פורום חרדה, דיכאון - טיפול לא תרופתי - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הזעת יתר
    איקה
    06/06/2007

שלום רב
    אני בת 51, סובלת מאוד מהזעת בכפות הידיים מאז גיל ההתבגרות. זה מפריע לי מאוד במפגש עם אנשים, וככל שאני פוחדת יותר מהזעה במפגש, אני כמובן מזיעה יותר, ומים נוטפים לי מכפות הידיים.
    הגעתי למצב שאני מנסה לא ללכת לחתונה משפחתית שהוזמנו, כדי לא לעמוד במצב המביך של לחיצת ידיים עם בני המשפחה.
    האם יש טיפול תרופתי שיכול להקל על המתח שגורם לי להזיע?
    מהם תופעות הלוואי של אותם כדורים?
    (טיפולים כמו ניתוח ובוטקס- אני שוללת)
    למי לפנות, והאם ניתן לעזור לי?
    בתודה
    איקה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הזעת יתר

הוספת תגובה

• לאיקה - שאלתך הועברה

מערכת BeOK
    07/06/2007

שלום רב,

שאלתך הועברה לפורום [a href=http://www.beok.co.il/SelectedForum.aspx?ForumID=44 id=link]ניתוחים פלסטיים[/a] - שם יוכלו המומחים לספק לך את ההמלצות הטיפוליות.
    בברכה, המערכת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הזעה בכפות הידיים

איקה
    11/06/2007

שלום
    לא התכוונתי לטיפולים קוסמטיים.
    שאלתי היא האם יש כדור להורדת חרדה או מתח, שיפחית את ההזעה בזמן מתח נפשי?
    שמעתי על כדור בשם דיראלין. האם הוא יכול לעזור לי?
    אם כן, האם גם רופא המשפחה יכול לתת אותו?
    מה תופעות הלוואי של הכדור?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרוקסט - אלימות
    חנן
    06/06/2007

מאז שאני נול את הכדור מידי יום אני יותר אגרסיבי יותר מתפרץ יותר אלים.... ראיתי תוכנית בטלויזיה שבארצות הברית הוכח הקשר בין הנטילה לבין אלימות.... המטפל שלי ענה לי שזה שטויות
    מה היא דעתך

לקביעת תור
    סגירה
    סרוקסט - אלימות

הוספת תגובה

• סרוקסט-אלימות

07/06/2007

התשובה של המטפל שלך אינה נכונה. תרופות נוגדות דיכאון עוזרות מאוד אך לעיתים נדירות הן יכולות לגרום להגברה לא רצויה של רגשות שליליים כמו עצב או כעם. אני ממליץ לך לפנות שוב לרופא ולבקש שינוי של התרופה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול התנהגותי - קוגנטיבי
    רחל
    06/06/2007

שלום רב...

רציתי לשאול מה זה טיפול התנהגותי וקוגנטיבי? האם הוא יעיל לחרדות?
    אני בהריון ממש בשלבים ראשונים ולאחרונה חזרו לי שוב החרדות, הפחדים ותחושת מחנק.. האם ניתן לטפל גם בתקופת הריון? כיצד ואיפה ניתן לקבל טיפול כזה, דרך קופת חולים זה אפשרי?

האם זה מוגבר יותר עקב שינויים הורמונליים של תחילת ההריון?

תודה מראש לתשובתכם

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול התנהגותי - קוגנטיבי

הוספת תגובה

• טיפול התנהגותי-קוגניטיבי

ד''ר אירנה נתנאל
    06/06/2007

טיפול קוגניטיבי התנהגותי (CBT) הוא שיטת טיפול המבוססת על ההנחה שדפוסי חשיבה משפיעים על ההרגשה ועל ההתנהגות. הטיפול נעשה ע"י זיהוי דפוסי החשיבה הלקויים והקניית דפוסים סתגלניים במקומם. הטיפול מתבסס הן על עקרונות מתחום הלמידה, והן על ניתוח לוגי של הטיות חשיבה.
    השיטה מציעה דרכי טיפול אשר מבוססות על עקרון זה מתוך הנחה כי ניתן לשלוט על מערכת האמונות הבסיסיות ובדרך שבה בוחרים לחשוב על אירועי החיים. שינוי בתחומים אלה יגרום לתמורות אמיתיות בצורת התייחסות לאירועי החיים ובמצבי הרוח. השיטה יעילה מאוד כי בפרק זמן קצר ניתן להשיג שינוי משמעותי בהשקעה כספית סבירה. הטיפול יעיל במיוחד בהפרעות חרדה.
    ניתן בהחלט לטפל גם בתקופת ההריון ואף רצוי כמה שיותר מהר לפנות לטיפול. כדאי לברר בקופת חולים מה מגיע לך לקבל (בכל קופה ההסדרים הם שונים ותלויים בביטוחים המשלימים שלך). יש מטפלים שעובדים בהסדר עם קופות חולים. כדאי לברר ללא דיחוי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה דחופה
    עינב
    06/06/2007

אני סובלת מזה 3 שנים מחרדות,דכאון כרוני והתקפי פניקה לקחתי כבר את כל סוגי הכדורים לפחות כמה מכל מישפחה.שמנתי 17 קילו כך שזה ממש לא עוזר לדיכאון אלא מחמיר אותו.
    האם יש מה לעשות?
    2.אני לא עובדת כבר 3 שנים עקב החרדות כי אינני מתפקדת כמו בן אדם רגיל כל יציאה מהבית כרוכה בפחדים אומנם יש פעמים אומנם מעטות שאני מתפקדת רגיל.
    אני צריכה עזרה דחופה כי אני בת 27 והיתבזבזו לי 3 שנים מהחיים איך אפשר להמשיך ליחיות כך?
    מיבחינתי זהו ביזבוז זמן ואנרגיה כי 3 שנים זה כבר מטורף ולאף אחד אין תשובות אז רק אם יש לכם תשובה שעוזרת אשמח אם תחזרו אליי
    תודה ויום נעים עינב

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה דחופה

הוספת תגובה

• עזרה דחופה

ד''ר אירנה נתנאל
    07/06/2007

עינב שלום,
    צר לי לשמוע שאת כל כך סובלת.
    האם ניסית לפנות לפסיכותרפיה? יש מסגרות טיפוליות שמשלבות טיפול ושיקום תעשייתי בהן גם מטפלים בבעיות הנפשיות וגם עוזרים למצוא עבודה. מגיעים לשם את אלה שזכאים לסל שיקום. כיצד את מתפרנסת? האם היית בביטוח הלאומי ביררת מה מגיע לך? עד שאת לא "עומדת על הרגליים" אולי את יכולה לקבל קצבה מביטוח הלאומי? תבררי איזה מסגרות טיפוליות יש באזור מגורייך ותפני לשם ללא דיחוי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חבר שלי סובל מדיכאון
    לורן
    06/06/2007

שלום,
    חבר שלי סובל מדיכאון קליני והוא נוטל תרופות.אך, זמן רב שהוא לא ניפגש עם פסיכיאטר או פסיכולוג ולעיתים הוא סובל ממצבי רוח רעים.
    הוא כרגע לא מוכן ללכת לטיפול. האם יש משהו שאני יכולה לעשות כדי לעזור לו?

אשמח לקבל עצות...
    תודה
    לורן

לקביעת תור
    סגירה
    חבר שלי סובל מדיכאון

הוספת תגובה

• חבר סובל מדיכאון

ד''ר אירנה נתנאל
    07/06/2007

להיות חברה של מישהו שסובל מדיכאון זה קשה מאוד. כל הכבוד לך שאת תומכת ועוזרת לו. אל תתני לדיכאון לנצח אותו. תנסי להוציא את חברך מהבית. שמש, ים, אוויר וספורט – נשק מצוין נגד דיכאון. אל תוותרי לו ואל תכנעי למצב הרוח שלו – תזמיני אותו לצאת, לבלות ולא לוותר. הגברת האקטיביות תורמת ליציאה מהדיכאון.
    חזקי ואמצי!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה על התגובה

לורן
    07/06/2007

תודה על התגובה.
    את ממליצה להוציא אותו כמה שיותר מהבית, אך לעיתים הבעיה היא שאין לו חשק לכלום והוא לא רוצה ומעדיף שאניח לו לנפשו. מה רצוי לעשות במקרה כזה?
    אני גם מנסה לעורר אותו לדברים, אך לעיתים זה נגמר בזה שהוא מדכא לי את החשק.
    האם את חושבת שאני עושה טעות שאני נשארת?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיכאון של חבר

ד''ר אירנה נתנאל
    07/06/2007

השפעת הדיכאון על הסובבים משמעותית ביותר ובמיוחד על הסביבה הקרובה. את בתור החברה חווה את ההשפעה המיידית שבאה לידי ביטוי בנטל הרגשי והנפשי הנדרש לתמיכה בחברך. אני לא מכירה אותכם ואנני יודעת למה את נשארת איתו (כנראה יש לך סיבה או הסבר לכך) אך אין לי ספק כי מצבו מאוד מקשה על מערכת היחסים ונדרשים ממך כוחות רבים כדי להתמודד עם הדיכאון של חברך. בכל אופן כדי לעזור לו אסור לוותר לו ואסור להיכנע לדיכאון שלו. צריך ממש לגרור אותו מהמיטה ולהוציא בכוח מהבית. הוא יכול להקל על עצמו אם יתחיל לקבל טיפול תרופתי אנטי דיכאוני ואז איכות חייכם יחזור. אם הוא לא יטפל בעצמו קיים חשש רציני לקשר בינכם.
    אם איכפת לך ממנו - אל תתני לדיכאון לנצח אותכם!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

לורן
    10/06/2007

תודה על תגובתך. הוא כבר לוקח תרופות נוגדות דיכאון כ-9 שנים.הוא אמר שהוא ריך ללכת לפסיכיאטר כדי לבדוק אם להחליפם, אך הוא מפחד ולכן הוא מתעכב.
    זה גורם לכך, שהוא יותר מרוחק, כמעט ולא נוגע בי, ומתנהג בצורה אנוכית. אני מתוסכלת, כמובן נפשית ומינית.
    יש לי לכן 2 שאלות, 1. האם נראה לך שאם ישנה כדורים, יש סיכוי שדברים אלו ישתנו?
    2. איך לגרום לו, בלי להיות מעצבנת, ללכת לטיפול? הוא מודה שיש בעיה, אך לא מטפל בה.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חבר בדיכאון

ד''ר אירנה נתנאל
    10/06/2007

לורן שלום,
    נראה שחברך סובל מדיכאון כרוני. ייתכן והתרופות שהוא לוקח הפסיקו להשפיע עליו. ללא טיפול מצבו ילך ויתדרדר. הסובלים מדיכאון נוטים לדחות כל דבר. את יכולה לבקש ממנו רשות לקבוע עבורו תור אצל הפסיכיאטר שלו ויחד איתו לגשת לרופא. אנשים בדיכאון זקוקים לדירבון מסיבי וליווי. את תצטרכי ממש לגרור אותו מהבית. התמודדות עם מצבו קשה מאוד והחיים עם אדם שסובל כרוני מדיכאון קשים שבעתיים. לכן את יכולה להעמיד לו תנאי או שהוא לוקח אחריות על מצבו ועשה את הצעדים הבסיסיים הנדרשים כדי לשפר את מצבו או שאת תשקלי את המשך הקשר איתו. כמה זמן את יכולה להיות ללא יחס וללא מין. חשוב שתדעי שאחת תופעות הלוואי של כדורים נוגדי דיכאון היא ירידה בחשק המיני או /ו אנאורגזמה (קושי בשפיכה).

תיהי חזקה!

תמשיכי לדרבן את חברך ואל תותרי לו!
    אשמח לענות על שאלות נוספות!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

לורן
    10/06/2007

תודה על תשובתך המהירה. אנסה.אעדכן אותך...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהצלחה

ד''ר אירנה נתנאל
    10/06/2007

אשמח לעמוד לרשותך!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

לורן
    12/06/2007

בוקר טוב!
    אתמול ניהלתי את השיחה שדיברנו עליה עם חבר שלי.לטענתו, הוא לא סובל מדיכאון, הוא מבין שצריך טיפול, אך לא רואה בזה הכרח דחוף, גם לא מוכן שיגררו אותו לזה. מאחר והוא טוען שהיו לו בעבר תקופות הרבה יותר גרועות, הוא כאילו משלים עם המצב כיום. המוטו שלו זה יום עסל יום בסל.
    אין לו כבר ציפיות גבוהות מהחיים, וגם מהזוגיות הוא לא מצפה כנראה ליותר מידי.
    לטענתו, הקרירות שלו וחוסר הפירגון שלו, אינם קשורים לטיפול. לטענתו, ככה הוא. ברצוני לציין,שבהתחלה הבחור היה אביר ומקסים וכמובן, מינית הרבה יותר פעיל.ההסבר שלו לכך, שאי אפשר לשמור על קשר בטורים גבוהים.
    הוא היה רוצה להמשיך בקשר, אך לא בטוח שאי פעם יצליח לרצות אותי. הוא חש, האמת כמוני לפעמים, שאנחנו חיים על זמן מוגבל ביחד.הוא חש של הזמן הוא בבדיקה, וזה כנראה גורם לו להתנהגות ההפוכה ממה שאני רוצה (חום ואהבה טבעיים).אני מודה, שהתסכולים שלי מביאים אותי לפעמים לבחינת הקשר מחדש כל פעם.
    אני אוהבת אותו ואני חושבת שגם הוא אוהב אותי, קשה לנו בנפרד. אבל, האם לדעתך יש טעם בכלל להמשיך? האם יש משהו שאני יכולה/צריכה לעשות?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם משהו מכיר את הסיטואציה מקרוב ?

לורן
    13/06/2007

שלום,
    האם משהו מכיר את הסיטואציה מקרוב ויכול לייעץ/ להמליץ, מה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ד''ר אירנה נתנאל
    13/06/2007

לורן שלום,

מידע רב חסר לי עליך ועל חברך בכדי לתת לך עצה טובה ומקצועית. מצבך מורכב ומסובך. קשה להיות בחברת אדם דיכאוני שמרבית הזמן עצוב, פעמים רבות מאבד עניין בסובבים אותו, בך, ותפקודו הכללי ירוד. מצד שני אם תעזבי אותו מצבו עלול להחמיר, היא יכול לשקוע במחשבות שליליות על חוסר הערך שלו, להרגיש רגשות אשם על כך שהקשר התפרק בגללו, לחוש חוסר תקווה, ייאוש ואפילו במקרים קיצוניים לחשוב על מוות. אם תיפרדו גם את עלולה להרגיש רגשי אשם אם מצבו יחמיר. אבל מצד השני חשוב שתחשבי על עצמך .אתם רק חברים (כמה זמן? האם אתם מתגוררים יחד או לחוד? בני כמה אתם? וכו'). את יכולה לתת לו תקופה מסוימת כדי לעבוד על עצמו ולקבל טיפול שיסייע לו להחלים ואם לא עדיף להתמודד עם פרידה מאשר לחיות בהתמודדות מתמדת ומתישה כל הזמן מול דיכאון כרוני שלא נגמר. בהמשך חברך יאבד עניין גם בך כי הדיכאון ישתלט עליו. חברך יתחיל להתייחס אליך פחות ופחות עד ש הקשר שלכם יידעך.
    אפשרות נוספת היא לשתף אותו בכל שנאמר כאן...יקרא ויבין לבד!ואם לא יבין...תביני את!

חזקי ואמצי!
    לרשותך אירנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קצת באיחור...

לורן
    08/07/2007

שלום אירנה,
    לפי מה שאת כותבת, הדכאון שלו כרוני. האם זה אומר שהמצב הנוכחי לפי דעתך ,יהיה לתמיד? או שיש אפשרות להחלמה?
    אני שואלת זאת כי אני אוהבת אותו ומוכנה להקדיש תקופה להחלמה, אבל אם המצב הנוכחי יהיה לנצח, לא אוכל לחיות כך תמיד. ולכן, אאלץ לעזוב, למרות שאני לא רוצה,כי כמו שאת אומרת אני צריכה לחשוב גם על עצמי.
    שני הדברים שהכי מציקים לי הם חוסר תשוקה לעיתים קרובות מצדו ומצבים של חוסר התעניינות ומגע בסיסי. אלו לדעתי, קשורים לדכאון.
    הוא כרגע לא מוכן ללכת לטיפול....לפחות לא עושה כלום בנידון.
    לכן הכי חשוב לי לדעת, אם יש סיכוי להחלמה?(להזכירך הוא כבר נוטל תרופות- סרוקסט כ-10 שנים).
    תודה
    לורן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיכאון של חבר

ד''ר אירנה נתנאל
    09/07/2007

לורן שלום,
    את שואלת האם דיכאון של חברך לתמיד. במקרה שלך זה לא משנה כי חברך לא משתף איתך פעולה. אם הוא מסרב לטיפול אין לך פרטנר למלחמה וזאת הנקודה הכי חשובה. חוסר עניין במגע מיני הוא גם בגלל הדיכאון וגם יכול להופיע כתופעת ליוואי של סרוקס.

בכל אופן תעשי מהשאת מרגישה, מה שהכי מתאים לך.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לבסוף...

לורן
    17/07/2007

בסוף קמתי והלכתי, כי המצב רק הלך והתדרדר. הסקס הלך והתמעט...המגע הפשוט כמו נשיקה וחיבוק היה רק ממני וכשבקשתי ממנו סתם נשיקה תגובתו היתה:"נו די.."כמו ילד בן חמש. אז החלטתי שנמאס לי להרגיש דחויה ולא רצויה.אז עזבתי. כמובן עם הרבה כאב לב, כי אני מאוד מאוד אוהבת אותו, פשוט אני כבר מרגישה שהוא לא אוהב ולא חושק, ואני חייה בתסכול מתמיד...
    אני מקווה שעשיתי את הצעד הנכון...
    תודה על תגובותיך!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סוף והזדמנות

ד''ר אירנה נתנאל
    17/07/2007

כל סוף הוא התחלה חדשה והזדמנות לתיקון!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום אירנה

לורן
    26/07/2007

שלום אירנה,

רציתי להתייעץ איתך, האם רצוי ומומלץ או שלא, לכתוב לו מכתב או לדבר עם אחד מבני המשפחה של חבר שלי לשעבר, על מנת לדרבן אותו לטפל בעצמו? בלי קשר לקשר שלנו, מאחר וממש חבל לי עליו.
    אני יודעת שהוא מפחד מטיפול, ובגלל זה אף ויתר על הקשר בינינו. השאלה היא אולי משפחתו הקרובה תוכל לדרבן אותו או מכתב ממני.
    מה את חושבת, כדאי או מיותר?

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מכתב לחבר

ד''ר אירנה נתנאל
    26/07/2007

שלום לורן,

אני חושבת שפניה לחבר במכתב או לבני משפחתו לא תעזור להשפיע עליו אבל מצד השני גם לא תזיק. אם יש סיכוי אפילו קטן ביותר שמשהו ישתנה אצל החבר בעקבות פנייתך אז כדאי לנסות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום אירנה

לורן
    31/10/2007

שלום,
    בהמשך לכתוב כאן,אני וחבר שלי נפרדנו לפני כמה חודשים. ניסיתי לחזור אליו אחר כך, כי אני מאוד אוהבת אותו. הוא לא רצה לחזור בטענה, שאם הוא לא יטפל בעצמו אני אהיה מתוסכלת וזה גם יתסכל אותו והקשר לא יוביל לשום מקום. הבעיה היא שהוא לא מטפל בעצמו.
    אני מאוד אוהבת אותו ואפילו מוכנה לקחת את הסיכון של להיות עם משהו עם בעיות כאלו.אך, לאחר ש"חיזרתי" אחריו ושום דבר לא עזר, אני לא יודעת אם יש משהו לעשות, האם בכלל כבר יש סיכוי שנחזור. האם יש משהו שאני יכולה לעשות איכשהו כדי לגרום לו לטפל עצמו? או שאם הוא לא עושה זאת ולא מוכן לעשות זאת בשבילי למרות שעזבתי, אז זה אבוד?
    אשמח לקבל את דעתך בעניין.
    כמובן שאם למשהו בפורום יש משהו להוסיף, אני אשמח.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיכאון של חבר

ד''ר אירנה נתנאל
    01/11/2007

לורן שלום,

תמיכתך בטיפול חשובה מאוד, הייתי מציעה לך שבמקום לשלוח את חברך לבד תלכי יחד איתו למטפל הקודם שלו או לפעמים כדאי ללכת למטפל חדש. אנחנו ב"מיינד קליניק" פותחים קבוצה חדשה של טיפול קבוצתי בדיכאון ואת יכולה להיות נוכחת בקבוצה ולהיות חלק פעיל בתהליך הטיפולי. את תרכשי כליל שיעזרו לך להתמודד עם מצבים דיכאוניים של חברך וגם לו תהיה תחושה של שותפה לתהליך, מבינה, עוזרת וכו' הדבר שבהחלט יכול לקרב בינכם.
    אשמח לענות על שאלות נוספות

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ישנה בעיה

לורן
    04/11/2007

שלום אירנה,

הבעיה היא שהוא חושב שהוא צריך להתמודד לבד. הוא לא רוצה שאהיה לצידו. הוא גם לא מוכן לחזור אלי בלי שיטפל בעתמו, אך מצד שני הוא לא עושה כלום. וזה מה שכואב לי.
    הצעתי לו לעזור לו, והוא טוען שאם אהיה לצידו, זה יפעיל עליו לחץ ,שהוא לא מוכן לקבל.
    אני מצידי היתי מוכנה ללכת איתו לטיפול. השאלה היא האם יש מה לעשות במצב כזה.
    האם לדעתך, זה רק תירוץ כדי לא להיות ביחד?
    תודה
    לורן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חבר בדיכאון

ד''ר אירנה נתנאל
    07/11/2007

לורן שלום,

אינני יודעת מדוע חברך מסרב לקבל ממך תמיכה ועזרה, אייני יודעת אם זה תרוץ כדי לא להיות ביחד. המצב שאת מתארת מורכב מאוד. נראה שאת מוכנה להשקיע ולעזור ואילו הוא פסיבי ולא מעוניין בעזרתך. קודם כל הוא זה שצריך לרצות שמצבו ישתפר אם אין לו את הצורך לשפר את מצבו לצערי, אין לך מה לעשות.

אשמח לענות על שאלות נוספות,
    תודה על השתתפותך בפורום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיכאון/דיסתימיה
    מירית
    06/06/2007

אני בת 24 וע"פ כל התאורים כנראה שסובלת מדיסתימיה סבלתי מדיכאון מג'ורי בעבר
    מה אפשר לעשות כדי לצאת מהמצב? כדורים לא באים בחשבון.
    האם שיחות עם פסיכוןלוג יכולות לעזור?

לקביעת תור
    סגירה
    דיכאון/דיסתימיה

הוספת תגובה

• דיכאון / דיסטימיה

ד''ר אירנה נתנאל
    07/06/2007

לא כדאי לעסוק באבחון עצמי. תפני לפסיכולוג. עדיף מטפל קוגניטיבי – התנהגותי. חשוב שתעזרי לעצמך ע"י כדורים נוגדי דיכאון. טיפול תרופתי משולב עם טיפול קוגניטיבי – התנהגותי הוכח כיעיל בהתמודדות עם דיכאון. ניתן להשתתף גם בטיפול קבוצתי. מומלץ מאוד!
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי חניכיים ? חוסר עבודה? חוסר מזל
    נעמה מרדכי
    05/06/2007

שלום אני בחורה בת 24 בודדה ללא חיים אין לי חברים נתקו קשר. אין עבודה לא מוצאת המון זמן ניסיתי הכל . ואם מצאתי מפטרים אותי לא מבינה למה? לא שאני לא עובדת טוב אני בחורה חרוצה שרוצה לעבוד שלא תחשבו שלא..!! קבעתי תור לפסיכלוג ראיתי שזה יותר גרוע לא עוזר בטלתי תפסיכלוג לא עוזר. בטלתי אותו משחקת איתי משחקים ציורים חושבת אני ילדה קטנה בקשתי ממנה לסגור תתיק וזהו. שיחות בקבוצה אמרתי לך סבבה.
    בקשר לכאבי חניכיים יש לי דלקת חניכיים כואב לי המון זמן. אני מקבלת טיפול אנטיביוטי לא עוזר רופא שניים לא מתייחס אלי. קיצור אין לי מזל בחיים בכלום..
    אנטרנט עיתונים פרסום מודעה באנרטנט עיתונים כוח אדם לשכת תעסוקה אפםילו ביטול לאומי הגעתי. ניסתי לחתום הבטחת הכנסה אבטלה. עושים ממני צחוק להשלים בגריות רוצה אין מי שיממן לי. כסף לבילוי לאוטו אין לי מה אעשה? אני רק בוכה ובוכה.מה אעשה..בבקשה עזרו לי צרו קשר טלפוני בהקדם האפשרי רצוי בשעות הבוקר תודה

הוספת תגובה

• סדר בחיים

ד''ר אירנה נתנאל
    05/06/2007

את צריכה לעשות סדר בחיים שלך. אני מציעה לך שתאפשרי לאיש מקצוע לאבחן אותך כדי לדעת כיצד לעזור לך. אני ממליצה לך שתפני שוב לפסיכולוג / ית עובד / ת סוציאלית אבל הפעם תתמידי. תעזרי לאנשי מקצוע לעזור לך, לבחון מה מחבל לך בחיים, למה כל הדברים שאת מציינת קוראים לך וכיצד לשנות אותם. תיהי סבלנית אם את רוצה להבין למה את סובלת ומה את צריכה לעשות כדי לשנות זאת. המומחים יעזרו לך אם תתני להם הזדמנות.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מנהלי הפורום, שלום רב.
    קרן
    05/06/2007

האמת שאני סובלת לא מעט זמן..קרוב לשנתיים ואני נאבקת בתוך עצמי ולכן רוצה לנסות את האפשרות לכתוב פה.ואשמח אם מצבי ישתפר

אז ככה..
    לפני שנה וחצי בערך הייתי 83 קילו על 165 .
    עשיתי מה שנקרא דיאטת רעב השלתי מהר 20-22 קילו, היו לי כל מיני תסביכים כמו שיש אחרי כל דיאטת רעב אך פיזית התגברתי עליהם והבראתי(כי הכאס שעשיתי לא עבר את החודשיים והתעוררתי למזלי בזמן לכן הצלחתי לתקן נזקים)
    אך נפשית לא הבראתי אפילו במקצת..
    תחילה ,כשהייתי רזה מאוד סביבות 60 קילו התחלתי לספור 2000 ק'ל ביום ולהתאמן באמת שמרתי יפה איזה חצי שנה ולא עליתי במשקל.
    אבל פתאום התחילו לי התקפים של בולמוסי אכילה כאלו קשים
    כאלו שלא מגיע לי, אני לא מבינה למה זה צריך לקרות לי
    הבולמוסים האלו הם כבר חצי שנה בערך ,אני לא מקיאה כדי לא להכנס לעוד הפרעה נפשית(שכן הייתי מאוד קרובה לאנורקסיה ויכלתי לאבד שליטה אז כשהייתי התוך זה..), אך מצד שני הכוחות שהיו לי אז להרזייה כבר אינם.
    ובעצם מה שיוצא שכל יום אני קמה יש לי הצפה במחשבות במוח ומרוב שרע לי אני רק זוללת וזוללת ויש לי תקווה שיום אחד זה יפסק אבל זה לא נגמר והבולמוסים אלו התחזקו עקב זה שהגעתי ל70 קילו בעקבותם...
    הכוונה שכבר אני מרגישה שאיבדתי תקווה וכוחות, אני מרגישה בנאדם חלש ,ממש כמו רובוט ..שכל היום אוכל ואוכל ואוכל כמו מכונה לא עושה כלום מדוכא עייף מצוברח, ...לפעמים אני מרגישה שהכל כ"כ כבד עליי...
    איבדתי את החוזק שבי שהיה לי כשרציתי להתחיל בדיאטה פעם שעברה..
    ונכנסתי לחולשה של בולמוסים וזלילות....
    ככה לספר מה עובר עליי באתר הרגשתי שאני יכולה
    אך בפני יועצת בית ספר או פסיכולוג אני פשוט לא אהייה מסוגלת לא יצליח!! לא משנה מה יהיה כי אני מאוד מתביישת לדבר על זה
    אני כ"כ אשמח אם תוכלו לתת לי רעינותת איך להתגבר על מצבי המעיק
    אני כ"כ יודה לכם...
    והאם בכלל אצליח להתגבר על זה בכוחות עצמי?

תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    מנהלי הפורום, שלום רב.

הוספת תגובה

• קרן

05/06/2007

לקרן שלום
    הפרעות אכילה מאוד נפוצות אצל נשים במיוחד צעירות. את צריכה לחשוב שהרגש של בושה למעשה מופיע אחרי שאת "חשבת" משהו לא טוב על עצמך או על המצב שאת עוברת או על מה שאת חושבת שאנשים אחרים חושבים עליך. ההבנה שהרגש מופיע אחרי מחשבה נותן לאדם את האפשרות לעבוד על המחשבות ולשנות אותם. לדוגמה, אם תגידי לעצמך דבר כמו "עלי לפנות לעזרה אחרת מצבי יכול מאוד להתדרדר" או "אם אחרים מסוגלים גם אני יכולה", יתכן ותחושת הבושה תוקל ואז תפני לטיפול. עצות כאן יעזרו לך אבל שיפות של ממש תבוא רק דרך טיפול מסודר ואישי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי.
    היי....
    03/06/2007

היי,אני בסוף גיל העשרה .יש כל מיני קצוות שלא מתחברים בחיים שלי,ואני חושבת שע"י תאור כללי תבינו על מה אני מדברת ותוכלו לעזור לי.
    אני אדם די סגור,לומדת במוסד אקסטרני פצפון שבו אין לי אנשים לשמור איתם על קשר.יש לי חבר מזה שנה וחצי והיחסים איתו בסדר,ועוד חברה ותיקה שמגיעה רק בסופי שבוע.
    החבר ילדותי,אך שומר על קשר יומיומי.בעבר הקשר איתו היה זוועתי והיום השתפר ,גם בזכות שינוי התפיסה התדמיתית שלי וכו.
    יש לי פסיכולוגית מזה 3 שנים.הקשר איתה התחיל בעקבות אישפוז של אימי בבי"ח לחולי נפש.גם אבא חולה נפש,לפני שנולדתי.

החברה מאוד משפיעה עלי,בדעותי אני מרגישה כי היא מקלפת ממני דברים קשים ואני מרגישה מיוחדת איתה יותר מכל אחד אחר אי פעם,אך בזמן האחרון אני כועסת עליה,היא תמיד מזכירה שהיא היתה מעדיפה לחזור לפנימיה שלה מאשר להישאר איתי,וזה מכעיס מאוד.עד כדי כך שאני מעדיפה להתרחק ממנה.מה גם שחשבנו שתעבור דירה,אז בכלל אין לי בטחון בה.הקשר איתה מאוד חשוב,רק אז התחלתי להרגיש לראשונה בחיי את עוצמתי המלאה והצלחתי להגיע למה שרציתי.
    אני מרגישה שקשה לי לדבר עם הפסיכולוגית,נראה לי שהיא כועסת עלי בגלל שלא תמיד אני אחראית ואני מבינה אותה,לעיתים נדמה לי שנמאס לה ממני פשוט.סביר להניח שסתם נראה לי,בטח תשאלו למה.
    בשנה הבאה היא רוצה לסיים איתי כנראה את הקשר,ולמרות שהחברה המליצה לי בחום להפסיק איתה ממזמן,בטענה שאנני לא צריכה אותה,אני מפחדת שהיא תעזוב,מאוד.גם מהחבר אני מפחדת[פרידה]למרות שנפרדנו וחזרנו המוון,ואני לא רוצה להיתקע עם שני ההורים הנכים שלי.:|

אני מרגישה כי תמיד יש משהו לא נכון או לא בסדר בדברי,הבטחון העצמי שלי נמוך,קשה לי להאמין כי אני מסוגלת לעשות שינוי/משהו,למרות שהוכחתי לעצמי את זה כבר.חוצמזה,אני די מפחדת לתקשר עם העולם ורוב הזמן בקשר רק עם החבר,שיומיומי.אני יודעת שכשהחברה תגיע ארגיש ואתנהג שונה.

אני רק מדברת על אחרים,באיזשהוא מקום נדמה לי שאני מפספסת את עצמי.

[אם אפשרי,תוכלו לכוון אותי לאתר שבו מפרטים יותר על בעיות לילדים חולי נפש?]

לקביעת תור
    סגירה
    היי.

הוספת תגובה

• לבחורה במצוקה

ד''ר אירנה נתנאל
    04/06/2007

שלום לך,
    חשוב שתשתפי את המטפלת שלך במה שאת מרגישה. אולי היא תעזור לך למצוא מסגרת תומכת שמתאימה למצבך. את יכול גם לפנות לאירגון "ערן" שנותן תמיכה נפשית והכוונה במצבי מצוקה. ב"ערן" יש קו פתוח 24 שעות ואנשי מקצוע שיקשיבו לך.
    תהי אופטימית ותרגישי טוב!
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי שוב

היי....
    05/06/2007

לאיזה מסגרת את מתכוונת?:O

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לבחורה במצוקה

ד''ר אירנה נתנאל
    05/06/2007

התכוונתי למסגרת של קבוצות תמיכה כלשהן או מעונות יום כמו למשל במסגרת של אירגון "אנוש".

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיכאון בהריון
    ענבל
    03/06/2007

שלום. אני בשבוע שישי להריון וסובלת ממצב רוח דכאוני ,בוכה הרבה ועצבנית, רועדת רוב הזמן. האם זה נורמלי ?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    דיכאון בהריון

הוספת תגובה

• דיכאון בהריון

ד''ר אירנה נתנאל
    03/06/2007

כמו שנאמר "בעצב תלדי בנים". בניגוד למה שמקובל לחשוב, נשים נוטות ללקות בדיכאון במהלך ההיריון יותר מאשר אחרי הלידה. מחקרים מראים שחומרת הדיכאון וטבעו זהים בין שהוא מופיע בזמן ההיריון ובין שהוא מתחיל אחרי הלידה. אני לא רוצה להפחיד אותך אבל חשוב שתדעי שדיכאון אצל האם עלול להשפיע גם על העובר; עלייה ברמת הורמוני הסטרס, למשל, עלולה להוביל ללידת ולד במשקל נמוך. דיכאון חמור במהלך הריון עלול להפריע לאישה לאכול בצורה סדירה ולנוח היטב. כל אלה עלולים להשפיע לרעה על הבריאות של האם והעובר. יחד עם זאת קיימת הסתייגות לגבי השימוש בתרופות האנטי דיכאוניות במהלך ההריון. לכן חשוב ביותר דחוף לפנות לרופאים המטפלים שאצלם את נמצאת במעקב ולהביא לתשומת לבם את מצבך על מנת למצוא לך טיפול הולם.

בהצלחה ותרגישי טוב!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אירנה שלום

ענבל
    03/06/2007

ואם אף אחד מהקרובים אליי לא מתייחס לזה כל כך ברצינות ? כבר הפחידו אותי שתרופה
    אנטי דכנאונית יכולה לגרום למות העובר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיכאון בהריון

ד''ר אירנה נתנאל
    03/06/2007

ענבל,
    את חייבת לדווח על מצבך לרופאים שאצלם את במעקב בלי קשר לקרובים שלך. תעשי זאת בדחיפות ללא דיחוי!!!! יש טכניקות שבהן את יכולה לעזור לעצמך גם בלי תרופות. בכל מקרה צריך יעוץ מקצועי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ענבל

05/06/2007

בנוסף להסברים הנכונים שאירנה כתבה צריך לזכור גם שבהריון במיוחד בהתחלה ישנם הרבה שינויים הורמונליים ופסיכולוגיים אצל האישה במיוחד כאשר מדובר בהריון ראשון. שינויים אלו לא חייבים להתפתח למצב של דיכאון קליני. כדי בשלב ראשון לשוחח עם הבעל וגם עם המשפחה על מה שעובר עליך, להתפנק קצת (אפילו הרבה!!!), לחשוב בצורה חיובים על השינוי שאת והמשפחה עומדים להחוות ועוד. במידה והדיכאון נמשך ובמיוחד אם יש פגיע תפקודית יש לפנות לעזה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לשאלות שלי לפרופסור (ניסים)
    ניסים
    02/06/2007

האים ראיתה מה שכתבתי על ההיסטוריה שלי 1 מה עלי לעשות שאני מרגיש שאין שיפור בהרגשתי אני מיתכוון לפחדים ללא סיבה 2 אני לא מסוגל לתאר בידיוק מה אני מרגיש ועובר לי בראש מהמחנק והריקנות וחוסר סיפוק במה שאני רוצה לעשות כאילו כול דבר חדש לי אפילו דברים שעשיתי בקלות נכון להיום אני תמיד חושש וחפחד אפילו בעבודה בחיי יום יום אין חשק תמיד יש פחד מעבודה כאילו לא רוצה לעבוד יותר למרות שיש לי מחויבות לא מסוגל לקחת אחריות חסר ביטחון כול הזמן מרגיש כמו תינוק 3 אני מרגיש אטום רוב הזמן בוכה מביפנים רוב הזמן

הוספת תגובה

• ניסים

05/06/2007

לניסים שלום
    אני מציע שתרכז כל מה שכתבת בשאלה חדשה וכך נוכל להתקדם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפסקת תרופה
    אבו
    02/06/2007

פרופ' ליאון שלום
    אני בת 44 אם למשפחה ברוכת ילדים . עקב הפרעות בקצב הלב אובחנה אצלי מין חרדה והומלץ לי לקבל (ריסטל) 20 מ' אני מקבלת חצי כדור ביום . אני היום מרגישה טוב מאוד אבל את התרופה אני מקבל כבר כשלושה חודשים .
    רציתי לשאול איך אפשר להתפטר מהתרופה הזו ?
    האם התרופה הזו לאורך זמן ממושך יכולה לפגוע בתפקוד שלי ? האם ישתופעות עתידיות נלוות לתרופה?
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    הפסקת תרופה

הוספת תגובה

• הפסקת תרופה

02/06/2007

תמיד רצוי להתיעץ עם רופא לפני הפסקה של טיפול. חצי כדור ליום זה מינון נמוך שניתן להפסיקו ללא קשיים מיוחדים. מפסיקים טיפול כאשר המצב השתפר מאוד והחשש של השנות התלונות קטן מאוד. בדרך כלל הרסיטל לא גורם לבעיות רפואיות אחרות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרופות והשמנה
    שרון
    01/06/2007

שלום
    אני סובלת מהפרעה בי פולארית עם נטיה חזקה יותר לכוון הדיכאון והפרעת אישיות גבולית
    מטופלת בתרופות שונות במשך כ-9 שנים
    עד לתחילת הטיפול היה משקלי תקים לחלוטין ואף נמוך מדי (לא בצורה קיצונית) לעיתים.

מאז שהתחלתי להשתמש בכדורים ני סובלת מהשמנה עד השמנת יתר חולנית (לפי מדדי ה BMI ) גם כשאני נתמכת בדיאטנית - איני מצליחה לשמור על התפריט ונתקפת בולמוסי אכילה קשים, עד שלאחרונה הגעתי למשקל קיצוני שמהווה כ-40 ק"ג מעל המשקל התקין שלי
    לא מעט חברים וחברות שלי מדווחים על עליה רצינית במשקל לאחר תחילת טיפול בכדורים (מסוגים שונים)
    אמנם דיכאון הוא לא דבר נחמד, אבל השמנת יתר הורגת (וביננו - לא מוסיפה למצב רוח טוב...)
    עקב העליה במשקל גם לחץ הדם עלה וכיום אסור לי לעסוק בפעילות גופנית בה עסקתי תקופה ארוכה.
    מה שמוסיף עוד יותר לדכדוך...
    האם יש כדורים שאינם משפיעים על התאבון בצורה כזו?
    או שבכל מקרה צריך לבחור בין מראה נעים לעין והעדר סכנה לבריאות לבין מצב רוח תקין?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    תרופות והשמנה

הוספת תגובה

• ,תרופות והשמה

01/06/2007

לשרון שלום
    השמנה משנית לתרופות הינה בעייה (וצרה) לא קטנה בטיפול. תרופות רבות יכולות להוביל להשמנה משמעותית. ישנם תרופות כמו למיקטל, טופמקס, גיודון ועוד שהם משפיעות מעט או בכלל לא על משקל האדם. למרות ש טופמקס, לדוגמה לא כ"כ טובה ליצוב מצב הרוח היא יכולה לסייע להקטנת המשקל. תדברי עם הרופא שלך על הנושא.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תחליף מוכר לטופמקס

שרון
    02/06/2007

לקחתי כחצי שנה טופמקס כשרוב הזמן הייתי באשפוז יום בתל השומר - מה שאומר שבתקופה זו התרופות ניתנו לי בחינם.
    קופת החולים לא מכירה בטופמקס לטיפול בהפרעה ביפולארית מה שהוביל לכך שמרבית התשלום "נפל" עליי (יש הנחה קטנה למבוטחי הקופה במשלים, לצרכי הרזיה בלבד)
    התשלום הגיע למאות שקלים בחודש, מה שבלתי אפשרי מבחינתי מכיוון שאני מתקיימת בעיקר מקצבת נכות עקב נכות גופנית ונפשית.

שקלתי ליטול רדוקטיל או אחרות אולם מסתבר שאת כולן אסור לי לקחת בגלל הנפש הבעייתית שלי... .
    האם יש תרופה מקבילה או דומה לטופמקס / רדוקטיל שמותר להשתמש בה עם נטיה דכאונית ושממומנת לפחות בחלקה ע"י קופות החולים?

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום
    שלום
    31/05/2007

רציתי לשאול לגבי פוביה חברתית...
    האים כדי לקחת תרופות ואם כן כמה זמן בערך צריך לקחת תרופות? ומי נותן את המרשם לתרופות?
    ואם יש דרך אחרת לטיפול אז איפה וכמה זה עולה ואם יש בירושלים משהו ממומלץ? תודה רבה!.

לקביעת תור
    סגירה
    שלום

הוספת תגובה

• פוביה חברתית

ד''ר אירנה נתנאל
    31/05/2007

ישנן תרופות רבות ומגוונות מאוד לטיפול בחרדה / פוביה חברתית. התאמת כדור ספציפי לאדם מסויים הינה נושא מורכב. רופא פסיכיאטר ידע להתאים לך את הכדור בהתאם לרקע האישי שלך, אופי הפוביה, וכו'. רק רופא פסיכיאטר רשאי לתת לך מרשם לתרופות. דרך נוספת לטפל בפוביה חברתית - טיפול קוגניטיבי - התנהגותי. זהו טיפול קצר, יעיל ולא יקר יחסית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה
    רחל
    31/05/2007

ברצוני לשאול..

לפני כמה שנים היתה לי תקופה מאוד לא טובה היו לי התקפי פאניקה, תחושות מחנק, רעידות, דופק מואץ.. מצב שקורה ל10, 15 דקות ועובר ואז נשאר באופן קבע מן תחושה של מחנק בגרון, חוסר תיאבון ומן פחד מלווה תמיד, זה היה תקופה, הייתי נעזרת ברסקיו ולפעמים באוטרקס שהיה מרגיע אותי, חלפו שנים קרה י שוב התקף כזה פעם או פעמיים, דיברתי לעצמי ועבדתי על עצמי והיה בסדר, עכשיו שוב לאחר שנתיים קרה לי משהו שמפחיד אותי ומטריד אותי, ואני מרגישה שאני כל הזמן עם תחושת המחנק ופחד מכל מיני סיטואציות בענין שמפריע לי שד"א איני יודעת כיצד לפתור אותו, שקלתי לפנות לרופא אך חששתי משהבנתי שהטיפול הוא בתרופות נוגדות דיכאון, אני לא מרגישה מדוכאת, אני דווקא רוצה לעשות הכל ומרגישה שיש לי חשק ומצב רוח, אך הפחד ותחושת המחנק הזו משתקים לי את הלב והראש.. אני מנסה להשתחרר מן התחושה הזו ואיני מצליחה, מה לדעתך אני צריכה לעשות?.
    תודה מראש לתשובה..

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה

הוספת תגובה

• התקפי חרדה

ד''ר אירנה נתנאל
    31/05/2007

היתה לך מחשבה נכונה לפנות לרופא על מנת לקבל טיפול תרופתי שיתאים למצבך. בנוסף, הייתי מציעה לך לקבל טיפול התנהגותי-קוגניטיבי שנחשב לטיפול קצר ויעיל בחרדות. במהלך הטיפול תלמדי כלים ודרכים להבין ולשלוט בתחושות שאת מתארת (מחנק, לב וכו'). בנתיים האם את יכולה לזהות מצבים ספציפיים שבהם את מרגישה את התחושות הגופניות שאת מתארת? כלומר, שימי לב מתי זה קורה לך, עם מי, איפה, מה קורה וכו. ההסתכלות הזו תיתן תמונה קצת יותר ברורה על מה שקורה לך ותיתרום לך להבנת המתרחש.
    בהצלחה!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה