מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שילוב בין שתי תרופות נוגדות דלקתגבי02/03/2010
אני נוטל תרופה נוגדת דלקת וכאבים לבעיית כאבי גב תחתון עם הקרנת כאב לרגל שמאל . אני בטיפול אצל אורטופד ד"ר רינר.ואני בתהליך אבחון : רנטגן . המרשם לארוקוקסיה ניתן אחרי צילומי רנטגן וביקור אצל אורטופד מומחה.
התרופה- ארוקוקסיה 90 מ"ג. טבלית ליום. נטלתי כבר 7 מתוך 10 טבליות לפי המרשם של הרופאה .
התרופה עוזרת באופן חלקי ביותר . יש לי כאבים בזמן הליכה ברגל שמאל בעיקר בלילה והשינה גרועה בגלל הכאבים. התנוחה ללא כאבים היא בישיבה.
לקחתי לפני כן נרות וולטרן ( אביטרן 50 מ"ג )עם הצלחה גבוהה בהרבה לאותה בעיה .
עקב הפרסומים לתופעות לוואי של וולטרן הרופאה משפחה מעדיפה לתת ארוקוקסיה וגם האורטופד.
האם אפשר לשלב בין התרופות ? באופן חד פעמי ?או לאורך זמן ?
מקווה שספקתי את מלוא המידע .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעוץ.
אילן ללבניקוב04/03/2010גבי שלום רב,
אני תמיד ממליץ לפני שילוב בין תרופתי לשאול בעצת הרופא המטפל המכיר אותך טוב יותר מכל איש מקצוע אחר בתחום.
לגבי הארקוקסיה, יש להזהר בשילוב עם התרופות הבאות:
אספירין : ניתן להשתמש באטוריקוקסיב ביחד עם אספירין במינון נמוך, אולם יש סיכון להגברת תופעות הלוואי במערכת העיכול.
נוגדי דלקת לא סטרואידים אחרים : סיכון להגברת תופעות הלוואי ממערכת העיכול.
וארפארין : סיכון מוגבר לדימומים. יש להשתמש בזהירות.
תרופות משתנות, ותרופות נגד יתר לחץ דם : נוגדי דלקת לא סטרואידיים עלולים לבטל את ההשפעה נוגדת לחץ הדם של תרופות אלו. יש להשתמש בזהירות.
מעכבי ACE, צקילוספורין, משתנים, טאקרולימוס : סיכון מוגבר לפגיעה בכליה. יש להשתמש בזהירות, ולנטר בקפידה תפקודי כליה.
ליתיום, מתותרקסאט, אתינילאסטראדיול (גלולות למניעת הריון), דיגוקסין : אטוריקוקסיב מעלה את רמות התרופות הללו בדם. סיכון מוגבר לתופעות לוואי. יש להתמש בזהירות.
ריפאמפיצין : עלול להוריד את רמות אטוריקוקסיב בדם, ולהפחית מיעילות התרופה.
כמו כן, אני ממליץ לך לפנות לדיקור סיני אשר מסייע רבות בבעיית דלקות שרירים וכאבים,
שבת נהדרת,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אומגה 3 בשילוב תרופותגלית01/03/2010
אימי נוטלת את התרופות והתוספים הבאים::קומדין,פוזיד,לוסרטאן, גלוקופאז,נורבקס,מודל,סימבסטאטין,קלציון+ויטמין D,אויטול ופרמאטון.האם יכולה לקחת בנוסף גם אומגה 3 או שיש מניעה לכך?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אומגה 3 בשילוב תרופות
גלית02/03/2010האם אומגה 3 ממקור צמחי - של שמן מרווה מרושתת - לא גורם לדימומים בדרכי העיכול, בשילוב עם קומדין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיעוץ.
אילן ללבניקוב04/03/2010גלית שלום רב,
למיטב ידיעתי לא מומלץ לשלב את האומגה 3 עם תרופות לדילול דם כגון אספירין או קומדין ולכן יש לנקוט משנה זהירות ולעקוב אחר שינויים בדילול הדם ודימומים.
ניתן להמליץ על צמחי מרפא אחרים לאותה המטרה אך יש לעשות זאת על ידי איבחון מדויק בקליניקה, אשמח לעמוד לרשותך,
שבת נהדרת,
אילן ללבניקוב,
רוקח ונטורופט מומחה,
מנהל המרכז לרוקחות אלטרנטיבית - ר"ג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמן מרווה מרושתת ותרופות מדללות דם
ארז שקד N.D.24/07/2010הטענה הרווחת אודות שמני אומגה 3 שמדללים את הדם ,מקורה בטעות .
אסביר בקצרה :
קומדין ותרופות מדללות דומות חוסמות ייצורו של ויטמין K שבין היתר משתתף ביצירת קרשיות הדם
אומגה 3 לסוגיה פועלת באופן בו מונעת מהדם להיות סמיך וצמיגי ומאפשרת את "נזילותו".
לכן כהגדרה אומגה 3 אינו מדלל את הדם.
שמן המרווה המרושתת המופק מזרעיו,אינו משפיע כלל על דילול דם בשום אופן .
נמצא שבמינון העולה על 24 גרם ליום (כמות שרוב האוכלוסיה אינה צורכת לכתחילה) יוכל להשפיע על "נזילות" הדומה לצריכה של ויטמין E 400 יחב"ל יומי.
כאן המקום לציין עוד מיתוס : שמני דגים אינם גורם מבריא לאדם. ואלו המכילים אומגה 3 מסוג ארוכי השרשרת, יתרונן קטן ביחס לחסרון הדיוקסינים ורמות ה PCBs המצויים בקרבם.
ספר מחקר סין לד"ר קולין קמפבל פרופ' לתזונה וביו כימייה מהמובילים בעולם מקדם בברכה מרובה תזונה מושתתת מקורות צמחיים וכך גם אמליץ על שמני אומגה 3 ממקורות צמחיים בלבד.
מיתוסים היו ויהיו ,ויד אדם מניעה אותם למטרות שאינן אובייקטיביות ,היצמדו לצמחים לחיים טובים ובריאים.
בברכה, ארז שקד -נטורופת ומרצה לתזונה ומניעת חולי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמין D לתינוקיפן01/03/2010
שלום.
תינוקת שלי בת חצי שנה, מאז שהיא נולדה אני ממיסה לה 2 טיפות של ויטמין D בתוך חלב.
האם זה פוגע ביעילות של הויטמין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויטמין D
אילן ללבניקוב04/03/2010שלום רב,
למיטב ידיעתי ניתן לקחת את הויטמין במים או במשקה אחר לאחר הארוחה,
שבת נהדרת,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחסור בויטמין Dחגית28/02/2010
שלום רב, התגלה בגופי מחסור רציני בויטמין D ו-פרה סכרת (הבנתי שיש קשר בין שתי התופעות הללו) הרופא רשם לי "אלפא D3" לבעיית המחסור בויטמין D. כאשר בדקתי את הדף המצורף לתרופה, הסתבר כי "אלפא די3" מתאים ומסייע לקליטת סידן בעצמות. אבל - רמת הסידן בגופי תקינה לחלוטין ואיני סובלת מבריחת סידן. האם לדעתך עליי לקחת את האלפא D3 או לחילופין ויטמין D מסוג אחר?  תודה, חגית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סידן
יעקב רבייב28/02/2010היי חגית
ויטמין D זהו ויטמין חשוב בקליטת הסידן לעצמות.
מדד מספק בדם של סידן אינו אומר שרמת הסידן בעצמות (ואני מדגיש בעצמות ולא בדם) היא מספקת!. הרבה אנשים חושבים שאם רמת הסידן בדם תקינה אז רמת הסידן בעצמות גם היא תקינה.
למעשה הקורולציה היא לא ישרה.
בכל אופן, אלפה D3 זהו ויטמין D יותר פעיל מאשר D3 הרגיל.
נותנים בדר"כ את האלפה D3 לאלה שלא ממש נחשפים לשמש ולאלה שיש להם בעיה מסויימת בכליות (בכדי שויטמין D3 יהפוך לצורה הפעילה שלו הוא צריך להיחשף לשמש ולעבור סוג של שינוי בכליות).
זה שקיבלת אלפה D3 לא אומר שיש לך בעיות בכליות חס ושלום זהו פשוט סוג של ויטמין D שיותר פעיל מה - D3 הרגיל.
אם זאת, הרופא המטפל כן יכול לרשום לך את ה D3 בטיפות הרגיל אם הוא יראה זאת לנכון כלומר אם אין לך בעיות בכליות ואת נחשפת במידה מסויימת (אפילו ל -5 עד 10 דקות) לשמש.
שבוע נעים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש באינסולין לנטוס ונובורפיד בהנברא28/02/2010
שלום וברכה.
ברצוני לדעת האם ניתן להשתמש בזריקות אינסולין מסוג לנטוס ונובורפיד בזמן הנקה וכן האם יש עדיפות לשימוש בהם על פני כדורים נגד סכרת.
אצין כי אני חולת סכרת סוג 2 ובמהלך ההריון טופלתי בזריקות אלה.
אודה מאד לתשובה!
שבוע טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעוץ.
אילן ללבניקוב01/03/2010שלום רב,
אני תמיד ממליץ לנשים בהריון ובתקופת ההנקה לשאול את הרופא המטפל לגבי שימוש בתרופות וכך גם כעת כיוון שהוא מכיר אותך טוב יותר מכל איש מקצוע אחר בתחום.
שבוע טוב ופורים שמח,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול בסוכרת
כוכי03/03/2010תתיעצי עם רופא שמטפל בך יכול להיות שזה יהיה עדיף לך. אחותי השתמשה בלנטוס בעת הנקה אבל עם מעקב רפואי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה התסמינים של חוסר ב Q10 ?רמי27/02/2010
היי רמי
הנה כמה מן התסמינים אשר יכולים להצביע על מחסור ב - קיו 10
Seizures - פרכוסים
Ataxia - רעד
Encephalopathy - בעיות במוח
Cardiomyopathy - מחלות בשריר הלב
Kidney failure - כשל כלייתי
Cerebellar atrophy - גדילה של המוח הקטן
Retarded growth - האטה בגדילה
Muscle weakness - חולשת שרירים
Exertional fatigue - עייפות במאמץ
Central nervous system dysfunction - בעיות המערכת העצבים המרכזית
Learning disability - קשיי למידה
Lactic acidemia - חומציות הדם
Episodes of myoglobinuria - שאריות של שריר בשתן
Delayed motor development - התפתחות מוטורית מואטת
Sensorineural deafness - חירשות
Scoliosis - עקימות של עמוד השדרה
Myoclonus - סוג של פירכוס
Mental retardation - מוגבלות מנטלית
Abnormal walk - הליכה מוזרה
Spasticity - התכווצויות
Muscle wasting - פגיעה בשרירים
Increased reflexes - עליה ברפלקסים
Weak eye muscles - חולשת שריר העין
יש לציין כי הסימפטומים המצויינים לעיל אנים ספציפים למחסור בקיו 10 בלבד ותמיד יש להיוועץ ברופה כדי לאשש דיאגנוסה.
שבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תסמינים
יעקב רבייב28/02/2010היי רמי
הנה כמה מן התסמינים אשר יכולים להצביע על מחסור ב - קיו 10
Seizures - פרכוסים
Ataxia - רעד
Encephalopathy - בעיות במוח
Cardiomyopathy - מחלות בשריר הלב
Kidney failure - כשל כלייתי
Cerebellar atrophy - גדילה של המוח הקטן
Retarded growth - האטה בגדילה
Muscle weakness - חולשת שרירים
Exertional fatigue - עייפות במאמץ
Central nervous system dysfunction - בעיות המערכת העצבים המרכזית
Learning disability - קשיי למידה
Lactic acidemia - חומציות הדם
Episodes of myoglobinuria - שאריות של שריר בשתן
Delayed motor development - התפתחות מוטורית מואטת
Sensorineural deafness - חירשות
Scoliosis - עקימות של עמוד השדרה
Myoclonus - סוג של פירכוס
Mental retardation - מוגבלות מנטלית
Abnormal walk - הליכה מוזרה
Spasticity - התכווצויות
Muscle wasting - פגיעה בשרירים
Increased reflexes - עליה ברפלקסים
Weak eye muscles - חולשת שריר העין
יש לציין כי הסימפטומים המצויינים לעיל אנים ספציפים למחסור בקיו 10 בלבד ותמיד יש להיוועץ ברופה כדי לאשש דיאגנוסה.
שבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
רמי01/03/2010יש לי חלק מהתסמינים שציינת .
האם בנוסף למה שציינת ,הרגשת חום בגוף עם כאב חד יכולה להיות גורם נוסף לתסמינים .
נעשו לי בדיקות דם ושתן והכל תקין .
האם אני צריך לבקש מהרופה בדיקה מיוחדת לכך ? או שהבדיקה הזו היא חלק מהבדיקות הכלליות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמידע נוסף
יעקב רבייב03/03/2010הייתי רוצה שתאמר לי איפה בדיוק נמצא הכאב ולאן זה מקרין?
ממה שציינת עד כה זה נשמע כמו כאב ניורופטי, אך האבחנה הכי טובה זה רק דרך רופאים.
גם הייתי רוצה לשמוע מה חוות דעת הרופאים בנושא
מה שגם הייתי רוצה לדעת זה למה אתה חושב שמדובר במחסור של קיו 10 דווקא ולא משהו אחר?
מחכה לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על פטרת בלשוןרמי27/02/2010
הרופא איבחן פטרת בלשון ,מה זה ? וכיצד ניתן להפטר ממנה ?
התרופה שקבלתי היא ניסטטין רדי מיקס תרחיף לפה אך זה לא עוזר לי .
האם יש משהוא מועיל יותר ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטרת לשון
יעקב רבייב28/02/2010אהלן רמי
פטרת לשון זה סוג של פטריה אשר יכולה לגדול על הלשון או בחלל הפה.
בדר"כ המקום נראה לבן עם ריח לא נעים.
פטריית לשון אצל גברים יכולה לקרות כתוצאה מ שימוש באנטיביוטיקה, אכילה מרובה של סוכרים או סכרת, ניקוי לשון אינטנסיבי כמו לדוגמא כל יום מאשר פעם בשבוע או כתוצאה מהדבקות מפרטנר.
בכל אופן אם ניסטטין לא עזר אז שווה לדבר עם הרופא בנוגע לתכשיר דקטרין אורל ג'ל או לכסניות אורלטן.
הניסיון הכי טוב שיש לי עם פטריות פה ברפואה האלטרנטיבית זה למעשה פרוביוטיקה למציצה. - זה עובד כמו קסם.
שבוע נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלפוחית רגיזהמעיין27/02/2010
האם ניתן לקבל כדור נגד שלפוחית רגיזה ללא מרשם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הייתי רוצה
יעקב רבייב28/02/2010הייתי רוצה שתסבירי לי על הבעיה טיפה יותר
מה הסימפטומים שאת מרגישה? במה הבעיה מתבטאת?
כמה זמן זה נמשך כבר?
מה ניסית כבר?
גילך?
לוקחת תרופות אחרות?
וכל פרט רלוונטי אחר
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש תרופתיגילת26/02/2010
עקב בעיות של שחיקת סחוס ודלקת בגיד הברך וכאבים חזקים קניתי סלדרין+msm ,לאחר שקראתי באתר.
אני יודעת שההשפעה אינה מידית ולכן שאלותי:
האם ניתן לקחת עם הסלדרין גם אלגוליזין פורטה(שמרגיע את כאבי)?
האם מותר לקחת סלדרין עם תרופות כרוניות,כמו-סימבקור? רסיטל?בונדורמין?
אשמח לקבל תשובה ומה עוד ניתן לקחת לשיכוך כאבים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעוץ טבעי.
אילן ללבניקוב01/03/2010גילת שלום רב,
הסלדרין® 525 יעיל לטיפול בדלקת מפרקים כרונית, מהווה חומר סיכוך למפרקים פגועים, מתאים להקלה וטיפול באסתמה ואלרגיות, להפחתת דלקות עור ולריכוך עור פסוריאטי, לשיכוך כאבים כתוצאה מנקעים/חבלות, להקלה על תסמיני אלצהיימר ולטיפול בדלקת חניכיים.
אין מניעה לשלב את המוצר עם צמחי מרפא או תרופות אחרות,
הייתי ממליץ לך לשלב בטיפול גם קרם טבעי הנקרא נו דול של חב' נווה, יש למרוח 3-4 פעמים ביום באיזור הכואב תוך כדי עיסוי,
שבוע טוב ובריא ופורים שמח,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפקודי כבדקרן25/02/2010
1. האם אומגה 3 יכול להעלות תפקודי כבד?
2. האם אגוזים בכמות רבה יכולים לתרום לעליה בתפקודי כבד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אומגה 3 ותפקודי כבד
יעקב רבייב26/02/2010היי קרן פורים שמח
לאומגה 3 תכונות רפואיות רבות וזהו תוסף תזונה מאוד בריא וחשוב.
מה שכן, אומגה שלוש כן יכול להעלות במקצת את תפקודי הכבד ובעיקר המדד ALT.
למרות שתופעה זו קוראת לעיתים רחוקות אני מייעץ לך לבדוק כמה אומגה 3 את צורכת ליום.
הממוצע זה עד 2 גרם ליום.
אגוזים הינם גם מקור עשיר לאומגה שלוש ולכן צריכה מרובה יכולה לעלות את תפקודי הכבד.
חג שמח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השפעת פתילות וולטרן /אביטרן על תוצאjhho24/02/2010
שלום
האם שימוש ממושך של פתילות אביטרן 50 משפיע על תוצאת ה psa לפני השימוש באביטרן התוצאה קבועה במשך שנים 1.1 לאחר 5 חודשים של שימוש אביטרן התוצאה קפצה לפי 2---ל 2.5 למרות שלא רשום על עלון לצרכן האם יש דרך לברר אם היו דברים דומים או מקרים שבהם ניתנה תשומת הלב לקשר בין הדברים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אביטרן ו-PSA
יעקב רבייב24/02/2010אהלן
שימוש ממושך באביטרן/וולטרן או כל תרופה אחרת ממשפחת ה NSAIDS כן משפיעה על ה PSA, אך מה שמעניין זה שכולם בדר"כ מורידים את רמת ה -PSA ולא מעלים אותה (מבדיקה ממחקרים אחרונים).
ההמלצה שלי היא לך ותבדק אצל אורולוג.
חג פורים שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממה מתחילים?נננ24/02/2010
אני בת 36 אמא ל-2.בן 10 עם קשב ורכוז ובן 5 אחור התפתחותי נמצא בחנוך מיוחד.
יש המון קשיים בבית מריבות וחיכוכים בעקר ביני לבין הגדול כאשר הוא ללא השפעת הכדור(רטלין).הנטל על גדול הילדים הוא עלינו
בעלי נוטל ציפרלקס ואני מסרבת להכנס למעגל התרופות.ניסתי בעבר טפולים אצל קאוצימ=נג ומטפלת משפחתית אך נראה לי שאם לא אקח משהו להרגעה ,ימשיך להיות לי קשה בבית.
עם אילו תרופות לא טבעיות מתחילים בדכ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעוץ טבעי.
אילן ללבניקוב01/03/2010שלום רב,
ניתן בהחלט לשלב בטיפול גם צמחי מרפא והומיאופטיה אשר עובדים מצוין בהפרעות קשב והתנהגות ומשפרים את הריכוז והזיכרון כמו גם להרגעה.
אך לפני כן, חשוב להגיע ליעוץ בקליניקה כיוון שיש לבדוק גורמים נוספים המשפיעים על מצב הרוח ואת זאת ניתן לאבחן באופן אישי, אשמח לעמוד לרשותך. צמחי המרפא עושים את אותה הפעולה כמו התרופה אך ללא תופעות הלוואי ויש מחקרים מקצועיים רבים המעידים על כך.
אשמח לשלוח לך את המחקרים המקצועיים ומנסיוני העשיר הטיפול בילדים עובד מהר וטוב וללא צורך בתרופות,
שבוע טוב ופורים שמח,
אילן ללבניקוב,
רוקח ונטורופט מומחה,
מנהל המרכז לרוקחות אלטרנטיבית - ר"ג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על ויפאקס XRאדם23/02/2010
אימי החלה לקחת ויפאקס XR ולכן רציתי להבין קצת על התרופה... על אילו מנגנונים היא פועלת ומה היתרון שלה לעומת תרופות אחרות נוגדות דיכאון כמו למשל ציפרלקס?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויאפקס XR - מידע תרופתי.
אילן ללבניקוב24/02/2010אדם שלום רב,
הויאפקס XR (ונלאפאקסין), זו תרופה נוגדת חרדה ודיכאון, המעכבת ניצול חוזר של סרוטונין ונוראפינפרין במוח. תרופה זו נמצאה יעילה בטיפול בחולי דיכאון וחרדה, ולאחרונה אישר מנהל המזון והתרופות האמריקאי (FDA) את השימוש בתרופה זו במצבי דאגנות יתר (generalized anxiety). תופעות הלוואי העיקריות של תרופה זו כוללות בחילה, כאב ראש וסחרחורת.
חשוב לדעת שלתרופה יש אינטראקציה עם תרופות אחרות כגון:
1. מעכבי MAO : אין לשלב בשום אופן ונלאפאקסין עם תרופות אלו. השילוב עלול להיות מסוכן. יש להקפיד על הפסקה של לפחות שבועיים בין מתן ונלאפאקסין ומתן מעכב MAO.
יעילות הטיפול תלויה בתגובת המטופל המסויים, ועד היום אין מחקר שמוכיח יתרון של ויאפקס מהסיבה של השימוש שלה בשני מנגנונים לעומת אחד. נוגדי דיכאון גם מקבוצת ה- SSRI(כמו הציפרלקס), וגם מקבוצת ה- SNRI משמשים לטיפול בכאב. שוב, ההחלטה אם תרופה אחת יעילה יותר מהשנייה מתקבלת לפי שיקולים הקשורים למצבו של המטופל האינדיבידואלי.
יש לציין כי בקבוצת ה- SNRI, שאליה שייך ויאפקס, ישנם תכשירים נוספים המומלצים לטיפול בכאב, כגון התרופה סימבלטה.
שבוע טוב ובריא וחג שמח!
אילן ללבניקוב,
רוקח ונטורופט מומחה,
מנהל המרכז לרוקחות אלטרנטיבית - ר"ג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לנטוסאביטל23/02/2010
אני צפויה לעבור לאינסולין לנטוס הבנתי שזה אינסולין ארוך שמזריקים פעם אחת ביום והוא פועל למשך כל היום השאלה היא אם הוא צריך לבוא עם אוכל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אינסולין לנטוס ותזונה.
אילן ללבניקוב24/02/2010אביטל שלום רב,
לנטוס הוא אינסולין ארוך טווח שאמור לחקות את האינסולין הבזאלי בגוף. בגלל שאין לו השפעה ישירה על כמות הפחמימות הנאכלת, אין בעיה לאכול אחרי הזרקתו ( בד''כ מה ''שמכסה'' את הפחמימות בארוחה זה האינסולין הקצר/המהיר שלא ציינת אם את מזריקה).כמובן שיש חשיבות לשמירה על תזונה נכונה דלת פחמימות פשוטות.
שבוע טוב וחג פורים שמח!
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאינסולין
אביטל24/02/2010תודה ובנוסף ללנטוס האינסולין הקצר הוא אפידרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשישות כללית.. טיפולקרן22/02/2010
אני בת 38, אוכלת טוב ועושה ספורט באופן קבוע. אך בשנה האחרונה התחלתי לסבול יותר ויותר מתשישות כללית של הגוף לאחר אימונים. אני בריאה, ואין לי מחלות כרוניות, ולכן רציתי לדעת אילו תוספים טבעיים עשויים לחזק את הגוף ולעזור למצבי. תודה, קרן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול טבעי נגד עייפות לחיזוק הגוף.
אילן ללבניקוב24/02/2010קרן שלום רב,
לחיזוק בגוף בצורה טבעית אני תמיד ממליץ על תזונה ייחודית המותאמת באופן אישי לכל מטופל כמו גם פורמולות ספציפיות של צמחי מרפא לחיזוק הגוף והנפש בעיקר לאלו העובדים שעות רבות ועושים פעילות גופנית סדירה.
לחיזוק הגוף והחזרת הויטמינים והמינרלים בצורה טבעית אני ממליץ על התזונה הבאה:
• אכילה של חלבון, ובעיקר חלבון מהצומח– צריכה מרובה של קטניות שהן המקור הטוב
ביותר לחלבון מהצומח. מומלצות במיוחד: שעועית שחורה ולבנה, אזוקי, מאש, סויה,
עדשים מכל הסוגים ובעיקר שחורים.
• אכילה של שורשים ופקעות– בטטה, סלק, שורש סלרי, שורש פטרוזיליה, תפוחי אדמה,
ארטישוק ירושלמי, צנון, צנונית, קולורבי.
• מאכלים נוספים: פטריות לבנות, פטריות שיטאקי, נבטים, ערמוני מים, ספירולינה, שעועית
ירוקה, לוביה, טופו, אורז מלא, אורז בר, אוכמניות, חמוציות, טחינה, חלבה, זיתים (בעיקר
שחורים).
• אגוזים וזרעים: אגוזי מלך, זרעי שומשום, שומשום שחור, גרעיני דלעת, גרעיני חמנייה.
• חלבון מהחי: בשר הודו, מח (ציר) עצם, ביצה, יוגורט (ביו).
• צריכה של מאכלים מהים – דגי ים, אצות (היג'יקי, וואקמה, נורי), סרדינים,טונה וכדומה.
חשוב לשלב פעילות גופנית המחזקת את הגוף ומונעת עייפות כמו תנועה שכן מטיבה עם הכבד למשל הליכה מהירה וכו'. היא מפזרת את עודפי האנרגיה התקועים בכבד ולכן מטיבה עם זרימת האנרגיה לגוף כולו, ובכלל משחררת ומרגיעה, כאשר נעשית באופן קבוע - נותנת תחושת רעננות וחיוניות.
כמו כן, חשוב ביותר להימנע ממתח / Stress - חשוב ללמוד לשחרר, להירגע - כל ההמלצות שרשומות למעלה יכולות להועיל ובנוסף לא לשמור דברים בבטן - רגשות מודחקים הם אחד הגורמים לסטגנציה/חסימה. מתח לאורך זמן מחליש את כל המערכת (הכל פועל בעודף לאורך זמן בסופו של דבר הגוף נשחק, עייפות החומר).
מדי פעם חשוב לערוך ניקוי של הגוף ע"י צמחים מסוימים שמנקים רעלים מהדם ומהכבד, בעיקר אם ידוע כי התזונה לא היתה מי יודע מה ואם האדם צורך תרופות, אלכוהול ורעלים וכו'.
תוספי מזון לטיפול בעייפות - מלבד מולטי-ויטמין שעשיר בויטמיני B (שהוא הדבר הראשון שחשוב לקחת במצב של עייפות), אפשר להוסיף קואנזים 10Q שהוא קואנזים שמשתתף במערכת ייצור אנרגיה במטוכונדריות של התאים - מצויין ליצירת חמצן, סירקולציה (זרימה) לכל הגוף, לטיפול בעייפות, לשמירה על הלב ועוד.
צמחים מעוררים ומחזקים, כגון -מאקה, ג'ינקו וכדומה.
ג'ינסנג - יש מספר זנים, כדאי להתאים למצב, הצמח לא מתאים לכל אחד, חשוב להיוועץ באיש מקצוע, אסור לדוגמה לסובלים מלחץ דם גבוה, חלקם מחממים ולא טובים לחסימת צ'י הכבד ועוד, חשוב לעשות הפסקות בלקיחה. יש צמחים נוספים שמחזקים,לדוגמה - פטריות (מאיטקי או שיטאקי) לחיזוק מערכת החיסון ועוד תוספים רבים בהתאמה אישית.
שבוע נפלא וחג פורים שמח!
דר. אילן ללבניקוב,
רוקח ונטורופט מומחה,
מנהל המרכז לרוקחות אלטרנטיבית - ר"ג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.png)