מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מונוחנה30/05/2007
מה הסיבה שגם אחרי שבדיקות הדם מראות שהכל בסדר
המונו עבר, וגם תפקודי הכבד בסדר,
עדיין יש חולשה ועייפות?
האם יש דרך לקצר את זמן ההחלמה הזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מונו
ד''ר אשר וינדר01/06/2007אני מניח שאת מתכוונת למחלת המונו-נוקלאוזיס אשר ניגרמת ע"י נגיף EB. זוהי מחלה קלה אבל ממושכת והתחושות עשויות להמשך חודשים. נסי לחזור בהדרגה לפעילות חיים שיגרתית והמצב יחזור לאיטו לנורמלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
חנה03/06/2007EB זה המונו הלא זיהומי?
בכל אופן היה לי את המונו הלא זיהומי
יש לי תשובות (בדיקות הדם) שהכל בסדר כבר מלפני חודשים,
חזרתי לפעילות הרגילה
אבל אני לא מצליחה לעמוד בקצב
בגלל שאני מתעייפת מהר.
השאלה שלי כמה זמן זה יכול לקחת עד שהכל מסתדר?
ולמה אם הכל בסדר בבדיקות הדם העייפות עדיין נשארת?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמונו
ד''ר אשר וינדר04/06/2007לא מכיר שני סוגים. נגיף EB הוא מזהם שמדביק שיעור מאוד גבוה מהאנשים וגורם בין היתר למחלת המונונוקלאוזיס. זוהי מחלה בדר"כ לא קשה, אבל החזרה לשיגרה יכולה להמשך שבועות ואפילו חודשים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סלו פהחנה30/05/2007
מהם תופעות הלואי האפשריות של התרופה?
האם הרגשת דכדוך כללית או כבדות יכולה להיות אחת מהן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תכשיר ברזל-תופעות לוואי
ד''ר אשר וינדר30/05/2007לתכשירי ברזל יכולים להיות תופעות לוואי, רובן ללא משמעות רצינית. דכדוך וכבדות אינן תופעות שנגרנות ע"י תכשיר ברזל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
חנה30/05/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דםמינה29/05/2007
שלום רב
אני בת 52 בריאה לא נוטלת תרופות. בבדיקת דם שגרתית שעשיתי, תוצאות ה- WBC היו נמוכות מנורמה 3.9 מה שמעות תוצאות אלו.
האם זה מעיד על כשל המערכת החיסונית כגון איידס, סרטן או שזה יכול לנבוע מדברים יותר בנאלים.
אודה לתשובתך.מינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר WBC נמוך
ד''ר אשר וינדר30/05/2007WBC, ספירת תאי דם לבנים. הערך שנמצא אצלך הוא גבולי בלבד. לרוב זה ממצא חסר חשיבות. לעיתים יכול לנבוע מזיהום נגיפי או אחר. יש אנשים עם ערכים כאלה במשך שנים רבות. בהחלט כדאי להתייעץ עם רופא משפחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- DVT ברגל תחתונה - משך הטיפולאמיר29/05/2007
לרופא הנכבד שלום רב,
לפני כשבועיים ימים חזרתי מטיסה ארוכה
מיד לאחר הטיסה החלו כאבים ונפיחות הולכים וגוברים בשוק ימין. שאובחנו כDVT לאחר כשבוע (US לאחר יומיים ללא ממצאים, US חוזר לאחר שבוע אבחן DVT בשוק).
מזה כ5 ימים אני מטופל בקלוקסן + קומודין.
חלה הטבה נכרת - וכעת ללא כאבים ונפיחות.
שאלתי - מה משך הזמן המינימלי לטיפול בנוגדי קרישה? מתי מפסיקים את הטיפול?
האם יש צורך לבצע US נוסף?
רקע: בן 43, בריא בדכ, עם הסטוריה של טרומבוציטאופניה בגיל שנתיים כתופעת לוואי של סינטומצין
בתודה,
אמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר DVT אחרי טיסה
ד''ר אשר וינדר01/06/2007טיסה ממושכת מוכרת כגורם סיכוי להתפתחות פקקת ברגליים, DVT. אבל לאור גילך הצעיר אני מציע לבצע בדיקות דם לראות באם יש לך גורם סיכון נוסף. בעקבות התוצאות הייתי קובע מדיניות טיפול. בדרך-כלל לא צריך לבצע בדיקה חוזרת של US. אני לא מוצא קשר לתרומבוציטופניה שנמצאה בילדות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איבחון של ITPאליהו27/05/2007
שלום,
בילדותי (גיל 5) אובחנתי כסובל מ- ITP ואושפזתי מספר שבועות עקב דימום מהאף.
מאז אני בסה"כ אדם בריא.
לפני כשבוע (גיל 30) הושפזתי בבית חולים בעקבות דלקת בעין שהתפתח לדמום עם מחוסר חמור של טסיות כ- 3,000 .
טופלתי במשך 3 ימים באמצעות dexametazon ומצבי השתפר לכדי 235,000 טסיות.
כרגע נותנים לי כדור של פרימזון (20מג') שמאוד משפיע עליי אני מרגיש חלש והראייה שלי טיפה מטושטשת.
ראוי לציין שבדיקות העיניים תקינות.
רציתי לדעת האם טבעי להרגיש מטושטש בעקבות לקיחת התרופה פרימזון?
ומה אפשר לעשות על מנת לשפר את המצב ?
תודה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בפרדניזון ל- ITP
ד''ר אשר וינדר27/05/2007קרוב לוודאי שאתה נוטל טבליה פרדניזון (ולא פרימזון). זהו טיפול מקובל ב- ITP. הטיפול הזה יכול לגרום להפרעות ראייה בשימוש ממושך. לא נראה שמה שאתה חש כעת קשור לטיפול. אני ממליץ להתייעץ בנושא עם ההמטולוג המטפל בך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך.
אליהו27/05/2007תודה לך.
יום טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה דחוף לקנות מכשיר לקרשיות בדם?שושי24/05/2007
שלום
איכן אני משיגה קונה מכשיר למדידת קרשיות בדם?
דחוף מאד
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כשיר למדידת PT/INR
ד''ר אשר וינדר25/05/2007אני מניח שאת זקוקה למכשיר שמודד PT/INR כדי לנטר מטופל שנוטל תכשיר נוגד קרישה כגון קומדין. אם זה המכשיר הנדרש, אני מייעץ שלא לעשות קנייה ושימוש דחופים. כדאי לדעת שהמכשיר מתאים, כדאי לוודא שיודעים לתפעל, ורק אז להשתמש במכשיר. למיטב ידיעתי יש כעת 2 מכשירים בארץ, האחד של חברת מדטכניקה והשני של חברת דין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקודם כל תודה רבה עוד שאלה ??
שושי25/05/2007שלום רב
אחותי כן נוטלת קומדין יש לה טרומבוזה ברגל טופלה תקופה גם הקלקלסן היה סכנה ממש לחיים שלה הרופא ממליץ לעשות בדיקות דם לעיתים תקופות לראות עם רמת הדם לא דלילה או סמיכה וכך לעלות או להוריד מעת את מינון הקומדין אז אמרו שיש את המכשיר כזה
אנחנו מאד רוצים לרכוש אחד
האם יש לך את הטלפון של החברות אללו שרשמתה לי חברת מדטכניקה, וחברת דין.
למה גם רשמת לגבי התפעול שלו ? למה קשה לתפעל את המכשיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמכשיר ידני
ד''ר אשר וינדר27/05/2007אין לי קשר מסחרי עם החברות, אבל תוכלי למצוא כתובתם בקלות באמצעים מקובלים. לא קשה לתפעל המכשיר. צריך לדעת לתפעל אותו נכון כדי לסמוך עליו ולא לעשות טעויות שעלולות להיות מסוכנות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמכירה מכשיר CoaguCheck S מבית רוש
אבי18/07/2007קרן שלום!
אם את עדיין מעוניינת לרכוש מכשיר לניטור קרישיות הדם- אני מוכר אחד כזה (כנ"ל).
המכשיר היה שייך לאימי ז"ל, שהשתמשה בו רק פעמיים.
עם המכשיר יינתנו מתנה 6 מקלות בדיקה (עלות כל מקל- 30 ש"ח)
לפרטים נוספים, אנא פני לאבי, בסלולרי 054-2392013.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברזלאורטל23/05/2007
שלום,
לאבי הומוגלובין, ברזל(25) וכדוריות דם נמוכות מהנורמה, לעומת זאת הפרטין(ferritin) גבוה מהנורמה, על אילו בעיות זה מצביע? האם עליו לקחת כדורי ברזל במצב זה?
תודה מראש וברכת חג שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברזל נמוך ופריטין גבוה
ד''ר אשר וינדר24/05/2007לו החיים היו פשוטים יותר היינו יכולים לתת טיפול דרך האינטרנט. אבל הם לא פשוטים. פריטין יכול להיות גבוה גם בחוסר ברזל בגלל מצב של דלקת. לעומת זאת, ברזל יכול להיות נמוך לא בגלל חוסר ברזל, אלא בגלל מחלה כרונית. לכן, צריך לבחון את המצב לפרטיו ולהחליט באם מדובר בחוסר ברזל. לעיתים חשוב יותר למצוא את הסיבה לחוסר הברזל מאשר לטפל בתוספת ברזל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המוגלוביןנועה21/05/2007
מה יכולה להיות הבעיה שההמוגלובין שלי נמוך 11.8 . הB - 12 והחומצה הפולית תקיניים. לקחתי כדורי ברזל במשך שנה ואין כל שינוי. רופא המשפחה טוען ש יכול להיות שהברזל אינו נספג. הוא מתלבט אם לשלוח אותי לעוד בדיקות. מה עליי לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המוגלובין נמוך.
ד''ר אשר וינדר21/05/2007האם באמת ההמוגלובין נמוך? קרוב לוודאי שלא. לנשים יש המוגלובין נמוך יותר מגברים ורמת המוגלובין כזו יכולה להיות תקינה עבוריך. צריך לבחון מה היו הספירות למשך זמן ארוך, ורק אם היה שינוי משמעותי כדאי לנסות ולבדוק. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה גנטיתעלינה20/05/2007
שלום, אני בהריון ורציתי לעשות בדיקת גנטית לתלסמיה. הרופא טען שאין צורך בגלל שרמת ההמוגלובין שלי תקינה - האם זה קשור? בנוסף, האם רצוי במצבי לעשות בדיקת דם לקרישיות הדם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות גנטיות
ד''ר אשר וינדר20/05/2007יש צורך לעשות בדיקות גנטיות רק עם יש חשד למחלה. אם ההמוגלובין שלך תקין, קרוב לוודאי שאין לך תלסמיה. ולמה יש חשד לבעייה של קרישיות??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צום ובדיקת קרישיותעירית17/05/2007
שלום לד"ר,
בהמשך לשאלתי הקודמת ,
קיבלתי היום תשובה שמאחר ובדיקת ה-APCR שלי יצאה תקינה ,
לא מבצעים את בדיקת פקטור V עצמו.
מאחר ולאבא שלי ולאחותי יש את פקטור V הטרוזיגוטי, האם עליי להסתפק בתוצאות בדיקה זו או שעליי להתעקש שיבצעו גם את בדיקת הפקטור עצמו?
שוב תודה רבה,
עירית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר APCR
ד''ר אשר וינדר17/05/2007הסיכוי שאת בעלת פקטור 5 מסוג ליידן בנוכחות APCR תקין הוא נמוך מאוד. לכן, בהחלט הגיוני שלא בוצעה הבדיקה הגנטית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צום ובדיקת קרישיותעירית16/05/2007
שלום לד"ר,
נשלחתי לבדיקת קרישיות (Factor V Leiden) מאחר ולאחותי ולאבי התגלתה בעיה זו.
בבוקר הבדיקה נטלתי כדור חומצה פולית 5mg וכדור Omepradex 40mg ושתיתי חצי כוס דיאט קולה- מלבד כך הייתי בצום 8 שעות .
האם נטילת התרופות+השתיה עלולים לשבש את תוצאות הבדיקה?
(בינתיים קיבלתי תשובות תקינות לבדיקות PT,PTT,INR,APCR)
תודה מראש,
עירית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צום ובדיקת קרישיות
ד''ר אשר וינדר17/05/2007אין כל הפרעה לבדיקת Factor V Leiden אם אוכלים או נוטלים תרופות לפני כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אספירין וויטמיניםבלה16/05/2007
שלום רב,
אני חולת לב ולוקחת אספירין. אני לוקחת גם ויטמינים שונים. לאחרונה שמעתי ששילוב בין אספירין וויטמינים יכול להיות מסוכן. האם יש אמת בכך? אם כן, היכן אוכל למצוא רשימה של חומרים שאסור לצרוך עם אספירין?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אספירין וויטמינים
ד''ר אשר וינדר16/05/2007ספירין נחשהת כתרופה יחיסית בטוחה וכמעט שאין שילובים עם תרופות העשויים לגרום לבעיות איתה. אבל, בהחלט ישנן תרופות ותוספי מזון שיכולים לפעול בדומה לאספירין, כלומר להגביר נטייה לדימומים. לכן, אני ממליץ להתייעץ עם רופא משפחה בעניין שילוב של אספירין עם תרופות/תוספי מזון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות קרישיות בזמן נטילת קומדיןנעמי14/05/2007
שלום רב,
לפני חצי שנה ילדתי בניתוח קיסרי, וחודש לאחר הניתוח גילו אצלי קרישי גם בריאות,
מאז אני מטופלת בקומדין.
קיבלתי לעשות את הבדיקות קרישיות הבאות (ליד הבדיקות אני רושמת את התוצאות)
ANTINUCLEAR Ab בספק
ANTI CARDIOLIPIN IgM שלילי
ANTI CARDIOLIPIN IgG עקבות
PT-SEC 20.3
PT % 28
PT-INR 2.64
APTT-sec 39.1
APTT-R1.25
FIBRINOGEN CALCU 528
ANTITHROMBIN-III 101
HOMOCYSTEIN 5.5
השאלות שלי
האם הקומדין משפיע באיזהשהי צורה על התוצאות ?
האם בגמר הקומדין אני אצטרך שוב לחזור על הבדיקות האלה?
האם יש עוד בדיקות שאני אצטרך לעשות אחרי שאני אסיים את הקומדין? או שאפשר כבר עכשיו לראות האם יש לי נטיה או לא...
תודה ויום נפלא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות לקרישיות בזמן נטילת קומדין
ד''ר אשר וינדר15/05/2007התבקשת לבצע בדיקות כדי לבחון באם יש נטייה לקרישיות. הבדיקות שבצעת הם רק חלק מהבדיקות שצריך לבצע. הבדיקות שבצעת אינן מושפעות מהטיפול בקומדין, פרט, כמובן, ל- PT/INR. כדאי להשלים את הבדיקות ולהתייעץ עם מומחה קרישה. רק בדיקות PROTEIN S ו- PROTEIN C לא כדאי לבצע בזמן טיפול בקומדין. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ROSAI DORFMANad_tal14/05/2007
שלום,
לחבר שלי בן 24 התגלה נגע עורי. לאחר שמשחה אנטיביוטית לא עזרה, שלחו לביופסיה. היום הגיעו התוצאות ואיבחנו אצלו את מחלת ROSAI DORFMAN.
היתי שמחה לקבל מידע נוסף על המחלה הכולל האם הנגעים האלה חולפים ועלולים לחזור, האם יכולים להופיע במקומות נוספים, מה הסיכונים ועוד.
תודה מראש,
עדי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ROSAI DORFMAN
ד''ר אשר וינדר15/05/2007מחלת ROSAI DORFMAN היא מחלה נדירה ולמעשה מעולם לא טיפלתי במחלה. הגורם למחלה לא ידוע ומהלכה משתנה ממטופל אחד לאחר. יש מיקרים שהתופעות חולפות ללא טיפול ויש מיקרים שהתופעות חוזרות. בגלל נדירות המחלה כדאי לוודא שהביופסיה נבדקה על-ידי פתולוג מנוסה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות ודםדלית14/05/2007
שלום. הבנתי שבין הסכנות שיש בגלולות נגד הריון יש גם סכנה לבעיות בקרישת הדם. האם זה נכון? אם כן, מה קורה בדיוק?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות וקרישה
ד''ר אשר וינדר14/05/2007לגלולות כמו לכל טיפול הורמונלי יש השפעה על מערכות שונות ובהחלט יש השפעה על מערכת הקרישה. טיפול הורמונלי גורם לנטייה לקרישה. האם זה אומר שלא צריך להשתמש בגלולות? בוודאי שלא. צריל לשקול כל מיקרה באופן פרטני. לרוב, בנשים צעירות ללא מחלות שיעור הסיבוכים הצפוי מגלולות הוא נמוך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)