בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים פורומים רפואיים כלליים»פורום סרטן העור, מלנומה, נקודות חן
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום סרטן העור, מלנומה, נקודות חן

פורום סרטן העור, מלנומה, נקודות חן מאפשר לכם להתייעץ עם מומחים בנושאים: סרטן העור, מיפוי שומות, מלנומה. ובנוסף מחלות ונגעים בעור, רפואת עור, נקודות חן, סבוריאה, צלקות, פצעים ועוד
מנהלי פורום סרטן העור, מלנומה, נקודות חן:
ד''ר לי-און גלעד
לפרטים נוספים
 
אנה
15:52 03.09.15
שלום יש לי שאלה איך להכנס למחקר מלנומה בארץ לבן אדם מחול שהוא לא אזרח ישראלי?? שאלה כשורה למחקר מלנומה לא גרורתית שבקרוב מתחיל בשיבה
האם קיים סיכון בביצוע ביופסית פאנץ קטנה במרכזו של נגע שטוח כדי לשלול מלנומה? הכוונה לסיכון להחדרת תאים נגועים לזרם הדם במהלך הפעולה! (שמעתי למשל שבאזורי קעקוע קיים חשש כזה). האם ביופצית שייב עדיפה על פאנץ? הכל כמובן בהנחה שבסוף אולי תמצא מלנומה.
תודה לתשובה מהירה.
 
ד''ר לי-און גלעד  
22:29 31.08.15
לא חושב שיש איזשהי הוכחה שאחת יותר/פחות מסוכנת מהשנייה. הסכנה היא שבשייב עלולים לפספס את טיבו האמיתי של הגידול וזה כבר יגרום לצרות...
 
Alonagu
17:12 30.08.15
שלום
בן 67-
נקודת חן בגב.
לאחר בדיקה האבחנה;
Malignant melanoma.
Clark level 3.
Breslow thickness 1 mm
Mitotic index: 2 per 1 mm
Foci of regression ,thickness up to 1 mm
No ulceration seen
Distance from invasive tumor to lateral marginsis 3 mm.
Distance from is situ component to lateral margins is 2 mm.
תאור מיקרוסקופי:
קטע עור בקוטר 2 סמ עם כתם חום כהה,בלתי סדיר, בקוטר 1.3 סמ.
אודה לכם על חוות דעתכם.
 
ד''ר לי-און גלעד  
22:27 31.08.15
מלנומה שטחית יחסית לגב אך עם אינדקס מיטוטי משמעותי. יש מקום לשקול ביופסיה של בלוטת הזקיף והרחבה מקומית. מעבר לזה אין הרבה.
פרוגנוזה בד"כ טובה.
בהמשך לשאלתי בנושא: אם אכן קיים סיכון, מה השיקול של רופאי עור שבכל זאת מציעים זאת גם במקרים לא בעיתיים מבחינת צלקת?
לפני כאיזה שלוש חודשים החל אצלי גירוד מסתורי ופתעומי באיזור מסוים בזרוע השמאלית, זה גירד כאילו מגרד מעקיצה, באיזור מסוים אבל לא היה שום סימן לעקיצה או נפיחות של עקיצה, הגירוד המוזר החל להמשיך שבועות, בסופו של דבר הופיעו כמה אבעבועות קטנטנות באיזור הגירוד עם טיפת מוגלה ירקרקה בחלקן אך רובן כבר נעלמו. אחרי כמה זמן הרגשתי ששני הזרועות שלי החלו לבעור, כאילו משהו בוער בתוך הבשר כבר מתחת לעור, ואז זה עבר לשאר הגוף, בעיקר ללחיים העליונות והשוקיים. והמקום בו זה הכי בוער זה שני הזרועות, הזרוע הימנית גם החלה לקבל גירוד במקום דומה אבל ממש קצת בהשוואה לזרוע השמאלית. שמתי לה שנייתה לי פרנויה מוגברת ורגישות לחום, הרמות של ההרגשת הבעירה משתנות, זה מוקל בעיקר כשמודלף מזגן בבית ומוחמר כשאני מבלה כמה זמן בחוץ מתחת לשמש ואז חוזרת ואני מרגישה שהבשר בוער, לפעמים אני מרגישה צורך לרחוץ את הזרועות במיים קרים או לשים עליהם קרח. האיזורים הנגועים עצמם לא מורגשים חמים במיוחד אבל אם לגעת בהם עם כף יד למשל שיש בה חום גוף די גבוה אז אני מרגישה יותר לא נעים מכרגיל. אני לא מבינה מה יש לי ואיך קיבלתי את זה, הבשר מרגיש דלקתי ובוער, יש לכם מושג מה זה יכול להיות? איזה בדיקות אני אמורה ללכת לעשות כדי לברר גם כן? אני גם מרגישה מן הפרעה בנשימה, אולי זה בא מפחד.. תעזרו לי בבקשה.
 
ד''ר לי-און גלעד  
13:35 23.08.15
לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: מחלות עור ומין.
 
שרי
00:20 23.08.15
אבי בן 82 , לאחרונה נשלח לביופסיה שנלקחה מהקרקפת בראש בגלל נגע יחיד.
תשובת הביופסיה:
Finding consistent with large cell B cell lymphoma Cd20 positive
index ki57 is20
האם זו לימפומה מסוג איטי?
קראתי מאמר על לימפומת תאי T מסוג מיקוזיס פונגואידס - שהיא איטית ומטופלת מקומית.

האם גם לימפומת תאי B היא איטית?

האם ניתוח הנגע יועיל? או שיביא דוקא להתפרצות של הלימפומה בעוד מקומות בעור?
 
ד''ר לי-און גלעד  
13:35 23.08.15
בגדול לימפומות תאי B יכולות להיות יותר אלימות. מאחר שאינני אונקולוג אינני יכול לתת תשובה מוסמכת. צריך לפנות לפורום אונקולוגיה.
 
רן
09:42 19.08.15
שלום, עלי לעבור ניתוח מוז בפנים יש רופאים שאומרים שהם עובדים בצמוד עם פתולוג ויש כאלו שאומרים שהמנתח צריך לבדוק את הפתולוגיה. לפי מה שקראתי ההגדרה הפורמלית היא שהמנתח הוא בודק את הדגימה אבל האם זה באמת משנה או שזו רק פורמליות האם לא יותר הגיוני שמי שהמומחיות העירית שלו היא פתולוגיה עם ניסיון הרבה יותר גדול מזה של מנתח אפילו אם עבר השתלמות בנושא הוא זה שיבדוק את הדגימה או שיש עדיפות לזה שהמנתח בודק ביגלל סיבות נוספות? זה ממש לא ברור ונשמע שהכל פרוץ כי גם בבתי חולים חלק אומרים שעושים ניתוחי מוז עם פתולוג ולחק מדגישים שהכירורג הוא הפתולוג ובשני המקרים ניקרא הניתוח מוז - האם אפשר לעזור לייעץ ולעשות קצת סדר בבאלגן - מה עדיף באמת (אם זה בכלל משנה ואם כן האם אין פה הטעייה של החולים?)
תודה
 
ד''ר לי-און גלעד  
10:59 19.08.15
כרגע הכנסת אותי לשדה מוקשים אבל בוא נפרק את הפצצה.
ההגדרה של ניתוח מוס היא שהמנתח הוא הפתולוג - ובאנגלית "One brain". הסיבה היא שבתקשורת בין הרופא לפתולוג יכולות להיות בעיות שיגרמו לכך שהמיקום המדויק של גידול שנשאר בעור אחרי שלב בניתוח המוס - לא יעבור בבירור בין הפתולוג למנתח וכתוצאה השלב הבא לא יהיה במקום, ובדיקה פתולוגית של הרקמה שתוצא מהמיקום השגוי עלולה לתת תשובה שגויה כאילו אין יותר גידול ואז הניתוח יסתיים כאשר נשאר גידול בעור.
בניתוח מוז אמיתי יש סכמה מוסכמת של טיפול ברקמה ע"י מנתח המוז וע"י הטכנאי שחותך אותה לקראת הבדיקה המיקרוסקופית. הסכמה הזו כוללת סימונים מדוייקים של הרקמה בצבעים ובסימונים נוספים המאפשרים למנתח שהוא גם הפתולוג לזהות במדוייק את הרקמה שהוציא ואת האוריינטציה, הטופוגרפיה והקשר בינה ובין הפצע שהותיר בגוף החולה. כך יובטח שיזוהה במדוייק מיקום של גידול שנותר ברקמה והוא יוסר בשלמות או בוודאות הכי גבוהה שאפשר.
לגבי המומחיות - אין ספק שפתולוגים שזה מקצועם יודעים פתולוגיה מצויין. יחד עם זאת הם לא נולדו עם הידע הזה - הם רכשו אותו בהתמחות כאשר ברוב המקרים המומחיות שלהם היא בחתכים ומבני רקמה שמגיעים באוריינטציה שונה מזו שמופקת בניתוחי מוז, דבר שעלול לגרום גם לפתולוג מנוסה שאינו מומחה בפתולוגיה של ניתוחי מוז - לטעות בפרשנות.
לעומת זאת - מנתח מוז מומחה - כזה שעשה אלפי ניתוחים במסגרת הכשרתו - מכיר את הרקמה והחתכים המופקים בניתוח מוס הרבה יותר טוב מפתולוג שאינו מומחה בשיטה ולכן מסוגל ויודע לזהות את הגידולים השכיחים עימם הוא עובד יום יום.
גם מנתח מוס מומחה - יכול וצריך להתייעץ עם פתולוג תוך כדי הניתוח כאשר הוא נתקל ברקמה או מבנים היסטולוגיים שאינם מוכרים לו.
למעשה, הכירורגים שמבצעים "ניתוחי מוז" שאת ההיסטולוגיה שלהם מבצע פתולוג (אפילו אם הוא מנוסה ומומחה בהיסטולוגיה של מוז) מבצעים בעצם ניתוח עם בקרה של חתכים קפואים, זה לא ניתוח מוז, זה לא באיכות ולא ברמה של ניתוח מוז שמבוצע ע"י מומחה לניתוחים אלה, וזו עם כל הצער הטעייה של הציבור תוך כדי ניצול לרעה של תמימות הציבור לצורך קבלת תמורה המתאימה לטכניקה של ניתוח אחר מזה שבוצע בפועל. אתה מוזמן להכנס לאתר שלי ולצפות שם בעלון הסבר על השיטה שיבהיר את הדברים עוד יותר.
שיהיה לך לבריאות ובהצלחה
ד"ר גלעד
 
רן
14:07 19.08.15
תודה רבה על ההסבר המעמיק. איך אתה מסביר שאפילו מוסד רפואי גדול כמו בית חולים (וולפסון) כותב שהוא מבצע ניתוחי מוז כאשר יש פתולוג צמוד - אם בהגדרה זזה לא באמת ניתוח מוז?
 
ד''ר לי-און גלעד  
21:25 19.08.15
בישראל אין הגדרה רשמית של ניתוח מוז או התמחות פורמאלית המחייבת כדי להגדיר מיהו מנתח מוז ומשרד הבריאות נמנע מהסדרת הנושא, התנהגות שמותירה פרצות שאותן מנצלים גופים ורופאים שונים כדי להציג מצג שווא.
בפועל לא מעט מהמנתחים המציגים עצמם כמנתחי מוז בארץ היו נקנסים ומאבדים את הרישיון שלהם בעוון הונאה לו היו עושים זאת בארה"ב - מולדת ניתוחי המוז.
שים לב שמנתח שמבצע ניתוחי מוז לפי עקרונות ניתוחי המוז ויושב עם פתולוג במיקרוסקופ על התכשירים ההיסטולוגיים יכול להיות מנתח מוז גם לפי הגדרה. ההגדרה מחייבת שהמנתח יבדוק בעצמו את הרקמה ולא יעביר אותה לאדם אחר (גם אם הוא פתולוג) לבדיקה.
 
משה בן יעקב
16:04 17.08.15
להלן תשובת ביופסיה מהיום, מנמש עורי שקיים זמן ארוך אך רק לאחרונה התבצעה הבדיקה:
atypical junctional melanocytic proliferation, consistent within situ. malignant melanoma present at margins.
אודה להסבר אפשרי לגבי סוג/דרגת המלנומה שכמובן הומלצה לכריתה ואיזה בדיקות נוספות מקובל לבצע.
מה מידת הדחיפות בהסרת הנגע ? האם יש עדיפות לביצוע במרפאת בית חולים ששם התורים רחוקים או שאין מניעה לבצע במרפאת הקופה?
אודה מאוד לתשובה מהירה כדי שאוכל לקבל החלטה נכונה.
 
ד''ר לי-און גלעד  
22:08 18.08.15
התשובה מצביעה על מלנומה שטחית מאוד. במקרים כאלה הסכנה מוגבלת ואין סיבה לפניקה. הטיפול במקרה זה הוא הסרה שלמה. אין דחיפות היסטרית אבל לא הייתי דוחה.
 
rima
14:54 23.07.15
שלום

היום קיבלתי תשובה של ביופסיה.

BASAL CELL CARCINOMA.

THE MARGINS OF BIOPSY ARE INVOLVED.

אני לא יכולה להבין אם קרצינומה הוצא בשלמות או אני צריכה ניתוח חוזר ?

מבקשת עזרה.

תודה מראש.
 
ד''ר לי-און גלעד  
14:40 12.08.15
השוליים מעורבים. צריך להרחיב את הכריתה כי נשאר גידול בעור.
 
פלוני
09:04 27.07.15
שלום,

יש לי שתי נקודות חן בגב שאני מעוניין להסירן. בדקתי ברשת וישנן הרבה דרכים לעשות זאת כמו צריבה, לייזר וכדומה. רציתי לשאול מהי השיטה העדיפה, פחות כואבת שלא תשאיר צלקת רצינית.

תודה מראש,

פלוני
 
ד''ר לי-און גלעד  
14:40 12.08.15
בלי לראות את הנקודות לא אוכל להמליץ על הדרך הנכונה. בגדול לייזר, צריבה וכיוב' אינם מומלצים לטיפול בנק' חן.
 
אנונימי
15:31 30.07.15
אני בן 15 וחצי וגירד לי נראלי לי בנקודת חן והיא התפוצצה, ואני ממש מפחד שמתפתח מזה גידול או משהו, שמתי פלסטר עם יוד לחיטוי, ואני בלחת היסטרי. מה לעשות? :(
 
ד''ר לי-און גלעד  
14:39 12.08.15
קודם כל להרגע.
אח"כ לחכות שהפצע יחלים. אם יישאר משהו מהנקודה - ללכת לרופא עור.
והעיקר - להיות בריא!!!
 
ערן
12:24 02.08.15
שלום קיבלתי תשובה להסרת נגע
COMPOUND LENTIGINOUS NEVUS , MARGINS ARE FREE
מה זה אומר? כל כמה זמן עלי להיות במעקב?
 
ד''ר לי-און גלעד  
14:38 12.08.15
שומה שפירה, שם מפוצץ, מעקב שגרתי (אחת לשנה).
 
ריקי
18:14 24.07.15
צהריים טובים
לבתי ה19 התגלה FOLLICULOTROPIC MYCOSIS FUNGOIDES לפני כמה שנים, אנחנו במעקב של מרפאת עור.
בנוסף בתי סובלת מאקנה, ניסינו משחות,אנטיביוטיקה ,שום דבר לא עזר באופן אופטימלי.
רופא הנשים נתן לה את גלולות הדיאנה 35, האם יש בעיה לשלב גלולות וMF?האם לחולי MF מותר לקחת גלולות?

שבת שלום ותודה מראש
 
ד''ר לי-און גלעד  
14:38 12.08.15
לא ידוע לי על בעיה בנטילת דיאנה בחולות MF
 
bimi
09:40 22.07.15
שלום,

אבחנו אצלי מלנומה, בעקבות הסרת נגע עורי בזרוע.

כעת אני בבדיקות לוודא שהגידול לא התפשט מעבר לאיזור שהוסר (על פניו נראה שהנגע הוסר כולו, השוליים היו נקיים. עם זאת, כיון שהנגע קצת גדול מ1 מ"מ, ועוד כמה גורמים, עברתי CT וכן אעבור ניתוח הרחבה ודגימת בלוטת זקיף).

כמובן שכעת אני ממוקדת בטיפול ובבדיקות של המלנומה, אך ברקע ישנה גם בעיית פוריות ידועה, ואני מטופלת פוריות כבר אי אלו שנים, וככל הנראה בכיוון של לעבור לתרומת ביצית. בדיוק בשלב זה תפס אותי הגילוי של המלנומה. (בת 32)

קראתי שרופאים רבים מציעים לנשים שחלו במלנומה לא להרות במשך כשנתיים לאחר האבחון.

זה קצת הלחיץ אותי ואשמח לשמוע חוות דעת בנושא.
 
ד''ר לי-און גלעד  
14:37 12.08.15
מדובר בנושא שנוי במחלוקת. הסיבה היא פחות ההורמונים של ההריון ויותר הסיכון המוגבר לחזרה מוקדמת של המלנומה תוך כדי הריון - שתגרום לדילמה אם ואיך לטפל בזמן ההריון.
יצא ךי הרגע נמש חדש עם קצת דם וגירוד, כמובן שאלך לבדיקה רפואית אבל עד כמה דחופה? והאם בהכרח זה סרטן העור?
 
ד''ר לי-און גלעד  
14:36 12.08.15
אין דרך לקבוע דחיפות בלי לראות במה מדובר ולא - לא בהכרח ולא לא בהכרח דימום אינו שווה סרטן...
שלום רב,
יש לי נקודת חן קטנה וכהה על הלחי
פתאום שמתי לב שהיא נראית גבוהה יותר מבדר"כ ושנהיתה לה
מין מסגרת חומה בהירה.
אני אחרי 3 לידות ב5 שנים ואני רואה שינויים בנקודות החן ושומות חדשות שהתווספו.
יש לי עור בהיר עם נמשים ובעבר נחשפתי המון לשמש ללא הגנה.
יש מקום לדאגה?
צירפתי תמונות.
תודה מראש
 
ד''ר לי-און גלעד  
14:35 12.08.15
אין מה לומר על תמונה כזו. אם יש שינוי בנק' חן - צריך לפנות לרופא עור. נקודה.
 
מיקי
 
15:55 18.06.11
שלום,
לפני כשנה היה לי על האף SCC in situ שהוסר.
לפני כחודש או טיפה יותר הופיע אצלי על הזרוע פצעון שדומה לעקיצת יתוש. אתמול הפצעון החל להתכסות במין קורה לבנה מסביבו. אני מצרף תמונה של הפצעון.
כמו מה זה נראה?
יש לי על זרוע שמאל מעין פצע שלא נרםא לחלוטין
(מגרדת אותו לעיתים ביוזמתי) לא כואב ולא מציק
איני זוכרת אם מתחתיו היתה קיימת נקודת חן או לא
ש
לי היה פצעון, אפילו יותר קטן משלך, שלאחר שלא נרפא הלכתי לרופאת עור.
אף אחד (כולל הרופאה) לא ממש דאג, אך היא אמרה שאוריד בכל מקרה.
בסוף זה התברר כמלנומה, קרי סרטן העור הממאיר.
ללכת להיבדק! לא לדחות!
אותו דבר הייתי עונה גם לשאלה הקודמת.
בהצלחה רבה, ומקווה שזה שום דבר.
 
ד''ר לי-און גלעד  
14:34 12.08.15
גם התמונה הזו לא תורמת כלום ולא ניתן לענות ברצינות לשאלה. פני לרופא עור.
 
ד''ר לי-און גלעד  
14:33 12.08.15
לא ניתן לומר דבר על סמך התמונה הזו.
כשלום, לפני 5 שנים לקרוב משפחה שלי עשו הסרת נקודות ושומות ללא ביופסיה אלא אצל מומחה שמסיר ללא ביופסיה , עם חומר מיוחד סוג של חומצה סופחת והוא גם עבר על כל נקודה בעיניו ועם מכשיר לוודא שכל אחת בסדר. הענין הוא שהוסרו כ 120 כאלה. התוצאה היתה נפלאה אסטטית אך היום התגלה אצלו סרטן בכל הגוף התדרדר במהירות לא יודע איזה סוג סרטן והוא במצב סיעודי סופני. האם יש סיכוי שאחת מכל הנקודות היתה סרטנית ולא זוהתה או שמא החומר החומצתי שהושם על הגוף גרם למחלה..
שכחתי לציין שהוא צעיר יחסית בן 42
 
ד''ר לי-און גלעד  
14:32 12.08.15
בלי לדעת מה סוג הסרטן שתקף אותו קשה לומר משהו אחראי.
סילוק שומות ונגעי עור סיטוני שכזה בלי בדיקה פתולוגית מהווה רשלנות רפואית וחוסר אחריות בכל קנה מידה ומבחינה מדיקולגאלית הוא פלילי.
במקרה כזה - במיוחד אם יוכח שמדובר בסרטן שמקורו בעור המטפל אחראי בנזיקין ובפלילין.
שלום,
הסירו לי נגע שבסבירות גבוהה ביותר הוא יהיה מלנומה. (ממתינים לתשובה) במחשבה לאחור, הסימנים של הנגע לא נראו טוב כבר מלפני שנה וחצי. האם בהכרח הסרת נגע מלנומה לאחר שנה וחצי הוא יהיה מלנומה דרגה 3 עם בלוטות ליפה נגועות, או שיכול להיות גם נגע מדרגה 2 ?
 
ד''ר לי-און גלעד  
14:30 12.08.15
אף אחד לא יודע מתי מלנומה מתחילה להתפרע. יש חולים שחיים עם מלנומה שנים לפני שמגלים מה היא ואחרי שמסירים אותה חיים לשיבה טובה. אין שום דרך להעריך מה משמעות האיחור בטיפול או לשיהוי בגילוי. כמובן שעדיף להסיר כמה שיותר מוקדם אבל זה לא אומר שהסרה אחרי שנה וחצי פירושה גזר דין חו"ח.
שלום
אני בת 38 מזה 3-4 שנים אחרונות צמחו לי מתחת לעניים בעפעפיים התחתונים נקודות שומניות שהולכות ומתרבות עם הזמן, הלכתי לקוסמטיקאית והיא לא הצליחה לשאוב אותן
אשמח לדעת ממזה זה נובע והאם זה קשור למחלת עיניים, גידולים חס וחלילה או בעיה בכבד? והכי חשוב ואיך אפשר להסיר את זה
מצרפת תמונה
תודה
 
ד''ר לי-און גלעד  
15:04 14.07.15
מדובר קרוב לוודאי בסירינגומות שהן גידולים שפירים של בלוטות שיעה. טיפול באמצעות תקליף עור כימי או לייזר.
 
לירון
11:44 19.07.15
תודה על התגובה
איפה ניתן לבצע תקליף עור כימי או לייזר?
רופא עור רגיל?
 
ד''ר לי-און גלעד  
14:28 12.08.15
רואפי עור רגילים בד"כ לא. עדיף כאלה שעוסקים באסטטיקה.
+ הוספת הודעה
   1  2  3  4  5  6  7  8  9  ...  81  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
סרטן העור   הסרת שומות   פצעים   סבוריאה   כתמים   נקודות חן   בעיות עור   מלנומה   צלקות   סרטן עור
RSS RSS פורום סרטן העור, מלנומה, נקודות חן