מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ניתוח סיכות ומין אנאליXXX10/02/2011
אבל האם אפשר לבצע מין אנאלי לאחר ניתוח סיכות או שזו ממש בעיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח סיכות ומין אנאלי - תגובה
ד''ר דוד נויפלד13/02/2011עניתי.
יכול להיות שאפשר ויכול להיות שזה יהיה מסוכן. כדאי להבדק כדי להעריך התוצאה האפשרית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח סטייפלר ומין אנאליXXX09/02/2011
עברתי לפני כחצי שנה ניתוח סיכות ולאחר מכן עוד מספר קשירות, רציתי לדעת האם בן הזוג יכול להרגיש את הסיכות בעת ביצוע מין אנאלי או שהן ממוקמות גבוהה יותר, כמה זמן אחרי הקשירות אפשר לבצע מין אנאלי והאם מומלץ להימנע ממין מסוג זה בעקבות ההיסטוריה של הטחורים, רב תודות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח סטייפלר ומין אנאלי - תגובה
ד''ר דוד נויפלד10/02/20111. קשירות בעבר לא צריך להפריע.
2. היסטוריה של טחורים לא צריך להפריע.
3. סיכות יכולות מאד להפריע ואף לפצוע את הפין! להזהר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל האם אפשר לבצע מין אנאלי?
XXX10/02/2011תודה
אבל האם אפשר לבצע מין אנאלי לאחר ניתוח סיכות או שזו ממש בעיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טחורים כמה חודשים אחרי לידהסמדר09/02/2011
שלום דוקטור,
ילדתי לפני כחצי שנה.
עוד בזמן ההריון, בחודשים המתקדמים סבלתי מטחורים שהחמירו לזמן קצר אחרי הלידה והכאב חלף די מהר ולמעשה נעלם.
מאז, איני סובלת בכלל מכאבים ו/או דימום, אבל הטחורים עצמם נשארו בחוץ ולא נראה שהם "ממהרים" לחזור חזרה. אני לא סובלת וזה לא מפריע לי בכלל, אני רק תוהה אם זה משהו שדורש טיפול להמשך. זו היתה לידה ראשונה ואני מתכננת מתישהו בעתיד עוד ילדים וסביר שהריונות נוספים ולידה יעוררו שוב את המצב.
האם יש צורך בטיפול במצב כזה?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טחורים כמה חודשים אחרי לידה - תגובה
ד''ר דוד נויפלד10/02/2011נשמע שהיה התקף צניחה של הטחורים סביב הלידה. זה ארוע די שכיח.
עתה נותרת עם התוצאה - טחורים חיצוניים שהן אוזניות עור. אלו לא "חוזרים" מכיוון שמקורם הוא חיצוני מלכתחילה. הם אף פעם לא יעלמו אלא אם כן כורתים אותם ולא דורשים כל טיפול. הסיבה, אם בכלל, לנתח אותם היא היגיינית/אסטטית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
סמדר10/02/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיסורהדניאל08/02/2011
שלום רב
בן 36, שבועיים וחצי לאחר ניתוח פיסורה (lateral sphincterotomy)
סבלתי מכאבים עזים והרבה הפרשות עם דמם, אך כעת יש שיפור ניכר בכאבים, ויש כאב בעיקר בזמן יציאה (שורף קצת בחלק השמאלי, כנראה איזור הניתוח) ולפעמים כאב עמום שממשיך לאחר היציאה (שלפעמים מקרין לאיזור הישבן השמאלי וקצת לרגל).
אני משתמש בפדי גזה בשביל ההפרשות, ומחליף מדי כמה שעות בגלל הגרד.
על הגזה אפשר לראות מין כתם נוזלי בהיר של כמה ס"מ, ובמרכז יש כתם עם הפרשה מוגלתית בצבע ירוק.
הייתי בביקורת אצל הרופא המנתח לפני כשבוע וחצי וממבט חיצוני הוא לא ראה סימן לזיהום.
יש לציין שאין לי חום.
רציתי לשאול :
1. מה הסיבה לגרד בפי הטבעת ?
2. האם שבועיים וחצי לאחר ניתוח אמור עדיין להיות הפרשה נוזלית ?
3. האם ההפרשה המוגלתית יכולה להיות דבר תקין או שזה מצביע על בעיה כלשהי אל אף שאין לי חום?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיסורה - תגובה
ד''ר דוד נויפלד09/02/2011כן יכול להיות בעיה. יכול להיות שנוצרה פיסטולה כתוצאה מהניתוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ד"ר יקר, והמשך השאלה
דניאל11/02/2011כעת אני כבר למעלה משבועיים וחצי, והתור שלי לביקורת אצל המנתח רק בעוד כשבועיים.
האם אני יכול לחכות ולהיות רגוע עד אז על אף ההפרשות דמויות המוגלה וכו' ? (עיקר החשש הוא מההסתבכות של הניתוח וכדומה, כי חום וכאבים מיוחדים אין לי)
כמו כן לפעמים אני רואה על פד הגזה (אני מחליף מספר פעמים ביום) צואה, האם זו תופעה מקובלת שיש דליפת צואה ?
בפעם אחת הרגשתי את הדליפה והיא קרתה כתוצאה מהתעטשות, אבל על פי רוב זה משהו שמתגלה לי כי אני מרגיש רטיבות או בזמן החלפת הפד.
תודה
דניאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ד"ר יקר, והמשך השאלה - תגובה
ד''ר דוד נויפלד13/02/2011יכול להיות שיש הפרעה בשליטה.
אם אין חום, נפיחות רגישה חמה מקומית, אין מקום ללחץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לצוות הפרוקטולוגים.
אפי11/02/2011שלום לצוות.
אני בן 56 נכה קטוע רגל ופגוע קשה ברגל השנייה שלי ורוב זמן (34 שנים)הערות שלי אני יושב או שוכב.
מזה שנים אני סובל מאבססים חוזרים ונשנים ולא פעם מבלה בבתי חולים לביצוע פתיחת האבססים וניקוזם.
בשנת 2008 (נובמבר) התהווה לי אבסס נוסף ובעקבותיו פיסטולה המפרישה מוגלה באופן קבוע, כמו גם גזים ודבר זה גורם לי ירידה באיכות החיים.
הייתי מבקש מהצוות להסביר לי את הגורמים העיקריים להיווצרות הבעיה וכן לתת לי תשובה בבקשה לגבי הקשר בין ה"שיער" שצומח באזור המיפסעה לבין היווצרותם של אבססים ופיסטולות, האם ידוע במחקרים הרפואיים ואו בכלל שה"שיער" הוא גורם להווצרותם ואם כן האם אזור נקי משיער יכול להבטיח לאדם כמוני היושב מרבית זמן העירות שלו פתרון לבעיה זו?.
בכבוד רב
ותודה רבה
אפי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לצוות הפרוקטולוגים. - תגובה
ד''ר דוד נויפלד13/02/2011אין אפשרות להסביר ללא בדיקה ראויה כדי להבין בדיוק מה קורה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים ביציאהמיכאלה08/02/2011
אני סובלת מעצירות כרונית. יש תקופות שיש הקלה ותקופות שאני נאלצת להעזר במשלשלים ומגדילי נפח. לאחרונה היו לי 2 מקרים של צואה בגושים גדולים מאוד שיצאה בקושי ומאמץ ולאחריה כאבים. להקלת הכאבים השתמשתי במשחה לטיפול בטחורים.
מעתה, כל צואה שאינה רכה גוררת כאבים אחריה. כיצד אוכל לוודא שלא נגרם לי נזק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים ביציאה - תגובה
ד''ר דוד נויפלד09/02/2011שלושה דברים...
1. בת כמה את?
2. עליך לפנות למרפאה גסטרואנטרולוגית שמטפלת בעצירות. לא טוב להמשיך כך.
3. לגבי שאלתך, עליך לפנות למרפאה פרוקטולוגית להעריך הנזק, אם קיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים באזור פי הטבעתאורן07/02/2011
שלום,
כבר קרה לי פעמיים שלוש, בהפרש של כמה שבועות/חודש, שהתחילו לי ללא כל סיבה ברורה כאבים עזים באזור פי הטבעת, כאלה שמונעים ממני לישון. אני לא חושב שזה קשור ליציאות, כי הכאבים הם בשלב שאני מרוקן. הם חולפים אחרי שעה שעתיים. בפעם האחרונה מה שעזר זה עיסוי של אזור פי הטבעת עם האצבע.
לציין - אין קשר ליחסי מין (אני לא מחדיר לשם איברים/חפצים).
מה זה יכול להיות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים באזור פי הטבעת - תגובה
ד''ר דוד נויפלד07/02/2011יכול להיות "פרוקטלגיה פוגקס" = כאבים ברקטום שמופיעים באופן פתאומי בעיקר בלילה ומוקלים ע"י מסאג'.
בכל מקרה חייב להבדק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה, שאלת המשך
אורן08/02/2011מדוע חייב להבדק? האם קיימת סכנה כלשהי?
לא ציינתי, אני בן 28.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה, שאלת המשך - תגובה
ד''ר דוד נויפלד08/02/2011מכיוון שהתגובה שלי תיאורטית ולאו דווקא קשורה למציאות.
מי שיש לו תלונות פיזיות לגיטימיות וצריך לפנות לעזרה=להבדק.
על איזו סכניה אתה מדבר ומה הבעיה בבדיקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתכוונתי לסכנה במצבי, לא בבדיקה
אורן08/02/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתכוונתי לסכנה במצבי, לא בבדיקה - תגובה
ד''ר דוד נויפלד09/02/2011???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טחורים חיצוניים שבוע היריון 26אני07/02/2011
היי אני בשבוע 26 בהריון תאומות.
מלפני כבר חודשיים התחילו לצאת לי טחורים החוצה.
המצב עכשיו חמור ביותר!!! יש לי המון טחורים חיצוניים שם, והאזור כולו מלא בטחורים.
אני ממש מרגישה כאילו כל הבשר שבפנים פשוט יצא החוצה ונשאר בחוץ.
שום טיפול ביתי לא עזר, אמבטיות חמות... משחה... מגבונים רקטליים...
מה אפשר לעשות עם זה?????? אני ממש סובלת, כואב לי מאוד... מגרד לעיתים... ולא נוח בכלל לשבת עם טחורים כאלו.
שאלה נוספת חשובה לי מאוד... האם ניתן בכלל לחלום על לידה רגילה כשאני במצב כזה??? האם לידה רגילה תחמיר לי עוד יותר את המצב? והאם זה נכון שבגלל שהמצב אצלי קשה אז רוב הסיכויים שאחרי הריון זה לא יעבור לבד???
אני רוצה לציין שלפני ההריון היו לי נראה לי טחורים פנימיים לפעמים... אבל מעולם לא היו לי חיצוניים.
תודה על תשובתכם המהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טחורים חיצוניים שבוע היריון 26 - תגובה
ד''ר מרט חייקין07/02/2011דיאטה רבת סיבים, שתיה מרובה + הכל שאת עושה. זה לא מונע לידה רגילה אך יכול להחמיר אחרי לידה. ממליץ גם להיבדק על ידי פרוקטולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טחורים...דן06/02/2011
ערב טוב,
מזה כחודש וחצי אני סובלת מטחורים... זה חדש שלי, שיניתי את התזונה וירדתי במשקל ועקב כך התחלתי לסבול מעצירות שכנראה "הולידה" את הטחורים.
זה לא כואב לי , יש לי טחורים חיצוניים , 1 די גדול ועוד אחד בקצה פי הטבעת אני מורחת מ/שחה בשם פרוקטו-גליוינול. היציאות השתנו ואני לא מגיעה למצבים של עצירות אך הטחורים לא נעלמים...!!האם זה הגיוני שזה כל כך הרבה זמן ולא עובר? מה עלי לעשות?
יש לציין שלא ביקרתי אצל רופא..
תודה, דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טחורים... - תגובה
ד''ר מרט חייקין07/02/2011קפלי עור חיצוניים יכולים להישאר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זמן החלמה מניתוח פיסורהראובן05/02/2011
במידה ועעשה ניתוח- כמה זמן אצטרך לשבת בבית ולהעדר מהעבודה, וכמה זמן זה עד ריפוי מלא?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מניסיוני
מנותח05/02/2011לפני שעברתי את הניתוח שמעתי אינספור סיפורים על כאלה שתוך יום-יומיים כבר הלכו לעבודה והרגישו כמו חדשים. לזאת גם ציפיתי. אך המציאות היתה שונה - אני בן 54, נמצא כרגע שבועיים אחרי הניתוח, ועדין סובל מכאבים שמצריכים ממני משככי כאבים (ולא יכול לשבת לאורך זמן, כיוון שכך - גם לא לחזור לעבודה).
אז כנראה שזה אינדיבידואלי, או שלחילופין - אולי זה עניין של גיל ? אולי הצעירים נרפאים מהר יותר, ואני בגילי המתקדם - מחלים לאט יותר ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמניסיוני - תגובה
ד''ר דוד נויפלד06/02/2011ואולי זה ענין של המנתח וסוג הניתוח??!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר ניתוח פיסורהמנותח05/02/2011
הייתי אתמול בבוקר אצל המנתח שלי, בביקורת שלאחר ניתוח פיסורה. אני 10 ימים לאחר הניתוח ועודני סובל מכאבים בעת היציאות.
המנתח בדק אותי, אמר שהכל נראה טוב, אך הפצעים עדיין פתוחים, וזו הסיבה לכאב (הכוונה שגם פצע הפיסורה עדין פתוח).
מצד אחד הוא טוען שהכל בסדר ואין לי סיבה לדאוג, מצד שני - אם הפיסורה לא נרפאה, 10 ימים לאחר הניתוח - האין זה אומר שהניתוח לא הצליח?? היא לא היתה אמורה להירפא תוך ימים בודדים?? האם עדין קיים סיכוי שהיא תיסגר מעצמה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר ניתוח פיסורה - תגובה
ד''ר דוד נויפלד06/02/2011אלה מסקנות של עו"ד.
זמן הריפוי של פצע הפיסורה הוא עד ששה שבועות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צניחת רקטוםשרון04/02/2011
עקב פרוקטיטיס קשה, דימומים וחשד לקרוהן (עיבוי דופן הרקטום והאילאום הסופי בקולונסקופיה ובCT בטן ונוגדנים חיוביים בבדיקות דם)
אני אמורה להתחיל להשתמש בחוקני בטמטזון BETAMETHASONE למשך שבועיים. (נרות ראפסל לא עזרו. בכדורי ראפסל אני ממשיכה - 3 ג"ר ביום)
1. האם יש לחוקנים אלו תופעות לוואי (בכל זאת - סטרואידים...) ?
2. בביופסיה של הרקטום נמצא "צניחת רקטום". ממה זה נובע והאם יש קשר לדלקת ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צניחת רקטום - תגובה
ד''ר דוד נויפלד06/02/2011לא מכיר אבחנה כזו ללא סיבה קלינית. האם יש צניחה של הרקטום.
אם מחלת הקרוהן מצריכה סטירואידים הרי שאין מקום להתמקחות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הגבלות לאחר ניתוח פיסורהראובן04/02/2011
הוצע לי לעבור ניתוח פיסורה ואני חוששת.
האם הסיכוי לפיסורה לאחר הניתוח הוא גבוה יותר מכל אחד אחר או שהסיכוי הוא כמו לכל אחד?
ובהתאם- האם כל חיי אצטרך להקפיד על תזונת סיבים ויציאות רכות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הגבלות לאחר ניתוח פיסורה - תגובה
ד''ר דוד נויפלד06/02/2011לגבי השאלה הראשונה - אינני מבין.
סיכויי החזרה אחרי ניתוח הם 3-5%.
זה לא עונש - נהפוך הוא. זו התבנית הנכונה של הפזיולוגיה שלנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוחס04/02/2011
שלום,
לפני חצי שנה עברתי ניתוח לכריתת טחורים, בדרגה 4 חיצוניים ופנימיים, הם היו גדושים וגדולים מאד ודיממו.
הרופא אמר שהוא הוציא את הטחורים הפנימיים והחיצוניים, אך אמר שישאיר מעט מהם, כדי שפי הטבעת לא יהיה צר אחרי הניתוח.
לאחר הניתוח הרגשתי שנישארו 3 טחורים קטנים, לאחר יציאה היה דימום אחת לחודש בערך, אני מרגישה שפי הטבעת אכן צר יותר , והדימומים הם כעת בתדירות של פעמיים בשבוע, אומנם מעט (טיפה של דם). אני אוכלת פירות וירקות ושותה הרבה, היציאה בד"כ רכה, גם כשהיא רכה יש דימום.
אני חוששת שאם אכרות את הטחורים שנשארו פי הטבעת יוצר עוד יותר.
1. הפיתרון הוא דופלר?
2. גם אם אטפל בדופלר או בשיטה אחרת אני חוששת שיהיו לי טחורים חדשים, מכיוון שפי הטבעת צר.מה עושים?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח - תגובה
ד''ר דוד נויפלד06/02/2011ממה שאת מספרת אין כרגע הצדקה לניתוח או טיפול כירורגי נוסף.
הפתרון כרגע תוסף סיבים - פגלגקס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחוץ עכב הרגשת משהו מוצק בישבןיצחק03/02/2011
אני מרגיש זה זמן שיש לי משהו מוצק, ואינו ניכר חיצונית, רק כשלוחצים אז מרגישים אותו,(מאה אחוז שהוא קיים..) ואני תוהה מה זה יכול להיות, ולאיזה רופא עלי לפנות, ומה הם הבדיקות שיכולות לברר האם זה ציסתה או מוגלה או חלילה וכו'?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחוץ עכב הרגשת משהו מוצק בישבן - תגובה
ד''ר מרט חייקין03/02/2011קודם להיבדק על יד פרוקטולוג והוא יחליט איזה בירור לעשות ומה זה יכול להיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר ניתוח טחורים+פיסורהבלנקה30/01/2011
שלום רב, לפני שלושה שבועות בדיוק עברתי ניתוח כריתת טחורים דרגה 3 ופיסורה, כעת אני מרגישה טוב כמעט ללא כאב ויציאות רכות(ביקורת של הרופא לאחר שבועיים היתה תקינה לדבריו) אך מדאיג אותי שעדיין יש לי לסרוגין דמם טרי(מספר טיפות) לאחר יציאה או גזים. האם זה תקין או דורש תשומת לב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר ניתוח טחורים+פיסורה - תגובה
ד''ר דוד נויפלד31/01/2011אם הניתוח היה של כריתה, הרי שזה מתקבל על הדעת שכן יש שם פצעים פתוחים שלוקח הזמן שלו שיסגרו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)