מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאב פניםמיכל24/07/2011
שלום אני בחורה בת 27, אני כבר שישה ימים סובלת מכאב ולחץ בפנים. הכאב בעיקר בצד שמאל של הפנים, כאב ברקה השמאלית, הלסת השמאלית ולחי השמאלית לעיתים מקרין גם לאחורי הראש בצד שמאל בחלק הקרוב לאוזן, לעיתים גם כאב באזור הגבה מעל העין השמאלית. בשעות הערב אני מרגישה את הכאב יותר מעל העיניים ( במצח) וכן כאב באף ו ולחץ על המצח, אף והלסתות כאילו משהו יושב לי על הפנים. הייתי היום אצל רופא אף אוזן גרון שלא מצא כלום, בינתיים אמר לחכות עם זה ולראות מה קורה בהמשך. אני ממש בחרדות ממה זה יכול להיות הכאבים האלה ולחץ הזה על הפנים, בעיקר בצד שמאל. אם זה לא קשור לאף אוזן גרון אז למה כן? אני מפחדת שחס וחלילה אין לי איזה גידול במוח????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תבדקי
MACHU PICHU24/07/2011אולי יש לך שיתוק של עצב הפציאליס. אני חוויתי את זה אתמול...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאב פנים - תגובה
ד``ר סיימון ישראלי-קורן03/08/2011שלום,
יש כמה אפשריות לכאבים האלו.
אם היה פציאליס אז כעבור 6 ימים בהחלט רופא אף אוזן גרון היה רואה חולשה בשרירי הפנים או מצח בצד אחד של הפנים.
אבל יש עוד דברים - כגון דלקת בפרק הלסת (צריך יעוץ פה ולסת לזה).
אז זה לא זה, אז אני ממלציץ שתפני לנוירולוג, יש כמה סוגי כאבי ראש (שזה כולל כאבי פנים). יש גם כמה סוגים של תרופות הן להפסיק את הכאב בזמן התקף והן לצורך מניעת התקפים.
יכול להיות סוג של מגרינה - חשוב להרבות בשתיה במיוחד בעונת הקיץ.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התעייצות להמשך סימפטומי חולשהסטודנט מוטרד24/07/2011
שלום רב,
אני בן 26 בריא בד"כ ולפני כחודשיים כתבתי כאן בפורום על תופעות של רדימויות ברגליים וידיים לסירוגין כולל הרגשות של חולשה ו"ריחוף".
מאז עברו חודשיים,הייתי מאושפז בסורוקה יומיים,הרופאים טענו כי אין לי בעיה ניאורולוגית,בוצע CT מוח-נמצא תקין,המליצו על ביצוע EMG וMRI עמוד שדרה צווארי.
קיבלתי גם לשתות טריבמין.
לאחר כשבועיים מאז השחרור הרדימויות עברו,וגם תחושות הריחוף הפסיקו.
קרוב לחודש הרגשתי בריא ורגיל לחלוטין.למזלי זה בדיוק היה בתקופת המבחנים.
כמובן שגם הפסקתי לשתות את הטרימבין כי גם הגיעו תוצאות B12 מסורוקה והתוצאה היתה תקינה.
היום אני כבר כשבוע שוב חש חולשה גדולה בכל הגוף שבאה והולכת,חולשה בעיקר בשרירי הידיים,מתעורר עם כפות ידיים חלשות נורא,מרגיש הרגשה של חוסר תחושה/כאילו עומד להרדם בשני הזרועות,לפעמים ברגליים,מלווה בתחושות של חוסר פוקוס(דומה לריחוף שהיה לפני חודש וחצי).
לפעמים יש מן דקירות כאלה באצבעות הידיים,אבל עובר מהר,לפעמים כמו לחץ על כל היד,באזור המרפק,שרירי היד...
עשיתי בנתיים EMG רגליים וידיים שיצאו תקין.
עשיתי גם מחט EMG בדיקת שירירים לידיים ורגליים שגם יצאו תקין.
גם הניאורולגית שלי וגם הניאורולוג שעשה EMG טוענים כי ייתכן ומדובר בוירוס שהשפיע על העצבים והם נתנו לדעת על כך...
הבעיה שזה שוב חזר,קצת שונה אבל עדיין מרגיש חלש ומוזר.
הייתי אצל אורטופד,עשיתי מיפוי עצמות,מחכה לתשובה.
האם ייתכן שכל זה מגיע מהגב?לא כואב לי בד"כ,לפעמים אבל לעתים רחוקות.
עמוד שדרה צווארי?
MRI מוח?
מה הייתם ממליצים?
יש לי תור לניאורולוגית בעוד שבוע,אני פשוט לא רגוע עם כל התופעות ודי קשה להתעלם מהם.אני מתפקד רגיל אך בהחלט מרגיש רע.
אפילו חזרתי לשתות טרימבין,לא יודע אם יש בכך צורך.
שתיתי כמה פעמים אקמול צינון גם השבוע,כי חשבתי שאולי מדובר בוירוס...זה לא מרגיש ככה אבל בכל זאת.
אציין שגם ביומיים האחרונים היציאות מאוד רכות והיום היה שלשול.
איזה כיוונים יכולים להיות?
תודה רבה מראש.
רומן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח להתייחסות,תודה!
סטודנט מוטרד27/07/2011אציין כי בבדיקת EMG שבוצעה ברגליים נרשם :
רדיקולופטיה בגובה S1 ללא עדות לנרופטיה.
בימים האחרונים יש לי ממש כאבים בזרועות,גם באצבעות,גם בכפות ידיים.
בשריר הדו ראשי.
כאבים עמומים כאלה,כמו כאבי עצמות.אבל גם במקביל כאילו חוסר תחושה כזה.
זה ממש מציק.
זה לפעמים נמשך שעות..
לעיתים כאבי צוואר וגב תחתון,בעיקר לאחר מנוחה/ישיבה ממושכת.
אתמול אחרי ישיבה ממושכת הרגשתי חולשה חזקה ברגליים כשירדתי במדרגות...
מחר אני אקבל תוצאות של המיפוי עצמות,שבוע הבא תור לנאורולוגית.
אשמח לכל חוות דעת,איזה כיוונים יכולים להיות והאם יכול להיות שכל זה נובע רק מחרדה ו/או תגובות של הגוף ללחץ וכו'...?
הייתכן?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתעייצות להמשך סימפטומי חולשה - תגובה
יש כמה אופציות כמובן.
א. יכול להיות משהו דומה לפעם הקודמת - למרות שלא קיבלת אבחנה, אולי זה היה היפרונטילציה - כאשר נושמים עמוק או מהר מדי יכול להיות תופעות כמו התיאור שלך
ב. בקשר לוירוס - אני לא כל כך יודע למה הנוירולוגים התכונו - אבל יש חיידק שגורם לשלשול וגם יכול לגרום לתגובה של הגוף אונטאימונית - זאת אומרת מערכת החיסון תוקפת את מערכת העצבים - אך אז החולשה ממש בשרירים וזה יכול להיות קשה ללכת או לתפקד עם כפות הידיים.
בכל מקרה חשוב מאוד שתלך להיבדק (דחוף) על יד נוירולוג על מנת, בעיקר, לשלול את אופציה ב - שאף יכול להיות דבר רציני.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה,לאחר ביקור אצל הרופא
סטודנט מוטרד04/08/2011שלום רב,
ושוב תודה על התגובה.
הייתי אצל הניאורוליגית אתמול,סיפרתי לה הכל,היא בדקה אותי,ולאור בדיקה כללית תקינה,EMG תקין,בדיקת מחט תקינה,בדיקות דם כנ"ל היא שלחה בקשה לביצוע MRI מוח.
כי לאור התופעות של "ריחופים" מדי פעם שחזרו בשבועות האחרונים,וכנ"ל גם נימולים טוענת כי זה הדבר הבא שצריך לבדוק.כי הסימפטומים שהיו לפני חודשיים חזרו.
האמת שאני חייב לציין כי יש ימים שאני מרגיש כמעט רגיל לחלוטין,יש ימים שיש יותר הרגשות של חולשה/נימול/ריחוף.
קרה מספר פעמים שהריחוף/חוסר פוקוס הביא למצב שהרגשתי שהתנועות שלי הן חדות ולא חלקות כזה,כאילו אני עושה הכל קצת לאט...הרגשה מוזרה כזאת,שלאחר זמן מה עוברת.
בגדול אני מתפקד יום יום רגיל,עובד לומד והכל רגיל.
בבוקר יש תמיד חולשה בכפות ידיים.
היא טוענת כי עדיין לאו דווקא יש איזושהי דלקת או בעיה,וכי MRI מוח יתן תשובה,אבל היא גם אמרה שבהחלט יכול להיות שהכל מגיע על רקע פסיכיוזי(לא יודע אם אמרתי את זה נכון),כביכול מחרדה וכו'...
אשמח לדעתך לגבי הMRI מוח,
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה,לאחר ביקור אצל הרופא - תגובה
ד``ר סיימון ישראלי-קורן04/08/2011שלום,
אני מסכים עם הרופאה. יכול להיות משהו קשור לחרדה, אבל בכל מקרה עדיף לעשות את הבדיקות לשלול "דלקת" או כל ממצא אחר שאפשר לראות ב- MRI מוח.
עכשיו אני מבין שהסימפטומים לא מחמירים ואף יש ימים כמעט ללא סימפטומים בכלל. זה מאוד נגד האופציה שיש דלקת או חיידק שמשפיע על העצבים ההיקפים.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשובה לשאלהמשה23/07/2011
מדוע אינני רואה את התשובה לשאלה שלי מתאריך 16/7 על כאבי ראש ביקיצה .
לכל מי ששלח שאלה יש תשובה ואינני רואה אותה אשמח אם תכוונו אותי למציאת התשובה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העתק התשובה:
אייל קליין23/07/2011ראשית בנוגע לרמת הפעילות הגופנית ורמת הדופק אני ממליץ לעבוד לפי נוסחת קרבונן, תוכל בוודאי למצוא באינטרנט מידע על כך.
שנית, ייתכן כי בזמן הריצה מופעל עומס על חוליות הצוואר עקב ליקוי יציבתי כלשהו ולכן אתה חווה כאבי ראש. אני מציע לפנות לרופא על מנת לקבל הפניה לפיזיותרפיה שם יוכלו לתת מענה לנושא. ייתכן שזה גם מושפע מנעלי הריצה או ממשתנים אחרים כמו משטח הריצה וכו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשאלה21/07/2011
שלום,
עקב בעיות של חוסר יציבות, רגליים כבדות, אי יכולת להתאפק בעת מתן שתן, עמידה שפופה, אצבעות רדומות ברגל אחת והתכווצות באצבעות בידיים מדי פעם, פניינו לנוירולוג. זה ביצע את הבדיקות הגופניות ושלח ל-MRI בראש ובגב. עד עתה בוצע MRI בגב התחתון בלבד שגילה התמטטות של חוליה L1, הנמכה ולחץ. MRI במוח לא זיהה בעיה עיצבית והנוירולוג טען כי מדובר בבעייה אורטופדית בלבד. בקרוב תתבצע בדיקת ה-MRI בשאר הגב.שאלתי היא אם אכן מדובר בבעייה אורטופדית בלבד והאם יכולה להיות חלילה בעיה של שרירים חלשים?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
כמובן דברים די קשורים - זאת אומרת שבעיות בחוליות בהחלט יכולים לגרום ללחץ על עצבים שגורם לחולשת שרירים.
לחילופין, עם יש בעיה בחוט השדרה או במערכת העצבים בכלל, אז הבדיקות MRI מוח וגב אמורים גם להראות בעיות כאלו. חשוב שלאחר הבדיקות שגם רופא נוירולוג יבדוק אותך.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CVA ופעילות גופנית.דנה19/07/2011
שלום,
אני מדריכת עיצוב וחיטוב הגוף.יש לי מתאמנת כבת 65+ שעברה הרבה אירועיים מוחיים בעבר.
קודם כל, ברצוני לדעת האם מותר לאנשים שעברו שבץ מוחי מותר לעשות פעילות גופנית?
במידה וכן, הייתי רוצה לדעת האם מותר לה לבצע פעילות גופנית ברמת קושי בינונית הכוללת תרגילים עם משקולות,גומיות,כדורים וכו'.
האם יש מנחים כגון שכיבה על הגב,ישיבה או עמידה שבהם היא צריכה להימנע מתרגילים מסויימים?
האם ישנה סכנה לאנשים שעברו אירועיים מוחיים לשכב על הגב ולבצע תרגילים כאשר הרגליים ישרות למעלה לכיוון התקרה?
אודה מאוד לתשובות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CVA ופעילות גופנית. - תגובה
אייל קליין23/07/2011בגדול מותר ורצוי לבצע פעילות גופנית לאחר ארוע מוחי אך יש להקפיד לבצע את הדברים באופן בטיחותי. ראשית להקפיד על נושא שיווי המשקל גם בעמידה וגם בישיבה על מנת למנוע נפילות.
שנית יש להיוועץ ברופא המטפל בנוגע לרמת הקושי המותרת בהתאם לבריאות הכללית של אותה גברת. גורמים כמו ל"ד ומצב לבבי יכולים להשפיע על מידת העומס המותר.
במידה ונושאים אלה מטופלים ומאוזנים ניתן בהחלט לבצע פעילות גופנית גם תחת התנגדות על מנת לחזק את הגוף.
בעיקרון אני ממליץ להימנע מהמנח שאת מתארת.
כמו כן, במידה ולאותה גברת יש תבניות תנועה פתולוגיות למשל, שהיד מתקפלת תך כדי מאמץ וכדומה יש להשתדל להימנע מאותן תנועות ולעבוד בעומסים שאינם מגבירים אותן.
מקווה שזה עוזר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאת בדיקת דםאלי19/07/2011
יצא לי בדיקת דם מסוג cpk ברמה של 360 מה זה אומר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאת בדיקת דם - תגובה
יש כמה דברים יכול לגרום לעליה ב- CPK, כולל מחלה וירלית, התייבשות, מאמץ גופני.
כאשר הרמה הרבה יותר גבוה אז יכול להיות מחלת שרירים.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבץ מוחישושי18/07/2011
באיזה בית חולים מטפלים בשבץ מוחי עם התרופה t-pa
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - תחושת נמילם באיזורים שונים בגוףגיא18/07/2011
אני בן 32 בריא בדרך כלל. לא נוטל שום תרופה.
בשנה האחרונה הרגשתי תחושה כאילו איזור הגב העליון מצד שמאל נרדם ואז אני מרגיש "נמלים".
הלכתי אצל אורטופד,אמר לי "תרים ידיים למעלה" ואז אמר שאין לי פריצת דיסק ואני צריך להתאמן(לא הבנתי מה הקשר לתחושה הנ"ל).
עכשיו התופעה עברה ליד שמאל מהכתף עד המרפק ומידי פעם אני מרגיש תחושה קלה כאילו נמלה הולכת לי על הבטן או על המצח ובאיזורים שונים בראש ולאחר גירוד המקום זה עובר.
הרופא משפחה טען שככל הנראה מדובר בחוסר B12 (היה לי נמוך מאוד) ונתן לי כדורי מציצה. כמו כן יש לי תופעה של איבוד זכרון טווח קצר.
האם באמת מדובר בחוסר הויטמין או במשהו נוירולגי יותר רציני? (אלצהיימר? טרשת נפוצה?)
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחושת נמילם באיזורים שונים בגוף - תגובה
קודם כל, התופעות שאתה מתאר לא ספציפיות ויכול להיות מספר דברים.
במידה ובדיקה הנוירולוגית שלך תקינה (יש להפנות לנוירולוג), אז לא הייתי ממהר לעשות רצף בדיקות על מנת לשלול כל מיני מחלות נוירולוגיות בשלב זה.
לגבי ויטמינים, זה לא יזיק לקחת. ונכון עם המחסור נמוך מאוד להרבה זמן יכול להיות נזק גם בחוט השדרה (שגורם להפרעות תחושה בדרך כלל בכפות רגליים) ובגיל המבוגר יכול להשפיע על זיכרון.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב ראש בטיסה- פיצוץ נים דם?איתן17/07/2011
לפני חודש בקרתי בסין.בטיסה פנימית בחברה סינית בעת הנחיתה קבלתי כאב ראש חזק כמו דקירת מחט כאילו התפוצץ נים דם באזור מאחורי העין.
לאחר הנחיתהעבר הכאב אך המשכתי להרגיש זאת כאילו יש נקודה פצועה. היום איני מרגיש דבר.
המשכתי בטיול והיו לי עוד שתי טיסות ללא חריגים.
האם מוכרת למישהו התופעה? האם זה עקב ירידת לחץ אויר במטוסץ
דבר דומה קרה לי לפני כ-5 שנים ועבר מאז טסתי מספר פעמים.
אני לוקח בקביעות פלביקס ונורמיטן 12.5 מג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב ראש בטיסה- פיצוץ נים דם? - תגובה
שינויי לחץ בהחלט יכול לגרום לכל מיני סוגים של כאבי ראש. אבל אם היה דימום מנים כלשהו אז זה היה משפיע על הראיה שלך קרוב לוודאי.
בכל זאת כדאי להתייעץ עם רופא נוירולוג ורופא עיניים.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחופה בפיענוח בדיקותtam16/07/2011
שלום,
בעלי עשה CT ראש וההתרשמות של הרופא הייתה: "הסתיידות גסה באספקט הקדמי של הפלקס צרברי בגודל 1.1x0.8 יתכן מנינגיומה", ואחרכך כתוב שפרט לכך ללא ממצא פתולוגי.
אשמח לדעת מה זה אומר.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה דחופה בפיענוח בדיקות - תגובה
ד``ר סיימון ישראלי-קורן31/07/2011כמובן איני יכול לראות את התמונות אבל התיאור בהחלט מתאים למנינגיומה וכן המיקום. מנינגיומה היא גידול שפיר במוח. בדרך כלל אם צריך ניתוח זה ניתוח יחסית קל. זה יכול לגרום לבעיות משני ללחץ - תלוי במיקום ובגודל. בגוגל ומיקום כזה לא נראה לי בעיתי. עוד דבר שזה יכול קצת להעלות את הסיכון של פירכוסים אפילפטיים. אבל לא הראה לי שצריך בשלב זה לקחת טיפול מניעתי.
מומלץ לפנות לנוירולוג ונוירוכירורג. וכן לעשות מעקב.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאמיר16/07/2011
שלום רב,
ברצוני לברר לגבי אמי בת ה- 57.
לאחרונה יש לה מדי פעם כאבי ראש שאותם היא מתארת ככאב יחסית נקודתי באזור הקודקוד וקצת למטה, כאילו כמו "משיכה בשיער" באותו האזור, ולפעמים זה מלוה בסחרחורת או כאב ראש.
מה זה יכול להיות?
הערה: כמו כן, יש לה קצת כאבים באחת מחוליות הצוואר.
אודה לתשובתך,
אמיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
אייל קליין17/07/2011לכאבי ראש יש מקורות רבים ייתכן שהיא חובה tension headache על רקע יציבתי ועל רקע בעיה בחוליות הצוואר. יש לברר את הקשר ביו כאבי הראש והסחרחורות או האם מדובר בשתי בעיות נפרדות. אני מציע להתחיל בירור אצל רופא המשפחה ואצל אורטופד ובמקביל לבקש גם הפניה לפיזיותרפיה שם יוכלו לבצע הערכה פיזיקאלית נוספת ולטפל בבעיה במידה ואכן יש סיבה אורטופדית לכאבי הראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אצירת שתןrona16/07/2011
למה בשבץ יכולה להיות אצירת שתן? זה קשור לאיזה משהו פאראסימפטטי/סימפטטי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אצירת שתן - תגובה
ד``ר סיימון ישראלי-קורן31/07/2011שאלה טובה מאוד. זה תופעה לא נדירה בשבץ מוחי - לדעתי זה בגלל ירידה במודעות ולאו דווקא מפגיעה ישירה במערכת האוטונומית (פאראסימפטטית). אבל כמובן גם זה יכול לגרום לאצרית שתן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת ויראלית במוחגדי16/07/2011
שלום
אמי בת 58 מאושפזת בפעם השניה תוך שבועיים
סובלת מכאבי ראש עזים, הקאות, בילבול.
חשוב לציין כי הסימפטומים אינם רציפים ומגיעים בהתקפים.
הבדיקות המקיפות שנעשו (סיטי , MRI) יצאו תקינות
בניקוד מותני שביצעה פעמיים נמצאו כ 150 תאים.
הרופאים לא ממש יודעים לומר מה אירע לה. הם חושדים כי מדובר בדלקת במוח (אנצפליטיס).
שאלתי היא:
1. האם יש טיפול יעיל נגד אנצפליטיס.
2. האם יש נזקים ארוכי טווח , לדוגמא בלבול תמידי או בעיות בזכרון, או שמא מדובר בנגיף שעוזב את הגוף לאחר זמן מה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת ויראלית במוח - תגובה
ד``ר סיימון ישראלי-קורן31/07/2011שלום,
קודם כל מספר תאים בניקור מותני ממש לא תקין אבל בדרך כלל באנצפליטיס יש עוד שינויים בנוזל שדרה. גם עצם ש- MRI מוח תקין מוריד קצת את הסיכון שמדובר באנצפליטיס.
אבל מצד שני זו מחלה שאסור לפספס כי זה יכול להיות מאוד מסוכן ולפעמים צריך להתחיל טיפול לפני שיש אבחנה סופית רק על מנת לכסות את האופציה הזאת.
במקרים כאלה נותנים טיפול נגד וירוס דרך הוריד - עם הרבה נוזלים על מנת להימנע מגפיעה בתפקודי הכליות. חשוב גם לבדוק את נוסל השדרה במעבדה של וירוסים - עושים בדיקה גנטית - (PCR).
אם מטפלים מוקדים מספיק אז בדקך כלל התוצאות טובות. מצד שני (לפי שאמרתי כבר) זה יכול להיות מסוכן מאוד וחשוב לטפל כמה שאפשר מהר.
זה נשמע שהרופאים גם חושבים על דברים אחרים. אבל עד שמקבלים תוצאות זה כמובן מוקדם מדי להגיד.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופלר צוואררחלי16/07/2011
בבדיקה שעשיתי לפי בקשתי אין חסימות בצוואר אך בעורק יש סימנים טרשתיים.רמת הכולסטרול 220 ldl 135 hdl 65 אני בת 60. לאבי היה ארוע מוחי כשהיה בן 70.
יש לי פקטור 5 ליידן הטרוזיגוט שלא עשה בעיות עד היום. האם בעקבות צוצאות הדופלר אני צריכה לקבל תרופות? ואם כן איזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופלר צוואר - תגובה
ד``ר סיימון ישראלי-קורן31/07/2011שלום,
את בסיכון קלה לאירוע מוחי או אירוע לבבי. הדברים האחרים שצריך לבדוק על מנת לקבוע את רמת הסיכון שלך הם: לחץ דם, רמת סוכר בצום ודופק הלב - א'ק'ג'. יש גם לשקול בדיקת מאמץ (ארגומטריה) והולטר לב.
כמובן להפסיק לעשן (אם רלוונטי).
אימון גופני באופן סדיר גם.
מטרה של לחץ דם - כ- 130/80 ממ"כ.
יש להיבדק עם רופא משפחה שלך. יכול להיות שכל יהיה צורך לטיפול תרופתי - לפחות אספירין במינון נמוך.
לציין שהממצאים בעורק בתרדמה נפוצים בגיל שלך ... אבל הם כן מעידים על תופעה של טרשת עורקים - אתרוסקלרוזיס - שזה גורם אירוע לב, אירוע מוח ותעוקת רגליים.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקרנה ממוקדת לראשאריאלה16/07/2011
איש יקר להלן מספר שאלות. (אתם יקרים כי אתם עונים לשאלות אנשים במצוקה ולכן כבוד רב ותודה מגיעים לכם)
אאלץ לעבור הקרנה ממוקדת אחת לראש עקב הוצאת אדנומה בהיפופיזה.
התוכל לתאר ולהסביר את מהלך ההקרנה ?
כמה זמן נמשכת הקרה זו
מהם הסיכונים שכרוכים בביצוע פעולה זאת
האם יש אפשרות מעשית לפגיעה בבלוטת ההורמונים
כמה זמן אורכת ההחלמה מהקרנה זו
מהם תופעות הלואי ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקרנה ממוקדת לראש - תגובה
אייל קליין17/07/2011אני מציע לפנות לפורום באתרנו העוסק בנושא אונקולוגיה שם יוכלו בוודאי לענות באופן מהימן ומקצועי יותר על שאלתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)