מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דיכאון וחרדה ממושבים למרות התרופותניסים29/05/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
חרדה ודיכאון
ניסים31/05/2007אני לא יודע אים מישהוא מיתיחס אלי אים אני עושה שיוש הכון באתר נא תגובה מהמישתמשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיכאון וחרדה ממושכים
01/06/2007ניסים, בגוף השאלה אין שום תיאור לכן לא ניתן להתייחס לשאלות שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופסור שלום ניסים מגדיר מה אני חש
ניסים02/06/2007אני בן 44 אלמן מיזה שנתיים לאחר זוגיות של 25 שנה אני לא רוצה שתלך לכיוון הזה ביגלל שאני אלמן לא יודע פשוט החיים שלי מרגיש שניגמרו מה שאני עשיתי בעבר לא מצליח לי תמיד יש לי פחדים פנימיים מיתחמק מאנשים רוצה רק ליברוח כאילו אין מחר מיסתגר בבית וגם בבית לא מתפקד תמיד הראש חושב כול מיני מחשבות מה יהיה עלי אני בימקום העבודה 20 שנה ולאחר שאישתי ניפטרה בהתחלה היה הכול בסדר דווקא יצאתי יותר נסעתי וגם יצאתי עים נשים אחרות ופיתאום יום אחד זה נפל עלי לא הייתי מסוגל לעשות כלום לא אוכל טוב ורק מיתחמק היה לי גם כוונה להיתאבד ולא היה לי האומץ טופלתי ברמבם במחלקה סגורה במשך שבוע לאחר מיכן במחלקה פתוחה במשך חודשיים ביתקופת המילחמה טופלתי בכדורים קלונקס 0.5 וגם סיפרלקס 10 מ.ג היום אני מישתמש רק בקלונקס 0.5 1 בלילה אני לא יודע אפילו הכדורים שלקחתי לא שיפרו את ההרגשה הפנימית שלי כשראתי שכך המצב ואני לא יכול להמשיך כך יצאתי אמרתי שהכול בסדר אבל לא מישתנה אצלי כלום מביחנה של הרגשה רע לי וריק כול הזמן ופוחד כאילו מאבד את שפיותי גם אני מרגיש שאני לא חזק עים הילדים נעשתי אפאטי וגם כול הזמן יורדים לי דמעות מהר מאוד כול דבר מרגש אותי ואין לי שליטה כאילו מחפש שירחמו עליי אין לי שמחת חיים ביכלל לא צוחק לא מחייך תמיד פוחד לא יודע מימה וגם מדבר לעצמי ומרחם על עצמי שאני כזה ולא יכול לחזור לשיגרה כמו שהיתי לא מסוגל לקחת אחריות כמו פעם כאילו הכול מת עבורי ומחכה מתי הסבל הזה יגמר וכול הזמן חושב רע ושיקרא לי משהוא לבד ואמות למרות שהמון פעמים מנסה להיות אופטימי ולחשוב חיובי זה לא קורא לי ולא עוזר לי תמיד ביתחושה של רק ריקנות וסבל בראש שחושב סרק כול הזמן לא מפוקס לא מרוכז רע לי כול הזמן והבעיה שאני לא הולך לטיפול כי אני מרגיש שהם לא עזרו לי וזה נישאר לא יודע אים יש איזה כדור שיכול לעזור לי במצבים האלה ולשחרר אותי מהתחושה הזאת ושיחזור לי הביטחון כי אין לי ביטחון ביגלל הפחד שאני לא יודע איך זה תוקף אותי כול הזמן אני כאילו נילחם עים עצמי ומנסה שזה ישתחרר וכלום לא עוזר אנא מימך מיתוך ניסיון שלך מה יכול לעזור לי נימאס לי מהתחושה ומההרגשה הזאת שמלווה אותי כול הזמן ואין לי מנוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיכאון וחרדה
02/06/2007ניסים השאלות שלך לא מופיעות בגוף ההודעה. כנראה אתה עושה משהו לא נכון בצורה שאתה מקליד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפסקת טיפול באמצעורד29/05/2007שלום רב
הנני אשה בשנות ה30 מנהלת בית למופת ועסק משגשג מוכשרת ופיקחית לדעת הסובבים אך חיה בחסך של אהבת אם כתוצאה מאמא שהתעללה בי קשות בצורה איומה, היה לי טיפול ארוך של כמה שנים עם מטפל חביב שנקשרתי אליו מאוד וזה נעשה בעידוד מלא שלו עד כדי אהבה חיבוקים נשיקות וקירבה פיזית הדוקה ושיחות אישיות לנייד עד לפנות בוקר טיולים לטבע נסיעות משותפות ושיחות אישיות על הצדדים, ביום בהיר עקב טענה של מעשה קונדס שאייני יודעת מהו המטפל נטש אותי ברגע אחד ואיים אם אצור עמו קשר ולו פעם אחת פשוט שינוי קוטבי מ2 שעות שיחה יומיות ל0 לא קשה להבין את מצבי והוואקום הנורא של הנטישה הפתאומית. וכו' שאלתי האם יש עילה לאלץ את המטפל שהיה דרך בריאות הנפש לגמור טיפול או שמא יש עילה לתביעה וכו' מיותר לציין שהמטפל בהנהגתו כפי שתוארה לעיל עבר על כל כללי הטיפול וגרם בעצם לקשר ותלות חזקים מנשוא? היות והנני בעין הסערה כעת אבקש לדעת מה עלי לעשות ומה התשובה להנ"ל.
אודה מאוד על היענותכם ןמשובותיכם. בתודה ורד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתשובה בבקשה ורד
ורד31/05/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפסקת טיפול באמצע
01/06/2007הסיפור שלך ורד הוא די מצער. למרות שהאווירה הנוצרת בטיפול היא מאוד אינטימית ולפעמים האדם הנמצא בטיפול מאוד זקוק לתמיכה וקירבה כדי לצאת ממצבי מצוקה משמעותיים, קירבה זו צריכה להישאר טיפולית ולא מינית. קירבה טיפולית תיתן עזרה , הבנה, הכוונה והדרכה. סוג היחסים שאת מתארת הינם אסורים ולא אתיים. כל המקצועות העוסקים בטיפול נפשי, פסיכיאטריה, פסיכולוגיה, ועבודה סוציאלית ועוד אוסרים על יחסים מהסוג שאת מתארת. עליך לפנות לממונה על המטפל ולהתלונן. איני בקי בכל הפרטים של הטיפול אך תלונות מהסוג שאת מתארת מגיעות לרמה פלילית. גם במשרד הבריאות, ובאיגודיים המקציועיים של הרופאים, פסיכולוגים ו עובדים סוציאליים יש ועדות אתיקה אליכם ניתן לפנות עם התלונה. על תשתקי!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ' ליאון היקר
ורד05/06/2007עקב אי רצון לחשוף פרטים לא הובנו דברי כראוי, לא התלוננתי על מיניות בטיפול המטפל הינה ממין נקבה כמוני ומבוגרת ממני בהרבה ומצידה לא נעשה הקירבה אלא מצידי אני כתוצאה מתלות עצומה בה ומדמות האם שהרעיפה עלי ולא הגבילה אותי בשום צעד ולכן זה הגיע שהתחבקתי איתה וגם נישקתי וביקשתי לנסוע למקומות ולהפגש בהם והיא הסכימה לכל זה, ואילו זה היה ממשיך זה היה הדבר הטוב ביותר בעיני כי זה השלים לי את החסך הבעיה שהתרעתי היא שאחר כל זה היא נטשה אותי באחת ואני לא יודעת את נפשי וחולה בהעדרה, אנא סייע לי להתגבר או ייעץ לי כיצד לפעול והאם יש לי הזכות להשיבה אלי כבעבר לפחות עד שאוכל להתנתק ממנה
תודה רבה מאוד, ורד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהורד
05/06/2007הסוגיה שאת מעלה מאוד מורכבת. על הצד החוקי כבר דיברתי. נכון הדבר שלפעמים אדם שנמצא בטיפול מפתח יחסי תלות משמעותיים כלפי המטפל. מטפל מנוסה ער לסוגיה הזו ועושה פעולות טיפוליות שיעזרו למטופל לגדול ולהתגבר על התלות. במקרה שאת מעלה נראה שהמטפלת לא סייע לך להתגבר אלה הגדילה את התלות על ידי זה שפיתחה יחסי חברה-מטפלת. מאוד לא מקצועי. אז מה עושים? לא ראה לי שלחזור למטפלת יעזור לך. ההיפך הוא הנכון. המחשבה שתתקשרי שוב ואז תיפרדי לא תעבוד. לדעתי כדי לך לחפש מטפל אחר ולעבוד איתו על התקופה הקשה שאת עוברת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ' ליאון היקר-תודה רבה מאוד
ורד05/06/2007אכן אעשה כדבריך, טוב שהארת את עיני בזה אני מאוד מודה לך על התייחסותך למצוקתי ועזרתך בזה, חן חן ובהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום שובשלום29/05/2007תודה על התשובה.. אבל איפה אפשר ללכת לטיפול ואם את מכירה מקום טוב בירושלים? וגם כמה זה עולה? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרשלום שוב
01/06/2007בירושלים ניתן לפנות למרפאות ציבוריות כמו ק יובל ושלום יהודה. מרפאות אלו שייכות למשרד הבריאות בריאות הנפש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמינוןאבי29/05/2007האם קלונקס גורם לך להרגשה של צורך תמידי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרמינון
01/06/2007קלונםס יכול לגרום להתמכרות. בהתמכרות יש כל הזמן צורך "לעוד" לכן צריכים להיות זהירים בזמן מתן תרופות מהקבוצה הזאת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלוםשלום29/05/2007שלום
אני סובל מחרדת חברה.. רק מישהו מדבר איתי אני נהיה אדום וגם אני לא מדבר יותר מידי רק בבית או עם חברים שאני כבר מכיר.. אני כל הזמן מפחד מה אומרים עלי איך ראים אותי וכ"ו ואני גם מאוד נלחץ למשל ששואלים אותי שאלה באוטובוס בוא נומר "איך מגעים למקום" אני נהיה אדום ואני נלחץ.
השאלה שלי היא איך מתפלים בזה אם יש טיפול? ואם יש אז איזה סוג. טרופות?
תודה מראוש!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרפוביה חברתית
ד''ר אירנה נתנאל29/05/2007הפחד מפני הערכה שלילית מצד הזולת הוא סימן ההיכר של הפביה החברתית. האבחנה הזאת היא שכיחה למדי וניתנת לטיפול. הטיפול היעיל ביותר הוא טיפול קוגניטיבי - התנהגותי שמתמקד בסילוק התנהגויות לא מסתגלות ופיתוח התנהגויות יותר אדפטיביו תוך שינוי מחשבות ואמונות שמעוררות הרגשה לא נעימה. עושים זאת באמצעות חשיפה הדרגתית למצבים חברתיים. הטיפול קצר ואפקטיבי ולא מחייב תרופות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לפוביה חברתית
רלי30/05/2007למי את מציעה לפנות לטחפול כזה באזור פתח תקווה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאזניים נאטמות ותחושת מחנקמירב29/05/2007בחודשיים האחורונים קרה לי חמש פעמים שבמהלך השינה כאילו מתוך חלום (אבל התחושה היא ממשית עד כדי כך שאני מתעוררת) שאני מאבדת נשימה, ממש מתקשה לנשום והאזניים נאטמות לי. אני בת 33, אני יודעת שיש לי פחדים מודחקים ואני משערת שזאת תופעת חרדה. מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתראזניים לאטמות
01/06/2007קיימת תופעה שנקראת התקפי חרדה בזמן השינה. מה שאת מתארת לא נראה כ"כ משמעותי וקרוב לוודאי יעבור די מהר. במידה ולא תפני קודם לרופא משפחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיכאוןאפרת29/05/2007איך אפשר להבחין בין דיכאון שצריך לטפל בו לבין סתם מצב רוח רע או אופי פסימי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרדיכאון או מצב רוח רע?
ד''ר אירנה נתנאל29/05/2007האבחנה בין דיכאון שדורש טיפול לבין סתם מצב רוח רע מתבססת על חומרת התסמינים ועל דרגת הליקוי בתפקוד. כאשר שינוי משמעותי במצב הרוח מביא להתנהגות שמסכנת את שלומו של האדם, אנשי מקצוע מגיעים למסקנה שהאדם סובל מהפרעת מצב-רוח (דיכאון). הפרעות במצב הרוח הן מגוונות בטבען, וקימים סוגי דיכאון רבים. באופן כללי מאוד דיכאון כרוך בהרגשה של עצב וייאוש יוצא דופן מתמשך ופוגע בתפקוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה זה אומר מצב פסיכוטי?טל27/05/2007שלום,
מתוך סקרנות הייתי רוצה לדעת מה זה אומר מצב פסיכוטי?
מיהו פסיכופט ? איזו התנהגות מעשים או מחשבות מגדירים אדם ככזה?
בתודה, קשת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרמה מצב פסיכוטי
27/05/2007שאלתה מספר שאלות בו זמנית. מצב פסיכוטי הינו מצב חולני בו קיימת ביקורת מציאות לקוייה וגם דלוזיות-מחשבות שווא ו או הלוצינציות-שמיעת קולות או ראית דברים שלא קיימים. פסיכופט היא מילה נרדפת להפרעת אישיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלון דיכאוןאלמונית24/05/2007כבר די הרבה זמן שאני מרגישה מדוכאת מאוד, נתקלתי באינטרנט בשאלון של בק על דיכאון ולפי השאלון יוצא שאני באמת בדיכאון חמור. מה אני עושה מכאן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרדיכאון
ד''ר אירנה נתנאל25/05/2007עצתי לך להקדים ולפנות לאנשי מקצוע על מנת לקבל טיפול תרופתי ונפשי המתאים למצבך.דחוף!!
אנו ממליצים לא לעסוק באבחונים עצמיים.הנושא חשוב מדי לעיסוק לא מקצועי והעובדה שאת "סוחבת" את הנושא זמן רב רק מחמיר את המצב!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלון דיכאון
26/05/2007השימוש באבחון עצמי נכון בתני שהוא שלו מקדים לפנייה למומחה. השאלון beck הוא טוב והוא מכוון אותך לייעוץ מקצועי. אנא על תדחי אותו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיכאון לאחר לידהורדית21/05/20074 שנים לאחר לידת בני השני חליתי בדכאון זמני (תקופה של חודשיים) שמהלכן קיבלתי תרופה נגד דיכאון , היום אני מרגישה מצויין, שאלתי היא - אני שוקלת להיכנס להריון אבל מאוד חוששת שמצב זה יחזור לי, מהם הסיכויים שזה יחזור? אם כן כיצד ניתן למנוע זאת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרדכאון לאחר לידה
ד''ר אירנה נתנאל21/05/2007חששותיך מובנים .אין דרך לדעת באם הדכאון יחזור.יתכן ולא.ע"פ נסיונך ,גם אם יחזור,בפעם הקודמת היציאה מדיכאון היתה קצרה.נראה לי שזה לא צריך להיות השיקול לגבי הכניסה להריון.אני מאחלת לך שהדכאון לא ירתיע אותך מההחלטה לכניסה להריון נוסף ולהנות מילד חדש!בהצלחה!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופסור גרינהאוס דחוף, לגבי קרוב שירדן20/05/2007קרוב שלי סובל כרגע מאפיזודה בי פולארית עם סממנים פסיכוטים. אתה טיפלת בו בעבר כשאושפז לפני שנים בתה"ש. כעת הוא פרנואידי פסיכוטי, ואיש אינו מוכן לעזור לו כי הוא מתנהג בסדר מול גורמי סמכות ו"מטעה" אותם. בעבר זה נגמר בניסיון אובדני, כיום הפסיכיאטר המחוזי אומר שהוא לא יכול לעשות דבר. אותך הוא מכיר ולכן לא מוכן להגיע אלייך לבדיקה, או לאף אחד. מה עושים??? עזור לי!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלפרופםור גרינהאוס שלום
26/05/2007שלום רב
בעיית ההסכמה לטיפול לעיתים מאוד מורכבת וקשה. הרבה פעמים רואים חולים במצב מאוד קשה שמסרבים טיפול. חוק זכויות החולה קובע מפורשות שלא ניתן לטפל באדם נגד רצונו אלה עם הוא במצב פסיכוטי ומסכן את עצמו או את הסביבה. המצב שאת מתארת הוא קשה ביותר עבור הקרובים שצופים בדאגה על המצב. צריך לנסות שכנוע, מסה ומתן, לנסות דרך מכירים משפיעים, דרך דמוית סמכותיות ועוד. לפעמים עוזר עם מזמינים ביקור בית בתנאי שהאדם לא תוקפני.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופסור ליאון היתיחס אלי
ניסים31/05/2007אנא היתיחס אלי מה עלי לעשות נא תגובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש קשר?חסוי20/05/2007שלום רב - הם יש קשר בין ציפרלקס וסחרחורת? מאז שהתחלתי להיות מטופל בכדור הזה יש לי סחרחורת. יש לציין שאני נוט לעתים גם כדורים לטיפול במיגרנות - האם יש קשר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתריש קזר?
26/05/2007כל תופעה שמופיע עם תחילת טיפול תרופתי יכולה להיות משנית לאותו טיפול. יש לציין שרוב התופעות חולפות עם הזמן לכן בדרך כלל ממתינים או מורידים את המינון כדי לאפשר לגוף-ולמוח להתרגל. תופעות משמעותיות או חריגות יתכן וידרשו שינוי מהותי יותר. השילוב של חלק מהתרופות למיגרנות עם תרופות כ צ'פרלקס יכול להיות בעייתי. אני מציע שתבדקי עם הרופא המטפל שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאירנה שלוםטל16/05/2007
לאחר לידת בני, כיום הוא בן 16, היו לי התקפי חרדה ,ממחלת סרטן
וזה התבטא בתופעות פיזיות כמו חוסר תיאבון, חוסר שינה, כאבים
פיזיים.לאחר חודש זה עבר ללא טיפול.
מאז יש לי כל תקופה , יכול להיות שנתיים רגועות ולסירוגין,
תופעות כמו לחץ בחזה, חוסר אויר פתאום , דקירות בחזה.
אם אני יושבת בקולנוע למשל אני לא רגועה ומרגישה לחוצה.
לפני שנה פסיכיאטר נתן לי רסיטל ולא טיפלתי כי הרגשתי טוב כבר.
האם היית מציעה לי לקחת את הטיפול למרות שאני מרגישה טוב?
יש לציין שאני עובדת ולא בדיכאון.
תודה אשמח לעצתך.
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרחרדה
ד''ר אירנה נתנאל16/05/2007לפי תאורך מצבך דומה להתקפי חרדה. הטעות הנפוצה ביותר היא הפסקת הטיפול על דעת עצמך ברגע שהתחושה משתפרת.אני מציעה לך לחזור למטפל שלך שבעבר נתן את הטיפול ברסיטל ולהתיעץ איתו.ניתן לשלב את הטיפול התרופתי בטיפול קוגנטיבי התנהגותי (CBT) שהוכיח את עצמו כטיפול יעיל במצבי חרדה ומקנה כלים לעזרה עצמית בהמשך(לאחר סיום הטיפול התרופתי)בעיקר ע"י שליטה בסימפטומים ומניעת חזרת ההתקפים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרופות נגד דיכאוןנירית16/05/2007אני מרגישה מדוכאת כבר די הרבה זמן, קראתי הרבה על הנושא ואני לא יודעת אם זה בדיוק אחד לאחד דיכאון קליני, אבל בטוח שאני די קרובה לשם, יש לי את כל הסימפטומים הנפשיים אבל לא את הפיזיים. הלכתי בעבר לטיפול פסיכולוגי ולא התמדתי בו. אני שוקלת לקחת תרופות פסיכיאטריות אבל מאוד פוחדת מתופעות הלוואי, מלהיות תלויה כל החיים בתרופות כאלה ומהסטיגמה.
אז השאלה שלי היא בעצם כמה שאלות:
1. מה התופעות לוואי שיש לתרופות כאלה?
2. אם אתחיל להשתמש, זה אומר שאיהיה תלויה בהן כל החיים?
3. האם חייבים ללכת לפסיכיאטר בשביל זה?
4. שמעתי שיש תרופה נגד עישון שעוזרת לדיכאון ואפשר לקבל אותה בלי שידעו מה המצב הנפשי שלי, זה נכון? היא באמת עוזרת?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרטיפול בדיכאון
ד''ר אירנה נתנאל16/05/2007לשאלתך מספר תשובות:
1.לא רצוי לעסוק באבחון עצמי.יש להשאיר זאת לאנשי מקצוע מומחים.
2.תופעות לוואי קיימות למרבית התרופות והתגובות שונות מאדם לאדם.הרופאים ידעו להתאים את התרופה התואמת לך באופן אישי ואם יהיו תופעות לואי ניתן לטפל בנושא.
3.משך הצורך בטיפול תרופתי משתנה מאדם לאדם ואין הכרח שהטיפול ימשך לכל החיים,אך חשוב להתמיד על פי הטיפול שיומלץ לך ע"י הרופא ובמיוחד לא להתפתות להפסיק את הטיפול שההרגשה משתפרת ועל דעת עצמך!
4.כיום הטיפול התרופתי נפוץ ומקובל.קיימת פתיחות רבה להבנת הצורך ושיפור אכות החיים.רבים מכל שכבות האוכלוסיה נעזרים בטיפול זה והטיפול דיסקרטי ומקפיד על סודיות רפואית.
מומלץ לא להשתמש בתרופות שנועדו למטרות אחרות רק מתוך החשש מחשיפה עצמית.נסי להתגבר על חשש זה ולפנות לגורם מקצועי.בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לאירנה
טל17/05/2007בוקר טוב אירנה
אני אשקול את הטיפול הקוגנטיבי שכתבת עליו.
אני חושבת שלא הבנת נכון לא השתמשתי בכלל ברסיטל, כי הרגשתי טוב.
יש לי שאלה נוספת, אני מופיעה בחבורת זמר כבר הרבה שנים,
לפעמים אני נתקפת בחרדת במה , אני בלחץ וזה מעכיר לי את המצב רוח.
אם אקח כדור ואבן לפני ההופעה האם זה יעזור לי?
תודה טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפחד במה
ד''ר אירנה נתנאל17/05/2007ישנן תרופות רבת שפועלות באופן ממוקד על חרדה מצבית כגון פחד במה.ממליצה על ביקור אצל רופא על מנת שיוכל להתאים לך את התרופה המתאימה (לאחרונה הוכנסו לשימוש תרופות חדשות).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמנסה ליבדוק אים עוזר
ניסים31/05/2007שלום לך מי יעזור לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחלילה מלהזדרז בנטילת תרופות
עמירם15/03/2009חלילה מלהזדרז ולקת תרופות. פחד במה ופחד קהל הם לא תמיד "מחלה או נכות". במקרים רבים (שלי למשל) מדובר בחרדה קטנה שנוצרה בגלל טרואמה קטנה מגיל ההתבגרות וחוסר טיפול במשך השנים. לי היתה הזכות (והמזל) לקרוא מאמר בעיתון הארץ על מטפל בשם אבינועם הדס שמומחה לנושא. הגעתי אליו והצלחנו ביחד לקדם אותי. אני אומר יחד כי העבודה שלו היא במסגרת מפגשים אישיים וחיזוקים חיוביים והואע באמצ הזניק אותי החוצה מתוך מעגל הפחד והתסתכול. למדתי ממנו מה לעשות וממה להמנע ואני יכול להעיד שמאז אני אמנם קצת מתרגש אבל מצליח להופיע לפני קהל, לעלות לבמה לנאום ולברך ואפילו לבצע פרזנטציות מורכבות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרופות נגד דיכאון
26/05/2007אני מסכים עם הערותיה של אירנה. היתי מוסיף רק לגבי תרופה לעישון. קיימת תרופה בשם זיבן- zyban- שבישראל מיועדת להפסרת עישון בלבד למרות שבמור התרופה מיועדת לטיפול בדכאון. התרופה טובה אך לא כלולה בסל התרופות לכן במיסה ותקבלי אותה לעישון תאושר רק לחודהיים. לדיכאון צריך בדרך כלל לקכת את התרופה יותר זמן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא יכולה להתמודד יותר...מאי14/05/2007היי
אני בת 25, ומאז שאני זוכרת את עצמי, באיזשהו מקום הייתה לי תמיד תחושה פנימית שאני שונה שאצלי הכל יותר מסובך ויותר קשה והרבה יותר מורכב. אני בוכה לעיתים קרובות נכנסת לתקופות קשות ביותר ולא מצליחה להתאושש מהם, אני כותבת שירים בערך מגיל 12 והיום כשאני קוראת אותם אני מבינה שאני במצב הזה כמעט כל חיי.
לפני שנה התחלתי ללמוד לתואר ראשון באוניברסיטה במסגרתו לקחתי קורס במבוא לפסיכולוגיה. כאשר הגענו לחלק של פסיכופתולוגיה ולמדנו על דכאון המרצה החל למנות את התסמינים למחלה ופשוט הרגשתי באותו הרגע שהוא מדבר עליי, ואני מסתכלת במראה, והבנתי שאני סובלת מדכאון, אולי זה קצת יהיר לאבחן את עצמי אבל קראתי כל כך הרבה חומר בנושא שרק חיזק את דעתי. במשך שבועיים מאותו רגע הייתי במצב קשה מאוד, בצורה הכי צינית ואבסורדית הרגשתי איזשהו סוג של הקלה שיש סיבה למצבי ואני לא אשמה כמו שתמיד חשבתי, אבל מהשלב הזה אני לא מצליחה להתקדם, אני מפחדת פחד מוות לפנות לטיפול נפשי. ואני מרגישה שזה מנחה את חיי.
כרגע קשה לי מאוד אני בתקופה לא ברורה בחיי ואני מרגישה שאני לא יכולה להתמודד יותר, אני מרגישה לבד, נטושה וללא שום סיכוי לשיפור..
מה עליי לעשות??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלא יכולה להתמודד יותר
14/05/2007מאוד חשוב לא לאבחן את עצמך! לדיכאון הרבה פנים! יש מצבי דכאון שמתחילים מאוד מוקדם החיים. הדיכאון הזה נקרה דיסטימיה. האבחנה לא משנה כ"כ מה שחשוב באמת זה רמת הסבל. אני חושב שמאוד חשוב שבעל מקצוע יבדוק אותך ויחליט ביחד איתך מה הדרך הכי נכונה להמשיך. אני קורא לדיסטימיה ה"מגשה השקטה" הרבה אנשיס סובלים ולא נבדקים. הטיפול הפסיכילוגי ביחב עם הטיפול הפסיכיאטרי יכולים לסייע על תתבישי אפשר להבדק בדיסקרטיות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערוץ הבריאות
ציפורן חודרנית: שיטות טיפול ומניעהזאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואביםבחן את עצמך:
האם אתם חולי ניקיון?מאמרים אחרונים
טובי פלד| 13/09/2021היועצים שלנו
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן ל... קרא עוד
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)