מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לאירנה.נילי13/05/2007
מה עושים עם חרדת שירה בציבור?
זה משהו ששווה לטפל בו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שירה בציבור
ד''ר אירנה נתנאל13/05/2007השאלה היא עד כמה זה מציק לך ופוגע בתפקודך? האם בגלל החרדה את נמנעת מלעשות דברים מסוימים הקשורים לשירה בציבור? אם כן, כדאי לפנות למטפל קוגניטיבי – התנהגותי (CBT) שיסייע לך להתמודד עם החרדה באמצעות טיפול ממוקד, קצר ויעיל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך-לאירנה
נילי14/05/2007למה את מתכוונת מפריע בתפקוד?
זה מפריע באותם רגעים בכל מיני סיטואציות מביכות-
אך האם אנשי מקצוע מתעסקים עם זה?
אני לא ממש יודעת אם לקרוא לזה חרדה-
קצת קשה לי להגדיר את הבעיה.
האם את באופן אישי כמטפלת נתקלת בכך?
האם אפשר לעבוד על עצמי באיזושהיא דרך ללא טיפול תרופתי?
אם יש לך טיפ מתאים-אאמץ אותו בשתי ידיים.
תודה רבה על תשובתך,
נילי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמענה לטיפול בחרדת "שירה בציבור"
ד''ר אירנה נתנאל14/05/2007"מפריע בתפקוד" הכוונה להאם בגלל החרדה את נמנעת משירה בציבור או מפעילויות אחרות שקשורות לאינטראקציות עם אנשים.
חרדה משירה בציבור נכנסת תחת הגדרה של פוביות ספציפיות כמו למשל פחד מכלבים, גבהים, מעליות וכו', כל איש מקצוע שמטפל בחרדות מטפל גם בפוביות ספציפיות וכמובן גם בבעיה שלך. כמו כן, חרדה משירה בציבור יכולה להיות קשורה לחרדה חברתית כאשר האדם נוטה ליחס חשיבות יתר להערכה של אנשים אחרים כלפיו, כאשר מיחסים חשיבות והתעסקות יתרה ב"מה יגידו עלי", "מה יחשבו עלי". ספציפית לגביך נדרשת אבחנה מדויקת של הבעיה. באופן אישי נתקלתי במקרים רבים ודומים ובטיפול קצר וממוקד ניתן להתמודד עם הקושי. ישנם טיפולים קבוצתיים שבהם אנשים פוגשים אחרים שסובלים מדברים דומים. לגמרי טבעי לחשוב ש"רק לי יש את זה", אך לא כך הדבר. רבים סובלים מחרדות מסוגים שונים. הפרעה זו שכיחה ונפוצה מאוד בארץ ובעולם. אפשרי לעזור לעצמך ללא טיפול תרופתי, אך התמודדות זו תהיה קשה ודורשת השקעה של כוחות רבים. לכן, הטיפול התרופתי יעזור, יקל על התהליך ויזרז אותו. עצתי אליך, כיוון שהדבר מציק ומפריע לך ,להיעזר בטיפול מקצועי. בהצלחה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך..
נילי21/05/2007את יכולה לומר לי באופן כללי-
ממה נובעת חרדה זו?
במה זה טמון?
אני לא מסוגלת לגשת לטיפול.
יש לי מחסום.
אני אשמח אם תכתבי לי על החרדה הספיציפית שלי קצת יותר.
מה מקורה?
תודה רבה.
נילי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדה
ד''ר אירנה נתנאל23/05/2007הנושא קשור למחשבות שמעסיקות אותך סביב הערכת הסביבה אותך ("מה יגידו עלי?""מה יחשבו עלי?""איך אני נראת?""מה יקרה לי אם אזייף או אשכח מילים?")מחשבות אלה גורמות לתחושה לא נעימה וכך באה ההתנהגות ההמנעותית מפעילויות החושפות אותך לקהל.אם תוכלי לפרט באשר למחשבות שעוברות אצלך בזמן החרדה אוכל להרחיב בהמשך.אם הנושא מספיק חשוב לך מצאי את הכח להגיע להתיעצות מקצועית.ברוב המקרים ניתן לפתור הבעיה בזמן קצר!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרט דוקומנטרי על דיכאון
אפרת06/06/2008שלום רב,
ראשית,מצטערת שפלשתי לכם למרחב הפורום..
שמי אפרת ואני תחקירנית בסרט דוקומנטרי חדש שסוקר טכנולוגיות חדשות לטיפול בדיכאון. אנו מחפשים אנשים שימצאו מתאימים לטיפול זה ושיאפשרו לנו להציץ אל תוך נבכי נפשם וחייהם.
אשמח אם תיצרו קשר איתי-050-8556411
ef* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רב::)אור13/05/2007
בוקר טוב,
בארבעת החודשים באחרונים, חברתי מהלימודים סובלת מדיכאון עפ''י כל הסימנים כלומר, מסוגרת בעצמה, מנותקת מהסובבים, אינה חייכנית,שוכבת/נשארת במיטה מתי שרק יכולה, אינה אוכלת (הפחיתה ממשקלה כ6 ק''ג, נראית חיוורת)הכל התחיל אחרי מערכת יחסים שהתפרקה לאחר כ-5 שנים עם החבר. ניסיתי לדבר עימה המון פעמים, בהתחלה היא הקשיבה לדבריי ואילו עתה מכחישה וטוענת שהיא בסדר ו"מתאוששת". איימתי עליה שאם תמשיך בדרך הזו תגיע לאבדון ואאלץ לדווח על כך למרצות אבל איני יכולה לעשות זאת כי אני פוחדת להרוס לה את העתיד המקצועי (אנו לומדות באוניברסיטת ת''א בביה''ס למקצועות הבריאות). חשוב לי להוסיף כי משפחתה אינה חמה ותומכת ואני בספק אם הבחינו השינוי אצל חברתי ואם אכפת להם בכלל.
אני פונה אלייך בבקשה, מה עליי לעשות- לתת לחברתי להתמודד לבד או להפנותה לעזרה מקצועית ולדווח על כך???
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיכאון לאחר פרידה
ד''ר אירנה נתנאל13/05/2007מצבי חיים רבים ,כמו אובדן או פרידה מאדם משמעותי בחיינו ,עלולים לעורר תחושות דיכאון. לכולנו היכולת לחוש צער עמוק בשל פרידה מאדם יקר. במצב כזה אנו עשויים להיתפס לעצב, דיכאון ותחושת ריקנות. אין ספק שחברתך במצוקה רבה עקב הפרידה והיא זקוקה לעזרה מקצועית שתאפשר לה לעבד פרידה זו ולחזור לתפקוד תקין. בעניין הדיווח – יש לדווח במקרים שאדם מסוכן לעצמו או לסביבה .אם היא אינה במצב כזה התערבותך תזיק לה. דאגתך ברורה ומובנת ותמיכתך תסייע לה מאד. נסי לעודד אותה לפנות לעזרה מקצועית.מספר מפגשים עם מטפל מקצועי יעניקו לה כלים להתמודדות יעילה עם מצבה. ייתכן והיא יכולה להיעזר בטיפול תרופתי וכדאי שתפנה לרופא (אפילו רופא משפחה) על מנת לקבל טיפול תרופתי מתאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפי דעתי ספרי להורים שלה ותאמרי להם
לי20/05/2007את מצבה ושיתמכו בה
מה פתאם שתדווחי עליה מה השטיות עם את חברה אמיתית קחי אותה לפסיכיאטר שיתן לה כדור נגד דיכאון כדור בשם ציפרלקס מיד היא תרגיש הקלה ותרגיש יותר טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לוריוואן לתקופהרון10/05/2007
שלום ד"ר.אני בן 25 וסובל מחרדה כללית וחרדה חברתית מלווה בהתרגשות יתר.
בהנחה ואיני מעונין בכלל בשימוש בתרופות ממשפחת ה-SSRI/SNRI:
האם אוכל לקחת כדור/חצי כדור לוריוואן במשך שבועיים ואח"כ אמשיך 3-4פעמים בשבוע למשך תקופה של כמה חודשים מבלי לגרום להתמכרות המח לתרופה?
מהו מינון לוריוואן כנגד חרדה חברתית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לוריוון
12/05/2007תרופות מרגיעות הם חלק חשוב של הטיפול במצבי חרדה. הפחד מלהתמכר מתבסס על העובדה ש "ברחוב" משתמשים באופן מוגזם בתרופות מסוג הלוריוון. מאידך הן תרופות מצויינות שעוזרות מאוד במצבי החרדה השונים. הדרך להימע מלהתמכר היא לא לעלות את המינון אלה בהתייעצות עם רופא ולהשאר במינונים נמוכים ולפרקי זמן קצובים. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשבר כלינונה09/05/2007שלום רב, האם תוכל לעזור לי - אני סובלת מדיכאון זה זמן רב, בעקבות משבר בחיי הזוגיות שלי. זה לא נתפס מה שעבר עלי. ממש שברו לי את הלב ואני, מאז, שבר כלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרשבר כלי
12/05/2007מצב דיכאוני שמופיע אחרי אירועי חיים יכול להיות משמעותי ולהפריע לאדם. לפעמים טפול פסיכולוגי הוא הנכון לפעמים צריך טיפול פסיכיאטרי. כך או כך במידה ואת לא מתאוששת מהר כדי התבדקי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדהנילי08/05/2007האם שמעת פעם על חרדה מוזרה של " שירה בציבור"?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרחרדה
12/05/2007חרדה חברתית יכולה להופיע בצורות שונות. קושי-פחד מלדבר מול קהל יכול להשתיך לקוצה של חרדה חברתית. במידה וזו תופעה שמפריע לך כדי שתפני לבעל מקצוע שיבדוק את איתך את הסימפטום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)