פורום נוירולוגיה, שבץ מוחי, אירוע מוחי - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פענוח סיטי מוח
    גימל
    01/08/2011

בבדיקה שביצעתי כתוב:

קיימת אסיטמטריה של החדרים הצדדיים - השמאלי בולט יותר מהימני

מה זה אומר?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פענוח סיטי מוח

הוספת תגובה

• פענוח סיטי מוח - תגובה

ד``ר רונית גלעד
    02/08/2011

זה יכול להיות ממצא מולד כלומר שנולדו ואין לזה שום משמעות וזה יכול להראות על ממצא מוחי שלוחץ במוח . כדאי להיתעץ עם הנוירולוג המטפל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחץ בלסתות
    מיכל
    01/08/2011

שלום אני בחורה בת 27, אני כבר שבועיים סובלת מלחץ בפנים באזור מפקרי הלסתות הלחיים. מידיי פעם ישנו כאב קל בצד שמאל של הפנים, כאב ברקה השמאלית, הלסת השמאלית ולחי השמאלית לעיתים מקרין גם לאחורי הראש בצד שמאל בחלק הקרוב לאוזן, לעיתים גם כאב באזור הגבה מעל העין השמאלית. בעיקר בשעות הערב אני מרגישה לחץ בלסתות כאילו משהו יושב לי על הפנים. הייתי אצל רופא אף אוזן גרון שלא מצא כלום בדק גם את מפרקי הלסת ע"י לחיצה ולא ממש הרגשתי כאב, אני ממש בחרדות ממה זה יכול להיות הכאבים האלה ולחץ הזה על הפנים, בעיקר במפרק הלסתות וחלק של הלסת בחלק הפה העליון. אם זה לא קשור לאף אוזן גרון אז למה כן? אני מפחדת שחס וחלילה אין לי איזה גידול במוח????

לקביעת תור
    סגירה
    לחץ בלסתות

הוספת תגובה

• לחץ בלסתות - תגובה

ד``ר רונית גלעד
    02/08/2011

בדכ זה נובע מלחץ נפשי ובעיקר מחריקת שיניים בלילה אני ממליצה להתיעץ עם רופא פה ולסת . בנוסף יש לשלול סינוסיטיס שניתן לשלול בעיקר עי סיטי מערות פנים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי ראש רציפים מהבוקר עד הערב
    ליטל
    01/08/2011

שלום שמי ליטל אני סטודנטית ובתקופה האחרונה רוב היום הייתי עם עיינים פקוחות בגלל המבחנים.
    כל הסיפור התחיל כנראה מדלקת מעדשות מגע . טיפלתי בדלקת במשך שלושה שבועות ולאחר מכן נמנעתי מעדשות עוד חודש.
    כשחזרתי הבייתה לפני כמה ימים הרכבתי את העדשות לאחר הרבה זמן ומיד עם ההרכבה הרגשתי לחץ בעיניים וכאב ראש נוראי הגיע אח"כ.
    מאז לא ניסיתי שוב וכל פעם שאני פותחת את העיניים עדיין יש לי כאב ראש. כאילו מן לחץ כזה.

אני לא יודעת מה לעשות זה גורם לי להיות לא ממוקדת וזו לא אני!!

פליז עזרה....

הוספת תגובה

• כאבי ראש רציפים מהבוקר עד הערב - תגובה

ד``ר רונית גלעד
    02/08/2011

אני ממליצה לך להבדק עי רופא עיניים ורופא נוירולוג בהקדם .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחצים בראש ובחילות
    יריב
    31/07/2011

מזה 3 שנים אני סובל מעת לעת מלחצים בראש..דבר זה החמיר לי ב-4 החודשים האחרונים,בבקרים אני מתקשה לדבר מבלי לחוש בבחילה, תחושה של לחץ לא נעים בקרקפת בעת סירוק השיער(במיוחד באזור הרקות) ..
    לפני כשבועיים הלכתי להסתפר, הספר מטבע הדברים היה צריך לאחוז לי בראש(בצורה עדינה) בעת התספורת, האחיזה העדינה הייתה לי בלתי נסבלת ,חשתי בלחץ מעיק בקרקפת שגורם לבחילה .... האם הבעיה שלי אורתופדית או נירולוגית? האם עליי לבקש סי-טי?
    אני משתמש בספריי "מינוקסידיל" האם יש קשר למה שאני חש?

לקביעת תור
    סגירה
    לחצים בראש ובחילות

הוספת תגובה

• לחצים בראש ובחילות - תגובה

ד``ר רונית גלעד
    02/08/2011

עליך לפנות לנוירולוג לבצע סיטי מוח . אבל בעקרון זה נשמע כמו תופעות של מתח נפשי שכנראה התגברו אצלך לאחרונה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    נערה
    31/07/2011

אני בת 16 כיום. בלידה שלי מה שקרה זה שלאמא שלי היה טכיקרדיה והיא איבדה הכרה באמצע הלידה כשהראש שלי היה בחוץ, וכתוצאה מזה ניזוקו העצבים שלי בעמוד השדרה.
    עשו לי אולטסאונד ראש וגילו שאין לי פגיעה מוחית. אבל כל השרירים שלי היו מקווצים והיו עקומים. לאחר טיפולים של כשנתיים הכל נפטר ולמעשה כשעלינו לישראל (כשהייתי בת 3) כבר אי אפשר היה לזהות את מה שהיה לי. יש לי 2 שאלות:
    1. מהלידה אני סובלת מהרטבת לילה, האם זה יכול להיות קשור לפגיעה בלידה?
    2. יש לי בעיות קשות בריכוז במבחנים ואני לא מצליחה לסדר תשובה בראש והציונים שלי נפגעים מזה קשות. אני לא מצליחה כמעט אף פעם לנסח תשובה גם בבית, היכן שאין תנאי לחץ. ולוקח לי המון זמן בכדי לענות על שאלות ויוצא מצב שגם אחרי תוספת של 25% מהזמן של המבחן (שקיבלתי מהבית ספר, לא עשיתי אבחון) עדיין אני לא תמיד מספיקה לסיים. בנוסף, לפחות פעם במשפט אני מבלבלת אותיות בסדר שלהן במילה, או מחליפה לדוגמא את האות ת' באות ל' ואת האות נ' באות ר' ועוד שילובים גם כשהמילים שיוצאות לא הגיוניות. האם זה יכול להיות קשור לפגיעה בלידה גם?
    מצפה בקוצר רוח לתשובה.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

ד``ר רונית גלעד
    02/08/2011

ההפרעות ברכוז קשורות כנראה להפרעת קשב וריכוז שיש לך מאד כדאי לעשות אבחון בכוון זה ויתכן וטיפול בריטלין יעזור מאד .
    לגבי הרטבת לילה לא נראה לי כי יש פגיעה בחוט שדרה מכיון שאם יש פגיעה בחוט זה יגרום להרטבות במשך כל שעות היום אבל כדיא להתיעץ עם אורולוג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פענוח בדיקת MRI ראש
    גלית
    31/07/2011

ערב טוב, שמי גלית ואני בת 39 מזה כמה חודשים סובלת מכאבי ראש וסחרחורות פניתי לא.א.ג ועשיתי בדיקת ENG שהראתה שיש הפרעה בצד שמאל והופנתי לנוירולוג ששלח אותי ל-MRI ראש היום קיבלתי תשובה שאומרת בעיקרון שהכל תקין למעט גרנולציה קטנה ע"ש פקיוני בסינוס הרוחבי משמאל וגרנולציה זעירה גם מימין.
    ברצוני לציין שאני חולת סרטן השד מלפני 3 שנים ולכן כל בדיקה מלחיצה אותי קצת יותר.
    רציתי בבקשה לדעת מה פירוש המילה גרנולציה והאם זה משהו שמצריך ברור מעמיק יותר?
    לתגובתכם בהקדם אודה ולילה טוב, גלית.

לקביעת תור
    סגירה
    פענוח בדיקת MRI ראש

הוספת תגובה

• פענוח בדיקת MRI ראש - תגובה

ד``ר רונית גלעד
    02/08/2011

אין לזה שום משמעות ולמעשה לפי מה שאת כותבת המרי תקין וכנראה הפגיעה שלך היא פגיעה שבאה מהמערכת הוסטיבולרית באוזן ולא במוח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איבחון שבץ
    יניב רז
    30/07/2011

שלום רב
    האם אדם אשר הגיע לבית חולים עם בלבול ואובדן מילים ולאחר נימול בידו הימנית , עבר CT בזמן הגעתו אשר אובחן כתקין , עבר CT נוסף לאחר 48 שעות בהן הוחלט על טיפול בTPA ואף הוא יצא תקין ולאחר שלושה שבועות נערך לאותו אדם MRI וגם הוא יצא תקין , האם יכול להיות כי מדובר ב"ספאזם" כזה או אחר ולא באירוע מוחי?

אדגיש כי במהלך אישפוזו של אותו אדם , כלל הבדיקות הנוספות אשר נערכו לו יצאו תקינות לחלוטין ולא אותרה סיבה לאירוע המוחי.

אודה לתשובתכם
    בברכה

יניב

לקביעת תור
    סגירה
    איבחון שבץ

הוספת תגובה

• איבחון שבץ - תגובה

ד``ר סיימון ישראלי-קורן
    04/08/2011

שלום,

צריך כמובן לשים דברים בהקשר המתאים.
    אם כל הסימפטומים התחילו באופן פתאומי ולא מצאו סיבה אחרת לתופעות האלו אז אכן, למרות MRI מוח תקין, יכול להיות שהיה בכל מקרה אירוע מוחי קטן / מוקדם או TIA. שזאת אומרת, כנראה הטיפול מאז עזר לו ומנע אירוע מוחי גדול.
    עוד אופציה, נגיד אם האדם צעיר וללא גורמי סיכון ווסקולאריים, זה סוג של מגרנה, אך בהעדר כאב ראש, לא סביר, או תופעה אפילפטית (מן התקף פרכוסי ... לא כל פרכוס עם תנועות התכווצויות).

בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הירדמות ידיים
    אתי
    30/07/2011

בתקופה האחרונה אני מתעוררת מתוך שינה עם יידיים רדומות לחלוטין,ומתחילה להזיז אותן,לוקח לי כמה שעות עד שזה חולף,ואני נלחצת מכך,ואני לא מצליחה להרים את הנייד או כל חפץ אחר,כאילו שיתוק וחוסר תחושה
    מהי יכולה להיות התופעה ולאן לפנות?

לקביעת תור
    סגירה
    הירדמות ידיים

הוספת תגובה

• הירדמות ידיים - תגובה

אייל קליין
    30/07/2011

אני מציע להתחיל את הבירור אצל אורטופד על מנת לבדוק האם מקור התופעה בעמוד השדרה הצווארי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום רב
    חנה
    29/07/2011

אני בת 28 בריאה בד"כ. סבלתי 10 שנים ממגרנות בגלל גלולות שלא התאימו לי. לפני חודשיים החלפתי גלולות והמגרנות נעלמו כמעט לגמרי.
    בחודש האחרון חלה אצלי תופעה מוזרה של כאבי ראש שנגרמים בגלל השענות על כרית. בכל פעם שאני שוכבת על הספה או על המיטה ומניחה את הראש על הכרית מתחיל אצלי כאב ראש שמתחיל מהחלק האחורי של הראש ומתפשט קדימה לאזור המצח והעיניים. הכאב מתחיל במין דקירות מוזרות בחלק האחורי של הראש.
    כדורים נגד מגרנה מעלימים את הכאב אבל זה לא פתרון, אין לי איכות חיים. עד שנעלמו המגרנות שלי כתוצאה מהגלולות החלה התופעה הנוראית הזאת שלא מאפשרת לי אפילו לשכב לנוח. אולי חשוב לציין שבלילה אני ישנה ללא כרית מאז שהייתי ילדה ואין לי כאבי ראש.
    אשמח לקבל הסבר כלשהו לתופעה ועצה טובה תתקבל בברכה.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שלום רב

הוספת תגובה

• שלום רב - תגובה

אייל קליין
    30/07/2011

ייתכן שמדובר בכאב מוקרן מעמוד השדרה הצווארי או משרירי הצוואר בגלל תנוחת השכיבה. אני מציע לפנות לאורטופד ולבקש הפניה לפיזיותרפיה על מנת לטפל בבעיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ידיים רועדות
    פנינה
    28/07/2011

בת 45 בריאה בחודשים האחרונים ידי רועדות חלש ממה זה יכול לנבוע חוסר במגנזיום אולי .? בדיקות דם כלליות נמצאו תקינים ממה זה נובע מה הסיבות לכך תודה מראש פנינה

לקביעת תור
    סגירה
    ידיים רועדות

הוספת תגובה

• ידיים רועדות - תגובה

אייל קליין
    30/07/2011

אני מציע לפנות לנוירולוג על מנת לבצע אבחון של התופעה. בעיקרון רעד יכול להופיע גם כסימפטום ללא משמעות קלינית אך יש לשלול גורמים שונים לתופעה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תחושת נימול ורעד בידיים
    אורחת
    26/07/2011

שלום, בשבועיים האחרונים שמתי לב שיש לי רעד פתאומי ביד (קרה גם בימין וגם בשמאל) בעיקר כשאני מחזיקה חפץ מסויים.
    כמו כן אני מרגישה תחושת נימול קלה בידיים בימים האחרונים.
    יש לציין שאני בת 24 ועובדת הרבה עם מחשב, וגם נמצאת בתקופת לחץ נפשי גבוה לאחרונה.
    האם יכול להיות קשר בין הדברים?

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    תחושת נימול ורעד בידיים

הוספת תגובה

• תחושת נימול ורעד בידיים - תגובה

ד``ר סיימון ישראלי-קורן
    03/08/2011

שלום,

יש הרבה דברים שיכולים לגרום לרעד - ולא בהכרח מחלה נוירולוגית (כגון עודף שתיית קפאין או יתר פעילות בלוטת התריס).
    אופציה אחרת שיש essential tremor - דבר שבדך כלל מתקדם איטי אבל קל לטפל בו עם תרופות. כמובן איני יכול לתת אבחנה דרך האיטרנט.
    כדאי להיבדק אצל רופא נוירולוג על מנת לקבל בדיקה פיזיקלית ולשקול המשך בירור.

בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי ראש
    יעל
    26/07/2011

לפני שבוע הפזקתי לקחת גלולות לאחר הטילה ממושכת.
    מאז הופיעו לי כאבי ראש שמעולם לא חוויתי כמותם. אף משכך כאבים לא עוזר.
    האם כדאי לי ללכת מיד לרופא או שכדאי לחכות מספר ימים ולראות אם הכאב עובר?
    האם יכול להיות שיש קשר בין הפסקת הגלולות לכאבים?

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי ראש

הוספת תגובה

• מרגישה אותו דבר

מיכל
    26/07/2011

אני לא הפסקתי את הגלולות, אבל החלטתי להקדים את המחזור בשבוע עקב נסיעה,
    לכן במקום לקחת 3 שבועות לקחתי שבועיים, ומאז יש לי כאבי ראש חזקים שגם מעולם לא חוויתי אותם. גם אני תוהה לעצמי אם יש קשר לגלולות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה שאלתית
    נאוית
    25/07/2011

אבקש התיחסותכם לשאלתי - אילו גורמים יכולים להביא לאיבוד הכרה, מאילו סיבות, אני מתייחסת למקרה קונקרטי של בחורה נשואה, עם שני ילדים קטנים, בחורה עובדת שגם מטפלת בהורה חולה.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה שאלתית

הוספת תגובה

• שאלה שאלתית - תגובה

ד``ר סיימון ישראלי-קורן
    04/08/2011

שלום,

ישנם מספר גורמים לאיבוד הכרה. הנפוץ ביותר בקרב אנשים צעירים ללא מחלות ידועות ברקה הוא קשור לנפילת לחץ דם באופן פתאומי - זאת אומרת התעלפות.
    אבל ישנם מספר גורמים להתעלפות.

דבר ראשון הוא לפנות לרופא משפחה.
    במידה ויש חשד שמדובר במשהו "מעבר להתעלפות רגילה" אז יש גם טעם לחשוב על דברים נוירולוגיים ולעשות בירור בהתאם.

בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אתמול חוויתי שיתוק בעצב הפציאליס.
    MACHU PICHU
    24/07/2011

שלום רב! אתמול הגעתי לבי"ח וזיהו את הבעיה ונתנו לי טיפול רפואי בסטרואידים למשך 10 ימים( כאשר 5 ימים אני מקבלת 60 מ"ג ואחכ כל יום מורידה 10 מ"ג מהמינון). 2 שאלות בבקשה: 1. האם זה מומלצ לפנות לדיקור סיני ו/או פיזיותרפיה? קראתי שזה מקצר את משך ההחלמה ובעיקר את התוצאות אחרי ההחלמה.
    2. האם מותר לי לקבל מסאג'/ מסאג' רפואי באזור הצוואר/ כתפיים? כרגע יש לי כאב שבא הולך בצד ימין מאחורי האוזן. פשוט קבעתי הרבה זמן מראש את העיסוי ואני לא יודעת אם מותר לי או לא. (זה עוד 6 ימים)

תודה רבה!!!

הוספת תגובה

• שאלה

מיכל
    24/07/2011

אלו תחושות חשת בפנים? כי אני לא חשה שיתוק, אלא לחץ באזור הלסתות, הרקות, האף, הלחיים, וכן לפעמים כאבים יותר בצד שמאל של הפנים, אזור האוזן, הלסת, הרקה, מעל העין במצח...אם אלו תופעות שגם אצלך היו קיימות? תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בכל אופן, בלי קשר, תלכי להבדק

MACHU PICHU
    24/07/2011

אני ידעתי כי הסתכלתי במראה וצד אחד של הפנים לא חייך טוב, לא יכולתי לקרוצ בצד הפגוע של הפנים, וגם לסגור את עין ימין לבד מעין שמאל, וגם כשאת מרימה גבות- אחת יותר גבוהה מהשניה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אתמול חוויתי שיתוק בעצב הפציאליס. - תגובה

אייל קליין
    26/07/2011

1. מומלץ
    2. לא רואה סיבה לבטל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אתמול חוויתי שיתוק בעצב הפציאליס.
    MACHU PICHU
    24/07/2011

שלום רב! תמול הגעתי לבי"ח וזיהו את הבעיה ונתנו לי טיפול רפואי בסטרואידים למשך 10 ימים( כאשר 5 ימים אני מקבלת 60 מ"ג ואחכ כל יום מורידה 10 מ"ג מהמינון). 2 שאלות בבקשה: 1. האם זה מומלצ לפנות לדיקור סיני ו/או פיזיותרפיה? קראתי שזה מקצר את משך ההחלמה ובעיקר את התוצאות אחרי ההחלמה.
    2. האם מותר לי לקבל מסאג'/ מסאג' רפואי באזור הצוואר/ כתפיים? כרגע יש לי כאב שבא הולך בצד ימין מאחורי האוזן. פשוט קבעתי הרבה זמן מראש את העיסוי ואני לא יודעת אם מותר לי או לא. (זה עוד 6 ימים)

תודה רבה!!!

הוספת תגובה

• אתמול חוויתי שיתוק בעצב הפציאליס. - תגובה

ד``ר סיימון ישראלי-קורן
    03/08/2011

שלום,

אני מניח שגם עברת בדיקה של רופא אף אוזן גרון כי חשוב לשלול בעיה באוזניים שיכולה לגרום לפציאליס.
    בנוסף חשוב גם למנוע סיבוכים בקרנית העיניים - למטרה זו, יש לשים משחת עיניים וטיפות עיניים, וכן לשים כיסוי עין בלילות (בצד הפגוע).
    דבר אחרון - בדרך כלל גם מומלץ ליטול כדורים נגד וירוסים (הרפס) למשך 5 עד 7 ימים.
    לגבי עיסויים ודיקור סיני, איני מכיר בעיה כלשהו עם הטיפולים האלו (אבל גם לא מכיר דעות שזה אמור לעזור).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה