מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ניקוז של טחורמטי22/06/2009
לפני כ10 ימים יצא לי טחור חיצוני. אתמול המצנ החמיר ופונתי למיון, שם ביצעו לי ניקוז שני טחורים ע"י ניתוחון.
היום יד לי עצירות של יותר מ24 שעות. השאלה היא אם יש משהו שאני יכול לעשות כנגד זה ואם אני לוקח תרופה נגד עצירות זה יכול להשפיע על הניתוח??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר מרט חייקין22/06/2009בהחלט לא. אתה חייב לדאוג ליציאות רכות ללא עצירות. לאכול אוכל עם סיבים תזונתיים ושתיה מרובה ואם אין שיפור תגיע לרופא משפחה לקחת מרשם של תרופות נגד עצירות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בוטוקס ופיסטולהעמי22/06/2009
האם יש טיפול בבוטוקס במקרים של פיסטולה חוזרת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר מרט חייקין22/06/2009לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיסורהlala17/06/2009
שלום,
לפני כחודש אובחנה אצלי פיסורה בפי הטבעת. טופלתי בנרות רקטוצורין המרוחים במשחה דרמקומבין. לפני כשבוע הפיסורה חזרה, כואבת יותר.
האם זוהי שיטת טיפול מקובלת? בפורומים אני רואה שימוש במשחה ניפדיפין.
כמו כן, מה ביכולתי לעשות על מנת להקל על הכאב עד שהרופא יוכל לראות אותי שוב?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול...
ד''ר דוד נויפלד17/06/2009אישית, אינני ממליץ על נרות בכלל ובפיסורה בפרט.
הקומבינציה שאתה מתאר, לא הכרתי אותה עד היום.
בינתיים, אמבטיות ישיבה, מרככי יציאה ושמן פרפין. אפשר להוסיף נגד הכאבים גם פרוקטופואם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרדמהאני16/06/2009
שלום,
בניתוח כריתת טחורים, כאשר יש העדפה להרדמה מקומית /אזורית, מקבלים טשטוש בנוסף להרדמת האיזור?
המנותח יכול לשמוע את התרחשות הניתוח?
ישנם מצבים שמנותח שמע את התנהלות הניתוח ונלחץ והפריע למהלך הניתוח?
או חש כאב ולא שמעו אותו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרדמה
ד''ר דוד נויפלד16/06/2009בהרדמה מקומית/אזורית אפשר להוסיף טישטוש.
החולה שומע אבל בד"כ זה מתוך "ערפל" ובד"כ לא משפיע עליו. אם חש כאב והוא ער, נדע מכך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאני16/06/2009
שלום ד"ר
יש לי טחורים בדרגה 4 משולבים צנוחים שבעבר הרגשתי אי נעימות ודימום פעמיים, לאחר שינוי בהרגלים, כמו שתית כמות גדולה יותר של מים ,אכילת פירות וירקות עם הקליפה, יציאה מהירה מהשרותים, המצב הוקל, דרך אגב אין לי עצירות גם לפני שינוי ההרגלים.יציאות פעם -פעמיים ביום.
בימים האחרונים שוב הטחורים כואבים קצת, נפוחים וישנו מעט דימום.
מה גורם לכך שהמצב שלהם משתפר ולאחר מכן שוב חוזר לעצמו(כואב קצת)?
למרות שלא חזרתי להרגליי הישנים ואני שומרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיקר...
ד''ר דוד נויפלד16/06/2009אופי היציאות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיסורהחנה13/06/2009
אני בת 46 סבלתי מכאבים עזים בזמן היציאות השתמשתי במחות לטחורים אך לא עזר לי.
בשבוע שעבר סוף סוף נגשתי לרופא כירוגית ולאחר בדיקה היא קבעה שיש לי פיסורה, קבלתי תרופה בשם ניפדיפין וגריגירים ליציאה קלה. עבר שבוע ועדיין יש לי כאבים נוראים לאחר יציאות ודימום הסבל נורא! האם יש טיפול להרגעת הסבל?
בתודה
חנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר מרט חייקין14/06/2009בנוסף, היתי ממליץ אמבטיות ישיבה עם מיים פושרים 3 פעמים ביום וגם לקחת כדורים להרגעת כאבים. שבוע ימים זה זמן קצר בשביל לדבר על הכשלון של טיפול שמרני. תמשיכי טיפול עוד שבועיים-שלושה ואז תבואי לביקורת אצל מומחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיסורהויקטור13/06/2009
שלום רב
התגלה אצלי פיסורה לפני כחודשיים ומאז אני מטפל עם ניפידיפין ושמנים(פראפין)..עבר חודש מאז השימוש בכלל התרופות ולא חל שיפור במצבי.האם חוץ מניתוח יש דרך אחרת לטיפול ולהחלמה מלאה???
אשמח לתשובה.
\* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר מרט חייקין13/06/2009ישנו גם טיפול (במרפאה) עם הזרקת בוטוקס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טחורים וריחותאורח11/06/2009
האם סביר להניח שטחורים (או בעיה אחרת באזור זה הגורמת לדימום) תגרום להפצת ריח לא נעים,ריח אזורי המורגש בחלל בו אני שוהה זמן ממושך (כמה שעות)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר מרט חייקין12/06/2009רק אם ישנו אבצס/פיסטולה/זיהום אחר .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אפשר להרפא מפיסורהעומר11/06/2009
שלום ,אני בת 45 וסובלת מטחורים במשך שנים רבות.לאחרונה עברתי ניתוח בשיטת האל דופלר ,ומאז אני סובלת גם מפיסורה.אני סובלת מכאבים וצריבה עזים שמשבשים את חיי.האם יתכן שהפיסורה היא תוצאה של הניתוח?והאם באמצעות טיפול שמרני משחות אמבטיות אוכל ותזונה ניתן להתגבר על פיסורה כך שלא תופיע לעולם,או שמא פיתחתי נטייה חדשה?
ד''ר מרט חייקין12/06/2009לא יכול להגיד האם זה קשור לניתוח כי בד"כ לא. אפשר להתגבר על זה עם טיפול שמרני אך ישנה נטיה לפיסורה לחזור במיוחד אם יציאות שלך לא יהיו מסודרות וסדירות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך בדיקותאייל11/06/2009
שלום ד"ר
תודה על התשובה,אך אולי לא הבנתי את המלצתך,דפקוגרפיה אני לא רוצה לעשות ואני רוצה לבחור בין us פרינאלי ומנומטריה למרות שהיא פולשנית אני אעשה אותה,האם us פרינאלי היא המלצתך לפי מה שכתבת?,תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר מרט חייקין11/06/2009כן, אם אתה לא רוצה בדיקה פולשנית תעשה פרינאל US (או DYNAMIC PELVIC MRI ).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקותאייל11/06/2009
שלום
אני חווה הפרעות בהתרוקנות כבר חצי שנה ז"א אני לא מצליח להתרוקן כליל בכל יציאה,אין לי עצירות,הייתי אצל רופאים בכירים אמרו לי לעשות אולטראסאונד פרינאלי ומנומטריה,אני החלטתי לעשות בדיקה אחת בגלל הקושי שלי לעשות את שניהם,רציתי לקבל ממך המלצה איזו בדיקה לעשות בשביל לקבל את התמונה הכי טובה לבירור הבעיה,אני יודע שבתור רופא זה קשה לבחור ותמליץ שלעשות את שניהם תתן תמונה מלאה יותר אך בכל מקרה אם אני חייב לבחור רק אחת על איזו תמליץ,אשמח לתשובה(וגם מפרוקטגרפיה אני נמנע),תודה.
ד''ר מרט חייקין11/06/2009אתה צודק שבדיקה אחת לא תתן את האבחנה מלאה. ממליץ לך דפקוגרפיה ואם אתה לא רוצה בדיקה פולשנית אז תעשה פרינאל US או DYNAMIC PELVIC MRI (כמובן במקומות שיודעים לעשות אותן).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יחסים לאחר ניתוחרונן10/06/2009
שלום. החבר שלי עבר שלשום ניתוח להסרת טחורים. רציתי לשאול מתי נוכל לחזור ולקיים יחסים אנאליים. האם הדבר תלוי רק בהרגשה שלו, או שיש פרק זמן שמומלץ לא לגעת באיזור? תודה.
הבהרה: מדובר בבן זוג קבוע, ואנו מקיימים יחסים ללא קונדום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר מרט חייקין10/06/2009עד ההחלמה מלאה שזה בד"כ חודש ימים (בשיטה רגילה של כריתת טחורים). אם הוא עבר ניתוח בעזרת מכשיר (PPH ) ישנה בעיה כלל כי ישנו קו צירקולרי של סיכות בפנים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבירור
רונן10/06/2009ראשית - תודה. אז יהיה עליו לברר מה בדיוק הפרוצדורה שהוא עבר. די מביך. כי הוא נשוי ...
אם לא, אני עשוי לגלות קעקוע בצורת סיכות על איבר המין שלי ... יהיה מעניין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד על הסיכות -
רונן10/06/2009האם מן האמירה שלך שזו 'בעיה' עלי להבין שהסיכות הללו נשארות שם לנצח נצחים?
אוי. זה יהיה גרוע מאד לשנינו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר מרט חייקין11/06/2009חלקן נופלות, אך רוב לא. אם הזמן רירית מכסה את הסיכות אך יכול להיות לא לגמרי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
רונן11/06/2009אני מודה לכבודו. אתעדכן, ואם תהיה שאלה, אשוב אליך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טחורים מדממים מאודרחל10/06/2009
אני בת 36, סובלת כ10 שנים מטחורים. בעבר עברתי קולנוסקופיה שגילתה גם טחורים פנימיים. מעולם לא נבדקתי אצל פרוקטולוג או כירורג. ישנן תקופות ארוכות ו"שקטות", וישנן מצבים שבמשך
3-4 ימים יופיעו דימומים חזקים עד כדי "סילוני דם" מפי הטבעת. בד"כ ללא טיפול מיוחד או בעזרת פתילות הכל עובר. האם אפשר להניח שהדימומים הם מהטחורים הפנימיים ולא מאיזשהו גידול סרטני במעי.
האם טיפול של רופא (קשירה או אחר) כואבים? והאם מומלץ לגשת לרופא כשכואב ומדמם או בתקופה "שקטה"?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קודם כל...
ד''ר דוד נויפלד10/06/2009צריך להבדק...רצוי ע"י פרוקטולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה
רחל10/06/2009תודה על ההתיחסות. האם חשוב ללכת לפרוקטולוג כאשר הטחורים "מודלקים", או שהוא יכול להתרשם גם כשאין דימום ואין נפיחות? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמן פראפיןחיים09/06/2009
מתי ניתן להפסיק לקחת שמן פראפין לאחר ניתוח לכריתת טחורים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמן...
ד''ר דוד נויפלד10/06/200910 ימים - שבועיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה/תרופה לטחורים
ו6512/06/2009שמן עץ התה האוסטרלי +קרח אחרי כול יציאה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזו איננה המלצה של הפורום!
ד''ר דוד נויפלד17/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טחורים וריצהשי09/06/2009
שלום
אני עושה פעילות גופנית - ריצה\משקולות, ומדי פעם יורד לי דם אחרי שאני מנגב, לכן עברתי לנגב שמגבונים לחים וזה עזר לי מאוד, כמעט ואין דם בכלל, מה יש לי ומה הפתרון והאם יש לזה כשר למאמץ גופני - ריצה ומשקולות
תודה
שי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יכול להיות...
ד''ר דוד נויפלד10/06/2009אבל יותר מתקבל על הדעת שזה קשור לדיאטה ולמאמץ בשירותים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)