פורום חרדה, דיכאון - טיפול לא תרופתי - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיות בראש לאחר הפסקת ציפרסלקס
    רון
    23/06/2007

בעקבות גילוי סרטן במשפחה קיבלתי ציפרלקס. הפסקתי ליטול את התרופה, מאחר שאין לי עוד תחושת חרדה, וגם לאחר הפסקת התרופה אין לי חרדה. אולם בשבוע האחרון, במקביל להפסקת התרופה פחות או יותר, החלו לי תחושות פיזיות לא נוחות בראש, ותחושה של מעין הבזק או סחרחורת. איני יודע אם זה כתוצאה מהפסקת התרופה ואם כן האם זה אמור לעבור. אני מקווה כמובן שזה אכן מהתרופה...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בעיות בראש לאחר הפסקת ציפרסלקס

23/06/2007

הפסקת תרופות שמשפיעות על המערכת שנקראת סרוטונרגית יכול לתת תופעות מהסוג שאתה מתאר. כדי למנוע הופעתן עושים הפסקה מאוד הדרגתית. בדרך כלל תופעות אלו חולפות תוך 10 ימים במידה ולא חוזרים לקחת חצי מינון ואז יורדים בהדרגה תוך שבועיים. כמובן שמה שאני אומר כאן זה לא המלצה טיפולית אלה הדרכה כללית. עליך לפנות לרופא המטפל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצתך

רון
    23/06/2007

אני מודה מאד על התגובה. בוודאי שזו רק המלצה ולא משהו מחייב. אכן לא פעלתי לפי ההנחיות. לאחר שנטלתי כדור בבוקר וכדור בערב, עברתי לשבוע חצי כדור בוקר וחצי כדור ערב, ולאחר שבוע הפסקתי, במקום לעשות הורדה של חצי כדור כל שבועיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצתך

24/06/2007

אני מקווה שהכול חלף. בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקיא מהיתרגשותת
    ת
    21/06/2007

שלום אני בחור בן 21

רציתי לספר על בעיה קטנה

שאני קם בבוקר לעבודה או פעם שהיתי הולך לבית הספר או ראיון אז אני אפילו לא מסוגל לשתות

ויש לי רצון להקיא ואני מתחיל להקיא כלומר אני מקיא מהיתרגשות בוודאות !

שתבין זה לא משהו מרגש.... זה גם ללכת לעבודה קורה לי ביום ביום

אז מה עליי לעשות כדי לסדר תבעיה

אולי אין לי ביטחון עצמי ? (אני טיפוס גם פחדן ורגיש )

לקביעת תור
    סגירה
    מקיא מהיתרגשותת

הוספת תגובה

• מקיא מהיתרגשותת

23/06/2007

תופעות גופניות שהם תוצאה מהתרגשות נפשית הם מאוד שכיחות. המשפט האחרון שאתה כותב "יתכן ואני רגיש וחסר ביטחון נותן פתח למחשבה שטיפול וחיזוק של החלק האישיותי יכול לעזור לך להתגבר על התופעות הפיזיות שאתה כותב עליהן. ללא ספק עליך לפנות למטפל טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לפרופ' גרינהאוז
    רמי
    21/06/2007

כשאני רוצה לצאת מהבית אני חושש שאנשים יצחקו עלי, אני יודע שהם לא צוחקים אני רק מפחד
    שיצחקו עלי ,
    זה גורם לי לחרדה נוראית,
    פרופ' האם זה סיכזופרינה . או חרדה חברתית, הייתי אצל מספר רופאים וכל אחד
    אומר לי אבחנה שונה.

לקביעת תור
    סגירה
    לפרופ' גרינהאוז

הוספת תגובה

• לרמי

21/06/2007

לרמי שלום
    אתה מתאר סיפור מורכב עם אבחנות רבות וטיפולים רבים. לא פשוט לגבש דעה על בעיה כזו דרך הפורום. רצוי אולי שתפנה ל יעוץ מסודר אצל פסיכיאטר מומחה אליו תביא את כל המסמכים שלך. ה tms מיועד לדיכאון ולא לסכיזופרניה. הפחד שאתה מתאר נקרה מחשבות יחס לפעמים זה חלק מסכיזופרניה ולפעמים זה חלק מפוביה חברתית. צריך לבדוק כל מיקרה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לפרופ' גרינהאוס
    רמי
    21/06/2007

שלום לך אני סובל כ8 שנים מחרדות ודיכאון ניסיתי המון סוגי כדורים שלא עזרו לי,
    גם חוסמי מאיו - , עכשיו הרופא החליט לתת לי לפונקס באשפוז , אני כל הזמן אוכל
    עליתי כ-20 ק"ג , בהתרופה ,.
    האם נזעי חשמל יכולים לעזור לסכיזופרניה ודיכאון ?
    שמעתי שיש גם T/M/S בבית חולים שלוותא -
    מה דעתך על נזעי חשמל
    המון תודה

לקביעת תור
    סגירה
    לפרופ' גרינהאוס

הוספת תגובה

• לרמי

21/06/2007

לרמי שלום
    אתה מתאר סיפור מורכב עם אבחנות רבות וטיפולים רבים. לא פשוט לגבש דעה על בעיה כזו דרך הפורום. רצוי אולי שתפנה ל יעוץ מסודר אצל פסיכיאטר מומחה אליו תביא את כל המסמכים שלך. ה tms מיועד לדיכאון ולא לסכיזופרניה. הפחד שאתה מתאר נקרה מחשבות יחס לפעמים זה חלק מסכיזופרניה ולפעמים זה חלק מפוביה חברתית. צריך לבדוק כל מיקרה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדת טיפולי שיניים
    שרונה
    19/06/2007

כשאלת אותי ממה זה נובע הפחד של טיפול שיניים .. זה מגיל צעיר אני לוקחת אחריות על עצמי
    כלומר מחליטה הכל לבד .. למרות שיש לי משפחה תומכת ומעודדת ... אבל בכל זאת אני זאת שנותנת כתף לכולם ... הפחד מהשניים נובע ... אני מטופלת כבר 15 שנה אצל אותו רופא שיניים , והוא ביצע לי כתרים בשניים הקדמיות במקום לייעץ לי ישור שיניים .. ויש לי מן כעס כזה על עצמי שנתתי לו להרוס לי שיניים . והיום אני יודעת שעשיתי טעות . אבל כולם אומרים אין מה לבכות על חלב שנשפך .
    גם הפחד שלי האם לתת לרופא שלי את העבודה או להחליף אותו ... מצד אחד מאוד נח לי לטפל אצלו .. ומצד אחר האם הוא כל כך מקצועי ???... אני באמת לא יודעת מה להחליט הפעם .
    האמת שפניתי לרופא נוסף לייעוץ ... אבל לא יודעת מה להחליט [ לא מדובר בעלות הטיפול ]
    שרונה

לקביעת תור
    סגירה
    חרדת טיפולי שיניים

הוספת תגובה

• חשרדת טיפולי שיניים

ד''ר אירנה נתנאל
    20/06/2007

שרונה שלום,
    טוב עשית שהתייעצת אם רופא נוסף. לדעתי, אין שום סיבה להמשיך אצל רופא שאצלו את לא מרגישה בנוח. יש עוד הרבה רופאים מקצועים וגם נחמדים ואמפטים. תמשיכי לבדוק עוד רופאים עד שתמצאי מישהו שבאמת תוכלי להתחבר אליו.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה...
    ליז
    17/06/2007

פרופס' ליאון שלום,
    רציתי לשאול שאלה לגבי חרדות.
    עברתי הרבה דברים בחיים שלי ובשנה האחרונה אני סובלת מהתקפי חרדה קשים,
    מרוב הפחדים אני לא יכולה לצאת מהעיר או מהבית לא יכולה לסוע נסיעות ולא כלום.
    אם אני לוקחת סיכון וכן מנסה לסוע לאן שהוא אני מקבלת מן קשיי נשימה דפיקות לב מהירות יובש בפה... אני לא יודעת מה לעשות ושוללת את הפאשרות לפנות לטיפול
    האם יש דרך לעזור לעצמי?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה...

הוספת תגובה

• דניאל

18/06/2007

מעמץ אישי על ידי הרפייה, פעילות פיזית, תזונה נכונה ועוד יכול לסייע למצבים של חרדה. בתנאי שזה מספיק. במקרה שלך נראה לי שאתה זקוק לעזרה נוספת תרופתית. אין סיבה שלא תפנה ליעוץ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה על הזעת יתר
    טל
    16/06/2007

שלום,
    ישנה הודעה בעמוד זה של הפורום, בקשר להזעת יתר, שנשארה ללא מענה.
    (לא אני שאלתי את השאלה, פשוט שמתי לב לכך),
    בתודה, שלי

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה על הזעת יתר

הוספת תגובה

• שלי

21/06/2007

תבדוק את הקישור

שלום רב,

שאלתך הועברה לפורום [a href=http://www.beok.co.il/SelectedForum.aspx?ForumID=44 id=link]ניתוחים פלסטיים[/a] - שם יוכלו המומחים לספק לך את ההמלצות הטיפוליות.
    בברכה, המערכת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה מטיפולי שיניים
    שרונה
    14/06/2007

אני אמורה לעשות טיפולי כתרים בשיניים , יותר נכון להחליף כתרים
    ואני חרדה מזה, אין לי חשק לבצע את הטיפול [ בערך טיפול של חודשיים ]
    פוחדת מאוד , לא ישנה בלילה , אין לי כח לקום בבוקר , לא אוכלת מסודר,

אבקש את עזרתך

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה מטיפולי שיניים

הוספת תגובה

• טיפול שיניים

ד''ר אירנה נתנאל
    14/06/2007

שרונה שלום,
    כדור הרגעה לפני הטיפול יכול לעזור לך לעבור את את החוויה הלא נעימה. בנוסף, שתפי את הרופא שיניים בחרדה שלך כדי שהוא יהיה סבלני ומתחשב כלפיך. חשוב שגם שידע שלקחת כדור הרגעה. רופאי שיניים רגילים לתופעות כאלה ומיומנים להתמודד עם פציאנטים חרדתיים.
    ממה נובע הפחד? עברת בעבר חוויה לא נעימה שקשורה לטיפול שיניים? את רגישה לכאב? פוחדת מרופאים? פוחדת מזריקות?

תודה לך על פנייתך ואשמח לענות על שאלות נוספות!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדת טיפול שיניים

שרונה
    19/06/2007

כשאלת אותי ממה זה נובע הפחד של טיפול שיניים .. זה מגיל צעיר אני לוקחת אחריות על עצמי
    כלומר מחליטה הכל לבד .. למרות שיש לי משפחה תומכת ומעודדת ... אבל בכל זאת אני זאת שנותנת כתף לכולם ... הפחד מהשניים נובע ... אני מטופלת כבר 15 שנה אצל אותו רופא שיניים , והוא ביצע לי כתרים בשניים הקדמיות במקום לייעץ לי ישור שיניים .. ויש לי מן כעס כזה על עצמי שנתתי לו להרוס לי שיניים . והיום אני יודעת שעשיתי טעות . אבל כולם אומרים אין מה לבכות על חלב שנשפך .
    גם הפחד שלי האם לתת לרופא שלי את העבודה או להחליף אותו ... מצד אחד מאוד נח לי לטפל אצלו .. ומצד אחר האם הוא כל כך מקצועי ???... אני באמת לא יודעת מה להחליט הפעם .
    האמת שפניתי לרופא נוסף לייעוץ ... אבל לא יודעת מה להחליט [ לא מדובר בעלות הטיפול ]
    שרונה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לפרו'פ גרינהאוס התייעצות בבקשה
    דפנה
    13/06/2007

אני בת 30 ובגיל 18 קיבלתי את התקף הדיכאון הראשון טופלתי ע"י פסיכיאטרית באופן פרטי
    טיפול תרופתי ושיחות . אך במהלך השנים הללו כל שנה או שנתיים לערך חטפתי התקף דיכאון
    שממש משבית אותי לתקופה של חודש כיון שאני סובלת מלחץ חוסר תיאבון מחשבות פסימיות שחוזרות ונשנות ועייפות, לרוב אני פונה לטיפולה של הפסיכיאטרית אשר בעזרת העלאת המינון התרופתי לאחר כחודש זה עובר. אבל הבעיה שבפעם האחרונה שחטפתי שוב את הדיכאון לפני יותר מחודשיים מרוב לחץ ששוב פעם זה חזר לי ומשום שאני מרגישה שכל השנים האלו למעשה הדיכאון חוזר לעיתים עקב שינויים שאני רוצה לעשות בחיים אבל לפעמים גם ללא"טריגר " ניסיתי להתאבד עם כדורי שינה . יש לציין שהתקפי הדכאון חוזרים למרות שאני נוטלת את הטיפול התרופתי כדורי וונלה 75 מ"ג 2 בבוקר ו2 בערב. ואז ניסתה הפסיכיאטרית את הסימבלטה עד למינון מקסימלי אבל זה לא עזר ולאחר יותר מחודש החזירה אותי לוונלה עד למינון של 325 מ"ג ליום אל לא חל שיפור
    פניתי לייעוץ אצל פרו'פ אשר החליט להתחיל טיפול עם ליתיום ואמר שזה גם יוציא אותי מהדיכאון וגם ימנע אותם לעתיד אני לא חולה במאניה דיפרסיה אלא שהתקפי הדיכאון חוזרים בשכיחות גבוהה לפני כשבוע התחלתי את הטיפול עם הליתיום 600 מ"ג ליום וממשיכה עם הוונלה 260 מ"ג
    מתי הליתיום אמור להשפיע ולשחרר אותי מהמצב כי בינתיים אני מרגישה עייפות ומן תושה של זומבי
    האם הטפול נכון ויעיל? אני מרגישה שהדכאון הרס לי הרבה בחיים אבל כשאני בסדר אז אני מתפקדת והכל נראה אחרת מבחינת בטחון ויכולת ורצון . אבל אני מודאגת כי אני כבר חודשיים וחצי
    לא הולכת לעבודה וכולם אומרים לי סבלנות אבל האם הליתיום ישפיע? ומתי? ובכלל אולי כל השנים
    האלו הפסיכיאטרית לא נתנה את הטיפול הנכון שלא רק מוציא אותי מהדכאון אלא גם למנוע אותו
    אומנם כתבתי הרבה מקווה שיש לך סבלנות אבל מאוד חשובה לי התייחסותך ודעתך
    תודה

הוספת תגובה

• פרופ' גרינהאוס

דפנה
    14/06/2007

ממתינה לתגובה.....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לפרופסור גרינהאוס התיעצות בבקשה

15/06/2007

לדפנה שלום. ללא ספק את מתארת מצב מאוד מתסכל ומגביל. אתסובלת מ דיכאון חוזר שתרופות נוגדות דיכאון רגילות לא מצליחות לעצור ולמנוע את החזרה. מקובל לנסות למנוע גלים חוזרים על ידי שימוש ממושך של תרופות אנטידיכוניות. במידה והן לא מספיקות ניתן להוסיף ליטיום או תרופות מייצבות מצב רוח אחרות למרות שאת לא סובלת ממניה דפרסיה. היום גם מנסים שילוב של תרופות נוגדות דיכאון מקבוצות שונות. אני מאחל לך שימצאו את השילוב המתאים לך בהקדם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלות לגבי דרך הטיפול

דפנה
    16/06/2007

ראשית תודה על ההתייחסות והמענה זה חשוב לי מאוד .
    אבל אם תוכל לענות לי על שאלותי לגבי זמן ההשפעה של הליתיום?
    במינון של 600מ"ג ליום יחד עם הוונלה.
    ומנסיונך הטיפולי האם זהו גם טיפול מונע?
    והכי חשוב מה אני יכולה ללמוד מההתנהלות של הפסיכיאטרית שמטפלת בי שאומנם עזרה לי
    בהתקפי הדיכאון שהיו לי ולרוב יצאתי מהם לאחר חודש למעט המקרה הנוכחי בו כבר פניתי לייעוץ אצל פרופ' . האם זה לקוי שבמשך שנים חזר לי הדיכאון בערך כל שנתיים למרות הטיפול התרופתי ואם יש טיפול מונע היא לא נקטה בו ? ובכלל מנסיונך אם מטופל שלך שב אליך בממוצע כל שנתיים עם דיכאון מהי דרך טיפולך?
    אשמח אם תוכל לענות לי על השאלות בברכה דפנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחכה לתשובה!!

דפנה
    18/06/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדפנה שלום

21/06/2007

לדפנה שלום.
    ליטיום יכול לשמש כתרופה לטיפול במצב מני דפרסיבי אך גם לחיזוק ההשפעה של תרופות נוגדות דיכאון. בדרך כלל צפויה תגובה תוך שבועיים מתחילת הטיפול.
    לגבי השאלה האם הפסיכיאטרית פעלה נכום או לא זו לא שאלה שניתן לענות בפורום זה. סוגיית הטיפול הנכון היא סוגיה מורכבת. תרופות רגילות נוגדות דיכאון נחשבות כמצוינות למניעת גלים חוזרים של דיכאון. כאשר הן לא מספיקות ומצבי הדיכאון חוזרים על עצמם שוקלים תוספת של מייצבי מצב רוח. צריך לקחת בחשבון שכל תרופה שמוסיפים יכולה לגרום גם לתופעות לוואי נוספות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה
    טלטול
    13/06/2007

לפרופיסור ליאון שלום:
    האם ניתן להתגבר על חרדות ללא כדורים? קבלתי מרשם לרסיטל ובסוף לא השתמשתי.
    אצלי זה מתבטא בתופעות פיזיות כמו לחצים בחזה, דקירות, חוסר אויר.
    אמנם יש הפוגות ארוכות ורוב הזמן אני מרגישה טוב, אך פתאום זה יכול לתפוס אותי
    בקולנוע, במספרה וכד'. עקב כך אני נמנעת ללכת למקומות מסוימים כדי שלא ארגיש כך.
    יש תופעה למשל שחלילה ומישהו סתם הזכיר איזשהו פיגוע ישר אני מקבלת בום כזה בחזה , מין בהלה ונכנסת לפחד וזה לשניות בלבד.
    בבית אני היסטרית במה שקשור לילדים עד כדי איבוד פרופורציות וחושבת כל הזמן רק על דברים רעים, אפילו אם הילד הלך לים ולא הודיע אני בהיסטריה וכו'.

לא יודעת מה לעשות , צריכה את עזרתך.

נ.ב אני רוצה לצין שאני דוקא טיפוס עם שמחת חיים, אוהבת לרקוד ולשיר., אך התופעות האלה מעיקות עלי, זה התחיל לי אחרי לידת הבן הקטן לפני 16 שנים.

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה

הוספת תגובה

• חרדה

15/06/2007

את סובלת ממשהו שנקרה בשפה המקצועית התקפי חרדה עם מעט תחושות של אגורפוביה. כדי להחליט האם לטפל התנהגותית או תרופתית צריך לעשות הערכה עד כמה התופאה קשה. טיפול התנהגותי או שילוב עם תרופות יכול מאוד לסייע. תפני לגורם מוסמך!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדת קהל
    שרון
    12/06/2007

שלום
    אני אמא לשלוש בנות חמודות
    אני בדר"כ טיפוס שמח אך נראה לי שאני סובלת מחרדת קהל
    מפחדת לדבר בפני קבוצה של אנשים ואפילו חברים קרובים
    יש לציין שבאופן פרטני אישי אני אשת שיחה טובה
    הדבר מציק לי מאוד והופך לבלתי נסבל
    אני מוותרת על הרבה מאוד דברים הן בעבודה והן בחברה
    האם יש טיפול שיכול לעזור אם כן איזה?

האם ניתן לקבלו דרך קופת חולים

לקביעת תור
    סגירה
    חרדת קהל

הוספת תגובה

• חרדה חברתית

ד''ר אירנה נתנאל
    13/06/2007

שלום לך שרון,
    כנראה את סובלת מחרדה חברתית ספציפית - פחד לדבר לפני קבוצה. הדבר המשותף לכל האנשים שסובלים מחרדה חברתית הוא שבבסיס החרדה עומדים המחשבות והפחדים הלא רציונאליים. כלומר, אנשים עם חרדה חברתית חושבים בטעות שאנשים אחרים שופטים או בוחנים אותם באופן ביקורתי כל הזמן. לכן, הטיפול היעיל והמוצלח ביותר בחרדה חברתית הוא באמצעות טיפול התנהגותי-קוגניטיבי שמתמקד בשינוי מחשבות ושינוי התנהגויות. מתמקדים בבעיות ההווה ובסימפטומים ומשתמשים בהרבה טכניקות פרקטיות על מנת להתגבר על המצבים המפחידים.

ניתן לקבל גם דרך הקופה. תבדקי בקופת חולים שלך איזה הסדר יש לך איתם.

אשמח לענות על שאלות נוספות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

שרון
    15/06/2007

אירנה שלום

תודה עלההתיחסות אכן כך אני באמת חושבת שאנשים שופטים אותי
    ובוחנים אותי כשאני מדברת בקבוצה (למרות שסביר להניח שהם לא)
    אני בקופת חולים כללית ויש לי ביטוח מושלם
    כשביקשתי מהם הפניה לסוג הטיפול שציינת הם ביקשו שאהיה יותר ספציפית ושאציין את סוג הטיפול

אני מודה לך מאוד על עזרתך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פעם שניה

שרון
    17/06/2007

מדוע אין התיחסות ?

האם לפנות לפסיכולוג של הקופה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סוג של טיפול

ד''ר אירנה נתנאל
    18/06/2007

שרון שלום לך,
    את יכולה לפנות לקופה שלך ולברר שם מי בקופה מטפל בגישה קוגניטיבית - התנהגותית? זה יכול להיות פסיכולוג קליני, פסיכיאטר, פסיכותרפיסט, עובד/ת סוציאלי/ת קליני/ת של הקופה או מכון שהם עובדים איתו. תשאלי לגבי טיפול קוגניטיבי-התנהגותי (CBT).

תודה על פנייתך!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריטלין + אפדרין.
    סמי
    10/06/2007

שלום רב.
    בעוד כמה ימים יהיה לי מבחן קשה וארוך, כ 7 שעות, האם שילוב של 25 מ"ג אפדרין ו 30 מ"ג ריטלין בשחרור מושה יהיה יעיל לשמירה על עירנות וריכוז גבוהה לאורך זמן??
    האם יש סכנה בשילוב התרופות?

לקביעת תור
    סגירה
    ריטלין + אפדרין.

הוספת תגובה

• למה לא עונים

סמי
    11/06/2007

איפה הפסיכיאטר ????
    למה לא עונים ??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריטלין +אפדרין

15/06/2007

השימוש בתרופות אלו בצורה שאתה מציע מנוגד לכל האישורים הקיימים במשרד הבריאות לכן אני מאוד לא ממליץ. שילוב של אפדרין ורוטלין גם מסוכן. תמנע מזה!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חמות בדכאון
    מיכל
    09/06/2007

חמתי סובלת מדיכאון כבר קרוב ל15 שנה והולכת לאותה פסיכיאטרית מזה שנים,שיפור במצבה אין ויש הכחשה טוטאלית של המשפחה.לפני שנכנסתי למשפחה לא דיברו על כך כלל.נכנסתי לתמונה ,כמובן רק מול בעלי בגלל בעייה של חוסר גבולות בינה לבינו,דבר שמפריע מאוד לזוגיות ביננו,עד היום האם לוקחת את בעלי לרופאים כשהוא חולה,מעולם לא הלך לבד,עד גיל 27 גר אצל ההורים כשאמו אחריו בכל דבר,מאוכל ועד גזירת ציפורניים ותספורת,עד היום היא מתקשרת אליו 10 פעמים ביום,גם איתי נסתה אך אני שמה גבול ברור,(זוהי המערכת יחסים הראשונה שלו עם בחורה) אנו מצפים לילד בעוד כחודשיים ויש לי פחד נוראי וחוסר אונים בכל הקשור לנושא הדכאון והגבולות עימה.היא מצפה לפיה "לגדל את הנכד" ובכלל מאשימה את כולם במצבה,כשלא נענים לה.איך אמורים להתייחס?איך אפשר לעזור לה ולעצמנו? תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    חמות בדכאון

הוספת תגובה

• חמות בדיכאון-גבולות

ד''ר אירנה נתנאל
    09/06/2007

שלום לך מיכל ותודה על פניתך,
    נראה, שעד כה את מצליחה להעמיד גבולות ברורים לחמתך. תמשיכי כך גם כשיוולד התינוק. הוא קודם כל הילד שלכם ולא של חמתך. היא יכולה לבקר אותו, לשחק איתו מדי פעם, לעזור לכם בשעת הצורך. מי שמגדל זה אתם ,ההורים. לא קל ונורא מעצבן אבל אין לך בררה אלא להמשיך בהצבת גבולות באופן מתמיד ובצורה אסרטיבית ולא פוגענית. שתפי את בעלך בתוכנית,שידע שאת עושה זאת על מנת לשמור על המסגרת והקשר ולאפשר לילד סביבת גידול ותמיכה טבעית כמו במשפחה שבה חלוקת התפקידים ברורה.
    חזקי ואימצי! והרבה מזל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפשר הפנייה למרכז או פסיכולוג/פסיכי
    נני
    06/06/2007

פסיכיאר טוב בירושלים, שמתמחים בדיכאון?
    רוב תודות.

הוספת תגובה

• נו, עד שבן אדם מגיע למסקנה שהוא

יעקב
    07/06/2007

רוצה טיפול ולקבל תרופות, צריך לעבור מסכת ייסורים למציאת רופא?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפשר הפנייה למרכז

07/06/2007

פורום זה לא המקום למסור שמות של מטפלים. יש בירושלים מרפאות פסיכיאטריות רבות-ק יובל, שלום יהודה, צפון, ועוד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד מוות
    גילת
    06/06/2007

שלום.....
    אני לא ממש יודעת למי לפנות בנושא זה אז חשבתי שאולי דרככם אוכל לקבל תשובה או עזרה או פניה למקור שיכול לעזור לי.
    אני בת 35 אמא לשלוש בנות מקסימות 8, 6 ,ו- 6 חודשים ,אבל לא עובר יום אחד שאני לא חושבת על המוות,וזיקנה זה כל-כך חזק שבדרך כלל יש לי דפיקות לב מאוד חזקות ואפילו יוצאת לי צעקה אחת או שנים בקול רם.....משתדלת שלא יקרה כשיש אנשים לידי (זה קורה לי בבית).
    אני לא מסוגלת לדבר על כך עם הבנות שלי ויש להם שאלות בנושא זה כמובן זה הגיל שהם מתחילים לשאול ואני לא מסוגלת לענות אני מעבירה נושא....
    לפעמים אפילו יש לי מין בחילה ,הרגשה לא נעימה כשאני חושבת על זה וזה פשוט משתלט עלי וזה נורא מה עושים?אני מטבעי אדם נורמאלי עובדת ומתפקדת כל שעות היום ללא בעיה כלל.
    יש לציין שזה תוקף אותי בעיקר בערבים,עם תחושת מחנק שאני לא ההייה כאן יותר.....אני חייבת לדעת מה אפשר לעשות לא יכולה להמשיך עם הרגשה כזו כל יום.
    בבקשה,מה האפשרות?ומה זה אומר עלי?

לקביעת תור
    סגירה
    פחד מוות

הוספת תגובה

• פחד מוות

ד''ר אירנה נתנאל
    07/06/2007

שלום לך,
    קודם כל חשוב לי לציין שמחשבות על מוות מעסיקות כל אדם בלי יוצא מן הכלל וזה דבר טבעי לחשוב על כך. כך שאת יכולה להיות רגועה - את בסדר גמור. כולם חושבים על המוות אבל לא מתעסקים עם המחשבה הזאת כל הזמן – אחרת אפשר להשתגע. מה שאת חווה זה התקף פאניקה כתוצאה מהמחשבה המפחידה. כנראה, שבעבודה את עסוקה מדי בכדי להתעסק עם המחשבות הללו ובבית יש לך זמן לחשוב על כך ולכן את חשה התקפים בבית. מה שעובר עליך זה לא אומר שאת לא נורמאלית... את בסדר גמור: עובדת, מגדלת את שלושת הבנות. חשוב שתטפלי בהתקפים כדי ליהנות מאיכות החיים ולהפסיק לסבול. תפני לאנשי מקצוע – תרפיה קוגניטיבית – התנהגותית מאוד יעילה בטיפול בחרדות. טיפול קצר וענייני יעזור לך בהתמודדות.

בהצלחה!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טרפיה קוגניטיבית

גילת
    07/06/2007

קודם כל תודה על התשובה המהירה,אני כל כך שמחה שפניתי אליכם
    בפורום ואי איזו הקלה...
    רציתי לדעת מה זה טרפיה קוגניטיבית עם את יכולה לכוון אותי איך פונים ואיפה יש?
    האם לפנות לרופא מטפל או דרך קופת חולים כללית אליה אני שייכת?
    תודה
    גילת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול התנהגותי-קוגניטיבי

ד''ר אירנה נתנאל
    08/06/2007

פסיכותרפיה קוגניטיבית - התנהגותית (CBT) מתמקדת בשינוי דפוסי חשיבה מתוך ההנחה שמחשבות משפיעות על מה שאדם מרגיש. במהלך הטיפול האדם לומד לזהות ולשנות את המחשבות המוטעות והמעקבות שמעוררות רגשות שליליים. שינוי מחשבה גורמת לשינוי הרגשה ושינוי התנהגות.
    כדאי שתבררי דרך קופת חולים שלך מי מטפל בגישה זו, אם יש להם השתתפות במידה ופני באופן פרטי. הטיפול קצר, יעיל ולא יקר יחסית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה