מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פיסורהורד21/10/2009
האם שטיפת מקום הפיסורה שם שטף מים חזק עלול לפתוח אותו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא הבנתי..
ד''ר דוד נויפלד22/10/2009למה צריך זרם חזק??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיסורהישראלה21/10/2009
אני לוקחת כל יום שלוש כפות סיבים בנפייבר רציתי בבקשה לדעת אם לאורך זמן יש הגבלה
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא...
ד''ר דוד נויפלד21/10/2009אבל זה נשמע לי המון. המינון הרגיל זה כף אחת ליום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לגבי פיסורהלירון8420/10/2009
אני יודעת שמן הסתם עדיף שאגש לבדיקת רופא,
אך אני מעוניינת לדעת האם הסימפטומים הבאים נשמעים כמו פיסורה:
בעת יציאה אני מרגישה כאילו אני נשרטת (חיצונית) ואז יורד לי דם טרי ואדום,
כאשר איני מרגישה דבר, כלומר אינו מרגישה מעין שריטות בזמן היציאה- אין דימום בצואה
אני לא מרגישה כאב רציני, אלא רק אי נוחות עקב "השריטות" לאחר הצואה.
האם זה נשמע אופייני לפיסורה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא...
ד''ר דוד נויפלד20/10/2009זה נשמע כמו סתם שריטה חיצונית אבל, כמו שאמרת, את צריכה להבדק ע"י פרוקטולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיסורהחייל18/10/2009
מזה כארבעה שבועות שאני סובל מפיסורה. בשלושת השבועות הראשונים טופלתי במשכה ובנרות של פרוקטו-גליבנול, ומזה כשבוע שאני מטופל במשחה ניפדפין 0.4%, שמן פראפין פעם ביום, עושה אמבטיית ישיבה אחת ביום למשך שעה, נמנע מישיבה ממושכת וצורך סיבים.
ישנו שיפור קל בעוצמת הכאב בזמן יציאות, אולם עדיין כואב מאוד ולפני כיומיים הופיע דימום ביציאה (בפעם הראשונה מאז התחלת הטיפול בניפדיפין).
האם יש לחדיר את הניפדיפין לתוך פי הטבעת או שמא למרוח רק בכניסה?
ברצוני לדעת מתי פונים לניתוח?
מה עושים בניתוח?
מהם אחוזי ההצלחה של ניתוחים מסוג זה?
כמה זמן עשויה להימשך תקופת ההחלמה מניתוח זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיסורה
ד''ר דוד נויפלד18/10/2009פונים לניתוח - כאשר נמאס לך לסבול.
בניתוח חותכים את שריר הסוגר בנקודה אחת.
הסכנה היא התפתחות של הפרעה קלה בשליטה אשר בד"כ חולפת תוך זמן קצר יחסית.
סיכויי ההצלחה לטווח ארוך - 97%, לחמש עד עשר שנים.
החלמה - יומיים, שלושה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיסורהורד17/10/2009
האם אפשר למרוח אמלה או אלחוש אחר להרגעת הכאבים בזמן שכבר יושבים בשרותים
האם זה לא מרדים את המקום וכך מפריע ליציאה
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר מרט חייקין18/10/2009זא לא מפריע ליציאה ולא גורם לריפוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיסורהורד17/10/2009
האם צריכת מוצרי חלב יכולים לרכך את הצואה ובכך לעזור לריפוי הפיסורה?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר מרט חייקין18/10/2009יכול לגרום לשילשולים אצל אנשים שלא סובלים דברי חלב וזה יכול להחמיר את המצב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלפוחית ונגעים באיזור הרקטוםital16/10/2009
אני בחו"ל ואודה לך אם תוכל להפנות אותי לטיפול המתאים, במידה וניתן להמנע מביקור אצל רופא
מצורף צילום של האיזור המציק, אני מורחת משחה לתחורים אך זה לא מועיל
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר מרט חייקין18/10/2009תלכי לבדיקת פרוקטולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי ניתוחמירית15/10/2009
שלום ד"ר
אני 8 שבועות אחרי ניתוח טחורים פנימיים חיצוניים ופיסורה,אני עדיין סובלת מיציאות כואבות
משתמשת כ-10 ימים במשחה נפידיפין ואין שיפור.
לוקחת 2 כפות שמן פראפין .
האם לדעתך אני זקוקה לניתוח נוסף?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר מרט חייקין15/10/2009קודם כל את זקוקה לבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כואבאני15/10/2009
לפני כחודש הרגשתי כאב בצד אחד של פי הטבעת. חלף עבר לו איכשהו
(חשבתי אולי זה שריר שנתפס..)
אתמול הרגשתי את הכאב חוזר . במישוש יש לי וריד בולט באותו הצד. בהסתכלות כנ"ל.
ללא דימום וללא עצירות. פשוט כאב חד מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עשות...
ד''ר דוד נויפלד15/10/2009לדאוג שהיציאות תהיינה קלות. לעשות אמבטיות ישיבה. למרוח משחת טחורים ולהבדק ע"י פרוקטולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טחוריםפנינה14/10/2009
אני מבקשת לדעת אם יש משהו לציפוי הטחורים מפני המים של ים המלח? האם יש דבר כזה שמן רימונים? רק לאותו זמן השהות בבריכות הגפרית שנמצאות במלונות ים המלח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מכיר...
ד''ר דוד נויפלד14/10/2009ולא מבין לשם מה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחופהital13/10/2009
אני סובלת כמה שבועות מכאב ולפעמים סורף באיזור פי הטבעת
(מצורף צילום המקום)
אני מורחת PROCTO-GLYVENOL אך זה לא עובר
אני בחו"ל ואשמח לשמוע מה הטיפול המומלץ
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשה לענות
ד''ר דוד נויפלד14/10/2009ראיתי התמונה והתרשמתי מהטכנולוגיה אבל עדיין אין לי אבחנה.
מהתמונה - יכול להיות פתח מפריש של פיסטולה או טחור חיצון מודלק מסיבה לא ברורה.
אין לבצע אבחנה ולהמליץ על טיפול ללא בדיקה נאותה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פילונידל סינוסטלי12/10/2009
ד"ר שלום.
שמי טלי אני בת 19.
לפני 4 שנים עשיתי ניתוח עקב פילונידל סינוס בעצם הזנב, הצלקת נסגרה והמשכתי כרגיל.
אך לאחר זמן מה (לפני שנה וארבע חודשים מהיום - ה 10/09 , ) זה חזר לי שוב
ובפעם השניה עשיתי ניתוח שוב כמעט באותו המקום.
הצלקת הספיקה להיסגר לפני הרבה זמן ((הורדתי שיערות ושמרתי על האזור נקי, עשיתי כמה שטיפות ביום עם מים סטריליים) אך התחלתי בזמן האחרון להרגיש כאב
ובהתבוננות בצלקת גיליתי כי הצלקת נפתחה קצת (דומה לעקיצת יתוש) ומפרישה מוגלה ודם.
אשמח לדעת מה זה? ואם זה חזר לי בפעם השלישית? למרות שאין שם כדור מוגלה?
כיצד ניתן לטפל בזה?
חשוב לציין כי הלכתי לרופא ואני שותה בינתיים אנטיביוטיקה (אאוגמנטין) אך את הטיפול האנטיביוטי כבר עברתי גם בשתי הפעמים הקודמות וזה לא ממש עזר..כי בכל זאת עשיתי ניתוח.
כמו כן שמעתי שישנם כמה טיפולים על מנת שתופעה זו לא תחזור יותר..
כמו סגירת הצלקת עם דבק ביולוגי או הזרקת מקרופאגים?
ידוע לך על טיפולים אלו? או טיפול אחר אשר יפסיק לגמרי את הופעת האבצסים?
תודה מראש על תשובתך,
טלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פילונידל...
ד''ר דוד נויפלד14/10/2009ברפואה אין קסמים.
דבק יכול לעזור כתוסף לניתוח.
מאקרופגים אני לא מכיר.
הניתוח המומלץ כיום הוא ניתוח קטן של כריתת התעלה בלבד ולא כריתה נירחבת. בד"כ עושים בהרדמה מקומית על בסיס אשפוז יום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלותאני12/10/2009
שלום,
יש לי בעית טחורים פנימיים וחיצוניים , דרגה 4 עם צניחה, מעוניינת לטפל ע"י ניתוח,הבעיה היא שיש לי שתי יציאות ביום ולפעמים 3, זה מה שגרם להחמרת המצב,
השאלה לאחר ניתוח המצב יכול לחזור ?
כי הבעיה היא במכניקה ,הבעיה היא בעצם טכנית, "ע"י ניתוח זה יפתור את הבעיה?
הריי יהיו לי שוב שתיים שלוש יציאות ביום, יש חשש ששוב הכל ייצא ויצנח?
ניתן למנוע מספר מרובות של יציאות?
ניתן לטפל בשורש הבעיה- בבעיה הטכנית שלא יתנפחו לי הורידים יותר?
אני יודעת שהסרת טחורים פותר זמנית את הבעיה אך מה עושים עם שורש הבעיה לאחר מכן שבעתיד לא יתנפחו הורידים?
אשמח אם תוכל לענות לי על שאלותיי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות...
ד''ר דוד נויפלד14/10/2009הבעיה היא לא במספר היציאות אלא במאמץ תוך כדי...
אין בטחונות בניתוח.
איזה ניתוח נקבע עפ"י הממצאים.
רצוי להוסיף סיבים כתוסף ע"מ לעבות היציאות, להקל עליהן ולהסדיר אותן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיסורה עמוקהא11/10/2009
שלום
אובחנתי בקופ"ח שיש לי פיסורה עמוקה
טופלתי בנידופין וזה עזר לזמן מה כמו כן אני שתיתי פגלקס לריכוך,
לפני כשנה אובחנתי כסובל מלחץ דם ואני נוטל אמלו בערב דיזותיאזיד ונורמיטן בבוקר
האם יש קשר בין הדברים?
לאחרונה הפסקתי לשתות פגלגקס למספר ימים והצואה חזרה להיות "בטון" והדימום והכאבים אל תוך הלילה חוזרים עם חוסר שינה וכו
המלצות????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המלצות
ד''ר דוד נויפלד11/10/2009לקחת סיבים - בנהפייבר או משהו דומה.
לשתות הרבה.
אם יש צורך, לחזור לפגלקס.
לשקול ניתוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפיסורה עמוקה
א11/10/2009תודה על התגובה המהירה
האם יש קשר בין תרופות ללחץ הדם שציינתי ליציאות קשות
האם לפגלקס יש השפעות שיודעים עליהם (כמו לדוגמא הפסקת פעילות המעיים כי הוא עושה חלק מהעבודה??)
תודה מראש על המענה המבורך
כמו כן המלצה על מרפאה (אפילו פרטית ) רצינית בתחום תתקבל בברכה
שוב תודה
א* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מהי ההגדרה המתאימה....דרורה10/10/2009
למה שיש לי...
אני בת 40 ומאז שאני זוכרת את עצמי, יש לי כמו חתיכות בשר שבולטות בפי הטבעת, קצת יותר היום מהשנים הקודמות. חוץ מהמראה האסטטי שמפריע לי, זה לא כואב ומעולם לא כאב לי...
לאחרונה המראה של זה מאוד מפריע לי , קודם כל מה זה? האם זה יכול להזיק?
האם אפשר לגרום לזה להעלם/להכנס חזרה לאן שהוא בא עם טיפול/משחה? או שזה רק עם ניתוח?
מהו המונח הרפואי ,כדי שאדע איך להתייחס לזה....
האם אני חייבת ללכת לרופא?או שאפשר לפתור את זה לבד?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראי תשובה קודמת
ד''ר מרט חייקין10/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)