מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ערכי Plt נמוכיםל09/07/2007
שלום רב.
בספירת דם שביצעתי לפני מספר ימים התקבל ערך נמוך של טסיות דם - 106 K/uL.
מזה שלושה חודשים אני מטופל בעקבות כלימידיה (ייתכן ונדבקתי כבר לפני כחצי שנה). נטלתי מינוציקלין במינון של כדור 100mg ליום במשך כמעט חודש (עם הפסקה קצרה באמצע) ולאחר שבוע לקחתי במשך שבוע נוסף ציפרודקס במינון של שני כדורי 500mg ליום. את הטיפול הפסקתי לפני שבועיים אולם ככל הנראה המחלה לא עברה ואני ממתין לתוצאות בדיקת PCR להמשך טיפול.
כמו כן (ייתכן ופרטים אלו אינם רלוונטיים) יש לי דלקת עיניים קלה והופיעו לי 3 אפטות בו-זמנית (אפטות בפה יש לי כבר בערך שנתיים, אבל הפעם הופיעו לי 3 יחד שזה דיי יוצא דופן).
רופא המשפחה אמר לי שהיה לי ערך נמוך של טסיות כבר בעבר (הוא לא ציין מתי, ייתכן ולפני שנה וחצי כאשר חליתי במחלת הנשיקה)
מספר שאלות:
1) האם הערך הלא נורמאלי של הטסיות הוא מדאיג? האם ייתכן והוא מעיד על מחלה קשה או שמא אם היה מדובר במשהו חמור הוא היה מתבטא באי תקינות של ערכים נוספים?
2) האם יש צורך בבירור נוסף מלבד ספירת דם נוספת שרופא המשפחה ביקש שאני אבצע בעוד חודש?
3) האם ייתכן שהגורם לערך הנמוך הוא נטילת האנטיביוטיקות הממושכת או האם ייתכן שזה עקב מחלת הכלמידיה?
4) האם יש צורך בלקיחת תוסף תזונה דוגמת ברזל?
5) אם יתברר שעדיין יש לי כלמידיה, האם יהיה מותר לי לקחת את הטיפול הרצוי (כנראה דוקסילין) על אף הערך הנמוך או שאין קשר?
אני רושם תגובה להודעה זו בה אני מצרף את בדיקת הדם כולה (אציין שמספר הכדוריות האדומות גם הוא נמוך במקצת וכן קיים ערך גבוה של Uric Acid)
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאת בדיקות דם
ל09/07/2007Complete Blood Count
WBC 4.67 K/uL 4-11 (*........)
RBC 4.63 M/uL 4.7-6 *(.........)
HGB 14.3 g/dL 13.5-18 (.*.......)
HCT 41.9 % 40-52 (*........)
MCV 90.5 fL 78-100 (....*....)
MCH 30.9 pg 27-34 (....*....)
MCHC 34.1 g/dL 32-37 (...*.....)
PLT 106 K/uL 140-430 *(.........)
RDW-SD 40.3 fL
RDW-CV 11.9 % 11.5-15 (*........)
PDW 11.9 fL 9-17 (..*......)
MPV 10.8 fL 7.8-12 (.....*...)
P-LCR 30.1 %
Differential
Neutrophils % 62.5 % 37-70 (......*..)
Lymphocytes % 29.6 % 20-45 (..*......)
Monocytes % 6.2 % 1-10 (....*....)
Eosinophils % 1.5 % 0-7 (.*.......)
Basophils % 0.2 % 0-2 (*........)
Neutrophils 2.92 K/uL 1.5-7.7 (.*.......)
Lymphocytes 1.38 K/uL 1-3.5 (*........)
Monocytes 0.29 K/uL 0.1-1 (.*.......)
Eosinophils 0.07 K/uL 0-0.7 (*........)
Basophils 0.01 K/uL 0-0.2 (*........)
Coagulation Tests
PT (sec) 10.0 sec 9.2-12.3 (.*.......)
PT (INR) 1.01 INR 0.86-1.1 (.....*...)
APTT 24.0 sec 22.6-30.7 (.*.......)
Biochemistry
Sodium 142.8 mmol/L 133-145 (......*..)
Potassium 4.0 mmol/L 3.7-5.5 (.*.......)
Chloride 101.5 mmol/L 96-108 (...*.....)
Calcium 9.2 mg/dL 8.2-10.7 (...*.....)
Phosphorus 3.3 mg/dL 2.7-4.5 (..*......)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות בדיקת דם - המשך
ל09/07/2007Phosphorus 3.3 mg/dL 2.7-4.5 (..*......)
Urea 28.6 mg/dL 10-50 (...*.....)
Creatinine 1.1 mg/dL 0.5-1.2 (.......*.)
Uric Acid 7.32 mg/dL 3.4-7 (.........)*
AST(GOT) 20 U/L 15-40 (.*.......)
ALT(GPT) 18 U/L 4-41 (..*......)
Alkaline Phosph. 76 U/L
Ref. values: 40-129 U/L
Bilirubin, Total 1.37 mg/dL 0.1-1 (.........)*
GGT 19.4 U/L 10-71 (*........)
13.06.06-ערכי הייחוס שונו ב
Total Protein 7.44 g/dL 6.6-8.7 (...*.....)
Albumin 4.7 g/dL 3.4-4.8 (.......*.)
Globulin 2.79 g/dL
Cholesterol,Total 154.0 mg/dL 107-200 (....*....)
Triglycerides 112.1 mg/dL 3-200 (....*....)
HDL Cholesterol 33 mg/dL 35-55 *(.........)
LDL Cholesterol 99 mg/dL
Expected values
Desirable: <130 mg/dL
Moderate high : 130-160 mg/dL
High : >160 mg/dL
Endocrinology
----------------------
TSH 1.99 mIU/L 0.35-4.94 (..*......)
Urine analysis
----------------------
Glucose NEGATIVE mg/dL
Ketones NEGATIVE mg/dL
Protein NEGATIVE mg/dL
RBCs NEGATIVE
WBCs NEGATIVE
Nitrite NEGATIVE
pH 6.0
Urobilinogen 0.2 mg/dL
Bilirubin NEGATIVE
Specific gravity 1.021 1.003-1.03 (.....*...)
----------------------* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות בדיקת דם
ד''ר אשר וינדר15/07/2007מה השאלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספירה גבוהה של כדוריות דם אדומותרוני09/07/2007
שלום,
בספירת דם שגרתית נמצאה ספירת RBC (כדוריות דם אדומות) 5.75 כאשר המקסימום התקין הוא 5.6 . ההמוגלובין גבוה אך עדיין בגבול הנורמה (17.1). כל שאר הערכים, כולל ההמאטוקריט, לוחיות הדם, וכיו"ב בתחום הנורמה, אך גם ההמאטוקריט קרוב לגבול העליון (48.4).
אני לא סימפטומטי, להוציא אולי מעט עקצוץ ואדמומיות בעור (עשוי להיות גם מקרי).
רופא המשפחה לא מוצא אינדיקציה לשום מחלה, כיוון שכל שאר הערכים תקינים, ובפרט הלויקוציטים ולוחיות הדם.
ראוי לציון שגם ה-ALT נמצא גבוה מעט מהנורמה (40( בעוד שבעבר היה תמיד תקין (להוציא תקופה קצרה של מחלה).
קראתי במאמר ומצאתי שהממצא עלול להתאים ל-PV (Polycythemia Vera( ,
(secondary Polycythemia), ועדיף לעשות בדיקות נוספות ע"מ לשלול זאת בוודאות.
מה דעתך?
בתודה
רוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספירה גבוהה של כדוריות דם אדומות
ד''ר אשר וינדר15/07/2007בהחלט, מספר גבוה של כדוריות דם אדומות יכול לרמז על בעייה רפואית. סביר יותר להניח שרופא המשפחה שלך צודק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות קרישיות יתר לקראת סוף הריוןאריאלה08/07/2007
שלום.
אני נמצאת לקראת סוף ההריון (שבוע 36) ונשלחתי לבדיקות קרישיות יתר עקב תופעת נימול בפנים שאני חווה בחודשיים האחרונים.
התוצאות תקינות פרט לערכים הבאים:
ערך FACTOR VIII גבוה מערך הנורמה (252.5)
ערך PROTEIN S FREE גבולי (57)
(בהערות נרשם - ייתכן עקב הריון)
ערך FIBRINOGEN גבולי (437)
שאלתי - האם היית ממליץ לנקוט בפעולה כלשהי סמוך ללידה? (זריקת קלקסן)
בתודה,
אריאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות קרישיות יתר לקראת סוף הריון
ד''ר אשר וינדר15/07/2007כל ה"הפרעות" שציינת אופיניות להריון ואינם יכולות להצביע על מצב לא תקין. לכן, כדי לתת לך המלצה מושכלת צריך לשמוע ולהבין את הבעייה וגורמי רקע באופן יותר נרחב. ממליץ על פנייה לקרישולוג (המטולוג המומחה בקרישה) מתאים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Hypocupremia + Hyperbilirubinemiaרועי07/07/2007
ד"ר שלום,
אני בן26 , בריא בד"כ. לא מעשן/שותה. בשל תחושה כללית של עייפות מזה מס' חודשים, עברתי בדיקת דם. נמצאה רמה גבוהה מהנורמה של בילורבין : רמה כללית של 4.5 מ"ג, עם בילירובין מצומד בערך של 0.5 מ"ג/דל ובילירובין לא מצומד 4.1 מ"ג/דל. ערכי טרנאמינזות ולאלקליין פוספטאז תקינים. אלבומין ופריטין תקינים גם כן.
כמו כן נימצא ערך מעט נמוך מהנורמה של נחושת (copper) - ערך של 58 מיקרוגר'/דל. (נורמה היא מ-65 ועד 165 mcg/dl). יש לציין שהערך הערך המעט נמוך של הנחושת חוזר ב-3 בדיקות מ2004,2005,2007 - עם ערכים של 58,59,56. במקור הבדיקה בוצעה בכלל בקשר לנשירת שיער, אבל הרופא שלח אחר כך עוד פעם. בהקשר לבילירובין יש גם לציין שבבדיקות משנים קודמות הוא היה מעט גבוה - נבדק בעת מחלת חום, ואז היה רמה מעט יותר נמוכה של 3.7 מ"ג /דל- ואז הועלה אולי חשד לג'ילברט.
שאלותי הן:1. ממה יכולה להיגרם רמת הנחושת המעט נמוכה? האם נראה לך סביר שזה קשר לבעייה בספיגה (התזונה שלי דווקא מאוזנת), או אולי אחר?
2. האם ברמת הנחושת הנוכחית מצריך בירור נוסף כלשהו (צרולופלסמין לא נבדק אגב).?
3.האם היפרבילירובנימיה ללא עלייה באנזימי כבד היא מתאימה לג'ילברט?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Hypocupremia + Hyperbilirubinemia
ד''ר אשר וינדר15/07/2007ערכי הבילירובין מתאימים לתופעת גילברט. בעניין הנחושת-לא מבין מדוע נבדקה רמתה ואין לי ידע מספיק ליעץ בנושא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- wbc נמוךרויטל03/07/2007
שלום,
בבדיקת דם שגרתית שעשיתי תוצאות הWBC היו נמוכות מהנורמה 3.6 וכן מספר הנויטרופילים{NEUT.abs 1/6 k/ml /NEUT % 44.30}
CRP TSH HB V12 הינם בגדר הנורמה.
יש לציין שאני לאחר דיאטה{על דעת עצמי} שבמהלכה הורדתי כ15 קילו {תזונה לקויה}.
מה מעידה ספירת תאי הדם בלבנים?
אודה לתשובתך רויטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר wbc נמוך
ד''ר אשר וינדר15/07/2007ישל נאוטרופניה (ירידה במספר תאי דם לבנים מסוג נויטרופילים) קלה. זהו בדרך כלל ממצא ללא חשיבות מעשית. אבל, צריך לבצע בדיקה חוזרת ולקבל חוות דעת רפואית מסודרת, כי "בדרך כלל" זה לא תמיד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם קומדין שנוטל האב מסכן הריון?סיון02/07/2007
בן זוגי, בן 28. סובל מ DVT ותסחיף ריאה. מטופל בקומדין למעלה משנה, ויאלץ להשתמש במדללי דם כל חייו. אנו מעוניינים להכנס להריון, האם קיים סיכון כל שהוא, הן באיכות הזרע, בנסיון להרות ובבריאות העובר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם קומדין שנוטל האב מסכן הריון?
ד''ר אשר וינדר15/07/2007סוגייה מעניינת. מעולם לא נשאלתי בנושא. קרוב לוודאי שאין השפעה של קומדין על איכות הזרע. יתכן שכדאי לבקש עצת מומחים לפריון הגבר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפקודי קרישה לפני ניתוחרותם01/07/2007
אני בת 27 לפני ניתוח להוצאת שקדים. עשיתי בדיקות דם ובתפקודי קרישה יצאו הערכים הבאים, יש לציין שנבדקתי פעמיים.חשוב לי לומר שאני נוטלת אנטיביטיקה ממרץ בשל חיידק סטרפטקוקוס שחוזר,לאחרונה רק קלינדמיצין מחסל אותי ואני נוטלת אותו כבר פעם 2.
PT-69%
INR-1.4
APPT-32.2
המנתח אמר לי שעליי לגשת להמטולוג על מנת לבדוק את נושא קרישת הדם ושהוא לא מנתח אותי ככה.
אודה לך אם תוכל לומר לי מה פירוש ערכים אילו ומה הם אומרים.
תודה רבה
רותם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפקודי קרישה לפני ניתוח
ד''ר אשר וינדר15/07/2007ערכים אלה מבטאים את זמן קרישת דמך במבחנה כתוצאה מגירויי שונים. הערכים שלך הם כמעט ותקינים וקרוב לוודאי שאין לך הפרעה בעלת חשיבות מעשית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם ערכי HYPOגלית30/06/2007
אתמול קיבלתי תוצאות של בדיקת דם בה נתגלו ערכי HYPO 16.6 כאשר הנורמל הוא בין 0.0 - 6.0 האם אפשר לקבל הסבר , מה זה אומר, תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערכי HYPO
ד''ר אשר וינדר01/07/2007בספירת הדם השיגרתית המכשיר האוטומטי המבצע את הבדיקה פולט נתונים רבים. חלקם חשובים וחלקם לא. לא יכול להתיחס רק למרכיב אחד. צריך לדעת את כל פרטי הספירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת דםא27/06/2007
בן 35, בריא לחלוטין
בזמן האחרון חולשה וקצת סחרחורת, כפות ידיים נרדמות
בדיקת דם: הערכים הנמוכים baso 0.0, lus 0, macro% 0.2,micro% 0.0,hyper% 1.0,micro%hypo% 1.1
והיחיד הגבוה: bilirubin total 1.48
מה דעתך? האם יש קשר בין התוצאות להרגשה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערכים נמוכים
ד''ר אשר וינדר28/06/2007הערכים שציינת רובם חסרי ערך. אין מספיק מידע לראות אם יש לך בעייה. כדאי לפנות לרופא משפחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום ממושךהילית26/06/2007
בתי מדממת הרבה כשהיא נפצעת, בסופו של דבר הדימום עוצר, אבל זה לוקח הרבה זמן ולפעמים ממשיך לרדת דם כמה דקות אחרי שזה הפסיק. אודה לך אם תוכל לכתוב מה דעתך על מצב זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום ממושך
ד''ר אשר וינדר28/06/2007בדרך כלל הדימום "הממושך" נמצא במסגרת הנורמלי. אבל בהחלט יש מקום לבחון זאת, שכן הפרעה בטסיות הדם והפרעות אחרות יכולות להביע לדימום ממושך. כדאי לפנות להמטולוג העוסק בקרישה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחסור בפקטור 7 ברמה של [כ- % 43 ]
אסתר26/07/2007לאחרונה חלה הרעה בערכי פקטור 7 שלי בהשוואה לנתוני הבדיקה הקודמת [הנתון הממופיע בכותרת נכון ל-2005] .
שאלותי :
א. מהן הסיבות האפשריות להרעה?
ב. האם ניתן וצריך לאזן את מציאות המחסור בפקטור 7 ?
ג .האם בנמצא טיפול תרופתי כרוני ?
ד. האם מציאות "גרעונית" שכזו מסכנת אותי ברמת היום יום ?
ה. אני נאלצת לעבור עקירת שן , מהם המהלכים הנדרשים הרצויים ?
ו. כיצד ניתן לאזן את עצמי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוסר בפקטור VII
ד''ר אשר וינדר29/07/2007רמה נמוכה של פקטור VII הוא מצב לא נדיר. לרוב זה מצב מולד ולכן רמת הפקטור נשארת די קבועה (עם סטיות עקב הבדיקה במעבדה). כדי לדעת כיצד להתיחס למצב במיוחד באפשרות של הליכים חודרניים כגון עקירת שיניים לא מספיק לדעת רק את רמת פקטור VII. כדאי לפנות להמטולוג המומחה בקרישה כדי לקבל יעוץ מקיף בנושא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שטפי דםלירז24/06/2007
בזמן האחרון מופיעים לי הרבה שטפי דם על הרגליים, לא כואב לי ואני לא זוכרת שנתקלתי במשהו, ממה זה יכול לקרות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שטפי דם על הרגליים
ד''ר אשר וינדר25/06/2007אבחנה המבדלת היא רחבה. יתכן שממצא חסר כל חשיבות, יתכן שהדימומים קשורים לתרופה, אפילו כזו כנגד כאב ראש, אך יתכן שזה מצביע על מצב יותר משמעותי. ממליץ לך לפנות לרופא משפחה ולהבדק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרישת דם וגלולותריקי21/06/2007
אני מכירה מישהי שהפסיקה לקחת גלולות בגלל שהיתה לה קרישת דם. לא הבנתי בדיוק מה זה אומר וגם אני לוקחת גלולות, תוכל בבקשה להסביר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרישת דם וגלולות
ד''ר אשר וינדר25/06/2007גלולות למניעת הריון הן למעשה טיפול בהורמונים. אחת מתופעות הלוואי של הטיפול הוא שכיחות מוגברת של פקקת (תרומבוזה) של ורידים. השאלה היא מה זה שכיחות מוגברת. זה תלוי בגורמי הסיכון של חברתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה קטנהדניאלה 2519/06/2007
עשיתי ספירת דם ובערך שנקרא LEFT SHIFT שהטווח הוא 0-2 אצלי זה 3 מה זה אומר ? כיוון שכל שאר הבדיקה נמצאת בנורמה מלבד ה B12
אשמח לתשובה ,
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר LEFT SHIFT
ד''ר אשר וינדר25/06/2007תשובה קטנה לשאלה קטנה - אין לי מושג למה את (או המעבדה) מתכוונת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום רב!
משה30/06/2007גם לי יש בדיוק את אותה תוצאת דם כמוך, וגם אותה שאלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיזו מין תשובה זו
ד30/07/2007יש בדיקה כזו - LEFT SHIFT
גם לי עשו אותה עכשיו
(יכול להיות שהיא קשורה ל G6PD?)
איך יכולה להיות תשובה של מומחה לדם "אין לי מושג למה את מתכוונת"?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהLEFT SHIFT
ד''ר אשר וינדר30/07/2007שלום ד'. קראת נכון את דברי. תשובת ס"ד ניתנת ע"י מיכשור אוטומטי ש המעבדה. קיימים מכשירים שונים במעבדות שונות. רופא טוב יודע על מה להסתכל בתוצאות הבדיקות, ויודע מה חשוב ומה לא. כמו כן הוא מכיר את החולשות של המיכשור האוטומטי ומתיחס בהתאם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם אצלי left-shift=3
אלון26/07/2007האם כעת יש לך מושג מה זה אומר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא יודע אם אני בפורום הנכון, אבל...הר נבו19/06/2007
יש לי איזו בעיה שיתכן וקשורה בנושא כלי דם. לאחרונה אני מרגיש שכשאני יושב הרבה ברציפות (אני עובד מול מחשב 10-11 שעות ביום וגם כמה שעות בבית) יש לי כאבי רגליים מאחורי הברך. אני חושש שמדובר במשהו שקשור לכלי דם - האם הדבר מעיד על סכנה? אני סובל מכאבים אלו יום-יום, אומנם לא כאבים שאיני יכול לעמוד בהם, אבל הם הפכו לשיגרה אצלי.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ישיבה ממושכת
ד''ר אשר וינדר25/06/2007ישיבה ממושכת יכולה לגרום הן למתח של שרירים/גידים, אבל גם לפקקת (תרומבוזה) של ורידים ברגליים. כנראה שזה נפוץ יותר בנסיעות/טיסות ארוכות, אבל תוארו מיקרים של התפתחות פקקת בהקשר לעבודת מחשב ממושכת. כדאי לפנות ליעוץ רפואי מתאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסחיף בsmvדורית18/06/2007
לפני כ-11 חודשים ילדתי תאומים בניתוח קיסרי. לאחר הלידה אובחן אצלי תסחיף בsmv, התחלתי טיפול בקלקסן וקומדין. כעת אני מטופלת רק בקומדין. עברתי בדיקות לקרישיות יתר ונמצאתי הטרוזיגוט ל:Prothrombin 20210, והומוזיגוט מוטנטי לMTHFR, לפי מה שאמר לי ההמטולוג המטפל, אני צריכה להמשיך עוד כחודש עם הקומדין ואז להפסיק לשבועיים ולעשות בדיקות של הפרוטאינים כדי לבחון באופן סופי האם אני צריכה להמשיך כל חיי בטיפול עם קומדין. שאלתי היא האם במהלך השבועיים שבהם אני לא לוקחת קומדין, זה לא מסוכן?, האם אני לא צריכה לקחת מדלל דם אחר (ולא קומדין), דוגמת הקלקסן בזמן הזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תסחיף בsmv
ד''ר אשר וינדר19/06/2007תסחיף ב- SMV היא תופעה לא שכיחה באישה צעירה לאחר לידה. לכן יש צורך לבחון באם יש לך גורמי סיכון. בהחלט יש מקום להפסיק טיפול לאחר כ- 12 חודשים ולבצע השלמה של הברור. באם נבדקו כל הפרמטרים עד כה ונמצא רק מה שציינת אני לא רואה הכרח לתת טיפול מגשר בקלקסן. אני מדגיש את הצורך לערוך ברור מקיף ומעמיק בגלל במקרה שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)