מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פי טבעתאור23/07/2009
שלום ד"ר אני סובלת תקופה ארוכה מקושי ביציאה לפעמים אני נאלצת להכניס אצבע להוצאת היציאה מה שנראה לי גורם לדימום ממה זה נובע ומה עלי לעשות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר מרט חייקין23/07/2009ישנם מספר סיבות לתופעה זו. יש לשלול ממצא גידולי ברקטום או איברים סמוכים באגן אך זה יכול להיות גם משני לבעיות ברצפת האגן. יש להבדק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך...
אור24/07/2009שלום ד"ר אז לאיזה רופא עלי לפנות בנושא?
כי פניתי לרופא משפחה והוא נתן לי לעשות בדיקה של יציאה האם זה מספיק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר מרט חייקין24/07/2009למומחה-פרוקטולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלותאיה22/07/2009
שלום ד"ר נויפלד
שאלותי:
1. האם אתה עובד באיזור הצפון (אני מחיפה)?
2. האם מקבל חברי קופ"ח מכבי?
תודה
איה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות
ד''ר דוד נויפלד23/07/20091. לא.
2. כן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משחהיוני22/07/2009
שלום,יצא לי טחור חיצוני לפני שבוע בדיוק ,הוא מכוסה בעור,מאז אני מורח פרוקטוגליבנול,רציתי לדעת האם יש הגבלה למשך הזמן שאני יכול למרוח את המשחה,או שאין שום חשש למרוח אותה למשך הזמן שאצטרך, אפילו שבועיים עד שלושה שבועות,תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין בעיה
ד''ר דוד נויפלד22/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טחוריםיעלה18/07/2009
שלום,
לאחר לידה (לפני 9 חודשים) סבלתי מטחורים פנימיים, מאוד כאב ולא היה נוח אבל עם משחות, בפלקס וסבלנות זה עבר אבל היה קשה, יש לי טחורים חיצוניים (עוד לפני הלידה) לא כואבים, מספר פעמים בודדות היה דימום בניגוב לאחר יציאה, הטחורים בולטים אחרי כל יציאה (סליחה על התאורים) , בתחילת ההריון היתה לי עצירות מאוד קשה ונוראית שלדעתי החמירה את מצב הטחורים, כרגע הם חיצוניים אבל לא כואבים. האם לטפל בטחורים או לעזוב את זה אם אין כאבים. מה אפשר לעשות לקראת הלידה הבאה כדי שאני לא אסבול כ"כ מהטחורים, כנראה פנימיים, בלידה. תודה רבה.לציין שבהריון הקודם לאחר העצירות לקחתי כל ההריון וגם אחרי הלידה בפלקס וכמובן המון מים וזה עזר לעצירויות.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התשובה...
ד''ר דוד נויפלד19/07/2009התשובה בידיך - למנוע עצירות רצוי בעזרת סיבים ושתיה.
טחורים חיצוניים שלא מפריעים, לא מטפלים.
טחורים פנימיים שצונחים ביציאות, כדאי לטפל.
תפני לפרוקטולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, עוד שאלה
יעלה20/07/2009איך אפשר לדעת אם זה טחורים פנימיים שצונחים?
או רק בברור אצל הרופא אפשר לדעת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם...
ד''ר דוד נויפלד21/07/2009אם הם יוצאים ביציאה ולאחריה חוזרים או שצריך להחזיר, הרי שהם פנימיים. כדאי תמיד להבדק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טחוריםלולי16/07/2009
שלום! רציתי לדעת מה הבדל בין טחורים חיצוניים לפנימיים שצנחו החוצה..
יצא לי טחור בפי הטבעת שממוקם ממש מול עצם הזנב.טחור יצא כלפני כשבועיים, בימים הראשונים כאבים די חזקים, בימים הבאים פחות. אין כאבים ביציאות, טחור בצבע כהה ומורגש די קשה(לא רך) כשנוגעים בו.בעבר בערך פעם בשנה יצא לי טחור-כל פעם במקום אחר שנרפא תוך שבוע-שבוע וחצי עם פרוקטוגליונול. הפעם עברו שבועיים ניסיתי כמה משחות ונרות ולדעתי חוץ מהפחתה בכאבים לא חל שינוי. יש לי טור לפרוקטולוג עוד שבוע אבל עדיין מעוניינת בתשובה לשאילה בהתחלת ההודעה. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טחור חיצון
ד''ר דוד נויפלד19/07/2009נשמע כמו קריש דם בטחור חיצון ואתה הרי מכיר את ההתנהגות של זה. משך הזמן יכול להשתנות. נרות לא רלוונטיים במצב הזה, הם רק מגרים יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טחוריםאבנר15/07/2009
שלום יש לי כבר 4-5 שנים טחורים פנימיים שלב 2 שיוצאים החוצה בכל יציאה ונכנסים פנימה לבד כעבור מספר דקות ,לאחר יציאה בבוקר יצא לי טחור חיצוני שלא ניכנס פנימה והוא כמובן מטריד,בדרך כלל יוצאת קבוצת כריות טחורים ונכנסת פנימה כעת ישנו אחד בחוץ כבר יומיים,התחלתי למרוח פרוקטוגליבנול,אך אין שינוי והוא לא נכנס פנימה,שאלתי היא האם יכול להיות שהטחורים התפתחו בשלבים וכעת זהו שלב 4 והטחור כבר לא יכנס פנימה,אפילו שזה רק טחור אחד בחוץ מתוך קבוצה שבד"כ יוצאת,או שעליי להמשיך עם המשחה עוד מספר ימים ובסופו של דבר הוא יכנס פנימה,ואם לא מה לעשות,?תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דברים שונים
ד''ר דוד נויפלד19/07/2009לטחורים הפנימיים יש דרגות ואתה מתאר דרגה ||.
טחור חיצון לא חוזר פנימה כי הוא חיצון ועם הזמן הוא יסוג אבל לא יעלם. אם הוא נורא מטריד - להוריד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבאבי10/07/2009
שלום בן 31 בריא בד"כ ללא מחלות רקע או נטילת תרופות לעיתים חווה מעין כאב עצבי בפי הטבעת שחולף מאליו יכול להיות בלילה גם מה לעשות זה משהוא שיכול להיות מספר ימים ולחזור בעוד מספר חודשים אפילו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב
ד''ר דוד נויפלד14/07/2009לתופעה יש שם מפוצץ אבל טיפול טוב = פרוקטלגיה פוגקס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת..
ד''ר דוד נויפלד14/07/2009התכוונתי לומר שאין טיפול טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה מניסיון אישי לבעית טחוריםמשה08/07/2009
אתמול עברתי ניתוח טחורים בשיטת PPH. היו לי טחורים חיצוניים בדרגה הגבוה ביותר.
עשו לי הרדמה של חצי גוף בעמוד השידרה, נשמה מפחיד אבל ממש לא כואב. היתרון בהרדמה זו שהאזור המנותח נשאר רדום מספר שעות, עד לרגע זה אין לי כאבים כלל, אני הולך ויושב כמעט ללא מגבלה.(נותחתי אתמול בערב והיום בבוקר שוחררתי הביתה)
נותחתי דרך מכבי אצל ד"ר משה קולר. הוא לא רק רופא מדהים הוא גם איש מקסים.
נאמר לי שהשיטה לא מתאימה לכולם, אז לבדוק עם הרופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא לעשות פה פרסומת!
ד''ר דוד נויפלד14/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוקןדני07/07/2009
שלום אני צריך לבצע חוקן פליט אנמה לקראת בדיקה שעליי לעבור בקרוב,יצא לי לשמוע ולקרוא על מקרים שבהם אנשים שבאופן עצמאי ביצעו חוקן זה וגם מטופלים שביצעו בהם במסגרת בית חולים חוקן זה נגרמו ויכולים להיגרם למשל חור ברקטום,דימומים מפי הטבעת,פרפורציה,רציתי לדעת האם מקרים אלו הם נפוצים ואכן יש סיכוי שיכולים לקרות במיוחד שאני יעשה זאת בעצמ?י,וגם יש לי טחורים פנימיים שיוצאים בכל יציאה ומיד חוזרים דרגה 2,האם יש סכנה לעשות חוקן עם טחורים פנימיים,ואפשר לקבל הדרכה קצרה כיצד הכי בזהירות ניתן לבצע את החוקן,האם לרוקן את כל החומר בבת אחת או בהדרגתיות דברים כאלו,סליחה על האריכות אשמח לתשובה ותודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוקן
ד''ר דוד נויפלד14/07/2009מה שאתה מתאר הוא נדיר ביותר.
אין צורך בדיפלומה באווירונאוטיקה לשם ביצוע הפעולה.
למרוח חומר מסכך, להחדיר בעדינות ולרוקן הנוזל פנימה בעדינות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טחורים חיצוניםאברהם07/07/2009
לאחר שעברתי קשירה שבוע שלם עוד התחורים לא נכנסו לפי הטבעת .משתמש במשחה עזרקאין ועושה שטיפות כמה פעמים ביום. וזה לא עוזר .האם יש לך עזרה לבעיה. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מבין...
ד''ר דוד נויפלד14/07/2009טחורים כותבים ב-"ט".
אבל בעייתך לא נהירה לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חום לאחר ניתוח טחורים ופיסורהענת07/07/2009
אתמול בערב נותחתי, הרגשתי מצוין כל היום. כיממה לאחר הניתוח הופיע חום של 38 מעלות. האם זה נורמלי? האם יש צורך באנטיביוטיקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הצורך היחידי...
ד''ר דוד נויפלד14/07/2009הוא לפנות למנתח!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טחוריםאבי07/07/2009
שלום ד"ר
אובחנו אצלי טחורים פנימיים ללא דימום שגורמים לאי נוחות (הרגשה של נפיחות) באזור פי הטבעת.
רציתי לדעת אם טיפול בנרות פרוקטוגליבנול לטחורים פנימיים יעיל ונכון לזה? ואם יש תרופה יעילה יותר? (ראיתי שאתה אישית לא ממליץ על נרות אם אפשר לדעת למה? וגם מה אתה ממליץ במקום נרות?)
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נרות
ד''ר דוד נויפלד14/07/2009החדרת הנר לא נוחה, מגרה ויכולה לפצוע. אני בד"כ ממליץ על קצף.
העיקר הוא הסדרת היציאות בעזרת סיבים ושתיה ע"מ להוריד את הלחץ מהטחורים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקצף
גיל15/07/2009תודה על התשובה
איך קוראים לקצף הזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרוקטופואם
ד''ר דוד נויפלד19/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיסורה טיפול בהקלת הגירודאבי07/07/2009
לפני כמה שנים בביקור אצל פרוקטולוג אובחנה אצלי פיסורה.
המצלת הרופא הייתה לעבור ניתוח - אם זה מפריע ומשפיע על איכות החיים.
לצורך הקלה בתופעות - הרופא רשם לי תרופה בשם kenacomb.
עם השנים התרופה הזו נעלמה מהמדפים - ואני משתמש ב-dermacombin להקלה בגירוד.
חשוב לציין שלא אז וגם לא היום לא היו לי כאבים מיוחדים הקשורים לפיסורה, בעיקר סבלתי ועדיין סובל מגירוד חזק.
הטיפול ב-dermacombin בדרך כלל עוזר (יותר ointment מאשר cream) לכמה שבועות.
אבל אחרי זה הגירוד חוזר.
האם ישנו טיפול יעיל יותר מאשר dermacombin לטיפול בגירוד עקב פיסורה ?
אולי שילוב של כמה טיפולים ? (קראתי כאן בפורום על אמבטיות ושמנים...)
בברכה,
אבי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קנקומב
ד''ר דוד נויפלד07/07/2009קנקומב ודרמאקומבין הם היינו הך. הראשון תוצרת שוויץ ויקר השני תוצרת הארץ וזול. נשמע שזו לא בעיה של פיסורה אלא "גרדת" של פי הטבעת שדורש טיפול שורשי בהרגלים שלך כמו שינוי דיאטטי ושימוש בפדים לסילוק הזיעה.
באשר לעצות שראית פה על אמבטיות שמנים אלה לא נכתבו ע"י מנהלי הפורום אלא ע"י קוראים מבקרים והינם באחריותם בלבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפיסורה טיפול בהקלת הגירוד
אבי07/07/2009תודה רבה, ד"ר נויפלד, על התשובה המהירה.
לגבי " טיפול שורשי בהרגלים כמו שינוי דיאטטי ושימוש בפדים לסילוק הזיעה" : האם מדובר
על משהו כללי שאפשר לקרוא/ללמוד באיזה מקום ? או שמדובר על משהו ספציפי מאוד (דיאטה מיוחדת שמותאמת אישית לכל מטופל) ?
איפה אפשר להשיג את הפדים הנ"ל ואיך הם נקראים ?
במילים אחרות: איפה/איך אני יכול ללמוד את הפרטים על הטיפול שורשי הנ"ל - כדי להיפתר מהגירוד ?
בברכה,
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגרד
ד''ר דוד נויפלד14/07/2009פדי גאזה פשוטים.
באשר לשינוי דיאטטי: המנעות מעגבניות ומוצריהן - פיצה, קטשופ, רוטב עגבניות.
קפה ושוקולד.
מלבד זאת אפשר להיוועץ בתזונאי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאביוסף06/07/2009
לפני שנה התחיל אצלי כאבים באזור הטבעת . הפרוקטולוג אבחן פיסורה . השתמשתי במשחת ניפדפין. עברו כמה חודשים עד שהבעיה נעלמה. אבל בזמן האחרון אני סובל כמעט פעם בחודש מכאבים. זה מופיע כמעט פעם בחודש. יש לציין שבמהלך החודש אין שום כאב והיציאות רגילות אבל פתאום אני מרגיש כאבים בבטן התחתונה ואז היצאה מתחילה להיות קשה היצאה מלווה בכאבים כאילו יש משהו שחוסם את היציאה מין שלשול אבל עם כאבים לוקח לי שעה להתפנות וכל אזור הטבעת שורף וכואב מרגיש שמשהו נפוח באזור הטבעת. אלא לא טחורים חיצוניים ואם הם פניימים למה הכאב מופיע פעם בחודש ותוך כמה ימים הכול נעלם לחלוטין. הכאב הזה גורם לי חולשה אני בקושה זז כאב ברגלים ומרגיש עייף ומותש.
אנא עזרתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התאור..
ד''ר דוד נויפלד07/07/2009מאד דרמטי אבל נשמע כבעיה פשוטה ובנלית של צניחה של הטחורים כתוצאה מיציאה קשה, וכל זמן שהם בחוץ ומגורים, יש כאבים. אם זה קורה שוב תחזירם פנימה ואז תרגיש טוב יותר. חוץ מזה, רצוי שתבדק שוב ע"י פרוקטולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכנה לאולטראסאונד פרינאלי(us)גבי06/07/2009
שלום אני צריך לעבור אולטרא סאונד פרינאלי,,והבנתי שאני צריך לעשות חוקן בעצמי בבית,הבנתי שזהו חוקן פליט אנמה שאני צריך להחדיר לפי טבעת ולרוקן,העניין הוא שאני לחלוטין נמנע מלעשות זאת בגלל שזה נראה לי מטריד ומסובך לביצוע ושאלתי היא האם קיימים עוד דרכים לרוקן את הרקטום כמו לשתות מרוקן מסויים,בכמות קטנה אומנם,שגורם להתרוקנות,כפי ששותים לפני בדיקות מורכבות יותר או למשל ניתוח?,תודה אשמח לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוקן פליט...
ד''ר דוד נויפלד07/07/2009זה פשוט ולא מסובך כפי שאתה חושב או מתאר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)