מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מרחיבים אנלייםדניאל15/02/2011
האם אתם ממליצים על שימוש עצמי יום-יומי במרחיב אנלי? - למשל מניתוח PPH שעברתי לפני למעלה מחודשיים נוצרה אצלי היצרות בינונית ללא פיסורה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרחיבים אנליים - תגובה
ד''ר מרט חייקין15/02/2011בד"כ משתמשים בהם כאשר ישנה הצרות באנוס ולא ברקטום כמו בPPH .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמרחיבים אנליים - תגובה
ד''ר דוד נויפלד18/02/2011צריך להבדק אבל לעתים עם שימוש נכון במרחיבים כשיש היצרות מ-PPH זה יכול לעזור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה! הומלץ לי מרחיב Dilatan
דניאל18/02/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח פיסורה או הזרקת בוטוקסדב15/02/2011
ד"ר שלום,
אני סובל מפיסורה (בשעה 6). הפרוקטולוג המטפל ממליץ על טיפול בהזרקת בוטוקס. טיפול משמר לא הועיל. כמו כן, בעבר כבר עברתי ניתוח פיסורה.
שאלותי היא: מה עדיף ניתוח נוסף או הזרקת בוטוקס ? מה הסיכון בכל אחד מהם ? מהם סיכויי ההחלמה בכל אחד מהם ?
תודה !
דב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח פיסורה או הזרקת בוטוקס - תגובה
ד''ר דוד נויפלד15/02/2011אם כבר עברת פעם ניתוח - זה משנה הסטיסטיקות. יש יותר סיכון לפגוע בתפקוד.
כדאי לנסות בוטוקס. סיכויי החלמה כ-85%. סיכונים מינימליים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקהאבי14/02/2011
שלום,
אני שמתי לב לפני כחצי שנה או שנה שיש מעט דם על נייר הטואלט לאחר יציאה..זה בא וחלף ..בזמן האחרון זה חזר , בנוסף יש תחושה של שריפה לאחר היציאה, גם מעט דם על הנייר ותחושה של גירוד מעטה (משהו שחולף די מהר)..רופא משפחה נתן לי איזושהי מישחה לטיפול בטחורים ולאחר שימוש תוך מספר ימים זה חלף , אך שוב לאחרונה זה חזר..יכול להיות שהייתי צריך להשתמש בה לתקופה ארוכה יותר ..איני יודע.
האם זה אופייני לטחורים ? פנימיים או חיצוניים?
כנראה שאעבור בדיקה אצל הפרוקטולוג ..תוכלו לפרט על סוג הבדיקה ..מה בדיוק עושים והאם זה כואב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה - תגובה
ד''ר דוד נויפלד15/02/2011בדיקה כשמה כן היא - בדיקה, כלומר הסתכלות, מישוש ובדיקה פנימית במכשיר.
התיאור לאו דווקא מתאר טחורים, יותר נוטה לפיסורה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אבי15/02/2011שלום,
אם אכן אתה צודק באבחנתך ..האם הבדיקה כואבת ? הזכרת : שמשתמשים באיזשהו מכשיר וממששים..השאלה אם זה כואב ?האם מתמשים במשכחי כאבים מקומיים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
ד''ר דוד נויפלד16/02/2011במצב של פיסורה לא נהוג להכניס מכשיר.
באופן כללי הבדיקה לא נוחה אבל לא כואבת במיוחד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דם בצואהאריאל14/02/2011
שלום, אני כבר כמה שבועות סובל לעיתים מבליטה קלה ברקטום לאחר שאני הולך לשירותים. לאחר זמן מה היא נעלמת. מכיוון שייתכן מדובר בטחורים קבעתי תור לגסטרואנטרולוג לסוף שבוע הבא.
היום, לאחר שהייתי בשירותים (פעמיים) היה לי הרבה דם. יש לציין כי אין לי כאבים.
האם זה משהו דחוף או שניתן לחכות שבוע וחצי עד שאראה רופא?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דם בצואה - תגובה
ד''ר דוד נויפלד15/02/2011כעקרון כן. אבל גסטרו לא מספיק.
אתה תזדקק כנראה לפרוקטולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה - עוד כמה שאלות
אריאל15/02/2011שלום,
אני חבר במכבי ויש לי מספר שאלות:
1) לא מצאתי באתר שלהם פרוקטולוג באזור חיפה. מכירים?
2) האם אני צריך הפנייה מרופא משפחה?
3) מכיוון שיש לי תור שבוע הבא לגסטרו, האם זה מספיק או שכדאי לקבוע גם תור אצל פרוקטולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה - עוד כמה שאלות - תגובה
ד''ר דוד נויפלד16/02/20111. לא מכיר.
2. בד"כ כן. לא בקיא בנוהלים של מכבי.
3. עניתי כבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחלה. המון תודה
אריאל16/02/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהמשך לתשובה אלטרנטיבות לניתוח פיסואייל14/02/2011
לאור התשובה, מעבר לכסף(בהנחה שהוא לא גורם), האם לא כדאי קודם לבצע הזרקה של בוטקס?
האם יכול להיגרם נזק תמידי מהבוטקס? אם לא ,נראה שהוא עדיף.אם לא ילך,תמיד נוכל לעשות ניתוח. האומנם?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיסורה
דני14/02/2011עצה שלי מניסיון,אם עברו שלושה חודשים והכאב הולך ופוחת תוך כדי תזונה נכונה בלי חריף בכלל אז שווה לחכות ולתת לזה להרפא לבד.בסופו של יום זה עובר מתאחה כאילו כלום לא היה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפיסורה - תגובה
ד''ר דוד נויפלד15/02/2011איך זה קשור למשהו?
אצלך עובד, אצל אחרים לא!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובה אלטרנטיבות לניתוח פיסו - תגובה
ד''ר דוד נויפלד15/02/2011אפשר לנסות.
סיכוי מינימלי לסיבוכים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרום שעוטף את הצואה זה תקין???דניאלה14/02/2011
חד פעמי שמתי לב כי הצואה רובה יצאה כשהיא עטופה בקרום בהיר כזה זה תקין? מה זה יכול להיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרום שעוטף את הצואה זה תקין??? - תגובה
ד''ר דוד נויפלד14/02/2011אין לי מושג. זה לא נשמע כבעיה פרוקטולוגית. כדאי שתדברי עם גסטרואנטרולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלטרנטיבות לניתוח פיסורהאייל14/02/2011
האם האלטרנטיבות לניתוח פיסורה הרגיל עדיפות על ניתוח לחיתוך השריר??
הבנתי שיש שתים- חיתוך הפיסורה עצמה ללא חיתוך השריר, או זריקת בוטקס.
האם הן עדיפות?
האם יש עוד אלטרנטיבות מומלצות?
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלטרנטיבות לניתוח פיסורה - תגובה
ד''ר דוד נויפלד14/02/2011בוטוקס יעיל רק ב-85% במקרה הטוב ולעתים צריך להזריק פעמיים.
עולה כסף - כל אמפולה כ- 2000ש"ח.
חיתוך השריר כמעט ואין כאבים כבר למחרת - סיכויי הצלחה 97% אבל כ- 8% יכולות להופיע הפרעות קלות בשליטה שנמשכות מס' שבועות ואז בד"כ חולפות.
כריתה - כרוכה בכאבים עד כשבועיים. כמעט ואין הפרעות בשליטה. הצלחה קצת פחות מחיתוך השריר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאבי14/02/2011
שלום,
איך נקראית הבדיקה כשיש טחורים או לגילוי טחורים ?
רקטוסקופיה או אנוסקופיה ?
מה אורך הכלי אותו מחדירים והאם זה כואב ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר דוד נויפלד14/02/2011לבדיקת טחורים - אנוסקופ.
אורכו כ-10ס"מ.
לא צריך לכאוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רקטוסקופיהאבי13/02/2011
שלום רב,
רציתי לדעת מה אורך המכשיר החודר לפי הטבעת ?
בנוסף האם יש כאבים בפרוצדורה הזאת ?
האם כיווץ שריר פי הטבעת גורם לכאבים במהלך הבדיקה?
כמה זמן הבדיקה אורכת?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רקטוסקופיה - תגובה
ד''ר מרט חייקין13/02/2011עד 25 ס"מ, בדיקה לא נעימה בעיקר מהניפוח אוויר לרקטום ונמשכת מס' דקות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרקטוסקופיה - תגובה
ד''ר דוד נויפלד13/02/2011מכשיר הבדיקה 25ס"מ.
משך הבדיקה כ-5דק'.
לא צריכה להיות בדיקה כואבת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיסורה ושליטה על הסוגריםראובן12/02/2011
אני סובל מפיסורה כשמונה חודשים, מטופל כרגע ברסטוג'יק.
הכאבים ישנם אך לא בלתי נסבלים.
שמתי לב שפי הטבעת במשך היום מלוכלך מצואה.
לא צואה ממש אלא בניגוב הנייר יוצא מלוכלך.
מעולם לא סבלתי מבעיה של שליטה בסוגרים.
האם יתכן שהסיבה היא שאני לא מנגב פנימה לאחר עשיית הצרכים אלא שוטף שטיפה חיצונית ?
האם יתכן שנגרם נזק לסוגרים בתקופת הפיסורה? כאמור מעולם לא סבלתי מבעיה בסוגרים.
האם זה יכול למנוע ממני לעשות ניתוח פיסורה, שכנראה אצטאך לעשות?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיסורה ושליטה על הסוגרים - תגובה
ד''ר דוד נויפלד13/02/2011מה שאתה מתאר זה יותר בעיה של הגיינה מאשר בעיה של שליטת הסוגר. יכול להיות שהרקטוג'זיק עובד טוב מדי אם כי זה לא מתואר בספרות.
יש ניתוח שבו לא חותכים הסוגר אלא כורתים הפיסורה וזה פחות בעייתי מבחינת השליטה לאחר מכן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטרסאונדדליה11/02/2011
האם קיים סיכון בבדיקת אולטרסאונד ברקטום לצורך איבחון הפיסטולה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולטרסאונד - תגובה
ד''ר דוד נויפלד13/02/2011סיכון יש בכל דבר, גם בחציית הכביש.
באופן כללי נדיר שיש סיבוכים בבדיקה כזו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלמה מניתוח פיסטולהיוספה11/02/2011
שלום,
לפני יומיים (יום ד) עברתי ניתוח פיסטולה. נאמר לי שהפיסטולה היתה שיטחית והניתוח עבר בהצלחה, ושכדאי לשוב למיון במקרה שמפתפחת מורסה באיזור או במקרה של דימום, כאבים קשים או חום.
מצבי כרגע טוב ללא דימום, חום או כאבים חזקים, ישנו כאב עמום וחוסר נוחות כללית. עם זאת ראיתי כי במקום הניתוח התפתח מעין פצע- בליטה אדומה ונפוחה שכואבת למגע. כאשר אני מצמידה נייר טואלט למקום יש מין הפרשה שקופה עם גוון חום-אדמדם. שאלתי היא האם זה מצב טבעי לאחרי ניתוח או שמא התפתח מורסה באיזור, והאם עלי לגשת למיון או לחכות לתור ביקורת בעוד כשבועיים אצל הרופא המנתח?
תודה רבה,
יוספה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלמה מניתוח פיסטולה - תגובה
ד''ר דוד נויפלד13/02/2011נשמע שזו הפרשה תקינה. הרי יש שם פצע פתוח - לא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה זה?שלי דושניצקי10/02/2011
שלום רב, אני בת 28 ,בריאה, שומרת על אוכל בריא ופעילות גופנית ויציאות סדירות
כבר יומיים שיש לי ליד פי הטבעת מעין נפיחות כזאת קטנה (אליפסית כזאת) בצבע ורוד-אדום שמגרדת בטירוף ולא מדממת, בזמן יציאה היא לא עושה בעיות מיוחדות אבל מציקה בעיקר בגלל הגירוד באופן כללי .
ונראה לי שהיא קצת גדלה ביומיים האלו, אין לי מושג מה זה ואני לא כלכך מצליחה להסיק לפי הפורומים...ניסיתי לקבוע תור לפרוקטולוג אך התור הכי מוקדם דרך מכבי הוא באפריל... רעיון למה זה? מה עלי לעשות
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה זה? - תגובה
ד''ר דוד נויפלד13/02/2011אין ברירה אלא להבדק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צואה רכהבינה10/02/2011
שלום
אני בת 32 לאחר שתי לידות
במשך שנתיים אחרונות שמתי לב שלאחר שתיית קפה עם חלב או תה עם חלב מיד אני רצה לשירותים ו ויש לי צואה רכה
אם אני אשתה 3 כוסות אז כך אני ארוץ גם לשירותים. ואני מדגישה " ארוץ" כי איני יכולה להתאפק
עשיתי בדיקת לקטוז והיא תקינה
אני לא מבינה מה קורה איתי.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צואה רכה - תגובה
ד''ר דוד נויפלד13/02/2011כנראה שיש רגישות לחלב למרות שכביכול אין חוסר בלקטז.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצואה רכה - תגובה - תגובה
ד''ר דוד נויפלד13/02/2011להתייעץ ברופא גסטרו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צניחת רקטוםאנונימית10/02/2011
שלום רב,
בת 34. בריאה בדר"כ. משקל תקין, עושה פעילות גופנית. ( פילאטיס פעמיים בשבוע).
לפני זמן קצר קרה לי מקרה שהבהיל אותי נורא. בעת התרוקנות בשירותים, כאשר סיימתי ורציתי לנקות, הבטתי למטה וראיתי גוש גדול שיוצא מפי הטבעת. זה לא היו טחורים, אלא ממש "איבר" - החלחולת. נבהלתי נורא ובאינסטינקט- הכנסתי אותו חזרה עם היד. לא היה לי דימום. כמה ימים לפני כן הייתה לי תחושה שקצת יותר קשה לי להתרוקן מכרגיל. ( אבל לא עצירות), כמו כן הבחנתי שלעיתים יוצא לי מעין ריר לבן בעת יציאה לפעמים.
הלכתי לגסטרואנטרולוג שביצע לי קולונסקופיה קצרה. הוא אמר שהבדיקה תקינה,ורשם בסיכומה: "רקטום פרולפס". בנוסף המליץ על בדיקה נוספת של מנומטריה. והדגיש כי ניתן גם לחכות איתה 4 חוד'- התור האפשרי הקרוב הוא רק ביוני. פרט לכך- אמר "להמשיך כרגיל בחיי".. הוא גם הסביר כי בגילי הצעיר תופעה כזאת היא די נדירה- במיוחד לאור העובדה כי לא עברתי הריונות וכ'ו.
אני נורא מפחדת. בעיקר מפני שקראתי שתופעה כזאת מחייבת ניתוח כי אחרת היא עלולה לחזור שוב ושוב. אני גם חוששת- האם אני יכולה להמשיך ולבצע כפיפות בטן בפילאטיס וגלגולי אגן, וסוג כזה של תרגילים מאומצים?
שאלותיי:
1. האם אכן תופעה כזאת מחייבת ניתוח?
2. אם כן- מהו הניתוח? מה כרוך בו? ומה הסיכונים שבו?
3. האם ניתן להמשיך ולעסוק בספורט כרגיל?פילאטיס? גלגולי אגן וכפיפות בטן? ( חשבתי אף להוסיף פעילות ארובית).
4. האם העובדה כי לאורך זמן מטעמי הגיינה- חוסר רצון לשבת בשרותים ציבוריים, עשיתי את צרכי בעמידה כפופה מעל השרותים, יכלה לגרום למצב הזה? האם יש יותר לחץ על רצפת האגן בביצוע צרכים בעמידה? ( יציאות, לא שתן).
מתנצלת על אורך השאלה, אך אני מאד מבוהלת, ולא רגועה למרות דברי הגסטרו' שבדק אותי. האם תופעה כזאת יכולה בגילי "לחלוף ולהירפא מעצמה"? הרופא אמר לי כאמור- להמשיך כרגיל, ושניתן לחכות עם בדיקת המנומטריה.
אם אכן מדובר בצניחת רקטום? מלבד תיאור שלי- איך הרופא יכול לוודא זאת? האם קולונסקופיה קצרה יכולה לאשש את האבחנה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צניחת רקטום - תגובה
ד''ר דוד נויפלד13/02/20111. לא מחייב אבל רצוי.
2. לא יסתדר מעצמו. סיכוי שיחמיר עם הזמן.
3. גסטרו הוא לא הכתובת לבעיה וקולונוסקופיה היא לא בדיקת המחדל.
4. פילאטיס לא צריך להפריע אם לא צונח תוך כדי התרגילים.
5. לא יכול לענות לך על צאיה בעמידה. לא מכיר. אם את צריכה ללחוץ יותר אז אולי כן משפיע. התנוחה הפזיולוגית היא בכריעה.
6. את צריכה להיוועץ בכירורג קולורקטלי מנוסה, ולעבור בדיקות בהתאם לממצאיו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)