מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מתי ללכת לאולטרסאונד לבדיקת דופק?דנה12/06/2011
בוקר טוב,
מחזור אחרון - 8.5.2011,
בתאריך 6.6.2011 בטא 222
בתאריך 9.6.2011 בטא 1245. מאז חלפו 3 ימים.
עדיין לא הייתי אצל רופא הנשים כלל; מתי אפשר יהיה כבר לראות דופק?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתי ללכת לאולטרסאונד לבדיקת דופק? - תגובה
ד``ר רון ברדין17/06/2011דנה שלום רב
דופק עוברי וקוטב עוברי ניתן לראות אחרי שבוע 6 ( 6 שבועות מלאים ) אז חכי מספר ימים מעבר ל 6 שבועות ואז תבדקי
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עליות וירידות בעצם ירךניקי11/06/2011
בת 31, עובר זכר. במהלך כל ההריון המדידות השתנו לגבי עצם הירך. שאר האיברים היו תקינים ולרוב גדולים בטווח סביר מגיל ההריון. שאר הבדיקות: סקר, שקיפות, סקירות, אקו לב- תקינים
בשבוע 14.5- FL מתאימה לשבוע 15
בשבוע 22+2- FL מתאימה לשבוע 22+3 (אגני כיליה 4.2)
בשבוע 25+2- FL מתאימה לשבוע 24+6 (אגני כיליה 4.7, 4.8)
בשבוע 27+6 -FL מתאמה לשבוע 28.2 (אגני כיליה 4.8, 5.2)
בשבוע 30+4- FL מתאימה לשבוע 30+4 (אגני כיליה 5.8, 6.7)
בשבוע 34- FL מתאימה לשבוע 34+4 (אגני כיליה 6.3, 8.2)
בשבוע 37+5- FL מתאימה לשבוע 36+6 (אגני כיליה 8.4, 8.9)
הסיבה לכ"כ הרבה מעקבים היא הרחבת אגני כיליה (שהחלה באופן רישמי בשבוע 27+6) רוצה לוודא אם יש סמן רך נוסף שקשור לעצם הירך..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עליות וירידות בעצם ירך - תגובה
ד``ר רון ברדין17/06/2011ניקי שלום רב
מדדי הירך בתוך תחום התקין לכל אורך הדרך. סטיות מספר ימים לפה ולשם מובנות ומקובלות בהחלט
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תנועות עובר שבוע 31ענבר10/06/2011
שלום רב,
שבוע 31, מזה כשבוע אני מרגישה שישנו שינוי באופי התנועות של העובר.
אם בעבר הייתי מרגישה בעיטות חדות ובולטות, היום אני מרגישה יותר תנועות בתוך הבטן ופחות בעיטות. לציין כי אני חשה את התנועה בבטן לאורך כל היום, אך ההבדל הוא אופי התנועות.
האם נשמע תקין, או שכדאי להבדק?
תודה מראש ושבת שלום.
ענבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תנועות עובר שבוע 31 - תגובה
ד``ר רון ברדין17/06/2011ענבר שלום רב
שינוי באופי תנועות מסוג זה יכול לבטא שינוי בתנוחת העובר בין אם הסתובב או התהפך ומכאן כיוון התנועות הוא אחר. החשוב הוא וציינת זאת שאין הפחתה בתנועות העובר. בכל מיקרה אם אינך שקטה בעניין פני לבדיקת הרופא שלך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל הריוןקרן10/06/2011
שלום, אני בהריון, מחזור אחרון היה ב - 15.03.2011 אך אני טובלת במקווה לכן התחלתי לקיים יחסים ביום הטבילה אחרי המחזור ב - 28.03.2011,
אתמול עשיתי שקיפות עורפית וקבלתי תשובה שהכל תקין, אני רק כל הזמן מודאגת מגיל ההריון שנימדד באולטרסאונד.
מחשבים לי שגיל ההריון בהתאם למחזור אחרון ואולטרסאונד הוא 12 שבועות אך לפי התאריך בו התחלתי לקיים יחסים זה לא הגיוני שכן לא טבלתי ולא קיימיתי יחסים לפני 12 שבועות אלא לפני 10 שבועות ו - 4 ימים, האם הדבר מעיד על בעיה חז"ו? האם העובר גדול וזה בעיה כי הוא לא תואם לזמן בו באמת יכלתי לקיים יחסים ולהיתעבר? והאם נכון לספור החל מיום הטבילה ולא מיום התחלת המחזור, לא ברור לי מהי הספירה שהרופא עושה?
תודה ומקווה ששאלתי נשאלה ברור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי
יולי16/06/2011מחשבים גיל הריון לפי מחזור אחרון, כלומר מוסיפים עוד כשבועיים לתאריך המשוער של ההתעברות, מכיוון שלא ניתן להגיד בוודאות באיזה יום נקלטת. לכן זה מאוד הגיוני מה שרשמת.גי ההריון 12 שבועות אבל בפועל קיימת יחסי מין והתעברת לפני כ 10 שבועות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הערכת משקל שבוע 29ענבר09/06/2011
שלום רב,
בשבוע 29+6 ביצעתי הערכת משקל.
להלן המדידות:
BPD 75 מ"מ מתאים לשבוע 32
HEAD CIR 272 מ"מ מתאים לשבוע 29.5
AB CIR 271 מ"מ מתאים לשבוע 31.2
יחס HC/AC 1
FEMUR LENGTH 60 מ"מ מתאים לשבוע 31.1
גיל הריון US 30.4
הערכת משקל- 1.675 גר'.
האם המדידות תקינות ומתאימות לגיל ההריון?
תודה מראש.
ענבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הערכת משקל שבוע 29 - תגובה
ד``ר רון ברדין17/06/2011ענבר שלום רב
ניראה העובר גדול במספר ימים מגיל הריון על פי וסת אחרונה. ייתכן וגם בבדיקות קודמות היה גדול יותר? בכל מיקרה ניראה שתקין
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מומחה USJane08/06/2011
שלום!
האם אתם יכולים להמליץ על רופא מומחה ב-US מיילדותי לביצוע שקיפות עורפית ברחובות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מומחה US - תגובה
ד``ר רון ברדין17/06/2011לאה שלום רב.
איננו נוהגים בפורום זה לתת המלצות או מאידך לשלול רופאים לביצוע בדיקות. התעינייני בין חברותייך או באינטרנט
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוח קטן - קטן בשבועשני 1207/06/2011
שלום,
אני בשבוע 21+4, אתמול ביצעתי סקירה מאוחרת והכל טפו טפו בסדר, למעט זה שהרופא שם לב שההיקף של המוח הקטן, על פי בדיקת ה US, יצא שקטן בשבוע מגיל ההריון - מה שאומר שהוא נמצא באחוזון ה 14.
הוא הפנה אותנו לרופא מומחה,אבל בינתיים הייתי רוצה לשמוע מה זה אומר ומה השכיחות של תופעה כזו והאם ההריון עדיין יכול להתפתח בצורה תקינה?
תודה מראש וחג שבועות שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוח קטן - קטן בשבוע - תגובה
ד``ר רון ברדין08/06/2011שני שלום
היקף הראש באחוזון 14 תקין !
פער של שבוע לא היסטרי אך נכון יהיה לבצע ביקורת גדילה בעוד 3 שבועות ואז לקבל תמונה מהימנה שכן יהיה אפשר להשוואת ולראות שהפער לא גדל או שמימדים שוב תואמים ובהתאם לקבל החלטה איך והאם יש צורך בבירור נוסף. להבנתי בנוכחות סקירה תקינה פער זה לא בעייתי ורק מומלץ המעקב לעיל
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גדילת עובר ואגני כיליהמודאגת07/06/2011
בת 31, הריון ראשון. בפעם הראשונה שהתגלתה לי הרחבה באגני כיליה היה בשבוע 28 (4.8, 5.2 מ"מ) מאז הייתי במעקב. גם מדדי העובר היו תקינים, הרגל תאמה לגיל ההריון ושאר האיברים היו בדר"כ גדולים (עד שבוע וחצי). 2 הסקירות היו תקינות, לא התגלו מומים, סקר משולב 1:20000. הרופא שלי והיועץ הגנטי אמרו שהרחבה בטרימסטר שלישי לא קשורה לתסמונת דאון ולא הומלץ לי על דיקור.
היום, שבוע 37.5 , אגני כיליה 8.5 דו צדדי, כמות מי שפיר תקינה, חדרי מוח תקינים, לגבי הגדילה : הראש מתאים לשבוע 38.1, בטן לשבוע 38.5, רגל לשבוע 36.6.
הרופא אמר שהכל תקין ואני דווקא מודאגת שלמשוואת אגני הכיליה מצטרפת רגל קצרה בשישה ימים...
מה זה אומר לדעתכם??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העובר זכר
מודאגת07/06/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגדילת עובר ואגני כיליה - תגובה
ד``ר רון ברדין08/06/2011שלום למודאגת.
הרחבה של אגני כלייה ל 8.5 ממ היא הרחבה גבולית קלה. בסיכון רקע נמוך כשלך אני בהחלט מסכים עם גישתו של היועץ הגנטי. בסך הכל צייני זאת אחרי הלידה לרופא הילדים ואני מניח שתופני לביצוע אולטרהסאונד ל כליות היילוד אחרי שיחרור ממחלקת הילודים . חודש אחרי +_ .שוב על פי המלצות רופאי הילדים. כך שמימצא זה לרוב חולף ספונטנית ואינני רואה בו מימצא חמור.אורך הירך קצר בפחות משבוע בהשוואה לגיל ההריון . סטייה מקובלת בשבועות אלה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטראסאונד שבוע 7גלית07/06/2011
אני אחרי טיפול IVF בהריון, שבוע 5 ראו שק הריון, שבוע 6 שק הריון ושק חלמון היום שזה שבוע 7 ראו שק הריון וחלמון ונשלחתי למיון, להפלה נדחית, עשיתי שם אולטסאונד במחלקת נשים וראו קוטב עוברי קטן 1 מ"מ ללא דופק.ֻ האם כדאי לי לחכות עוד שבוע או שאין טעם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולטראסאונד שבוע 7 - תגובה
ד``ר רון ברדין08/06/2011גלית שלום
נכון שגיל הריון בטיפול IVF מדוייק ולכן אמורים לראות דופק בשבוע 7 ( כוונתי ל 7 שבועות מלאים ) ..... עם זאת לא תהייה זו טעות לחכות מספר ימים נוסף ליתר ביטחון. לא פעם גם ממראה השק וממראה הקוטב העוברי ניתן להתרשם מתקינות /אי תקינות ההריון ייתכן והתייחסו לזה בתשובת המיון.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הערכת משקלשירי04/06/2011
ביצעתי היום הערכת משקל (עובר 1 זכר) ואלו הם הנתונים:
(BPD) קוטר דו קודקודי 85 מ"מ מתאים ל 34+5
(HC) היקף ראש 300 מ"מ מתאים ל 32.5
(AC) היקף בטן 305 מ"מ מתאים ל 34+4
(FL) אורך עצם הירך 62 ס"מ מתאים ל 32 שבועות.
יחס ראש/בטן 98
יחס ירך/בטן 20
גיל הריון ממוצע לפי אולטרסאונד 33+3
הערכת משקל העובר 2237 גר'
יש לי תור לרופא שלי רק בעוד שלושה שבועות.
האם התוצאות תקינות? האם אני צריכה לבצע מעקב?
ברצוני לציין כי גיל ההריון נקבע 20 יום לאחר הווסת האחרונה בשל ביוץ מאוחר.
תודה רבה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הערכת משקל - תגובה
ד''ר ראובן שרוני04/06/2011לשירי שלום,
את הפרט הכי חשוב באיזה שבוע הריון את לא צרפת
הפרש של עד כשבועיים נחשב כתקין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשבוע 32
שירי05/06/2011אני בשבוע 32
:-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש טעות?שיר04/06/2011
האם יש אפשרות לסטיה של כ חודש בקביעת גיל ההריון באולטרסאונד? פשוט היה לי מחזור ב 14 לאפריל ואח"כ ב10 למאי, לפי אולטרסאונד גיל ההריון ב 2 ליוני (כשנבדקתי) היה 6.5 שבועות, זה אומר שנקלטתי באפריל, איך זה שהיה לי מחזור במאי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש טעות? - תגובה
ד''ר ראובן שרוני04/06/2011פיונה שלום,
יש מצב של סטיה של כחודש
לא נדיר שיהיה מחזור חודשי אף הריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל...
יולי05/06/2011שלום רב,
התייעצתי עם הרבה רופאים והם ראו את הצילום אולטרסאונד ועשיתי כבר שוב אולטרסאונד ונאמר לי שאין מקום לטעות, אולי טעות של +-5 ימים לכל היותר כי לפי גודל זה מתאים לגיל שנקבע ובנוסף יש לי בחילות והקאות ונאמר לי שבחילות והקאות מופיעות בשבוע 5-6 רק.
אתה עדיין חושב שיש אפשרות לטעות, ונקלטתי בסוף מאי ולא בסוף אפריל כמו שמראה האולטרסאונד?
בבקשה, חשוב לי לדעת.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לפיונה
יולי05/06/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריוןאנונימית04/06/2011
בעקבות איחור של 8 ימים ערכי בדיקת הריון ביתית שבה התברר לי שאני בהיריון. נגשתי לרופא הנשים שלי, והוא ביצע בי בדיקת אולטראסאונד ראשוני. בתמונה עצמה נראה שק הריון, שלפי מה שהרופא אמר הוא בגודל 3-4 מ"מ. אין עדין דופק. הוא ציין גם שההריון נחשב לתקין. לפי החישובים שלי, ונתונים הנ"ל, אני אמורה להיות בסביבות השבוע ה-5-6.
הבעיה מתחילה שהנתונים בתמונה קצת סותרים - הגיל של העובר לפי הסקירה הוא 8+3 שבועות, ו-CRL-16.2 מ"מ. במצב כזה, גם היה אמור להיות דופק וגם התמונה היתה צריכה לראות דבר אחר לחלוטין.
אז מי צודק- הרופא או הסריקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון - תגובה
ד``ר רון ברדין08/06/2011שלום לאנונימית
אני מסכים איתך שזה לא המראה לשבוע 8 ! אלא לגיל הריון צעיר הרבה יותר . לכן חזרי על הבדיקה בטווח שבועיים לערך ומען " תתבהר"התמונה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדידות עובר- שאלה קצרהשרון02/06/2011
שלום,
האם צריך להשוות את מדידות העובר לגיל ההריון לפי תאריך וסת אחרונה או להשוות לגיל הריון לפי אולטראסאונד?
אני שואלת עקב עצם ירך קצרה ״גבולית״ (לפי תאריך מחזור קצרה ב- 10 ימים, לפי אולטראסאונד קצרה ב- 14 ימים)
תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדידות עובר- שאלה קצרה - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר04/06/2011האולטראסאונד הוא הקובע, כיון שביוץ מוקדם או מאוחר עלול להטעות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטן עובר קטנה לגיל ההריוןlir01/06/2011
ערב טוב,
בת 26, הריון ראשון. ת.וסת 23.10, כעת נמצאת בשבוע 31+4 עובר זכר.
החל מהסקירה השניה היה פער של שבוע בגדילת העובר. אני מטופלת אצל רופא של הריון בסיכון. נשלחת למעקב כל שבועיים. להלן הערכות המשקל האחרונות שביצעתי..
הערכת משקל שבוע 28+1:
bpd 65 תואם 26+3
hc 247 תואם 26+4
ac 220 תואם 26+2
fl 50 תואם 27+0
משקל 954
הערכת משקל לאחר 10 ימים שבוע 29+4
bpd 70 תואם 28+2
hc 262 תואם 28+0
ac 227 תואם 27+0
fl 52 תואם 27+6
משקל 1083
הערכת משקל לאחר 11 יום, שבוע 31+1:
bpd 75 תואם 30+3
hc 282 תואם 30+4
ac 240 תואם 28+1
fl 57 תואם 29+6
דופלר בחבל הטבור s.d = 2.7
משקל: 1350
לדברי הרופא העובר מצמצם פערים, אך הבטן שלו קטנה לגיל ההריון. ורק מגדילה הפערים בכל בדיקה.השקיפות,ס.ראשונה+שניה מורחבת+תבחין משולש-תקינים.
לאור פער של 3 שבועות בגדילת הבטן נשלחתי לבדיקת דם
(gucose,cbc,ana,rf,c3,c4,pt,lipidis profile,liver profile, renal profile, )
ולחזור שוב על הערכות משקל
במשך מעקבים רבים הפער גודל, האם יש בדיקה שניתן לערוך, מה יכולה להיות הבעיה? האם הבטן הקטנה מעידה על מום כלשהו?
אני אובדת עצות, ומבדיקה לבדיקה אני דואגת יותר ויותר..
אנא עזור לי
מתנצלת על אורך השאלה
תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטן עובר קטנה לגיל ההריון - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר04/06/2011הערכת גדילת הבטן בעוברים קטנים אינה קלה ולכן פערים קטנים במדידות יכולים להראות על טווח טעות ניכר. האם כל מדידות העובר נעשו "באותן ידיים"? או שכל פעם רופא או טכנאי אחר בצעו את המדידה? גם לכך יש השלכה לגבי טווח טעות. חשוב שהמדידות תתבצענה באותם תנאים על ידי מודד אחד, אם ניתן, וזה חיכול להקטין את הטעות. כיון שאת בטיפול רופא להריונות בסיכון, אני מניח שינחה אותך לגבי בדיקות מסודרות וכמובן, מעקב דופלר, שלעת עתה נראה תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת
lir05/06/2011תודה על התשובה..
הבדיקה אכן נעשתה באותו מכון וע"י אותה הבודקת..
הרופא שולח אותי למעקב אחרי מעקב... ערכתי בדיקות דם..
אודה לך אם תביט בתוצאות..אולי יש קשר לבעיה
BILIRUB.TOTAL 0.29 MG/DL ( 0.30- 1.20)*(.........)
BUN 4.23 MG/DL ( 4.60- 21.00)*(.........)
CHOLESTEROL 312.68 MG/DL ( 120.00- 200.00) (.........)*
CREATININE SER. 0.43 MG/DL ( 0.50- 1.20)*(.........)
LDL-CHOLEST. 192.60 MG/DL ( 60.00- 130.00) (.........)*
TRIGLYCERIDES 203.29 MG/DL ( 35.00- 170.00) (.........)*
RF 29.50 IU/ML ( 0.00- 20.00) (.........)*
NEUTROPHILS 7.10 K/UL ( 1.80- 6.60) (.........)*
NEUTROPHILS % 72.70 % ( 46.00- 68.00) (.........)*
HEMOGLOBIN 11.20 G/DL ( 12.00- 16.00)*(.........)
HEMATOCRIT 32.90 % ( 35.00- 45.00)*(.........)
ANA NEGATIVE
תודה רבה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע הריוןשירי01/06/2011
שלום, כאשר נאמר: היום הראשון של השבוע ה7 הכוונה היא ל 6+1 או 7+1?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבוע הריון - תגובה
ד``ר רון ברדין02/06/2011שירי שלום
הכוונה 6+1
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)