פורום תרופות ייעוץ תרופתי - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ויפאקס XR
    דניאל
    21/02/2010

סבתי חולה בסרטן השד ומטופלת בטמוקסיפן ובנוסף היא נוטלת ויפאקס XR לטיפול בדיכאון. לאחרונה קראתי כתבה שיש נוגדי דיכאון שמפריעים לטיפול בטמוקסיפן, האם הויפאקס XR הוא אחד מהם?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ויפאקס XR

הוספת תגובה

• שילובי תרופות

יעקב רבייב
    22/02/2010

היי דניאל

בדקתי את התרופות הנ"ל בשני מקורות ולא תועדה אינטרקציה בין שתי תרופות אלו.

שבוע טוב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי ברכיים
    גילת
    21/02/2010

קראתי את הכתוב על הסלדרין. יש לי בעיה של שחיקת סחוס בברך(ראו במיפוי) וגם דלקת בגיד.
    עברתי טיפולי פיזיוטרפיה וגם מתעמלת פעמיים בשבוע(שנים רבות)
    שאלותי-במה שונה הסלדרין ממגה גלופלקס?
    האם הסלדרין עלול להשפיע על מערכת העיכול?(כאבי בטן,שלשול )זה חשוב לי ביותר לדעת!
    כמה כדורי סלדרין לוקחים ביום?
    אשמח לתשובה וגם לקבל מידע מתאים על תרופות נוספות שיקלו את הכאב.

בברכה.

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי ברכיים

הוספת תגובה

• טיפול טבעי בכאבים.

אילן ללבניקוב
    21/02/2010

גילת שלום רב,

סלדרין הינו מרכיב פטנטי המיוצר מתערובת חומצות שומן פחמימתיות אורגניות (350 מ"ג חומצות שומן אסטריות אורגניות): Myristate ,Myristoleate,Laurate ,Oleate,Palmitate ו-palmioleate.

שימושים עיקריים:

• טיפול בדלקת מפרקים כרונית, (מהווה חומר סיכוך למפרקים פגועים)
    • יעיל בדלקות מעיים כרוניות (קוליטיס, קרוהן)
    • יעיל להרגעת תופעות אלרגיות
    • יעיל להקלה וטיפול באסטמה
    • יעיל להפחתת דלקות עור ולריכוך עור פסוריאטי
    • הקלה במצבי אקזמה לרבות אסטמה של העור
    • טיפול בדלקת חניכיים
    • הקלה על תסמיני אלצהיימר
    • הורדת הסיכון להתפתחות מחלות לב
    • שיכוך כאבים בנקעים / חבלות
    • שיפור משמעותי בתסמיני פיברומיאלגיה והקלה על כאב
    • התמודדות עם מחלת הלופוס (זאבת)

סלדרין הוכח רפואית כמפחית כאב וכמסייע במהירות לבעיות מפרקים, לרבות שיפור בגמישותם וביכולת התנועה שלהם. הוא גורם בשיטתיות לסיכוך ולריפוד המפרקים והעצמות ומשפר את גמישותם ותנועתיותם.

במחקר שבוצע במשך 68 ימים ושתוצאותיו פורסמו בעיתון הראומטולוגיה באוגוסט2002 השתתפו 100 נבדקים הסובלים מאוסטאוארטריטיס של הברך. נמצא שהסלדרין שיפר את תנועתיות מפרק הברך גם באנשים שסבלו מההפרעה במשך 5-6 שנים. סלדרין מקל גם על אנשים הנוטלים תרופות מסורתיות.
    המינון המקובל הוא 2 כמוסות ביום, עם הארוחה.

לגבי המגה גלופלקס, היא למעשה שילוב של חומר בשם כונדרויטין עם חומר בשם
    גלוקוזאמין. שניהם מרכיבים טבעיים של סחוס, שנמצאו יעילים בבניית
    ותיקון סחוסים, חידוש הנוזל התוך- מפרקי והקלה על כאבים המתלווים
    לדלקת פרקים ניוונית. גלוקוזאמין הוא למעשה חומר גלם לבניית חלבוני
    הסחוס, ולשני החומרים יש השפעה אנטי- דלקתית בדומה לתרופות נוגדות
    דלקת מוכרות (נורופן, נקסין, ויוקס).

המינון המקובל הוא 1200 מ"ג כונדרוייטין ו 1500 מ"ג גלוקוזאמין
    ליממה, לגבי המינון המדויק של התוסף המשולב - יש לראות לפי הוראות
    היצרן.

שיפור בכאבים מורגש תוך מספר שבועות. התרופה יעילה בכ- 4 מתוך 5
    אנשים. אם היא לא עוזרת תוך חודשיים, אז אין טעם להמשיך לקחתה.
    כך שבשני המוצרים ישנם מרכיבים שונים המשמשים לאותה המטרה, המלצתי היא לנסות מה שטוב לך באופן אישי ואת זה ניתן לדעת רק מהנסיון.

למיטב ידיעתי, לסלדרין אין תופעות לוואי חמורות, תיתכן אולי רגישות מסוימת בקיבה אך היא חולפת ולכן אני ממליץ לקחת את הכדור לאחר הארוחה בכדי למנוע זאת אצל אוכלוסיות רגישות.
    מומלץ גם למרוח קרם טבעי הנקרא נו דול של חב' נווה, המכיל צמחי מרפא והומיאופטיה לטיפול בכאבי פרקים ושרירים.
    אני ממליץ לך גם על טיפול נטורופטי הכולל תזונה אישית וצמחי מרפא מיוחדים למניעת וטיפול בכאבים חזקים,
    אשמח לעמוד לרשותך,

אילן ללבניקוב,
    רוקח ונטורופט מומחה,
    מנהל המרכז לרוקחות אלטרנטיבית - ר"ג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רואקוטן +אלכוהול?
    רוני
    19/02/2010

שלום.
    אני מטופלת ברואקוטן כבר כמעט 4 חודשים.
    והשאלה שלי היא כזאת: שתיתי אתמול מעט אלכוהול,בערך 2 וחצי שוטים.(שזה לא הרבה בכלל)
    מה הנזק שיכול להגרם לי?אתמול לא לקחתי כדורים בגלל השתייה,ונראה לי שגם היום אוותר.

אז מה הנזק?ומתי אני יכולה לחזור לקחת את הכדור?
    תודה לכל מי שיעזור.

לקביעת תור
    סגירה
    רואקוטן +אלכוהול?

הוספת תגובה

• רואקוטן + אלכוהול

יעקב רבייב
    20/02/2010

היי רוני

לא כל כך מומלץ לשתות אלכוהול עם רואקוטן כיוון שרואקוטן גם ככה לא הכי בריא לכבד ואם נוסיף אלכוהול זה יכול רק יחמיר את המצב.
    עם זאת, אין מניעה שפעם בכמה זמן כן תשתי אלכוהול אך, אך ורק בכמויות קטנות.
    האינטרקציה היא לא הכי חריפה ואין סיבה להפסיק לקחת את הכדור.

סופ"ש נעים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קונצרטה 36 והיריון
    ליטל
    19/02/2010

אני בת 25 מטופלת שנה בקונצרטה 36 (לפני זה ריטלין sr 20)
    אני עוד שנה לקראת סיום הבחינות רציתי לדעת כמה זמן לפני שאני מעוניינת להיכנס להיריון מומלץ להפסיק בתרופה, יש לציין שלפני 3 חודשיים סיימתי טיפול בריאוקטן 20 מ"ג ליום (הבנתי שאין אינטרקציה בין התרופות אז השתמשתי בהם במקביל)
    אני די פוחדת לנסות להיכנס להיריון , אני לא רוצה לקחת שום סיכון שיש!!!!!!!!!
    דיברתי עם רופא משפחה, רופא עור, נוירולוג..לכל אחד יש תיאוריה שונה
    מה הטווח הזמון הכי בטוח שיכול להיות למען ששני התרופות הנ"ל לא ישפיעו כלל
    בבקשה אני מחכה לתשובה מהירה כבר הפסקתי עם הגלולות ואני פוחדת.
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    קונצרטה 36 והיריון

הוספת תגובה

• הריון ותרופות

יעקב רבייב
    20/02/2010

היי ליטל

בדקתי את שתי התרופות הנ"ל בנוגע להריון והנה מה שמצאתי:

רואקוטן - מומלץ שלא להיכנס להריון עד חודש אחרי הפסקת הטיפול, כיוון שתרופה זו היא נורא רעילה לעובר ויכולה לגרום למומים חמורים ואף להפלה. ההמלצה שלי היא לחכות לפחות 3 חודשים עד שרוצים להיכנס להריון בשביל להית על הצד הבטוח.
    ישנן תרופות אחרות מאותה קבוצה שאפילו איתן מומלץ לחכות אף שנה.
    הסיבה שצריך לחכות יחסית הרבה זמן מרגע הפסקת התרופה נובעת מטבעו של החומר הפעיל.
    רואקוטן זו נגזרת של ויטמין A, ויטמין המסיס בשמן ולכן הגוף לא יודע להיפטר ממנו מהר ולכן אוגר אותו.

קונסרטה - אין מספיק מידע שיכול לומר לנו האם קונסרטה בטוחה בהריון או כמה זמן צריך להפסיק אותה לפני כניסה להריון.
    מחקר שנעשה על ארנבי מעבדה הראה שקונסרטה יכולה לגרום למומים בעובר, אך צויין שהמינון שניתן לאלה היה פי 100 מהמינונים שמומלצים לטיפול.
    מחקר אחר שנערך על עכברי מעבדה הראה שקונסרטה היה בטוח לעובר מבחינת מומים. המינון היה פי 3 עד 15 ממינונים דומים בבני אדם.
    לא נערכו כל מחקרים על בני אדם לעניין זה.

ההמלצה היא לא להיכנס להריון עם קונסרטה. אפילו אם מומים לא יתרכשו, כדור זה יכול להוביל לתסמיני גמילה אצל הילוד.
    בכל הנוגע לזמן הפסקת הכדור לפני הריון אפשר לצפות שהמערכת תהיה נקיה מהכדור תוך מספר ימים אך ההמלצה שלי בכל אופן היא לחכות לפחות חודש.

מקווה שעזרתי
    סופ"ש נעים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היכן ניתן להשיג+שאלות?
    מוקי
    18/02/2010

נטורפט המליץ לי להתחיל לקחת dhea -25mg היכן ניתן להשיג באזור פתח תקוה או השרון?

dhea -25mg האם זה תוסף תזונה ממה מורכב?

dhea -25mg האם יש תופעות לוואי סיכון?

dhea -25mg לקחת עם האוכל הוא רחוק ?

צריך לקנות גם ג'ינסניג קומפלקס(נוטרלייף) האם יש בית מרקחת מומלץ בסביבתי עם מחירים סבירים שאוכל להשיג את שנהים או לפחוות את הג'ינסניג קומפלקס?

לקביעת תור
    סגירה
    היכן ניתן להשיג+שאלות?

הוספת תגובה

• DHEA.

אילן ללבניקוב
    18/02/2010

בוקי שלום רב,

ה-DHEA הוא פרו-הורמון להורמוני המין, ולכן מכונה גם "אֵם ההורמונים". ייצורו במוח מרמז על כך שיש לו תפקיד כנוירו-סטרואיד. מאחר שמרבית ה-DHEA מיוצר בשכבה הנקראת zona reticularis ביותרת הכליה, יש הטוענים כי יש לו תפקיד חשוב בתגובה החיסונית ובתגובת עקה (stress) של הגוף, שכן באזור זה מיוצרים הורמוני עקה כגון אדרנלין וקטכולמינים.

מחקרים נוספים שנערכו בקרב קשישים הוכיחו כי מתן ה-DHEA הביא לעלייה במספר תאי הדם הלבנים, החיוניים למיגור זיהומים נגיפיים וחיידקיים, ובמספר תאי ה-NK – תאי מערכת החיסון האחראים להשמדת תאים סרטניים.

מתן תוסף DHEA נחקר גם כטיפול למחלת אלצהיימר, אך נמצא כבלתי יעיל למטרה זו. מספר מחקרים קטנים אך מבוקרי פלצבו ואקראיים הראו כי מתן DHEA לאנשים עם רמות נמוכות של הפרו-הורמון, משפרת באופן מובהק את מצב הרוח.

מאחר שה-DHEA משמש כקוֹדְמָן להורמונים אחרים, ומכיוון שסרטן השד וסרטן הערמונית רגישים במיוחד להורמונים – לא נוהגים כיום לרשום DHEA לנשים הלוקות או שלקו בעבר בסרטן השד או הרחם ולגברים שלוקים או לקו בסרטן הערמונית. כמו כן, ההורמון אינו ניתן לילדים, למתבגרים ולנשים הרות או מיניקות.

בארצות הברית ובמדינות נוספות בעולם נמכר ה-DHEA כתוסף תזונה ללא צורך במרשם רופא. בישראל הוא נמכר אך ורק בהצגת מרשם רפואי.

לא ידוע לי על מקומות המוכרים את ה-DHEA.

לגבי חב' נוטרילייף, מוצרי החברה נמכרים ברוב בתי הטבע ובתי המרקחת הטבעוניים,

שבת נהדרת,

אילן ללבניקוב,

רוקח ונטורופט מומחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גלולות נגד הריון
    יפעת
    17/02/2010

הבנתי שיש גלולות שהמינון של ההורמונים בהן נמוך. האם בפמינט יש מינון נמוך של הורמונים? זה אומר שלא יהיו לי תופעות לוואי?

לקביעת תור
    סגירה
    גלולות נגד הריון

הוספת תגובה

• גלולות.

אילן ללבניקוב
    18/02/2010

יפעת שלום רב,

את הגלולות יש לקחת לפי הוראות הרופא בלבד.

בפמינט ישנם 2 מרכיבים:

דזוגסטרל הינו הורמון סינתטי הדומה להורמון המין הטבעי - פרוגסטרון.
    הוא משמש למניעת הריון ע"י עיכוב הביוץ ועיבוי רירית צוואר הרחם לשם שיבוש קליטת הביצית המופרית.
    דזוגסטרל מצוי בגלולות למניעת הריון המכילות רכיב פרוגסטוגני בלבד ובגלולות משולבות המכילות מלבדו גם רכיב אסטרוגני.
    גלולות למניעת הריון המכילות רכיב פרוגסטוגני בלבד מיועדות בעיקר לנשים מניקות (כיוון שאסטרוגן מדכא את ייצור החלב) או לנשים שרגישות או סובלות מגלולות משולבות.
    בשונה מגלולות אחרות למניעת הריון, יש ליטול גלולות אלו באופן רציף.
    בשימוש בגלולה המכילה דזוגסטרל לבדו, הדימום הווסתי יכול להופיע בתדירות גבוהה או נמוכה בהשוואה למצב שקדם לנטילת הגלולה או לא להופיע בכלל.
    בשימוש ממושך, בשילוב עם רכיב אסטרוגני, עולה הסיכון למחלות לב, שבץ מוחי, בעיות בכלי דם (בריאות או ברגליים), יתר לחץ דם, סרטן שד, סרטן שחלות, סרטן הרחם או דמנציה. הסיכון למצבים אלו מוגבר בשילוב עם עישון.

תופעות לוואי נפוצות: כאב ראש, עליה במשקל, כאב בשד, בחילה, הפרעות במחזור החודשי או העדר וסת, אקנה, שינויים במצב הרוח וירידה בחשק המיני.
    תופעות פחות שכיחות: זיהומים וגינליים, הקאה, נשירת שיער, כאבי מחזור ועייפות.
    תופעות נדירות: תופעות אלרגיה ואורטיקריה.
    נשים שנכנסו להריון במהלך נטילת הגלולה נמצאות בסיכון מוגבר לפתח הריון חוץ רחמי, לכן יש לדווח לרופא על כאבי בטן לא רגילים והעדר דימום וסתי.
    ככלל, יש להפסיק נטילת הגלולה ולדווח לרופא במקרה של: התנפחות או כאב ברגליים, קושי בנשימה, שיעול, כאב בחזה, גירוד בגוף, הצהבה של העור והעיניים וכאב בטן פתאומי חמור.

והורמון נוסף:

אתינילאסטראדיול הוא אסטרוגן סינתטי בעל פעילות חזקה, הדומה להורמון המין הנשי הטבעי - אסטראדיול. שימושו הנפוץ ביותר הוא בגלולות למניעת הריון, בשילוב עם פרוגסטרון סינתטי (פרוגסטוגן).
    כמו כן משתמשים בו כתחליף לאסטרוגן טבעי כאשר ייצור האסטרוגן על ידי הגוף נמוך מדי - לדוגמא בתקופת הפסקת המחזור. במצבים אלה אתינילאסטראדיול ניתן בדרך כלל יחד עם פרוגסטוגן.

תופעות הלוואי השכיחות ביותר עם אתינילאסטראדיול דומות לתסמינים של הריון בשלביו הראשונים, ובדרך כלל פוחתות עם הזמן.
    כאב חד פתאומי בחזה, במפשעה או ברגליים עשוי להצביע על קריש דם לא תקין ודורש התייחסות מיידית.

שבת נהדרת,

אילן ללבניקוב,

רוקח ונטורופט מומחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גלולות נגד הריון

שירית
    25/02/2010

אני לא יודעת איך זה משפיע על כל אחת אבל לגבי אני משתמשת בפמינט ואף פעם לא סבלתי משום תופעת לוואי (אני יודעת שגם לחברות שלי שלוקחות פמינט לא היה מזה כלום).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתשובתך על Q10
    אורי
    17/02/2010

נשמע שזה יכול להוות פתרון יעיל עבורי. אולם, ראיתי מוצרים שונים של Q10 בבית המרקחת - הן של חברות שונות והן במינונים שונים.
    איך אני יכול לדעת מה לקחת?

לקביעת תור
    סגירה
    בהמשך לתשובתך על Q10

הוספת תגובה

• Q-10.

אילן ללבניקוב
    18/02/2010

אורי שלום רב,

ישנן הרבה חברות בשוק המוכרות את האנזים קו Q-10 וכולן טובות, העיקר שהוא יהיה ממקור טבעי. מומלץ לקחת 60 מ"ג ליום לפחות, במקרים של כאבים חזקים ניתן לקחת 100 מ"ג ליום לאחר הארוחה,

שבת נהדרת,

אילן ללבניקוב,

רוקח ונטורופט מומחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קיו 10

יפתח
    25/02/2010

נכון שיש חברות רבות בשוק ובטח כולן טובות, אני באופן אישי הכי אוהב את המוצרים של סולגאר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פספוס כדור אנטיביוטיקה
    צחי
    17/02/2010

שלום
    אם עלי לקחת 2 כדורי רפאפן למשך עשרה ימים
    ופספסתי כדור שני אתמול האם היום לקחת שלוש?

לקביעת תור
    סגירה
    פספוס כדור אנטיביוטיקה

הוספת תגובה

• אנטיביוטיקה.

אילן ללבניקוב
    18/02/2010

צחי שלום רב,

אין לקחת מנה כפולה אם שוכחים לקחת את הכדור. יש להמשיך לפי ההוראות ולקחת את הכדור כפי שהרופא המליץ.

אילן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אם מדלגים על כדור

עדית
    24/02/2014

שלום רב, בהמשך לתשובתך למישהו אחר, אני זקוקה להבהרה:
    ביום התשיעי (מתוך עשרה) לאנטיביוטיקה דילגתי על כדור אחד. האם להוסיף אותו ביום ה-11, או פשוט לעזוב את זה?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אם מדלגים על כדור - תגובה

אילן ללבניקוב
    26/02/2014

עדית שלום,

אין לקחת מנה כפולה אם שוכחים לקחת את התרופה בזמן,
    יש להמשיך במינון הרגיל כפי שהרופא רשם לך אותו,

שבוע טוב ובריא,

אילן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פטרת עור
    בן 25
    17/02/2010

שלום,

כמה (ביחידות זמן- שבועות או חודשים) צריך להשתמש בסבון עץ התה על מנת להתחיל לראות שיפור בפטריה במפשעה?

האם ניתן לרפא פטריה בעור (במפשעה) רק על ידי שימוש בסבון עץ התה? או יש צורך לשלב עם תרופה (משחה) ?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    פטרת עור

הוספת תגובה

• יעוץ נטורופטי לטיפול בפטריות.

אילן ללבניקוב
    17/02/2010

שלום רב,

הטיפול הטבעי אכן כולל שימו ש בשמן עץ התה נגד פטריות אך חשוב לשלב תזונה נכונה ופורמולות טבעיות לחיזוק מערכת החיסון ואנטי-פטריתיות.

שמן עץ התה יעיל מאד וקיימים שמנים אתרים אחרים יעילים כגון מאנוקה , ניאולי (niaouli), למוןגראס (אך תמיד מדולל), לבנדר, מנטה, תימוס.
    מומלץ לנסות 8 טיפות שמן עץ התה, 2 טיפות לוונדר ולדלל בכף שמן זית ולשים ישירות על המקום הנגוע. קיים טיפול נטורופתי מקיף הכולל תזונה נכונה (ידוע כי קנדידה אוהבת מזונות מתוקים ושמרים), תוכנית לניקוי רעלים, צמחי מרפא. מציע לך לנסות טיפול שכזה ואשמח לעמוד לרשותך בנושא.

ישנם מס' מאמרים מומלצים על שמן עץ התה:

במחקר אקרעי נטול סמיות שכלל 104 משתתפים וסבלו מפטרייה בעור היו 3 קבוצות טיפול. קבוצה אשר טופלה בקרם המכיל שמן עץ התה 10 אחוזים , קבוצה שנייה ב- tolnaftate אחוז אחד וקבוצה שלישית בפלצבו (Tong et al 1992). נמצא כי באופן משמעו הקבוצה שטופלה ב- tolnaftate אחוז אחד בסוף הטיפול אצל 85 אחוזים נמצאה תרבית שלילית, לעומת 30 אחוזים בקבוצת עץ התה ו-20 אחוזים בקבוצת הפלצבו. מכל מקום, בקבוצת עץ התה הסימפטומים פחתו באותה היעילות כמו בקבוצת ה- tolnaftate.

במחקר אחר , מבוקר, כפול סמיות נחקרה ההשפעה המשולבת של קרם המכיל שמן עץ התה 5 אחוזים עם 2 אחוזים butenafine hydrochloride אצל אלו הסובלים מפטרת של הציפורניים באופן כרוני ונמצא כי לאחר 6 שבועות 80 אחוז מהחולים החלימו מהתופעה לגמרי (Syed et al 1999).

ישנה תזונה חשובה שיש להמנע ממנה כדי למנוע זיהום פטרייתי והיא:
    מזונות שיוצרו בהתססה- רוטב סויה,מיונז,קטשופ,גבינות קשות,מוצרי לתת,חומץ,מזונות מהירי הכנה המכילים מונוסודיום גלוטמט וחומרי טעם/ריח/שימור,אבקת אפיה וכו'
    • פחמימות מזוקקות- סוכר לבן/חום,דבש,ממתקים,ריבות,שוקולד,עוגות ועוגיות.
    מאכלים המכילים שמרים וקמח לבן דברי מאפה למינהם – עוגות, בצקים, בייגלה וכו'
    • אלכוהול בירה ויין .
    • משקאות מוגזים ומיצי פירות.
    • פירות - ענבים,אבטיח,אפרסמון,פירות יבשים וכו'.(ראה מומלצים)
    • בשרים/דגים/נקניקיות או כל סוג אחר של מזון שעבר תהליך של שימור/עישון.
    • מזונות מעוררים-קפה,תה,אלכוהול,קולה,שוקולד.
    מזונות מומלצים:
    • מוצרי חיטה מלאה-לחם ללא שמרים לחם של ד"ר מרק (מומלץ) אינו מכיל שמרים, איטריות מקמח מלא/שיפון.
    • דגנים מלאים וקיטניות- קוואקר , אורז מלא,קינואה ,אמרנט ,כוסמת, שעועית לימה, עדשים כתומות, מאש.
    יוגורט ביו שעבר תסיסה על חיידקים פרוביוטים,אקטימל. (ללא סוכר)
    • מזון כבוש- כגון כרוב כבוש מקור טוב לחיידקים פרוביוטים
    • דגים-טונה על בסיס מים, סלומון ודגי ים מים עמוקים.
    • שמן ירקות בכבישה קרה- זית,תירס,שומשום וכו'.
    • תה צמחים- לואיזה,מליסה,שן הארי,גדילן מצוי, לבנדר
    • מזונות המנקים כבד- ארטישוק,נבטים,בצל,שום,גזר( וסלק בהגבלה).
    שבוע טוב ובריא,

אילן ללבניקוב,
    רוקח ונטורופט מומחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פטרת המפשעה

מוטרד
    18/02/2010

שלום רב,
    המון תודה על עזרתך..
    לא הבנתי כמה דברים, האם יש להשתמש בשמן עץ התה מדולל או לא מדולל? ואם מדולל, אז באיזה ריכוז?
    האם חייבים לערבב עם שמן עץ התה גם לוונדר? האמת היא שאני לא מעוניין לערבב מספר חומרים מכיוון שמדובר באזור רגיש (מפשעה) ולכן אני מעוניין לטפל במינימום חומרים. רק במקרה וזה לא מסוכן לערבב עם לוונדר אז אני אערבב... לכן אשמח לקבל את עזרתך בנוגע לדבר הזה.
    האם ניתן להשיג לוונדר בבתי המרקחת ?
    לפי המאמרים שציינת, אלו שטופלו ע"י tolnaftat הגיעו לתוצאות הכי טובות, אפילו יותר טוב בהרבה יותר מקבוצת שמן עץ התה, האם זה אומר ששמן עץ התה לא הכי יעיל שיש?

תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמן עץ התה.

אילן ללבניקוב
    18/02/2010

שלום רב,

השימוש בשמן אתרי כגון שמן עץ התה וכדומה הוא תמיד בדילולו כיוון שהוא מרוכז מאוד ויכול לגרום לרגישות בעור. יש לדלל אותו בכף שמן זית ולשים 10 טיפות מהשמן בכף.
    לא חייבים לערבב את שמן עץ התה, אך מומלץ להוסיף מספר טיפות של שמן לבנדר לחיטוי.
    את השמנים האתריים ניתן להשיג בכל בית מרקחת טבעוני או בתי טבע, העיקר שיהיו מרוכזים ומאיכות טובה ביותר.
    במאמר שציינתי ניתן לראות שבהשוואה לתרופה הכימית, שמן עץ התה הגיע לתוצאות מצויינות וזו הכוונה שניתן להשתמש בשמנים אתריים במקום למרוח תרופה על העור.

שבת נהדרת,

אילן ללבניקוב,

רוקח ונטורופט מומחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעות לוואי של סטטינים
    אורי
    17/02/2010

אני נוטל סטטינים להורדת רמת הכולסטרול הגבוהה שלי. הם יעילים, אבל אני חווה תופעות לוואי כמו כאבי שרירים (בעיקר ברגליים), ועייפות כרונית. נאמר לי שישנם תוספי מזון / תזונה שעשויים להקל ולשפר את המצב מאוד. איזה כאלה באמת יכולים לעזור?

לקביעת תור
    סגירה
    תופעות לוואי של סטטינים

הוספת תגובה

• כאבי שרירים מנטילת סטטינים.

אילן ללבניקוב
    17/02/2010

אורי שלום רב,

נמצא שסטטינים מסיסי-שומן (לי??פילים) כגון simvastatin, atorvastatin ו-lovastatin (שם מותג Mevacor), הם בסבירות גבוהה יותר לגרום לתסמיני שרירים בהשוואה לסטטינים המסיסים במים (הידרופיליים) דוגמת pravastatin, rosuvastatin (שם מותג Crestor) ו-fluvastatin (שם מותג Lescol).

הסיבה להבדלים אלה נעוצה בעובדה שסטטינים ליפופיליים יכולים לחדור ביתר קלות דרך ממברנת תאי השריר, ובכך לגרום את נזק האופייני. ידוע לדוגמה ש-pravastatin גורם למיופתיה פחות מאשר simvastatin שהוא סטאטין יותר ליפופילי.

חשוב לשים לב לגורמי הסיכון הבאים המגדילים את הסיכוי לסבול מכאבי שרירים:

מטבע הדברים, גיל מתקדם של מטופלים (מעל 80 שנה), מסת גוף קטנה (BMI נמוך), מחלות רב מערכתיות כסוכרת, תפקוד לקוי של כליות או כבד, תת-פעילות של בלוטת התריס שאינה מטופלת (hypothyroidism), פעילות גופנית נמרצת, צריכת אלכוהול, תגובה של הסטאטין עם תרופות אחרות הנצרכות במקביל כגון פי?ראטים, חומצה ניקוטינית, חוסמי תעלת סידן דוגמת amlodipine (שם מותג Norvasc) או nifedipine (שמות מותג Procardia וכן Adalat), ציקלוספורין, amiadarone (שם מותג Procor), אנטיביוטיקה מאקרולידית, תרופות ממשפחת ה-glitazone לחולי סוכרת וכן נוטלי קומאדין, בכל אלה הסיכון למיופתיה עקב נטילת סטטינים גדול יותר.

Q10 הנו חומר החיוני לפעילות של כל תאי הגוף. מחקר אקראי וכפול סמיות בדק האם מתן Q10 יפחית את רמת כאבי השרירים המלווים את הטיפול בסטטינים במקרים מסוימים.
    מהלך המחקר:
    המשתתפים קיבלו 100 מ"ג Q10 או 400 יחב"ל ויטמין E בקבוצת הביקורת.
    תוצאות המחקר:
    בקרב נוטלי הסטטינים שטופלו ב-Q10 ירדה חומרת הכאב ב-40%, והפרעת הכאב לפעולות יומיומיות ירדה ב-38%.
    לסיכום: מתן Q10 עשוי לשפר מקרים של כאבי שרירים המקושרים לשימוש בסטטינים.

אולם חשוב לקבל יעוץ נטורופטי אשר מתאים תזונה ייחודית לכל מטופל לפי מצבו הבריאותי כמו גם צמחי מרפא אשר מסייעים לשמור על רמות כולסטרול תקינות בדם.

ניתן ומומלץ לשלב בטיפול פורמולה טבעית הנקראת קלינטוקס של חב' נוטרילייף, יש לקחת כדור אחד פעמיים ביום לאחר הארוחה לניקוי הכבד מפסולת ומרעלים כמו גם לניקוי הדם ומערכת העיכול.
    אני ממליץ גם על כף שמן פישתן פעמיים ביום, ניתן להוסיף לסלט או לאוכל והתוצאות הן מצויינות ומהירות,

אשמח לעמוד לרשותך בכל שאלה נוספת,

שבוע טוב ובריא,

אילן ללבניקוב,

רוקח ונטורופט מומחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מינוני תרופות
    אנונימוס
    16/02/2010

רציתי לדעת האם מינון של 50 מ"ג ניאובלוק שווה ל- 25 מ"ג נורמיטן?
    אם לא, לכמה שווה 50 מ"ג ניאובלוק ביחס לנורמיטן??

לקביעת תור
    סגירה
    מינוני תרופות

הוספת תגובה

• יעוץ.

אילן ללבניקוב
    17/02/2010

שלום רב,

הנאובלוק (מטופרולול), הנמצא בשימוש מ-1978, הוא חוסם בטא המשמש לטיפול בתעוקת חזה וביתר לחץ דם. כמו כן משתמשים בתרופה זו להקלה של רעד ודפיקות-לב הנגרמים בגלל פעילות-יתר של בלוטת התריס.
    בניגוד לחוסמי בטא אחרים הפועלים על הלב והריאות, מטופרולול הוא חומר קארדיו-סלקטיבי – כלומר, פועל בעיקר על הלב. מכאן ערכו הרב לאנשים הסובלים מאסתמה, דלקת סימפונות (ברונכיטיס) או מחלות ריאה אחרות, אם כי יש לנקוט זהירות במקרים אלה. מטופרולול משפיע על תגובת הגוף לרמת סוכר נמוכה בדם, ודבר זה מהווה בעיה במקרים של סוכרת. מטופרולול עלול לגרום להתקף של תופעת ריינו (Raynaud) או להפחית את זרימת הדם לכפות הידיים והרגליים, דבר הגורם לתחושת קור באיברים אלה.

הנורמיטן (אטנולול), משתייך לקבוצת התרופות הידועה בשם חוסמי בטא. תרופה זו משמשת בעיקר לטיפול בתעוקת חזה, יתר לחץ דם והפרעות בקצב הלב. יש המשתמשים באטנולול מייד לאחר התקף לב כדי להגן על הלב מפני נזק נוסף.

אטנולול אינו מרפא מחלת לב אלא מטפל בתסמינים, ולכן ייתכן שיהיה צורך לקחת תרופה זו בצורה סדירה לתקופה ממושכת, אפילו למשך כל החיים. תרופה זו לוקחים רק פעם ביום וזהו יתרון לאנשים המתקשים לזכור לקחת תרופות. יחסית לחוסמי בטא אחרים פועל אטנולול יותר על הלב ופחות על חלקים אחרים בגוף.

כפי שניתן לראות יש הבדלים בין התרופות בהשפעתם על איברים שונים בגוף ולכן החלפתם יכולה להיעשות אך ורק באישור הרופא המטפל בלבד,

שבוע טוב ובריא,

אילן ללבניקוב,

רוקח ונטורופט מומחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קושי במתן שתן
    אלי
    16/02/2010

אני סובל כבר 8 חודשיים מקושי מתן שתן הבעיה היא כאשר אני נותן שתן ההתחלה סבירה אך אני מרגיש שיש לי עוד שתן אך לא יוצא לאחר דקה אני לוחץ חזק ואז יוצא עוד שתן וכך שוב לאחר עוד דקה ועוד קצת הדבר גורם לי לכאבי בטן תחתונה ובמשך היום כאבים באשך שמאל ובפין עצמו לכל האורך ובקצה הפין ולחץ והיתקבצות של כל האזור וכאבים ולחץ כאילו יש לתת עוד שתן.הרופא אמר שזה דלקת בערמונית קיבלתי ב5.09 דוקסלין 14 יום לא עזר ב 7.09 דיספטיל 14 יום 8.09 שוב דיספטיל 10.09 דיספטיל 12.09 30 יום ציפרוטקס וקסטרלXL שום דבר לא עזר מדי פעם היה קצת שיפור אך הכל חוזר .US כליות תקין כיס השתן תקין איו נוזל חופשי בבטן בלוטת ערמונית 17 סמק לפני 5 שנים היתה 36 סמק שארית שתן 13 סמק בציסטוקופית אמר תקין אבל בצנורית השתן היתה URETHRAL STRICTURE והוא הרחיב אותה בביקורי האחרון הפנתי מהרופא שהוא לא יודע מה לעשותי איתי אני סובל אין לי איכותי חיים ירדתי 6 קילו במשקל כל התרופות גרמו לי נזק בכיבה אני לוקח לנטון 30 מג מבקש ממכם חוות דעת איזה בדיקות אפשר לעשות כדי להמיך את החיים בתודה אלי

לקביעת תור
    סגירה
    קושי במתן שתן

הוספת תגובה

• יעוץ נטורופטי.

אילן ללבניקוב
    17/02/2010

אלי שלום רב,

ראשית כל, בהחלט ניתן לטפל בנושא שלך בצורה טבעית ואף לתקן את תופעות הלוואי שנגרמו כתוצאה מהתרופות שנטלת ולאפשר לך לחזור לפעילות התקינה לאורך זמן.
    ישנה תזונה מיוחדת אשר יש להתאים לך באופן אישי כמו גם צמחי מרפא מצויינים אשר מטפלים בדלקות כרוניות בצורה מהירה ובטוחה לשימוש. כדי להגיע לתוצאות ריפוי מקסימליות יש לאבחן את מצבך הבריאותי בצורה מדוייקת ולאחר מכן ואף חשוב יותר לתת לך את הטיפול הנכון ולכן אני ממליץ לך להגיע לקליניקה כדי לתת לך מענה מדוייק וטיפול נטורופטי שיתאים לצרכיך באופן אישי.

שבוע טוב ובריא,

אילן ללבניקוב,

רוקח ונטורופט מומחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליחה דמית
    נננ
    16/02/2010

מזה מס שבועות כשאני מתעוררת בלילה יש לי ליחה עם דם מהגרון.בבדיקה של אאג נשלחתי לבדיקה עם סיב אופטישאני מתה מפחד לבצע אותה!!!!
    אני בת 36 לא מעשנת בריאה בדכ
    ערכתי בדיקות לפני מס חודשים והם יצאו תקינות.
    מה עלי לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    ליחה דמית

הוספת תגובה

• יעוץ אירידיולוגי ונטורופטי.

אילן ללבניקוב
    17/02/2010

שלום רב,

ראשית כל, אין צורך להיכנס לסטרס מיותר, זה לא מוסיף לבריאות ואין צורך לחשוש ממשהו שטרם קרה ולכן אני מציע לך לבצע את הבדיקות הנחוצות אצל הרופא המטפל שלך. מומלץ גם להגיע ליעוץ נטורופטי אצל מומחה בתחום אשר יכול לאבחן את מצבך הבריאותי על ידי איבחון קשתית העין או כל איבחון אחר ואז ניתן יהיה להתאים לך את הטיפול הנכון הכולל גם צמחי מרפא ותזונה נכונה,

שבוע טוב ובריא,

אילן ללבניקוב,

רוקח ונטורופט מומחה,

מנהל המרכז לרקוחות אלטרנטיבית - ר"ג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציפרלקס ואקסלון
    יופי
    16/02/2010

קשיש המטופל באקסלון מדבקות. רוצים להוסיף לו -ציפרלקס בשל תופעות דיכאון. האם יש התנגשות בין התרופות? תודה על תשובתכם.

לקביעת תור
    סגירה
    ציפרלקס ואקסלון

הוספת תגובה

• אינטראקציות.

אילן ללבניקוב
    17/02/2010

אבי שלום רב,

למיטב ידיעתי ולאחר קריאה בספרות המקצועית, לא נמצאו כל אינטראקציות בין 2 התרופות הנ"ל,

שבוע טוב ובריא,

דר. אילן ללבניקוב,

רוקח ונטורופט מומחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אתופן ואנטיביוטיקה
    חני
    15/02/2010

האם ניתן לטול אתופן ואנטיביוטיקה יחד?

לקביעת תור
    סגירה
    אתופן ואנטיביוטיקה

הוספת תגובה

• שילוב

יעקב רבייב
    15/02/2010

היי חני

יש ויש.
    יש כאלו שאין בעיה ויש כאלו שיש לדוגמא עם קבוצת הקינולונים שהם אופלודקס או ציפרודקס.
    שילוב של NSAID (אטופן) עם אנטיביוטיקות אלו יכול לגרום לפירקוסים אצל אנשים אפילפטים.
    כל מקרה לגופו אפשר לומר

לילה טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה