פורום תרופות ייעוץ תרופתי - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פטריה
    בחור
    26/01/2010

שלום רב,

הייתה לי פטרייה בכל המפשעה, טיפלתי בחלק גדול ממנה והטיפול הסתיים בהצלחה, אך נשאר שטח קטן שלא טיפלתי בו בהתחלה ולכן התחלתי את הטיפול בו קצת מאוחר, אך אני כבר יותר מחודש מורח תרופה על המקום הנגוע ואני לא רואה שיפור, מה לעשות? האם ייתכן שזו לא אותה פטרייה ולכן התרופה לא מתאימה? אני השתמשתי בלמיסיל כל הזמן , ותרופה זו הצליחה לרפא את הפטריה שבמפשעה, אך היא לא מצליחה לרפא את השטח הקטן שנשאר (שהוא גם במפשעה).

האם יש תרופה אחרת יותר טובה? והאם יש תרופה שגם מתייבשת מהר על העור?

שמעתי שיש אפשרות להעיזר בשמן או סבון עץ התה כטיפול משלים, איפה ניתן להשיג דבר כזה? האם יש בסופר פראם? ניו פארם? והאם יש טיפול טבעי טוב בנוסף לסבון עץ התה שניתן לשלב עם התרופה?

אשמנח לקבל את עזרתך הדחופה

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פטריה

הוספת תגובה

• פטריה

א
    26/01/2010

בנוסף להודעה הקודמת, האם יש סכנה בשימוש בסבון עץ התה במפשעה בגלל שמקום זו הוא מקום רגיש או קרוב למקומות רגישים (איבר מין,אשכים)? כלומר האם סבון עץ התה יכול להשפיע לרעה על איבר מין/ אשכים?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרתכם
    מורן
    26/01/2010

שלום,

אני בת 24 שוקלת 58 גובה 1.67 .

בעבר לקחתי רדוקטיל וירדתי כ- 5 קילו אך הפסקתי עקב כאבי ראש.

כיום אני מעוניינת להתחיל שוב את התרופה אך במקביל אני נוטלת גלולות "לודן".

האם השילוב בין 2 התרופות יכול להיות מסוכן? לא בריא?

להתיחסותך אודה,

לקביעת תור
    סגירה
    עזרתכם

הוספת תגובה

• שילוב

יעקב רבייב
    27/01/2010

היי מורן

לא אמור להיות בעיה עם השילוב של התרופות שציינת.

שבוע טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בחיידק ההליקובקטר פילורי
    מורין
    24/01/2010

שלום רב,
    זו הפעם השנייה שמגלים אצלי את החיידק. קיבלתי טיפול של מוקסיפן, קארין 500 ואומפרה כאשר אני מגלה רגישות לקארין, רגישות איומה שלא נותנת לי לישון, חומציות ברמה גבוהה שעד שאני לא אוכלת זה לא מפסיק.
    ניגשתי לרופאה שתחליף לי את הסוג של הכדור אך אמרה כי לא ניתן וזהו הכדור היחידי.
    האם יש אלטרנטיבה אחרת? ושאלה נוספת: האם לא מומלץ להיכנס להריון בזמן הטיפול בחיידק?
    תודה רבה על העזרה!

הוספת תגובה

• הליקו

יעקב רבייב
    24/01/2010

היי מורין

בדר"כ קרין זה חלק מטיפול בחיידק.
    אולי שווה לנסות להחליף גנריקה - אולי לקלרידקס 250 (ולקחת שתי כדורים ביחד) אך את זה תצטרכי לשאול את הרופא המטפל. פשוט מניסיון אני רואה שלפעמים החלפת גנריקה עוזרת להעלמת תופעות לוואי למרות ממדובר באותה התרופה.
    כמובן שמומלץ ליטול את האנטיביוטיקות על קיבה מלאה.
    את האומפרדקס יש ליטול על קיבה ריקה כחצי שעה לפני אוכל.

בתקופת הטיפול אני ממליץ לא להיכנס להריון וזאת בעקבות הטיפול התרופתי.

אם התופעות חוזרות שווה לנסות ליטול קלבטן או אפילו פרוביוטיקה.

שבוע טוב והרבה בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דימום מוזר
    עינת
    22/01/2010

שלום לד"ר,
    הייתי לוקחת גלולות במשך שנה וחצי והפסקתי בחוש שעבר. עכשיו התחילו לי כל מני דימומים באמצע החודש. מה זה אומר? זה בעצם דימום בין ויסתי? מה אפשר לעשות כדי להפסיק אותו?

לקביעת תור
    סגירה
    דימום מוזר

הוספת תגובה

• דימום

יעקב רבייב
    24/01/2010

היי עינת

היתי ממליץ לך לדבר עם הרופא נשים שטפל בך
    יכול להיות שמדובר בדימום הבין ויסתי.

שבוע טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

עינת
    26/01/2010

ושאלה נוספת: האם הדבר היחיד שיכול להפסיק דימום בין ויסתי הוא למעשה רק גלולות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כדורי הרגעה
    אוהד
    21/01/2010

שלום רציתי לדעת האם ניתן לקחת כדור הרגעה,אוסיף רק שאינני נוטל תרופות, אך מעוניין לדעת האם אני יכול לנטול כדור הרגעה מתי שאני מרגיש לחוץ מאוד,וניכר עליי שאינני מרגיש נינוח, מכיוון שיש לי משהו אישי שאני עומד לחוות, ואירוע זה מאוד מלחיץ אותי ... האם זה מקובל לקחת כדור על- מנת שלא אהיה לחוץ יתר על המידה ...ואם כן מתי ובאיזה מינון צריך לקחת . תודה .

לקביעת תור
    סגירה
    כדורי הרגעה

הוספת תגובה

• הרגעה טבעית.

אילן ללבניקוב
    21/01/2010

אוהד שלום רב,

לגבי המלצות על תרופות הרגעה יש לפנות לרופא המטפל בלבד.

אשמח להמליץ לך על צמחי מרפא מצויינים אשר פועלים במניעת מתח וסטרס ושומרים על רוגע ושלווה לאורך זמן וללא כל תופעות לוואי. אני ממליץ על פורמולה טבעית הנקראת סטרס סטופ של חב' טינקטורה טק. יש לקחת 20 טיפות 3 פעמים ביום בקצת מים לפני האוכל. במקרה של מתח ניתן לקחת 30 טיפות בקצת מים.

שבת נהדרת,

דר. אילן ללבניקוב,

רוקח ונטורופט מומחה,

מנהל המרכז לרוקחות אלטרנטיבית - ר"ג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סלדרין לשיכוך כאבים למפרק שחוק
    אילן ללבניקוב
    21/01/2010

שלום,
    המליץ לי אורתופד לקחת סלדרין כמשכך כאבים של מפרק שחוק.
    האם מוכרת לכם תרופה זו והאם יש איזו בעיתיות בקשר אליה ?
    איזו חברה מומלצת ואיזה מינון מקובל לקחת ?
    תודה

הוספת תגובה

• סלדרין.

אילן ללבניקוב
    21/01/2010

שלום רב,

מנסיוני עם הרבה מטופלים הסלדרין מסייע רסות במניעת וטיפול בכאבי פרקים ובשיקום המפרק בצורה טבעית.

הסלדרין הוכח רפואית כמפחית כאב וכמסייע במהירות לבעיות מפרקים, לרבות שיפור בגמישותם וביכולת התנועה שלהם. הוא גורם בשיטתיות לסיכוך ולריפוד המפרקים והעצמות ומשפר את גמישותם ותנועתיותם.

במחקר שבוצע במשך 68 ימים ושתוצאותיו פורסמו בעיתון הראומטולוגיה באוגוסט2002 השתתפו 100 נבדקים הסובלים מאוסטאוארטריטיס של הברך. נמצא שהסלדרין שיפר את תנועתיות מפרק הברך גם באנשים שסבלו מההפרעה במשך 5-6 שנים. סלדרין מקל גם על אנשים הנוטלים תרופות מסורתיות.

החומר הפעיל בסלדרין משפר את בריאות המפרק ע"י שיפור גמישותו, הפחתת הכאב ושיפור תנועתיותו. אופן פעולתו הוא בשינוי פעילות האנזים המשפיע על ייצור הלאוקוטריאן, המעכב גורמי דלקת בגוף.

לחיזוק התמיכה ולהגברת ההשפעה נהוג להוסיף לסלדרין גם MSM. זהו מרכיב צמחי, פעיל ביולוגית, שמכיל גופרית וחיוני להיווצרות קולגן (מרכיב מפתח של הסחוס, החיוני ליצירת רקמות החיבור) וחומצות אמינו גופריתיות – מתיונין וציסטאין – הנוטלות חלק בבניית הקולגן.

בנוסף לכך יעיל ה-MSM לשיכוך כאבים ויש לו השפעה נוגדת דלקת חזקה, לכן הוא מהווה השלמה נאותה לסובלים מדלקות מפרקים.

מחקרים קליניים מראים שהמוצר בטוח לשימוש, נספג ומנוצל בקלות ע"י הגוף.

בדרך כלל נהוג לקחת 3 טבליות ביום, עם הארוחות.

ישנן הרבה חברות וכולן טובות העיקר שהמוצר יהיה טבעי ויכיל גם את ה-MSM.

שבת נהדרת,

דר. אילן ללבניקוב,

רוקח ונטורופט מומחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• MSM במגה גלופלקס יש

ר.
    21/01/2010

הכמות שם מספיקה?
    כלומר: 3 מגה גלופלקס (עם MSM) + שלושה סלדרין (ללא MSM
    צריך יותר MSM ?
    (מתאים להוסיף גם כורכום ?)
    תודה רבה על התשובה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• MSM ומגה גלופלקס.

אילן ללבניקוב
    24/01/2010

ר. שלום רב,

למיטב ידיעתי אין צורך להוסיף MSM בנוסף למה שציינת. ניתן להוסיף כמוסות כורכום אשר מסייעות רבות במניעת דלקות פרקים ובחיזוק העצמות והמפרקים. אני ממליץ גם על צמח ההרפגו אשר ידוע בסגולותיו כבר שנים רבות במניעה וטיפול בכל הקשור בבעיות פרקים, סחוס ושרירים כולל מניעת דלקות וכאבים, יש לקחת כמוסה אחת 3 פעמים ביום לאחר הארוחה.

שבוע טוב ובריא,

דר. אילן ללבניקוב,

רוקח ונטורופט מומחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ירידה הדרגתית בפרדניזון
    רועי
    20/01/2010

שלום,

סבתי בת 83 - סובלת מאסטמה קשה. לפני שבוע עברה התקף. ולאחר בדיקה אצל רופא ריאות ניתן לה פרדניזון התחילה עם 20 מ"ג פעמיים ביום - כלומר 40 מ"ג ליום (כדור בבוקר וערב), ונאמר לה לרדת בהדרגה - עפ"י המצב... היא כעת מרגישה טוב ונוטלת 30 מ"ג (כדור בבוקר, וחצי בערב) כשעברו 6 ימים מההתקף. רציתי לשאול לעניין ההדרגתיות שבהורדת המינון - האם ירידה של 10 מ"ג כל יומיים - הינה מספיק איטית ? כלומר יומיים של 20 מ"ג ליום ואח"כ יומיים נוספים של 10 מג.?

לקביעת תור
    סגירה
    ירידה הדרגתית בפרדניזון

הוספת תגובה

• פרדניזון.

אילן ללבניקוב
    21/01/2010

רועי שלום רב,

לגבי מינון הפרדניזון כמו גם שאר התרופות אני תמיד ממליץ לשאול את הרופא המטפל המכיר את סבתך טוב יותר מכל איש מקצוע אחר בתחום,

שבת נהדרת,

דר. אילן ללבניקוב,

רוקח ונטורופט מומחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הוראות שימוש ב-פלויקס
    דותן
    20/01/2010

שלום,
    האם נכונה ההנחייה שאסור לשכב שעה לאחר נטילת פלויקס?
    האם יש הנחיות מיוחדות נוספות לנטילת תרופה זו כגון עיתוי ביום, לפני או אחרי האוכל וכו'?
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    הוראות שימוש ב-פלויקס

הוספת תגובה

• פלויקס.

אילן ללבניקוב
    21/01/2010

דותן שלום רב,

אין הנחיות מיוחדות לגבי תזונה ופלאויקס או לגבי שעת נטילת התרופה או שכיבה. אני ממליץ בכל מקרה לקחת אותה לאחר הארוחה.
    בסך הכל התרופה נסבלת היטב על-ידי מרבית החולים. תופעות הלוואי השכיחות ביותר נובעות מהפרעות במערכת העיכול (כאבי בטן, הקאה הפרעות בעיכול, דלקת של הקיבה, עצירות). על החולים להיות מודעים לכך שזמן הדימום נעשה ארוך יותר, ויש לדווח לרופא על כל דימום יוצא דופן.

יש לשים לב לאינטראקציה בין תרופתית במקרים הבאים:

נוגדי קרישה ( אספירין, וארפארין, הפארין, סטרפטוקינאז) : פלאויקס (קלופידוגרל) עלול להוסיף להשפעתם של נוגדי-קרישה ולהגביר את הסיכון לדימום לא תקין. יש להשתמש בזהירות.
    נוגדי דלקת לא סטרואידים : תרופות אלה מגבירות את הסיכון של גירוי הקיבה כאשר נוטלים אותן יחד עם פלאויקס(קלופידוגרל).
    מעכבי משאבת מימן : תרופות אלו מפחיתות את הפעילות נוגדת הקרישה של פלאויקס (קלופידוגרל). מומלץ להימנע ממתן משולב זה.
    פלאויקס (קלופידוגרל) מגביר את השפעתן של התרופות הבאות: פלובאסטאטין (לסכול), פניטואין (אפנוטין), טאמוקסיפן (טאמוקסי), וארפארין (קומדין) .
    ג'ינקו: סיכון מוגבר לדימומים בלתי תקינים.

שבת נהדרת,

דר. אילן ללבניקוב,

רוקח ונטורופט מומחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום, אם יש עצירות קשה
    היי
    19/01/2010

יציאות קשות וכואבות אחת ל-10 ימים בעקבות ריספרדל
    האם זה יכול לגרום לנזק בלתי הפיך?

לקביעת תור
    סגירה
    שלום, אם יש עצירות קשה

הוספת תגובה

• עצירות עכב תרופות.

אילן ללבניקוב
    19/01/2010

שלום רב,

יש פיתרון טבעי לבעיה מציקה זו, קודם כל חשוב ביותר לשתות לפחות 10 כוסות מים ביום.
    יש לבצע שינוי בהרגלי תזונה והקפדה על זמני אכילה.
    • להמנע ממזונות המחלישים את הגוף כגון סוכרים
    • להמנע ממזונות שומניים ומטוגנים
    • לצרוך מזונות כתומים עשירים בסיבים - גזר, דלעת, דלורית , בטטה - מסייעים בשיקום וריפוי הריריות והרקמות, מכילים אנטי אוקסידנטים וסיבים רבים, ועל פי התורה הסינית, הם מחזקים את הטחול - דבר חיוני מאחר ותפקיד הטחול, בין היתר, הוא להחזיק את האיברים במקומם ולמנוע את צניחתם.
    • להמנע ממזונות חריפים
    • כדי לטפל בעצירות בכדי למנוע הפעלת לחץ בזמן יציאה שעשויה לגרום להתנפחות כלי הדם באזור פי הטבעת, אם לא קיימת בעיית סוכר גבוה בדם, ניתן להיעזר באכילת סלק עם מיץ מלימון סחוט כחלק מהטיפול בעצירות.
    • שתייה של 8-12 כוסות מים ביום - מסייעים לריכוך היציאות ולהקלה בהתפנות ללא כאב ומאמץ.
    • להרבות בסיבים תזונתיים המצויים במזון מלא, בפירות וירקות על קליפתם, שיבולת שועל, ירקות עליים ירוקים ועוד. הסיבים ידועים בתכונתם לספוח נוזלים ובכך הם תורמים לצואה רכה יותר, בעלת נפח אופטימלי אשר תמנע השקעת מאמץ בזמן יציאה.
    • אכילת ירקות ופירות צבעוניים המכילים פלבנואידים. ככל שהפרי יותר עז בצבעו, כך הוא מכיל יותר פלבנואידים. הפלבנואידים קשורים לצבע שיש לירקות ולפירות והם בעלי תכונות רבות, כגון: תכונה אנטי דלקתית, אנטי אוקסידנטית, הם חשובים מאוד להגנה ולחיזוק של כלי הדם ומסייעים לספיגת ויטמין C שהוא חיוני לבניית הקולגן ושיפור גמישות כלי הדם. את הפירות והירקות יש לאכול טריים מאחר וחימום או בישול הורס את הפלבנואידים שהם מכילים.

צמחי מרפא לעצירות:

• פסיליום - Plantago - סופח מים אדיר, דבר המגדיל את נפח הצואה וגורם לה להפעיל לחץ על המעי ולהגביר בכך את הפריסטלטיקה שלו - יעיל למניעה / טיפול בעצירות. מקל משמעותית בזמן טחורים מדממים. קיימות צורות שונות של הפסיליום באבקה או בכמוסות. האבקה מומלצת יותר כיוון שהיא נמסה במשה ונספגת מהר וטוב יותר.

אלוה ורה בכמוסות, יש לקחת כדור אחד פעמיים ביום לאחר הארוחה.

אני ממליץ גם על טיפות טבעיות הנקראות יובסלקס על בסיס צמחי, יש לקחת 20 טיפות פעם ביום בקצת מים לאחר הארוחה.

בהצלחה ושבוע טוב ובריא,

דר. אילן ללבניקוב,

רוקח ונטורופט מומחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היפו בלילה
    יפה
    17/01/2010

שלום,
    אשמח לשמוע את דעתך על פעילות אינסולין לנטוס ומתי מומלץ להזריק כדי למנוע היפוים בלילה
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    היפו בלילה

הוספת תגובה

• אינסולין לנטוס.

אילן ללבניקוב
    18/01/2010

יפה שלום רב,

אינסולין לנטוס הוא אינסולין אנאלוגי, בשונה מהאינסולין ה"הומני" (הומני - אנושי).
    אינסולין אנאלוגי הוא אינסולין שמבנהו המולקולרי שונה מהאינסולין ההומני.

אינסולינים אנאלוגים נוספים שכבר מוכרים לחולי סוכרת הם האינסולינים המהירים, ה"הומלוג" וה"נובורפיד". השינוי במבנה גורם לשינוי בפרופיל הפעילות של האינסולין. בלנטוס שונה המבנה כדי להביא לפרופיל פעילות שטוח עד כמה שאפשר. ובכך (כפי שהוכח בניסויים) פוחתים מקרי ההיפוגליקמיה. וכן, הסוכרתי אינו מאולץ לאכול את החטיפים שבין הארוחות. פעילות הלנטוס על פני 24 שעות חוסכת הזרקה אחת ביום לאלה המזריקים NPH פעמיים ביום.

אינסולין "לנטוס" הינו האינסולין המחקה בצורה הדומה ביותר את תפקוד האנסולין הבזאלי (בסיסי) בגוף. הלנטוס מאפשר מצב יציב וקבוע של אנסולין בסיסי במשך היום, ללא יצירת שיאים ממש כמו אצל האדם ללא סוכרת. בעזרת אינסולין לנטוס נשמרות רמות הסוכר יציבות על פני היום. בהזרקת אנסולין מהיר פעולה לפני ארוחה, יאוזנו אף רמות הסוכר שעלו לאחר הארוחה ובכך אנו מדמים מצב טבעי – בו קיים אנסולין בסיסי ומופרש אנסולין נוסף לגיבוי הארוחות הנאכלות. צורה זו של טיפול עוזרת לאיזון רמות הסוכר, למניעת ירידת רמות הסוכר במשך הלילה ולמניעת השמנה.

לגבי מינון ושימוש יש להתייעץ עם הרופא המטפל, ניתן גם לשלב יעוץ נטורופטי שיתאים לך תזונה מאוזנת וצמחי מרפא לאיזון רמות הסוכר בדם באופן טבעי,
    אשמח לעמוד לרשותך,

דר. אילן ללבניקוב,

רוקח ונטורופט מומחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• milgamma n unj
    ישראל פלג
    17/01/2010

milgamma n unj
    לקבל חוות דעת על התרופה
    עבור חולה בת 70+
    הסובלת מכאבים בפרקים/רגליים/מפרקים

לקביעת תור
    סגירה
    milgamma n unj

הוספת תגובה

• יעוץ.

אילן ללבניקוב
    18/01/2010

ישראל שלום רב,

לא ברור מה שם התרופה שציינת או אם תרצה יעוץ נטורופטי עבורה,

שבוע טוב ובריא,

אילן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טלק אונדציל והריון
    אורחת
    17/01/2010

שלום רב,
    אני שמה מדי יום טלק אונדציל עקב פטרייה בין אצבעות הרגליים . האם זה עלול להיות מסוכן במהלך ההריון והאם עדיף להמנע מכך..?
    בתודה, אורחת.

לקביעת תור
    סגירה
    טלק אונדציל והריון

הוספת תגובה

• יעוץ.

אילן ללבניקוב
    18/01/2010

שלום רב,

למיטב ידעתי אין סכנה בשימוש בטלק באופן חיצוני אך אני תמיד ממליץ לפנות לרופא המטפל בתקופת ההריון וההנקה, כיוון שהוא מכיר אותך טוב יותר מכל איש מקצוע אחר בתחום,

שבוע טוב ובריא,

דר. אילן ללבניקוב,

רוקח ונטורופט מומחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי נטילת פפברין באופן קבוע
    שני
    16/01/2010

אני סובלת ממעי רגיז באופן כרוני
    1.האם 80 מ"ג פעמיים ביום באופן קבוע גורמים לתופעות לוואי?
    2.האם בעיות קצב בלב קשורות לנטילת פפברין?
    תודה

הוספת תגובה

• פאפאברין.

אילן ללבניקוב
    18/01/2010

שני שלום רב,

פאפאברין, הנמצא בשימוש מ-1937, הוא מרפה שריר חלק המשמש לשיכוך כאבים עוויתיים הנובעים מהתכווצויות של שריר חלק במעי ובמערכות המין והשתן. בעבר נהגו להשתמש בתרופה זו לטיפול במחלות של כלי הדם ההיקפיים ובהתקפים איסכמיים חולפים במוח, אך עקב יעילותו הנמוכה ופיתוחן של תרופות אחרות, לא משמש יותר פאפאברין למטרות אלה. בהתקף כאב עוויתי חריף, כמו בעווית כלייתית.
    תופעות הלוואי העיקריות כוללות הפרעות במעי, כאבי ראש, ולעיתים נדירות צהבת.
    תופעות הלוואי השכיחות נוטות לחלוף עם הסתגלות הגוף לתרופה. תופעות הלוואי הנדירות יותר מופיעות בדרך-כלל רק במינונים גבוהים.
    לגבי בעיות בקצב הלב יש לפנות לרופא המטפל שיבדוק היטב את הסיבה לכך,

שבוע טוב ובריא,

דר. אילן ללבניקוב,

רוקח ונטורופט מומחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוקף לריטלין
    זהר
    16/01/2010

האם מותר להשתמש בכדור ריטלין שקיבלתי בחודש מאי?
    לא רשום לי על האריזה תוקף אחרון לשימוש....

לקביעת תור
    סגירה
    תוקף לריטלין

הוספת תגובה

• יעוץ תרופתי.

אילן ללבניקוב
    18/01/2010

זהר שלום רב,

אני תמיד ממליץ לא ליטול תרופות בלי לבדוק את תאריך התפוגה בגלל תופעות לוואי אפשריות מפירוק החומר הפעיל בתרופה לאחר זמן התפוגה.

כדאי שתבדוק זאת מול רוקח בבית מרקחת שיוכל לראות על גבי האריזה את תאריך התפוגה,

שבוע טוב ובריא,

אילן ללבניקוב,

רוקח ונטורופט מומחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם יש בעיה לשלב דטרוסיטול ואזניל ?
    חסוי
    15/01/2010

הוספת תגובה

• אינטרקציה

יעקב רבייב
    16/01/2010

לא ידוע על אינטרקציה משמעותית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה