פורום תרופות ייעוץ תרופתי - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• למיסיל טבליות
    בחור
    27/12/2009

שלום רב,

אני השתמשתי בתרופת למיסיל טבליות למשך 75 ימים והפסקתי את הטיפול לאחר שהרגשתי קושי בנשימה כתוצאה מהשימוש בתרופה, פניתי לרופא המשפחה והוא אמר שהוא לא רואה משהו מסוכן, לאחר מכן התקשרתי למרפאה של רופא העור והוא אמר שהוא לא עובד, אז סיפרתי לו בקצרה על המצב והוא ביקש ממני להפסיק את התרופה ולבקר אצלו שוב כאשר הוא חוזר לעבודה בעוד 10 ימים. בדיקות דם ותפקודי כבד תקינים לחלוטין במהלך השימוש בתרופה.
    אני לא הפסקתי את הטיפול מיד לאחר שהרגשתי קשיי נשימה- בהתחלה לא הבנתי למה יש לי קשיי נשימה ולכן המשכתי את הטיפול למשך 7-8 ימים ורק לאחר מכן הבנתי שזה מהתרופה ואז הפסקתי כפי שרופא העור אמר לי. יחד עם קושי בנשימה היתה לי תחושה מוזרה בריאות וגם ב"צינור" (במיוחד באזור הגרון) המוביל לריאות- התחושה הזאת אני מרגיש בה כאשר אני שואב אוויר.
    אני עכשיו בדיוק אחרי 5 ימים מהפזסקת התרופה, אני לא מרגיש קושי בנשימה כרגע והתחושה שבריאות נעלמה, אבל אני עדין מרגיש את אותה תחושה ב"צינור" - באזור הגרון.
    האם ייתכן שנגרם נזק קבוע לגוף? או שתופעות אלו אמורות להיעלם לאחר הפסקת התרופה?
    רופא המשפחה אמר לי שאין חשש מנזק קבוע... רציתי לשמוע גם את דעתך בנושא- אם אפשר.
    לציין כי אני בריא בדרך כלל ולא היו לי בעיות בריאות או במערכת הנשימה.
    (כרגע אני הפסקתי את הטיפול עד להודעה חדשה מרופא העור)

ויש לי שאלה כללית לגבי התרופה: בעלון לצרכן רשום תחת כותרת "אזהרות" יש תופעות לוואי שכאשר הן מופיעות אז יש להפסיק את השימוש בתרופה- אחת מהן היא קושי בנשימה.. רציתי לשאול אז למה יש להפסיק את השימוש בתרופה אם מופיע למשל קושי הנשימה, כאשר הפגיעה מהתרופה היא פגיעה כבדית ולא משהו אחר בגוף? מה היה יכול לקרות אם מישהו ממשיך בטיפול ויש לי קושי בנשימה.?

תודה רבה
    אשמח לקבל את עזרתך בשתי הבעיות שהצגתי לעיל
    המשך יום נהדר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    למיסיל טבליות

הוספת תגובה

• למיסיל-תופעות לוואי.

אילן ללבניקוב
    29/12/2009

שלום רב,

כפי שהרופא המטפל שלך ציין ככל הנראה לא נגרם נזק קבוע אך בכדי לוודא זאת יש לבצע בדיקות מקיפות יותר שאותן הרופא שלך צריך לערוך.

יש בספרות המקצועית מקרים שבהם דווח על תופעות לוואי כגון קושי בנשימה וזיהומים בדרכי הנשימה העליונות וזאת ללא קשר לפגיעה בכבד אשר מוכחת בצורה מדעית ולכן אולי כדאי שתחזור לרופא שלך ותבקש יעוץ נוסף. בכל מקרה אני ממליץ לך על טיפול נטורופטי שיתקן את התופעות לוואי של התרופות ויתאים לך תזונה נכונה וצמחי מרפא כמו הגדילן המצוי,ארטישוק, שן הארי וכדומה אשר מנקים את הכבד מהרעלים ומחדשים את פעילותו בצורה טבעית כמו גם לניקוי הדם וטיהור הגוף,

שבוע טוב ובריא,
    דר. אילן ללבניקוב,
    רוקח ונטורופט מומחה.
    מנהל המרכז לרוקחות אלטרנטיבית -ר"ג.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול נטורופתי לאחר שימוש בלמיסיל

יונתן
    01/01/2010

שלום רב,

רציתי לדעת מאיפה ניתן להשיג את הדברים שציינת בתשובתך כמו ארטישוקי וכל שאר הדברים שיכולים להתאים לי ? האם בבתי המרקחת ניתן למצוא? או שרק בתי מרקחת מיוחדים מוכרים את התרופות שציינת?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יעוץ נטורופטי.

אילן ללבניקוב
    04/01/2010

שלום רב,

כפי שציינתי כדי לתקן את הנזקים אני ממליץ לך לפנות ליעוץ אצל נטורופט מומחה בתחום כדי שיתאים לך תזונה נכונה ואת צמחי המרפא לטיהור הגוף מרעלים וחידוש פעילות הכבד ומערכת העיכול.
    את צמחי המרפא ניתן להשיג בבתי מרקחת טבעיים או בחנויות הטבע אך אני תמיד ממליץ להתייעץ עם נטורופט לפני שקונים גם צמחי מרפא, שכן יש לדעת באיזה מקרים מותר להשתמש בצמחים ובאיזה אסור בכדי לעזור ולא לגרום לנזק(ישנם מקרים מסויימים שאסור להשתמש בצמחי מרפא כגון לחץ דם גבוה, בעיות לב וכליות בלי יעוץ ראשוני).

אשמח לעמוד לרשותך,

שבוע טוב ובריא,

דר. אילן ללבניקוב,
    רוקח ונטורופט מומחה,
    מנהל המרכז לרוקחות אלטרנטיבית - ר"ג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למיסיל טבליות
    בחור
    27/12/2009

שלום רב,

אני השתמשתי בתרופת למיסיל טבליות למשך 75 ימים והפסקתי את הטיפול לאחר שהרגשתי קושי בנשימה כתוצאה מהשימוש בתרופה, פניתי לופא המשפחה והוא אמר שהוא לא רואה משהו מסוכן, לאחר מכן התקשרתי למרפאה של רופא העור והוא אמר שהוא לא עובד, אז סיפרתי לו בקצרה על המצב והוא ביקש ממני להפסיק את התרופה ולבקר אצלו שוב כאשר הוא חוזר לעבודה בעוד 10 ימים. בדיקות דם ותפקודי כבד תקינים לחלוטין במהלך השימוש בתרופה.
    אני לא הפסקתי את הטיפול מיד לאחר שהרגשתי קשיי נשימה- בהתחלה לא הבנתי למה יש לי קשיי נשימה ולכן המשכתי את הטיפול למשך 7-8 ימים ורק לאחר מכן הבנתי שזה מהתרופה ואז הפסקתי כפי שרופא העור אמר לי. יחד עם קושי בנשימה היתה לי תחושה מוזרה בריאות וגם ב"צינור" (במיוחד באזור הגרון) המוביל לריאות- התחושה הזאת אני מרגיש בה כאשר אני שואב אוויר.
    אני עכשיו בדיוק אחרי 5 ימים מהפזסקת התרופה, אני לא מרגיש קושי בנשימה כרגע אבל שבריאות נעלמה, אבל אני עדין מרגיש את אותה תחושה ב"צינור" - באזור הגרון.
    האם ייתכן שנגרם נזק קבוע לגוף? או שתועות אלו אמורות להיעלם לאחר הפסקת התרופה?
    רופא המשפחה אמר לי שאין חשש מנזק קבוע... רציתי לשמוע גם את דעתך בנושא- אם אפשר.
    לציין כי אני בריא בדרך כלל ולא היו לי בעיות בריאות או במערכת הנשימה.
    (כרגע אני הפסקתי את הטיפול עד להודעה חדשה מרופא העור)

ויש לי שאלה כללית לגבי התרופה: בעלון לצרכן רשום תחת כותרת "אזהרות" יש תופעות לוואי שכאשר הן מופיעות אז יש להפסיק את השימוש בתרופה- אחת מהן היא קושי בנשימה.. רציתי לשאול אז למה יש להפסיק את השימוש בתרופה אם מופיע למשל קושי הנשימה, כאשר הפגיעה מהתרופה היא פגיעה כבדית ולא משהו אחר בגוף? מה היה יכול לקרות אם מישהו ממשיך בטיפול ויש לי קושי בנשימה.?

תודה רבה
    אשמח לקבל את עזרתך בשתי הבעיות שהצגתי לעיל
    המשך יום נהדר

לקביעת תור
    סגירה
    למיסיל טבליות

הוספת תגובה

• למיסיל

יעקב רבייב
    29/12/2009

אהלן בחור

כעיקרון הדבר שאתה מרגיש בגרון אמור להיעלם תוך כמה ימים מהפסקת הטיפול - במקרה ולא אז זה משהו ששווה לבדוק עם הרופא.
    מה שתיארת (קשיי נשימה) זה זה סוג של תגובה אלרגית לכדור וזה משהו שקורה למספר מאוד קטן של אנשים לכן מומלץ להפסיק את הטיפול.

שבוע טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרופות נגד כאבי ראש
    קרין
    27/12/2009

שלום רב,אשמח לעזרתך... לצערי אני סובלת הרבה ממיגרנות ,כך שיוצא לי לקחת הרבה משככי כאבים, בערך - פעמים בשבוע לעתים אני לוקחת ישר כדורים, זה כבר מספר שנים, לאחרונה אני מרגישה ממש שהגוף נחלש, אני כל הזמן עייפה ואף מרגישה שאני רואה פחות טוב,למרות שרופא עיניים אמר שאיני צריכה משקפיים בנוסף גם עליתי במשקל, השאלה שלי האם זה יכול להיות ממשככי כאבים ומה ניתן לעשות , ??? כמובן שהפתרון שהראש לא יכאב אבל לצערי אף רןפא לא יכול לפתור את בעיית המגרנה , הפחד שלי שאני סה"כ 29 ומרגישה הרבה יותר....תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    תרופות נגד כאבי ראש

הוספת תגובה

• כאבי ראש

יעקב רבייב
    29/12/2009

היי קרן

הרבה אנשים סובלים ממגרנות בימנו, זוהי תופעה מאוד שכיחה.
    משככי הכאבים נוטים לנוע מהקלים ביותר (אקמול, אופטלגין) עד החזקים ביותר שאלה הטריפטנים (רלרט, ריזלט, זומיג).
    ישנם מספר רחב של גורמים אשר מפעילים מגרנה וזה מזון, מצב רוח, שעות שינה, שינוי טמפ' ועוד.
    כדי למנוע מיגרנה אנו צריכים לוודא שכל הגורמים שציינתי לעיל נשארים קבועים ולא משתנים (דוגמא - לא לחסוך בשינה, לאכול ארוחות מסודרות, לשמור על מצב רוח יציב ועוד..)
    הדבר הכי טוב הוא קודם כל לנסות לנהל יומן וממש לרשום ביומן הכל - מה אכלת, מה עשית, איך הרגשת, איך היה מזג האויר, כמה כוסות קפה שתית - ממש כל פרט קטן, ואז לנסות ולראות איזה גורם משותף מפעיל לך את המיגרנה.

חשוב לציין שגם תרופות יכולות לגרום למיגרנה בעיקר גלולה משולבת למניעת הריון.
    בנוסף, שימוש מופרז במשככי כאבים גם הוא יכול לגרום למיגרנה לכן אני ממליץ לך להוריד במינון של אלה ואפילו לעבור טיהור גוף עם לדוגמא מדיטוקס או clin-tox kit.

ישנם תרופות כימיות, טבעיות והומאופתיות אשר יכולות למנוע מיגרנה.
    ההמלצה שלי זה להשאיר את הכימיות לבסוף וקודם להתחיל עם הטבעיות כיוון שלכימיות יש פרופיל תופעות לוואי גבוהה והם לא בכרח יותר יעילות מהטבעיות.
    לדוגמא Q10, ויטמין B2 ופלקסמול של טינקטורה טק יכולות להוות טיפול טבעי ועיל למניעה של מיגרנה.
    R16 יכול להוות טיפול הומאופתי למניעה של מיגרנה.

ההמלצה שלי היא גם לדבר עם הרוקח אילן שהוא נטורופט ממוחה אשר מנהל פורום זה בנוגע לרפואה הטיבעית.

שבוע נעים ושקט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה לך על התשובה המפורטת,תודה

קרין
    29/12/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם אפשר שאלה נוספת?

קרין
    29/12/2009

קראתי על מדיטוקס, האם זה נמכר בכל בית מרקחת?זה מומץ? ניתן לשלב את זה עם אומגה 3 שאני לוקחת וחרצית ריחנית?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מדיטוקס

יעקב רבייב
    29/12/2009

היי קרן

כעיקרון לא אמור להיות בעיה עם השילוב אך תני לי לבדוק את זה לעומק ולחזור אלייך.
    מדיטוקס כן אמור להימכר כמעט בכל בית מרקחת. אם יש לך בעיה בלמצוא את זה, תוכלי לקפוץ לבית מרקחת בו אני עובד (אם את גרה קרוב לאיזור).

מה שאני כן יודע זה שחרצית ריחנית ואומגה שלוש כאשר ניתנים יחד יכולים לפעול יחדיו לדילול הדם.
    דילול מוגבר זה לא משהו שרצוי ועל כן צריך לבדוק את זה - כדאי להתייעץ עם נטורופט מומחה.

השאלה היא גם, האם אלה עזרו לך מאז שהתחלת לקחת אותם.
    אם כן שווה להמשיך לקחת אותם. אם לא, צריך אולי להנדס טיפול חדש.

כמו שציינתי קודם אני מאוד רוצה שתדברי עם אילן ללבינקוב בנוגע לזה כי אני מאוד רוצה שהטיפול יצליח לך ותסבלי פחות מכאבי ראש.

תחזרי אלי בנוגע לזה.

שבוע טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניקוי גוף - תיקון

יעקב רבייב
    31/12/2009

היי קרן

עיינתי בחומרי מדיטוקס ושמתי לב שהוא יותר ספציפי לניקוי גוף לפני דיאטה.
    אני ימליץ על ניקוי אחר שקוראים לו drainge kit 1 (Dr recewg) שזה ניקוי של הכבד, מערכת השתן והלימפה.
    הוא בטוח עם התרופות שאת לוקחת

שנה אזרחית חדשה טובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובות בין תרופתיות
    שוש
    27/12/2009

ב-22.12 השנה קיבלתי זריקת חיסון נגד שפעת החזירים. אני אמורה להתחיל לקבל זריקות HUMIRA נגד דלקת פרקים. כמה זמן צריך לעבור ממועד קבלת החיסון עד שאוכל לקבל את הזריקה הראשונה?

תודה מראש,
    שוש

לקביעת תור
    סגירה
    תגובות בין תרופתיות

הוספת תגובה

• חיסון

יעקב רבייב
    29/12/2009

היי שוש

מרגע קבלת הזריקה הראשונה של חיסון שפעת החזירים מתפתחת תגובה חיסונית תוך עשרה ימים ואולי טיפה יותר.
    זאת המלצה לחכות בין השלמת החיסון לבין תחילת טיפול בהומירה, כיוון שנתינה במקביל יכולה למנוע מחיסון שפעת החזירים להיות יעיל.
    למרות זאת שווה לציין כי בזמן שאת על הומירה - מערכת החיסון נחלשת ולכן מומלץ להתרחק מאנשים חולים.
    בנוסף אני ממליץ לך לבקש בדיקה שתבדוק את יעילות החיסון בזמן שאת מקבלת הומירה.

שבוע טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלאה לגבי תרופות בשליש ראשון להריון
    טלי
    27/12/2009

מותר לקחת סטרפסילס, קלגרון ואקמול בשליש הראשון? מה המינון המקסימלי ליום? ודבש מלכות מותר?

הוספת תגובה

• תרופות בהריון

יעקב רבייב
    28/12/2009

היי טלי.

ככל הידוע לי אין בעיה לקחת סטרפסילס ואקמול בהריון. לגבי קלגרון אני לא בטוח אבל את יכולה לשאול את המרכז הטרטולוגי באסף הרופא.
    בנוגע לדבש מלכות - אני יודע שדבש לא מומלץ לתת לילדים עד גיל שנה כיוון שהוא מכיל את רעלן הבוטוקס.
    בנוגע לדבש מלכות בהריון אני לא כל כך בטוח, אולי עדיף לשאול בפורום הריון באתר.

שבוע טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ספיגת סידן
    משה
    26/12/2009

שלום כידוע לי סידן מהמזון לא נספג טוב ללא ויטמין די 1) האם בחלקו כן נספג ? גם עם מיעוט ויטמין די בדם - או כלל לא !? 2)האם גם תוספת הסידן " קלציום ציטראט" נספגת לא טוב בחוסר ויטמין די .יכול לקחת ולא יקלט? או נספגת טוב ללא קשר ל-די? בבדיקה שיגרתית היה חסר שניהם - אחרי לקיחה תוספים ה- די עדיין קצת נמוך . אך הסידן התאזן מצויין . (לא הייתי מרבה בשמש ולא אוכל דגים - לאחרונה אוכל ביצים.ויותר בשמש ) 3)אם התאזן הסידן בדם זה אומר שגם העצמות מקבלות חזרה את הסידן ? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ספיגת סידן

הוספת תגובה

• ספיגת סידן.

אילן ללבניקוב
    27/12/2009

משה שלום רב,

ויטמין D מיוצר מעצמו בגוף כאשר האדם חשוף לאור השמש. ויטמין D מגביר ספיגת סידן במערכת העיכול ועוזר להכנסתו לרקמות העצם ומקטין הפרשתו מהגוף. בהעדר ויטמין D מופרש סידן מהעצם לדם, כיוון שהספיגה פחותה ויש לשמור על רמות קבועות של סידן בדם.

סידן ציטראט זו הנוסחה אשר נספגת טוב יותר בגוף, במיוחד לאנשים מבוגרים ובהיפוכלורידריה (כשהקיבה לא מאוד חומצית). סידן קרבונט תהיה בחירה נכונה לאנשים אשר סובלים מעודף חומציות בקיבה (צרבות, כיבים וכו'). היא יותר זולה ולכן הרבה חברות שמות אותה במוצריהם, למרות יעילותה המאוד נמוכה. לגבי מה נשאר יותר זמן בגוף, זו כבר שאלה אחרת. זה תלוי מאוד בתזונה: עודף חלבון וסוכר גורם להשתנת מינרלים למשל, בעיקר סידן. תזונה עשירה בזרחן גם כן גורמת לשקיעת סידן כרכיב לא פעיל (מקושר כימית עם הזרחן). זה תלוי גם בתפקודי כליה (שוב השתנת מינרלים), תפקודי כבד(מטבוליזם של רכיבי תזונה), מצבים רפואיים, פעילות גופנית.

לשיפור ספיגת הסידן בגוף ולחיזוק העצמות באופן טבעי אני ממליץ על הפעולות הבאות:

א. במזון: מזונות עשירים בסידן, מזונות עשירים בפיטואסטרוגנים, דיאטה צמחונית, הגבלת כמות החלבון מהחי, סביבה חומצית (סלט עם לימון, ויטמין C).

ב. תוספי מזון: משקה סידן טבעי המכיל גם מינרלים כגון ויטמין D, מגנזיום ואבץ המשפרים את הספיגה של הסידן בגוף.

ג. פעילות גופנית: הנושאת משקל על העצמות כמו: הליכה, רכיבה, משקולות, או התעמלות אירובית.

ד. הימנעות: מצבים המפחיתים ספיגת סידן: מזונות עשירים בזרחן, חלבון מהחי בכמות גבוהה, מזונות עשירים בחומצה פיטית ואוקסאלית, אלכוהול, קפאין, דיאטות דלות קלוריות, תת-ספיגה של שומנים ושלשולים ממושכים. מעישון ומאלכוהול. מתרופות מזיקות.

לגבי ספיגת הסידן והטמעתו בגוף יש לבצע בדיקות בכדי לדעת זאת במדוייק,

בכל מקרה אני ממליץ לך על טיפול נטורופטי שיתאים לך תזונה נכונה ולחיזוק העצמות כולל שילוב של צמחי מרפא יחודיים,

שבוע טוב ובריא,

דר. אילן ללבניקוב,

רוקח ונטורופט מומחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סל התרופות לשנת 2010
    עמנואל
    24/12/2009

האם ידוע לפורום אם הבוטוקס הוצא או נכלל בסל התרופות של 2010, אני מדבר על בוטוקס לצרכים רפואיים של טיפול בספסטיות וכאבים, לאחר אירוע מוחי. בחודש הבא אני צריך לעבור הזרקות של בוטוקס ליד ואני לא יודע אם אני אדרש לשלם מכיסי עבור החומר, בשנת 2009 הבוטוקס נכלל בסל התרופות, האם ידוע לכם אם הוא הושאר או הוצא ממנו.
    בתודה על התשובה, עמנואל נאור

לקביעת תור
    סגירה
    סל התרופות לשנת 2010

הוספת תגובה

• סל התרופות.

אילן ללבניקוב
    25/12/2009

עמנואל שלום רב,

לא ידוע לי אם הבוטוקס נמצא בסל החדש ולכן הייתי ממליץ לך לפנות לקופה בה אתה חבר ולבדוק זאת אצלם,

שבת נהדרת,

אילן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה על פלסתר לכאב גב.,,
    שירה
    24/12/2009

מישהו מכיר את הפלסתר לכאבים שמוכרים בבתי המרקחת,
    ואיך זה בדיוק פועל להורדת הכאב בכתף ?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה על פלסתר לכאב גב.,,

הוספת תגובה

• פלסטר לכאבים.

אילן ללבניקוב
    24/12/2009

שירה שלום רב,

"פלסטר דראגון" של חברת Tree Of Life Pharma, המכיל קפסיקום - רכיב פעיל שנמצא בפלפל החריף וידוע ברפואה המשלימה כחומר נוגד כאב שעובד על קצות העצבים.

המנגנון של הרכיב הינו פרמקולוגי ומוכח הן ברפואה המשלימה והן ברפואה הקונבנציונאלית.

אני ממליץ לך לשלב בטיפול פורמולה הומיאופטית הנקראת טראומיל בטיפות, יש לקחת 10 טיפות כל 3 שעות בקצת מים לפני הארוחה.

שבת נהדרת,

דר. אילן ללבניקוב,

רוקח ונטורופט מומחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצה לטפול בכאב חד בכתף שמאל,,,
    שירה
    24/12/2009

איך מטפלים בבעיית כאב -חד בכתף שמאל ,
    הכאב חזק במיוחד ומקשה על התנועה הן בהליכה ,והן בהפניית הצוואר שמאלה,
    וגם בתיפקוד היומיומי, ישיבה, הליכה,וגם כאבים חזקים בזמן השינה.
    אשמח לתגובה לשיפור הכאב.
    בתודה מראש,
    וברכה על הפורום המועיל,
    ממני שירה.

הוספת תגובה

• טיפול טבעי בכאב.

אילן ללבניקוב
    24/12/2009

שירה שלום רב,

ראשית כל אני ממליץ לך על קרם מצויין על בסיס טבעי הנקרא נו דול של חב' נווה. הוא מכיל צמחי מרפא ומינרלים אשר מטפלים בכאב ובדלקת, יש למרוח 3-4 פעמים ביום במקום הכואב תוך כדי עיסוי וחימום המקום.

כמו כן, מומלץ מאוד לקחת בטיפות הכנה הומיאופטית הנקראת טראומיל של חב' HEEL. יש לקחת 10 טיפות כל 3 שעות לטיפול בזמן הכאבים ולמניעה לוקחים 10 טיפות 3 פעמים ביום בקצת מים ולפני הארוחה.

הייתי ממליץ לך גם לפנות לטיפול אקופונקטורה או אצל מטפל בשיטת פלדנקרייז אשר מחזירים את הגוף לקדמותו בצורה טבעית ופותרים את בעיית הכאב וחזרה לתנועה קלה וטבעית.

שבת נהדרת,

דר. אילן ללבניקוב,

רוקח ונטורופט מומחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יעוץ תרופתי בהתאמה אישית
    דנון
    24/12/2009

שלום,

ביום השלישי לתחילת טיפול באנטיביוטיקה הופיעו תופעות לוואי קשות, מה שקרה גם בפעמים קודמות בעת נטילת אנטיביוטיקה מסוגים שונים. לאחר בירור הבנתי שאין לי רגישות לתרופה אך יתכן שהפירוק שלה בגוף לא תקין מה שמביא לאחר מספר ימים לרמות גבוהות בדם. אשמח לדעת האם יש גוף ציבורי כלשהו המבצע מיפוי גנטי המאפשר לחזות תגובה של אדם לתרופה? או גוף היכול לתת יעוץ תרופתי בהתאמה אישית?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    יעוץ תרופתי בהתאמה אישית

הוספת תגובה

• יעוץ רוקחי אישי.

אילן ללבניקוב
    24/12/2009

דנון שלום רב,

כיום אין גוף המבצע בדיקות מסוג זה באופן אישי אך אולי בחו"ל תוכל לעשות זאת אצל מעבדות רפואיות מוכרות בעולם.

שבת נהדרת,

אילן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דרלין
    עופרה
    24/12/2009

שלום,

רציתי לדעת אם מטפורולול הינו בעל השפעה מוכחת כמו דרלין על מיגרנה.
    מהו המינון המקביל של מטופרולול לדרלין 160 מ"ג למיגרנה?
    שאלה אחרונה, האם למטופרולול יש חיסרון המינון המקביל מבחינת תופעות לואי, פעילות גופנית וכו'?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    דרלין

הוספת תגובה

• תרופות ללחץ דם.

אילן ללבניקוב
    24/12/2009

שלום רב,

מטופרולול, הנמצא בשימוש מ-1978, הוא חוסם בטא המשמש לטיפול בתעוקת חזה וביתר לחץ דם. כמו כן משתמשים בתרופה זו להקלה של רעד ודפיקות-לב הנגרמים בגלל פעילות-יתר של בלוטת התריס.
    בניגוד לחוסמי בטא אחרים הפועלים על הלב והריאות, מטופרולול הוא חומר קארדיו-סלקטיבי – כלומר, פועל בעיקר על הלב. מכאן ערכו הרב לאנשים הסובלים מאסתמה, דלקת סימפונות (ברונכיטיס) או מחלות ריאה אחרות, אם כי יש לנקוט זהירות במקרים אלה. מטופרולול משפיע על תגובת הגוף לרמת סוכר נמוכה בדם, ודבר זה מהווה בעיה במקרים של סוכרת. מטופרולול עלול לגרום להתקף של תופעת ריינו (Raynaud) או להפחית את זרימת הדם לכפות הידיים והרגליים, דבר הגורם לתחושת קור באיברים אלה.

לגבי מינון מתאים יש להיוועץ ברופא המטפל.

כמו כן, תופעות הלוואי של מטופרולול משותפות לרוב התרופות מסוג חוסמי בטא. תסמינים כגון עייפות ובחילה הם זמניים ופוחתים בשימוש ממושך. מטופרולול עלול, לעיתים רחוקות, לעורר או להחמיר אסתמה ואי ספיקת לב.

לגבי השפעה זה מאוד אינדיבידואלי ויש לבדוק זאת באופן אישי,

שבת נהדרת,

דר. אילן ללבניקוב,

רוקח ונטורופט מומחה.
    יש להזהר כאשר נוטלים את המטופרולול עם התרופות הבאות:

נוגדי דלקת לא-סטרואידיים ובעיקר איבופרופן, אינדומתאצין, פירוקסיקאם, נאפרוקסן מפחיתים את השפעתו של מטופרולול על הורדת לחץ הדם.
    סימטידין, ראניטידין עלולים להעלות רמות מטופרולול בדם.
    ניפדיפין ווראפאמיל עלולים לגרום ירידה תלולה בלחץ הדם אם נוטלים אותם יחד עם מטופרולול. יש לתת אותן בזהירות ולשנות מינונן בהתאם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    יעל
    22/12/2009

שלום,
    רציתי בבקשה לדעת אם אדם יכול להזמין מחו"ל חיסון נגד שפעת חזירים ללא אדג'ובנט, ואם כן, כיצד ניתן לברר לגבי הפרוצדורה? אמרו לי לשאול בפורום רוקחות.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• חיסון

יעקב רבייב
    24/12/2009

היי יעל

אני יודע שישנם קומץ של בתי מרקחת אשר מתמחים ביבוא של תרופות מחול
    את יכולה לנסות את בימ"ק שור טבצ'ניק ולראות מה קורה.

תחזרי אלי אם הצלחת
    שבוע טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למיסיל
    בחור
    22/12/2009

שלום רב,

אני משתמש בתרופת למיסיל קרם לטיפול בפטרת העור (פטרת המפשעה)
    הייתה לי פטרת על שטח גדול וטיפלתי בה והטיפול הסתיים בהצלחה, אך לאחר מכן שמתי לב שיש אזור מסויים קטן יחסית שלא טיפלתי בו ואני התחלתי את הטיפול בו. אך אזור זו ככל הנראה קצת בעייתי - בכל פעם שאני מורח את המשחה עליו- אז המשחה נדבקת לבגדים ואני לא מצליח לטפל בפטרייה בגגל סיבה זו.

רציתי לשאול - האם יש גרסה אחרת של למיסיל שמתייבש מהר על העור? או גרסה שעושה שכבה על העור שלא נדבקת לבגדים.

אשמח מאוד אם תעזור לי.

לציין כי התרופה (למיסיל) מתאימה לסוג הפטריה שיש לי ומתאימה גם לסוג העור(אין תופעות לוואי)- כך שאין מה לדאוג בנוגע לזה.

יש לי עוד שאלה בנוגע לתרופת למיסיל טבליות 250 מ"ג :
    אני משתמש בתרופה זו גם בתקופה זו ואני כבר בשלב באחרון של הטיפול. רציתי לדעת כמה זמן נשארת התרופה במחזור הדם לאחר סיום הטיפול* (למשך 3 חודשים) וכמה זמן התרופה "ממשיכה" לטפל בפטרייה לאחר סיום הטיפול*? (לגבי הטיפול* שלי - אז מדובר בטיפול למשך 3 חודשים- 90 טבליות- טבלייה אחת ביום)

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    למיסיל

הוספת תגובה

• למיסיל

יעקב רבייב
    23/12/2009

היי

בנוגע למשחה, תוכל לשים כמות יפה של החומר על העור ולאחר מכן לכסות עם פלסטר מיקרופור.
    חשוב למרוח פעמיים ביום על עור נקי ויבש לפחות לעשרה ימים.
    תוכל גם להשתמש בסבון עץ התה לאותו איזור אשר יכול לזרז טיפול.

בדר"כ טיפול של למיסיל כדורים ל 3 חודשים זה לפטרת הציפורן.
    לאחר הפסקת טיפול, החומר נשאר במחזור הדם לעוד כמה ימים ספורים ובזה הוא נעלם.
    אם זה לפטרת הציפורן - יכול להיות שהציפורן לא תהיה לגמרי נקייה לאחר סיום טיפול, אך היא תתנקה תוך 3 חודשים מסיום הטיפול.

שבוע טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למיסיל

בחור
    23/12/2009

בהמשך להודעה שלי ולתשובתך:

לא הבנתי מה זה בדיוק המיקרופור? האם זה הנייר עם הדבק שמשתמשים בו בעזרה ראשונה? או משהו אחר?

לגבי למיסיל טבליות: נכון שאני משתמש בו לצורך פטרת הציפורניים... אך לא הבנתי לאחר כמה זמן החומר נעלם ממחזור הדם? אתה אמרת "כמה זה ימים ספורים"- אך זה לא כל כך ברור, האם הכוונה 3-4 ימים? או שבוע? או 10 ימים? או יותר?

תודה רבה
    המשך יום נעים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בחור

יעקב רבייב
    24/12/2009

היי

כן הכוונה הייתה לנייר דבק אן כל פלסטר אחר אשר יכול להוות מחסום לחומר מפני ספיגה על ידי ביגוד.

לגבי ימים ספורים התכוונתי ל- 3-4 ימים.

שבוע נעים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סבון עץ התה

בחור
    31/12/2009

שלום רב,

לגבי פטת המפשעה :

אתה ציינת בהודעתך הקודמת מתאריך 23/12 שניתן להשתמש בסון עץ התה, רציתי לדעת מאיפה ניתן להשיג אותו? האם יש בכל בית מרקחת? ואשמח לדעת מה המחיר במידה וזה יקר.

לגבי אופן השימוש:
    האם השימוש בו רק בזמן המקלחת? או שניתן למרוח ממנו כמות מסויימת על האזור הנגוע?
    האם זה יכול לגרום לבעיות/ מחלות בגוף? כי האזור הקטן שעכשיו אני מטפל בו הוא בצד ימין של המפשעה- קרוב לאשכים, אני קצת מודאג אם זה יכול לפגוע בדרך כלשהי בתפקוד המיני או במערכת הריבוי. אני אשמח לדעת אם זה בריא להשתמש בסבון עץ התה לאזור רגיש כפי שציינתי לעיל.

תודה רבה
    המשך יום נעים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סבון עץ התה

בחור
    31/12/2009

שלום רב,

לגבי פטת המפשעה :

אתה ציינת בהודעתך הקודמת מתאריך 23/12 שניתן להשתמש בסון עץ התה, רציתי לדעת מאיפה ניתן להשיג אותו? האם יש בכל בית מרקחת? ואשמח לדעת מה המחיר במידה וזה יקר.

לגבי אופן השימוש:
    האם זה יכול לגרום לבעיות/ מחלות בגוף? כי האזור הקטן שעכשיו אני מטפל בו הוא בצד ימין של המפשעה- קרוב לאשכים, אני קצת מודאג אם זה יכול לפגוע בדרך כלשהי בתפקוד המיני או במערכת הריבוי. אני אשמח לדעת אם זה בריא להשתמש בסבון עץ התה לאזור רגיש כפי שציינתי לעיל.

תודה רבה
    המשך יום נעים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סבון עץ התה

בחור
    31/12/2009

שלום רב,

לגבי פטת המפשעה :

לגבי אופן השימוש:

תודה רבה
    המשך יום נעים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיקרופור

יונתן
    01/01/2010

שאלה נוספת :

אני השתמשתי במיקרופור וזה עזר לי אבל לא פתר את הבעיה לחלוטין, כי שמתי לב שהחומר נדבק עכשיו על הנייר, וכל פעם אני רואה שהכמות על המיקרופור היא לא קטנה. רציתי לשאול אם יש מיקרופור מניילון ולא נייר או כל פלסטר אחר מניילון שיכול להתאים? במידה ויש אז האם יש סכנה משימוש במיקרופור העשוי מניילון בגלל אולי תגובה כימית בין התרופה לבין הניילון?

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שילובים
    חי
    22/12/2009

יעקב שלום,
    אני בן 34,נוטל ציפרלקס 10 מ"ג , כמוסות תת לשוניות של B12 וחומצה פולית(כמוסה משולבת) ומשתמש לעיתים בטיפות רסקיו על הלשון להרגעה, האם השילוב הנ"ל אינו מהווה בעיה?

תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    שילובים

הוספת תגובה

• שילובים

יעקב רבייב
    23/12/2009

היי חי

אין שום בעיה בשילוב תרופות אלו

שבוע טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה על אוגמנטין 875 מ"ג טבליות
    קצת מודאג
    22/12/2009

ביום ראשון אחרי הצהריים הייתי אצל רופא א.א.ג שהבחין שיש דלקת באוזניים ונתן לי אנטיביוטיקה אוגמנטין 875 מ"ג טבליות לקחת פעמיים ביום 8 בבוקר ו-20:00 בערב , שהתחלתי לקחת אותם באותו יום ראשון בשעה 20:00 בערב אחרי אוכל היום בבקור לקחתי את הכדור הרביעי ואז החל להיות לי מן שלשול קל מאוד לא מיימי אלא גושים קטנים ויש בחילה גם , היום בשעה 11:43 מדדתי חום למשך 3 דקות במדחום כספית בפה שהראה 36.8 מעלות .השאלה שלי למה קורא לי השלשול הקל והבחילות ואיך אני מונע אותם והאם האוגמנטין עובד ככה או שמשהו אצלי לא בסדר ?

האם אני צריך לקחת את התרופה עם האוכל כי בבוקר אני שותה נס קפה עם עוגה ואחרי זה לוקח את התרופה כנ"ל אותו דבר בערב , האם זה בסדר ?

הוספת תגובה

• לא צריך להיות מודאג

יעקב רבייב
    23/12/2009

אהלן

אוגמנטין זו אנטיביוטיקה ממשפחת הפניצילין שהיא רחבת טווח.
    כיוון שזו אנטיביוטיקה, בנוסף לחיידקים הרעים שהיא מחסלת היא גם מחסלת את החיידקים הטובים שנמצאים לנו במערכת העיכול. כיוון שהחידקים הטובים מתים אזי שלשול מתפתח.

אם רוצים לנגוד תופעה זו מומלץ ליטול פרוביוטיקה כשעה לאחר כל מנה של אנטיביוטיקה.
    פרוביוטיקה זה כדור אשר מכיל את אותם חידקים אשר נמצאים לנו במערכת העיכול.
    פרוביוטיקה אפשר להשיג בכל בית מרקחת ללא מרשם.

וכן אוגמנטין מומלץ לקחת על קיבה ומלאה בשביל למנוע גירוי של מערכת העיכול

שבוע נעים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגבי האוגמנטין 875 מ"ג טבליות

קצת מודאג
    24/12/2009

אתה כותב לי שיש אפשרות ליטול פרוביוטיקה שעה לאחר לקיחת האוגמנטין .
    האם קיים פרוביוטיקה במזון ים יומי שאנחנו אוכלים בבית ואם כן אז מה ממולץ ?
    ועוד שאלה אני גם הולך הרבה במהלך היום להשתין האם זה קשור לאומנטין ?
    אשמח לתגובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוגמנטין

יעקב רבייב
    24/12/2009

אהלן

פרוביוטיקה אכן קיים במזון יום יומי, כמו לדוגמא אקטימל ויוגורטים bio אך הכמות שם היא קטנה יחסית לכדור. בנוסף זה לא הכי מומלץ לאכול מזונות חלביים בזמן שילשול כיוון שגם זה יכול להגביר את השילשול.
    בנוגע לשאלתך השניה, לא ידוע כל קשר נין נטילת אוגמנטין להשתנה מוגברת.

המשך שבוע נעים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה