מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- היקף ראשאביגיל22/07/2011
שלום,
בת 32.5 , הריון שני
( הריון ראשון הפלה בשבוע 11 , עקב הפסקת דופק, הסתיים בגרידה ).
וסת אחרונה 8.12.10
תלמ משוער 14.9.11
כרגע נמצאת בשבוע 32.
עשיתי סקירה מוקדמת בשבוע 14 , ממצאים :
ציסטות צוואריות ליטראליות 2 מ"מ דו צדדי, ואגן כליה ימני
4 מ"מ . נשלחתי לאקו לב וייעוץ גנטי.
אקו לב יצא תקין.
בייעוץ גנטי התבקשתי לעשות סקירה מכוונת לכליות ודרכי שתן.
בוצע ס. מכוונת יצאה תקין.
חזרתי לייעוץ גנטי , נשלחתי לעשות בירור על מימדי ראש ויחס בטן, בגלל עובר קצת גדול.
מצ"ב תוצאות סקירה 1 , של הכליות שבה נמצא ממדים גדולים של עובר בשבוע 23 :
קוטר דו קודקודי 63 מ"מ - BPD - מתאים ל 25 (4)
היקף ראש 234 מ"מ - מתאים ל 25 (4)
היקף בטן 199 - מתאים ל 25 (3)
אורך עצם ירך - 44 מ"מ מתאים ל 25 (5)
יחס ראש בטן 1.19 יחס ירך / בטן 22
גיל ההריון הממוצע לפי US , הינו 24 (6)
להנל תוצאות סקירה מכוונת 2 , שנערכה בשבוע 26 , למוח :
קוטר דו קודקודי 70 מ"מ - BPD - מתאים ל 28(2)
היקף ראש 262 מ"מ - מתאים ל 28(0)
היקף בטן 226- מתאים ל 26(6)
אורך עצם ירך - 51 מ"מ מתאים ל 27(3)
יחס ראש בטן 1.15 יחס ירך / בטן 22
גיל ההריון הממוצע לפי US , הינו 27(3)
השבוע ( 32 ) עשיתי הערכת משקל להלן תוצאות:
קוטר דו קודקודי 90 מ"מ - BPD - מתאים ל 37(0)
היקף ראש 320 מ"מ - מתאים ל 35(3)
היקף בטן 293- מתאים ל 33(3)
אורך עצם ירך - 65 מ"מ מתאים ל 33(2)
יחס ראש בטן 1.09 יחס ירך / בטן 22
גיל ההריון הממוצע לפי US , הינו 34(0)
עפ"י 3 הבדיקות הללו תמיד היה פער בין גיל ההריון לוסת לגיל ה US
1 - האם ההערכת משקל בסדר? ובאיזה אחוזון העובר נמצא ?
אני רק אציין כי לי ולבעלי יש ראש גדול
לי 55 ס"מ ולבעלי 60 ס"מ אבל האם העובדה הזו בגללה
ראש העובר גדול?
2 - יש לי הפניה ל MRI עוברי , רציתי לדעת מה זו הבדיקה והאם זה נכון
שצריך לקחת ואליום לפני האם זה הכרחי?
לא בטוח שיאשרו לי את הבדיקה כי הבנתי שעלותה יקרה ובכל זאת מה לעשות הלאה?
אם ה MRI יצא תקין אפשר לוותר על מי שפיר ועוד בשלב כזה של הריון...?
אני מצטערת מראש על ה "סיפור " הארוך ניסתי לרשום כמה שיותר מידע
על מנת לקבל אינדקציה נוספת
תודה מראש לד"ר שיענה
אביגיל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי פרט אחד : משקל העובר 2,200
אביגיל22/07/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיקף ראש - תגובה
ד``ר רון ברדין27/07/2011אביגיל שלום רב
חלק מהתשובה נתת בעצמך עם מתן הנתון שלך ולבן זוגך ראש גדול ואכן רואים הקורלציה לעוברים ביחס לקוטר ראש ההורים. אם בוצעה סקירה מכוונת למח ונימצאה תקינה סביר שאין בעייה. לגבי MRI נכון יהיה לשאול הרופא המפנה לגבי השאלה הספציפית שלו בהמלצה לבצע ה MRI
לגבי מי שפיר איננו נוהגים בפורום זה להמליץ כן או לגבי מי שפיר. ביצעת ייעוץ גנטי בעיקבות מימצא של הציסטות הצווריות וההרחבה הקלה של אגני הכלייה. בסיכום הייעוץ אמורה לבוא התייחסות לגבי דיקור מי שפיר
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- US מיילדותי טרימסטר ראשוןרינת22/07/2011
שלום
באיזה שבוע נהוג לעשות אולטראסונד זה והאם הגיוני עדיין לא לראות דופק עוברי בתחילת שבוע שביעי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר US מיילדותי טרימסטר ראשון - תגובה
ד``ר רון ברדין27/07/2011שלום ליבנת
דופק עוברי מופיע בשבוע 6 + כלומר תחילת שבוע 7 . יחד עם זאת מומלץ תמיד לקחת " טווח ביטחון" לאפשרות שההריון צעיר יותר ולבצע את בדיקת האולטרהסאונד בשבוע מתקדם יותר. כך נימנעת לא פעם עוגמת נפש מיותרת על אי הופעת דופק
" לפי הספר"
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אגן כליה מורחבמירי21/07/2011
בס"ד
שלום רב,
אתמול ערכתי סקירת מערכות טרימסטר שני.
אני בשבוע 23+ 4
נמצא:
הרחבה קלה של אגן כליה מורחב בצד שמאל 4.7 מ"מ,
מימין בגבול עליון של 3.8 מ"מ.
סקירת מערכות ראשונה, שקיפות עורפית, תבחין מרובע - תקין ב"ה.
הופנתי לרופא מטפל, מעקב על קול בעוד 3-4 שבועות, אקו לב עובר ויעוץ גנטי.
אני קצת מודאגת.
מה זה אומר ומה הערכים התקינים?
בתודה מראש,
מירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אגן כליה מורחב - תגובה
ד``ר רון ברדין27/07/2011שלום מירי
רוחב אגני הכלייה שציינת נימצא בתחום התקין לשבוע זה. בשבוע 23 רוחב תקין עד 5-6 ממ . גישתו של הרופא הבודק להפנותך לביקורת ומעקב עוד כ 3-4 שבועות מקובלת אם כי לא ניתן בשלב זה לדון על בעייה כלשהיא בכליות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחות עובר - ראש קטןאבא מודאג21/07/2011
היי
אשתי בשבוע 35+5
בתחילת ההריון זיהו היתדבקות ראשונית בCMV לאחר דיקור מי שפיר התוצאות הראו שהעובר לא נדבק
בסקירת טרימסטר שלישי (לאחר סקירות בטרימסטר ראשון ושני תקינות )
התוצאות של הערכת המשקל היו:
BPD מ"מ 77 (מתאים לשבוע 30+4 )
HC -מ"מ 287 (מתאים לשבוע 31+4)
AC - מ"מ 288 (מתאים לשבוע 33+0)
Femur - מ"מ 66 (מתאים לשבוע 34+0)
ממוצע הריון עפ"י HC וFL .מתאים לשבוע 32+6
Cerebellar מ"מ 47 (מתאים לשבוע 35+5)
הערכת משקל עפ"י Hadlock1 2206 גרם
הערכת משקל עפ"י Hadlock4 2086 גרם
סיכום הבדיקהף
לא נצפו הסתיידיות במוח העובר ובכבד
מדדי ראש קטנים ביחס להריון מתחת לאחוזון .5 (2.4-Z_SCORE X סתיית תקן מתחת לממוצע)
היקף בטן מעל אחוזון 5
ביצענו MRI והמפענח אמר שהמוח נראה נקי אך מבחינת הגודל בתחום הנמוך של הנורמה
מה זה אומר?
אשמח לתגובתך המהירה אנחנו בחששות כבדים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפתחות עובר - ראש קטן - תגובה
ד``ר רון ברדין28/07/2011שלום רב
על מנת שאוכל להתייחס למדדי הראש חשוב שתציין באיזה שבוע בוצעה הערכת משקל זו!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתפתחות עובר - ראש קטן - תגובה
ד''ר ראובן שרוני29/07/2011לאבא מודאג,
יש לברר מה הקף הראש של ההורים
אם המבנים של המוח הינם תקינים ב MRI והקף הראש הינו בתחום הנורמה - קרוב לודאי תקין. אבל סיכוי קטן לקשר להדבקה ב CMV
יש לחזור להדבקות ב CMV האם היתה בהריון?
באיזה שבוע בטימסטר שלישי נעשה האולטרה סאונד?
נראה לי שאין מנוס מיעוץ גנטי מסודר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטה בצוואר העובראירה20/07/2011
שלום רב,
בסקירה ראשונה הובחנה ציסטה בצוואר העובר בגודל 2.2 מ"מ.
שקיפות עורפית (כולל בדיקת דם) הינה 1 : 10,000
הרופא אמר לי שעלולה להיות בעיה כרומוזומלית אצל עובר.
קראתי מספר מאמרים שהתפרסמו בישראל ובאירופה על מעקב אחר העוברים עם ציסטה בצוואר. בהם מדובר כי במקרים בהם היה שילוב של שקיפות עורפית לא תקינה וציסטה אכן היה אחוז של נשים עם בעיות כרומוזומליות אצל עובר, אבל במקרים עם שקיפות עורפית תקינה כל העוברים היו בריאים והמסקנה שלהם שבמקרה הזה אין קורלציה בין הציסטה לטריזומיה.
יחד עם זאת, הבנתי מהרופא שיש סטטיסטיקה כי בקרב כ-1% עדיין יש בעיות כרומוזומיות.
אני מאוד מודאגת ולא יודעת איזה נתונים נכונים. אני חוששת מבדיקת מי שפיר. מה דעתכם בנושא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטה בצוואר העובר - תגובה
ד''ר ראובן שרוני20/07/2011לאירה,
במחקר אשר פרסמנו
ממצא ציסטי בצוואר העובר כממצא בודד אינו מעלה משמעותית סיכון של בעיה בעובר
Sharony R, Tepper R, Fejgin M. Fetal lateral neck cysts: the significance of associated findings. Prenat Diagn. 2005 Jun;25(6):507-10.
איחולי הריון תקין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה הסיכוי להריון תקין?תמר20/07/2011
שלום,
אני אחרי IVF, החזרה ב-15.6.
בתאריך 14.7 נראה שק הריון בקוטר 10 מ"מ ושק חלמון בקוטר 3 מ"מ ללא עובר/דופק.
בתאריך 19.7 נראה שק הריון בקוטר 13.5 מ"מ ושק חלמון בקוטר 3 מ"מ עם רקמה עוברית בקוטר 2 מ"מ ללא דופק.
מה הסיכוי שיתפתח הריון תקין?
ואם לא, מה עליי לעשות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה הסיכוי להריון תקין? - תגובה
ד''ר ראובן שרוני20/07/2011לתמר,
קיים סיכוי גבוה לפי תאוריך
במידה ולא יוסבר ע" הרופא
שיהיה הריון תקין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירת מערכות שניהמירב20/07/2011
האם יש הבדל בין סקירת מערכות מאוחרת רגילה לבין סקירת מערכות מאוחרת ומורחבת? במידה וכן, מהו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקירת מערכות שניה - תגובה
ד''ר ראובן שרוני20/07/2011למירב,
היום ככלל כל הסקירות הינן מורחבות
אם מציעים לך סקירה מורחבת יותר - בררי מה השוני
שיהיה הריון תקין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשמח לעזרהמריומי19/07/2011
שלום רב,
לפי ווסת אחרונה אני בשבוע 8 +5 ימים
מחזור כל 31-32 ימים
לפני שבוע עשיתי אולטראסאונד וראו שק הריון בגודל 6*6 ללא עובר ודופק
הרופא שראה אותי אמר לי לחכות שבוע ואז נדע אולי זה הריון צעיר או אי תקינות ואז צריך הפלה.
עשיתי היום 18.7 אולטראסאונד נצפה שק הריון ברור 9*13 ובתוכו הדים לא סדירים . מתאים ל5 +3 ימים.
ובנוסף הודגם אזור היפואקוגני בגודל 9*4 מ"מ
הרופאה שקיבלה אותי אמרה שאמתין 10 ימים כדי לראות מה קורה ואמרה שוב
שיש סיכוי שהכל יתפתח תקין וההריון צעיר ויש סיכוי גם שההריון לא תקין.
רציתי לשאול האם באמת ישנו איזה סיכוי שיש שם עובר והכל תקין?
האם יש סטטיסטיקות דומות עם הצלחה???
שני ההריונות הקודמים שלי היו חלקים ובריאים כך שאני דיי בשוק מהמצב...
תודה :O)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לעזרה - תגובה
ד''ר ראובן שרוני20/07/2011למריומי,
יש סיכוי שיופיע דופק
בשבוע זה יכול לא להראות
בדיקת חוזרת תראה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גודל עובראלי19/07/2011
שלום רב!
אני שבוע 28 ו2 וגודל העוברית הינו 1456 האם הגודל תקין?
מה צריך להיות המשקל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גודל עובר - תגובה
ד''ר ראובן שרוני20/07/2011לאלינה,
יש נוסחאות מספר
בדף הסיכום או המצורף לבדיקה יכולה לראות באיזה אחוזון נמצא המשקל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחוזון 85
אלי21/07/2011אחוזון 85
מה זה אומר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחוזון 85 - תגובה
ד''ר ראובן שרוני28/07/2011תקין
85% מהעוברים בגיל זה קטנים יותר ו 15% גדולים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הערכת משקל1שירלי18/07/2011
שלום רב, אתמול שבוע 29+6, הערכת משקל. הראש מתאם ל30+1, הבטן ל29+2, הירך ל29+4. הערכת משקל כוללת ממוצע על 29+4 , 1400 גרם, הרופא אמר שזה אחוזון 40.(לפני חודש הכל היה תואם למדד ואפילןו יום גבוה מגיל ההריון - הפריה).
האם תקין המדדים למרות פערים של כמה ימים לכאן או לכאן?כל הבדיקות תודה לאל תקינות מי שפיר תקין סקירת מערכות שתיהן תקינות לגמרי תודה לא..
האם תקין פער כזה?(בלי קשר התחלתי דיאטה לאיזון סכרת הריון לפני שלושה שבועות וירדתי בעקבותיה 2 קילו - האם יש קשר לפערים האלו של כמה ימים)?
האם תקין ?
תודה לאל תודה לאל..
בלחץ היות והריון ראשון להבדיל אלפי הבדלות גילו בהערכת משקל עצמות קצרות ובעקבותיהם נשלחתי למי שפיר וגילו טרנסלוצקיה דה נובו והופסק ההריון...תודה רבה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הערכת משקל1 - תגובה
ד''ר ראובן שרוני20/07/2011לחני,
הפרש של כמה ימים הינו תקין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכום ביקור רופא נשים שבוע 26+5איריס18/07/2011
שלום רב,
בשבוע שעבר הייתה לי ביקורת שגרתית אצל רופא הנשים. בסיכום אשר כתב לי רשום שביומטריה תואמת לגיל הריון, כמות מים תקינה וכו', אך מה שמדאיג אותי - הוא כתב שהערכת משקל 650 גרם. האם תקין או יתכן וישנה טעות בהערכה? לפי מה שקראתי המשקל צריך להיות 200 גרם יותר.
מודה על התשובה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכום ביקור רופא נשים שבוע 26+5 - תגובה
ד''ר ראובן שרוני20/07/2011לאירית
כנראה סיכם את שכתוב בסדיקרה שהיתה כנראה קודם לכן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשקל בשבוע 26+5
איריס20/07/2011שלום דר' ראובן,
בסקירה המאוחרת המשקל היה אחר - 543 גרם, עשיתי אותה בשבוע 23, לכן מאוד מוזר לי שהמשקל בחודש ימים השתנה ב-100 גרם בלבד. מה אתה ממליץ? לחזור לרופא לביקור חוזר?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות סקר ביוכימיבע"ה ינואר 1217/07/2011
שלום,
אני בת 28, שבוע 14+2, בשבוע 12.6 ביצעתי בדיקת סקר ביוכימי,
להלן התוצאות:
NT=2.3 m"m
PAPP A=0.65 MOM
Free beta HCG=1.64MOM
סיכון לפי גיל 1:1100
סיכון משוקלל לתסמונת דאון 1:130
כתוב שהתוצאה פתולוגית והסיכון גבוה.
אני מבינה שאצטרך דיקור מי שפיר....
1) אבל מדוע יש תוצאות כאלה, הרי השקיפות העורפית היא בגדר הנורמה?
האם אחד הפרמטרים האחרים לא נמצאים בנורמה? לא מבינה למה התוצאה הזו?
בשקיפות העורפית, בזמנו, הרופא אמר שהכל נראה בסדר.
2) עלי לציין שבהריון הראשון שלי עם בתי היה לי HCG גבוה ולכן הסיכון בחלבון העוברי היה 1:434, אך בסקר הביוכימי הכל היה טוב. בסופו של דבר לא עשיתי דיקור מי שפיר וברוך ה' הילדה טפו טפו טפו.
מה אומרות התוצאות הללו? האם הסיכון באמת גבוה?
אודה למענה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות סקר ביוכימי - תגובה
ד''ר ראובן שרוני20/07/2011לינואר 12,
יש תחום ערכים תקין
אבל השילוב במקרה שלך מצביע על סיכון מוגבר
יש קשר לתוצאות בהריון קודם אך לא מוחלט כך שהחלטה האם לקחת את הסיכון הינה שלך בלבד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירת מערכות מוקדמתקרין17/07/2011
שלום רב,
ברצוני לדעת האם שבוע 16+5 זה מועד מתאים לסקירת מערכות מוקדמת או שכדאי לנסות להקדים את המועד בכמה ימים?
תודה מראש על תשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקירת מערכות מוקדמת - תגובה
ד''ר ראובן שרוני20/07/2011לקרין,
ככלל בין 14-16 שב
אבל עדיין מתאים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הערכת משקל שבוע 38שירי14/07/2011
שלום רב!!!
אני בשבוע 38 להריוני הראשון. תוצאות הערכת משקל שבוצעה השבוע : 3600
בשבוע 32 - 2200.
הרופא שלי אמר לי לאחר בדיקה ידנית שאכן העובר גדול ושלח אותי להערכת משקל נוספת בשבוע הבא (39) ואמר שלפי התוצאות נשקול זירוז לידה.
ברצוני לשאול האם זהו משקל חריג? המה הסיכויים שאלד בקיסרי? האם ניתן להתחיל בלידה רגילה? ומה הסיכונים בללדת עובר גדול?
תודה רבה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הערכת משקל שבוע 38 - תגובה
ד``ר רון ברדין15/07/2011שירי שלום רב. שאלות במקום אך אנא מאחר ובפורום זה אנו מתיחסים לתחום האולטרהסאונד אני מציע שתפני לפורום הריון ולידה בפורטל זה וקבלת מענה לשאלות היילוד ומשמעותו
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שק הריון ללא עוברבתיה14/07/2011
אחרי IVF
שאיבה 12.06, החזרה 15.06.
אתמול בוצעה בדיקת אולטרא-סאונד ראשונית לבדיקת דופק עוברי.
נראה שק הריון אך ללא עובר (גם לא דופק).
גודל השק ~19מ"מ
האם יש סיכוי להריון תקין או שעל פניו הסיכויים לכך קלושים.
אודה על התייחסות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שק הריון ללא עובר - תגובה
ד``ר רון ברדין15/07/2011בתיה שלום רב
אמנם בגודל שק הריון של 19 ממ אמורים לראות קוטב עוברי אך מספיק שההריון מעט צעיר יותר והתמונה משתנה . התאזרי נא בסבלנות לבדיקה הבאה- אין ברירה ובהתאם קבלת החלטה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)