מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מינוןדנית01/02/2010
רציתי לדעת על גלולות 'פמינט'- המינון הורמונים בגלולות האלה נחשב לנמוך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן
עדי02/02/2010זה מה שנקרא שייך לגלולות של "דור שלישי", כמו שהרופאת נשים שלי קוראת לזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה זמן מרגע בליעתנעמי01/02/2010
כמה זמן מרגע בליעת כדור ניתן ללכת לשרותים מבלי לאבד את יעילותה של התרופה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שירותים
יעקב רבייב01/02/2010היי נעמי
כעיקרון בכל רגע נתון אפשרי מבלי לעבד יעילות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות לגבי ציפרלקסיואב01/02/2010
שלום רב
יש לי שאלה לגבי טיפול בציפרלקס, אני עדיין בטיפול תרופתי ולא הייתי הרבה זמן אצל הפסיכיאטר שלי שנתן לי את התרופה הוא הביא אותי למינון של 3 כדורים בשיא..הרגשתי שזה קצת מעלה לי את רמת תופעות הלוואי השמנה ובעיות בתיפקוד המיני..החלטתי לרדת במינון עצמאית במשך כמה ימים וחזרתי למינון של כדור אחד ביום..
כמה שאלות..ראשית אני חייב לציין כי היו לי הרבה ימים בתקופה שהייתי על 2-3 כדורים ששכחתי לקחת את הכדור אבל עכשיו אני מקפיד לקחת כדור אחד ביום..
מבחינה נפשית אני מרגיש שיש לי הרבה מחשבות אובססיביות (אגב יש לי ocd ) וזי די לא נעים..יכול להיות שאני צריך לחכות זמן מה שהכדור יתחיל להשפיע? ברמה הזו שאני משער שאם אני מקפיד לקחת את הכדור יום יום בלי הפסקה ההשפעה תהיה טובה יותר מאשר אז שלקחתי 2-3- כדורים אבל פספסתי לקחת כדור פה ושם..?
יש לציין כי ירדתי במינון עצמאית כי ראיתי בהתוויות שמותר לקחת ציפרלקס בהוראות של כדור אחד ליום ושיערתי שהבלגאן שהכדור עשה לי בגוף בא כתוצאה של הרבה מעל המינון???
יש לציין כי אני אדם שחי עם המחלה, עשה צבא, לומד ועם מערכת יחסים כך ששיערתי כי יש יחס הפוך בין המינון שניתן לי לבין עוצמת המחלה.
כמו כן אני לא חוזר לפסיכיאטר הזה שלא אנקוב בשמו כי לא התחברתי אליו כמטפל מטופל (עניין אמון שכזה)
מקווה שתוכלו לייעץ לי
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציפראלקס.
אילן ללבניקוב02/02/2010שלום רב,
ציפראלקס(אסציטאלופראם), היא תרופה המיועדת לטיפול בדיכאון ובהפרעות חרדה. היא שייכת למשפחת חוסמי ספיגה חוזרת של סרוטונין (SSRI), ומעלה את כמות הסרוטונין במוח.
בהשוואה לציטאלופראם, אסציטאלופראם פועלת במינונים נמוכים יותר, משפיעה תוך זמן קצר יותר (בין שבוע לשבועיים), ויש עדויות לכך שיש לה פחות תופעות לוואי. בהשוואה לונלאפאקסין, אסציטאלופראם נמצאה יעילה באותה המידה, אבל נסבלה טוב יותר על-ידי המטופלים.
במחקר שהשווה בין אסציטאלופראם לסרטראלין נמצא כי כבר במינון נמוך (10 מ"ג) אסציטאלופראם הראתה אותה מידת יעילות כמו זו של סרטראלין.
אסציטאלופראם נוחה לשימוש ונלקחת פעם ביום. תופעות לוואי אפשריות כוללות: בחילה, יובש בפה, קשיי שינה, עייפות, הזעה מרובה וקשיים בתפקוד המיני. תופעות אלו הן בדרך-כלל קלות וחולפות בהמשך השימוש.
ההשפעה נוגדת הדיכאון מורגשת תוך שבוע עד שבועיים בממוצע. הטבה מלאה תיתכן תוך 4 עד 6 שבועות.
אם צריך לקחת את המנה הבאה תוך 6 שעות (או פחות), אל תקח את המנה שנשכחה, קח את המנה הבאה כרגיל.
מנה עודפת מקרית אינה צריכה להדאיג, אך אם מבחינים בתסמינים מיוחדים או אם נלקחה מנה עודפת גדולה יש לפנות מיד לקבלת עזרה רפואית.
לגבי מינון מומלץ תמי דלהתייעץ עם הרופא המטפל, ניתן כמובן לשלב צמחי מרפא בטיפול הטבעי אשר מסייעים רבות להחזיר את הגוף לאיזון וללא תופעות לוואי,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיטרייה, דלקת או שניהם יחד?מורן01/02/2010
אני בת 25, בחיים לא סבלתי מבעייה כלשהי באיזור הנרתיק, לפני כחודשיים הירגשתי עיקצוצים, צריבה בעת מתן שתן וגירוד חזק ביותר(עד כדי כאב). ניגשתי לרופאת המשפחה וקיבלתי כדורים בשם זינט ומשחה, סיימתי את הטיפול והבעייה לא נפטרה עכשיו אני נוטלת אופלודקס פעמיים ביום ואגיסטן טבליות פעם ביום. שאלתי היא האם אפשר להמשיך את הטיפול בזמן המחזור? האם הבעייה עלולה להימשך? והאם יש סיכויים גבוהים יותר להידבק במחלה לעיתים קרובות? בנוסף אשמח לדעת מהי בידיוק המחלה ממנה אני סובלת וממה היא נובעת?
בתודה מראש מורן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול טבעי בדלקות.
אילן ללבניקוב01/02/2010מורן שלום רב,
מורן שלום רב,
הייתי ממליץ לך לפנות ליעוץ נטורופטי שיתאים לך תזונה אישית כמו גם צמחי מרפא אשר מטפלים בזיהומים חוזרים ומונעים דלקות בדרכי השתן. בהרבה מטופלות שלי צמחי המרפא חיזקו את מערכת החיסון כך שהן לא נזקקו לאנטיביוטיקה והדלקות נעלמו כלעומת שבאו ולא שבו.
אני תמיד ממליץ לפתור את הבעיה מהשורש ולא רק את הסימפטומים(דלקות) וזאת ניתן לעשות על ידי איבחון נטורופטי מדוייק והתאמת צמחי מרפא אישית,
שבוע טוב ובריא,
דר. אילן ללבניקוב,
רוקח ונטורופט מומחה,
מנהל המרכז לרוקחות אלטרנטיבית - ר"ג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אגיסטן טבליותמורן01/02/2010
האם ניתן להחדיר לנרתיק טבליות אגיסטן בעת קבלת הווסת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אגיסטן בזמן ווסת.
בדרך כלל מומלץ לחכות עד לאחר הווסת, אך תמיד כדאי להיוועץ ברופא המטפל לפני כן,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אופלודקס - האם אפשר להריח בזמן מחזור?אילן ללבניקוב01/02/2010
האם אפשר לרחת אופלודקס בזמן המחזור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אופלודקס.
מומלץ תמיד להיוועץ ברופא המטפל לפני כן,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פן רפא ויקמרינה31/01/2010
שלום, אני נוטלת פן רפא ויק 500 מזה יומיים עקב כאבי ראש נזלת בלתי פוסקת וכאבי גרון, כאב הגרון הולך ונעלם ונשארת הנזלת ורק מתגברת כמו גם כאבי הראש. הסימפטומים מזכירים לי סינוסיטיס. האם עליי להחליף אנטיביוטיקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פן רפא וסינוס
יעקב רבייב31/01/2010היי מרינה
פן רפא זו אנטיביוטיקה רחבת טווח ממשפחת הפנצלינים.
בדר"כ נותנים אותה לכאבי גרון כי הם מאוד יעילים נגד סטרפ.
לסינוסיטיס בדר"כ לא נותנים אותם.
לפני שמטפלים בסינוסיטיס באנטיביוטיקה מאוד כדאי להשתמש במייבשים לדוגמא ספרי אוטריוין
וכדורי נוסידקס.
אם אלה לא עזרו לכאב אז יש לשקול אנטיביוטיקה וזה רק בשיתוף עם הרופא
תרגישי טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוגים של אינסוליןתמר31/01/2010
אני עוברת מNPH לאינסולין ארוך ("לנטוס") אני התעניינתי והבנתי שאינסולין זה יכול למנוע היפוים טוב יותר מNPH האם תוכל לאשר זאת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אינסולין לנטוס.
אילן ללבניקוב02/02/2010תמר שלום רב,
למיטב ידיעתי הוא מונע היפו טוב יותר משאר הסוגים בקיימים כיום בשוק.
מדובר באינסולין ראשון ויחיד המספק רמה קבועה של אינסולין בדם למשך 24 שעות, הודות לטכנולוגיית השחרור המושהה שלו, ובכך מונע את התנודות המסוכנות ברמות הסוכר הגורמות לסיבוכים הנגרמים לחולים הלא מאוזנים, ביניהם עיוורון, מחלות כליות, אירועי לב, שבץ מוחי.
לגבי מינון וזמן ההזרקה מומלץ להיוועץ ברופא המטפל.
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופותל משה30/01/2010
משתמש במספר די גדול של תרופות מעוניין לדעת מה הסדר היומי הנכון לשימוש והאם יש התנגשות בינהם שיכול לגרום לנזק
נורמלול 50 מג
נורמלול 25מג
דיסתיאזיד25 מג חצי כדור
בזפיברט400
מיקרופירין75
ציפרלקס10 מג
קדקס 2מג
בונדורמין 20 מג
ויטמין b12
לוריון 1מג
ברזל עדין 25מג
ממתין לתשובה בתודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לשאלה
ל משה01/02/2010מבקש מאוד התיחסות לשאלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתנגשויות
יעקב רבייב02/02/2010היי משה
בגדול לא הייתי אומר שיש ממש התנגשויות חריפות עם התרופות שאתה לוקח ואני כן ראיתי בפרקטיקה אנשים שנמצאים על שילובים אלו או אחרים.
בגדול שילוב של בונדורמין ולוריון יכול להגביר את תחושת העייפות והטשטוש במשך היום,
שילוב של אספירין ושל ציפרלקס יכול עם הזמן לעלות את החשש לדימום אך יש לזכור שמדובר במינון ממש נמוך של אספירין והחשש הוא יחסית נמוך (אך בכל זאת שווה להיות עם אצבע על הדופק).
את הברזל מומלץ לקחת שעתתים בנפרד מכל היתר בשביל למנוע בעיות ספיגה של התרופות האחרות.
שים לב עם רמות הסוכר בגוף עולות כיוון ששילוב של נורמיטן ודיזותיאזיד יכול לגרום לכך ( בדר"כ זניח)
בנוגע לסדר התרופות זה הרופא צריך לקבוע כיוון שהוא מכיר אותך והוא יוגד איזה תרופה בזמן היום תהיה הכי יעילה עבורך
שבוע נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלקסן - תופעות לוואימיכל30/01/2010
בזמן ההריון הרופא המליץ על קלקסן 60 ואספירין על רקע של נטייה לקרישות יתר שהינה רק על רקע
מעבדתי וגבולי, ללא ארועים עד כה.
בשבוע 8 העובר הדוק הפסיק ונאלצתי לעשות הפלה
מהם תופעות הלוואי של קלקסן? האם יכול להיות שהוא הגורם להפסקת התפתחות העובר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלקסן.
אילן ללבניקוב31/01/2010מיכל שלום רב,
הקלקסאן (הפארין), אינו עובר את השיליה, על כן הוא מהווה את התרופה נוגדת הקרישה המותרת בהריון. יש להשתמש בו בזהירות בשליש האחרון להריון ומייד לאחר הלידה, בגלל סכנת דימום.
לגבי האספירין, לא מומלץ בסוף ההריון ובלידה.
הייתי ממליץ לך להפנות את השאלות הנ"ל לרופא מומחה בתחום,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- arcoxia 120 mgיונתן30/01/2010
שלום רב,
בעקבות נפיחות רבה בברך(קרע במניסקוס),רופא הורה לי לקחת ארקוקסיה 120 מ"ג למשך 5 ימים.אני בן 21 ורזה מאוד(55 ק"ג). האם יש בעיה בנטילת התרופה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארקוקסיה ומשקל גוף.
אילן ללבניקוב31/01/2010יונתן שלום רב,
למיטב ישיעתי אין מניעה לקחת את התרופה גם במשקל נמוך, אך אני תמיד ממליץ להתייעץ עם הרופא המטפל המכיר אותך טוב יותר מכל איש אחר בתחום,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיצור חיי המדף של ריטליןירון28/01/2010
שלום,
אני נוטל ריטלין (רגיל) באופן קבוע כשנתיים.
בחודשיים האחרוני שמתי לב שתאריך התפוגה אשר מוטבע עלגבי אריזת הכסף כוסה במדבקה אשר על גביה מופיע תאריך תפוגה חדש; במקום שנתיים רק שנה.
על האריזה מודבקת מדבקה לבנה אשר כתוב עליה כי תוקף התרופה קוצר באישור משרד הבריאות.
כמובן שאני נוטל רק תרופה שעדין בתוקף.
אך מאוד מעניין אותי לדעת:
מדוע קוצר התוקף של התרופה?
תודה מראש,
ירון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאריך תפוגה.
אילן ללבניקוב31/01/2010ירון שלום,
יכולות להיות סיבות שונות ומגוונות לקיצור תאריך התפוגה של תרופה מסוימת ולכן הייתי ממליץ לך לפנות בשאלה זו ליבואן התרופה כדי לקבל הסבר ממקור ראשון לתופעה,
שם היבואן נמצא בעלון התרופה ועל גבי האריזה שלה.
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוגמנטין לאחר שפג תוקףליאורה28/01/2010
רופא רשם לי אוגמנטין, ויש לי בבית עדיין חבילה שפג תוקפה בתאריך 09/2009. האם אני יכולה להתחיל לקחת ממנה, ולקנות מחר? חבל לי לחכות כי יש לי חום גבוה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוגמנטין ופג תוקף.
אילן ללבניקוב31/01/2010ליאורה שלום רב,
אני תמיד ממליץ לבדוק תרופות כדי לא ליטול אותן לאחר תאריך התפוגה.
כך גם במקרה הזה, שכן יש חשיבות רבה לתאריך התפוגה של תרופות מבחינה רפואית, התרופה עשויה להתפרק והחומר הפעיל עלול להתקלקל ולגרום לתופעות הלוואי,
לכן מומלץ תמיד להשתמש בתרופות עם תאריך תפוגה בתוקף.
שבוע טוב,
אילן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב כרוני בברךיעקב...27/01/2010
אני סובל מכאב כרוני בברך כחמש שניים בעקבות נפילה ולאחר שתי אורטוסקופיות כאב קשה בלתי נסבל נאמר לי שאין לי בעיה מכנית בברך אני מתהלך טוב אך חי עם כאב קשה כול יום התרופה היחידה שעוזרת לי היא טרמדקס ואני רוצה להיגמל ממנה הגעתי למסקנה שכנראה יש לי נזק עיצבי מה תוכל ליעץ לי אודה לך מאוד יעקב...???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב כרוני בברך....למה לא ענית לי???
יעקב...27/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים
יעקב רבייב27/01/2010היי יעקב
כשמדובר בכאב כרוני לפעמים זה נורא קשה בשביל הרופאים למצוא את המקור שלו, אז מה שמנסים לעשות זה בדר"כ לטפל בכאב.
ישנם תרופות רבות לטיפול בכאב.
אלה נעים מ-נורפון ל - אטופן או ארקוקסיה ואם אלה לא עוזרים אז ל- טרמדקס או אפילו תרופות נרקוטיות.
בדר"כ כלל מנסים כמה תרופות עד שמוצאים את האחת שמתאימה.
אם מדובר בכאב עיצבי אז בדר"כ נותנים את התרופה ליריקה שהיא מאוד יעילה לכאב זה.
טרמדקס (כיום קיימת פורמולה של כדור אחד ליום) היא גם תרופה יעילה לכאב ויש בא את היתרון שהיא פועלת בכמה מנגנונים.
אך על הטיפול התרופתי הרופא צריך להחליט.
מה שכן אני יכול לייעץ לך על כמה טיפולים אלטרנטיבים והם:
1. תרופות הומאופטיות כגון ארניקה בדילול 30C - אך יש להתייעץ עם הומאופט מוסמך לטיפול מקיף יותר.
2. תרופה טיבעית שקוראים לה MSM זה הוא משכך כאבים טבעי שבדר"כ נותנים אותו לכאבי פרקים.
3. מוצר חדש בשוק שזה סוג של אגד אלסטי אשר מפיק גלי אינפרה אדום אשר מחממים וידועים כמשככי כאבים.
נניח והנך מעוניין לרדת מהטרמדקס עליך לעשות זאת בהדרגתיות ולהיות בקשר עם הרופא המטפל.
מה שעוד שווה להוסיף לטיפול אלה פורמולות אשר מעלות את המצב רוח כיוון שברשע שאנו מאושרים הגוף מפריש אנדורפינים שלא משככי כאבים טיבעים שהגוף שלנו מפריש.
אם אתה לא בטוח בנוגע למשהו אז אתה יכול לחזור אלי
מקווה שעזרתי
המשך שבוע נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאב כרוני בברך..
יעקב...28/01/2010תודה רבה על התשובה כיום אני משתמש בטרמדקס בכדורי מציצה של 50 מ"ג אני מסתדר ושורד עם כדור אחד ביום.. עדיין רוצה להיגמל מהתרופה אבל כשהכאב חוזר זה קטסטרופה ויכול להמשך שעות על גבי שעות כאב לא נוח.........???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתן מנה כפולה של נורופן לילדה בת 3אורן27/01/2010
נתתי מנה כפולה (10 מ"ל במקום 5 מ"ל) לבתי בת ה-3 שסובלת מחום של 39 מעלות. מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה היא שוקלת?
הילה27/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמינון יתר
יעקב רבייב27/01/2010היי אורן
המינון המקסימלי של נורופן ליום במקרים חריפים הוא 40מ"ג לכל קילוגרם ליום (לא מינון יומי מומלץ בכל אופן), אז תלוי כמה היא שוקלת. בנורופן יש 100מ"ג לכל 5מ"ל סירופ אז סה"כ נתתם לה 200מ"ג
אם מדובר במנה חד פעמית שהיא כפולה אז זה לא נורא.
מה שכן יש לבדוק אם כואב לה שהיא עושה פיפי או כואב לה בבטן - זה יכול להיות סימן לסוג של כוויה רקמתית.
בכל אופן אני גם מייעץ לדבר עם הרופא.
המשך יום נעים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.png)

.jpg)