מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נפיחות שלא עוברת לאחר ניתוח טחוריםחיים05/06/2009
לפני חודש עברתי ניתוח לכריתת טחורים, הכאבים עברו אך עם זאת נשארו לי עדיין תפרים במקום והמקום מתנפח לאחר כל יציאה. האם יש דרך להוריד את הנפיחות הזאת ולטפל במקום מלבד שטיפות? והאם המקום יחזור להיות חלק כמו לפני הניתוח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר מרט חייקין05/06/2009בד"כ תפרים נספגים ונפיחות עוברת תוך חודש או יותר כך שהיתי מחכה. רק תדאג ליציאות רכות ומסודרות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טחור או פוליפשרה03/06/2009
ד"ר שלום רב,
אני בת 60 וביצעתי קולונוסקופיה מלאב לפני מס' שנים שיצאה תקינה.
לאחר דימום שנמשך הרבה שנים הלכתי לפרוקטולוג, שמצא כך:
"בבדיקה טחור חיצוני מאחור מעיין קרטר.
רקטלית במפ.
ובאנוסקופיה - מעין טחור או פוליפ מאחור."
רציתי לדעת האם ניתן לדעת אם זה טחור או פוליפ, כי לפי מה שהבנתי טחור ניתן להשאיר ופוליפ יש לכרות? אם זה פוליפ האם חייבים לכרות אותו? ומה הפרוצדורה בכריתתו אם אכן מדובר בפוליפ? הרדמה מלאה חלקית מקומית?
תודה רבה
רחל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר מרט חייקין03/06/2009אם זה פוליפ אנלי קטן אפשר לא לכרותו. פוליפ רקטלי צריך לכרות. כריתה זו בד"כ פשוטה בהרדמה איזורית או כללית וניתוח לא דורש אישפוז.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון בסיכון גבוהליבי30/05/2009
שלום רב
אני בהריון שבוע 11 מקבלת קלקסן 40 ואספירין 100אחרי הריון שלא התפתח טוב והופסק בשבוע
עשרים וארבע. הוסיפו לי ברזל שגרם לעצירות שהחמירה טחור קטן לגולה בקוטר סנטימטר.לאחר כל יציאה אני צריכה לדחוף את הטחור חזרה.הייתי אצל כירורג שהסביר שקיימת פיסורה.קיבלתי ניפדיפין 0.2 .אני עכשיו מרבה לשתות ואוכלת אוכל מרובה סיבים.ביום שישי התחלתי את השימוש במשחה.לא מרגישה שיפור. הטחור עדיין גדול ויוצא כל יציאה .האם יש לי בכלל אופציה להתערבות כירורגית -בגלל הקלקסן והאספירין? איך אפשר לטפל להקטין את הטחור?תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר מרט חייקין30/05/2009אם רק התחלת טיפול יש לחכות מס' שבועות ולראות האם יהיה שיפור ואם יהיה היתי ממשיך טיפול עד חודש וחצי. רוב האנשים לא מגיעים לניתוח אלה משתפרים אם טיפול שמרני. רק לא הבנתי בדיוק מה מפריע לך טחור שעושה פרולפס או פיסורה, האם בכלל יש לך את שניהם? תמשיכי מעקב אצל פרוקטולוג-מומחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סינוס פילונידאליעדי26/05/2009
גולה מתחת לעור באזור עצם הזנב. האזור אדום כואב ונפוח. לפני שנתייםחשדו במיון שזה סינוס פילונידאלי וניסו לנקז במחט. לא יצא כלום. טופל באנטיביוטיקה דאלאסין ונרגע ועבר. אחרי שנתיים חזר שוב. גם הפעם סגור מתחת לעור גולה כואבת ונפוחה. אין הפרשה ואין מוגלה. רופא כללי קבע שזה סינוס פילונדאלי שחזר. טופל שוב בדאלאסין (7 יום) וחיטוי חיצוני ולא עזר. המשיך טיפול בצפורל (16 יום) ומשחת איכטמול שעשתה בעור כעין כויה, עור אדום ושורף. עדיין אין הפרשות ואין מוגלה. הגולה התקטנה אך עדיין שם וכואבת.
יכול להיות סינוס פילונידאלי סגור בלי הפרשות? יכול להיות שזה לא זה ושהסימפטומים מתאימים למשהו אחר? מצב כזה מצדיק ניתוח? איך להמשיך טיפול אחרי המון אנטיביוטיקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סינוס פילונידלי
ד''ר דוד נויפלד26/05/2009כן. כרגע זה נשמע כסינוס מזוהם שכנראה התמגל (אבצס) ודורש ניקוז. אחרי הניקוז, או שיסגר או שימשיך להפריש (פיסטולה). בכל מקרה, נשמע שצריך לטפל במקור, השורש הלו הוא הסינוס, ולעקור אותו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקס אנאלי ופיסורהבת 2422/05/2009
שלום , לפני לא הרבה זמן סבלתי מפיסורה (יותר מפעם אחת ) לקח לי זמן לרפא אותה ... בעברי הייתי גם סובלת הרבה מטחורים .
עכשיו , אני רוצה לדעת , האם סקס אנאלי יחזיר לי את הפיסורה ו/או יעשה את המצב אף גרוע יותר?
בתודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר מרט חייקין22/05/2009אם תהיה טראומה אז בהחלט כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר ניתוח לכריתת טחוריםחיים21/05/2009
אני כשבוע וחצי לאחר הניתוח ומצבי משתפר. אני מעביר את רוב היום בסדר גמור עד לרגע שאני הולך לשירותים. בעת היציאה מתחילים כאבים עזים שמרגישים כמו צריבה באיזור ויש תחושה שהמקום מתנפח שוב. האם זה הגיוני? ואם כן מתי זה חולף?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הגיון
ד''ר דוד נויפלד21/05/2009א. זה כואב ב. זה כואב ג. זה כואב!
זה דבר ידוע שניתוחי טחורים מלווים בכאבים. ההבדלים הם במידה ובמשך הזמן. שבוע - עשרה ימים זה משך זמן קצר וצריך עוד קצת סבלנות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחלה תשובה אהבתי תודה.
חיים21/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיובל21/05/2009
שלום רב ד"ר
סבלתי מטחורים שאובחנו ע"י רופא פעמיים בהפרש של שנה וטופלתי במשחה נגד טחורים
כעת אינני ממש סובל מטחורים אך מרגיש באיזור פי הטבעת הרגשת אי נוחות
האם אפשר להשתמש במשחה גם ללא אבחנה של רופא והאם יש התמכרות או תופעות לוואי למשחה. או אם אני אנסה להתבטא בצורה יותר ברור:
האם אני יכול להשתמש במשחה בכל רגע שאני רואה לנכון?
תודה ויום טוב
יובל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר מרט חייקין21/05/2009אם משחה נמכרת ללא מרשם רופא כל אחד על אחריותו יכול להשתמש בה, אחרת צריך בדיקה ו המלצות של פרוקטולוג מומחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום ד"ר
יובל21/05/2009השאלה שלי היא לא לגבי אחראיות רפואית.
ברור שאם קניתי תרופה ללא מרשם אז זה על אחראיותי. השאלה היא אם זה יכול להזיק יותר משיכול לעזור.
גם לדוגמא - אקמול זה תרופה ללא מרשם אבל רצוי לא לקחת באופן קבוע כי זה יכול להזיק לכבד. זו הייתה כוונתי
תודה רבה
יובל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאקמול
ד''ר דוד נויפלד21/05/2009האקמול הוא אולי OTC אבל הוא רשום כתרופה ומגיע עם דף הסבר והזהרות.
"תרופה" שלא רשומה כתרופה בספר התרופות של משרד הבריאות - אין עליה פיקוח, פיקוח שאמור לסכם את הבעיות האפשריות והסיבוכים האפשריים ולכן זה "עליך" כצרכן. לנו אין הכלים לאמוד זאת כיוון שאין נתונים. באשר לשימוש עצמאי בתרופה מוכרת, שוב זה עליך. אם הבעיה מינורית, ניחא אבל תמיד רצוי להבדק ולהתייעץ באיש מקצוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה וסופ"ש נעים ד"ר
יובל22/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוליפ רקטלי מאחורענת19/05/2009
ד"ר שלום רב,
לפני 3 שנים ביצעתי קולונסקופיה מלאה של המעי שיצאה תקינה.
בבדיקה פרוקטולוגית לפני כמה שבועות התגלה טחורים דרגה 2 ופוליפ מאחור רקטלי.
רציתי לדעת מה זה אומר פוליפ מאחור רקטלי? אם זה לא מפריע האם אני צריכה לכרות פוליפ כזה? והאם ניתוח לכריתתו פשוט? הרדמה חלקית?
אני מאוד מודאגת
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוליפ אנלי
ד''ר דוד נויפלד20/05/2009פוליפ רקטלי או אנלי? יש הבדל מהותי ביניהם.
הרקטלי חייבים לכרות האנלי לא.
כריתה אפשר לבצע בהרדמה חלקית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיסטולה לאחר אבצסאלי19/05/2009
שלום,
לאחר ניתוח אבצס נוצרה אצלי פיסטולה אנאלית.
הרופא שבדק אותי נתן לי שני סוגי אנטיביוטיקה לטיפול (ציפרופלוקסצין ומטרוג'ל)
רציתי לדעת עד כמה הטיפול יעיל ומה הן ההגבלות לבעלי פיסטולה,כלומר להימנע מהליכה מרובה או הרמת משקולות...
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיסטולה...
ד''ר דוד נויפלד19/05/2009זהו המצב הטבעי. לפחות ב-50% מהמקרים של פתיחת אבצס תבוא הפיסטולה לידי ביטוי.
האנטיביוטיקה נועדה להקל אם יש שאריות של זהום מקומי אבל היא לא מרפאה המצב. זה אפשרי רק בניתוח פיסטולה.
אין מגבלות פיזיות מבחינת הפעילות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אלי19/05/2009תודה רבה על המידע,
סליחה ששלחתי פעמיים את השאלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיסטולה לאחר אבצסאלי19/05/2009
שלום,
לאחר ניתוח אבצס נוצרה אצלי פיסטולה אנאלית.
הרופא שבדק אותי נתן לי שני סוגי אנטיביוטיקה לטיפול (ציפרופלוקסצין ומטרוג'ל)
רציתי לדעת עד כמה הטיפול יעיל ומה הן ההגבלות לבעלי פיסטולה,כלומר להימנע מהליכה מרובה או הרמת משקולות...
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיסטולה...
ד''ר דוד נויפלד19/05/2009ראה למטה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהs18/05/2009
שלום
1. יש לי טחורים צנוחים משולבים שלאחר יציאה הם יוצאים לי, אני עושה מקלחת והיא לא מקלה ומרגיעה, הטחורים עדיין בחוץ והצניחה כואבת מעט, המצב הוא שדווקא לאחר מקלחת הם כואבים קצת יותר, למה זה קורה?
2. ולמה לאחר הליכה(ספורט) הם יוצאים וכואבים? זרימת דם בספורט לא אמורה לעזור לטחורים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתי שאלות ותשובות
ד''ר דוד נויפלד18/05/20091. החום של המים והעמידה במקלחת מחמירים הצניחה והנפיחות. עדיפה אמבטיית ישיבה במים פושרים.
2. ספורט זה דבר טוב אם כי לפעמים שהגברת זרימת הדם הכללית בגוף והמצב המאונך מגדילים את משקל הטחורים ומחמירים הצניחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על טחורמור17/05/2009
כבר כשבועיים יש לי בצד פי הטבעת מין גולה קטנה - אני לא סובלת מדימום ולא מכאבים אלא רק מין גירוד קל. האם מדובר בטחור? האם כדאי ללכת כבר לרופא?
אני מנסה להחזיר אותה פנימה אבל זה לא הולך, זה נכנס פנימה אך כל פעם חוזר החוצה.
ד''ר מרט חייקין17/05/2009זה יכול להתאים לטחור אך בהחלט ממליץ לך להבדק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה זמן מתרפה מתרפה תחור...גלעד16/05/2009
לפני כשבוע התגלה בפעם הראשונה לחיי תחור (שגם אני לא יודע איזה גודל זה סביר ואיזה כבר מוגזם וצריך בדיקה רפואית), לבסוף קניתי את המשחה פרוקטו-גליבנול, לפי המרשם במשחה למרוח בבוקר ובערב, עשיתי כפי שרשום חל אולי שיפור בכאבים אבל בגודל לפעמים הוא קטן ולפעמים גודל ושהוא גדל חוזר הכאב, ובזמן שירותים אין כאב כלל...
מה עוד שרשום במשחה עד 7 ימים שימוש אם אין שינוי לגשת לרופא, אז שאלתי כמה ממוצע לוקח לטחור לרדת ולחזור למצב הטיבעי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר מרט חייקין16/05/2009שבוע-שבועיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאשר ניתוח הפיסורה לא מצליחאורית16/05/2009
לפני כשנתיים עברתי ניתוח פיסורה אשר לא פתר לחלוטין את הבעיה. כיום אני כארבעה חודשים לאחר לידה עם פיסורה וכאבים בלתי נסבלים. האם ישנה אפשרות לעשות ניתוח נוסף במקום? האם ישנו פיתרון לבעיה???
ד''ר מרט חייקין16/05/2009אם אין שיפור מטיפול שמרני אז בהחלט יש לשקול ניתוח חוזר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשנייה לפני הניתוח הנוסף...
אורית21/05/2009קראתי שיש טיפול בלייזר (שמבצע דר סיגל ברונו) וכן על פומולת נונא, שמעת עליהם ? האם הטיפולים הללו יעילים? מה לגבי זריקת בוטוקס?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר מרט חייקין21/05/2009בוטוקס אפשר, טיפולים אחרים לא מכיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפיסורה
מימי19/05/2009אני הצלחתי להתגבר על שתי פיסורות באמצעות זרם מים חמימים המופנה ישירות לפי הטבעת מספר פעמים ביום בכל פעם כ - 5 דקות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקס אנלי(הומוסקסואלי)אריק14/05/2009
אני בן 21,ואחר שבחור בעל פין ענק חדר לתוכי ,הרגשתי כאב במעי גס,המשכנו למרות זות עבל אחר זה ,הפי הטבעת ,לא נירע אסטי,העם אפשר לעשות ניתוח לשינוי המרע הפי הטבעת
ד''ר מרט חייקין16/05/2009מוזמן לבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)