מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ניתוח פיסורהדניאל30/01/2011
לרופא הנכבד
שלום
בן 36, לפני שבוע עברתי ניתוח פיסורה (lateral sphincterotomy) עקב פיסורה כרונית במשך שנים.
מאז אני סובל מכאבים עזים, ודימום שמופרש וניתן לראות על התחתון, אלא שהוא גם הציק מאוד מאחר והוא גרם להדבקה באיזור פצע הניתוח וכל תנועה הגבירה את עוצמת הכאב.
ביום חמישי פניתי לפרוקטולוג של קופת החולים (לא נותחתי על ידיו) עקב מה שהיה נראה לי כהגברת הדימום, בבדיקה הוא מצא שהאיזור נפוח ועם הפרשה מוגלתית והפנה אותי למיון.
(יש לציין שהוא לא שש לבדוק או להביע דיעה בנוגע לניתוח שלא נעשה על ידו)
במיון לקחו דם לבדיקה ולאחר מכן בדק אותי כירורג שטען שאין נפיחות ואין הפרשה מוגלתית אלא זו הפרשה רגילה ונורמלית מפצע הניתוח, ושלח אותי עם המלצות להמשיך בטיפול (שמן פרפין, אמבטיות שממילא אני מקפיד עליהן מספר פעמים ביום, משככי כאבים ולהניח גזה באיזור פצע הניתוח ,וביקורת בעוד שבוע) וציין שבספירת הדם היתה עליה קלה של WBC.
מאז שאני שם פדי גזה יש תחושה קצת יותר נוחה מאחר וההפרשות והדם נספגים בגזה, אני מחליף הרבה פעמים ותמיד זה מלא באדום ובהפרשה כלשהי לא ברורה.
מהיום בבוקר (שבת בבוקר) נוספה עוד בעיה שמציקה מאוד, וזה גרד עז.
ברצוני לשאול מספר שאלות מאחר וכמה דברים לא מניחים את דעתי.
א. האם בניתוח מהסוג שעברתי אמור להיות גם חתך מחוץ לפי הטבעת ?(חתך שניתן לראות בעיניים וגם להרגיש במישוש בקלות) כי אני מסתובב עם תחושה לא ברורה ומאוד מטרידה לגבי זה.
זה הרי מחוץ לפי הטבעת , כך שהשאלה היא האם החתך נעשה שלא במקום ו/או נחתכתי בטעות גם מחוץ לפי הטבעת ? שהרי מטרת הניתוח זה לחתוך את השריר הטבעתי והוא עד כמה שאני מבין לא נמצא מחוץ לרקטום.
יש לציין שיש לי שם כאב עז ושורף מהיום הראשון.
ואם זה מכוון מדוע לא תופרים אותו ? (את הפצע הניתוחי שמחוץ לפי הטבעת שממש חשוף)
ב. האם סביר ששבוע לאחר הניתוח יהיה עדיין דימום כמו שאני רואה בכל פעם כשאני מחליף פד גזה מדי כמה שעות ?
ג. במרכז הפד גזה ניתן להבחין בהפרשה בצבע צהוב חום, ממה זה נובע ?
ד. מה הסיבה לגרד העז שהתפתח ?
ה. האם יכול להיות שהרופא במיון פספס משהו שהפרוקטולוג של קופת החולים איבחן כנפיחות והפרשה מוגלתית, או שבמידה ואין חום אז נשלל בוודאות זיהום או סיבוך כלשהו אחר שהתפתח ?
בתודה ובברכה
דניאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח פיסורה - תגובה
ד''ר דוד נויפלד30/01/2011השאלות הן לענין ולא...
אין לך מושג על האנטומיה של תעלת פי הטבעת דבר הגורם לך להגיע למסקנות לא נכונות.
מדוע שלא תפנה לרופא שניתח אותך. זה הדבר הנכון והמקובל לעשותו. אז תקבל כל ההסברים כולל דיאגרמות שיסבירו לך הניתוח והבעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה, המשך
דניאל30/01/2011שלום לרופא היקר
יש לי הערכה רבה למה שהרופאים היקרים עושים כאן בפורום, מקדישים מזמנם וממומחיותם על מנת לתת מענה לאנשים, שבדרך כלל גם עוזר לרוגע הנפשי, ולא כתחליף לביקור וחוות דעת מקצועית אצל רופא שבודק פיזית.
כך שאני לא מתיימר לשאול שאלות מקצועיות שיהיו תמיד לעניין, וכמובן לא מתיימר להכיר את האנטומיה של פי הטבעת, אחרת לא הייתי במעמד השואל.
ואת הרופא המנתח אני אמור לפגוש כנראה רק ביום רביעי, לכן השאלות הן גם כדי לדעת את רמת הדחיפות, גם לדעת מה נורמלי ומה לא נורמלי, האם הסבל שאני סובל הוא נורמלי וצריך להתאזר בסבלנות או שהוא לא נורמלי וכן דורש בירור מוקדם יותר.
ולצערי כשחווים כאבים ותופעות כאלו ואתה לא יודע מה נורמלי ומה לא, אתה לפעמים מסתובב עם תחושה שאולי מישהו פישל בניתוח או באבחנה בביקור במיון (אף אחד לא מלאך) ביום חמישי האחרון, לכן השאלות כאן גם ברמת חוות דעת שניה (אמנם לא מושלמת כי היא ללא בדיקה פיזיקלית) מה שלא כך כך סביר שאמצא אצל הרופא המנתח עם כל הכבוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה, המשך - תגובה
ד''ר דוד נויפלד30/01/2011נשמע מעבר לנורמלי.
אחרי יומיים שלושה צריך להיות רק עקצוץ וללא הפרשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טחורים?ג'סי27/01/2011
היי,
אני בחורה בת 26 ובחודש, חודש וחצי האחרון יש לי כאבים בעת יציאת הצואה, זה כאב חד כאילו יש לי פצע או משהו דומה, הכאבים מגיעים רק אחרי שאני בשירותים, לעיתים נמשכים זמן מה עם הרגשה של צריבה באיזור פי הטבעת, האם מדובר בטחורים?
תודה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טחורים? - תגובה
ד''ר מרט חייקין28/01/2011לא נראה לי אך אי אפשר לעשות אבחנה ללא בדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר ניתוח פיסורהדניאל26/01/2011
שלום
עברתי ניתוח פיסורה (חיתוך צידי של השריר) אני סובל מכאב רב (בל קשר ליציאות) על אף משככי כאבים ואמבטיות חמות.
אך מעבר לכך יש תופעה שמטרידה ומוסיפה על סבלי.
בזמן השתנה יש לי הפסקות באמצע מתן השתן וכיווץ חזק מאוד של פי הטבעת, מה שמוביל לכאב עז במיוחד.
אני לא יודע מה גורם למה, אבל נראה לי שזה משהו שקיים אצלי כבר מזמן, ורק כעת בגלל שזה מוביל לכאב חד במיוחד זה מציק לי.
אני לא יודע אם זו בעיה ששייכת לתחום האורולוגיה או הכירורגיה קולורקטלית.
אשמח לקבל כיוון בעניין.
יאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר ניתוח פיסורה - תגובה
ד''ר מרט חייקין27/01/2011לפעמים ישנם בעיות בהטלת שתן לאחר ניתוחים באיזור פי הטבעת - עצירת שתן וכו'
ממליץ לך להיבדק לצורך בדיקת שארית שתן וכו' על ידי אורולוג. אם כאבים עזים בפי הטבעת לא עוברים לך למנתח שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה ההבדל בין רסטוג'סטיק לניפדיפין?תמר23/01/2011
סיימתי שתי טיפולים רצופים בניפדיפין, יש הקלה אך לא החלמתי לגמרי. כדאי לנסות את התרופה השניה - רסטוג'סטיק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה ההבדל בין רסטוג'סטיק לניפדיפין? - תגובה
ד''ר מרט חייקין23/01/2011חומר פעיל אחר, יכולות להיות תופעות לוואי כמו סחרחורת, כאבי ראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה. האם כדאי לנסות לטפל בפיסורה
תמר24/01/2011ברקטוג'סטן אחרי שניסיתי כ3 חודשיםברציפות את הניפידפין? ראוי שאציין שיש הקלה בכאבים בעקבות הטיפול בניפדיפין אך לא החלמה מלאה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה. האם כדאי לנסות לטפל בפיסורה - תגובה
ד''ר מרט חייקין24/01/2011אין הבדל באחוזי החלמה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקת בוטקס לפיסורהיהודה23/01/2011
האם לפני ניתוח לפיסורה (כשהטיפול השמרני לא עזר) לנסות קודם זריקת בוטקס (שזאת פעולה הפיכה לא כירורגית)?
מה סיכויי ההצלחה ומה הסיכונים אם יש?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זריקת בוטקס לפיסורה - תגובה
ד''ר מרט חייקין23/01/2011זאת החלטה שלך. סיכון קטן לזיהום, דימום.
הצלחה פחות מניתוח (בניתוח כ-95%).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך וכמה למרוח רסטוג'סטיק 0.4 לפיסואלי23/01/2011
התחלתי להשתמש במשחת רסטוג'סטיק לפיסורה פעמיים ביום.
איזה כמות חומר יש למרוח ואיך? (בכניסה לפי הטבעת/להכניס פנימה/או למרוח על פי הטבעת כולו?
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך וכמה למרוח רסטוג'סטיק 0.4 לפיסו - תגובה
ד''ר דוד נויפלד23/01/2011יש הוראות בחבילה לגבי הכמויות.
בכניסה לפי הטבעת ומסז' עדין מעט בפנים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוש כפות גלפקסאלי23/01/2011
למרות שהכמות המומלצת של גלפקס היא 2 כפות, האם למען ריכוך טוב יותר של היציאות ניתן לקחת 3 כפות? האם זה יכול להזיק? לי זה עוזר מאוד.
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלוש כפות גלפקס - תגובה
ד''ר דוד נויפלד23/01/2011יופי.
לא מכיר התכשיר כדי ליעץ לגבי הכמויות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאולי הכוונה לפגלקס?
מנותח05/02/2011פגלקס?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן, הכוונה לפגלקס
ראובן05/02/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף! מישהו מכיר את ד"ר ברונו סיגל.רעות שמבה22/01/2011
ויכול לומר אם הוא ממליץ או לא.
אני פשוט לקראתץ ניתוח פיסורה.
אשמח לשמוע דברים....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף! מישהו מכיר את ד"ר ברונו סיגל. - תגובה
ד''ר דוד נויפלד23/01/2011זה לא אתר בקורת.
צריכה להחליט בעצמך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר ניתוח במעינועה20/01/2011
דוקטור שלום,
מבקשת לשאול שאלה עבור שכן:
קשיש לאחר ניתוח במעי להסרת גידול סרטני, בניתוח הורד רק החלק הנגוע, זמן מה עבר מאז הניתוח.
בכל פעם שמבקש לצאת מהבית אפילו לשהייה קצרה ביותר מחוצה לו הוא מרגיש צורך ללכת לשירותים, לא יכול להתאפק ומשלשל.מסרב לשים טיטול למבוגרים או משהו בסגנון,מרגיש לא בנוח ובושה.בשל כך ממעט לצאת מהבית אם בכלל מהחשש שהוא יתפס במצב הזה ולא יהיה לו שירותים בקרבת מקום. אציין שהוא נקי מהמחלה ובעיקרון לא נמצא דבר כלשהו לא תקין עם פעולת המעי לאחר הניתוח.מה הכיוונים שיש לבדוק? האם זה עניין פסיכולוגי או דבר שיש עניין בריאותי ספציפי היכול להביא למצב זה?אני אשמח לקבל הדרכה כלשהי כיצד אפשר לעזור לו.
הוא במצב פיזי שמאפשר לו לצאת באופן עצמאי מהבית וחבל לי וגם לאישתו לראותו מדוכדך בשל כך.
תודתי נתונה מראש,
נועה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר ניתוח במעי - תגובה
ד''ר מרט חייקין21/01/2011כמה זמן הוא אחרי הניתוח? איזה ניתוח עבר? כריתת רקטום ? כריתה תת-שלמה/שלמה של המעי הגס? אם לא עבר הרבה זמן (פחות משנה-שנתיים) אפשר להוסיף סיבים לתזונה ולנסות לסדר יציאות שלא יהיה שילשול, אם עבר הרבה זמן ואין שיפור יש לבדוק אותו ולנסות לאתר סיבות לכך בשביל לדעת איך לטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
נועה01/02/2011ד"ר חייקין שלום,
אני רוצה להודות לך בשמי ובשם האדון לגביו שאלתי.
הוא והגברת ביקרו במרפאתך ויצאו מאוד מרוצים מהיחס, הידע והמקצועיות.
אני מקווה שבאמת הביקור הזה והמשך הטיפול יניבו תוצאות טובות ויביא להם המשך חיים מאושרים.
תודה על הכל!
נועה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה! - תגובה
ד''ר מרט חייקין01/02/2011בבקשה, שירגיש טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רקטוסקופיהדוד20/01/2011
שלום..
אשמח אם תוכלו לפרט לגבי הבדיקה..
כמה זמן היא לוקחת ? האם משתמשים במשכחי כאבים ?
ברור לי שהתחושה של גוף זר בתוך הגוף לא נעימה - השאלה עד כמה לא נעימה או אפילו כואבת...
תודה מראש
דוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רקטוסקופיה - תגובה
ד''ר דוד נויפלד20/01/2011מהות השאלה לא נהיר לי.
באיזה מידות שאתאר את התחושות?
זו בדיקה פשוטה ואלמנטרית שעורכת 5-10 דקות ולא צריכה להיות מלווה בכאבים משמעותיים.(כמובן שתלוי בנסיונו וביכולותיו של הבודק).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה זמן מותר?תמר19/01/2011
כמה זמן מותר להשתמש בניפדיפין? בשנתיים האחרונות אני סובלת לתקופות קצרות שהולכות ומתארכות, כיום אני כבר כ3 חודשים משתמשת במשחהועדיין מרגישה שורף קצת, ולמעשה חוששת להפסיק להשתמש כי בפעם האחרונה שהפסקתי זה חזר ובגדול. סה"כ הייתה לי הפוגה של כחודש לפני פרק הזמן הזה של ה3 חודשים.
אגב, אין לי בעיה של יציאות, הן תקינות וקבועות.
מה עושים? אפשר להמשיך להשתמש?עד מתי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה זמן מותר? - תגובה
ד''ר דוד נויפלד19/01/2011ין הוריות מקוריות ומדויקות כיוון שכל הטיפול הזה מבוסס על נסיון הסתכלותי לא מבוקר. התרופה לא "מוכרת" בהתוויה זו. היא לא מסחרית אלא רקוחה בידי רוקחים.
בד"כ אנחנו ממליצים על קורס של ששה שבועות ואם אז חוזר - ממליצים על ניתוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה. ושאלת הבהרה
תמר20/01/2011תודה רבה.
יש תרופה אחרת?
אסור שאשתמש יותר מ3 חודשים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה. ושאלת הבהרה - תגובה
ד''ר דוד נויפלד20/01/2011ממליץ על ניתוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה.ואחרונה..
תמר21/01/2011ובגלל שאני לא יכולה בימים הקרובים עקב חופשה בחו"ל האם זה יהיה נורא לקחת עוד סיבוב של טיפול במשחה? השלישי ברצף?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיסורה!אסתי18/01/2011
שלום אני בחורה בת 41 הייתי אצל רופאה כרוגית ומצאה שיש לי פיסורה, אני גם סובלת מי טחורים פנמיים ונראה שביציאה הם פשוט יוצאים ובזמן האחרון גם שאין לי עצירות, שאלה? האם פיסורה אמורה לישרוף כי אני מרגישה צריבה ושרפה וכאב אמום רופא נתנה לי מישחה פדפין ואני אמורה לבוא אליה בשבוע הבא להבדק מרחתי עזר מעט ועכשיו שוב כואב מעט ושורף וזה נראה שלא עוזר לי. בימים האחרונים החלטתי שמשחה זה לא מספיק ומקווה שאמבטיות אולי יעזרו לי. אין לי דימום בפיסורה מה שאני שומעת מהרבה אנשים שאומרים שיש דימום, מה שכן יש לי דימום מהטחורים וקרה שטחור התפוצץ לי והתקבץ וירד לי המון דם. לכן אני שוקלת אם לעשות ניתוח טחורים. אז השאלות שלי הן:
1. אם משחה לא עזרה לי לפיסורה יפנו אותי לניתוח לאחר טיפול של שלש שבועות?
2. האם פיסורה אמורה לשרוף.?
אני רוצה לציין שאני סובלת הרב מי גזים וגרפסים וכל הזמן משחררת מי למעלה ומי למטה כבר יותר מי חצי שנה וזה לא עובר, רוצה לציין שעשיתי את כל הבדיקות קולנוסקופיה לפני שנה, בגלל הסטוריה משפחתית, אנדסקופיה בדיקת קיבה והכל היה ונראה תקין, אפילו בדיקת אולטרסונד עשיתי פעמים וגם היה בסדר בגלל התלונות של הגזים. ואני כבר מיואשת.
לג לכן אני שואלת האם יכול להיות שפיסורה גורמת לגזים בבטן או לחלופין טחורים שמתפתחים ונמצאים כבר הרבה שנים? אשמח מאוד לתגובתכם בהקדם!!תודה והמשך ערב נעים!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיסורה! - תגובה
ד''ר דוד נויפלד19/01/20111. אם המשחה לא מספקת - אפשר לעשות ניתוח לפיסורה (או להמשיך לסבול). באותה ההזדמנות אפשר לשלב עם ניתוח טחורים.
2.הפיסורה יכולה להתבטא בכל מיני צורות, אחת מהן היא בהרגשת שריפה אחרי היציאה.
3. "גזים" לא נגרמים ע"י טחורים או פיסורה אלא תלויים בדיאטה מחד ומהאוויר שאנחנו בולעים. כדאי אולי שתעזרי בדיאטנית טובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלמה מניתוחראובן18/01/2011
א. בכמה ימים מחלימים מניתוח פיסורה? וכן כמה ימים צריך להעדר מהעבודה?
ב.האם לאחר ניתוח פיסורה הסיכוי שיהיה שוב פיסורה זהה לכל אחד אחר או שהמקום מועד לפורענות ויש להיזהר באופן מיוחד כל הזמן?
ג.כשלא כואב, האם יש צורך לעשות אמבטיה חמה? דהיינו- האם האמבטיה עוזרת לריפוי אורק להקלה מיידית?
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלמה מניתוח - תגובה
ד''ר דוד נויפלד18/01/2011האמבטיה נועדת לשחרר השרירים שהם מקור הכאב - לא מרפא.
ניתוח תלוי תמיד במנתח ונסיונו - ככל הקשור לסיבוכים ו/או חזרות.
אם נעשה נכון - סיכויי חזרה 3%.
באשר להחלמה - תלוי בסוג הניתוח:
אם חיתוך השריר - החלמה תוך יומיים שלושה.
אם כריתה של הפיסורה - החלמה - שבועיים שלושה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברור על טיפולפוצי17/01/2011
שלום
יש לי טחור שיצא החוצה,הוא מתנפח לאחר יציאות .
קראתי על טיפול / מכשיר שנקרא
Hemor~Rite, Cryotherapy
שעובד ע"י הקפאה !!
האם המכשיר יעיל ?
או האם גם קרח על הטחור אמור לכווץ אותו ?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברור על טיפול - תגובה
ד''ר דוד נויפלד18/01/2011כל מיני דברים אמורים לעשות כל מיני דברים.
קרח טוב במידה מוגבלת במצב חריף וחכול קצת להקל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הידרואגיסטןחנה17/01/2011
דר' שלום רב,
לפני שבוע הייתי אצל פרוקטולוג. עקב תלונה שלי של תחושת צריבה בעת הפרשת צואה הוא רשם לי מרשם לקרם הידרואגיסטן, הוא לא ציין בפני כמה זמן למרוח את הקרם, מהי תקופת השימוש המומלצת בקרם?
תודה מראש,
חנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הידרואגיסטן - תגובה
ד''ר דוד נויפלד17/01/2011אין לי מושג. אני לא משתמש במשחה בזו.
תצטרכי לשאול אותו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)