מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נקודת חן חדשה באצבענקודה16/04/2020
היום שמתי לב שיש לי נקודה קטנה /כתם חום באצבע ,
הנקודה היא פנימית ולא בולטת
מצרפת תמונה מה זה יכול להיות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודת חן
ד``ר ניר נתנזון17/04/2020נראה כנקודת חן חדשה. פנה בהקדם לבדיקת רופא עור עם דרמוסקופ על מנת לוודא שמדובר בשומה שפירה ולא במלנומה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם הטיפול במלנומה ברפואה הציבורית הוא טוב?גוני27/03/2020
אני שואל כי אני מתלבט אם להחליף את פוליסת הביטוח הפרטי שלי הנוכחית שלי שלא מכילה החרגה על תרופות וטיפולים שקשורים לסרטן העור בפוליסה שתכלול החרגות אלו.
האם ברפואה פרטית יש יתרון כלשהו על פני רפואה ציבורית בכל הנודע לסרטן העור? זמינות תורים / תרופות שלא בסל / טיפולים שלא בסל הבריאות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר םוסית ביטוח
ד``ר ניר נתנזון27/03/2020עולם הרפואה מתקדם מהר, וסל הבריאות תמיד מפגר אחרי הפיתוחים החדשים. לכן עדיפה פוליסה ללא החרגות. אולי תוכל להפחית בפוליסה הקיימת את כל הכיסויים ולהשאיר רק את התרופות והבדיקות ללא החרגות (אלו הדברים החשובים בסרטן העור) ואת שאר מרכיבי הפוליסה להחליף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרעיון טוב
גוני27/03/2020אבדוק עלויות, תודה על הרעיון המקורי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדקתי ולא ניתן להוריד כיסויים מפוליסה מלפני 2016
גוני29/03/2020יש הבדל לא קטן במחיר בין 2 הפוליסות, בדקתי קצת וראיתי שהרפואה שקשורה לסרטן העור מאוד מתקדמת בישראל ולכן אני מתלבט.
איזה עוד שיקולים עלי לקחת בחשבון?
האם ישנן תרופות / טיפולים שניתן כיום לקבלם רק דרך ביטוח בריאות פרטי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שטף דם מתחת לציפורן מזה שנהאליאור25/03/2020
היי
בעלי היקר לפני כשנה שנה וחצי חזר ממשחק כדורגל, נפצע בבוהן כנראה ונהיה לו שטף דם מתחת לבוהן.
מאז השטף דם לא עבר. לפני כשבועיים בקרנו אצל רופא עור שאמר ללכת לעשות ביופסיה.
בשל המצב (בידוד הקורונה) רציתי לדעת האם זה סובל דיחוי או שעדיף לבצע את הבדיקה כמה שיותר מהר?
וכמו מה זה נראה לפי הידע שלך ?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שטף דם
ד``ר ניר נתנזון28/03/2020לא ניתן לאבחן לפי התמונה. אבל אין כל העינ בצע ביופסיה בזמן קורונה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתם תחת הציפורן לחייל קצין בסדיראילן10/03/2020
בני בן ה-21 קצין בסדיר הבחין בכתם שהופיע לפני כחודש וחצי באגודל.
לא זוכר כי קיבל מכה.
זומן לתור עוד כחודש וחצי אצל רופא צבאי, אך מאחר ואני מאוד חרד מבקש התייחסותך.
תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המטומה
ד``ר ניר נתנזון27/03/2020התמונה אכן נראית כהמטומה (דם קרוש מתחת לציפורן).
ניתן להמתין בסבלנות לרופא העור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שומה חשודה - נגע עורי ששינה צבעחגית08/03/2020
לבתי בת 13.5 יצא לפני כשנה וחצי נגע עורי בצבע גוף בשבוע האחרון הנגע גדל, התקשה ושינה צבע. אני נורא מודאגת ויש לנו תור לרופא עור רק בשבוע הבא.. אודה על התייחסותך, והאם זה יכול לחכות עד לשבוע הבא לתור הייעודי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נגע חדש
ד``ר ניר נתנזון09/03/2020לצערי לא ניתן לאבחן על סמך התמונה.
אםפ מדובר בשינוי מהיר, תוכלי לבקש לראות רופא עור בדחיפות בכל קפות החולים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשמח לדעת האם מדובר בגידול?יעל16/02/2020
שלום,
צירפתי קובץ תמונה.
על הלחי יש נגע עם קליפה קשקשית.
האם זה קצינומה?
אימי עברה לפני שנתיים ניתוח להסרת גידול שכזה ברגל
עוברת ביקורת
אבל פתאום ראינו את הנגע הנ"ל האם זה נראה חשוד?
אם לא אשמח לדעת במה מדובר.
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גידול?
ד``ר ניר נתנזון16/02/2020לא ניתן לצערי לאבחן על סמך התמונה.
יש לפנות לרופא עור לבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שומה סמוך לצוואר - האם חשודה?ענת ג.06/02/2020
האם השומה שבתמונה נראיית חשודה ומצריכה בדיקה?
תודה רבה
ענת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שןמה על הצוואר
ד``ר ניר נתנזון28/03/2020לא ניתן לאבחן שומות על סמך תמונה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרת נקודת חן בזריקה בזמן הריוןדנה03/02/2020
בהריון שבוע 26. הייתי אצל רופא עור, ששלח אותי להסרת נקודת חן קטנה מאוד באצבע כף היד, כי נראה שהגבולות שלה לא ברורים. אני לא זוכרת מתי היא הופיעה בדיוק, אבל אני די בטוחה שלא הייתה שם תמיד..
אמר שבגלל שההסרה נעשית עם זריקה
ואני בהריון אין מניעה שנקבע תור לאחרי הלידה .
אני חרדה מאוד. מה הסיכוי לכך שהנקודה סרטנית אם היא קטנה מאוד או שאין קשר ? אין לי הרבה נקודות חן אם זה רלוונטית ואני די שחומה.
האם יש בעיה עם הסרה בהריון? אני מפחדת ולא יודעת איך אעבור עוד שלושה חודשים בחוסר וודאות... תודה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסרת שומה בהריון
ד``ר ניר נתנזון28/03/2020אין כל בעיה להסיר שומה בהריון, בכל שלב של ההריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודת חן בישבן לבת שנתייםעדן02/02/2020
בת שנתיים נולדה עם נקודת חן בישבן, עגולה קטנהה ורגילה .
לא שמתי לב כ"כ לקצב גדילה שלה כי חשבתי שהיא גדלה בהתאם לזה שהיא גדלה.
לקחתי אותה לרופא עור שציינה שצריך להוריד אותה בדחיפות שיש לה כמה צבעים וצד אחד לא סימטרי .
עברה הסרה של הנגע לפני שבוע..
לא רגועה בכלל !!!
יש סיכוי שתהיה תקינה??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שומה על העכיוז
ד``ר ניר נתנזון28/03/2020הסיכוי גבוה מאוד שהשומה תקינה. סרטן העור בגיל זה נדיר מאוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פסים שחורים באגודל ופנייה לרופאאיילה26/01/2020
היום גילתה המניקוריסטית שלי פסים שחורים מתחת לאגודל.
כמובן שגוגל מפחיד, האם עלי לגשת בדחיפות לרופא??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פסים שחורים
ד``ר ניר נתנזון28/03/2020לרוב מדובר בדימום קל . אם הפסים נעלמים תוך חודש אין סביה לדאגה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שטף דם או נקודת חן בכף רגל?שקד26/01/2020
שלום, קמתי לנוכח נקודה חדשה על האצבע שלי. השאלה שלי האם יש סבירות שזה שטף דם? ואם לא וזו אכן נקודת חן, האם היא ניראת חשודה? טיפה חוששת. (טיפה אדמדם ובולט מעל השטח)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודה חדשה
ד``ר ניר נתנזון26/01/2020לצערי אין אפשרות לאבחן על סמך תמונה בלבד.
פני לרופא העור לבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנקודה חדשה
שקד26/01/2020כן ברור כבר קבעתי תור. אבל אני פשוט קצת בסטרס ורוצה להירגע- כעיקרון אם הנקודת חן סימטרית ולא משנה גוונים אז סביר שהיא תמימה אע"פ שהיא הופיעה סתם ככה פתאום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטה על האור מגרדת מאוד ותוצאות ביופסיהניר10/01/2020
שלום,
יש לי בלוטה/פצע נפוח ומגרד על זרוע ימין כמו פצע פנימי אך נפוח מאד בערך 5 סמ!!
ליד הפצע יש עוד בלוטות כאלו אך קטנות יותר ולא נפוחות ולא מגרדות .
תוצאות ביובפסיה - atypical lymphoid infiltrate
נשלחתי לאולטראסנד ובדיקות דם,
תחילה חשבתי שנעקצתי על ידי משהו?
מה התוצאות אומרות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביופסיה
ד``ר ניר נתנזון11/01/2020התוצאות מראות תאי דם לבנים (לימפוציטים) בתוך העור. פנה לרופא המטפל בהקדם כדי שיחליט כיצד להתקדם בבירור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופה אפודיקס קרם 5%חנן ורד10/01/2020
שלום
בפנים שלי הופיעו כתמים אדומים שגדלו עם הזמן. בביקור אצל רופא עור באיכילוב הומלץ טיפול נקודתי בקרם EFUDEX5%.
בשלב זה הכתמים הולכים וגודלים.בהמלצת הרופא בתום 4 שבועות למריחת הקרם יש לעבור ולמרוח משחת בטאקורטן פעמים ביום למשך שבועיים. אני בשלב של דאגה. היש בסיס לדאגתי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפודיקס
ד``ר ניר נתנזון11/01/2020לא ניתן לאבחן את מצבך ללא בדיקה. אפודקס כשלעצמו יכול לגרום לאדמומיות בפנים.
פנה לרופא המטפל לאבחנה חוזרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרופה אפודיקס קרם 5%
חנן ורד11/01/2020תודה על תשובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נגע בבטן במהלך הריוןלי29/12/2019
הופיע לי נגע על העור בבטן במהלך ההריון
יכל להיות שהיה קיים לפני אך רק עכשיו הבחנתי בו
חודש 8
והוא מתחיל להתפשט לעוד 2 קטנים על הבטן במקומות שונים ניתן לראות אחד מהם בתמונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נגע על הבטן
ד``ר ניר נתנזון11/01/2020לא ניתן לאבחן על סמך תמונה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פס שחור על הציפורןשיר29/12/2019
לפני כשנה וחצי במהלך ההריון הופיע אצלי פס שחור על הציפורן.
הלכתי להבדק גם אצל רופא עור וגם אצל פלסטיקאי והם אמרו שהמראה לא מחשיד.
לאחרונה אני מרגישה שהפס התכהה.
מצרפת תמונה של הציפורן מהימים האחרונים.
אשמח לתגובתך בנושא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פס
ד``ר ניר נתנזון11/01/2020לא ניתן לאבחן על סמך תמונה זו.. פני לרופא עור לבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpeg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)