מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בדיקת סוכרת שנתיים אחרי סכרת הריוןדנה11/11/2009
ילדתי לפני שנתיים וחצי לאחר הריון עם סוכרת הריון מאוזנת ע"י דיאטה בלבד שהתגלתה בזמן ההריון.
חדשיים לאחר הלידה ביצעתי העמסת סוכר 75 גר' , התוצאה אחרי שעתיים יצאה 121 .
נאמר לי שעלי להיות במעקב לאורך כל החיים על מנת לבדוק שלא תתפתח אצלי סכרת .
כל כמה שנים עלי לבצע בדיקות העמסת סוכר ?
האם בהכרח גם בהריון הבא תהיה לי סוכרת הריון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוכרת אחרי סוכרת הריונית
ד''ר זהר לנדאו11/11/2009שלום רב,
כמחצית מהנשים אשר סבלו מסוכרת הריונית יפתחו סוכרת תוך 20 שנים. אולם, אם שומרים על תזונה נבונה, משקל גוף תקין ומתמידים בפעילות גופנית ניתן לעכב ואף למנוע את התפתחות הסוכרת.
נשים עם סוכרת הריונית בהריון אחד מצויות בסיכון מוגבר ללקות בסוכרת גם בהריונות הבאים, אך לא בהכרח.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה , אך אני רציתי לדעת
דנה12/11/2009כל כמה זמן עלי לבצע בדיקת העמסת סוכר על מנת לגלות סיכויי לסכרת ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על סכרת הריוןמאיה11/11/2009
שלום רב,
אני בשבוע 34 להריוני הראשון, העמסת סוכר 50 גרם יצאה 153 ולכן ביצעתי העמסה של 100 גרם שיצא בא ערך אחד גבוה ( בצום- 76 שעה אחרי - 192 ואחר כך זה היה בטווח). הרופאים טוענים שאין זה סכרת הריונית - לא לדאוג. למרות זאת , אני התחלתי באיזון דיאטה ואני באמת מנסה לא לחטוא יותר מידי ובודקת רמות סוכר לפני ואחרי ארוחות. במהלך היום - אין לי בעיה עם ערכי הסוכר (אלא אם כן אני טוחנת אוכל - חד פעמי...) - שעתיים אחרי ארוחה הם תמיד מתחת ל120 ושעה אחרי מתחת ל 130. אבל- הערכים שלי בצום לפי מה שהבנתי הם גבוליים - רב הזמן יוצא לי 89-95 והיום בבוקר יצא לי 99 שהבנתי שזה גבוה.
האם ערכי הצום הם מאוד גבוהים וכיצד ניתן לשפר? האם צריך לפנות לרופא עם ערכים אלו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערכי סוכר בהריון
אני מבינה שערך של 99 הינו חד פעמי.
במידה ויש מספר פעמים ערך בצום מעל 90 פני לרופא שלך לשקול טיפול.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרבייםיעקב10/11/2009
היכן ניתן לקנות גדביים לחןלי םוכרת תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרביים
ד``ר רוזני אברמוף-נס11/11/2009שלום
אני לא מכירה מקום מיוחד למכירת גרביים לסוכרתיים.
באופן עקרנוי חשוב שיהיו מכתנה ומאיכות טובה והכי חשוב להחליף כל יום גרביים.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפני בדיקת דםיהודית10/11/2009
שלום,
אני צריכה לעבור בדיקת דם שגרתית לבדוק רמת TSH .
האם בבוקר הבדיקה לקחת את ה-THIROXIN לפני הבדיקה כרגיל בצום או לחכות ולקחת את התרופה אחרי בדיקת הדם?
תודה מראש על תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת TSH
באופן עקרוני אפשר לקחת את מנת הELTROXIN בבוקר מאחר וזה לא ישפיע על TSH אך לעיתים הFT4 יהיה מעט מוגבר. אני לרוב ממליצה לקחת את הכדור לאחר בדיקת הדם.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- TSH גבוה בהריוןלירון10/11/2009
שלום,
אני בת 28, בשבוע 6 להריון (הריון ראשון).
בבדיקות TSH שביצעתי טרם ההריון התוצאות היו:
ינואר 09- TSH=5.3
מרץ 09- TSH=4.01
אוגוסט 09- TSH=4.4
רמות t4-free תקינות.
לא נמצאו נוגדנים.
לא קיבלתי טיפול.
בבדיקת דם שביצעתי אתמול (בהריון)
TSH=4.29
רמות t4-free תקינות.
האם מומלץ ליטול אלתרוקסין עקב החריגה מטווח הנורמה? (הנורמה היא עד 4.2)
במידה ויש צורך בטיפול, האם יש סיכוי שנגרם נזק לעובר כיוון שעד כה לא נטלתי אלתרוקסין?
המון תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תת פעילות בלוטת תריס בהריון
כפי שכבר ציינתי רצוי שערכי TSH בטרימסטר הראשון להריון יהיו מתחת ל2.5 ובטרימסטר השני ושלישי מתחת ל-3.
אני ממליצה על מתן טיפול בELTROXIN
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
לירון11/11/2009תודה רבה על תשובתך המהירה!
אגש לרופאה לקבל מרשם.
האם יתכן שנגרם נזק לעובר בתקופה זו במהלכה לא קיבלתי טיפול וערכי ה- TSH היו מעט מעל הנורמה (4.29, בשבוע 6 להריון)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחכה לתשובה...
לירון14/11/2009תודה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתת פעילות
ד``ר רוזני אברמוף-נס17/11/2009לא סביר שנגרם נזק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוספת ויטמין D במצב של PTH גבוה.אילן10/11/2009
שלום
אמא שלי מזה מספר שנים יש לה בבדיקות דם ערכים גבוהים של PTH אך יחד עם זה ערכי הסידן בדם תקינים.
בבדיקה של צילום עם חומר רדיואקטיבי בעבר התברר שיש לה גידול שפיר באחת מהבלוטות של בלוטת התריס והומלץ לה לעבור ניתוח ,אך בהתייעצות עם אנדוקרינולוג היא ביטלה את הניתוח.
הרופא אנדוקרינולוג עצמו מטפל בה מזה זמן רב בויטמין D אבל ללא הצלחה.
הויטמין D לא עלה לערכים גבוהים ובנוסף PTH עדיין גבוה.
השאלה האם מדובר בטיפול מקובל בויטמין D לבעיות של PTH כי ממה שהבנתי ויטמין D נותנים לאנשים שיש להם מחסור ב PTH .
אלו בדיקות הדם האחרונות :
CALCIUM SERUM 8.80 MG/DL ( 8.40- 10.40) (.*.......)
DPD/CREAT. 14.90 UNITS ( 3.00- 7.40) (.........)*
CREATININ U DP 186.00 MG/DL
PTH 86.70 PG/ML ( 17.00- 72.00) (.........)*
VIT.D 25-OH 34.00 NG/ML
VIT.D 25-OH < 10 NG/ML = DEFICIENCY
VIT.D 25-OH 10 - 30 NG/ML = INSUFFICIENCY
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתן ויטמין D
מקובל לתת ויטמין D לכל האוכלוסיה במטרה לנרמל את הרמות. במידה וקיים חסר ויטמין D ולא גידול שפיר של בלוטת פרהתירואיד אז אפילו קיימת ירידה של PTH.
במידה ומדובר בגידול של בלוטת פרהתירואיד (אז לרוב גם רמות CA גבוהות) אז חשוב לתת ויטמין D אך טיפול זה לא ינרמל את רמת הPTH מאחר והיא נובעת מגידול שפיר ולא מחסר ויטמין D.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- TSH נמוך והפלהט10/11/2009
שלום,
וסליחה מראש על השאלה הארוכה....
בתחילת ההריון החלו ערכי TSH לרדת, ( לפני ההריון תמיד היו תקינים ) וערכי T3 וT4 תקינים.
(כאשר בבדיקה האחרונה בשבוע 14 נראתה מגמת שיפור קלה.)
נשלחתי לרופא אנדוקרינולוג והוסבר לי כי מדובר בתופעה שכיחה בהריון הקשורה לעלייה בהורמון ההריון ותפקודם הדומה, וכי כנראה לא מדובר בבעיה, נתבקשתי לבדוק שוב את רמת ההורמון בשבוע 20 לוודא שחזר למצב תקין.
בינתיים, בשבוע 15 נפסק לעובר הדופק ועלי לעבור גרידה.
כעת אני קוראת ורואה שיש קשר בין רמת פעילות גבוהה של בלוטת התריס והפלות.
לשאלתי - האם היה מקום לאזן את תפקוד הבלוטה ?
האם למרות תקינות ערכי T3 וT4 , יכולה להיות בעיה בתפקוד הבלוטה ?
האם העובדה שלפני ההריון הבלוטה היייתה תקינה מחזקת את טענת הרופא?
אני מצרפת את תוצאות הבדיקות :
כחודש לפני ההריון :
TSH 0.74
T4-15.2
שבוע 6
TSH 0.34
T3-4.5
T4-14.0
שבוע 10
TSH-0.06
T3-4.9
T4-16.9
שבוע 14
TSH-0.14
T3-4.3
T4-14.8
תודה רבה על התייחסותכן
ט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיעלות יתר של בלוטת תריס בהריון
הגישה של האנדוקרינולוג שלך היא הגישה המקובלת . הפעילות יתר הקלה שהיתה נובעת מן ההריון.
ככל הנראה אין קשר בין ההפלה לבלוטת תריס.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון נגד שפעת החזיריםXX08/11/2009
הי, אני סכרתית סוג 1, כ 25 שנה. כמו כל שנה, התחסנתי נגד השפעת הרגילה, ואני תוהה האם יש צורך להתחסן גם נגד שפעת החזירים. אשמח לדעה/דעות בנושא...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד פרט קטן...
XX08/11/2009אני לוקחת 150 מק"ג אלטרוקסין ביום, עקב כריתת בלוטת התריס לפני כ4 שנים.
תודה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיסון נגד שפעת
ד``ר רוזני אברמוף-נס08/11/2009שלום
ההמלצה היא להתחסן כנגד שפעת חזירים לאלו עם מחלות כרוניות ואת נכללת בקבוצה.
כפי שאת מתחסנת כנגד השפעת העונתית קיימת המלצה גם לחיסון כנגד שפעת החזירים.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה והמשך שבוע טוב
אלמונית09/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקרנות לבלוטת התריסעדה07/11/2009
לפני 20 שנה קיבלתי הקרנות באזור הצוואר (עקב מחלת הודג'קינס). רציתי לדעת מבחינה סטטיסטית מה הסיכון ללקות בעקבות כך בסרטן בבלוטת התריס? מה הסיכון לעומת מי שלא קיבל קרינה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקרנה לצוואר
הסיכון שלך לסרטן בלוטת תריס גדול יותר מאשר באוכלוסיה הרגילה ולכן מומלץ לבצע US צוואר.
במידה וקיימת קשרית בבלוטת תריס הסיכון שהיא ממאירה היא סביב 30% כאשר באוכלוסיה שלא נחשפה לקרינה היא פחות מ-5%
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מידע על NPHרלי07/11/2009
האם הוא נחשב לאינסולין ארוך או קצר טווח? והאם נכון שהסיכוי איתו להיפויים גבוה יותר מאשר באינסולינים אחרים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר NPH
ד''ר זהר לנדאו09/11/2009שלום רב,
NPH נחשב לאינסולין בעל טווח השפעה ארוך.
לתכשיר זה שיא פעילות לאחר כ - 6 שעות מהזרקתו ולפיכך שכיחות אירועי ההיפוגליקמיה שכיחים יותר עם אינסולין זה, בהשוואה לתכשירים ארוכי הטווח ללא שיא פעילות (כדוגמת הלנטוס).
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- C PEPTIDE ןאינסוליןדני07/11/2009
הבנתי שבדיקת פפטיד C בעצם היא אינדיקציה לכמות האינסולין המופרש . אז איך יכול להיות שרמת האינסולין שלי גבוהה( 39) אבל פפטיד C בתחום הנורמלי -(1890)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אינסולין ו - c-peptide
ד''ר זהר לנדאו09/11/2009שלום רב,
בדרך כלל התוצאות הולכות באותו הכיוון.
צריך לבדוק מדוע ובאילו תנאים הבדיקות נלקחו: למשל, אם אתה מטופל באינסולין הרי בבדיקת האינסולין נבדקה רמת האינסולין אשר אתה לוקח.
במטופלים באינסולין אין טעם לקחת רמת אינסולין בדם, אז לוקחים רמת c-peptide.
יש חשיבות לרמת הסוכר באותו הזמן, כדי לדעת אם הפרשת האינסולין מתאימה ומספקת לאותו המצב.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמידע נוסף
דני11/11/2009סוכר בצום 99, לא מטופל באינסולין. אז למה אינסולין יצא גבוה וה-C PEPTIDE בתחום הנורמה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמידע נוסף
כדאי לחוזר שוב על הבדיקה לפני שיוצאים במסקנות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אינסולין חדשחנה.כ06/11/2009
שמעתי בחדשות ביום שלישי על אינסולין חדש שלא משמין ואף עוזר בהרזיה,
הוא לא נכנס עדיין לסל הבריאות.
אשמח אם אפשר לומר שוב את שמו.
תודה,
חנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר GLP-1 AGONISTS
ד``ר רוזני אברמוף-נס07/11/2009שלום
לא מדובר באינסולין חדש אלא בתרופות מקבוצה חדשה אשר מעלות רמות הורמון אשר נקרא GLP-1 והורמון זה ברמות גבוהות מגביר הפרשת אינסולין , עוזר לאיזון סוכרת ולרוב גורם לירידה במשקל.
אך בדומה לאינסולין טיפול זה ניתן בזרקות. קיימת תרופה אשר נקראת בייטה אשר נתנה בזריקה פעמיים ביום (משווקת בארץ) ותרופה אחרת אשר נקראת ויקטוזה ומוזרקת פעם אחת ביום אשר עדיין לא משווקת בארץ אך ניתן לרכוש אותה באמצעות בתי מרקחת מסוימים לאחר אישור מתאים.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הבנתי
ליאת08/11/2009אם היא מגבירה את הפרשת אינסולין זה לא יכול להוביל לאותן בעיות כמו התרופות שבסוף יש אי יכולת להפריש אינסולין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהGLP-1
הפרשת ה אינסולין תלויה בערכי סוכר ולכן במידה ורמת גלוקוז תקינה או נמוכה לא קיימת הגברה בהפרשת אינסולין.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם כך זה לא מתאין לחולי סכרת 1, לא?
שרון09/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהGLP1
התרופה אינה מתאימה לחולי סוכרת מסוג 1
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך שוב - סליחהאסתי בש06/11/2009
היי שוב
שכחתי לציין כי בדיקה נוספת נערכה לי פרולקטיןוהיא יצאה תקינה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קורטיזול
ד``ר רוזני אברמוף-נס07/11/2009ראה תשובה בשאלה מטה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך קורטיזול גבוהאסתי בש06/11/2009
היי
בהמשך לתשובתך העניין הוא שאין לי כל סממנים קראתי עליהם וזה ממש לא אני... יש לציין שביצעתי את הבדיקה בשעה 09:30 שאמרו לי לבצעה ב07:45... האם גם לזה יש השפעה
פשוט אין לי כוחותת להיכנס לסטרס הזה במיוחד לאור העובדה שללא קשר חליתי השבוע בשפעת ...
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קורטיזול מוגבר
ד``ר רוזני אברמוף-נס07/11/2009שלום
אני לא יכולה לומר מבלי לראות אותך אל תעשי דבר. עוד אופציה לברר את העיניין הוא ביצוע איסוף שתן יומי לקורטיזול (איסוף שתן של 24 שעות) או בדיקת קורטיזול ברוק בשעה 12 בלילה המתבצעת בתשלום בבית חולים איכילוב.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעילות יתר בלוטת תריס בהריוןשפרה05/11/2009
שלום רב!
תוצאות של בדיקת דם בהריון תאומים שבוע 13-
T3 - 214 ng/dl
T4- 19.5 ug/dl
TSH- 0.02 uIU/ml
כל הערכים, למיטב הבנתי, מעידים על פעילות יתר. זה התחיל רק בשלב זה, ולפני כן זה היה בנורמה.
האם זה מצריך טיפול תרופתי? האם דחוף או שניתן להמתין עד לתור לרופא (שבוע וחצי-שבועיים)?
האם קיימת סכנה כלשהי בערכים אלו?
האם דרוש מעקב? אם כן- באיזה תדירות?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעילות יתר בהריון
ד``ר רוזני אברמוף-נס06/11/2009שלום
פעילות יתר בהריון הנה שכיחה בעיקר בטרימסטר הראשון ובעיקר בהריון עם תאומים. לרוב רק עוקבים .
אין כאן דחיפות ובמידה ואת מרגישה טוב ניתן לחכות שבוע וחצי.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)