מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בצקת..עדי01/08/2009
שלום רב
עברתי ניתוח להסרת 2 פוליפים שפירים ועל אחד מהם היה גם טחור שהוצא באמצעות קשירת טחורים..יש לי בצקת חזרתי לרופא והוא אמר שהכל בסדר ושזה יעבור
אבל בינתיים רציתי לדעת מה אפשר לעשות כדי להוריד את הכאבים? זה שורף ..האם יש דרך לטפל בבצקת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר מרט חייקין02/08/2009אפשר לעשות אמבטיות ישיבה עם מיים פושרים, טיפול בכאבים על ידי כדורים, מרככי צואה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דר חייט אתה אדם מקסיםחגית30/07/2009
תודה על תשובותיך המהירות ועל תשומת הלב שתזכה להמון מצוות ותמשיך לעזור לאנשים יישר כוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר מרט חייקין30/07/2009תודה, אך אני ד"ר חייקין ולא חייט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך קריש דםחגית30/07/2009
תודה על תשובתך
האם זה מסוכן פריצת קריש הדם החוצה ? אתה לא ממליץ להיכנס למרחצאות ים המלח?
חשוב לי להבין טוב מאחר והנסיעה בבוקר שאדע כיצד לנהוג במקרים שציינת
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר מרט חייקין30/07/2009בד"כ זה לא מסוכן אך יכול להיות דימום, בהתחלה את יכולה להכנס לזמן קצר ולראות מה קורה ואז להחליט על השמך לפי הרגשתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טחור חיצוניאילנה30/07/2009
תמיד סבלתי מרגישות באיזור, וכמו כן הדבר מוכר במשפחתי. בשבועות האחרונים הופיע טחור חיצוני שאינו נעלם ואף מדמם בצורה עיקבית (אך לא רבה). האם הדבר אמור לחלוף מעצמו מתישהו אחרי טיפול במשחות? מתי אדע אם כדאי לבצע ניתוח, כיוון ונקבע לי תור לרופא מקצועי רק לעוד חודש.
אודה לכם מאוד על תשובה לשאלתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר מרט חייקין30/07/2009זה יחלוף עם טיפול שמרני, אם את לא מסתדרת או זה חוזר אז יש לשקול ניתוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קריש דםחגית29/07/2009
שלום רב
היום בבוקר גילתי קריש דם משהו שכבר היה לי לפני כמה חודשים לכן ידעתי לאבחן
שאלתי היא מה גורם להיווצרותו? לא היו לי עצירויות ולא מאמצים כלשהם
מחר אני אמורה לנסוע לים המלח לסוף שבוע האם יכול להגרם איזשהו נזק מכניסה לבריכות המלח שם?
תןדה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר מרט חייקין30/07/2009זה יכול לגרום לצריבה, כאבים ולפעמים לפריצת קריש דם החוצה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טחורים ופיסורהשיר29/07/2009
אני בת 32 וסובלת מטחורים ופיסורה מזה למעלה מ- 10 שנים.
לפני כשלושה ימים התחיל התקף קשה במיוחד (ללא דימום), הגעתי למצב של חוסר תפקוד, כאבי תופת, לא יכולה ללכת, לעמוד, לשבת, לשכב ובעצם כל היום בוכה.
אני גרה בארה"ב, ללא ביטוח רפואי ואין לי אפשרות לקבל כאן טיפול רציני.
אתמול הייתי במיון וקיבלתי אנטיביוטיקה (שאין לי מושג איך היא תועיל), משככי כאבים חזקים במיוחד שמטשטשים אותי ואת הכאב, משחה שמכילה סטרואידים וכדורים לריכוך היציאות.
אני לא יכולה לעבוד או לעשות שום דבר כי רוב היום אני רדומה (בגלל הכדורים) ואם אני לא לוקחת כדור, אחרי 5 שעות אני שוב מתמוטטת מכאבים.
בקיצור, ביומיים האחרונים, אני חיה על משככי כאבים נורא חזקים וברור לי שזה לא יכול להימשך ככה..
אגב, אין לי דימום בכלל (מעולם לא סבלתי מדימומים).
בקשר למשחה עם הסטרואידים, אני מורחת פעמיים ביום אבל אין שום שיפור, הטחורים עדיין בחוץ, נפוחים, ויש שם גם פיסורה.
אני מחפשת פיתרון דחוף!!
ד''ר מרט חייקין30/07/2009למה אין לך אפשרות לקבל כאן טיפול רציני? תבואי להבדק ואשמח לעזור. עזרה בפורום ללא בדיקה זו בהחלט לא טיפול רציני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר, אני לא נמצאת בישראל
שיר31/07/2009אני גרה בארה"ב
כמו שאמרתי, אין לי ביטוח רפואי אלא רק ביטוח נוסעים
כיוון שאני סובלת מהבעיה כבר הרבה שנים, הרי שיש לי החרגה בפוליסה.
נוצר מצב שאני לא מבוטחת.
ניתוח כאן בארה"ב יעלה הרבה כסף ואין לי יכולת כלכלית לשלם על זה.
במצבי גם אין לי אפשרות לחזור לישראל.
אשמח לכל עצה או המלצה לטיפול שאני יכולה לבצע כאן בארה"ב ע"מ שאוכל להפסיק עם הכדורים ולחזור לתפקוד.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר מרט חייקין31/07/2009שוב, קשה להמליץ לך טיפול ספציפי ללא בדיקה אך גם לטחורים וגם לפיסורה חשוב מאוד לדאוג ליציאות רכות ומסודרות, לאכול הרבה FIBERS עם הרבה שתיה, אפשר לעשות אמבטיות ישיבה עם מיים פושרים. אם אין לך שום שיפור את צריכה לנסות בכל מקרה לקבל טיפול רפואי מקצועי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפקוד מעיים המשךבני29/07/2009
שלום רב,
שכחתי לציין שאני מוסיף לסלט 3 כפות שמן זית כל יום ,ובלילה אני שותה כף וחצי שמן פראפין
בני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהחלט טוב
ד''ר מרט חייקין30/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפקוד המעייםבני29/07/2009
שלום רב,
יש לי פיסורה ,ואני מטפל עם משחה וקונסיל לריכוך היציאות,אני שותה פעמיים ביום קונסיל,למרות זאת היציאות לא יוצאות דייסתיות,אמנם עם נפח ולא קשות,יש לציין שאני אוכל הרבה סלט ירקות קצת דברי חלב ,פירות ,ולא אוכל בשר בכלל ,דג פעם בשבוע,שותה המון מים במשך היום,ועושה הליכה ביום 40 דקות( מהירה).יש לציין שעבר כחודש מתחילת הפיסורה וכל החודש הראשון היציאות היו קשות וכל יום היציאה היתה כ40 דקות של סיוט וכאבי תופת.
הרגשתי שיש לי בפי הטבעת בחודש הראשון בליטה או משהו כזה שמפריע ליציאה וכנראה גרם לי לכאבים חזקים במשך החודש הראשון.עכשיו הכאבים רגועים ויש לי קצת כאבים נסבלים ביציאות,
1.השאלה הראשונה:האם יש מצב שהמעיים לא מתפקדים טוב ואיך אפשר לבדוק זאת.
2.השאלה הבאה: עשיתי בדיקת קולונוסקופיה לפני כשנה(לאבא שלי היה סרטן המעי הגס)יכול להיות שהמעיים נפגעו בעקבות זאת,
3.השאלה האחרונה :האם בעקבות הליכה מרובה במשך כשנה ושינוי הרגלי תזונה לטובה ,והורדת סוכר ומלח ופחמימות,והורדת משקל הגוף מ-95 ל-75 ק"ג השפיע לרעה על המצב.
שכחתי לציין שהפיסורה הופיעה לי ולאישתי ביחד לאחר חזרה מטיול של 10 ימים בחו"ל שכנראה אכלנו רק כריכים .
יש לציין שהייתה לי פיסורה לפני כשנה וחצי ולא עברתי סבל כזה ,לאחר כחודש עבר לי ,
בבדיקה לפני כשבוע הרופא אמר יכול להיות שהפיסורה הקודמת לא נרפאה ופשוט לא כאב לי ,
בני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר מרט חייקין30/07/20091. ישנם בדיקות של עצירות כרונית עקב מעבר לא מהיר במעיים אך לא נראה לי שזה אצלך
2. לא חושב זה קרה בעיקבות קולונוסקופיה
3. ספורט וירידה בריאה במשקל רק משפרים מצב ולא מחמירים, טיול שלך עם כרכים בלבד בהחלט שינה יציאות שזה יכול היה להחמיר את הפיסורה או לגרום לה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיטות חדישות בניתוח טחוריםדן28/07/2009
אני סובל מטחורים, פנימיים וחיצוניים, רבים ומאוד גדושים. מפעם לפעם דימום (גם לא בזמן יציאה, בלי להרגיש עד שאני נרטב מהדם).
שמעתי שיש שיטות חדישות, מבוססות על קשירת עורקים באזור ללא כאב בעזרת מכשיר דופלר לאיתור העורקים החולים הגורמים לטחורים. לשיטה אחת ששמעתי עליה קוראים, אם אינני טועה THD ולאחרת קוראים HAL DOPPLER (המורואיד ארטרי לייגישן?)
אבקש עזרה בלהבין האם השיטות האלה באמת עדיפות על ניתוח טחורים "מסורתי" והאם הן יכולות להתאים גם למקרים של מצב טחורים כשלי, כאמור פנימי וחיצוני וגדולים.
ברור לי שאי אפשר להתאים שיטה לחולה בלי לבדוק אותו להתייחס למקרהו לגופו, אבל אני מבקש לדעת על השיטות באופן כללי, וגם האם עצם דרגת החומרה של הטחורים לכשעצמה, יכולה להוות התווית-נגד לשיטות אלה או חלק מהן?
ד''ר מרט חייקין30/07/2009שיטה זו לא מטפלת בטחורים חיצוניים. יש "לתפור" טכניקה ניתוחית/שיטה לחולה ובעיתו ולא הפוך ולכן אין שיטה "הכי טובה" או "יותר טובה".
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טחוריםיאנה28/07/2009
אני בת 31 אחרי שתי לידות ועבודה ברובה בישיבה. מגיל צעיר סבלתי מעצירויות וקושי ביציאות, דימומים קלים ויציאת טחורים שהיו נכנסים חזרה לבד או עם קצת עזרה. אחרי הריון ראשון והלידה (לפני 5 שנים) הופיע טחור חיצוני בגדול של כ-4-5 ס"מ עם קריש דם כואב מאוד שעבר אחרי זמן מסוים ומאז נשאר במקום עודף עור. מאז ועד היום המקום מתמלא לסירוגין בקרישי דם כואבים ואחרי כמה זמן עוברים וחוזר חלילה. אחרי הלידה השניה (לפני קצת פחות משנתיים) נוצרות בצקות כאלה במקרה הכי טוב - פעם בחודש. זה בדרך כלל באותו המקום של אותו עודף העור שנשאר, אם כי בפעם האחרונה הופיע במקום חדש. אני רוצה לציין כי בשנים האחרונות אין דימומים ושינוי בהרגלי התזונה הביא סוף לעצירויות והיציאות רכות וסדירות.
פניתי לכירורג של קופ"ח, אשר בדק אותי ואמר שאין לי טחורים פנימיים ואם החיצוניים אין מה לעשות. הוא הפנה אותי לכירורג נוסף דרך הקופה. הכירורג השני בדק ואישר את ההבחנה של הראשון והוסיף כי הוא יכול לבצע ניתוח אמבולטורי באיזור החיצוני, אשר לא מבטיח שום דבר. פניתי לקליניקה פרטית, בה בדק אותי פרופסור לפרוקטולוגיה ואמר כי היות והטחורים החיצוניים כולל הבצקות מקורם בטחורים הפנימיים הוא יכול לטפל במה שיש אצלי באמצעות לייזר וזריקות לאיזור הפנימי, ואחרי סדרה של טיפולים כאלה הכל יעבור.
היות ושני רופאים מומחים בקופ"ח טענו כי אין לי טחורים פנימיים ומולם פרופסור טען כי יש לי טחורים פנימיים, פניתי לרופא נוסף, שהוא "חבר של חבר של חבר", אשר אינו "משוחד" כלפי אף צד שייתן לי דעה אובייקטיבית. אחרי ששמע את כל הסיפור וערך בדיקה, אמר כי טיפולי לייזר והזריקות במקרה הכי טוב לא יעזרו לי ויכולים אף לגרום נזק, ולגבי הניתוח האמבולטורי, טען כי יכול היה לבצע אותו כאן ועכשיו אם היה חושב שזה מה שיעזור לי. כמו כן, הוא הסביר שיש לי כנראה הפרעה בזרימת דם בורידים במעי וזה מה שגורם להיווצרות טחורים פנימיים אשר היות ואין להם יותר מידיי מקום, יורדים למטה ויוצאים החוצה ושם הופכים לקרישי דם. הקביעה שלו היתה כי אני צריכה "טיפול כולל" - גם ניתוח חיצוני וגם ניתוח פנימי, מה שנקראה לטפל בכל הדברים פעם אחת ולתמיד. אני די סומכת על מה שהוא אמר ולצערי הוא אינו יכול לבצע את הניתוח מהסיבות השמורות עימו.
היות והליך כזה יכול להתבצע בבי"ח בלבד, רציתי לדעת איך אני מניעה את התהליך? אני מניחה שאני צריכה לפנות לרופא, אשר יבדוק ואולי יסכים לנחיצות של הניתוח וגם יסכים לבצע אותו או לחלופין יאיר את עיניי בהבחנה אחרת... למי כדאי לפנות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר מרט חייקין28/07/2009אני אישית לא מנתח על סמך דעות אחרות אלה מחליט על הצורך בטיפול ובאיזה טיפול אך ורק לאחר בדיקתי. על סמך הסיפור שלך יש לי רושם שהבעיה בטחור חיצוני יחיד ואז בהחלט אפשר לכרותו בניתוח יחסית קטן אך קודם יש לבדוק אותך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיסורהבני27/07/2009
שלום רב,
אובחן אצלי פיסורה, רציתי לדעת אם הליכה של 40 דקות ביום ואימון מכשירים
בדרגה בינונית כמו כפיפות בטן ואימון לחיזוק האגן ועוד,יעכב לי את ההחלמה?
אני אוכל ירקות ופירות,האם מותר לאכול בשר עוף,או דגים?
בני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר מרט חייקין28/07/2009תוכל הכל אך תדאג ליציאות רכות (הרבה סיבים ונוזלים). אם אתה יכול לבצע מאמצים מבחינת כאבים בפי הטבעת אז אין שום בעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פילונידל סינוסנעמי26/07/2009
שלום רב,
עברתי לפני כעשרים וחמש שנים שני ניתוחים בעצם הזנב עקב פילונידל סינוס. כעת הבעיה חזרה שוב. רציתי לדעת האם יש היום טיפול מתקדם יותר אשר איננו כולל התערבות כירורגית? ו/או, מה הטיפול המומלץ?
בברכה
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש..
ד''ר דוד נויפלד26/07/2009טיפולים כירורגיים חדשים ופחות אגרסיביים ממה שאתה מכיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי תופתשחר25/07/2009
שלום. ילדתי לפני חמישה חודשים וחודש וחצי אחרי הלידה הופיעו לי טחורים. הרופאה נתנה לי משחה ונרות, אחרי שבוע עבר, וחזר שוב אחרי חודש, שוב נרות וחוזר חלילה. אני סובלת מכאבי תופת בכל יציאה וכמה שעות לאחר היציאה, לפעמים כל היום. ממש קשה לי לעמוד ולשבת. הכי פחות כואב כשאני שוכבת. האם זה משהו שאני אצטרך לחיות איתו? יש לציין שאני מקפידה על תזונה בריאה וכל מה שמומלץ למניעת טחורים, אבל עדיין היציאות שלי אמנם רכות אבל ההתחלה תמיד מאוד קשה והיא פוצעת כנראה. מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פונים לרופא...
ד''ר דוד נויפלד26/07/2009נשמע כמו פיסורה.
את זקוקה לפרוקטולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
שחר26/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סובל מטחורים יותר מעשור שנים.הזקן25/07/2009
לרופאים הנכבדים.
אני בן 84 ואני סובל מטחורים שמדממים ולא עושים בעיות במיוחד. הבדיקה הראתה שיש לי "הממורוי טוב". האם בגילי חייבים לנתח? ואם כן באיזה אופן לבצע את הניתוח?
אהיה אסיר תודה לקבל תשובה ממצה מכבוד הרופאים בפורום. ואולי מישהו מהפורום רוצה להציע עצה נכונה- אז תודה מראש.
הזקן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קודם כל...
ד''ר דוד נויפלד26/07/2009להבדק ע"י מישהו מוסמך.
אולי קשירות יספיקו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פי הטבעתתמר23/07/2009
שלום!
משזה כשנה אני סובלת מקרוהן. היה לי פיסורה בעבר שעברה לאחר טיפול במקום.
אבל גדל לי ליד פי הטבעת (כאילו מתוכו) חתיכת עור נוספת.. לא משהו שמאוד מפריע אבל זה מוזר.
לא בדקתי את זה כי חשבתי שזה אולי משהו חולף אבל אני רואה שלא..
א. מה זה יכול להיות?
ב. לאיזה רופא כדאי לגשת בעניין? לגסטרו או לפרוקטולוג?
תודה מראש!
תמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר מרט חייקין24/07/2009קשה להגיד ללא בדיקה ויש לגשת לפרוקטולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)