מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הורדת שומה - קרטוזיס- בירורירון14/04/2019
שלום,
1. הייתה לי בעבר מלנומה In-situ (שהוצאה בהצלחה) ונקודות דיספלסטיות וגם BCC.
2. הורדתי נקודה בצוואר וזו התשובה הפתולוגית:
Skin, upper chest, excision.
Lichen planus-like keratosis.
Comment: Skin showing a lichenoid lymphocytic infiltrate, scattered necrotic.
Keratinocytes and elongated, hyperpigmented rete ridges.
שאלותיי:
1. האם התשובה תקינה?
2. מה משמעות ההערה שנרשמה???
3. האם צריך הרחבה?
4. מה ההמשך טיפול?
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרטוזיס
ד``ר ניר נתנזון19/04/2019מדובר בנגע שפיר לחלוטין.
ההערה פשוט פירטה את המממצים הפתולוגיים.
אין כל צורך בטיפול כלשהו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשיפה לשמש חאחר איבחון מלנומהגליה13/04/2019
לפני כשנה וחצי הוציאו לי 2 מלנומוצ שטחיות ביד והשוק. מאז אני יאוד שומרת על עצמית בכל הקשור לחשיפה לשמש. היום היינו ביער ולמרות שכל שעה וחצי שעתיים מרחתי את עצמי במקדם הגנה 50+, וכל הגוף היה סגור, חוץ מכפות ידיים ופנים והייתי עם כובע, אני עדיין מרגישה אץ הפנים והלחיים בעיקר, בוערות, למרות שהן לא אדומות וגם לא האף. האם בכל זאת נשרפתי, או שזה ממה שהוא אחר? והאם זה מאוד מסוכן במקרה שלי? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשיפה לשמש
ד``ר ניר נתנזון19/04/2019לא צריך להגגזים בהמנעות מחשיפה לשמש.
נקטת בכל הצעדים הסבירים...
הדגש במלנומה הוא על בדיקות תקופתיות, תוך הפחתה סבירה בחשיפה לשמש אבל לא המנעות מלאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שומה גדולה מתחת לנחיר שמאליניר11/04/2019
היי ד"ר נתנזון,
יש לי שומה גדולה מתחת לנחיר שמאל.
אני מעוניין להסיר אותה כי זה לא אסתטי בכלל.
השאלה שלי היא האם יש לבדוק אותה לפני הסרתה או פשוט לגשת להסיר אותה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסרת שומה
ד``ר ניר נתנזון12/04/2019אם כבר החלטת להסיר אותה אין צורך בבדיקה נוספת.
הכירורג שיסיר אותה ישלח בכל מקרה את השומה לבדיקה פתולוגית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודות לבנות קטנות על הציפורנייםבן07/04/2019
היי ד"ר
יש לי נקודות לבנות קטנות על הציפורניים.
מישהו אמר לי שזה יכול להיות חוסר סידן.
האם זה נכון? מה עוד זה יכול להיות? אני יכול להיות שקט?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודות לבנות
ד``ר ניר נתנזון12/04/2019אין קשר בין השאלה לנושא הפורום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח BCC ומניעת פיגמנטציה בצלקתעמי04/04/2019
כמה זמן יש להימנע מחשיפה לשמש לאחר ניתוח BCC?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חדיפה לשמש
ד``ר ניר נתנזון12/04/2019חשיפה לשמש היא שגרמה ל-BCC.
לכן התושבה היא שיש להפחית חשיפה לשמש לכל הגוף ככל שניתן לכל החיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה ההבדל בין קרצינומה למלנומה?ישי02/04/2019
מה ההבדל בין קרצינומה למלנומה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה ההבדל
ד``ר ניר נתנזון12/04/2019מלנומה היא סוג ספיפי של גידול סרטני שלהתאים המלנוציטים (יוצרי הפיגמנט) בעור.
קרצינומה היא שם כללי למספר רב (מאות) גידולים שונים בכל הגוף.
בעור שכיחות שתי קרצינומות שונות- קרצינומת תאי בסיס וקרצינומת תאי קשקש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך מאבחנים נגעי BCC?ריבי31/03/2019
איך מאבחנים נגעי BCC?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר BCC
ד``ר ניר נתנזון12/04/2019על ידי י בדיקה בעין + דרמוסקופ.
נגע חשוד נכרת ע"י כירורג והאבחנה הסופית היא על ידי פתולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה ההבדל בין סבוריאה לפסוריאזיס?מיכאל27/03/2019
מה ההבדל בין סבוריאה לפסוריאזיס?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סבוריאה
ד``ר ניר נתנזון27/03/2019לשאלה אין קשר לנושא הפורום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודת חן שנעלמה- ונקודת חן חדשהמישהי24/03/2019
1.מאז ומתמיד יש לי נקודת חן על היד, ובזמן האחרון שמתי לב שהיא דוהה, האם צריך לבדוק?
2. ובערך מאז שהנקודת חן ביד האחת התחילה לדהות, ביד השנייה החלה לגדול נקודה חדשה, כרגע היא בצורת עיגול סימטרי וצבע אחיד, האם לבדוק גם אותה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה
ד``ר ניר נתנזון27/03/2019כל שומה, וביחוד שומות שמשתנות, דורשת בדיקת רופא עור בהקדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודת חן חדשה ליד הקרסולעידן21/03/2019
אתמול שמתי לב שמצחה לי נקודת חן חדשה ליד הקרסול.
היא לא מחוספסת או נפוחה.
גם לא נחשפה לשמש.
האם יש צורך לבדוק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שומה חדשה
ד``ר ניר נתנזון27/03/2019בהחלט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- HALO NEVUS- בירור לגבי טיפוללינדה19/03/2019
בתי סובלת מהתופעה הנדירה HALO NEVUS כבר שנתיים.
האם תוכל להמליץ לי על דרכי טיפול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Halo Nevus
ד``ר ניר נתנזון27/03/2019אין כל צורך בטיפול. מדובר בשומה שפירה לחלוטין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושת כאב בנקודת חןרפי17/03/2019
יש לי תחושת כאב מנקודת חן, היא נראית כמו שהיא תמיד נראתה ואני לא חושב שקיבלתי מכה. ללכת לרופא על זה?
רפי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב
ד``ר ניר נתנזון27/03/2019בהחלט כדאי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היסטוריה משפחתית של מלנומהאריקה13/03/2019
לאמא שלי היו כמה נקודות חן שהסירו בגלל מלנומה. לבת שלי בת ה-10 הופיעה נקודת חן חדשה, האם לאור ההיסטוריה המשפחתית כדאי להסיר כבר עכשיו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שומה
ד``ר ניר נתנזון13/03/2019רוב השומות הן שפירות ונשארות כאלו לתמיד.
כמובן שיש לבדוק את השומות לפחות אחת לשנה, אולם אין כל הגיון בהסרת מניעתית של שומות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיתוך שומה בעת גילוחתום10/03/2019
יש לי שומה באזור הסנטר.
אני חייל בצבא ולא נתנו לי פטור מגילוח.
כתוצאה מכך, בכל פעם שאני מגלח אני יוצר חתך בשומה.
מה הסיכונים שיכולים להיגרם מהחיתוך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שומה שנחתכה
ד``ר ניר נתנזון13/03/2019בעיקר זיהום מקומי בשומה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיזוף טבעי מול שיזוף בהתזההדר07/03/2019
שאלה חשובה- מה יותר מסוכן - היחשפות לשמש ושיזוף טבעי או שיזוף בהתזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיזוף
ד``ר ניר נתנזון13/03/2019שיזוף בהתזה אינו כרוך בסיכון לסרטן העור, למיטב הידיעה כיום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)