מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פיסורהישראלה23/02/2011
לדוקטור שלום
לביתי בת ה17 היתה פיסורה ולפני 5 חודשים החלימה אתמול היא היתה בטיפול שיניים
וכשהיא אכלה פילפל היה לה קשה ללעוס
למחרת היום כשהיא התפנתה כאב לה באיזור הפיסורה
האם יכול להיות שאכל כמו פילפל שלא מאוכל מספיק יגרום לפציעה של הפיסורה
לתשובתך המלומדת אודה מאוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיסורה - תגובה
ד''ר מרט חייקין24/02/2011אם זה פלפל חריף הוא יכול לגרום לשריפה/כאב באיזור פי הטבעת ובמיוחד אם ישנו פצע/פיסורה אך לא גורם ישירות לפיסורה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החמרה של פיסורהיערה23/02/2011
אני סובלת מידי פעם מכאבים ודימומים בזמן יציאה, ואובחנתי בעבר כסובלת מפיסורה אבל נמנעתי מניתוח והשתדלתי לשמור על תזונה טובה ורוב הזמן הייתי בסדר.
בזמן האחרון קצת פחות שמרתי על עצמי ובשבועיים שלושה האחרונים אני ממש ממש סובלת מכאבים ודימומים ובנוסף התחילו לי גם הפרשות מגעילות מפי הטבעת שמאוד מכאיבות אם אני לא מחליפה מיד תחתונים.
הפיסורה אף פעם לא הפריעה לי בכזו עוצמה ולכל כך הרבה זמן.
האם אני צריכה ללכת לאיבחון נוסף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החמרה של פיסורה - תגובה
ד''ר מרט חייקין23/02/2011כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח טחוריםנ22/02/2011
שלום רב.
אני כשבוע אחרי ניתוח טחורים.הכאבים מאוד קשים ומכיון שאני סובלת מעצירות לא הצלחתי לצאת כיומיים לאחר הניתוח.לפי עצתו של רופא המשפחה לקחתי משלשל ואז בעקבות הלחץ שנוצר היתה לי יציאה שכאילו פתחה חסימה במעיים זאת היתה ממש טראומה. לאחר כיומיים בעקבות המשלשל נתקפתי בשילשול חזק ביותר שבעקבותיו התחיל דימום וגם יציאה של פיסות טחורים.האם זה יכול להיות אופיני לאחר ניתוח.מה אפשר לעשות כדי להקל על הכאבים ובמה להעזר כדי לרכך את היציאות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח טחורים - תגובה
ד''ר מרט חייקין22/02/2011אמבטיות ישיבה עם מיים פושרים, כל טיפול בכאבים, מרככי צואה (שמן פרפין וכו').
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טחורים לאחר לידהעמית22/02/2011
שלום,
אני חודשיים לאחר לידה וסובלת מטחורים חיצוניים ו פנימיים.
יש לי כאבים בשירותים, לעיתים דימום וכן תחושה של גירוד באזור.
רופאת המשפחה נתנה לי מישכה ונרות.
תוך כמה זמן זה צפוי לעבור?
האם יש צורך לפנות לפרוקוטולוג?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טחורים לאחר לידה - תגובה
ד''ר דוד נויפלד22/02/2011לוי כמה את סובלת.
בינתיים יש להקפיד על יציאות קלות ורכות: בנהפייבר בבוקר ומעט שמן פרפין בלילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום מפי הטבעתנעמה19/02/2011
שלום,
אני כ-3 חודשים לאחר לידה שניה ומעולם לא סבלתי מטחורים או מפיסורה רק טחורים מקומיים לאחר הלידות שעברו. בשבוע האחרון מלווים אותי דימומים במהלך היציאות וזה די הלחיץ אותי. אני מניחה שייתכן וזה תחילתה של פיסורה
אשמח לדעת מהן דרכי הטיפול שיכולות לסייע לי בתופעה
תודה מראש
נעמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום מפי הטבעת - תגובה
ד''ר דוד נויפלד20/02/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדימום מפי הטבעת
נעמה20/02/2011קיבלתי תגובה ריקה מתוכן
אשמח לקבל תשובה לשאלתי
תודה והמשך יום נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדימום מפי הטבעת - תגובה
ד''ר דוד נויפלד20/02/2011קשה לי לדעת.
מה גודל הדימום?
פיסורה בד"כ מתחילה וממשיכה עם כאבים.
כדאי שתבדקי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדימום מפי הטבעת
נעמה20/02/2011כמעט בכל יציאה המים של השירותים אדומים ובניגוב הדם הוא טרי..
למי עליי לפנות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדימום מפי הטבעת - תגובה
ד''ר דוד נויפלד20/02/2011לפרוקטולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלמה מניתוח פיסורה+פיסטולהאילן19/02/2011
שלום רב !
לפני כשבועיים עברתי ניתוח פיסורה +פיסטולה וצריבת תחורים פנימיים.
(LT.Lateral Internal Anal Sphincterotomy+Fistulectomy)
מאז הניתוח אני סובל מכאבים ודימום חיצוני בזמן הניגוב.
אבקש לדעת מהו משך זמן ההחלמה, והאם התופעות אופייניות לניתוח זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלמה מניתוח פיסורה+פיסטולה - תגובה
ד''ר דוד נויפלד20/02/2011הניתוח הזה הוא בעצם שני ניתוחים.
מהספינקטרוטומיה לא צריכות להיות בעיות.
לגבי הפיסטולה - תלוי מה בדיוק נעשה שם.
זה יכול לקחת זמן עד שיסתדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני רק רוצה לתקן!!!!!!רונית19/02/2011
יש לי טחור בצקתי!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני רק רוצה לתקן!!!!!! - תגובה
ד''ר דוד נויפלד20/02/2011נייפדיפין הוא לא תרופה לטחור בצקתי.
קומפרסים וזמן - כן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש לי שאלה בנוגע ניתוחרונית19/02/2011
שלום לכם,הייתי אצל רופא שאמר שהוא חושש שאצתרך ניתוח,הוא אמר שיש לי פיסורה וטחור חיצוני ,אני כרגע בניסיון האחרון לפני ניתוח שמה את המשחה בניפדיפין,שהגעתי לרופא לפני המשחה סבלתי מכאבים נוראים בקושי ישנתי ושנאתי לאכול בגלל הכאב,המשחה עוזרת לכאבים ,יש לי המון ימים קשים אבל אני לא מתה מהכאבים,כי יש לי נרות לכאבים וגל זרקאין,מה שאני רוצה לשאל זה ,האם נראה לכם שהמשחה תעזור?אני כמעט 30 יום איתה,והרופא אמר שבגלל שיש לי גם פיסורה וגם טחורים אז תיהיה לי החלמה קשה,עד כמה קשה היא תיהיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש לי שאלה בנוגע ניתוח - תגובה
ד''ר דוד נויפלד20/02/2011כמה קשה תלוי באופי הניתוח ומידתו.
לא מציע להשתמש יותר מדי בעזרקאין. יכול לפגוע לך בעור.
באשר לניתוח - אם אחרי חודש עדיין יש סימפטומים כנראה שאין ברירה אלא ניתוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש מצב ש45 יום שצריך לשים יעזרו?
רונית23/02/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בוטקס ופיסורהראובן19/02/2011
יש לי פיסורה כמה חודשים., שלא נרפאה מניפדיפין ולא מרסטוןג'יק
אני חושב להעדיף בשלב ראשון זריקת בוטקס, אך הבעיה שמספר פרקטולוגים_שהייתי אצליהם לא ראו את הפיסורה, ואילו הפרופסור האחרון שהייתי אצלו, זיהה בבירור את מקום הפיסורה (ושם אכן כאב לי), אך טען שאינו עוסק בבוטקס,ולבוטקס כדאי לקחת מומחה לענין.
השאלות-
א. האם בוטקס אכן עדיף בשלב ראשון על ניתוח?
ב. מה כדאי לעשות במקרה כזה? שהרי מי שלא ראה את הפיסורה לא יוכל בודאי לטפל בה.
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בוטקס ופיסורה - תגובה
ד''ר דוד נויפלד20/02/2011בוטוקס עולה כ-2000ש"ח להזרקה ללא עלות הרופא.
סיכויי הצלחה כ-85%.
תעשה את החשבון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם המשחה בניפדיפין עובדת?רונית19/02/2011
שלום אשמח אם תגיבו לשאלה שלי..אני 30 יום שמה את המשחה וכן יש פחות כאבים אבל כמעט כול התקופה הזאת כאב לי ,אני מקפידה על תזונה נכונה,מה אתם חושבים שזה יעזור עד סוף הטיפול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם המשחה בניפדיפין עובדת? - תגובה
ד''ר דוד נויפלד19/02/2011נייפדיפין יעיל בכ-60% מהחולים תוך 3-6 שבועות בתנאי שבנוסף מוסיפים סיבים כתוסף וקצת שמן פרפין. אם אחרי חודש זה לא פתר הבעיה - ניתוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טחוריםלימור17/02/2011
ד"ר שלום
אני שבועיים וחצי אחרי קיסרי שמתי לב בתחבושת שיש לי דם בחלק האחורי של התחבושת ושאלתי האם דימום מפי הטבעת יכול להיות קשור לקיסרי או שזה רק טחורים ? ומה ניתן לעשות בשלב הזה. האם אפשר לחכות... לא היו לי טחורים בעבר
לפני שלוש שנים בוצע קולונסקופיה בגלל שלשולים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טחורים - תגובה
ד''ר דוד נויפלד18/02/2011נראה לי שאת צריכה ללכת ולהבדק ע"י פרוקטולוג.
סיכוי סביר שיש בעיה של טחורים וזה לא קשור לקיסרי אלא ליציאות שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גוש חיצוני בחלק החיצוני של פי הטבעתדני17/02/2011
לפני כחודש-חודשיים גירד לי בפי הטבעת אבל לא היה משהו מיוחד וזה נפסק תקופה
עכשיו גליתי גוש קטן בגבול החיצוני של פי הטבעת שאפילו די לוחץ בישיבה
כאשר קצת לוחצים זה כואב כאילו כמו משהו מוגלתי או משהו...
מה ההבחנה לכך?
למי לפנות והאם אפשר לנסות לטפל בזה לבדק קודם כל עם משחה או משהו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גוש חיצוני בחלק החיצוני של פי הטבעת - תגובה
ד''ר דוד נויפלד18/02/2011יש לפנות לפרוקטולוג ע"מ לאבחן.
אין לעשות אבחנה מעל גלי האתר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טחורים וטיסהאריאל16/02/2011
שלום,
מזה מספר חודשים יש לי בליטות כשאני הולך לשירותים ולעתים מדמם. הלכתי לפרוקטולוג ונאמר לי שיש לי טחורים קלים ואין צורך בטיפול פולשני. הוא נתן לי משחה וסיבים לאכול עם הארוחה.
אני מתוקף עבודתי טס הרבה לחו"ל - טיסות ארוכות של כ15-20 שעות כל אחת.
האם זה בעייתי לטוס עם טחורים? אם כן, מה ניתן לעשות? האם טיסה במחלקת ביזנס אמורה להקל על הבעיה?
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טחורים וטיסה - תגובה
ד''ר דוד נויפלד18/02/2011לא נשמע שיש לך בעיית טחורים קשה.
זה לא סיבה לטוס בביזנס.
יותר חשוב זה לקחת הסיבים איתך לנסיעות ולא להשאירם בבית על המדף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה.
אריאל19/02/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת שרירי סוגר לניתוח פיסורהמוישיק16/02/2011
האם בדיקת תפקוד שרירי הסוגר (כמנומטריה?)כדי לוודא שניתן לנתח ניתוח פיסורה, יכולים להעשות במרפאה של הפרקטולוג במהלך ביקור רגיל, או שצריך ללכת למכון מיוחד?
האם הבדיקה כואבת?
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת שרירי סוגר לניתוח פיסורה - תגובה
ד''ר דוד נויפלד18/02/2011הבדיקה לא כואבת ויש לבצעה במכון גסטרו המצויד בציוד ובנסיון הדרוש.
לא הבנתי ההוריה לבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם פרסטו ג'ל משמש לטיפול בפיסורה?שרון15/02/2011
אני סובל מפיסורה וכאבים מתגברים כבר כמה שבועות. אתמול, ניתנה לי משחת פרסטו ג'ל לטיפול בבעיית הפיסורה. אינני סובל הטחורים. האם להשתמש במשחה זו? טיפול בניפדיפין לא הועיל. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם פרסטו ג'ל משמש לטיפול בפיסורה? - תגובה
ד''ר מרט חייקין15/02/2011זה לא לפיסורה ואם ניפדיפין וכו' לא עזר יש לחשוב על ניתוח וכו'.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)