פורום חרדה, דיכאון - טיפול לא תרופתי - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מחשבות חוזרות ונשנות
    עדנית
    03/07/2007

אני סובלת כבר הרבה זמן ממחשבות טורדניות (אף אחד לא יבחן את זה אצלי, אך אני מודעת למה שקורה איתי) . כדי להקל על המחשבות- בכל פעם שהם מופיעות ואני נכנסת לחרדה אני מתחילה לבצע פעולות שונות, כמו: תפילה, הסתכלות על התקרה- כשההגיון שמאחורי פעולות אלו זה שהם מפחיתות אצלי את החרדה. השאלה שלי: אם אני מודעת לעצמי ואני יודעת שההתנהגות הזו לא בריאה ולא נורמלית, ואני רוצה לרפא את עצמי בכוחות עצמי- אם אני אלחם במחשבות, כלומר: בכל פעם שהם יופיעו אני יעשה לעצמי דווקא וכשיבוא לי החשק לבצע את הפעולות הכפיתיות אני אמנע מהם למרות החרדות שיתלו אליהם.
    האם הדווקא שאני יעשה לעצמי יכול באמת עם הזמן להפחית את החרדות ואת הרצון לבצע פעולות כפיתיות- האם בהתחלה זה יהיה קשה אך עם הזמן המחשבות יעלמו. האם הדווקא שאני אעשה זה דרך נכונה להלחם במחשבות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מחשבות חוזרות ונשנות

הוספת תגובה

• מחשבות טורדניות

ד''ר אירנה נתנאל
    03/07/2007

לחוות חרדה ולהמנע מטקס המרגיע היא דרך מצויינת להתמודד עם המחשבות הטורדניות ועם הזמן הן הולכות ופוחתות. בנוסף, את יכולה לעזר בטיפול מקצועי תרופתי ופסיכותרפיה. כדאי שתקראי ספר מצויין " די לאובססיה" של עדנה פואה.
    בכל אופן את בדרך הנכונה

בהצלחה!
    אשמח לענות על שאלות נוספות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחשבות חוזרות ונשנות

עדנית
    03/07/2007

למה זה קורה לי? אני זוכרת את עצמי עוד מגיל קטן (12-13) מתעסקת בטקסים?
    האם יכול להיות שבעיות בבית בין ההורים משפיעות כל כך על האדם?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחשבות טורדניות

ד''ר אירנה נתנאל
    03/07/2007

באופן כללי כן, בהחלט! לחוויות ילדות יש השפעה רבה על האדם ויחסים בין ההורים עצמם ובין הורים לילדים, אפילו בין האחים משפיעים במידה ניכרת. יחד עם זאת כדי להתמודד עם החרדות ומחשבות טורדניות ....לא מספיק לחפור בילדות אלא צריך גם לטפל במה שקורה לך כאן ועכשיו.

אל תזניחי את מצבך, טפלי בעניין כמה שיותר מהר!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה
    ליז
    03/07/2007

שלום.
    אני סובלת מהתקפי חרדה בזמן נסיעות שהם מחוץ לעיר ואני לא יודעת אפילו ממה הם נובעים.
    ביום שישי אני חייבת לסוע לנסיעה דחופה ויש לי את הפחדים האלו שחוזרים ואני אפילו לא יודעת ממה הם.. האם כדאי להתעלם מהפחדים ולסוע בכל זאת או שעדיף להשאר בבית ולא לסוע ולהתחיל טיפול אצל פסיכולוג?

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה

הוספת תגובה

• חרדה

ד''ר אירנה נתנאל
    03/07/2007

דניאל שלום,

את מתארת גלי חרדה בזמן הנסיעה. המנעות מנסיעות או בריחה ממצבים שגורמים לחרדה הן התנהגויות שמשמרות ומחזקות חרדה. לכן, לא לותר על הנסיעה. מטפלים בשיטה התנהגותית - קוגניטיבית יעזרו לך להתמודד עם התופעה בצורה יעילה ומהירה.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחפש מטפל/ת זוגי/משפחתית
    רם
    02/07/2007

אני מחפש מטפל/ת זוגי/משפחתית מאזור נתניה/השרון, מעדיף בעלי רקע קוגניטיבי.
    אשמח לשמוע המלצות

לקביעת תור
    סגירה
    מחפש מטפל/ת זוגי/משפחתית

הוספת תגובה

• מחפש מטפל/ת זוגי/משפחתית

03/07/2007

מצטערים אבל בפורום זה לא ממליצים על מטפלים. בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התרופה שלי לדיכאון
    עמית
    01/07/2007

אחרי המון דיכאונות מגיל קטן והמון תרופות, המליצו לי על צמח הנקרא אוזן הארי האפריקני, הצמח אותו אני שם בתה הביא אותי לאיזון נפשי ואני מאוד מאוד ממליץ.
    http://enter-system.com/site/detail/detail/detailDetail.asp?detail_id=496822

לקביעת תור
    סגירה
    התרופה שלי לדיכאון

הוספת תגובה

• התרופה שלי לדיכאון

03/07/2007

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לפונקס -לפרופ' גרינהאוס
    רמי
    30/06/2007

אני נוטל 300 מ"ג לפונקס כשלושה שבועות התאבון של התגבר מאוד , וכן דחף למוצרים
    מתוקים .אני שוקל 106 ק"ג. עליתי במשך חודשיים 20 ק"ג

רכשתי בבית טבע "כרום פיקולינט" ממקור צימחי - המכיל אבקת תאית , סודיום, חומצה סטארית
    מגנזיום , נוטל 2 כדורים כ- 800 מ"ג ליום , התרופה אכן גרמה לי לדיכוי הצורך במתוקים.

וכן נוטל על דעת עצמי 100 מ"ג טופמקס לדיכוי התאבון .

אני מרגיש כאבי ראש חזקים מאוד , האם הכרום פיקולונט או הטופמקס עלולים לגרום לי לכאבי ראש, או אולי זאת תופעת לוואי של הלפונקס .

תודה לך רמי

לקביעת תור
    סגירה
    לפונקס -לפרופ' גרינהאוס

הוספת תגובה

• לפונקס -לפרופ' גרינהאוס

02/07/2007

לרמי שלום
    לפונקס תרופה בעלת השפעות חשובות בסכיזופרניה ומחלה מני דפרסיבית. למרות חשיבותה לפונקס יכול לגרום להרבה תופעות לואי כולל השמנה, כאבי ראש ועוד. אינני ממליץ לקחת תרופות ללא ידיעת הרופא המטפל בימיוחד כאשר נוטלים לפונקס. לא ברור האם פיקולינט מסייע לירידה במשקל, טופמקס יתכן וכן יכול למתן עלייה במשקל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרוקסט ועייפות
    גל
    29/06/2007

אני נוטל תרופות סרוקסט חצי כדור ליום וסובל מעייפות מאוד חזקה מאז שהתחלתי לקחת את התורפה. האם זה נורמאלי האם ההשפעה תפחת עם הזמן? תודה גל.

לקביעת תור
    סגירה
    סרוקסט ועייפות

הוספת תגובה

• סרוקסאט ועייפות

ד''ר אירנה נתנאל
    30/06/2007

גל שלום,
    סרוקסאט הינה תרופה נוגדת דיכאון וחרדה המעכבת באופן סגולי את הניצול החוזר של סרוטונין במוח המשמשת לטיפול במגוון של מצבי דיכאון וחרדה. דיכוי תיאבון, בחילות וכאבי בטן, כאב ראש ונמנום הן תופעות הלוואי הנפוצות. בדרך-כלל אלו הן תופעות קלות וחולפות עם הזמן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

גל
    03/07/2007

האם יש צפי לזמן שזה אמור לחלוף? בכל אופן תודה על ההתיחסות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרוקסאט ועייפות

ד''ר אירנה נתנאל
    04/07/2007

כשגוף מסתגל לתרופה תופעות לוואי חולפות, התהליך יכול לקחת ממספר שבועות עד מספר חודשים. במידה ועייפות לא תעבור תתיעצי עם הרופא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מומחים...
    ו.
    29/06/2007

שלום!
    רציתי לשאול איך אני יכולה למצוא פסיכולוגים שעובדים עם חרשים ושגם יודעים שפת סימנים. במידה ואין והמטופל מגיע עם מתורגמנית עד כמה חסינות רפואית יש לו עקב זה. אני מחפשת פסיכולגים שמתמחים בטראומות ודכאון.....

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    מומחים...

הוספת תגובה

• מומחים...

02/07/2007

הכתובת הטובה להמלצות בעניין חירשים היא העמותה שדואגת לסובלים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבולבל,תוהה,מחפש מזור ואין...מוצא
    המתלבט
    29/06/2007

בוקר טוב
    ממש בקצרה...בשלב זה.
    אני גרוש מזה כחצי שנה,את הבית עזבתי או יותר נכון הועזבתי בעקבות סדרת מעשים נוראיים,לרבות ניסיונות אובדנייים גם בעת הימצאות הילדים בבית.הרקע הינו (גם) אובססייה לצורת אוזנה של אישתי,דבר שהציק לי (הן בהיותי איתה והן כמחשבות טורדניות מעיקות)) מאז הכרתיה.ובכל פעם שהיה לנו לא טוב,הטלתי את כל מכאוביי ותעוקותיי בכיוונה זה.בנוסף,חליתי בלוקמיה בשנת 2003 ולשמחתי (שלצערי אינה תמידית...) המחלה לא נשנתה. שבועות ספורים אחרי שובי לשיגרה (בתום סידרה מתישה של טיפולי כימותרפיה),החלתי לסבול מדיכאון ובעייתה האסטתית של אישתי הציקה לי יותר מפעם.או אז,התחלתי ליטול כדורים פסיכיאטריים,שלדעתי (ככל שחלף הזמן),רק דרדרו את מצבי."זכיתי" גם להיות מאושפז בבית חולים פסיכיאטרי במחלקה סגורה וגם שם (אפילו) ניסיתי לשים קץ לחיי.
    מאז,בהדרגה,שבתי לשיגרה,על אף שגם את תפקידי(הבכיר) בעבודה הפסדתי,שכרתי לי דירה ואני (פחות או יותר) עצמאי ואף מכיר נשים,בין אם להכרויות קלילות בין אם למטרה אחרת.
    אולם,אם אהיה כן עם עצמי,איני מפסיק לחשוב על חזרה לאישתי הגם שאני יודע שכשאהיה עימה (שוב) בעייתה (צורת האוזן) תמרר את חיי וחיינו.
    בכל פעם שאני הולך לישון,(וגם בשנתי אני לעיתים חולם עליה..),אני מקווה שכשאתעורר אהייה חבוק בזרועותיה ושנחזור לחיות ביחד.למעשה,נראה לי שכעת הסך הכל אנו בהפסקה.בהגיון,אני יודע שאת הנעשה אין להשיב ועלי לפתוח "פרק חדש".נכון,העתיד הינו לוט בערפל ואולי(מי יודע...) בעוד מספר שנים נשוב להיות זוג.
    האם יש לך איזו המלצה?
    תודה
    המתלבט העצוב!!

הדפסה שלח לחבר

הוספת תגובה

• המתלבט העצוב

ד''ר אירנה נתנאל
    29/06/2007

שלום לך ותודה על פניתך,

גירושין, מהווה משבר בחיים וכדי להתגבר עליו נדרשים כוחות נפש רבים. בתהליך ההתמודדות ניתן להיעזר במערכת התמיכה : חברים, משפחה, אנשי מקצוע. סיפור חייך מורכב מאוד ולכן יש לך סיבה טובה להיעזר בטיפול נפשי (פסיכותרפיה) שיכולה לתת את התמיכה וליווי בעת משבר.
    טיפול בזמן משבר מסייע להתמודד עם סמפטומים שמעידים על מצוקה נפשית (למשל נדודי שינה, התקפי חרדה, רגזנות יתר ועוד) במידה ויש לך כאלה. כדאי בהחלט לשקול פניה לטיפול נפשי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לאירנה

המתלבט
    29/06/2007

שלום רב,
    נכון,חיי הינם מורכבים ולדעתי(לפחות כעת),גם מיותרים.ותביני,אפילו בבית חולים פסיכיאטרי איימתי וניסיתי להתאבד ,
    לעיתים אני מייחל שהסרטן יישנה וימית אותי(והרי אם אמשיךברגשות הנוכחיים הסרטן יישנה,יש קשר בין מצב נפשי להתפתחות תאים סרטניים.)...ואז אם זה יקרה היא (אישתי) כבר לא אישתי ומי יעזור לי? וכל מה שמנחה אותי הוא מה עלי לעשות כדי שאישתי תרצה בי שוב,אפילו שכבר התגרשנו. ושגם אם היא לא תסכים,אוכל לחיות עם זה.היא הייתה המלאך שהגן ושמר עלי וטיפח אותי ואני בעטתי בה....ואת יודעת למה? כן,בגלל התרופות וכל הפסיכיאטריים והיועצים.....אולי היפנוזה או גלגול נשמות יעזרו לי? ולמה התנהגתי כלפיה כך אחרי שכשחליתי בסרטן היא טיפלה בי ותמכה בי ודאגה שלא אהייה לרגע לבד....הייתה מעין "תורנות" ליד מיטתי.....וכעת החברים עזבו אותי.....כל דבר מזכיר לי אותה,אני חי אותה ונושם אותה ושואל את הילדים מה היא עושה ואיפה היא עכשיו? ושואל את עצמי ואומר לעצמי (בקול ההגיון): חייה את חייך ועזוב אותה.נכון,העתיד הינו מסתורי והכל יכול לקרות.אז מה עוזר לי שאני מתאר את המצב באופן הגיוני וצלול ? היא תחזור אלי? בטח לא ככה ולא עכשיו,נכון?אחרת,פשוט אלך לאיזה הוסטל ואחכה עד שהיא תחזור אלי או עד שאמות ....מוות טיבעי. אני הרי מפחד להתאבד ,אולי לא אצליח.את יודעת,כשהכרתי אותה והיינו חברים כל כך אהבתי אותה והתגאיתי בזאת שהיא חברה שלי .כאילו להראות לכולם שהנה הוא "בסדר"...למרות האוזן...( את חוש ההומור עוד לא איבדתי...),אז איך זה,לעזאזל,בייחוד אחרי שהיא תמכה בי כה רבות בעת שחליתי בסרטן.,בעטתי בה והשפלתי אותה ודרשתי ממנה לעבור ניתוח קטן באוזן....מה בסך הכל אני מבקש - אמרתי א(אז)? למה שהיא לא תתחשב בי?מי יודע....אולי הסרטן(לוקמיה)התפתח על רקע המחשבות האובססיביות(גם).הרי יש קשר בין נפש לגוף.ואני מרגיש שאם איני חזר אליה ואני יודע שהדבר אינו כל כך ריאלי,ומצד שני הנבואה הרי ניתנה לא לחכמים....וייתכן שאפילו היא אינה יודעת שהיא תחשוב לשוב אלי.
    מה עושים? איץך מתקדמים?
    סליחה על הטירחה ועל אריכות דברי....
    שבת שלום
    נ.ב - אגב,מה כבר פסיכיאטריים יודעים לעשות? הייתי אצל מיטב המומחים בארץ,,,אפילו ד"ר טוני שחר וד"ר (סליחה פרופ') אבי וייצמן..
    טוב,אז מינון כזה לא מתאים,נעלה לך את המינון או נשנה את ההטוויה של הכדורים או ניתן כדור למניעת תופעות הלווי וכדור למניעת תופעות הלוויי של תופעות הלוויי... מה,אני (שפן) ניסיונות?
    ופסיכיאטר שיוב לו בבניין מהגבוהים בארץ (בקומה שקרובה לאלוהים...) אומר לי שאני נרקיסיסט....
    משהו מעודד לסיום:.....בשורה התחתונה אני רוצה להתחזק ולהירפא וגם ....כן, לשוב לאישתי אבל אני יודע שזה צריך לבוא מ"מקום אחר".
    ובצר לי,אני פונה גם לכל מיני אסטרולוגים,נומרולוגים,ידעונים ומגידי עתידות.....
    שבת שלום
    ודבר באמת אחרון....סיפור חיי באמת הינו ייחודי ולא שכיח....אולי אסריט אותו או אכתוב אותו...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המתלבט

ד''ר אירנה נתנאל
    30/06/2007

שלום לך,

מצבך מורכב והינך לא מוצא פתרונות. אני בכל זאת ממליצה לך להתגבר על חוסר אמון ופסימיות לגבי העזרה של אנשי מקצוע. נסה שוב, חשוב שתוכל לשתף פעולה עם המטפל כדי למצוא ביחד את הדרך הכי טובה על נמת לעזור לך.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נזעי חשמל - לפרופ' גרינהאוס
    גילי
    27/06/2007

אני סובל מחרדות מספר שנים טופלתי בהמון סוגי כדורים אנטי פסיכוטיים שלא עזרו לי.
    הרופא טוען שיש סכיזופרניה - האם טיפול בנזעי חשמל
    שמבוצע בבית חולים שלוותא יעיל לבעייה הזאת .
    שמעתי שישנם אנשים שמקבלים טיפול זה והוא מאוד עוזר להם.

הוספת תגובה

• נזעי חשמל

28/06/2007

לגילי שלום
    למצבים פסיכיאטרים ממושכים ניתן לטפל בעזרת נזעי חשמל או גרייה מגנטית-TMS. הטיפול בנזעי חשמל דורש הרדמה והוא גורם לתגובה פרכוסית במוח וכך מוביל לשינויים חיובים. הTMS הינו טיפול ניסיוני שרק לאחרונה נכנס גם לשימיש יותר נרחב. בשלותה החלו עם מחקר בנושא טיפול בדכאון עם גרייה מגנטית. במידה ואת סובלת מדכאון את יכולה להתעניין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרטבה בביה"ס.
    גילי.
    26/06/2007

שלום.
    אני מורה לילד בכיתה א'.
    מדובר בילד סקרן אינטיליגנט מאוד,בוגר,חברותי,בעל אופי מניהגותי,בעל אינליגנציה ריגשית ברמה גבוהה ומוצלח מכל הבחינות.
    עד כאן הכל טוב ויפה..
    כלפי חוץ הוריו נראים תומכים,משכילים ומעודדים מאוד.
    בחודש האחרון החלה אצלו תופעה מדאיגה ומביכה:
    הוא לא שולט על מתן השתן ובמשך היום בביה"ס מרטיב את מכנסיו.
    כמובן שבעקבות הריח שנודף ממנו יש ילדים שמקניטים,אך עדיין נשארו לו חברים.
    בכל אופן הוא מסתובב חסר מנוחה,מתוח עצבני ממומר ומתוסכל, לעיתים עם דמעות בעיניו.
    טוען כל הזמן שילדים מציקים לו בזמן שהוא נהפך למציקן.
    קשה שלא להבחין בשינוי החד שחל בו ולהסיק שמשהו עובר עליו.
    אני מעמידה אותו במקומו כשהוא פורק עול אך גם מרחמת ורוצה לתמוך ולעזור.

אני משערת שהוא עבר טראומה כלשהי כנראה די חמורה. מה דעתכם?

כתוצאה ממה נגרמת הרטבה אצל ילדים בשעות היום?
    כיצד אפשר לשאול אותו באופן זהיר למה הוא זקוק?
    והאם יש לכם טיפ חכם להתודד עם הבעיה?
    תודה מראש,
    עדי.

לקביעת תור
    סגירה
    הרטבה בביה"ס.

הוספת תגובה

• הרטבה בביה"ס

26/06/2007

שלום עדי
    אני מצטער אך איני פסיכיאטר ילדים לכן תשובתי מתבססת על הגיון קליני. צריך לדעתי לערב את המשפחה בבעיה. המנהלת או היועצת חייבות להתערב בנעשה. יתכן והילד צריך לעבור בדיקה רפואית כדי לאבחן סיבות גופניות לתופעה. בהמשך טיפול פסיכולוגי לילד או למשפחה אהיה נחוץ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דכאון לאחר פרדה
    אלמוג
    26/06/2007

יצאתי עם גבר דכאוני שטופל בכדורים. כמובן שמצב רוחו השפיע עלי מאוד.הוא נסה להתאבד זמן קצר לאחר שהכרנו. תמכתי בו, טפלתי בו והייתי לצידו יותר ממשפחתו. הוא כפויי טובה.
    נשארתי איתו מסיבות שונות ביניהן אהבה. הוא רדה בי, פגע בי, העליב אותי, התנתק ממני כמה פעמים, ניסה לחזור לאשתו ואחרונה רבנו והוא עזב בטריקת טלפון. נכנסתי לדכאון , לא אכלתי כמה חדשים וירדתי במשקל. אני מנסה לחזור לעצמי. קבלתי מהרופא קלונקס. האם זה מתאים למצבי?
    יש לי מדי פעם התקף חרדה קטן שאני מדמיינת אותו עם אשה אחרת, ונודע לי שהוא כנראה עם מישהי אחרת. אני יודעת שהוא לא מתאים לי ואני לא רוצה אותו בחזרה. השאלה, האם הכדורים הם פתרון? לא לקחתי כדורים מימי. ההתגברות היא איטית מאוד. אני לא מעוניינת בו יותר
    אשמח לשמוע את תגובתך.

לקביעת תור
    סגירה
    דכאון לאחר פרדה

הוספת תגובה

• פרידה מחבר

ד''ר אירנה נתנאל
    26/06/2007

שלום לך אלמוג,
    סיום של יחסים יכול להיות אירוע מצער, עצוב וטעון רגשות. חשוב להבחין בין תחושה של עצב, צער לבין דיכאון. במקרה של אבחנה של דיכאון נדרש טיפול תרופתי בתרופות נוגדות דיכאון (בקלונקס משתמשים בטיפול בהפרעות חרדה). במצב של תחושת עצב צריך לתת לזמן לעשות את שלו, זה דומה לתהליך של גמילה. בינתיים חשוב שתעסיקי את עצמך, תבלי עם חברים, משפחה ואנשים אהובים עלייך. עשי פעילויות מהנות, דברים שיעזרו לך להעביר את הזמן ושתהי עסוקה כדי להקל על הבדידות. טיפול של פסיכותרפיה קצרת מועד יכולה לעזור לך להתמודד עם הפרידה בצורה מבוקרת ומקצועית.

אשמח לענות על שאלות נוספות!
    תרגישי טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיטת המגנטים
    משה
    25/06/2007

רציתי לשאול את פרופסור גריהוס פרטים על הטיפול באמצעות המגנטים בדכאון שחוזר ובא, האם זה יעיל?

לקביעת תור
    סגירה
    שיטת המגנטים

הוספת תגובה

• שיטת המגנטים

26/06/2007

למשה שלום
    שיטת המגנטים מיועדת בשלב זה לטיפול בגל דכאוני אחיד. לפעמים משתמשים גל לטיפול החזקתי ונותנים את הטיפול פעמים בשבוע למשך מספר חודשים. טיפול זה לא אושר עדיים במשרד הבריאותץ
    בעתיד נטפל יותר בשיטות של גרייה מוחית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התמכרות?
    טל
    24/06/2007

אני מטופלת במרוניל כבר שנתיים 75 מ"ג עקב חרדות.
    אני מעוניינת להפסיק ליטול את הכדורים כי אני מרגישה יותר טוב למרות חרדות קלות לפעמים רחוקות אני מצליחה להשתלט ע"י עבודה עצמית ותרגילים שלמדתי אני אוכלת נכון ועושה ספורט אני מרגישה מצויין השאלה היא ברגע שאני אפסיק יכול להיות שזה יחזור למצב הקודם ויתחילו התקפי חרדות או שאני ימשיך להיות בסדר כמו היום?

לקביעת תור
    סגירה
    התמכרות?

הוספת תגובה

• התמכרות?

24/06/2007

שאלתך מאוד חשובה אך לצערי לא ניתן לענות עליה מראש. הקושי עם מחלת החרדה הוא שלא ניתן לנבה מי יזדקק לטיפול ממושך ומי יכול להפסיק את התרופה בלי דאגה. אני מציע שתתיעצי עם הרופא המטפל שלך. בכל מקרה מומלץ להפסיק מאוד מאוד בהדרגה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפסקת מרוניל

ד''ר אירנה נתנאל
    24/06/2007

טל שלום,
    בשום אופן לא מפסיקים טיפול תרופתי על דעת עצמך. אם לדעתך יש לך מספיק כלים לשלוט בבעיה כדאי להתייעץ עם הרופא המטפל בקשר להפסקת הטיפול. אני לא יודעת איזה תרגילים למדת ואיזו עבודה עצמית את עושה אבל בכל מקרה חשוב לעשות הפסקה מבוקרת על ידי הרופא המטפל.

אשמח לענות על שאלות נוספות!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה חוזרת
    DD
    24/06/2007

שלום,
    לאחרונה סבלתי כתוצאה משינוי בגלולות מהתקפי חרדה ומצבי רוח, אני נוטלת פלוטין באופן קבוע בגלל OCD והפסיכאטרית איבחנה שיש לי מחשבות טורדניות על החרדה (חשש מהתקף) היא נתנה לי "רספרדל" (לא זוכרת שם מדויק) כדי להעלים את המחשבות הטורדניות, נטלתי חצי כדור במשך 13 יום ואתמול חלה לי לפתע החמרה במצב אחרי תקופת רגיעה ממושכת.
    יש לי שוב חולשה, בחילות וחשש מתמיד מהתקף.
    מדוע זה קורה? הרספרדל לא אמור היה כבר להשפיע? ממה יכולה לנבוע ההחמרה לפתע?

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה חוזרת

הוספת תגובה

• חרדה חוזרת

24/06/2007

קודם כל תדוחי לרופאה המטפלת. יכול להיות שמדובר בתופאות לוואי ולא ממש חזרה של חרדה. ריספרדל אמור לסייע לחיזוק השפעתן של תרופות על מצבי חרדה. לא ברור האם את סובלת מהתקפי חרדה או לא. נראה לי שאת מתארת תופעות של חרדה מצופה ולא חשיבה טורדנית אך בלי לבדוק אותך קשה לדייק. תרגישי טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריספרדל

אורטל
    07/07/2007

שלום לך!
    רציתי לומר לך שבעבר סבלתי מהתקפים מטורפים של חרדות נטלתי ריספרדל, הכדור מתחיל להשפיע רק אחרי חודש שהוא בגוף
    יש זמן הסתגלות כלשהו, ולהפך כשלוקחים אותו בהתחלה אז זה ממש קשה עד שהגוף מסתגל ישנן תופעות לוואי
    תמתיני שבועיים ותראי אם זה יתחיל לעזור
    תרגישי טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הלוואי ויכולתי לעזור במשהו
    זה קצת מוזר
    23/06/2007

אחותי בת 17.5 מתגוררת בחו''ל עם אימא..ההורים שלנו גרושים..ואני אחותה..בשנה האחרונה עקב פרידה מחבר ואולי ריחוק ממשפחה תומכת(מה שהיה בשנים קודמות)..היא התחילה להתעלף ולקבל מיגרנות קשות..התאשפזה קרוב לחצי שנה..בתחילה חשוב שזה שבץ או אירוע מוחי..אך מתברר שהיא הייתה בדיכאון כך זה התבטא..היא הקיאה מבלי שרצתה,בכתה בלי שום סיבה ולא רצתה לצאת לבלות בשום מקום..היא לוקחת תרופות אבל בכל מקרה אני חושבת שאולי ניתן להשתמש בתרופות שאינן בכדורים מפני שהתרופות מחמירות לה את האסתמה וקצת בעייתי לאזן ביניהן...
    האם אני יכולה לעשות משהו שיגרום לה קצת יותר נחת?

בתודה האחות הקטנה שלה. (15.5)

הוספת תגובה

• הלוואי ויכולתי לעזור במשהו

23/06/2007

מרגש לקראו איך את דואגת לאחותך. אני יודע שאת בודקת האם ישנם דרכים אחרות לעזור לאחותך. לצערי הפרטים שאת נותנת הם מעטים אך גם מסובך לתת דעה על מצב קליני של משהו אחר דרך הפורום. דבר אחד לא הזכרת וזה הנושא של טיפול בשיחות. את מתארת שהניתוק מהמשפחה מחמיר את המצב. יתכן וטיפול בשיחות יסיע להקטין את תחושת הריחוק ואת השפעת הגרושים. אני מקווה שאחותך יתגבר מהר על הקשיים שלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה