מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אני שלומי ואני בן 34שלומי18/10/2007
טוב .....אז ככה ....בטעות ( או שלא..) רצתה יד הגורל כנראה והובילה אותי לאתר הזה ובאמת לגמרי במקרה . פשוט אין מצב שבעולם שאני אדבר או אכתוב על הבעייה שיש לי שאותה אני סוחב כבר אולי מכיתה ז ועד היום , למרבה הפלא .
והנה אולי בהשראת החום של היום ( שתמיד עושה לי טוב ומרומם לי את מצב הרוח :) ) החלטתי שדי לסבול יותר , ובמיוחד שאולי הבעייה שלי ניתנת לפיתרון פשוט למדי שבעזרתו אשפר את איכות החיים שלי אחרת אני אמצא את עצמי מפספס את הרכבת בנוגע לכמה החלטות חשובות שאיני אוזר אומץ להוציאם מהכוח אל הפועל .
לעומקו של עניין אני אתן קצת רקע על עצמי . אני בן 34 מתגורר עדיין בבית של ההורים , לא יוצא עם אף אחת כרגע , ואף פעם לא יצאתי עם מישהי יותר משבועיים , לא הייתה לי חברה אף פעם , נכון ... מוזר ובהחלט לא נורמלי . ואני מודע לזה אבל העניין שלי הוא שאני סובל לפי מה שאני משער .. מפוביה חברתית שתוקעת לי את החיים ואני אפרט .......
אני מתקשה למצות את האני שלי ואת היכולות שלי ליד אנשים ובסביבה הומת אדם , מה זה מתקשה ? לא מסוגל בכלל .
הדבר מתאפיין בהתרגשות משתקת ולא מובנת שכוללת הזעה מסיבית בכפות הידיים , דופק מואץ שלא היה מבייש מנוע של פורשה gt2 , הפרצוף שלי הופך לחיוור , אני לא זוכר על מה מדברים ומאבד את חוט המחשבה , קולט שכל המבטים מופנים בצורה יותר ממוקדת אלי פתאום ובוחנים אותי מנסים להבין מה קורה לי דבר שמקפיץ את הלחץ שבעתיים , הקול שלי מתחלף , מנסה לחייך בצורה מאולצת לשדר עסקים כרגיל כשכל שריר תפוס לי בפנים , נשימה מואצת , יבש לי בפה , קולט את עצמי מדבר ולא שומע מה אני אומר בכלל , לא מרוכז , השוקיים רועדות לי , השיניים קפוצות על מנת שהלסתות לא ירקדו לי סמבה כאילו אני בקוטב הצפוני ..........ותמיד תמיד מרגיש כמו אפס לאחר מכן , ואנשים שמכירים אותי מעמידים פנים כאילו הכל בסדר כי בחיים שלי אני בן אדם סבבה , עם מלא חברים אבל בלב שלהם לא מבינים מה קרה כאן .
התופעה אם זכרוני אינו מטעני החלה בכיתה ז כי עד אז הייתי שופע טונות של ביטחון עצמי ואז ביום שישי אחד ,בבוקרו של יום הייתי צריך לתת איזושהי הרצאה בפני הכיתה , פעם ראשונה אני מדבר מול קהל והתרגשתי רצח ובערב כשעשיתי את הקידוש פתאום עבר עלי משהו , כמו פתאום נעשיתי מודע למה שאני עושה ופתאום כביכול לא ראיתי את זה בצורה מובנת מאליו ומאז לא קידשתי יותר בימי שישי ולא דיברתי באופן פומבי ליד אנשים .
הדבר מכשיל אותי בכל תחום בחיי , החל מראיונות עבודה , בביה"כ כשאני משתוקק לקום ולקרוא קדיש ביום שישי בערב , אבל מתרגש עד כדי שיתוק ויודע שזה אבוד מראש , הדבר פוגע לי בהצלחה עם בנות המין השני , וכמעט כולם מתפלאים " איזה גבר חתיך אתה ? איך אין לך אף אחת " וכאלה .על דינמיקות קבוצתיות למיניהם אני פשוט מוותר מראש ובכך מגביל את מקומות העבודה הרלוונטים למקצוע שלי .
אני לא בחור טיפש בלשון המעטה ויש לי ידע בהמון תחומים אך הבעייה החברתית הזו פשוט כ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה חברתית
ד''ר אירנה נתנאל18/10/2007שלומי שלום,
טוב עשית שעזרת אומץ והחלטת לדבר על מה שמפריע לך. הבעיה ניתנת לטיפול וכדאי שתתחיל לטפל בעצמך כדי לאפשר לעצמך איכות חיים ומימוש הפוטנציאל הטמון בך. תרפיה התנהגותית - קוגניטיבית מאוד יעילה במצבים שאתה מתאר.
תודה על פנייתך לפורום
אשמח לענות על שאלות נוספות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלומי
ללין25/10/2007היי.. אם תהפוך את המספרים של גילך זה למעשה גילי..
קראתי את מה שרשמת ואני ממש מזדהה איתך.. אני לא יודעת מאיפה להתחיל אבל אני בדיוק במצב שלך.. בין אם זה לגבי עבודה לחיים או בחיי הזוגיות
הבנתי שיש טיפול קוגנטיבי התנהגותי ז"א שאתה למעשה עומד מול אנשים ויחד עם הפחדים שלך את פשוט מדבר מול אנשים ומתגבר על הפחדים.
הרסת המון דברים לעצמי בעקבות המצב שלי מקומות עבודהואפילו התרחקתי מחברים
אפילו חבר שלי לא יודע כמה רע לי וכמה קשה לי שהוא נורמלי ויכול לעשות הכל רגיל ואני לאאאאא
אני מרגישה שזה סוג של מגבלה סוג של נכות ..
מה שבטוח שאתה לא לבד:)
אני אשמח להמשיך לדבר איתך
הייתי רוצה שתספר לי מה אתה עושה בחייך היום....? מה אתה אוהב לעשות בזמנך הפנוי..?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דילמהשון18/10/2007
שלום רב
אני בדיכאון מזה זמן מה,מצבי מדרדר.
אני בטיפול פסיכולוגי פעמיים בשבוע,שעוזר במובן:
בזכות שהמטפלת מאפשרת לי לדבר,"דחף אובדני" אל כך.
ללא הטיפול הייתי מתאבדת מזמן,ולא כי אני רוצה.
המטפלת המליצה מזמן אל טיפול תרופתי!
וללא סוג עבודתי,גם אני הייתי רוצה!!
לשאלה,דילמה????
אני עובדת בסוג עבודה אשר איננו מאפשר טיפול תרופתי,
מדובר בעבודה שדורש,לא 100% אלה 200% ריכוז,
גם מקום העבודה אוסר על כך.
אני פוחדת,אינני רוצה לאבד את מקום עבודתי,
המעט היחד אשר שומר על שפיותי!!!!
מה שאלה באעצם?!?האמת אני לא ממש יודעת.
אני פשוט לא יודעת מה לעשות,אני מיואשת.
שון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיכאון
ד''ר אירנה נתנאל18/10/2007שלום לך,
גרייה מגנטית (TMS) יכולה לעזור במצבי דיכאון ללא טיפול תרופתי. במרכז שלנו "מיינד קליניק" יש רופאים מומחים לטיפול מסוג זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי שון, לידיעתך
eri28/10/2007אין מקום עבודה האוסר טיפול פסיכיאטר תרופתי וזה כולל גם גופים ביטחוניים ובעלי סיווג ביטחוני. השאלה היא, איזה תרופות ולמה ? עם תרופות ממשפחת ה- SSRI ממש אין בעיה.
בהצחלה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיכאון...אני ורק אני18/10/2007
-אני בת 15-
במבחן הזה יצא לי 32....
אני פשוט מרגישה חוסר טעם להכל...
היום בכיתי המון ועשיתי לפחות ארבע שיחות "תמיכה" עם אנשים שלא עזרו כל כך
בתחום הרומנטי - אני ריקה
בתחום הלימודים- מדחיקה ודוחה מעלי כל מטלה (ש.ב, התכוננות למבחנים - למרות שעכשיו שביתה, אני לא מדמיינת מה יקרה כשנחזור כרגיל)
בתחום החברתי- אני מרגישה צינה כלפי יותר מתמיד וסלידה כלפי אחרים
ונגד כל זה ועוד הרבה יותר דברים מורכבים שכואבים לי עכשיו אני מפעילה מערכת התמודדות בראש שלי...
בדמיון...
לפני שאני הולכת לישון אני מדמיינת שאני שם...
ושם אני מוצלחת בכל התחומים...
אבל במציאות אני לא יותר מקליפה...
כלואה במחשבות של עצמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיכאון
ד''ר אירנה נתנאל18/10/2007שלום לך,
צר לי על הרגשתך. האם יש לך מארכת תמיכה שיכולה לכלול הורים, משפחה, אנשים קרובים, מחנכת, מורים אחרים, יועצת בית הספר וכו'? חשוב שתקבלי עזרה ותמיכה כדי שתתגברי על מצבך ותחזרי לתפקוד תקין מבחינה לימודית וחברתית.
תודה על פנייתך לפורום,
אשמח לענות על שאלות נוספות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשר לבחנו את עצמכם אם אתם בדיכאון?פזית18/10/2007
מה לעשות אם יצא לי 40+במבחן ???????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיכאון
ד''ר אירנה נתנאל18/10/2007פזית שלום לך,
ראשית, ישנם שאלוני דיכאון רבים על איזה את מדברת? שנית, לא הייתי מציעה לך להתעסק באבחון עצמי, כדאי להשאיר זאת לאנשי מקצוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולקלי17/10/2007
פרופסור וד"ר שלום רב
אני חווית דבר שאף אחד לא היה שורד אותו....
יש לי בעיות רפואוית מפה ועד להודעה חדשה עקב החויות הקשות שחוויתי.
כיום אני מטופל אצל כמה גורמים (רופאים מומחים לתחומים שונים)
הם מסתכלים על הבעיה הרפואית שבתחום שלהם בלבד מבלי להשים לב לבעיות הנוספות דבר שיצר ניגוד תרופתי בין שני מחלות...אני אפרט.
אני סובל מSVT ופלאטר
מתת פעילות בבלוטת התריס
מפעילות יתר בבלוטת הסידן
מפעילות יתר במ.החיסון
עודף סידן
דיכאון עקב המצב הרפואית
מסינוס תכיקדיה קבוע
מדלקת חניכיים קשה בשם אנוגה
כשאני לוקחת אלקתרוקסין במינון של 100 מק"ג ביום אני סובלת מסינוס תכיקדה קשה יותר ממה שכבר יש לי כלומר כשאני לוקחת את הכדור הדופק הוא קבוע 140-160 עם עליה חדה בהתקפיה ההפרעות הקצב.
ומפעילות יתר בבלוטת הסידן כלומר שהסידן מאוד גבוה...
עקב הפרעות הקצב אני לא יכולה ללכת לשיננית כי אני חוטפת הפערת קצב אצלה קבוע
אני פורחת מהכל מפלסתר ביתי ועד לאגד אלסטי מיוחד. כל דבר שנוגע בעור שלי גורם לפריחה ואף במקרים מסויימים לכויות כימיות כמו לדוגמה בזמן בדיקת דם מהמחט אני מקבלת כויוה כימית...
עקב המצב שלי הדרדרו המתמדת והחויוה הקשה שחויותי אני סובלת ככל הנראה מדיכאון.
אני סובלת מכאבים כרונים עקב עודף הסידן ומצריבה בעור אין רופא שיכול לעזור לי בזה כל אחד זורק אותי לרופא אחר בעל תחום אחר ואני תקוע במצב של אין אונים.
המצב נהיה קשה מיום ליום ובעיקר בל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
קלי17/10/2007אין לי חשק לחיים יותר בעיקר בגלל הידיעה כי אין רופא שמסוגל למצוא תרופה שלא תחמיר בעיה אחרת...
אנא עזור לי בבקשה אני כבר בנקודת האל חזור אין לי שום דבר יותר בחיים ואין לי מה לחפש בהם...
נמאס לי לסבול...
אנא אם אתה יכול לעזור לי כי לי כבר אין תקווה ופיתרון...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההודעה של: קלי
20/10/2007לקלי שלום
מצער לשמוע כמה בעיות רפואיות בלתי פתורות יש לך. אני מקווה שיצליחו לאזן אותך. הדיכאון כתגובה למחלות גופניות יכול להיות תגובה לקושי הגופני או גם דיכאון שהוא גם חלק מהמחלה. הרופא המטפל יכול להפנות אותך לפסיכיאטר שיאריך את הצורך בנתן תרופות נוגדות דיכאון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדהדנה17/10/2007ערב טוב
אני אמורה לטוס לשם טיפול בחו"ל יש לי פחד נוראי מהטיסה ואני חייבת לטוס האם תוכל לייעץ לי
איזה כדור אקח על מנת שאתגבר על הפחד בטיסה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהודעה של: דנה
20/10/2007לדנה שלום
בלי להיכנס להמלצות אישיות דרך האינטרנט ניתן לומר שתרופות מרגיעות מהסוג של וובן או לוריוון הן תרופות שאנשים לוקחים כדי להתגבר על פחדי טיסה. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשילוב תרופותגור16/10/2007מה אתם יודעים על השילוב בין CYMBALTA ו-LAMICTAL לדיכאון עמיד UNIPOLAR? והאם יש תוספת יעילות לCYMBALTA 120 MG למרות שבאלון כתוב שאין יתרון מעל 60מ"ג?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרשילוב תרופות
16/10/2007השילוב שאתה מציין הוא מאוד מקובל. אין בו ת.ל. מיוחדות. ניתן לחזק איתו עם תרופות רבות אחרות. תתיעץ עםהמטפל שלך בהצלחה!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לגבי חרדהרויטל16/10/2007ראשית אודה לך על תשובתך המהירה והעיניינית.
שאלתי היא כיצד עליי לנהוג עם בני, האם עליי לשנות את סדר יומי על מנת ל"הקל":עליו.
לדוגמא: לשנות את שעת חזרתי הבייתה מהעבודה כדי למנוע ממנו זמן לבד, זמן פנוי למחשבות, או שמא עליי לנהל את יומי כרגיל ולתת לו להתמודד?
האם עליי לדוש ולשוחח עימו כרצונו על תחושותיו ולתת לו את תשומת הלב העיקרית? למרות שבבית יש לי עוד שני ילדים?
מה נכון ומה לא לעשות וזאת על מנת להיחלץ מתקופה זו ולא לקבע או להעניק לו רווח משני ממצבו.
אודה לך על התייחסותיך.
רויטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרשאלה לגבי חרדה
16/10/2007לרויטל שלום
מאוד קשה להמליץ לך מה לעשות על בסיס העובדות שאת מתארת. כעקרון אנשים שסובלים מחרדה זקוקים להרבה תמיכה, לפעמים גם לתמיכה משמעותית. נכון שעל הורה לשמור על איזון במשפחה אך לפעמים הוא נדרש לעשות החלטות מורכבות בעניין של חלוקת משעדים או של אנרגיה נפשית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה עדיף - סבלנות או בכוח?מיואשת16/10/2007שלום רב,
הנני בת 21 ומאובחנת במחשבות טורדניות, OCD, חרדה חברתית ודכאון קליני (למיטב ידיעתי). טופלתי לפני שנה וחצי ב-30 מ"ג ציפרלקס ביום במינון מתגבר ואז יורד במקביל לטיפול בשיחות עד שבאפריל האחרון הפסקתי מיוזמתי ליטול 5 מ"ג ציפרלקס ומאז חווה מחלות ויראליות חוזרות והתגברות חרדות ודכאון.
לפני חודש עליתי שוב על מינון מתגבר של ציפרלקס (במקביל לנטילה שרירותית של עד 3 כדורי קסנקס ביום לטיפול בחרדות עד השפעתו המוחלטת של הציפרלקס) וכן במקביל לשיחות.
מיותר לציין שדי קשה לשכנע אותי בטעם החיים, אם כי מעולם לא ניסיתי התאבדות.
יש לי 2 שאלות חשובות -
1. מה המקום שלי בעזרה ליציאה מהמצב?
בטיפול הראשון לקח כחודש וקצת לחזור לתפקיד בצבא שבמהלכו כמעט ורק ישנתי (חשוב לציין ששירתתי עוד שנה ורבע בהצלחה בצבא כשהטיפול נעשה באופן פרטי מכספי הוריי).
זה בדיוק מה שעובר עליי גם הפעם (כחודש על ציפרלקס וקסנקס) וידוע לי שניתן לעזור למצב בעזרת תזונה נכונה יותר, פעילות גופנית סדירה ומסגרת מסודרת יותר, אלא שתחושתי הפנימית מקשה עליי מאוד לעשות את כל אלו. חזרתי להיתמך מאוד בהוריי אשר דואגים לי תזונתית, ב"הובלה" לפסיכיאטרית ולפסיכולוגית לפגישות ואף תעסוקתית - רואה טלוויזיה רוב היממה ובשארה ישנה. בזמן זה, כמובן שהדכאון גבר והחרדות רק גדלו, אינני מדברת, רק לעיתים עם הוריי.
הפחד העיקרי שלי הוא מה"מה יגידו" אם למשל ארוץ ברחוב בשביל ספורט ואפגוש מכר/ה והכי גרוע אם אפגוש מישהו מהצבא.
האם ממליץ/ה כן לדחוף את עצמי לצאת מהבית ולעשייה בכלל או לחכות "עד יעבור זעם" בסבלנות ורק כשארגיש מוכנה לגמרי להתחיל בשיקום?
שאלתי השנייה היא:
2. האם ידוע על אנשים מצליחים מאוד שסבלו עד גיל מאוחר מדכאונות וחרדה, התגברו עליהם וקיימו חיים מצליחים ושלמים עם משפחות, קרייריות וכו' על אף שלא הצליחו במסגרות חינוכיות וחברתיות כמו בי"ס וצבא? אם כן, האם יש דרך טיפול מומלצת במיוחד המשותפת לאותם אנשים?
תודה רבה מראש על ההתייחסות,
מיואשת קלות...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרמה עדיף - סבלנות או בכוח?
16/10/2007בטיפול של דיכאון יש הרבה מקום ליוזמה ורצון אישי. לפעמים קשה לדרבן את האדם שסובל מדיכאון לעשות דברים אבל מאוד ברור שיוזמה, התמדה, פעילות פיזית ועוד, יכולים לעזור מאד. לכן תעשי כמה שיותר.
רשימת אנשים מפרסמים שקיבלו טיפול נגד דיכאון וחשים טוב היא ערוכה. תחפשי ב google ותמצאי
במהירות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמה שאלות על ציפרלקס וקלונקסארי16/10/2007ערב טוב ,
לפי אבחנת הפסיכיאטר אני סובלת " מדיכאון קליני קשה ועמוק " .
אני מטופלת כעשרים ושלושה ימים בציפרלקס ( שבועיים 10מ"ג ואח"כ 15מ"ג ) ללא שום שינוי במצב -אפילו קטנטטן , לא ! , וגם כן מטופלת בשיחות ע"י הפסיכיאטר שהן רק מוסיפות לי סבל רב ומתסכלות אותי-אבל אין ברירה -
וחוץ מזה , הוא נתן לי (לפני שלושה ימים ) תרופה בשם קלונקס 0.5מ"ג שאקח אותה לפי הצורך !!! שלצערי אני חותכת את עצמי (בידיים, רגליים, בטן וחזה ) כל יום-יומיים - ולכן הוא בקש לקחת את הכדוד לפני שאחתוך את עצמי בחצי שעה ! אבל כשקראתי באינטרנט על התרופה הזאתי אז ... לא יודעת , זה ממש קשה , באמת מעדיפה להזיק לעצמי ולא אתמכר למעגל התרופות ואח"כ הגמילה הקשה והמסובכת - נכון שזה מקל מהר תוך 20-30 דקות , אבל ... וגם כן משהבנתי שהשפעתן פוחתת די מהר ואז צריך להעלות את המינון וכך ...
שאלותי הן :
1. מתי כן אני יכולה להרגיש בהשפעת הציפרלקס - אפילו משהו קטן ?
2. מהו המינון המקסימאלי לציפרלקס ? ותך כמה זמן מגיעים הזה ?
3. אני כן הולכת לפסיכ' מיוזמתי ואף אחד לא הכריח אותי לכך , וכן לוקחת ציפרלקס כל יום , אבל אף פעם לא חשבתי שזה יעזור לי וישפר המצב , לוקחת אותו כי בקיצור הרופא המליץ לי על זה -לא פחות ולא יותר- האם זה יכול לעקב תהליך הטיפול ?
4. האם הקלונקס הוא כל כך ממכר ? ואם כן , כמה כדורים ולאיזה תקופה כן נחשב לכך ואח"כ צריך גמילה , אם אפשר ?!!! ...
תודה מראש על כל עזרה או תמיכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרדיכאון
ד''ר אירנה נתנאל16/10/2007שלום לך,
טווח המינון של ציפראלקס 5-20 מ"ג ליום. ההשפעה נוגדת הדיכאון מורגשת תוך שלושה שבועות בממוצע. הטבה מלאה תיתכן תוך 6 עד 8 שבועות.
טיפול ממושך בקלונקס עשוי להביא לירידה הן בהשפעות החיוביות של הכדור, הן בתופעות הלוואי שלו, ככל שהגוף מסתגל לתרופה. יש ליטול את הכדור בפיקוח של רופא כדי להפיק את מיטב התועלת מהכדור.
אשמח לענות על שאלות נוספות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרעת אישיות גבוליתעמי15/10/2007שמי עמי לאחרונה אובחנתי כבעל הפרעת אישיות גבולית אני בן 30
אני ממתין כרגע לפגישה עם מטפל בקופת חולים אז העניין ימשך כנראה זמן רב
ברצוני לצבור ידע על המחלה בעיקר על דרכי הטיפול בה (תרופתי שיחות ואחר)
מחיפוש ראשוני ברשת נתקלתי בעיקר במידע כללי על המחלה (הסטוריה, תסמינים, וכו) ולא במידע קונקרטי על מה אפשר לעשות ואולי קבוצות תמיכה ושיתוף ברשת.
אשמח לקבל כל מידע על אתרים או פורומים ממולצים בהם יש מידע ואף אפשרות שיחה עם אנשים בעלי בעיה דומה כמו כן כל המלצה מה אני כרגע בעודי ממתין לפגישה יכול לעשות כדי להקל על תחושות הפחד, חרדה מאנשים, דיכאון שלפעמים יותר קל ולפעמים יותר קשה ושאר התחושות הלא נוחות המלוות את הלוקים במחלה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהפרעת אישיות גבולית
ד''ר אירנה נתנאל16/10/2007עמי שלום,
דאגתך מובנת מאוד. הייתי מציעה לך לעזר בסבלנות ולהמתין עד לפגישה עם איש מקצוע מומחה מוסמך ומקצועי ממנו תוכל לקבל את כל המידע המעניין אותך .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדהרויטל15/10/2007שלום,
שמי רויטל ואני אמא לילד בן 11.5 ילד בכור מבין שלושה ילדים.
בימים האחרונים חל שינוי הוא הפך חרד וירא לגורלי שמא אמות, בתאונה או ממחלה.
ראוי לציין שלפני מס' ימים הובא לידו מידע כי אמא של ילד מהשכבה נפטרה ממחלת הסרטן, ואמא של ילד אחר נדרסה לפני כשנתיים בתאונה, (המעבר לחטיבת הביניים) התבצע השנה בספטמבר.
מאז, הוא בוכה, מתלונן על כאבי בטן מדי פעם, הזעה ודופק מהיר. שואל שאלות רבות בנוגע לזמן חזרתי הבייתה. במהלך הלימודים מצליח ללמוד אך עם סיום הלימודים הוא "מתפנה" למחשבות הטורדניות.
אשמח לייעוץ ולהכוונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרחרדה
ד''ר אירנה נתנאל16/10/2007רויטל שלום,
פחדים וחרדות הם חלק מילדות רגילה. המצבים המעוררים פחדים משתנים עם הגיל ועם הבשלות הקוגניטיבית. פחדים ממפלצות ושדים, השכיחים מאוד בגיל טרום בית הספר ותחילת בית הספר היסודי בגיל 8 - 10 ,מוחלפים בפחדים מציאותיים יותר כמו פחד ממוות של האנשים המשמעותיים ביותר בחייו. החרדה מתעוררת בעיקבות ההבנה שמוות היא אפשרות שיכולה להתממש באופן אישי. יחד עם זאת חשוב לציין שחרדה היא גורם מרכזי להפרעות בתפקוד בבית הספר ובמצבים אחרים. טיפול יעיל דורש צירוף גמיש של טיפול פרטני ומשפחתי. בדרך כלל לא מספיק לטפל בילד בלבד כדי לשרש אותו מפחדיו. שיתוף פעולה בין המטפל לצוות בית הספר עשוי לסייע . כאבי בטן מדי פעם, הזעה ודופק מהיר הם סימפטומים של חרדה - תגובה גופנית למצב הנפשי.
תודה על פנייתך לפורום,
אשמח לענות על שאלות נוספות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיכאון....שימי14/10/2007אני נמצאת בקשר מאוד לא בריא. חברי משפיל אותי, מקלל אותי ולעיתים אף מכה אותי. זה גורם לי לדיכאון כול פעם מחדש. ואחר כך הוא עוד שואל אותי: "למה את כול הזמן מדוכאת? אני לא אוהב אנשם מדוכאים סביבי". הבעיה נעוצה בו ובמילים הלא יפות שהוא אומר לי. כשאני איתו אני מרגישה מאוד מדוכאת ועצבנית...מה עלי לעשות כדי להיות פםחות מדוכאת שכן אנשים מהסביבה קולטים שאיבדתי מחיוניותי...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרעזבי את חברך
eri28/10/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתזרקי אותו!!!תעריכי את עצמך
לילי31/10/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום שימי
לורן01/11/2007את חייבת קודם כל לעזוב את האיש הזה. הוא אלים ופוגע בך. וזו סיבה מספיק טובה לכך שתעזבי וללא דיחוי. לכי תדעי מה יקרה כשהמצב יחמיר...
אולי את אפילו צריכה טיפול פסיכולוגי, כדי לחזק את עצמך ושתלמדי לעזור לעצמך. יתכן שהסיבה שאת נותנת לו להתנהג ככה, היא שיש לך בעיות דימוי עם עצמך שכדאי שתטפלי בהן, על מנת שלא תמצאי את עצמך בסוף שוב עם גבר מהסוג הזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתאמת תרופותגור13/10/2007אני מאובחנת כסובלת מ MODERATE MDD. אני נוטלת תרופות 4 שנים לסירוגין כשניסיתי SEROXAT במשך שנתיים, CIPRALEX במשך חדשיים שהחמיר את היאוש, LUSTRAL במשך חצי שנה שגרם לדיכוי יתר, ישנוניות, חוסר מוטיבציה, אפקט שטוח וחוסר תיפקוד. לפני כ-3 שבועות התחלתי CYMBALTA והתחלתי טיפה לזוז, אך בימים האחרונים המועקה יותר מוחשת עם רצון אז לברוח מהכאב הנפשי. השאלה, האם זה חלק מהסתגלות לתרופה או סימן שהתרופה לא מתאימה לי. יש לציין שנתנו לי LORIVAN פעמיים ביום למועקה אך זה רק מרדים אותי והשינה לא שקטה. בו אני חשה את עוצמת הכאב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהתאמת תרופות
16/10/2007לגור שלום
מאוד חשוב לא להתייאש!!!
הטיפול בדיכאון דורש התאמה אישית של תרופות ולפעמים זה תהליך ערוך. המינון של cymbalta יכול להגיע עד 120 מג. תמשיך!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרופות נגד חוסר אנרגיהקובי13/10/2007אני בן 24 וסובל שנים רבות מחוסר כוח לעשות דברים.אין לי חשק ואין לי אנרגיות.עשיתי בדיקות מקיפות אצל רופאת משפחה ללא כל ממצא,הכל היה בסדר גמור.האם אפשר לשפר את המצב עם תרופות נוגדות דיכאון והאם הן לכל החיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלפני שאתה לוקח כדורים
ירון14/10/2007לפני שאתה לוקח כדורים כדאי שתהיה במעבדת שינה ותעבור בדיקת שינה מקיפה אשר תקבע אם אתה סובל מדום נשימה בשינה אשר עלול לגרום לעייפות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערוץ הבריאות
ציפורן חודרנית: שיטות טיפול ומניעהזאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואביםבחן את עצמך:
האם אתם אובססיבים?מאמרים אחרונים
טובי פלד| 13/09/2021היועצים שלנו
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים. ... קרא עודפסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן ל... קרא עוד
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)