקיימות ירידות סוכר ( היפוגליקמיות) אשר גורמות לאכילה מופרזת לאחר מכן.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאינסולין
מריאנה15/11/2009קיים הבדל משמעותי בין אינסולינים שונים בנושא ההשמנה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאינסולין והשמנה
ד``ר רוזני אברמוף-נס20/11/2009שלום,
אינסולין LEVEMIR ו LANTUS גורמים לפחות עליה במשקל לעומת NPH
לגבי סוגי האינסולין העובדים לטווח קצר לא קיים הבדל משמעותי מבחינת עליה במשקל אך קיימות פחות היפוגליקמיות עם אינסולין LISPRO APIDRA NOVORAPID לעומת REG,
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלטרוקסין בהריוןמ13/11/2009
ד"ר שלום רב
אני מטופלת באלטרוקסין 450 מק"ג לשבוע (5 פעמים של 50 ופעמיים של 100)בהריון שבוע 6. כמעט מדי לילה אני קמה עם רעב נוראי וחייבת לאכול. שאלתי היא כמה זמן לפני לקיחת הכדור בבוקר (מקפידה לא לאכול 45 דקות לאחר לקיחת הכדור) צריך להיות כביכול בצום ולא לאכול. האם האכילה בלילה משפיעה על ספיגתו של הכדור ותועלתובבוקר.
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ELTROXIN
האכילה בלילה אינה מפריעה לספיגה של ELTROXIN.
צריך לחכות בבוקר 20-30 דקות ולאחר מכן ניתן לאכול.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התרופה משפיעה עלי לרעהשמחה13/11/2009
שלום
אני בת 53 לא שמנה אבל בעלת משקל עודף באיזור המתניים.
עברתי לפני 4 שנים ניתוח להסרת גידול שפיר בתריסריון.
לאחרונה סבלתי מהזעה ומחולשה .
עברתי בדיקות דם שגרתיות
בדיקת גלוקוז לאחר צום תוצאה היתה 115.
לאחר המסת סוכר נבקתי והתוצאה היתה 235
הרופאה רשמה לי גלוקומין .לקחתי חצי כדור בארוחת ת צהרים וחצי נוסף בארוחת ערב.
שעתיים לאחר נטילת חצי הכדור השני התחילו לי כאבי בטן וותחושת חולשה נוראית שהפסיקה רק לאחר נטילת שוקולד. הרופאה שינתה את זה לזנוביה לקחתי תרופה זו מספר ימים וסבלתי מכאבי ראש נוראיים בעיקר לאחר הארוחות .
בבדיקת דם לאחר שבוע בזנביה קיבלתי 119.
האם יש טיפול אחר ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול לסוכרת
אכן העמסת הסוכר אינה תקינה. לגבי טיפול נשאלת השאלה מהו הHBAIC שלך ובמידה ומעל 6.5 % אז יש מקום לטיפו תרופתי. הייתי ממליצה לנסות שוב GLUCOPHAGE פעם ביום בערב אפילו תחילה חצי כדור. זהו טיפול מצויין ןחבל לוותר עליו כי יתכן והתחלת יחסית במינון גבוה ולא בהדרגה.
קיימים טיפולים אחרים אך האחרים עלולים לגרום לירידות סוכר ולכן צריך לראות את התמונה. אני ממליצה לך להתייעץ עם אנדוקרינולוג בפגישה מסודרת לצורך ביצוע הערכה מקיפה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום, רציתי לשאול שאלה בקשראלי13/11/2009
לתרופה בשם ריספרדל
התפרסם מחקר שלפיו חולים הנוטלים תרופות אנטי-פסיכוטיות מהדור החדש נתונים בסיכון הגדול עד פי שלושה לעומת האוכלוסייה הרגילה ללקות בסוכרת סוג 2. האופן שבו התרופות האנטי-פסיכוטיות מגבירות את הסיכון ללקות בסוכרת אינו ברור לחוקרים בשלב זה.
השאלה שלי, היא אם לאדם התפתח סכרת בגלל התרופה, זה נזק בלתי הפיך? או שברגע שמפסיקים עם התרופה כבר אין סוכרת?
מי שלקח תרופה זו במשך שנה צריך להיות במעקב של סוכרת? אפילו אם הפסיק יש לו עכשיו סיכוי יותר גדול לפתח סוכרת?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות אנטי פסיכוטיות וסוכרת
במידה ומתפתחת סוכרת בעקבות הטיפול הפסקתו תשפר את המצב ויחזירו למצב הקודם
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר האם הסוכרת מתפתחת בגלל
ץ14/11/2009שאוכלים יותר ומשמינים? כי התרופה (ריספרדל) גורמת לתיאבון?
או שזה עולה בגלל שיש חומר בתרופה עצמה שפשוט מעלה את הסוכר, ללא קשר לכמות האוכל שאוכלים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בבלוטת התריסיהודית12/11/2009
לפני כחודשיים הרגשתי רע מאוד ובדיקות דם הראו THS של 4.7 .הרופאה החליטה שאינני זקוקה לטיפול בגלל ערכים גבוליים (למרות שסבלתי נורא ואינני מבינה למה נותנים לסבול סתם).
לאחר כשבועיים המשכתי להרגיש רע והתעקשתי שיש לי בעיה בצוואר .נשלחתי לעשות אולטרסאוד שהראה דלקת של בלוטת התריס.רק לאחר עוד כשבועיים עשיתי בדיקת דם חוזרת והיה לי TSH של 22 .מאותו רגע קיבלתי ELTROXIN במינון של 100 מק"ג ליום (כבר 3 שבועות).
הבעיה היא שאני עדיין מרגישה רע ולא יכולה לעשות שום מאמץ.אני מרגישה כאילו שיש לי דלקת גרון רק בלי הכאבים אבל עם חולשה נוראית שמגבילה אותי מאוד.
האם ככה זה אמור ליהיות?לא הייתי כבר אמורה להרגיש טוב?
יש לי ביקור חוזר לאנדוקרינולוג רק בעוד חודש.יש הצדקה לחזור כבר עכשיו על הבדיקות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת בבלוטת תריס
יתכן וסבלת מדלקת בבלוטת תריס. לעיתים ההתאוששות איטית ויכול לקחת מספר חודשים (2-3 חודשים) עד שמרגישים טוב יותר. אין טעם לחזור על בדיקת TSH כאשר חלפו פחות מ4-6 שבועות.
התור ל אנדוקרינולוג סביר
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- "התמכרות" לאלטרוקסין?אירית12/11/2009
אני נמצאת בטיפולי פוריות ונוטלת אלטרוקסין לצורך הטיפולים והריון שיבוא.
כל חיי אני עם תת פעילות גבולית (TSH 5), עם רמה נמוכה של נוגדנים (בתחתית הטווח התקין של מכבי - אם צריך יותר מידע, אשמח להוסיף). המינון השבועי שאני נוטלת הוא 400 במהלך הטיפולים. כשהיה הריון (שלצערי הסתיים) היה צורך להעלות את המינון.
סה"כ, נכון להיום, אני נוטלת את הכדור קרוב לשנה.
לאחרונה אני שומעת מאנשים המטופלים באלטרוקסין, שהגוף מפתח תלות בכדור, הבלוטה מצטמצמת ומפסיקה לתפקד, וכאשר ארצה להפסיק ליטול את הכדורים כבר לא אוכל.
האם זה נכון שכאשר מתחילים עם הכדורים, גם במקרה כמו שלי שמדובר תת פעילות גבולית שביומיום לא מצריכה טיפול, אין דרך חזרה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תלות בELTROXIN
את מקבלת טיפול בELTROXIN מאחר וקיימת תת פעילות קלה של בלוטת תריס אשר יכולה להחמיר בעיקר בהריון ולאחר הלידה . הטיפול אינו מתקן את המצב וכמו כן המצב לא נשאר סטטי: הווה אומר המחלה מתקדמת בקצב שונה אצל אנשים שונים וזאת הסיבה שכאשר את מפסיקה טיפול בELTROXIN קיימת חזרה לTSH הקודם או גבוה יותר.
במידה והבלוטה שלך היתה תקינה אז טיפול בELTROXIN אינו מנוון אותה למרות שלפרקי זמן יכול לגרום לה להיות קטנה יותר (לעיתים תוצאה רצויה של טיפול בELTROXIN)
בקיצור אין התמכרות בELTROXIN אלא צורך בטיפול ואלו שני דברים שונים.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמות יוד בגוףעינת11/11/2009
שלום.
ביצעתי בדיקה של כמות יוד בשתן במרפאה אנדוקרינולוגית. התוצאה מופיעה באחוזים של מיקרוגרמים (MCG%), ולכן היא קצת קשה לפירוש - מהי תוצאה תקינה ומהי תוצאה לא תקינה? התוצאה הייתה 3.3 כאשר הטווח הוא בין 0 לעשר. כלומר, כמות היוד בדמי הוא בסביבות 30%. באחד המאמרים באנגלית נכתב שאם יש פחות מ 90%, אז יש חוסר ביוד. האם זה נכון? מהי תוצאה תקינה או לא תקינה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יוד בשתן
בדיקת יוד בשתן מהווה בדיקת סקר לא מאד מדוייק של כמות של יוד בגוף מאחר וקיימות תנודות ברמות באותו יום ואף בין שעות שונות.
האם בוצע איסוף או דגימה?
אני לא מכירה את הערכים במעבדה הספצפית שעשית את הבדיקות אך ערכים תקינים הם מעל 100 מיקרוגרם/ל . ואם אכן כך אז לא קיים חסר יוד. ערכים נמוכים יותר יכולים לבטא חסר חלקי או חמור אך אין לכך קורלציה למאגרים בגוף באחוזים.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לנטוס בהריוןחני11/11/2009
רציתי לדעת אם יש רופאים שתומכים בהמשך הזרקת לנטוס בהריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנטוס בהריון
ד''ר זהר לנדאו11/11/2009שלום רב,
מבחינה פורמלית לנטוס לא מאושר לשימוש בנשים בהריון.
הסיבה שהוא אינו מאושר היא כי אינסולין זה טרם עבר את כל הפרוצדורה הדרושה והמורכבת כאשר מאשרים תרופה לנשים הרות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל עדיין
חני12/11/2009הבנתי שיש רופאים שדווקא תומכים בהמשך לנטוס במהלך ההריון
הרי יש נשים שממשיכות אז עדיין לא יצא אישור רשמי? מה התהליך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלנטוס בהריון
ד''ר זהר לנדאו14/11/2009שלום,
כפי שציינת אין אישור רשמי.
התהליך מורכב ולוקח זמן.
יש נשים שממשיכות למרות זאת, הדבר נעשה על אחריותן.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלתרוקסין ואומגה 3 בהריוןלירון11/11/2009
האם מותר לקחת את שילוב הנ"ל?
האם יעילותו של אחד מהם עלולה להיפגע?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלטרוקסין ואומגה 3
למיטב ידיעתי אין בעיה בשילוב הזה והוא לא אמור לפגוע ביעילות של המרכיבים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכרת ושפעת החזיריםעדי11/11/2009
שלום רב,
אימי בת ה45 חולה בסכרת,האם ממולץ לחולי הסכרת להתחסן כנגד שפעת החזירים?
אימי עובדת בבית חולים,אני מניחה שהיא תתחסן בקרוב..לכן רציתי לדעת מהי חוות דעתך.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוכרת ושפעת חזירים
מומלץ לאנשים עם סוכרת להתחסן.
עוד יותר מומלץ להתחסן לעובדי בתי החולים.
נראה כי כדאי לאמך להתחסן.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה במישקלבתיה11/11/2009
שלום רב!
אני בת 60. מזה כשנה וחצי אני סובלת מסכרת אני מטופלת בNOVONORM ומזריקה אינסולין
LEVEMIR פעם ביום לפני השינה 12 יחידות.רמת הA1C שבדקתי לפני חודשיים היתה 8.4 .
רמת סוכר בבוקר בצום 130 עד 160 .מאז שהיתגלתה המחלה אני יורדת במשקל מ59 ק"ג
ירדתי ל50 ק"ג.יש לי תאבון ואני אוכלת במעקב צמוד עם דיאטנית.אני מאד מודאגת מכך.
יש לי עבר אוקולוגי,לפני 13 שנה כרתו לי חלק מהכיבה בעיקבות גילוי גידול קרציאונומה.
אני נימצאת במעקב אוקולוגי תקופתי.
בתודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירידה במשקל
יתכן והירידה במשקל, לפחות בחלקה נובעת מאיזון לא מספק של הסוכרת, כפי שמשתקף מרמת HbA1c הגבוהה יחסית.
נראה כי יש מקום לתת טיפול יותר אינטנסיבי בסוכרת.
יחד עם זאת כדאי להתייעץ גם עם האונוקולוג המטפל שלך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)