מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מודאגת מבלוטת התריססיון22/11/2009
שלום,
לאחרונה ביצעתי בדיקות דם בינהם T3 שממצאה היה 252.
מביקור עם הרופא עלה כי ישנה אבחנה של יתר פעילות בלוטת התריס.
אני מאוד מודאת אני בת 23 ומכל חיפושיי באינטרנט הבנתי שזהו סרטן.
ע"כ יש לי מס' שאלות/דאגות:
1. האם אכן זהו סרטן?
2. האם יש קשר לשימוש בגלולות?
3. האם טיפול עלול לפגוע בכושר עבודתי?
4.האם ישנו טיפול טיבעי?
אודה לתשובתך,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטת התריס
ד''ר זהר לנדאו22/11/2009שלום רב,
ברב הגדול מאד של המקרים יתר פעילות של בלוטת התריס נובע מדלקת של הבלוטה ולא מסרטן.
יש אפשרות לטיפול תרופתי מצויין.
ככל הידוע לי אין קשר לטיפול בגלולות.
לעיתים בזמן האבחנה לא מרגישים טוב (קושי להרדם, דפיקות לב, הזעה), אחר כך כאשר מאוזנים אין כל בעיה ואין פגיעה בכושר העבודה.
מאחר ואיני באה מתחום הרפואה הטבעית איני יכולה להמליץ על טיפול שכזה.
לרפואה המערבית "הרגילה" יש פתרונות מצוינים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני חייבת עזרה דחוף.אודליה כהן21/11/2009
אני חיבת עזרה ולא יודעת עם מי להתייעץ,
אני בת 16 ואני מאוד שעירה , זה תורשתי אצלי במשפחה.
אני מתביישת לדבר על כך עם אמא שלי ואני לא יודעת מה לעשות.
יש איזשהו כדורים שאולי אני אוכל לקחת שיעזרו לי נגד השיערות יתר הזאת?
מחכה לתשובה, תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיעור יתר
ד''ר זהר לנדאו21/11/2009שלום רב,
נראה לי שהטוב ביותר לפנות לרופא הילדים/משפחה שלך כדי שיוכל לסייע.
לרב מדובר בבעיה קוסמטית ולא רפואית.
יש פתרונות טובים לבעיה הזו. פני לעזרה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מהי התוצאה התקפה?רונן20/11/2009
ד.נ. כאשר אצל נבדק בצום מתקבלת רמה תקינה של סוכר בדם (90 בערך) בעוד שרמת ההמוגלובין המסוכרר שלו גבוהה (6.1 או יותר), האם מעדיפים לקבל את הערך שהתקבל בהמוגלובין המסוכרר כתוצאה המחייבת? רונן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוכר מסוכרר
ד``ר רוזני אברמוף-נס20/11/2009שלום,
הסוכר מהסוכרר מבטא את איזון הסוכר ב3 חודשים אחרונים . יתכן ולאחר ארוחה למרות ערכי סוכר תקינים קיימת עליה בערכי סוכר המביאה לכך שערכי סוכר מסוכרר מעט מוגברות. לגבי אחון סוכרת לא מתבססים על בדיקות AIC אלא על סוכר בצום או רמות סוכר שעתיים לאחר העמסת סוכר.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשריות בבלוטת המגןגיל מכפר סבא20/11/2009
שלום אני גבר בן 43 בסך הכל בריאות תקינה
בבדיקת US צוואר ( עקב בלוטות לימפה קצת נפוחות שהסתדרו מאז) היה לי
בפברואר השנה מספר קשריות היפואקואיות בבלוטת המגן בשני הצדדים בגודל 0.4 סמ
בבדיקה חוזרת ביולי הן היו בגודל 0.5 סמ.
הבנתי שזה יכול להיות סרטני ובגבר הסיכון מוגבר.
אני מבצע ביום ראשון שוב US ובמתח נפשי גבוה.
רציתי לשאול
1. האם במידה וזה סרטני זה אמור לגדול בקצב מסוים ויותר? זאת אומרת אם למשל אחרי 10 חודשים זה גדל רק ב 0.2 סמ נניח, האם זה שולל רוב הסיכוי סרטן? איזה קצב גדילה מינימלי יתאים לסרטן בלוטת המגן בשנה?
2. האם יש איזה שהוא דבר שאפשר לעשות כדי להקטין את הסיכון שזה יתפתח לסרטני? תזונה?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשריות בבלוטת התריס
ד''ר זהר לנדאו20/11/2009שלום רב,
הקשריות שאת המתאר קטנות ביותר. נראה כי בשלב זה יש צורך במעקב בלבד.
איני מכירה צעדים היכולים להפחית סיכוי לסרטן. בכל אופן זה לא נראה כי זה המצב.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגודל קשרית
גיל מכפר סבא20/11/2009תודה על תשובתך
יש איזה שהוא קצב מינימלי של גדילת קשרית במידה ומדובר בסרטן?
נניח 0.5 סמ לשנה? וכו'...
תודה רבה שוב..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגודל קשרית
גיל מכפר סבא20/11/2009תודה על תשובתך
יש איזה שהוא קצב מינימלי של גדילת קשרית במידה ומדובר בסרטן?
נניח 0.5 סמ לשנה? וכו'...
תודה רבה שוב..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגודל קשרית
ד''ר זהר לנדאו24/11/2009שלום רב,
אין מספרים מדוייקים.
רוצים לראות שאין גדילה ניכרת בגודל הקשריות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולותשלי20/11/2009
התחלתי לקחת גלולות אסטל 35 עקב שיעור יתר , לפני שבוע התחלתי את החפיסה השלישית והתחילו לי סחרחורות וכאבים בחזה( כבר שלושה ימים, עכשיו קצת נרגע המצב ) . על מה זה מעיד ? אני צריכה להפסיק ליטול את הגלולות ?
פשוט הרופא לי לא יהיה זמין עד יום שלישי ואני צריכה לדעת מה לעשות ..
עוד שאלה -
ה tsh שלי יצא בבדיקות דם 2.02 , מה זה אומר ?
תודה רבה מראש ושבת שלום !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות
את מציינת כי את לוקחת את הגלולות כבר חודשיים. יתכן והדברים שאת חשה בהם אינם קשורים לגלולות. תמתיני עוד מספר ימים. במידה והתלונות יימשכו שוחחי עם הרופא שלך.
לגבי TSH - תקין.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרטים בקשר לבדיקה הסטולוגית (קשריותניבה וסרמן19/11/2009
שלום רב,
שמי ניבה והנני בת 72ץ לפני כ- 3 שנים עשיתי אולטרא סאונד של הבלוטה ונמצאו קשריות באונה השמאלית בגודל של סנטימר וחצי.
שמעתי שעלי לעשות בדיקה (שהיא לא קלה) עם מחט להוצאת חומר לבדיקה. ברצוני לשאול האם
זה נעשה בעזרת אלחוש מאחר וידוע לי שהבדיקה עצמה מאד כואבת.
אנא, תשובתכם.
בתודה מראש
ניבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה היסטולוגית של קשריות
הבדיקה לא נעימה אבל בהחלט לא קשה.
בדרך כלל הבדיקה לא נעשית עם אלחוש, אולם את יכולה לשוחח עם הרופא שמבצע את הבדיקה ולבקש לשקול שימוש באלחוש.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המוגלובין מסוכרררונן19/11/2009
ד.נ. מה עושה את בדיקת המוגלובין מסוכרר לבלתי מתאימה לאנשים בריאים, בעוד שהיא מתאימה לסכרתיים ולטרום-סכרתיים? האם ממוצע סוכר בדם ל-3 חודשים הינו חסר משמעות כשמדובר, לדוגמה, באנשים שרמת הגלוקוז שלהם בדם בצום היא 95-90? רונן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המוגלובין מסוכרר
הבדיקה אינה מתאימה כבדיקת סקר לאבחנה של סוכרת ולכן אינה מומלצת לאנשים ללא סוכרת.
יתכן מצב בו רמת ההמוגלובין המסוכרר תקינה ויש ערכים גבוהים בצום או בהעמסה.
אם יש חשד להתפתחות סוכרת יש לבדוק רמת גלוקוז בצום ולעיתים לעשות העמסת סוכר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת TSHתמר19/11/2009
שלום רב,
אני נוטלת אלטרוקסי 100 מג ליום מספר שנים בבדיקה שעשיתי יצאותוצאות אלו TSH קטן מ 0.03 ו FT423.6 האם זה אומר שעברתי להיפר? למה זה קורה? ומה ניתן לעשות?
אם יש קשר אני 3 חודשים אחרי לידה
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רמת TSH
נראה כי עליך להוריד מעט את מינון האלטרוקסין.
לעיתים אנו רואים דינמיקה במינון, במיוחד בסמוך ללידה.
פני לאנדוקרינולוג שלך להתאמה של המינון.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עודף טסטוסטרון חופשירון19/11/2009
שלום,
אני בן 23 ויש לי תוצאת טסטוסטרון חופשי גבוהה מהרגיל. הרופא אמר שאין צורך לטפל בזה, אבל אישית אני מרגיש תופעות לוואי של טסטוסטרון גבוהה מדי, כגון ליבידו גבוהה, אקנה, פיוז קצר והיכולת להתעצבן נורא בקלות.
הנה הם תוצאות הבדיקות:
SHBG
10 אם נורמה של 180 - 24
FREE TESTOSTERONE
25.5 אם נורמה של 14.9 - 4.3
TOTAL TESTOSTERONE
14.5 אם נורמה של 28.7 - 8.7
הרופא אמר שה SHBG הנמוך זהו הגורם לטסטוסטרון הגבוהה.
אז מה שאני בעצם רוצה לדעת זה אם יש תרופה שמורידה אם ה SHBG? והאם המצב שלי מתאים לטיפול בתרופה זו?
תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון
רון19/11/2009סליחה, התכוונתי תרופה שמעלה את ה SHBG
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהSHBG נמוך
ד``ר רוזני אברמוף-נס20/11/2009שלום
רמות טסטוטרון שלך תקינות ולכן לא מדובר בעודף טסטטסטרון. האינדס של טסטוסטרון חופשי אינו בדיקה טובה לגברים ולכן היום מתייחסים לטסטוסטרו הכללי אשר אצלך הנו תקין.
רמת SHBG נמוכה יכולה לבטא תנגודת לאינסולין ולכן ירידה במשקל ופעילות גופנית יכולים מעט להעלות אותן. אצל נשים טיפול בגלולות למניעת הריון מעלה משמעותית את הSHBG אך כמובן זהו אינו טיפול המתאים לגברים.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- TSHשיר18/11/2009
אני נוטלת אלטרוקסין כבר 3 שנים ועדיין לא מצליחה לאזן את בלוטת התריס
אני כרגע נוטלת 100 ביום
בחודש אוגוסט התוצאות היו
TSH-8.76
T4- FREE 1.3
התוצאות היום הן
TSH 0.34
T4 3.2
T3 1.4
ערכי נורמה TSH4.00- 0.39
האם להוריד את המינון?.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר TSH
ד''ר זהר לנדאו18/11/2009שלום רב,
ערך זה של TSH הוא בצד הנמוך של הנורמה.
אפשר להוריד מעט את המינון.
כדאי להתייעץ עם הרופא שלך לגבי המינון המדוייק.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאת בדיקת גלוקוזאילנה18/11/2009
בת 63 מטופלת לכולסטרול
ליתר לחץ דם
בבדיקת הגלוקוז מהשבוע התוצאה - 119
בשנת 2006 2 תוצאות של -120 ו 127
בשנת 2007 הייתה תוצאה של 112
וכעת 119
שאלותי- האם אני נחשבת משויכת לקבוצת חולי סכרת? האם עליי לקבל טיפול תרופתי? באם חיובי איזה?
וכללית כייצד עלי לנהוג כעת ומה לעשות?
בתודה.
אילנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רמת סוכר בצום
רמת סוכר בצום בין 100 ל - 126 נחשבת לרמת סוכר גבולית. כלומר לא תקין לגמרי, אך לא מתאים לסוכרת. כדאי לעשות העמסת סוכר ולראות לאילו ערכים את מגיעה. כמו כן יש מקום לקחת רמת HbA1c שיכולה לעזור.
במידה ויש לך עודף משקל מומלץ מאד להוריד במשקל.
במצבים כמו שלך יש חשיבות רבה לטיפול טוב ביתר לחץ הדם ובשומני הדם.
במצב גבולי (מכונה עוד טרום - סוכרת) אין המלצה חד משמעית לטיפול, אבל צריך לראות את כל התמונה הרפואית שלך.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרקותג'יי18/11/2009
האם אינסולין ארוך צריך להתאים לארוחות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזרקת אינסולין
הזרקת האינסולין הארוך (כמו הלנטוס והלבמיר) מזריקים ללא קשר לארוחה. יש לקחת את האינסולין בשעה קבועה ביום.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה , שמציקה לישני17/11/2009
הי, תוצאות בדקת הדם שלי מאתמול :
TSH 0.76
FT4 16.8
FT3 4.95
אז ככה - 1) ה-TSH ירד בחודשים מ-8 לתוצאה הנ"ל
האם זה בסדר? ירידה כה גדולה??
2 ) האם שאר התוצאות בסדר?
3) חודש שעבר לא הצלחנו להיכנס להריון (שאר הדברים תקינים אצלי )
האם החודש יש סיכוי שנצליח ?!
4) והאם להמשיך לקחת את הכדור בכמות של 100 ליום או לרדת כמו לפני חודש ל-50 ליום
תודה שני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטת התריס
נראה כי תפקודי בלוטת התריס תקינים. עם טיפול רואים ירידה כזו.
בודאי שיש סיכוי שתכנסו להריון החודש!
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה עזרתם לי מאוד סופשבוע נעים
שני19/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 17-OH-PROGESTERONE גבוה והריוןמיכל16/11/2009
שלום רב,
בת 28 בעלת שיעור יתר. מנסה להכנס להריון.
בבדיקות הורמונליות שבוצעו ביום ה-23 למחזור היו ערכי ה-OHP17 גבוהים = 17.1.
האם ישנו איזשהו סיכוי שאכנס להריון באופן טבעי? איך בעצם משפיע העודף בהורמון על הכניסה להריון?
בנוסף - במידה ואני כן בהריון, אילו סיכונים יש לעובר עם עודף ההורמון?
תודה על תשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 17OHP
ד``ר רוזני אברמוף-נס17/11/2009שלום
אם רוצים לדעת אם קיימת עליה לא תקינה של 17OHP בודקים אותו בזמן המחזור.
הבדיקה ביום ה23 למחזור באה לבדוק אם קיים ביוץ ואז PROGESTERONE ו17OHP עולים שניהם וזהו מצב טבעי. לגבי הפרעה בפרופיל שומנים וכו את צריכה להתייעץ עם גינקולוג/אנדוקרינולוג
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלת המשך...
מיכל18/11/2009אכן אבדוק את הערכים ביום ה-3-5 למחזור אולם אשמח אם תוכלו לפרט כיצד עודף
ה-OHP17 מפריע לכניסה להריון.
במעקב זקיקים ובדיקות דם נלוות ראו שאני מבייצת אז אני מניחה שההורמון לא פוגע
בביוץ... במה אם כן הוא פוגע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח אם תענו...
מיכל19/11/2009אני קצת לחוצה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה17OHP
כפי שציינתי קודם ההורמון אינו פוגע בביוץ אלא הוא הורמון רמתו עולה לאחר הביוץ.
במידה וקיימת הפרעה במחזור נהוג לבדוק את רמתו בזמן המחזור ואז במידה והוא מוגבר יתכן וקיימת הפרעה אנזימטית השכיחה אצל אשכנזים אשר נקראת 21OH DEFICIENCY אשר יכול לגרום להפרעות במחור וכניסה להריון ובנוסף במידה וקיימת הפרעה כזאת יש מקום לבדיקה גנטית של האישה ובן זוגה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהשני16/11/2009
TSH | mIu/l | (
0.35 *
0.76 )
5.5
|
Free Thyroxine (FT4) | pmol/l | (
10.3 *
16.8 )
19.7
|
Triiodothyronine Free FT3 | pmol/L | (
3.5 *
4.95
עלי לציין שה-TSH ירד לי בחודשים מ-8 ל- 0.76
שאלותי -1) האם הנתונים שרשמתי בסדר?
2)ומה הן תופעות הלואי שיכולות להיות במצב כזה?
3)זה יכול להיות גם קשור לקושי להיכנס להריון??
אני לוקחת כל בוקר אלטרוקסין 100 מק"ג לפני חודשים הייתי לוקחת 50 מק"ג
מחכה לתשובתכם תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תת פעילות קלה של בלוטת תריס
ד``ר רוזני אברמוף-נס17/11/2009שלום
לא כל כך הבנתי מה ערכים שלך של FT4 וFT3 אך בכל מקרה ירידה של TSH מ8 ל0.76 הנה מצויינת ויתכן וזה יעזור לכניסה להריון.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה שמציקה לי
שני17/11/2009הי, תוצאות בדקת הדם שלי מאתמול :
TSH 0.76
FT4 16.8
FT3 4.95
אז ככה - 1) ה-TSH ירד בחודשים מ-8 לתוצאה הנ"ל
האם זה בסדר? ירידה כה גדולה??
2 ) האם שאר התוצאות בסדר?
3) חודש שעבר לא הצלחנו להיכנס להריון (שאר הדברים תקינים אצלי )
האם החודש יש סיכוי שנצליח ?!
4) והאם להמשיך לקחת את הכדור בכמות של 100 ליום או לרדת כמו לפני חודש ל-50 ליום
תודה שני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת TSH
הבדיקה תקינה ולאור עובדה זאת את צריכה להמשיך לקחת אותו מינון של ELTROXIN ולהמשיך את המעקב את האנדוקרינולוג המטפל
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)