פורום תרופות ייעוץ תרופתי - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• השם ישמור

משה
    27/07/2011

מקרודנטין היא אנטיביוטיקה מסוכנת מאוד בשימוש ממושך, זו תרופה שהורסת ריאות ומחייבת מעקב תפקוד ריאה בשימוש ממושך.
    כל האזהרות רשומות על הקיר באינטרנט, ועם זאת הרופאים נותנים אותה בקלות רבה מדי, ללא מעקב, וזה נגמר בנזק לריאה בקצב של 10-15 מטופלים בשנה בארץ.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקרודנטין לטיפול מונע
    קרין
    09/03/2010

אני לוקחת מקרודמטין בערך 14 שנה (לא כל יום) לטיפול מונע, בעיקבות קיום יחסי מין עד שע אחרי.
    ניסיתי לקחת גם חמוציות (כמוסות) של "קרמניקס", אבל לא תמיד זה עוזר והדלקת חוזרת. בעיקבותה מלצה בפורום, רכשתי את התרופה "אונה די גאטו" כדי להחליף את המקרודנטין.
    האם זה באמת יכול להחליף את המקרו אפילו שאני לוקחת אותו כבר המון שנים?
    אני חוששת שה"מקרודנטין" קצת פגע לי במערכת העצבים...
    אשמח לקבל תשובה מהירה? תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מקרודנטין לטיפול מונע

הוספת תגובה

• יעוץ טבעי.

אילן ללבניקוב
    10/03/2010

קרין שלום רב,

המקרודנטין (ניטרופוראנטואין), הוא נוגד חיידקים מהיר פעולה המשמש לטיפול בזיהומי דרכי השתן כגון דלקת שלפוחית השתן. התרופה מגיעה לרמות גבוהות בדרכי השתן בהן מרוכזים החיידקים, ומביאה לריפוי הזיהום תוך זמן קצר.

עם זאת, תרופה זו גורמת תופעות לוואי אצל כ - 10% מהמשתמשים בה, כאשר התופעה השכיחה ביותר היא גירוי הקיבה. אפשר להקל על תופעה זו במידה מסוימת על-ידי לקיחת התרופה עם האוכל. לעיתים גורם ניטרופוראנטואין לדלקת בריאות או במערכת העצבים; התרופה עלולה גם לפגוע בתיפקוד הכבד ולגרום לצהבת. הסבירות לתופעות לוואי קשות של התרופה גבוהה הרבה יותר אצל אנשים עם תיפקוד כליה לקוי המביא להצטברות התרופה בגוף.

הייתי ממליץ לך לשלב בטיפול גם את הפרוביוטיקה ולקחת כמוסה אחת פעמיים ביום בכדי להסדיר את פעילות מערכת העיכול ולשמור על הקיבה.
    כמו כן, ישנה פורמולה מצויינת הנקראת חיסון אקסטרא של חב' טינקטורה טק המכילה צמחי מרפא לחיזוק מערכת החיסון ולטיפול בדלקות כרוביות גם בדרכי השתן. יש לקחת 20 טיפות 3 פעמים ביום לאחר הארוחה בקצת מים או מיץ,

שבוע טוב ובריא,

אילן ללבניקוב,
    רוקח ונטורופט מומחה,

מנהל המרכז לרוקחות אלטרנטיבית - ר"ג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקרודנטין שאלה נוספת

קרין
    10/03/2010

לאילן שלום ותודה על תשובתך אך יש לי שאלה נוספת: אני רוצה להפסיק עם המקרודנטין לגמרי...
    התרופה "אונה די גאטו" יכולה להוות תחליף? כמו שאני מכירה את עצמי, תרופה שצריך לקחת אותה 3 פעמים ביום ועוד טיפות, זה משהו שקשה לי לעמוד בו. לכן היום אני לוקחת בבוקר "קרמניקס" ובערב "אונה די גאטו", בבקשה תגיד לי שזה יכול להיות תחליף למקרודנטין.... אני לא רוצה לקחת את זה כל החיים.
    תודה רבה מראש, קרין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איבחון אירידיולוגי ופורמולות טבעיות

אילן ללבניקוב
    11/03/2010

קרין שלום רב,

בכדי לתת לך מענה מדוייק יש לבצע איבחון מדוייק וזה נעשה אך ורק בקליניקה, אשמח לעמוד לרשותך.

יש לבדוק את מצב המערכות הנוספות בגוף ורק אז ניתן יהיה להרכיב לך פורמולות ייחודיות על בסיס צמחי מרפא שיכולות להוות תחליף לתרופה. ניתן יהיה להמשיך רק עם צמחי המרפא ותזונה נכונה ואשמח להרכיב לך פורמולות טבעיות.

שבת נהדרת,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת ליעקב בנוגע לפפברין
    גלית
    09/03/2010

הי יעקב
    תודה על תשובתך המפורטת
    אבקש ממך להרחיב בשאלות הבאות:
    1.אז אימודיום מומלץ או לא באופן קבוע?
    2.בנוגע לפפברין,מה השפעותיו על מערכת העיכול והלב?
    האם הוא גורם להפרעות קצב?
    ואיך הוא משפיע על מערכת העיכול?
    והיכן ברשת אני יכולה למצוא מידע מורחב בתרופות?כי מידע מסוג זה שאתה כותב עליו בנוגע לפפברין אני לא מוצאת ברשת
    3.זו פעם ראשונה שאני שומעת שתרופות ממשפחת SSRI משפיעות על הלב,גם את זה לא כתוב באף מקום
    התרופות הפסיכיאטריות שמשפיעות על הלב הן טריקציליות,לא?
    תודה

הוספת תגובה

• בחזרה

יעקב רבייב
    10/03/2010

היי שני

הנה תשובותי בהתאם לסעיפים:
    1. אימודיום זו תרופה שלוקחים לפי הצורך בדר"כ ולא באפן קבוע. אני מכיר כמה אנשים שכן לוקחים אימודיום באופן קבוע, אך לפי דעתי אם לא חייב אז לא צריך.
    2. פפברין יכול לגרום לביות קצב בלב ולאי נוחות בקיבה (בין היתר שלשולים) לכו מומלץ לקחת רותו על קיבה מלאה או עם חלב או עם אפילו סותרי חומצה למי שמאוד רגיש.

3. את צודקת התרופות הכי בעיתיות ללב הן בהחלט ה TCA. ה SSRI הן יותר בטוחות ללב אך שימושן בחולי לב עדיין נעשה בזהירות כי חלקן יכולות להשפיע על קצב חשמלי בלב ורובן משפיעות על כמות הנתרן בדם שזה בצורה עקיפה יכול להשפיע על קצב חשמליות הלב.

שבוע נעים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ססטינים

רותי אליסון
    10/04/2010

לא הבנתי היכן אני כותבת שאלה או יעוץ תרופתי - אז אני כותבת כאן
    שאלתי - כמה סוגי תרופות ססטינים יש
    מה ההבדל בין מסיס במים ומסיס בשמן
    מה עדיף
    באיזה תרופה יש הכי פחות תופעות לוואי
    האם כשמפסיקים ה- LDL הרע חוזר כפי שהיה בהתחלה

מחכה לתשובה
    ת ו ד ה
    רותי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרופות המכילות קודאין
    לין..
    09/03/2010

שלום קוראים לי לינוי ואני בת 17, אמורה להיות לי בחינת בגרות בספורט בקרוב ואני חולה בשיעול מתמשך ורופא המשפחה שלי נתן לי מרשלם לקודיביקס, תרופה המכילה קודאין. הוא אמר שאם התרופה אינה משפיעה יכול להיות שאני חולה בשעלת.
    הסתכלתי בתופעות הלוואי של התרופה וראיתי כי היא גורמת לטשטוש ועייפות, רציתי לדעת אם אפשר לעשות פעילות ספורטיבית אינטנסיבית תחת השימוש בתרופות המיכילות קודאין..

אשמח לתשובה בהקדם בתודה לין.

לקביעת תור
    סגירה
    תרופות המכילות קודאין

הוספת תגובה

• יעוץ טבעי.

אילן ללבניקוב
    09/03/2010

לינוי שלום רב,

הקודיביס מכילה את החומר הפעיל הנקרא קודאין.

קודאין נפוץ בשימוש רפואי מאז תחילת המאה. קודאין הוא משכך כאב נארקוטי קל, הדומה למורפין ,אך חלש ממנו.
    קודאין משמש בעיקר להקלת כאב קל עד בינוני, בדרך-כלל בשילוב עם משכך כאב לא-נארקוטי. בנוסף, קודאין יעיל גם לדיכוי שיעול; הוא מופיע כמרכיב בתכשירים רבים להקלת הצטננות ובסירופים לשיעול הנמכרים ללא מירשם רופא. בדומה לתרופות נארקוטיות אחרות גורם קודאין לעצירות.

תופעות הלוואי נדירות עם קודאין. עצירות מופיעה לעיתים, אך תופעות לוואי אחרות כגון טשטוש ונמנום עשויות להופיע.

כמו כן, הייתי ממליץ לך לנסות סירופ טבעי לשיעול המכיל אך ורק צמחי מרפא ודבש ומטפל בשיעול מהר ובצורה יעילה. הסירופ נקרא R-8 Juttusin והוא של חב' RECKEWEG. יש לקחת כף אחת 4 פעמים ביום לטיפול והשיעול חולף תוך מספר ימים. תוכלי לשלב בטיפול גם לכסניות למציצה על בסיס טבעי הנקראות פרופולנטום פלוס של חב' אלטמן להרגעת השיעול ולחיטוי דרכי הנשימה.

בהצלחה בבגרויות ורפואה שלמה,

דר. אילן ללבניקוב,

רוקח ונטורופט מומחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אינטראקציה
    סייגל
    09/03/2010

רציתי לדעת בבקשה אם קיימת אינטראקציה בן הכדור גילקס לוולבוטרין. תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    אינטראקציה

הוספת תגובה

• יעוץ תרופתי.

אילן ללבניקוב
    09/03/2010

סיגל שלום רב,

טוב עשית ששאלת לפני השימוש כיוון שיש אינטראקציה חמורה בין 2 התרופות הנ"ל.

לג'ילקס יש תופעות לוואי אפשריות הנובעות בעיקר מהפעולה האנטיכולינרגית ומהפעולה הבולמת מעבר אותות חשמליים במסלולי ההולכה בלב. במינון גבוה ובאנשים המועדים לכך והנוטלים את הוולבוטרין עלולים להופיע פרכוסים.

חשוב לשים לב לשינויים הבאים: אצירת שתן, יובש בפה, סחרחורות, דופק מואץ או דפיקות לב בלתי סדירות.
    במקרה של תופעות לוואי כגון אלו יש לפנות בדחיפות לרופא המטפל.

ניתן לשלב בטיפול גם יעוץ נטורופטי אצל מומחה בתחום, אשמח לעמוד לרשותך כיוון שבהחלט ניתן לעזור על ידי תזונה נכונה וצמחי מרפא וללא כל תופעות לוואי למטרות אלו,

שבוע טוב ובריא,

דר. אילן ללבניקוב,

רוקח ונטורופט מומחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה ליעקב רבייב על תרופות
    גלית
    08/03/2010

שלום לך
    אני התחלתי ליטול באופן קבוע פאפברין 80 מ"ג ואימודיום כי אני סובלת משלשולים וממעי רגיז
    (במקביל אני מנסה תרופה חדשה לטיפול בחרדות (SSRI)ומדיי פעם נוטלת קלונקס)
    המצב הפיזי שלי מאוד גרוע בגלל החרדות
    השאלה שלי
    האם נטילת פאפברין 80 מ"ג ואימודיום באופן קבוע יכולה לגרם נזק לגוף?
    לכמה זמן מותר לי ליטול 2 תרופות אלו באופן קבוע?
    אני שמעתי כי אימודיום זו תרופה מהמשפחה של האנטי פסיכוטי משהו כזה,זה נכון?

תודה

הוספת תגובה

• יעוץ

יעקב רבייב
    09/03/2010

היי שירי

קודם כל אימודיום זו לא תרופה ממשפחת האנטי פסיכוטיים אז את יכולה להיות רגועה.
    התרופה הזאת מקורה ממשפחת האופיאטים (שבדרך כלל נותנים אותם לכאב, אך אימודיום הוא יותר לשלשול מאשר כאב).

בספרות לא ידוע כל כך על אינטרקציה בין שתי תרופות אלו אך אני מאמין שאת הפפברין לא מומלץ ליטול בופן קבוע עקב השפעותיו על הלב ועל מערכת העיכול. יכול להיות וישנם תרופות עדיפות יותר על פניו.
    לדוגמא - קולוטל או קולפרמין.

התרופה החדשה שקיבלת ssri יכולה ותעזור לבעיה שלך רק מה שחשוב לדעת כי בדרך כלל ה SSRI יכולים גם להשפיע על הלב ושימוש משולב עם פפברין יכול להגביר את הסיכון.

לטיפול תומך במעי רגיז אני מאוד ממליץ על פרוביוטיקה במינון גבוה (דוגמא co-biotic או vsl )
    מתוך ניסיוני וממחקרים שפורסמו נטילת פרוביוטיקה במינון גבוהה מאוד עוזרת בשליטה ובתדירות התקפים של מעי רגיז. אני מכיר כמה גסטרואנטרולוגים שרושמים את זה לבעייה זו.
    גם תרופה להרגעה טיבעית או הומאופתית בנטילה קבועה מומלצת כיוון ש אפילו מספיק שעבר לנו בראש לכמה שניות מחשבה טורדנית זה יכול להפעיל את רפלקס המעי.

דומגמא יכולה להיות nervoheel או R47 או nervene dragee . שאלו יכולים לעזור לך להיות רגועה במשך היום בעיקר מפני חרדות כמעט וללא כל תופעות לוואי

תרגישי טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גלולות ברצף
    שי
    08/03/2010

אני מתחילה לקחת גלולות פמינט להסדיר את המחזור השאלה שלי אם אפשר לקחת 3 חפיסות רצוף או שזה בעייתי בלי ייעוץ של רופא?

לקביעת תור
    סגירה
    גלולות ברצף

הוספת תגובה

• גלולות.

אילן ללבניקוב
    09/03/2010

שי שלום רב,

לגבי מינון ושימוש בתרופות יש להיוועץ ברופא המטפל המכיר אותך טוב יותר מכל איש מקצוע אחר בתחום,

שבוע טוב ובריא,

אילן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוגמנטין בהנקה
    שני
    08/03/2010

שלום
    בתי מניקה את בנה בן שנה וחודשיים יש לה דלקת בחזה היא קיבלה אוגמנטין האם מותר בהנקה לקחת אוגנטין?
    ובנוסף במידה ויש דלקת בחזה מותר להניק
    תודה סופי

לקביעת תור
    סגירה
    אוגמנטין בהנקה

הוספת תגובה

• אוגמנטין בהנקה

יעקב רבייב
    09/03/2010

היי סופי

אוגמנטין זו תרופה יחסית בטוחה בהריון והנקה ולעיתים מאוד תכופות רושמים אותה במצבים אלו.

בנוגע לשאלתך השניה הייתי ממליץ שתשאלו את הרופא המטפל כיוון ששאלה זו היא מעבר לסמכותי

שבוע נעים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כדור ציפאלקס לדיכאון
    שני
    08/03/2010

שלום רב
    אם יש חשש לבעיה בלב האם הכדור הזה יכול לגרום לנזק לבבי או התקף לב
    תודה סופי
    אמי בת 65 לוקחת את הכדור ,בזמן בדיקה קולונוסקופיה בטשטוש ירד לה הדופק ויש חשש לבעיה לבבית האם הכדור מסוכן ללב עד לבירור תודה

לקביעת תור
    סגירה
    כדור ציפאלקס לדיכאון

הוספת תגובה

• ציפרלקס.

אילן ללבניקוב
    08/03/2010

סופי שלום רב,

הציפרלקס(אסציטאלופראם), נסבלת היטב על-ידי מרבית החולים. תופעות הלוואי הנפוצות הן: בחילה, יובש בפה, קשיי שינה, עייפות, הזעה מרובה וקשיים בתפקוד המיני. תופעות אלו הן בדרך-כלל קלות וחולפות עם המשך השימוש.

חשוב לשים לב לאינטראקציות בין תרופתיות הבאות:

מעכבי מונואמין אוקסידאז (MAOI) : אין לשלב בשום אופן אסציטאלופראם עם תרופות אלו. השילוב עלול להיות מסוכן. יש להמתין לפחות שבועיים בין טיפולים.
    תרופות המשפיעות על מערכת העצבים המרכזית : סיכון מוגבר יותר לתופעות לוואי כגון טשטוש וסחרחורת.
    תרופות המשפיעות על קרישת הדם, כגון: NSAID, אספירין, וארפארין : סיכון מוגבר לדימומים.
    ליתיום : סיכון מוגבר יותר לתופעות לוואי.
    אגוניסטים לקולטני סרוטונין, כגון סומאטריפטאן : דווחו מיקרים של חולשה, תנועתיות יתר וחוסר קואורדינציה. שילוב זה אינו מומלץ.
    קארבאמאזפין : סיכון גבוה לירידה ברמות אסציטאלופראם, ולהשפעה מופחתת שלו.
    חוסמי בטא, כגון: מטופרולול : אסציטאלופראם מגביר את רמות התרופה בדם.

לגבי סכנה ללב ושינוי דופק יש לשאול בעצת הרופא המטפל בלבד,

שבוע טוב ובריא,

אילן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אימיפרמין?
    אילת
    08/03/2010

יש לכם ניסיון עם התרופה אימיפרמין ממשפחת הטריציקלים. אני קצת מבולבלת. הילדה בת 6 וחצי מאובחנת עם ADHD . רטאלין (על כול סוגיו) מגביר עצבנות ולא עוזר. הגעתי לרופא שהמליץ על אימפרמין כקו שני. (אמר שסיכויי הצלחה דומים לסטרטרה והרבה יותר זול). וכאן מתחילה הבעייה שלי.

גלישה באינטרנט מלמדת אותי שהתרופה אכן מקובלת ונמצאה יעילה כקו שני בעיקר בארה"ב.
    אבל בארץ משום מה אף אחד לא שמע על זה. כולל רופאת הילדים. אני קצת חוששת כי הבנתי שזו תרופה עם פחות שולי ביטחון?. תוכלו לעזור לי להבין מה קורה כאן?.

הרופא אמר שלקשב וריכוז נותנים מינון נמוך ולא מסוכן?.

איך זה שרופאת הילדים המצויינת והמנוסה שלנו לא מכירה אף ילד שמקבל את הטיפול לקשב וריכוז (מכירה להרטבת לילה) ומצד שני זה מופיע באינטרנט כטיפול מקובל בארה"ב?

אני לא יודעת מה לחשוב. או שזו אכן תרופה לא יעילה או מסוכנת או שזו תרופה כול כך ישנה וזולה שאין לאף אחד אינטרס לקדם?

לקביעת תור
    סגירה
    אימיפרמין?

הוספת תגובה

• יעוץ טבעי להפרעות קשב והתנהגות.

אילן ללבניקוב
    08/03/2010

אילת שלום רב,

פרימוניל(אימיפרמין), הוא תכשיר מקבוצת נוגדי דיכאון וחרדה מהדור הישן, או ה"טריציקליים". במקרים של ילדים שריטלין אינו עוזר להם או גורם תופעות לוואי שאינן מאפשרות את המשך נטילתו, אפשר להשתמש בתכשירים נוגדי דיכאון עם השפעה חלקית על הפרעת קשב, שפרימוניל הוא אחד מהם, אך לא מקובל כיום להשתמש בו לפני שמנסים תכשירים אחרים, שמקובל יותר להשתמש בהם בטיפול בילדים, שהפוטנציאל שלהם לגרום תופעות לוואי קטן יותר.

איני יודע מה ההיסטוריה הקודמת של בנך מבחינת התופעות שמפריעות לו, ומה הטיפולים התרופתיים שכבר נוסו, ולכן איני יכול לתת תשובה מפורטת או מדויקת יותר לפני שאני מאבחן באופו אישי בקליניקה.

אני ממליץ לא להשוות בין צריכה בארץ לארצות אחרות כיוון שהקווים המנחים בכל מקום הם שונים ויש להתייחס למטופל בצורה אישית.

אימיפראמין משמש גם לטיפול בהרטבה לילית אצל ילדים, או במקרים אחרים של דליפת שתן.

חשוב לשים לב לשינוי במצב הבריאותי כיוון שתופעות הלוואי האפשריות של תרופה זו נובעות בעיקר מפעולתה האנטיכולינרגית ומפעולתה הבולמת מעבר אותות חשמליים בלב.

בכל מקרה, ניתן בהחלט לסייע לבנך בצורה טבעית ומנסיוני העשיר עם הרבה מטופלים ילדים ישנם צמחי מרפא והומיאופטיה שעוזרות רבות לשפר את המצב לאורך זמן רב ובצורה טבעית ללא כל תופעות לוואי, אשמח לספק לך מחקרים בנושא ולעמוד לרשותך בכל שאלה נוספת,

שבוע טוב ובריא,

אילן ללבניקוב,

רוקח ונטורופט מומחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    orit
    06/03/2010

שלום אני בת 54 כבר כמה שנים בגיל מעבר מחפשת משהוא ליובש בנרתיק לפני כמה שנים היה ריפלנס אבל כבר לא מביאים את זה אני מחפשת משהוא ליובש עם מוליך שיהיה נוח לשימוש ואם תוכל להמליץ מראש שלא דורש מרשם
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• יעוץ נטורופטי.

אילן ללבניקוב
    07/03/2010

אורית שלום רב,

המצאות הורמונים נשיים ברמות תקינות מאפשר ייצור של חומר סיכה טבעי לאורך השנים. עם השינוי ההורמונאלי והירידה ברמות האסטרוגן קיימת תופעה מעיקה וקשה של יובש בנרתיק. יובש בנרתיק עשוי להוביל לאי נוחות , גרד וכאב במהלך קיום יחסי מין ואחריהם.

המטרה שלי כמטפל בקליניקה היא לעזור לגוף לשפר את ההסתגלות שלו לשינוי ההורמונאלי המתרחש אצל האישה ובכך להפחית את הסימפטומים . הצמחים המובילים את התהליך הנם צמחים פיטו אסטרוגנים אשר מפחיתים את התופעות הנגרמות עקב המחסור באסטרוגן.

מנסיוני העשיר עם הרבה מטופלות יש לאזן את המחזור ההורמונלי ועל ידי כך ניתן לפתור את כל הסימפטומים הנלווים כתוצאה מחוסר איזון הורמונלי.

איזון הורמונאלי: המטרה כאן היא לעזור לגוף לשפר את ההסתגלות שלו לשינוי ההורמונאלי המתרחש אצל האישה ובכך להפחית את הסימפטומים . הצמחים המובילים את התהליך הנם צמחים פיטו אסטרוגנים אשר מפחיתים את התופעות הנגרמות עקב המחסור באסטרוגן.

Wild yam-dioscorea vilosa) , בטטת בר. מאזן רמות אסטרוגן, מרפה שרירים חלקים ,חשוב בתופעות גיל המעבר.
    Black cohosh-cimicifugaracemosa) ,קוהוש שחור. מאזן רמות אסטרוגן, ספזמוליטי, טוניק של השחלות. טוב לסימפטומים של מנפאוזה בעיקר אך יכול לשמש גם להעדר וסת או לכאבי מחזור.
    False unicorn-camaelirium luteum) : טוניק של הרחם והשחלות, מאזן רמות אסטרוגן. טוב בסינדרומים של המנפאוזה, ולכל הפרעה או בעיה גניקולוגית.

תמיכה במערכת העצבים: אספקט חשוב ביותר בכל טיפול ועל אחת כמה וכמה גם כאן. השינוי שעוברת האישה בשלב זה בחיה הוא קיצוני, והיא נאלצת להתמודד עם מתח רב והרבה אי נוחות. תמיכה מוגברת באדרנל ובמערכת העצבים תעזור לה להישאר מחוברת לעצמה ויחד עם זה להתמודד טוב יותר עם כל בעייה שתבוא.
    הצמחים החשובים כאן הם:

Hypericum perforatum פרע: אולי הצמח החשוב ביותר בטיפול הצמחי במערכת העצבים. משפר את מצב הרוח באופן משמעותי, אנטי חרדתי, אנטי דיכאוני ומשקם את מערכת העצבים.
    Scutelaria laterifoia קערורית: משקמת את מערכת העצבים, צמח תומך ואוסף , חשוב מאוד לדאגנות יתר ולבעיות שינה.
    Withania somnifera ויטניה משכרת: צמח נפוץ מאוד בארץ ישראל, נחשב כצמח מפתח ברפואה ההודית (אירוודה) . מאפשר הסתגלות למצב החדש, מעט מרגיע, מחזק, תומך, משפר תפקוד כללי של הגוף.
    Glycyrrhiza glabra שוש קרח : צמח אדפטוגן (משפר את יכולת ההסתגלות של הגוף) ומשפר תפקוד של האדרנל. נחשב במידה רבה ל"ג'ינסנג הארץ ישראלי". מצוי בארץ ומאוד נפוץ בשימוש גם בגיל המעבר.
    יש להכין תמצית מצמחים אלו בטיפות ולשתות 20 טיפות 3 פעמים ביום להרגעה.
    אני תמיד ממליץ להגיע ליעוץ נטורופטי כדי לאזן גם את שאר מערכות הגוף ובכך ניתן לשמור על אורך ואיכות חיים תקינה לאורך זמן רב.

שבוע טוב ובריא,
    אילן ללבניקוב -רוקח ונטורופט מומחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אדוויל ואלכוהול
    סתיו
    05/03/2010

במקרה של לקיחת כדור אדוויל ליקויג'יל מותר לשתות אלכוהול?
    כמה זמן אחרי לקיחת הכדור זה בסדר לשתות אלכוהול?
    האם זה משנה אופן שתיית האלכוהול (לאט / מהר)?

לקביעת תור
    סגירה
    אדוויל ואלכוהול

הוספת תגובה

• שילוב

יעקב רבייב
    05/03/2010

היי סתיו

ההתנגשות שיש בין אלכוהול לאדויל מתבטאת בעיקר בבטן.
    אדויל זהו חומר שפוגע בקיבה וכך גם האלכוהול.
    נטילת השילוב לאורך זמן יכולה לפגוע בקיבה ולגרום לדימומים.
    במקרה ולקחת אדויל ואת כן רוצה לשתות אלכוהול אז כדאי לחכות לפחות שעה בין השניים ולשתות כמויות נמוכות של אלכוהול באותו זמן.

אדויל פועל ל 8 שעות בגוף ולאחר מכן השפעתו עוברת.

סופ"ש נעים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה שמוזר ביותר

דלית
    25/02/2011

זה שעל גבי קופסת הפלסטיק המקורית של אדוויל כתוב בצורה מפורשת:
    Have 3 or more alcoholic drinks every day while using this product

איך אפשר להסביר את זה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אופטלגין

בתאל
    12/11/2013

האם אפשר לקחת אופטלכין ואחרי שעה שעתיים לשתות אלכוהל קל...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אופטלגין - תגובה

אילן ללבניקוב
    14/11/2013

בתאל שלום,

לא מומלץ לשתות אלכוהול בזמן הטיפול באופטלגין,

שבת נהדרת,

אילן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אופטלגין

בתאל
    12/11/2013

האם אפשר לקחת אופטלכין ואחרי שעה שעתיים לשתות אלכוהל קל...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה שמוזר ביותר - תגובה

אילן ללבניקוב
    14/11/2013

דלית שלום,

לא ידוע לי על כיתוב שכזה, הייתי ממליץ לך לבדוק זאת שוב כיוון שלא סביר שיומלץ לשתות אלכוהול בזמן הטיפול,

שבת נהדרת,

אילן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעות לוואי -תרופות
    א.
    03/03/2010

אני נוטלת 50 מ"ג ניאובלוק מדי בוקר (אחרי אוכל), וכן, 50 מ"ג סרנדה אחה"צ.
    כתוצאה מהניאובלוק (נראה לי) אני סובלת מצרבות /כאבי בטן /כאב בחזה )יש לי בקע סרעפתי.

האם ניתן להוסיף אומפרדקס 20 מ"ג כ-1/2 שעה לפני א.בוקר על מנת למנוע את הסימפטומים האלו?

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    תופעות לוואי -תרופות

הוספת תגובה

• יעוץ

יעקב רבייב
    04/03/2010

היי א.

גם הנאובלוק וגם הסרנדה (במיוחד הסרנדה) יכולים לגרום לתלונות במערכת העיכול.
    את יכולה ליטול את ה אומפרדקס (אין שום התנגשות) כמו שציינת ולראות מה קורה.

אשמח לתגובה
    שבוע נעים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציפרלקס
    איילה
    02/03/2010

שלום רב!
    אני סובלת כבר מזה כ-4 שנים מהתקפי חרדה,דכאונות,התקפי זעם ועצבים שהופיעו לאחר שילדתי .
    עד כה לא לקחתי שום סוג של טיפול תרופתי ולאחר שנוכחתי לגלות שאיני מצליחה להתמודד בכוחות עצמי פניתי לרופא המשפחה .
    הרופא הורה לי לקחת כדור אחד של ציפרלקס מידי יום לאחר האוכל -20 מ"ג
    למשך 8 חודשים .
    משיחה שלי עם אנשים שלקחו הבנתי כי הכמות הינה גבוהה וכי מתחילים/אמורים להתחיל מחצי כדור של 10 מ"ג ולעלות בהדרגה לכדור של 10 מ"ג ורק כאשר אין שיפור עוברים ל-20 מ"ג .
    שאלתי היא כזו:האם עליי לבדוק שוב את נושא המינון של התרופה עם רופא המשפחה?
    האם עליי לחשוש מתגובה מסוימת שעלולה להיווצר מאחר וכבר התחלתי את הטיפול ולקחתי כדור שלם של 20 מ"ג?
    מודה מקרב לב ומצפה לתשובתך בקוצר רוח-איילה

לקביעת תור
    סגירה
    ציפרלקס

הוספת תגובה

• יעוץ טבעי.

אילן ללבניקוב
    04/03/2010

איילה שלום רב,

בעייתך ידועה ומוכרת וניתנת לפיתרון גם בדרכים טבעיות כגון הומיאופטיה וצמחי מרפא, אך יש לעשות איבחון מדוייק לשם כך בקליניקה, אשמח לעמוד לרשותך.

ישנם צמחי מרפא מצויינים לחיזוק כללי ולשיפור מצב הרוח בצורה טבעית, הייתי ממליץ לך בתור עזרה ראשונה לקחת פורמולה טבעית הנקראת סטרס סטופ של חב' טינקטורה טק, יש לקחת 20 טיפות 3 פעמים ביוםבקצת מים להרגעה. לשינה לוקחים 30 טיפות בלילה.

לגבי שינוי מינון יש להיוועץ עם הרופא המטפל.

לתרופה יש מספר תופעות לוואי והן:
    אסציטאלופראם נסבלת היטב על-ידי מרבית החולים. תופעות הלוואי הנפוצות הן: בחילה, יובש בפה, קשיי שינה, עייפות, הזעה מרובה וקשיים בתפקוד המיני. תופעות אלו הן בדרך-כלל קלות וחולפות עם המשך השימוש.

שבת נהדרת,

אילן ללבניקוב,

רוקח ונטורפט מומחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    orit
    02/03/2010

שלום אני בת 54 מקבלת creon 25000 כבר מספר שנים
    (לפני כמה שנים הוצאתי את כיס המרה.) היה לי אמילאז גבוה( 240) ודלקת בלבלב-לפני כמה שנים ( עדיין אמילאז גבוה.ולא יורד כבר כמה שנים)
    הייתי לוקחת כדור ביום עכשיו הרופא רוצה שאני אגדיל את המינון ל 2 ביום
    הבעיה שבערב אני אוכלת ארוחה חלבית ו אסור לערבב מוצרי חלב עם הכדור.
    בבוקר אני לא אוכלת דברי חלב. אני לוקחת כדור של סידן בין הארוחות.
    מה התדירות ש מותר לקחת את ה creon הבנתי שצריך לקחת את זה עם אוכל את הכדור צריך ליטול בתחילת הארוחה ומכוון שאסור לקחת עם אוכל חם מה מומלץ לעשות? )אשמח אם תוכלו לעזור לי..שוב תודה..

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• יעוץ.

אילן ללבניקוב
    04/03/2010

רוית שלום רב,

את הקראון יש ליטול לפני או עם כל ארוחה. אין לערבב עם מוצרי חלב. אין ללעוס את התרופה או להחזיקה בפה. יש להרבות בשתייה לאחר נטילת כל מנה.

תוכלי לקחת את הכדור גם לפני הארוחה בצהריים או בערב,

שבת שלום,

אילן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שילוב של אלכוהול ותרופות
    א.
    02/03/2010

אני נוטלת את הכדורים הנ"ל:
    1.סרנדה (אנטי חרדתי).
    2. נאובלוק (יל"ד/דופק).
    האם מותר לי לשתות יין / וודקה? אני לפני מסיבת פורים ולא שותה בכלל אף פעם.
    מדובר במינון קטן, רק בשביל לשמוח.

לקביעת תור
    סגירה
    שילוב של אלכוהול ותרופות

הוספת תגובה

• יעוץ.

אילן ללבניקוב
    04/03/2010

א. שלום רב,

בדרך כלל לא מומלץ לשלב אלכוהול בזמן טיפול תרופתי בגלל אינטראקציות אפשריות, אך אם מדובר בכוסית קטנה וחד פעמית לא צריכה להיות בעיה בכך,

שבת נהדרת,

אילן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה