בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים פורומים רפואיים כלליים»פורום סרטן העור, מלנומה, נקודות חן
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום סרטן העור, מלנומה, נקודות חן

פורום סרטן העור, מלנומה, נקודות חן מאפשר לכם להתייעץ עם מומחים בנושאים: סרטן העור, מיפוי שומות, מלנומה. ובנוסף מחלות ונגעים בעור, רפואת עור, נקודות חן, סבוריאה, צלקות, פצעים ועוד
מנהלי פורום סרטן העור, מלנומה, נקודות חן:
ד''ר לי-און גלעד
לפרטים נוספים
בעלי עבר ניתוח להסרת גידול מלנומה ללא גרורות. רופא עור ייעץ לו לעשות בדיקת שומות דיגיטלי בגלל ריבוי שומות. האם מישהו יכול להמליץ לי על מרכז לאיתור שומות אנחנו גרים בירושלים אך אפשר גם מחוץ לירושלים. תודה
 
מיכל
 
14:39 21.02.15
יש לי נקודת חן ברגל - האם יש חשד למנלומה?? אומנם קטנה אבל זוכרת שהייתה יותר קטנה. תודה מראש
 
ד''ר לי-און גלעד  
13:15 02.03.15
איכות התמונה לא מאפשרת תשובה ברמת בטחון גבוה אך השומה לא נראית על פניה חשודה. כמובן שצריך בדיקה בעין ובאמצעות דרמטוסקופ כדי לקבל תשובה יותר מוסמכת.
 
גלילית
21:46 21.02.15
שלום ד״ר
חברה טובה שלי חולה במלנומה גרורותית בmri נמצא לי פיזור די נרחב של גרורות במח ובשאר חלקי הגוף נמצא גוש החודר לעלייה הימנית של הלב וגוש פריקירדיאלי בשער הכליה השמאלית מתאימים לפיזור משני (מלנומה בשלב 4) הטיפול שהומלץ לה 10 הקרנות ו3 חודשים כדורים בשם זלברוף.
השאלה שלי מהי תוחלת החיים במקרה כזה?? והאם הכדורים יכולים לעזור גם בגרורות במח או שזה רק לגוף?? לגבי ההקרנות הבנתי שזה רק להקלה ולא מרפא האם נכון הדבר?? אשמח אם תוכל לעזור לי ואם יש עוד טיפולים שיכולים לעזור לה במצב שלה??
 
ד''ר לי-און גלעד  
11:16 23.02.15
נשמע שהמצב של חברתך עגום ביותר.
הטיפול בזלבורף עושה לפעמים (בהרבה מקרים) ניסים ויכול לגרום לנסיגה של גרורות בכל הגוף די מהר. ראינו לא מעט חולים עם פיזור כמו אצל חברתך שהגרורות נסוגו כמעט לחלוטין וחזרו להרגשה טובה ותפקוד תקין.
למרבה הצער - נכון להיום ההשפעה של התרופה במרבית החולים היא לטווח מוגבל ולכן לאחר פרקי זמן משתנים - בד"כ חודשים, במרבית החולים (לא בכולם) המחלה מתחילה לחזור. אז אפשר לנסות את אחד מהטיפולים הביולוגיים הנוספים שפותחו.
בגדול, עם הטיפולים הקיימים כיום, במידה ותגיב טוב לטיפול, יכול לקנות לה עוד תקופה לא מבוטלת של חיים.
בעבר חולה עם פיזור גרורות כמו שאת מתארת נחשבה לחולה טרמינאלית שימיה למרבה הצער ספורים. היום יש סיכוי לשיפור ושימור החיים לפרקי זמן משמעותיים ובלתי צפויים!
 
רות
19:02 18.02.15
שלום רב,

אנחנו שוקלים טיסה של חודש לניו זילנד עם שלושה ילדים קטנים - בני שנתיים עד שמונה.
הבנתי שיש שם קרינה חזקה.
האם טיול כזה יכול להוות סכנה (גם אם מינימלית) לילדים?
האם הקרינה שם משמעותית יותר חזקה מהקרינה בישראל?
או שמא מריחת קרם הגנה יומית מהווה הגנה מספקת ולא מעלה שום סיכון של תחלואה ?

אשמח לתשובה בהקדם,
רות
 
ד''ר לי-און גלעד  
22:00 19.02.15
בהחלט חשוב להגן על הילדים עם תכשירי הגנה ומניעה של חשיפה ישירה לשמש בוודאי בשעות היום החמות כאשר השמש בזנית (בד"כ 9-16). יחד עם זאת ולמרות שקרינת השמש שם יותר חזקה ומסוכנת אין בכך סיבה למנוע טיול לאזור. תושבי ניו זילנד אמנם מובילים בשכיחות סרטן העור בעולם אבל לאחר שלמדו להזהר מהשמש המצב שם משתפר וחשיפה קצרה יחסית (חודש) לחיים שלמים בתנאים אלה לא תשנה משמעותית את הסיכון - בפרט אם מקפידים על כללי הזהירות.
 
יעקב
 
14:10 12.02.15
בגיל קטן הייתה לי נקודת חן באזור הבטן, אך לאחרונה שמתי לב שהיא גדלה מעט,
וחום בהיר ושטוח מסביבה.
האם זה משהו שדורש בדיקה?
 
ד''ר לי-און גלעד  
11:51 16.02.15
איכות התמונה לא מאפשרת התייחסות עניינית
 
יעקב
14:09 12.02.15
בגיל קטן הייתה לי נקודת חן באזור הבטן, אך לאחרונה שמתי לב שהיא גדלה מעט,
וחום בהיר ושטוח מסביבה.
האם זה משהו שדורש בדיקה?
 
ד''ר לי-און גלעד  
11:50 16.02.15
איכות התמונה לא מאפשרת התייחסות ענינית
 
אני
 
19:11 15.02.15
שלום
אני בת 39. בריאה. לאחרונה הבחנתי בפס שחור לאורך האגודל שלי ביד ימין. אני קצת מודאגת מאחר וקראתי שזה עלול להיות סימן למלנומה. יש לי תור בעוד שבועיים. מצרפת תמונה. אשמח לדעת מה דעתך.
תודה
 
ד''ר לי-און גלעד  
11:50 16.02.15
נראה דק ועדין מכדי להעיד על מלנומה אך מחייב בדיקת רופא לאישוש המסקנה שלי.
 
זהר
13:38 08.02.15
מזה כחודש יש לי גרד בחלק החיצוני של הירכיים בעיקר ירך ימין. הגרד כל כך חזק שלא ניתן להתאפק ולא לגרד. לאחר יום וחצי של גירודים אינטנסיביים הופיעו סימנים כחולים באזור המגרד וכאשר מעבירים את היד על החלק המגרד מרגישים מעין בליטה קטנטה מתחת לסימנים הכחולים. ליד אזור הגרד יש לי נקודות חן אשר בדקתי אותם ורופא העור אמר לי להגיע שוב בעוד שלושה חודשים כעת הן נראות בסדר.
אני חוששת מאוד ממה יכול לנבוע הגרד ומדוע הופיעו סימנים כחולים.
תודה רבה
אושרת
 
ד''ר לי-און גלעד  
10:00 09.02.15
בלי לבדוק אין דרך לענות לך. הרקע יכול להיות יובש של העור, רגישות ממגע עם חומרים בעור או רקע נוירולוגי (לחץ בעמוד שדרה מתני).
שטפי דם תת עוריים על רקע גרד הם לא תופעה נדירה וקרוב לוודאי מסבירים את הכתמים הכחולים. אין סיבה לחשוד שמדובר בבעיה הקשורה לנק' החן שבאזור.
שלום ד"ר גלעד
אמי נפטרה לפני חצי שנה ממלנומה גרורתית (בת 64 במותה). המחלה התגלתה בשלב סופני ( לא היה ידוע לנו מה מקור הגידול, אך נמצאו בביופסיית כבד תהליך משני נרחב בכבד, בריאות ובכליה )
אביה של אמי נפטר לפני 20 שנה גם כן מסרטן בכבד ובניתוח הוצאה הקיבה
הייתי מעוניינת לקבל אינפורמציה האם יש קשר גנטי בסרטן מסוג זה?
האם עליי לקבל ייעוץ גנטי אונקולוגי אם קיים בכלל?
אילו בדיקות מקדימות ניתן לעשות כמנע?
תודה רבה
 
ד''ר לי-און גלעד  
12:58 02.02.15
לקרובי משפחה מדרגה ראשונה של חולי מלנומה יש סיכון מוגבר מאוד לפתח מלנומה בעצמם ולכן צריך מעקב רופא עור - שיקבע לפי סוג העור, כמות הנגעים מה תדירות המעקב המומלצת.
אין קשר עד כמה שידוע לי לסרטן הקיבה.
 
אור
16:50 30.01.15
חבר שלי סיפר לי שהוא הלך אתמול עם חבר שלו לבית חולים ואמרו לו שהנקודה שיש לו באצבע 99 אחוז שזה סרטן והוא לא מספר למשפחה כי הם לא בקשר הכי טוב והוא לא יודע עם זה שפיר או ממאיר מה עושים במצב כזה? ויש לו כמה תסמינים שמראים שזה סרטן
 
ד''ר לי-און גלעד  
12:57 02.02.15
עושים ביופסיה - מקבלים תשובה חד משמעית ואז מחליטים אם צריך ואיך להתמודד.
 
יעל
 
11:29 17.01.15
שלום אני מצרפת תמונה של נקודת חן שנמצאת לי על הצוואר אבל אני לא יודעת אם היא מעוררת חשד או לא.
אשמח לעזרה תודה רבה
 
ד''ר לי-און גלעד  
12:43 19.01.15
למרות איכות התמונה לא נראית נק' בעייתית. מומלץ להבדק בעין ע"י רופא עור - חוו"ד על סמך תמונה באיכות כזו היא בעלת ערך נמוך בלבד.
 
אלונה
21:58 16.01.15
שלום רב,
אני בת 16 וחצי ובזמן האחרון שמתי לב שהופיעו לי הרבה נקודות חן חדשות, חייבת לציין גם שיש לי שומה יחסית גדולה ליד הצוואר ונקודת חן שטוחה עם גבולות לא ברורים על הצוואר, לא כל כך שמתי לב אם הן השתנו אבל אני מפחדת. זה בסדר? האם עלי לפנות לרופא? אשמח לעזרה
תודה רבה
 
ד''ר לי-און גלעד  
12:42 19.01.15
אין סיבה לפחד. סטטיסטית הסיכון שאת מצויה בו אפסי. מומלץ עם זאת לפנות לבדיקת רופא עור שיעריך הסיכון ע"פ בדיקת הממצאים וימליץ על תדירות ואופן המעקב.
איך להרגיע את העור אחרי שמוש באפודיקס קרם על האף במשך ארבעה שבועות. העור ששורף ומגרד בצורה בלתי נסבלת. איך להתחיל בהרגעה ואיך להמשיך.
בתודה ובברכה
לימור.
להניח בד כותנה ספוג במיים פושרים על העור ולאח 15 דקות למרוח קרם לחות בשכבה עבה ולכסות עם ניילון נצמד. אפשר עם ציקפלסט, ציקלפט, ביאפין וכיוב'. לחזור על הפעולה מספר פעמים ביום.
 
אלונה
 
08:37 12.01.15
 
ד''ר לי-און גלעד  
00:07 16.01.15
אין שינוי בתשובה.
 
אלונה
 
21:08 11.01.15
שלום רב
מצרפת תמונה של נקודת חן, ומבקשת לדעת האם צריכה לאורר חשד?
תודה מראש
 
ד''ר לי-און גלעד  
00:06 16.01.15
איכות התמונה לא טובה. לא נראית מסוכנת אבל התשובה בהתאם לאיכות התמונה לא חד משמעית.
 
שרונה
18:25 13.01.15
בת 57 . לפני 6 שנים מלנומה שיטחית ברגל.
יש לי כתם לבן יבש בפנים שסביבו צבע אפור חום. כתם זה גדל בחודשיים
האחרונים. האם יכול להיות חשוד כתם זה?
קבעתי תור לרופא עור
 
ד''ר לי-און גלעד  
00:06 16.01.15
קשה לומר בלי לראות. על פניו לא נשמע חשוד במיוחד.
 
חסוי
09:14 07.01.15
שלום, אני בת 21. אני סובלת מיובש רציני בכפות הידיים. התחלתי למרוח החל מאתמול בערב את המשחה "יומובט משחה" בהוראת הרופא עור פעם ביום לאחר הרחצה. אני צריכה למרוח אותה במשך חודש. לקח לה הרבה מאוד זמן להתייבש. שאלותי הן:
1. אחרי כמה זמן המשחה הזו צריכה להתייבש?
2. למה לקח לה המון זמן להתייבש?
3. אני יכולה להוריד את המשחה הזו אפילו אם היא לא מתייבשת עד הסוף? אם כן, אחרי כמה זמן?
 
ד''ר לי-און גלעד  
12:39 07.01.15
לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: מחלות עור ומין.
 
חסוי
20:55 07.01.15
כתבתי כבר את ההודעה הזו גם בפורום הזה.
 
אנונימי
17:27 21.12.14
אני מעלה בפורום השערה שאחת הדרכים של הגוף להתמודד עם תאים סרטניים בגוף הגורמים להתפתחות נגעים מסוג BCC הוא בניקוזם החוצה דרך הנגעים ע"י דימומים ו/או הפרשות נוזל לימפה. שאלמלא כן איך מוסברת העובדה שמהיום שבו הפסקתי להסיר נגעים בניתוחים לא התפתח במשך למעלה משש שנים אף נגע נוסף מעבר לנגע הקיים לעומת כל הנגעים החדשים שהופיעו לאחר הניתוחים?
תודה מראש על התיחסותכם.
 
ד''ר לי-און גלעד  
09:39 22.12.14
מדובר בהשערה לגיטימית הנשענת על התפיסה העממית שהגוף הוא מכונה מתוחכמת שלא יכול להיות שלא תמצא דרכים לטפל בעצמה בתקלות ולכן להתייחס לתקלה מובהקת וברורה שהיא תוצאה של מוטציה ידועה הנוצרת בקבוצות תאים בעור כאל פתרון שהגוף המציא כדי לטפל בבעיות.
לדעתי מדובר בהשערה מופרכת ומסוכנת העלולה לגרום למחזיקים בה לטפח גידול במקום להפטר ממנו עד שיהפוך גדול, מושרש ובלתי נתיח ו/או יגרום נזקים תפקודיים או אסטטיים בלתי הפיכים (ואם נותנים לגידולים האלה את הזמן חלקם בהחלט יכולים להפוך לכאלה).
לגבי השאלה איך ניתן להסביר, קודם כל אי אפשר להסביר כל דבר, שנית זה שלא אובחנו גידולים לא אומר שאין נוספים ושלישית יכול להיות מצב שלאחר שהוסרו גידולים מרובים והמטופל מקפיד על זהירות בשמש קצב ייצור הגידולים יפחת מאוד או שאפילו לא יתפתחו נוספים. אנחנו עדיין לא יודעים הכל על הסיבות והמנגנונים הגורמים להתפתחות גידולים ובהחלט ייתכן ששינוי קטן ובלתי מובחן בהתנהגות, חשיפות וכיוב' יביא להעלמות הגורם להיווצרות גידולים חדשים.
אני מודע לכך שאני נוטל על עצמי סיכון בכך שאנני מסיר את הנגע אבל הסיכון הוא מחושב מהסיבות הבאות.
א) מעקב אישי צמוד במשך כל השנים, והנגע לא גדל לא משנה צבע, לפעמים משנה צורה לפעמים מדמם מעט ולפעמים מפריש מעט נוזל חסר צבע.
ב) הקפדה לא להחשף לשמש ובעיקר לעור הפנים.
ג) אורח חיים רצוף פעילות גופנית והקפדה על תזונה צמחית בעיקרה אשר מונעת חומציות יתר של הדם.
ד) והחשוב מכל, העובדה שלא התגלו נגעי BCC נוספים(אם היו כאלה אין לי ספק שהייתי מבחין בהם מייד) נותנת בסיס להשערתי שקיים קשר בין הסרת נגעים לבין התפתחותם של נגעים חדשים, השערה שנדחתה על הסף כשהעלתי אותה בפורום לפני מספר שנים.

מהסיבות הנ"ל אין לי כל כוונה להענות להמלצה ולהסיר את הנגע בשלב זה, ובפרט כשמדובר בנגע שאין בו פגם אסתטי משום שהוא במקום שאינו נראה בצד האחורי של אפרכסת האוזן ולהסתכן אחר כך שיתפתח נגע אחר במקומו, ובמקום שיש בו פגם אסתטי.

ברור לי גם מתגובתך שרב הנסתר על הגלוי בכל הקשור למחלות ולנגעי עור,ועל כן אם תבקש זאת אהיה מוכן לשתף ולתרום מניסיוני, ומהסיכון שלקחתי על עצמי,על מנת להבין טוב יותר את הנסתר, לטובת הציבור.
תודה.
השארתי כתובת מייל אקטואלית.
 
ד''ר לי-און גלעד  
16:54 22.12.14
כרופא מנוסה בתחום הטיפול בנגעים כגון זה שאתה מדווח עליו אני מוכרח להדגיש שהגישה שלך היא בעיני שגויה ועלולה לגבות מחיר לא קטן בעתיד. מה שאתה לא רואה הוא מה שצריך להטריד אותך.
אין לי בעיה עם ניסויים רפואיים אבל על ניסויים בבני אדם צריך לקבל אישור מועדה מוסמכת להעריך הסיכונים ולא נראה לי שיש סיכוי שניסוי כמו שלך יזכה לאישור...
בקיצור - הרף מן האמונות הטפלות, טפל בעצמך והיה בריא.
 
אנונימי
21:43 22.12.14
אבל לטעמי לא נכון להתכחש לעובדות ולכנותן "אמונות טפלות", ובפרט וכל עוד שלא הוכח שההשערות שהעלתי שגויות.
כמו בתחומים רבים אחרים ברפואה הרגילה, גם כאן הוכח (לפחות במקרה שלי)שהניתוחים להסרת נגעים אינם מרפאים, אלא מהווים טיפול קוסמטי בלבד בדיוק כפי שכסוח העלים של עשב בר מזיק אינו משמיד אותו כל עוד שלא נעקר השורש.
יש באמתחתי דוגמאות אישיות נוספות שבהן לא נהגתי בשיטת-ראה וקדש- להמלצות המערכת הרפואית, ובדיעבד הסתבר שנהגתי נכון בכך שלא נרתעתי משיטות ההפחדה בה המערכת נוקטת על מנת להתקיים מבחינה כלכלית.

כל טוב,ותודה.
 
אנונימי
23:14 22.12.14
לקבל הסבר מפורט יותר על ההשערה והעובדות שהעליתי שישכנע אותי שאכן מדובר ב"אמונות טפלות" כלשונך.

תודה.
 
ד''ר לי-און גלעד  
10:41 29.12.14
מדובר בהשערה המתבססת על תצפית בודדת שאינה מדעית ובהסקת מסקנות גורפת על סמך ההשערה הזו. אין ספק שהגישה הזו היא חסרת בסיס מדעי, מסוכנת ועם פוטנציאל הרסני, אך למרבה השמחה הנושא הוא גידול סרטני מהשפירים ביותר, המתפתח באיטיות רבה ושאינו שולח גרורות ואינו מסכן חיים ולכן הסכנה במשחק שאתה משחק מוגבלת.
הנוזלים וההפרשות מהפצע שלך אינם אלא תוצרי דלקת כרונית המתקיימת בתוך הגידול, תוצרים שנבחנו בעבר במחקרים שונים ולא נמצא שיש להם ערך כלשהו.
אנו יודעים כיום כי הגידולים מופיעים כתוצאה ממוטציות בגנים הקשורים למסלול שאמור לווסת את קצב חלוקת התאים. מוטציות כאלה יכולות להגרם ע"י גורמים שונים כגון קרינה מייננת, קרינת שמש על כל מרכיביה וגורמים נוספים. טיפול החוסם את המסלול שמופעל כתוצאה מהמוטציה גורם לגידולים להתכווץ אך לא מעלים אותם וכאשר הוא מופסק הגידולים חוזרים וגדלים. אין קשר ואין תקשורת בין הגידולים השונים למעט נוכחותם על עור שנחשף לאותם גירויים ומטבע הדברים בעל אותו רקע גנטי ואותן רגישויות.
כמנתח מוס אני יכול לספר על חולים מרובים בעלי גידולים מרובים שלאחר סילוק כל הגידולים שלהם זכו להפוגות ממושכות ועל אחרים שכל כמה שנים מגדלים נגלה חדשה. חולים אחרים מגיעים עם גידול אחד וסילוקו מסיים את הפרשה ולא מופיעים גידולים נוספים (איך הגוף נפתר מהתוצרים עליהם אתה מדבר? לפי התאוריה שלך סילקנו את הברז שמשחרר אותם...) ההבדל ביניהם הוא בד"כ בגורמי רקע כגון מחלות או טיפולים תרופתיים (למשל כאלה שמקבלים כמותרפיה כרונית בשל ממאירויות המטולוגיות כגון CLL) או המשך עבודה בתנאי חשיפה מוגברת לשמש או קרינת UV לא מסוננת לעומת אחרים שהפנימו הסכנה, חסרי גורמי סיכון ונוהגים זהירות רבה במניעת חשיפה לשמש. בנוסף - ככל שהנזק שנגרם לעור קשה יותר הסיכון להופעה של גידולים נוספים גדול יותר.
לסיכום, אנחנו יודעים הרבה מאוד וכל מה שאנחנו יודעים מבציע על הספקולציות שלך כהזיות ואמונות טפלות.
 
אנונימי
20:52 29.12.14
על קבלת ההסבר המפורט.
 
הילה
 
13:45 28.12.14
יש לי פס שחור בציפורן ראיתי באינטרנט שזה יכול להעיד על גידול ואני דיי לחוצה מה זה יכול להיות?!?
 
ד''ר לי-און גלעד  
10:42 29.12.14
מה שיש לך נקרא "ספלינטר" זה שטף דם קטן תחת הציפורן, בד"כ כשמופיע בודד כזה יכול להיות קשור לחבלה קלה ביד, אצבע וכיוב', אין לו שום קשר למחלות אחרות ואין סיבה לחשוש ממנו.
+ הוספת הודעה
   1  2  3  4  5  6  7  8  9  ...  77  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
סרטן העור   הסרת שומות   פצעים   סבוריאה   כתמים   נקודות חן   בעיות עור   מלנומה   צלקות   סרטן עור
RSS RSS פורום סרטן העור, מלנומה, נקודות חן