מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לקחת או לא לקחת אספיריןיואל12/05/2007
אני חןלה לב לאחר ניתוח מעקפים ב 1994 ו לאחר מכן מספר צינטורים, ו עוד שני ארועים של אוטם ,יש לי גםכמה סטנטים. אני מעונין לעשות בדיקה של דם סמוי בצואה, בהוראות כתוב ש אני צריך להפסיק לקחת מדללי דם,אני לוקח אספירין, האם יכול אני להפסיק את האספירין ל מספר ימים, לצןרל הבקיקה הזו, ו אם כן איזה צעדים עלי לנקוט בזמן נזה? אני מנהל חיים רגילים עובד עבודה די קשה, 12 13 שעות ביממה, הולך בקגל, עושה מעט כושר
בתודה יואל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אספירין בעת בדיקת דם סמוי בצואה
ד''ר אשר וינדר13/05/2007בהיותך סובל ממחלת לב כלילית אתה צריך טיפול המשכי באספירין באופן חד משמעי. צריך להפסיק אספירין רק כשיש סיבה טובה. בדיקת דם סמוי בצואה היא לא סיבה מספיק טובה להפסיק הטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ITPלילך11/05/2007
שלום,
אימי אובחנה כחולת ITP. לאחר טיפול בסטרואידים שלא עזר החליטו לנתח אותה ולהוציא לה את הטחול. כיום לאחר הניתוח היא עדיין ממשיכה לקחת סטרואידים בכמות של 100מ"ג 3 פעמים ביום (עדיין בבית החולים) ונכות להיום מס' טסיות הדם עומד על 380,000. שאלותיי הן:
א. האם התוצאות תקינות?
ב. האם גם לאחר חזרתה הביתה היא תמשיך לקחת סטרואידים? עד מתי?
ג. מה קורה אם מס' הטסיות עדיין ממשיך להיות נמוך למרות הוצאת הטחול? מהו הטיפול המומלץ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כריתת טחול ב- ITP
ד''ר אשר וינדר13/05/2007כריתת טחול היא הליך מקובל ב- ITP שלא מגיב לסטרואידים. אני מתרשם שההליך הצליח ושהטיפול שאמא מקבלת הוא מתאים. בוודאי היא תקבל הנחיות לגבי ירידה הדרגתית במינון הסטרואידים. במידה ומספר הטסיות ירד שוב, ניתן לשקול טיפולים אחרים. כדאי שהמטולוג ישקול את הטיפול האפשרי לאחר שיבחן את פרטי המקרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בעיקבות צינתורדוד10/05/2007
עברתי צינתור ואני לוקח כדור 1 -PLAVIX ו-2 כדורים ביום סה"כ 200 מ"ג מסוג MICROPIRIN למשך חודש ואח"כ לרדת ל-100 מג ביום.
1. האם אני חייב לקחת כמות זו של 200 מג?
2.האם צריך לקחת כדורים ללחץ דם לאחר הצינתור?
3. האם יש חשש לפגיעה בכבד או כליות בצריכה של כדורים אלו?
4.האם אני צריך לקבל כדור למניעת בעיות אלו?
תודה,דוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוגדי טסיות בעקבות צינתור
ד''ר אשר וינדר11/05/2007לתכשירים נוגדי טסיות כגון PLAVIX ואספירין יש חשיבות רבה במחלת לב כלילית ובמיוחד לאחר צינתור לבבי. בהחלט מקובל לתת את שני התכשירים יחד לתקופת זמן מסוימת (מיקרופירין זה אספירין). לגבי מינון האספירין-ישנן מינונים שונים וכדאי ליטול במינון שהומלץ על ידי הקרדיולוג. יחסית שני התכשירים נחשבים בטוחים, אבל כמו לכל תרופה, גם להם יכול להיות תופעות לוואי. בעניין לחץ הדם- כדאי לעקוב אחרי הוראות המצנתר. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכשיר ביתי לקרישת דםשרון10/05/2007
דוקטור וינדר שלום,
אני צריכה לעשות בדיקת קרישת דם כל מספר ימים. הרופא המליץ על קניית מכשיר ביתי. רציתי לדעת אם מכשיר ביתי הוא מספיק טוב ואמין ואם יש מכשירים מסוימים שהם יותר אמינים מאחרים.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכשיר ביתי לקרישת דם
ד''ר אשר וינדר11/05/2007ניטור ערכי INR בעזרת מכשיר ביתי הוא בדרך כלל שיטה טובה. כמובן, צריך להיות משוכנעים שאת יודעת לתפעל נכון את המכשיר. כדאי גם לדעת מה הסיבה לטיפול שאת נוטלת כי ישנן מצבים שהמכשיר לא מתאים. ישנם בארץ 2 מכשירים. יש ביניהן הבדלים, אם כי מקובל ששניהם טובים. לא ברור לי מדוע את צריכה לעשות בדיקת דם כל מספר ימים! לרוב אני מסתפק בבדיקה אחת לחודש. יתכן שכדאי להיוועץ ברפוא מומחה במרפאה יעודית לקרישת הדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלי יש אותו
נעמי14/05/2007עשיתי בדיקה במעבדה ובמכשיר ויצא לי הפרש של 0.2
ברגע שעוברים למכשיר אז זה המדד ולא עושים בדיקת דם..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוספי מזון וקרישת דםחיה08/05/2007
שלום!
אני משתמשת בתוספי מזון בגלל כאבי פרקים וגידים-סובלת מפיברומיאלגיה.
לאחרונה היו לי 3 התפרצויות של שטף דם בעין (באותו מקום) ורופאת עיניים שללה בעיית עיניים.אינני סובלת מלחץ דם גבוה.
שאלתי היא הם יתכן שהתוספים משפיעים על קרישת הדם אצלי? אני משתמשת ב: וויטמין C (500 מ"ג ליום), אומגה 3, וויטמין E( 200-400 יחידות), קואנזים Q 10 וכן וויטמיני B ׁ(6,12,ח.פולית-להורדת הומוציסטאין)
תודה
חיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרישה ותוספי מזון
ד''ר אשר וינדר09/05/2007לתוספי מזון יכולה להיות השפעה על מנגנוני הקרישה. מבין התוספים שציינת, ידוע שלאומגה-3 יש השפעה לעיכוב פעולת טסיות. זה יכול להשפיע לכיוון של נטייה לדמם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צמחונותטלי08/05/2007
שלום. בתי בת ה-12 החליטה להיות צמחונית לפני מספר שבועות. אני מודאגת שההתפתחות שלה תפגע בשל כך, האם לצמחונות בגיל ההתבגרות יש השפעות מרחיקות לכת ואם כן, איזה תחליפים הולמים יש לאכילת בשר?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צמחונות והמטולוגיה
ד''ר אשר וינדר08/05/2007כעקרון אין בעייה רפואית במצחונות. אבל, יש מרכיב חיוני שאינו מסופק בכללכלה צמחונית - ויטמין B12. לכן, אנו ממליצים לכל המצחונים לקבל תוספת של ויטמין זה. חוסר בויטמין לאורך זמן יכול לגרום לנזקים חמורים. לגבי מצחונות בתקופת ההתבגרות - הידע שלי לא מספיק (אני רופא של מבוגרים) וכדאי לפנות לרופא ילדים העוסק בתחום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברזל ו-b12דנה06/05/2007
ד"ר וינדר שלום,
האם תוכל להסביר מה ההבדל בין b12 לברזל ומה מחסור בהם גורם? איך מטפלים במחסור כזה? אני סובלת מאנמיה מאז שאני זוכרת את עצמי ועדיין לא הצלחתי להבין מה גורם לאנמיה, b12 או ברזל, אשמח אם תוכל להסביר את הנושא.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברזל ו-b12
ד''ר אשר וינדר06/05/2007גם ברזל וגם ויטמין B12 הם מרכיבים חיוניים בבניית כדוריות דם אדומות. מחסור בהם גורם, קודם כל לאנמיה, אבל יכול לגרום לתופעות רבות אחרות. חייבים להגיע לאבחנה. האם חסר ברזל או האם חסר B12, ויש מצבים בהם שני המרכיבים חסרים. הטיפול הוא בדר"כ הבעייה הקלה. קודם כל - אבחנה. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאוד מופתע ומודאג?!אבי04/05/2007
נולד לי בת לפני כחודש ועקב דם נמוך 12 ביום השני ללידתה נעשה לה בדיקת G6PD ואכן הבדיקה העידה על חוסר באנזים הנ"ל .
וכמו כן אחרי חודש עשיתי אני ואשתי והבת השנייה בדיקות בקופ"ח והצביע גם על הבת השניה שיש לה חובר באנזים הנ"ל .
ואיך שמוצין בבדיקות הדם שצריך להיות בין 7 עד 21 .
אני 21.45 .
האם 8.55
הבת הגדולה בת שנתיים וחצי 2.47
הבת הקטנה בת 40 יום 0.95
אני מאוד מופתע מאיפה בא הדבר הזה .יש לצין שבמשפחה שלי ושל אשתי אכן לא הייה או לא יודעים שיש להם .
מבקש הסבר מידע כיוון והרגעה. {ומאוד מודה על כול שניה בזמן כבודך.}* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר G6PD
ד''ר אשר וינדר06/05/2007חוסר ב- G6PD הוא חוסר מאוד נפוץ באוכלוסיית העולם. זהו חלבון בעל תפקיד להגן על הכדוריות האדומות במצבים מסויימים. לרוב אין כל צורך בו ולכן אין שום בעייה רפואית. במצבים מסויימים כמו בזיהומים ובמיוחד בחשיפה לחומרים מסויימים כמו בעיקר תרופות נוצר "לחץ" על הכדוריות האדמות ובחוסר החלבון הן נהרסות יותר מהר. לכן, יש ליידע את רופא הילדים על קיום החסר והאחרון יקפיד על מתן תרופות מתאימות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוגדניםאפי03/05/2007
שלום ד"ר. אני בת 32. רופאת המשפחה שלי שלחה אותי לעשות בדיקות דם מקיפות מכיוון שהתלוננתי על עייפות, כאבי רגליים וקור נוראי. הבדיקות יצאו תקינות (אני לוקחת כבר 4 חודשים ויטמין B12, C, אומגה לאישה וכמוסות פרוביוטיקה). בדיקת הנוגדנים הראתה שה-IGA שלי היה 48 מה המשמעות? האם זה דורש טיפול ואילו השלכות יכולות להיות לזה? אציין שבבדיקת דם קודמת מלפני שש שנים, ה- IGA היה 69. שאר הנוגדנים בבדיקה האחרונה שעשיתי היו: IGG=779, IGM=210
אודה לתשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוגדנים
ד''ר אשר וינדר06/05/2007אני לא רואה קשר בין התלונות שלך לבין רמות הנוגדנים. רמת נוגדני IGA שלך נמוכות במקצת. לרוב זה ממצא חסר חשיבות. יתכן שיש מקום להמשך ברור אצל מומחה לאימונולוגיה/ראומטולוגיה אשר עוסק בנושאים כאלה. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עירויי ברזלא03/05/2007
אני חולת קוליטיס המאבדת דם דרך הצואה
בגלל אי ספיגה אני מקבלת עירוי ברזל
לפני שבועיים התחלתי את העירויי בקבלת 200 מג
והיום סיימתי 800 מג עירוי וונופר
ב19.4.07 עברתי בדיקת דם
המוגלובין 11.3
rbc 4.33
ברזל-12
טרנסיפירין-243
פריטין-7
היום לאחר שבועיים שבו קיבלתי סה"כ 600
ערכה הרופאה ספירת דם
המוגלובין 10.7
rbc 4.4
האם יש מקום לדאגה שלא נצפתה עליה ברמת ההמוגלובין ואף ירידה לאחר כשבועיים?
בכל מקרה אני עוברת בדיקה נוספת בעוד שבועיים האם זה זמן מספיק
לספיגת הברזל בגוף?
יש מצבים בהם ברזל לא נספג דרך עירוי?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עירוי ברזל
ד''ר אשר וינדר06/05/2007נראה לי שאת מקבלת טיפול כנדרש וצריכה להמשיכו תוך המעקב של הרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המוגלובין ללא שינוי גם עם טיפולאתי02/05/2007
שלום רב ומזל טוב לפתיחת הפורום
אימי בת 60 סובלת מיתר לחץ דם וסכרת לפניי 8 חודשים היה לה המוגלובין 8 אושפזה וקיבלה מנת דם ההמוגלןבין עלה לתקופה מסוימת ל10 ולאחר מספר שבועות ירד ל9 התחילה לקבל סלו פה שניי כדורים ביום
מזה 6 חודשים אך בבדיקות שנערכו אין שינוי וההמוגלובין נשאר 9
מה יכולה להיות הסיבה שההמוגלובין לא עלה כלל כל התקופה?
והאם יכול ה להיות הבעיה בגלל שאמא סובלת מלחץ ראתי של 70%?
בינתיים הופנתה להמטולוגיה
אשמח לקבל תשובה
והמון הצלחה בפורום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר תגובה לטיפול בברזל
ד''ר אשר וינדר06/05/2007מתן תכשיר ברזל עוזר כאשר קיים חוסר ברזל. לפי הסיפור כלל לא בטוח שמדובר בחוסר ברזל אשר גורם לאנמיה. בהחלט יש מקום להיוועץ עם המטולוג בעניין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר דםרונית01/05/2007
רציתי בבקשה לשאול מה יכולות להיות הסיבות ואילו בדיקות ראוי וצריך לבצע לאישה בת 72 אשר רמת ההמוגלובין יורדת לה לרמות נמוכות מאוד,
היא מקבלת ברזל דרך הוריד וזה עוזר לכמה חודשים ואז הסיפור חוזר שוב...
לדעתי יש צורך למצוא את הסיבה ולא רק לטפל בסימפטום.
מה דעתך?
(מראש אודה לתשובתך!)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר דם
ד''ר אשר וינדר02/05/2007אני מסכים לדעתך. באם מדובר באנמיה כתוצאה מחוסר ברזל, יש צורך לברר קודם כל מדוע את מאבדת ברזל. בדרך כלל איוד ברזל נובע מדימום כרוני סמוי מדרכי העיכול, אך יש גם סיבות נוספות. אני ממליץ לפנות לרופא משפחה לביצוע הערכה מחודשת. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורדת המוגלוביןענת שחם01/05/2007
שלום רב ד"ר וינדר. השאלה נוגעת לבתי בת ה-17. אנחנו מחפשים דרך להורדת ההמוגלובין ללא הקזות. בספירה התוצאה היתה 17.9 בוצעו בדיקות כלליות וברוך השם כל התוצאות שליליות. מה ניתן לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורדת המוגלובין
ד''ר אשר וינדר01/05/2007המוגלובין של 17.9 בבחורה בת 17 מצביע על בעייה רפואית. יש חובה לקבוע אבחנה ולהבין מדוע ההמוגלובין כל כך גבוה. בדיקות כלליות לא מספיקות. חייבים לפנות בהקדם להמטולוג. יש דרכים שונות להורדת ההמוגלובין. הדרך הנכונה תיבחר על ידי ההמטולוג. יתכן ויש צורך בהורדה מהירה של ההמוגלובין. במקרה כזה הקזה יכולה להיות הדרך המועדפת. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לימפוציטים נמוכיםרונית30/04/2007
בבדיקת דם כללית יצא הכל בתוך טווחי הנורמה, חוץ מלימפוציטים נמוכים - 19 כאשר טווח הנורמה רשום כ 22 עד 44. מה זה אומר? 2 נתונים נוספים: אני בהריון שבוע 15 ובמועד ביצוע הבדיקה הייתי חולה בשפעת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לימפוציטים נמוכים
ד''ר אשר וינדר01/05/2007ברכות על ההריון. סביר להניח שהממצא של "לימפוציטים נמוכים" הוא לא בעל משמעות. גם בהריון וגם בזמן מחלה זיהומית כגון שפעת יכולים להיות שינויים בספירת הדם במיוחד בספירה של התאים הלבנים. הלימפוציטים הם תת אוכלוסיה של התאים הלבנים. אני ממליץ להיוועץ ברופא המשפחה בנושא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)