מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דיאטה לפי סוג דםשרית18/06/2007
זה נכון שבעלי סוגי דם שונים צריכים לאכול מזונות אחרים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיאטה לפי סוג דם
ד''ר אשר וינדר18/06/2007אני חושש שאין כל אמת בשמועה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קוצר נשימהדנית16/06/2007
שלום רב,
אני בשבוע 17 להריון מטופלת בקלקסן 40מ"ג ליום עקב מות עובר שבוע 15 ובדיקות שהצביעו
על פקטור5 הטרוזיגוט.
כבר שבוע יש לי קוצר נשימה, לאו דוקא בעת מעמץ גופני.
אני מתאמצת לקבל אויר,ואף חשה מיחוש בחזה.
שאלתי,
האם יש קשר בין זריקות הקלקסן לקושי הנשימה?
איך אוכל לפתור את המצב?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קוצר נשימה
ד''ר אשר וינדר17/06/2007קוצר נשימה עלול להצביע על תופעה חמורה. אני מייעץ לך לפנות בהקדם לרופא משפחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרישה כתוצאה מנפילהאלה15/06/2007
לפני מספר חודשים נפלתי על היד נעשה לי שתף דם פנימי
הכאב עבר אך נשאר לי קרישה שהתעטפה ברירית
האם זה עובר עם הזמן או שזה ישאר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שטף דם
ד''ר אשר וינדר17/06/2007שטף דם בער הוא מצב טבעי שנגרם כתוצאה מחבלה. הדם שהצטבר בעור נספג תוך ימים עד שבועות (תלוי בגודל הדימום). במידה ועברו חודשים כדאי לפנות לרופא המשפחה שיבדוק מה הבעייה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאנה14/06/2007
באיזה מהמצבים תהיה עליה גדולה יותר של רטיקולוציטים, בדימום חיצוני או המוליזה?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המוליזה
ד''ר אשר וינדר15/06/2007תלוי בקצב הדימום או ההמוליזה. בדר"כ בהמוליזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם סמוינ14/06/2007
שלום רב
מה תקופה ארוכה מאוד, יש לי חוסר ברזל, המוגלובין נמוך מאוד.
נתבקשתי היום לאחר בדיקות שערכתי השבוע, לעשות בדיקת דם סמוי.
אפשר לקבל פרטים קצת על הבדיקה הנ"ל ובמה זה כרוך.
תודה מראש
נ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת דם סמוי
ד''ר אשר וינדר15/06/2007דימום מדרכי עיכול יכול להיות בכמות קטנה כך שלא רואים דם בצואה. הבדיקה בודקת דמם בכמות קטנה. חשוב להקפיד על כלכלה מתאימה לפני הבדיקה כדי לא תשובה חיובית למרות שאין דימום. בקש מהמעבדה הנחיות מדויקות ופעל לפיהן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם סמוינ14/06/2007
שלום רב
מה תקופה ארוכה מאוד, יש לי חוסר ברזל, המוגלובין נמוך מאוד.
נתבקשתי היום לאחר בדיקות שערכתי השבוע, לעשות בדיקת דם סמוי.
אפשר לקבל פרטים קצת על הבדיקה הנ"ל ובמה זה כרוך.
תודה מראש
נ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דם סמוי בצואה
ד''ר אשר וינדר17/06/2007בהחלט יתכן מצב של דימום קל מדרכי העיכול ולכן מבצעים בדיקה של דם סמוי בצואה. חשוב להקפיד על מזון מתאים לפני הבדיקה. עקוב אחרי ההוראות שקבלת בקופת החולים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי PLT.נעמה13/06/2007
שלום.
אמי בת 49 וסובלת מסחרחורות, ורטיגו, טנטון באוזניים.
בבדיקת הדם הראשונה לא הצליחו להגדיר מהם ערכי ה-PLT, כנראה מאד נמוכים, וגם בבדיקה השניה אחרי שבועיים. נכתבה הערה: PLT Clumps.
על מה זה עלול להצביע?
יש לציין ששאר הערכים בנורמה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר PLT Clumps
ד''ר אשר וינדר14/06/2007ספירת טסיות (תרומבוציטים, PLT) יכולה להיות בעייתית כשזו נעשת ע"י מכשיר אוטומטי. לעיתים הטסיות נדבקות במבחנה (לא בגוף), כך שהמכשיר לא מצליח לספור, אבל מזהה שיש בעייה. כדאי להתייעץ עם רופא משפחה לברור העניין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלובליןhgh13/06/2007
הגלובלין בבדיקה היה 13.7
נתבקשתי לעשות בדיקה נוספת כולל שתן מיוחד.כימיה ALBUMIN וGLOBULIN הכל יצא תקין מלבד IGA ו IGM בסטיה.
מה זה אומר ומה צריך להיות הצעד הבא??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלובלין
ד''ר אשר וינדר14/06/2007חלבונים מקבוצת הגלובולין הם רבים ושונים. לכן, כדי לדעת מה לעשות צריך לדעת למה נלקחה הבדיקה וקיום פרמטרים נוספים בבדיקות שונות. צריך להתייעץ עם רופא שיבחן העניין באופן מעמיק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רעלת הריון, HELLP ועודמרים12/06/2007
אני בת 34, בהריון בשבוע 10.
בהריוני הקודם, הייתי בת 28. הריון ראשון, תאומים. אחד התאומים סבל מעיכוב צמיחה קשה ביותר והפרעות בזרימת הדם בחבל הטבור. לבסוף יולדתי בשבוע 34, כששני הילדים בריאים.
רק לאחר ההריון התברר שלמרות שלא סבלתי מעלייה חריגה בלחץ הדם, הרי שהיו לי הרבה סימנים אחרים של רעלת ו/או HELLP: כאבים ברום הבטן, הקאות, עלייה בהמוגלובין, עלייה בתפקודי כבד (SGOT=60, ירידה בטסיות (עד 111,000), SGPT=52. חלבון בשתן לא נבדק.
בבדיקות קרישיות נמצא רק הומוזיגוט MTHFR.
בהתייעצות עם המטולוג נאמר לי בהריון הנוכחי לקחת חומצה פולית של לפחות 1 מ"ג וויטמין B12, ושאין הצדקה לקחת קלקסן או אספירין.
מה דעתך?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רעלת הריון, HELLP ועוד
ד''ר אשר וינדר13/06/2007סוגייה קשה מאוד מכיוון שאין מידע המבוסס על עובדות, כלומר מחקרים. מכיוון שכך קשה לייעץ בפורום ללא קבלת פרטים מלאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאנה11/06/2007
שלום,
באי ספיקה כליתית הטיפול הוא אריתרופואטין וברזל או רק אריתרופואטין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אריתרופואטין וברזל
ד''ר אשר וינדר13/06/2007באם יש תגובה מספקת לאריתרופואטין ניתן שלא להוסיף ברזל. אבל, יש נפרולוגים שמראש מוספים ברזל ואפילו תוך וורידי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פקקת ורידיםענבל08/06/2007
אני בת 27 ואחרי הלידה השניה לפני חצי שנה התגלה אצלי DVT טופלתי בלוקסין ובקומדין למשך שבועיים ואחר כך ועד היום אני ממשיכה עם קומדין 5 מ"ג שאלתי היא : אחרי כמה זמן הנפיחות ברגל אמורה לעבור
והאם גלולות למניעת הריון עלולות להיות מסוכנות גם אחרי הפסקת השימוש בקומדין
כמו כן ההמוגלובין שלי נמוך מאוד (8.9) ורופא המשפחה אומר שאי אפשר לקחת ברזל בצרוף הקומדין ושאולי נפסיק את הקומדין ונעבור לברזל
האם זה צעד נכון?
לתשובתך אודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פקקת ורידים
ד''ר אשר וינדר10/06/2007הנפיחות ברגל יכולה להמשך זמן רב, ולעיתים לא חולפת בגלל פגיעה בורידים. כדאי מאוד לגרוב גרב אלסטית מתאימה. טיפול הורמונלי כגון גלולות אינן מומלצות למי שסבל מ- DVT בגלל הסיכון הגבוה לחזרת המחלה. אני לא מכיר קשרבין תכשיר ברזל ולבין טיפול בקומדין. אין מניעה ליטול את שני התכשירים יחד. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סטודנטית לסיעודאנה06/06/2007
שלום,
מה זה בעצם APCR?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד שאלה...
אנה07/06/2007במקרה של pernishas anemia הטיפול בויטמין בי 12 יהיה לכל החיים?או שיש מצב להתאזנות מסוימת במהלך הטיפול?
תודה רבה מראש!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנמיה פרניציוזה
ד''ר אשר וינדר10/06/2007זוהי מחלה כרונית שבה הויטמין לא נספג ממערכת העיכול. לכן, הטיפול לכל החיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרישיות יתר והיריוןאיריס06/06/2007
אני בהיריון ואובחנה אצלי קרישיות יתר. תוכל בבקשה להסביר למה זה קורה ואם זה יכול לפגוע בעובר?
אני מודה לך מאוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרישיות יתר והיריון
ד''ר אשר וינדר14/06/2007הנושא הוא חדש בשדה הרפואה, ואין מספיק עדויות מבוססות לגבי הקשר בין המצבים השונים של קרישיות יתר לבין סיבוכי הריון. קרישיות יתר בנוייה ממצבים שונים. יש מצבים שבהחלט יכולים להיות בעלי השפעה על ההריון, והאחרים לא. לכן, חשוב להתייעץ בעניין עם המטולוג העוסק בקרישה - "קרישולוג" המבין בתחום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- B12יהל04/06/2007
בבדיקת דם התגלה אצלי מחסור ב-B12, מה זה אומר ומה ההשפעות של זה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר B12
ד''ר אשר וינדר04/06/2007מדובר בויטמין החיוני למרכיבים שונים בגוף. הבעייה ששיטות המדידה שלנו אינן מדויקות ולכן לא כל ערך נמוך מצביע על חוסר. כדאי להתייעץ עם המטולוג לגבי התוצאות והמשמעויות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמוש ממושך בברזלאתי02/06/2007
לוקחת כדורי ברזל כבר תקופה ארוכה בגלל פריטין נמוך-20
האם יש נזק לגוף בלקיחה ממושכת
נתונים נוספים
יhb=11.7
rbc-4.
hct-36.3
בת-63
בתודה אתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמוש ממושך בברזל
ד''ר אשר וינדר03/06/2007לא סביר שבמצב שלך יהיה נזק כי מחסני הברזל (פריטין) אינם גבוהים. השאלה האם יש צורך בשימוש בברזל. כדאי להתיעץ עם רופא משפחה האם כדאי להמשיך הטיפול לאור רמת המוגלובין סבירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)