מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פטרת ציפורניים והתייחסות לתרופהאדיר אפ.28/02/2021
בשל ממצא של פטרת שנמצא לאחר לקיחת תרבית המליץ הרופא על איטרנול. נאמר לקחת במשך חודש מדי יום כדור. ולעשות בדיקת דם ערכי כבד. במידה ותקין להמשיך עוד חודש שוב כדור אחד ביום (במשך כל החודש) ושוב ערכי כבד. הרוקחת אמרה לי שהנוהג לקחת כדור או שניים מדי שבוע ולא כל יום במשך חודש.ואז הפסקת 3 שבועות. (היה לה פטרת וזה המינון שלקחה)
הרופא לא זמין בשבועיים שלושה הקרובים.
האם המינון של כדור מדי יום עלול להעלות מאוד ערכי כבד.??
מאחר והרופא לא זמין די לא יודעת מה נכון.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטרת
ד``ר ניר נתנזון10/03/2021השאלה לא קשורה לנושא הפורום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נגע חשוד בקרקפת ששינה את צבעומודאגת23/02/2021
שלום רב, נגע חדש שצץ בקרקפת- מורם, גדל במהירות ומשנה צבעו . בעברי הסרת bcc בבטן ונגע חשוד כ bcc ביד שהוסר לפני כחודש. כמה דחוף לטיפול? התור הקרוב בעוד כחודש...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נגע על הקרקפת
ד``ר ניר נתנזון10/03/2021נגע שגדל במהירות דורש התיחסות בהקדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פס שחור בציפורן ברגל- בדיקת רופאMori20/02/2021
שלום הופיע לי פס שחור בציפורן ברגל האם זה אומר משהו ? האם זה מצריך בדיקת רופא ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פס שחור
ד``ר ניר נתנזון10/03/2021לא ניתן לאבחן על סמך תמונה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת רופא עורלאה18/02/2021
שלום רב. שואל בשביל בת 76 עם מלנומה שהוסרה לפני 20 שנה (עובי 0.7)
ניתוח בלוטות היה תקין
בדיקה אחרונה אצל רופאת עור הייתה לפני כשנה וארבעה חודשים.
רציתי לדעת מה התדירות המומלצת לבדיקת רופא עור בהתחשב במלנומה שהייתה לה לפני 20 שנה
כרגע מחוסנת בחיסון ראשון ומפחדת להגיע לרופא עד שלא תהיה הגנה מלאה (רק בעוד כשבועיים). האם אםשר לחכות שבועיים או שמומלץ להגיע בהקדם לבדיקה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תדירות בדיקה
ד``ר ניר נתנזון23/02/2021מומלץ להיבדק כל 6 חודשים. אין כל בעיה בעיכוב של שבועיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודות חן חדשות עקב שימוש בלייזרזוהר13/02/2021
היי, השתמשתי במכשיר הורדת לייזר בייתי ולאחר מכן צמחו לי בערך 5 נקודות חן קטנות חדשות. אני צריכה לדאוג/להפסיק להשתמש במכשיר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודות חן חדשות
ד``ר ניר נתנזון13/02/2021מומלץ לבדוק את השומות (כולן) אצל רופא עור בהקדם.
לא ידוע בינתיים שמכשיר הלייזר גורם להופעת שומות חדשות, כך שיתכן שאין לכך קשר.
אולם אם השומו תהחדשות הופיעו במקום הטיפול בהחלט מומלץ לשקול את הפסקת השימוש במכשיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת בלוטות לימפה בית שחי בעקבות מלנומהחנית12/02/2021
בעקבות מלנומה, נשלחתי לבדיקת בלוטות לימפה בבית השחי התוצאה שהתקבלה היתה בצד שמאל 1.9 ס״מ, 2.5 ס״מ, 1.3 ס״מ, 0.8 ס״מ
צד ימין 1.3 ס״מ, 0.9 ס״מ, 1.2 ס״מ.
בשני הצדדים הבלוטות בעלות הפרדה קורטיקו-מדולרית וזרימה שמורים.
קורטקס של הבלוטות בעובי עד כ 0.3 ס״מ.
רציתי לדעת האם התוצאות תקינות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטות לימפה
ד``ר ניר נתנזון13/02/2021שאלה זו יש להפנות לרדיולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת פט סיטי - גידולי עור מלנומהרועי14/12/2020
שלום רב,
בשנים האחרונות נמצאו אצלי חמישה גידולי עור מסוג מלנומה, רובם שטחיים. העמוק ביותר היה 0.6 ולא הצריך כריתה של בלוטות הזקיף.
מבחינת רופא העור והכירורג הפלסטי הבודקים אותי באופן שוטף - מדובר בהחלמה מלאה.
לצד זאת, האונקולוג הבודק אותי אחת לשנה ביקש שאבצע בדיקת פט סי-טי, למרות שלטענתו לפי הפרוטוקול הרפואי הדבר אינו נדרש. מטרת הבדיקה, לטענתו, היא "להרגיע אותו" (ולא אותי).
אני מהסס בגלל אופיה הלא נעים של הבדיקה והקרינה הכרוכה בה (קראתי גם שעדיף שאמנע ממגע עם ילדיי ביממה שלאחר הבדיקה).
אודה לדעתך האם בדיקה כזאת נדרשת בעבורי.
אוסיף רק שמדובר בנטייה גנטית למלנומה (גם אצל אבי נמצאו בשנים האחרונות מספר דומה של נגעים, כולם שטחיים).
אני נבדק באופן תכוף ע"י רופא עור וכירורג פלסטי, ומורידים לי כל נקודת חן חשודה (סה"כ הורידו לי בשנים האחרונות עשרות נקודות חן - חלקן נמצאו תקינות, אחרות דיספלסטיות, וכאמור חמש מלנומות).
בנוסף, מאז הסרת הגידול בעומק של 0.6 אני מבצע אחת לחצי שנה אולטרסאונד של בלוטות הלימפה בבית השחי, והבדיקות תקינות.
אני בן 43. הבדיקה הגנטית לא הניבה ממצאים ברורים, אם כי נשללה אפשרות של מוטציה ב-BRCA* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר PET CT
ד``ר ניר נתנזון14/12/2020לפי הפרוטוקול אכן אין צורך בבדיקה זו, שמטרתה לגלות גרורות.
עם זאת השיטה של הסרת עשרות שומות מיותרת גם היא- צריך להיבדק כל 3 חודשין ורצוי לבצע מיפוי שומות ממוחשב (בדיקה פרטית - לא בסל הבריאות) כל שנה, וכך להקטין את הסיכון להופעת מלנומה חודרנית שלא תתגלה בזמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מלנומה bcc והקשר למחלה לימפומה פוליקולריתפיקסלר יעקב17/09/2020
חולה בלימפומה תאי b בשנים האחרונות ריבוי ב bcc ולאחרונה מלנומה.
האם קיים קשר בין המחלות. האם שכיחות של מלנומה בחולי bcc? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מלנומה ו-BCCC
ד``ר ניר נתנזון18/09/2020כן,
יש עליה בשכיחות מלנונה אצל אנשים עם BCC.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודת חן חדשה על כף הידחן30/05/2020
היי, מאתמול שמתי לב שיש לי נקודת חן קטנה ושחורה בכף היד ועד עכשיו הייתי בטוחה שזה קוץ או משהו שבטח יצא לבד כי זה לא כואב. עכשיו ניסיתי להוציא ואני לא חושבת שזה גוף זר בתוך היד אלא נקודת חן, אבל זה מרגיש כאילו זה קוץ לא כואב תקוע ביד.. בולט כזה במגע.
נכנסתי ללחץ רק מלקרוא באינטרנט מה זה יכול להיות.. מה דעת הרופא מהתמונה בכל זאת מה זה יכול להיות ואיך ביום יומיים זה קורה ככה...?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד תמונה
עוד תמונה30/05/2020
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנקודה שחורה
ד``ר ניר נתנזון31/05/2020בהחלט יתכן שמדובר בנקודת חן, אבל יתכן גם שמדובר בדימום. לא ניתן לאבחן על סמך התמונה.
פני לרופא עור לבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודת חן ומסביבה משהו בצבע לבןיעקב03/05/2020
ד"ר שלום
נקודת חן ומסביב לא ברור אולי היה שם אולי לא
יש מעין לבן מסביב לנקודת חן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שומה
ד``ר ניר נתנזון04/05/2020לא ניתן לאבחם שומות על סמך תמונה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצע חשוד על האשכיםשמואל03/05/2020
שלום רציתי לדעת אם זה פצע בעייתי ויש צורך להיבדק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצע
ד``ר ניר נתנזון04/05/2020לא ניתן לאבחן על סמך תמונה . פנה לבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודת חן שהוסרה וכואבתלילך03/05/2020
שלום,
הסירו לי נקודת חן לפני הרבה שנים (כעשור). היא לא בדיוק חזרה, אך יש שם כתם. היום בבוקר קמתי ויש לי שם תחושה של צריבה/ שריפה/ כאב מאוד נקודתי וחד. לא נגעתי בה ולכאורה אין סיבה נראית לעין. ממה זה יכול להיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שומה
ד``ר ניר נתנזון04/05/2020לעיתים צלקת יכולה להתחיל לכאוב עקב רגישות בעצבים באיזור. פנה לרופא עור לבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנוגע לשומה חשודהמנשה02/05/2020
שלום רב. נבדקתי אצל רופאת עור לפני שמונה חודשים
כיום ראיתי נקודה. לא יודע אם היא חדשה או לא..
האם היא נראית חשודה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שומה חשודה
ד``ר ניר נתנזון02/05/2020לא ניתן לאבחן שומות על ידי צילומים. פנה לרופא עור לבדיקה בהקדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה דומה לשל אפיליאור23/04/2020
שלום ד"ר
גם לי יש בעיה דומה (בחלק הקדמי של הירך), רק בלי הדימום והצורך לגרד. זה נשאר כל הזמן באותו גודל (חצי ס"מ). אבל זה כבר יותר משנה ככה.
נקבעה לי בדיקה אצל כירורג לעוד חצי שנה!
האם יש סיבה לדאגה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה דומה
ד``ר ניר נתנזון24/04/2020איני יכול לאבחן על סמך תיאור ובלי בדיקה. מי שבודק הוא רופא עור. כירורג רק חותך...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פס שחור מתחת לציפורןזהבה18/04/2020
לפני שבוע בערך ראיתי פס שחור דק ביותר מתחת לציפורן,
אני מוטרדת ורוצה לגשת לרופא עור,
אבל כיוון שאני בת 66 ומגפת הקורונה,
אני חוששת לגשת עכשיו.
מצרפת תמונה.
האם לפי דעתך זה דחוף לגשת לרופא או יכול להמתין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פס שחור
ד``ר ניר נתנזון18/04/2020ניתן להמתין כעת.
אם תוך חודשיים הפס לא יעלם או יגדל משמעותית פני לרופא עור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפס שחור מתחת לציפורן
זהבה18/04/2020תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)