מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שילוב פלויקס ואומפרדקסאלי05/01/2010
שלום רב רציתי לדעת האם יש בעיה בלקיחת פלויקס ואומפרדקס בתודה מראש אלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה.
אילן ללבניקוב11/01/2010אלי שלום רב,
ישנה אינטראקציה בין האומפרדקס לפלאויקס.
תרופות המעכבות משאבת מימן, כמו האומפרדקס, מפחיתות את הפעילות נוגדת הקרישה של קלופידוגרל (פלאויקס). יש להימנע ממתן משולב זה.
הייתי ממליץ לך לפנות לרופא המטפל ולהסב את תשומת ליבו לעובדה זו בכדי למנוע תופעות לוואי ונזקים בעתיד.
שבוע טוב ובריא,
אילן ללבניקוב,
רוקח ונטורופט מומחה,
מנהל המרכז לרוקחות אלטרנטיבית - ר"ג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטרן או ארקוקסיהנעמי04/01/2010
איזו מהתרופות הנ"ל עדיפה לטיפול בדלקת כרונית במפרק הירך.
ניסיתי את שתיהן ולא הרגשתי הבדל, גם לא היו תופעות לואי.
האם יש תרופות חדישות יותר המטפלות בכאבים כתוצאה מדלקת במפרק ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים
יעקב רבייב09/01/2010היי נעמי
בטרן וארקוקסיה שתיהן תרופות לטיפול בכאבים מקבוצת ה - NSAID.
ההבדל הוא שארקוקסיה יותר בטוח לקיבה מבטרן ולכן לפעמים עדיף לתת אותו לאלו שסובלים מחומציות יתר בקיבה.
כעיקרון ישנו מגוון רחב של NSAID'S ולפעמים צריך להחליף כמה עד שמוצאים את האחד שעוזר.
אפשר לנסות את הכדור אטופן אשר דורש מרשם רופא ולראות מה קורה.
ישנה גם את האפשרות הטבעית לטפל בכאבי ברכיים כרוניים.
תרופות כמו מגה גלופלקס או טראומיל טיפות יכולות מאוד לעזור.
שבוע נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טרנדייט-דופק מהיראנונימוס04/01/2010
נוטלת טרנדייט להורדת לחץ דם והאטת דופק.
ההשפעה היא הפוכה-הכדור העלה לי את הדופק מאוד, ואני מרגישה נורא.
(החלפתי את הנורמיטן בטרנדייט עקב הריון).
מה לעשות??
יש אפשרות לקחת כדור להורדת הדופק עכשיו? (דרלין..).
איזה כדור ניתן לקחת בהריון שעובד גם על האטת דופק וגם על הורדת לחץ דם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טרנדט
יעקב רבייב04/01/2010היי אנונימוס
טרנדט נחשבת תרופה יחסית בטוחה בהריון ואופן הפעולה שלה דומה לנורמיטן
אם את לא מרגישה טוב עם הכדור אני מייעץ לך לדבר עם הרופא המטפל.
ישנם עוד תחליפים אשר אפשריים בהריון לטיפול בלחץ דם.
שבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויפאקס XRנורית03/01/2010
האם יש אמת בדברי הפסיכיאטר שלי שטוען שויפאקס XR לא תגרום להשמנה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויאפקס והשמנה.
אילן ללבניקוב04/01/2010נורית שלום רב,
ויאפקס XR משמש לטיפול בדיכאון וחרדה, הוא אינו גורם להשמנה ובמקרים מסויימים הוא אף עלול לגרום לירידה קלה במשקל. אבל הוא לא משמש להרזיה כי בכל מקרה הירידה במשקל (אם קורית) היא לכל היותר של 1-2 ק"ג.
שבוע טוב ובריא,
דר. אילן ללבניקוב,
רוקח ונטורופט מומחה,
מנהל המרכז לרוקחות אלטרנטיבית - ר"ג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
נורית13/01/2010ומה עם ירידה בחשק המיני?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהויאפקס וחשק.
אילן ללבניקוב18/01/2010נורית שלום רב,
הויאפקס אכן עשוי לגרום לירידה בחשק המיני.
הייתי ממליץ לך לפנות ליעוץ נטורופטי שיתאים לך תזונה מאוזנת וצמחי מרפא אשר מסייעים רבות בשיפור החיוניות, האנרגיה והחשק המיני,
שבוע טוב ובריא,
דר. אילן ללבניקוב,
רוקח ונטורופט מומחה,
מנהל המרכז לרוקחות אלטרנטיבית - ר"ג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמניסיון אישי הויפאקס XR אינה גורמת
מלכה28/01/2010לירידה בחשק המיני כלל וכלל!!
אני יודעת שיש רופאים שאפילו נעזרים בה במקרי שפיכה מוקדמת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהויאפקס.
אילן ללבניקוב31/01/2010אור שלום,
הקשר בין חלק מהתרופות הפסיכיאטריות, כגון הויאפקס, לבין הפגיעה בחשק המיני ידוע היטב. בנוסף, ידוע גם שהדכאון עצמו הוא אויב התשוקה המינית.
יש כאלו שהתרופה כלל לא משפיעה על החשק שלהם ולכן תופעות הלוואי אינן מתייחסות לכלל האוכלוסיה באופן שווה אלא יש לבדוק כל מצב לגופו ואם הן לא גורמות לשינוי בחשק, מה טוב.
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טעות בנתינת מינון נורופן לילדיםdino raja03/01/2010
הבת שלנו בת 9 חודשים (שוקלת 7.7 ק"ג) חולה, אתמול בבוקר (בשעה 7:25) שהיה לה חום 39 נתתי לה בטעות 7.5 מ"ל במקום 2.5 מ"ל . לאור הטעות המתמשכת נתתי לה גם בערב (19:30 ) אותה כמות .
למחרת שגילינו את הטעות עד שבררתי את העניין עם רופא המשפחה , אישתי נתנה לה מנה נוספת רגילה - 2.5 מ"ל .
מה לעשות????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מינון נורופן
יעקב רבייב03/01/2010היי dino
המינון המקסימלי של נורופן ליום במקרים חריפים הוא 40מ"ג לכל קילוגרם ליום. זאת אומרת לבת שלכם זה יהיה בסביבות 308 מ"ג נורופן ליום. אם אני לא טועה נורופן מגיע במינון של 100מ"ג ל 5 מ"ל. כך שכל מנה של 7.5 מ"ל שווה ל - 150 מ"ג נורופן. בגדול נתתם את המנה היומית המקסימלית שזה 300 מ"ג ליום. הנזק שיכול להיגרם הוא יחסית נמוך כיוון שנתתם מנות אלה רק ליום אחד. אילו מנהג זה היה נמשך לאורך זמן היו צצות תופעות לוואי חמורות.
כמובן שאנני ממליץ לתת מינון זה בעתיד ועליך לדבוק למינון שרשום על גבי האריזה.
מה שעוד כדאי לבדוק זה האם כואב לה בזמן ארוחה או אחריה או אם היא בוכה בזמן מתן שתן.
זה יכול להוות אנדיקציה אם הנורופן גרם לנזק מסויים.
בכל אופן אני מעדיף שתדברו עם הרופא כי אולי הוא ירצה לאבחן אותה
שבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוסף מגנזיוםמרים03/01/2010
מזה כשנה אני סובלת מכאבים בפרקים הקטנים של אצבעות הידיים וכאבים בפרקי כפות הרגליים.
עלי לציין שיש לי בליטה בחיבור בוהן הרגל אך עד עתה לא סבלתי מכאבים.
בשנה האחרונה אני נוטלת סימבקור 20 מ"ג.
שאלתי היא האם נטילת מגנזיום יכולה לסייע למניעת הכאבים? האם המגנזיום יכול לגרום נזק לגוף? ובכלל כיצד אוכל לדעת אם בכלל אני זקוקה למגנזיום?
אם מותר ליטול מגנזיום, אזי איזה סוג מבין הרבים המצויים בשוק עדיף?
בתודה, מרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מגנזיום.
אילן ללבניקוב04/01/2010מרים שלום רב,
הוכח מבחינה מדעית, כי מגנזיום (magnesium) הוא המינרל החשוב ביותר לבריאות הלב. מעל ל-300 אנזימים שונים בגוף תלויים במינרל זה. עם זאת, לפי מחקרים מקצועיים כ-80% מהאמריקנים אינם צורכים כמות מספקת של מגנזיום. גרוע מכך, מעטים הקרדיולוגים שנוהגים לרשום את המינרל כדבר שבשגרה. אין פלא שמחלות הלב נפוצות כל כך.
את המגנזיום קל וניתן למצוא אותו גם בתזונה למשל:
בירקות כהים, אגוזים, גרעינים, קטניות, מוצרי סויה, בעיקר קמח סויה וטופו, שקדים, אגוזי פקאן, ערמונים, אגוזי קשיו ואגוזי ברזיל, דגנים מלאים, סובין, נבט חיטה, דוחן, אורז חום, אבוקדו, מישמש מיובש, מרק עם עצמות.
השילוב הסינרגיסטי של מגנזיום וויטמין B6 משמש לשמירה על תפקוד תקין של מערכת העצבים ושמירה על בריאות השרירים ותפקודם התקין. כמו גם מסייע להפגת מתחים, הקלה על נדודי שינה, תסמונות קדם וויסתית וכאבי מחזור, וכן לטיפול ומניעת מיגרנות ושיכוך כאבי ראש.
בנוסף מגנזיום וויטמין B6 חיוניים לשמירה על בריאות הלב וכלי הדם, מניעת אבנים בדרכי השתן כתוצאה מנטילת סידן קרבונאט ואיזון לחץ דם גבוה. הם גם מסייעים לשמירה על בריאות העצם, הרפיית שרירים תפוסים וכלי דם מכווצים. ויטמין B6 משפר את ספיגתו של המגנזיום בגוף ומסייע להעברתו דרך ממברנת התאים.
מנה יומית מומלצת (RDA) של מגנזיום :
גברים-350 מ"ג
נשים-300 מ"ג
בהריון והנקה-450 מ"ג
עודף מגנזיום ברמות נמוכות יחסית עלול לגרום לתופעות כגון ירידה בלחץ הדם, כאבי ראש ובחילה.
יש הרבה סוגים של מגנזיום בצורה טבעית וכולם טובים, אני ממליץ לך על מגנזיום ציטראט ושילוב של קומפלקס ויטמיני B המכיל גם ויטמין B12 החשוב לספיגת המגנזיום.
שבוע טוב ובריא,
דר. אילן ללבניקוב,
רוקח ונטורופט מומחה,
מנהל המרכז לרוקחות אלטרנטיבית - ר"ג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפת כדוראנונימוס02/01/2010
בת 35, מטופלת בנורמיטן 25 מ"ג ליום. (12.5 מ"ג בבוקר ו- 12.5 מ"ג בערב), עקב דופק מהיר וקפיצות ל"ד לא ברורות.
נאמר לי שברגע שאכנס להריון, אצטרך להחליף כדורים אלו כי הם עוברים שילייה.
גיליתי שאני בהריון שלשום.
רופא משפחה אמר לקחת טרנדייט.(עובד גם על הורדת דופק מהיר)
רופאת נשים אמרה לקחת אלדומין.
אני מבולבלת.
באיזה כדור לבחור?, ומהו המינון המומלץ?
ואיך מחלפים כדור? פשוט מסיימים בוקר וערב ולמחרת מתחילים תרופה חדשה?
האם אין זמן המתנה בין תרופה לתרופה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעוץ.
אילן ללבניקוב04/01/2010שלום רב,
כפי שאני ממליץ תמיד כדאי לפנות בכל הנוגע להריון לרופא המטפל שלך המכיר אותך טוב יותר מכל איש מקצוע אחר בתחום.
כך גם לגבי שינוי תרופה או מינון, כיוון שיש תרופות הדורשות התייחסות מיוחדת בהריון ועל כך הרופא המטפל שלך צריך לתת את הדעת,
שבוע טוב ובהצלחה,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדורים פסיכיאטרייםזוג02/01/2010
בן זוגי משתמש בשנה האחרונה באופן סדיר בכדורים פסיכיאטריים (טימוניל ומרוניל),כיום אנו חושבים על הריון ורציתי לדעת האם יש השפעה כלשהי על הפוריות שלו או שזה יכול להשפיעה על בריאות העובר??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות בהריון
יעקב רבייב04/01/2010היי
לתרופות אלו שציינת כן יש השפעה על התפקוד המיני.
תרופות אלו לא מומלצות בהריון.
אני מאוד ממליץ לדבר עם גניקולוג, רופא נשים או אפילו מומחה לפיריון כי אולי הם יודעים מה ההשפעה של תרופות אלו על הגבר כאשר מנסים להיקלט.
שבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילוב תרופותאלי02/01/2010
שלום אני אחרי צינתור לב קיבלתי פלויקס אספירין ואמלו לאחר ביקורת הוסיף הקרדיולוג קונטרולוק ורופאת המישפחה שינתה את הקונטרולוק לאומפרדקס . השאלה אם השינוי בסדר והאם השילוב של פלויקס ואומפרדקס אינו מזיק בתודה מראש אליעזר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אופרדקס וקונטרולוק
יעקב רבייב04/01/2010היי אלי
קונטרולוק ואומפרדקס הן תרופות אשר מגינות על הקיבה שלך מפני חומציות שהאספירין יכול גרום ובכך יכולות למנוע כאבי בטן.
הקונטרולוק נחשבת תרופה חדשה יותר מאומפרדקס ולכן במקרים מסויימים יותר יעילה. קונטרולוק נחשבת לתרופה עם פחות התנגשויות (אך יקרה מבחינת מחיר) יחסית לאומפרדקס.
למרות הנאמר לעיל ישנה אינטרקציה לפלויקס עם אומפרדקס ובמידה מסוימת גם עם קונטרולוק. מה שתרופות אלו עושות הן מורידות את היעילות של פלויקס כמדלל דם.
למרות זאת, אני מכיר מספר אנשים אשר נמצאים על שילוב זה.
כעיקרון ההמלצה היא שהרופא יבדוק יחס של סיכונים כנגד הטבות אם רוצים לתת כדורים אלו (קונטרולוק או אומפרדקס) בזמן נטילת פלויקס.
ההמלצה היא יותר להשתמש בכדור גסטרו
בכל אופן תשאל את הרופא שרשם לך קונטרולוק למה בחר בבחירה זו בניגוד לאומפרדקס.
שבוע נעים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על תרופות אנלגטיותאלי30/12/2009
שלום
יש שאלה שמעניינת אותי כבר זמן מה
תרופות לשיכוך כאבים (לצורך העניין לא אופיאטיות: NSAIDS, אקמול, אופטלגין) - אם לוקחים אותם טרם אירוע שהולך להיות כואב (אני לא מדבר על שבר ביד כמובן, משהו קל כמו נגיד מכה על האצבע), הם גם ישפיעו ? או שהם משפיעים רק כשלוקחים אותם אחרי האירוע ה'טראומטי' ?
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות לכאבים
יעקב רבייב31/12/2009היי מאור
אתה שואל שאלה שגם אותי עניינה.
יש קליינטים במקום בו אני עובד שלוקחים NSAIDS לפני שהם הולכים להתאמן במכון כושר ובכך הם מונעים את הכאבים שלאחר האימון.
הפנתי את הגישה הזאת למומחים לכאב והם ציינו שאין שום מחקר שהראה ש NSAIDS יעילים במניעה של כאב כתוצאה מהתעמלות ושעדיף לעשות מתיחות לפני זה.
תראה, מבחינה תאורטית הם כן אמורים למתן את הכאב כי בכל זאת הם נוגדי כאב ודלקת. מבחינה פרקטית זה עדיין לא כל כך מבוסס.
מה שכן אתה יכול לנסות ולראות (כל עוד זה לא מסוכן).
ההמלצה הכי טובה שלי בשבילך היא קודם כל לנסות לחטוף פחות מכות. ישנם אנשים שלוקחים טבליות של ארניקה בדילול הומאופתי 6C בשביל למנוע כאבים ודלקות לפני ניתוחים - זה אולי משהו שכן שווה לנסות.
שנה אזרחית חדשה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבאמת שאלה מעניינת
אלי31/12/2009שמחתי לשמוע את התשובה
אני לא מחפש דרך פרקטית להפחית כאב, פשוט זה עניין אותי ברמה התיאורטית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התגלה אצלי חיידק אליקובקטר פילורי..שרון29/12/2009
והתחלתי לשתות היום קארין 500 מ"ג.... מוקסיויט 500 מ"ג שני כדורים פעמיים ביום... ו... אומפרדקס...
שבע שעות אחרי לקיחת התרופות נהיה לי כאב ראש מאוד חזק... הראש נהיה כבד... נהייתי חלשה מאוד.. ולא יכולתי להמשיך לעמוד או לשבת ונפלתי על המיטה.. ואיך ששמתי ת'ראש.. התחילו לי מחשבות כאלה לא קשורות לכלום.. אולי זה היה הזיות.. וזה לא הפסיק... ואחר כך נרדמתי.. או התעלפתי.. אני לא יודעת... והיו לי חלומות רעים מאוד.. והתחלתי לצעוק לאמא שלי בתוך החלום שתעיר אותי... צעקתי לה חזקק... ואז התעוררתי.. ולא יכולתי לחזור לישון אפילו אם רציתי בגלל החלומות הזוועתיים האלה...
עכשיו רציתי לשאול... אם ... עם תופעות כאלה צריך להפסיק לשתות את התרופות ולפנות לרופא? או שזה כביכול טבעי ואני יכולה להמשיך רגיל לשתות את התרופות לשבוע... ? כי זה בסך הכל שבוע...
בקיצור.. לא יודעת מה לעשות... תוכלו לעזור לי בזה?
בתודה.. שרון...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הליקובקטר
יעקב רבייב29/12/2009היי שרון.
מבין קוקטייל התרופות שאת נמצאת עליו, קרין יכול לגרום להזיות, כאבי ראש ופסיכוזה. זו תופעת לוואי של הכדור.
אם זה מעיק עליך אני ממליץ לך לחזור לרופא כיוון שהוא יכול לשקול לשנות את הכדור.
טיפול מוצלח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך
שרון30/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משככי כאבים בהנקהעדינה29/12/2009
שלום רב
לאחר עקירת שן בינה, איזה מככך כאבים הכי חזק אפשר ליטול, כאשר אני מניקה תינוקת הנקה מלאה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי שיניים.
אילן ללבניקוב29/12/2009עדינה שלום רב,
לטיפול טבעי בכאבים בכלל ושיניים בפרט אני ממליץ לך על טיפות הנקראות טראומיל של חב' HEEL. יש לקחת 10 טיפות כל שעתיים בקצת מים עד להפגת הכאב. למניעה לוקחים 3 פעמים ביום.
לגבי תרופות רגילות יש להיוועץ ברופא המטפל,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלטרוקסיןגלית29/12/2009
אני לוקחת מזה כמה שנים אלטרוקסין 50 מ"ג כדור אחד ביום, בגלל תת פעילות של בלוטת התריס.
האם הצטרך לקחת כדור זה כל חיי ? או שיש סיכוי שפעם אוכל להפסיק ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלטרוקסין.
אילן ללבניקוב29/12/2009גלית שלום רב,
האלטרוקסין הוא תחליף סינתטי, המיוצר במעבדה, של הורמון הנמצא בגופנו באופן נורמלי.
במקרה של תת פעילות של בלוטת התריס ההורמון מיוצר בגוף בכמות פחותה, או שאינו מיוצר כלל - ואז יש לקחת את ההורמון בכדור.
נכון שאלטרוקסין היא תרופה אותה יש לקחת ברוב המקרים לכל החיים, אך מדובר בתרופה כמעט ללא תופעות לוואי. תופעות הלוואי היחידות שיתכנו הן עקב נטילת מינון גבוה מדי של התרופה, ובמקרה כזה פשוט מפחיתים את המינון.
הפסקה של התרופה לאחר מספר חודשי שימוש תביא לחזרה של כל הסימפטומים שצוינו קודם, ואולי אף להחמרתם, שכן תת פעילות של בלוטת התריס היא בדרך כלל מחלה אוטואימונית, שמתקדמת עם חלוף הזמן, כך שעם השנים כמות ההורמון המיוצרת ע"י הבלוטה הולכת ופוחתת, עד שהיא מגיעה לאפס.
ניתן כמובן לקבל יעוץ נטורופטי שיתאים לך תזונה נכונה לאיזון הורמונלי וצמחי מרפא אשר מסייעים רבות במניעת תופעות הלוואי,
שבוע טוב ובריא,
דר. אילן ללבניקוב,
רוקח ונטורופט מומחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
גלית30/12/2009תודה רבה על התשובה המפורטת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רדוקטילחנה28/12/2009
אני רוצה לרכוש את רדוקטיל .אבל אני לא מבינה למה במכבי התרופה עולה 215 שקל .ל עם הייתי בקופת חולים מאוחדת הייתי רוכשת את הרדוקטיל ב143שקל .הייתי רוצה לדעת למה????????????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רדוקטיל.
אילן ללבניקוב29/12/2009חנה שלום,
הייתי ממליץ לך להפנות את השאלה להנהלת הקופה בה את חברה,
שבוע טוב ובריא,
דר. אילן ללבניקוב,
רוקח ונטורופט מומחה.
מנהל המרכז לרוקחות אלטרנטיבית-ר"ג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעת לוואי של סינופד וקולדקס?א28/12/2009
בשבוע שעבר נטלתי במשך כשלושה ימים כפעמיים-שלוש ביום סינופד + קולדקס + אקמול (שלושתם יחד) להקלה על הצטננות
ביום שישי התחילו לי כאבי בטן ומאתמול בערב שלשול חריף
האם זו תופעת לוואי ידועה של השימוש בתרופות האלה? זה תקין?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לוואי.
אילן ללבניקוב29/12/2009בתיה שלום רב,
ככל הנראה השילוב של כל החומרים הפעילים הנ"ל הוא שהביא לתופעות הלוואי שציינת אך ייתכן וזה נגרם גם כתוצאה ממזון מקולקל שאכלת. יש לבדוק זאת אצל הרופא המטפל,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.png)