פורום אולטרסאונד בהריון, שקיפות עורפית - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סקירת מערכות מוקדמת שאלה
    נגי
    24/05/2011

שלום!!
    נקבע לי סקירת מערכות מוקדמת לשבוע 15 + 5.
    התבקשתי לאכול חטיף שוקולד כחצי שעה לפני הבדיקה.

1. מדוע יש צורך לאכול שוקולד לפני הבדיקה?

2. הנני בעלת רגישות חמורה ללקטוז ואינני יכולה לצרוך כלל מוצרי חלב, כך שלא אוכל לאכול שוקולד. בנוסף אני לא מסוגלת לשתות משקאות ממותקים. האם יש איזשהו פרי שאוכל לאכול בעל אותה ההשפעה של חטיף השוקולד שהתבקשתי לאכול?
    (כששאלתי את הפקידה בטלפון היא אמרה שאינה יודעה ושאשתה מיץ ענבים, לא רציתי לעצבן אותה ולומר לה שאני לא מסוגלת לשתות שתיה ממותקת).

תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סקירת מערכות מוקדמת שאלה

הוספת תגובה

• סקירת מערכות מוקדמת שאלה - תגובה

ד``ר רון ברדין
    24/05/2011

נגי שלום
    את בהחלט יכולה לגשת לבדיקה בלי לאכול מתוק! . הסיבה שמבקשים לעיתים מהניבדקת לאכול ממותק היא על מנת לעורר את העובר לזוז ולשנות את תנוחתו אך מראש לאכול מתוק לא חובה כלל
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קיבה קטנה
    אביבה
    24/05/2011

שלום,אני בשבוע 24 להריון,ליפני שבוע עשיתי סקירת מערכות וראו שקיבה של העובר קטנה,הרופא אמר לחזור אחרי חצי שעה כדי ליבדוק שוב,אחרי חצי שעה היא הייתה עדיין קטנה.חזרתי לבדיקה נוספת לאחר שבוע-קיבה קטנה,ושוב אחרי חצי שעה-קיבה קטנה.כרגע אין ריבוי מי שפיר,אבל הבנתי שזה יכול להגיע בהמשך,
    מודאגת מאד!מה הסבירות שיש בעיה?יכול להיות שזה יסתדר?
    אביבה

לקביעת תור
    סגירה
    קיבה קטנה

הוספת תגובה

• קיבה קטנה - תגובה

ד``ר רון ברדין
    24/05/2011

אביבה שלום
    הדגמת הקיבה כקטנה לא מחייבת הימצאות בעייה. יתכן ובבדיקה הבאה אכן תופיע במראה תקין. קיבה באופן נורמלי משנה את ניפחה בהתאם לזמנים שהעובר שותה כך שמצפים שקיבה תהייה מלאה לאחר שהעובר בולע. במידה ויש בעייה כלשהיא במעבר המים לקיבה או בתהליך הבליעה הקיבה עלולה להיות קטנה. ריבוי מי שפיר יכול להיות ביטוי לבעייה במערכת העיכול שמונעת ממים לנוע במערכת אחרי בליעה. במיקרה שלך ציינת שאין ריבוי מים. אני מציע שתבצעי הערכה נוספת ובהתאם החלטה על המשך הבירור והמלצות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שבוע 28
    תודה רבה
    23/05/2011

שלום,

1. אני בשבוע 28 וכבר זמן מה שיש לי כאבי בטן כשאני קמה בבוקר ורק לאחר כמה דקות הם עוברים... האם זה סביר? אני חוששת שאולי תנוחת השינה שלי לוחצת על הבטן והעובר ומכאן זה מגיע... מה לעשות???

2. בנוסף, קמתי הבוקר עם כאבי בטן שמרגישים כמו מערבולות והתכווצויות של קלקול קיבה לא יותר מדי חזקים אבל בהחלט כואבים ולא נעימים... כל כמה זמן זה נעלם... האם לעשות משהו בנידון?!

3. לעיתים לאחר ספורט (הליכה או חוג עיצוב מיוחד להריון) אני מרגישה לחץ נוראי כלפי מטה... קשה לי ללכת וכואב.. בנוסף איבר המין נפוח מאוד וקשה ברגעים האלו... האם מסוכן הדבר? ומה זה בעצם???

תודה רבה מראש!

לקביעת תור
    סגירה
    שבוע 28

הוספת תגובה

• שבוע 28 - תגובה

ד``ר רון ברדין
    24/05/2011

שלום רב
    אנו משתדלים להתייחס בפורום זה לתחום האולטרהסאונד את מוזמנת להפנות השאלה לפורום הריון ולידה בפורטל זה .אני מאמין ששם תקבלי התייחסות עניינית לשאלתך
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מין ביילוד בשקיפות עורפית
    אייל
    23/05/2011

שלום רב,

היום אשתי עברה שקיפות עורפית בשבוע 13 להריונה. הבדיקה ההיתה תקינה לחלוטין. מאחר ויש לי שני בנות מקסימות והייתי מעוניין שהפעם זה יהיה בן ,בסוף הבדיקה הייתי סקרן לדעת את מין היילוד ומששאלתי הרופא טען שב- 70% אחוז מדובר בבת אך בסקירה יהיה ניתן בוודאות לומר ב-100% את מין הילוד. שאלתי היא האם בכל זאת למרות השבוע הדי מאוחר (שבוע 13) עדיין יש סיכוי לבן? האם נתקלת במקרים שמין הילוד לבסוף היה הפוך כדוגמת אלו? האם לצפות בכל זאת לתשובה אחרת (בן)? האם להשלים עם העובדה שתהיה בת שלישית? האם זה נכון שברגע שרואים יותר לכיוון בת הסיכויים פחותים שזה יהיה הפוך אם למשל היו רואים בן? אודה לך על תשובות לשאלותיי.

הוספת תגובה

• מין ביילוד בשקיפות עורפית - תגובה

ד``ר רון ברדין
    24/05/2011

שלום רב אייל
    הייתי שמח לתת לך תשובות מוחלטות אך לעסוק בניחוש והערכת סבירויות לא יקדם אותך כלל . הדיוק בהערכת מין העובר בבדיקת השקיפות תלוי במספר גורמים ולכן היתאזר בסבלנות לסקירה. בסבירות יותר מגבוהה ששם תבוא שאלתך לפיתרון...
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תנועות העובר
    שרון
    22/05/2011

שלום רב,
    ההני בת 28 בהריון ראשון עם בת שבוע 27-שיליה קדמית
    החל מהשבוע ה-20 בערך הנני מרגישה את תנועות העובר אך התנועות אינם קבועים יכול להיות יום אחד שאני מרגישה את העובר כמעט כל שעה וכן מרגישה בעיטות חזקות ואחרכך יכול להיות יום יומיים שאני מרגישה תנועות חלשות בערך תנועה בשלוש שעות וכן בעיטות חלשות ואח"כ שוב זה חוזר לתנועות מרובות וכך זה כל הזמן מתחלף
    השאלה שלי
    1.האם זה בסדר וטבעי כי יום יומיים מרגישים תנועות מרובות וחזקות ואח"כ יום יומיים מעט תנועות ואח"כ שוב זה חוזר על עצמו?
    2.האם בשבוע 27 אני לא צריכה להרגיש כל הזמן את העובר?.והאם מעט התנועוות בימים מסוימים לא מצביע על מצוקת העובר ויכול לגרום לו נזק?

לקביעת תור
    סגירה
    תנועות העובר

הוספת תגובה

• תנועות העובר - תגובה

ד``ר רון ברדין
    23/05/2011

אריאלה שלום
    עניין תחושות העובר הוא מחד סובייקטיבי כך שאחת מרגישה תנועות כבר בשבוע 18 אחרת רק ב22 שבועות , האחת חשה בעיטות והשנייה בקושי פרפרים בבטן. העובר לא אמור לזוז כל הזמן כמו שאנחנו לא בתנועה תמיד. עם התקדמות ההריון לעובר יש דפוסי תנועות שמורגשות יותר בשעות מסויימות לעומת אחרות. כמו כן תנועות הן מדד חשוב לאם כך שאם יש הפחתה בתנועות או היעדר תנועות בהשוואה למה שהייתה רגילה להרגיש אזי יש לפנות להערכה כולל מוניטור ואולטרהסאונד.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• באולטרא סאונד לא רואים דופק
    כוכב
    22/05/2011

אני לאחר החזרה ב17.04.2011 רמות הבטא עולים באופן קבוע יום רביעי 19.05.2011 14674 היום 22.05.2011 תוצאת בטא 20092 שבוע לפי זה היה ערכי בטא 3750 עשו לי אולטרא סאונד ביום רביעי גיל הריון מתאים ל 5 +4 ואולטרא סאונד היום גיל הריון מתאים ל 6 שבועות לא רואים דופק יש לי מיומה בקוטר 53*55 הדוחקת את החלל ומפריעה לראות מה קורה רואים שק הריון וחלמון קוטב עוברי 2 מ"מ אני לא יודעת מה קורה אמרו לי לבוא לאולטרא סאונד שוב ביום רביעי
    מבקשת עזרה דחופה האם רמות הבטא עולות תקין השק גדל אך ייתכן שזה עדיין הריון לא תקין האם כדאי להמתין לאולטרא סאונד עוד שבוע לפחות
    לא יודעת מה לעשות וממש מודאגת

הוספת תגובה

• באולטרא סאונד לא רואים דופק - תגובה

ד``ר רון ברדין
    23/05/2011

כוכב שלום רב
    לצערי אין לי אלה לעודד אותך להיתאפק ולהחזיק מעמד את הימים עד לבדיקה הבאה שכן בדיקת אולטרהסאונד בשבועות הגבוליים לא נותנת תשובות מוחלטות. עם זאת ברמות גבוהות אלה של בטא הייתי מצפה לעובר מעל 6 שבועות
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התמיכה

כוכב
    30/05/2011

בס"ד

עשיתי בדיקה אולטראסאונד יש דופק והכל בסדר בעזרת האל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היקף ראש- דחוף
    רבקה
    22/05/2011

בת 32.5 הריון שני ( הריון ראשון הפלה בשבוע 11 גרידה ).
    כרגע בשבוע 23 לפי וסת ( וסת אחרונה 8.12.10 )
    2 סקירות תקינות, ( מוקדמת ומאוחרת ) אך הומלץ לבצע אקו לגב עובר שיצא תקין
    וסקירה מכוונת לכליות עקב חשש להתרחבות אגני כליה 4 מ"מ.היה גם ממצא של ציסטות לטראליות אך בסקירות דווח תקין.

מצ"ב תוצאות סקירה מכוונת:

קוטר דו קודקודי BPD - ערך 63 מ"מ , מתאים ל (4) 25 שב' (15 יום +-) HADLOCK
    היקף ראש HC - ערך 237 מ"מ מתאים ל (4)25 שב' (16 יום +-) HADLOCK
    היקף בטן AC - ערך 199 מ"מ מתאים ל (3) 25 שב' (16 +-) HADLOCK
    אורך עצם הירך FL - ערך 44 מ"מ מתאים ל (5) 24 שב' ( +- יום ) JEANTY ממוצע
    יחס ראש/בטן : 1.19 יחס ירך/בטן : 22
    גיל ההריון הממצוע לפי אולטראסאונד (6) 24
    שיליה אחורית
    כמות מי שפיר תקינה

שאלתי היא, היועצת הגנטית שבגללה הלכתי מלכתחילה לבדיקת אגני כליות, אמרה שהכליות אמנם בסדר אך הראש וההיקף מעט גדול.
    היא רוצה שאני יעשה עוד בדיקות.
    רציתי לברר אם התוצאות בסדר.
    יש לציין שהראש של בעלי לא קטן..60 ס"מ ושלי 55 ס"מ
    בעלי נולד בלידת וואקום בגלל זה

האם יכול להשליך האלה על הילד, מה זה אומר לגבי הלידה?
    אשמח לתשובה מהירה
    מודאגת

לקביעת תור
    סגירה
    היקף ראש- דחוף

הוספת תגובה

• היקף ראש- דחוף - תגובה

ד``ר רון ברדין
    23/05/2011

רבקה שלום רב
    מבדיקת המימדים שצירפת אינני רואה חריגה במיוחד בהיקף הראש. גם היקף הבטן ואורך הירך בטווחים דומים וכל המדדים סביב אותו שבוע הריון. מכאן ולנבא את המהלך בלידה מוקדם ופזיז. העובר גדול אמנם לשבוע ההריון אך בשלב זה חיזרי על הערכת גדילה עוד כ 3 שבועות לראות את מגמת הגדילה
    בהצלחה בהמשך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאה של שקיפות עורפית
    אמא חדשה
    21/05/2011

שלום ,

אני עומדת להיות אם בפעם הראשונה ומפלס החרדה גבוה ... כעת נמצאת בשבוע 18 .

תוצאה של שקיפות עורפית + בדיקות דם ( גיל בזמן לידה 31 ) הראתה תוצאה של 1:3800

אני לא מבינה האם התוצאה הזו נחשבת טובה \ סבירה \ ממוצעת . הרופא לא מסביר ...

דבר נוסף ,
    נעשתה סקירה מוקדמת ( תקינה ) , וכעת הגיע הזמן לבחור רופא לצורך סקירה מורחבת . באיזה שבוע מומלצת ביותר הבדיקה ? כיצד בוחרים רופא לסקירה מורחבת ומה המחירים אצל רופא פרטי ?

אשמח לתשובות ,
    בברכה ,
    אני

לקביעת תור
    סגירה
    תוצאה של שקיפות עורפית

הוספת תגובה

• תוצאה של שקיפות עורפית - תגובה

ד``ר רון ברדין
    23/05/2011

שלום רב
    תוצאת הסיכון בשקיפות עורפית תקינה בהחלט
    לגבי איך לבחור רופא אני משער שאת יודעת. גם בחרת בסקירה מוקדמת
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריבוי מי שפיר
    ליאת
    20/05/2011

שלום, אני בשבוע 37+1, לפני 4 ימים ביצעתי בדיקת אולטראסאונד, הערכת המשקל היתה 3.300, עליה של כחצי קילו בשבועיים, כמו כן נמצא כי יש לי ריבוי מי שפיר, 248 מ"מ, למיטב הבנתי הגבול העליון של הנורמה בשלב זה הוא 200, יתר המדדים: BPD 95 מ"מ, OFD 125.1 מ"מ, HC 343 מ"מ, AC 326 מ"מ, Femur 78 מ"מ. האם יש סיבה לחשש? מה משמעות ריבוי המים? כל הבדיקות עד כה היו תקינות.

לקביעת תור
    סגירה
    ריבוי מי שפיר

הוספת תגובה

• ריבוי מי שפיר - תגובה

ד``ר רון ברדין
    23/05/2011

שלום ליאת
    מבין מיקרי ריבוי מי שפיר לרובאיננו יודעים הסיבה והיא כניראה זניחה. מבין הסיבות המוכרות יש סכרת הריון אותה ניתן לשלול בבדיקת העמסת גלוקוז 100 גרם , מבצעים סקירה מכוונת למספר איברים בעיקר מערכת העיכול בעתיים יכול להיות ריבוי. העובדה שביצעת סקירות ואני מניח תקינות , זורקות הצידה חלק מהאבחנות. ישנה קבוצת מומים שקשה באולטרהסאונד לראות כגון בעיות בהתפתחות הושן. למרות השבוע המתקדם היוועצי ברופא הנשים שלך לגבי הפנייתך לביצוע בדיקה מכוונת לריבוי מי שפיר למרות מיגבלת הבדיקה בשבוע מתקדם זה ואף לשקול ייעוץ גנטי
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתי ללכת לבדיקת אולטראסנד
    מודאגת
    20/05/2011

שלום רב
    ב4.4 עברתי הפלה עי ציטוטק,הייתי בשבוע 8+2 אך לפי האולטראסנד לא היה דופק החל משבוע 5+6.לאחר הכדורים עברתי אולטראסנד נוסף שקבע ששק ההריון נפלט.עדין לא קיבלתי מחזור
    ב7/5 עשיתי בדיקת הריון ביתית התשובה שלילית,ב17/5 עשיתי בדיקה והתשובה חיובית.האם יש סכנה לכך?איך מחשבים את גיל ההריון?ומתי עליי לגשת לרופא?במיידי או לחכות שבועיים שלושה על מנת שיוכל לראות ממצאים באולטראסנד?
    באיזה שבוע אני לדעתך?כל חיי המחזורים שלי בין 29-31 ההריון שיסתיים בציטוטק היה הראשון.

הוספת תגובה

• מתי ללכת לבדיקת אולטראסנד - תגובה

ד``ר רון ברדין
    23/05/2011

שלום רב
    בדיקת הורמון ההריוןן בדם יכולה לתת תשובה די טובה לגבי שבוע ההריון שלך. בהתאם ידעי את הרופא המטפל שלך . את בדיקת האולטרהסאונד ניתן לדחות ל 6 שבועות והלאה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הערכת משקל
    מעיין
    20/05/2011

הריון תאומים שבוע 24 לאחר הערכת משקל הם שוקלים
    הבן והבת 640 גרם
    האם המשקל סביר? לא גדול מדי?
    תודה מקרב לב

לקביעת תור
    סגירה
    הערכת משקל

הוספת תגובה

• הערכת משקל - תגובה

ד``ר רון ברדין
    23/05/2011

שלום רב
    משקל סביר
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עובר צעיר שלא מתאים לשבוע הריון.
    א.ג
    19/05/2011

שלום לכולם, אני בשבוע 7 להריון (לפי תאריך מחזור אחרון 29.3.11 )אתמול התחיל דימום קל ביותר בבוקר והפסיק , היום גם ,הלכתי לרופא ,לפי בדיקת אולטרסאונד (ראשונה הייתה היום) שבוע ההריון לדברי הרופא הוא רק 5.2 ,ואין דופק ,מה זה אומר שההריון לא מתפתח ? אני צריכה לחזור רק עוד שבוע וחצי לבדיקה חוזרת לראות האם העובר מתפתח , מה עושים ?אני בלחץ !!

הוספת תגובה

• עובר צעיר שלא מתאים לשבוע הריון. - תגובה

ד``ר רון ברדין
    19/05/2011

שלום רב א.ג
    אני מבין את הלחץ שלך אך המלצתו של הרופא הבודק בהחלט במקום. ייתכן ששבוע ההריון שלך צעיר יותר משחשבת ולכן לא נותר אלא להתאזר בסבלנות לבדיקה הבאה. אם יתגבר הדימום פני לרופא / מיון ולהערכה נוספת
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היקף בטן גדול ב 3 שבועות
    יאנה
    19/05/2011

חזרתי מהערכת משקל של שבוע 34 בדיוק. כל המדדים תקינים חוץ מהיקף הבטן (AC) - שמתאים לשבוע 37 ! כאשר Z SCORE -2.3
    הערכת משקל 2600.
    על מה יכולה להעיד הסטייה הזו בהיקף הבטן???
    - אציין שבהריון הראשון אובחנתי כסכרתית בשבוע 40. בהריון הנוכחי העמסת סוכר 100 תקינה ! בנוסף כמות מי השפיר תקינה.

אשמח לתשובה מהירה !
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    היקף בטן גדול ב 3 שבועות

הוספת תגובה

• היקף בטן גדול ב 3 שבועות - תגובה

ד``ר רון ברדין
    19/05/2011

יאנה שלום רב
    קשה להתייחס למשמעויות מבדיקה אחת כאשר שאר הבדיקה תקינה ואני מניח שפער כזה לא היה קודם. חזרי על הערכת משקל נוספת. בכל מיקרה העמסת סוכר מלאה וכמות מי שפיר תקינים מפחיתים מהמשמעות
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הריון צעיר
    גילי
    18/05/2011

שלום,
    תאריך וסת: 21/03/11, בתאריך 09/05/11 בוצע אולטרה סאונד ראשוני נצפה שק הריון,
    אבל לא נצפה דופק, crl 5 מ"מ. נתבקשתי לחזור לאחר שבוע,גיל הריון 7 שבועות

במוצ"ש התחילו לי דימומים למחרת ניגשתי למוקד נשים בתאריך 15/05/11 ושם ניצפה דופק איטי מאוד מה ניתן לעשות ? ואיך ניתן למנוע לעתיד?

בתודה מראש
    גלית

לקביעת תור
    סגירה
    הריון צעיר

הוספת תגובה

• הריון צעיר - תגובה

פרופ` ישראל מייזנר
    22/05/2011

ההסבר היחיד לתופעות הן שגיל ההריון צעיר מהצפוי על רקע ביוץ מאוחר, ולכן הדופק האיטי האופיני להריון צעיר סביב 6 שב' הריון. אם באמת ההריון תקין, הקצב צפוי לעלות במהירות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות סקירת מערכות מורחבת
    חן
    18/05/2011

שלום,

אני בת 28,7, שבוע 22 להיריון (הריון ראשון).
    ביצעתי אתמול סקירת מערכות מורחבת. יצויין כי השקיפות העורפית והסקירה המוקדמת היו תקינות.
    להלן תוצאות הסקירה המורחבת:

BPD - 53 מתאים לשבוע 22
    היקף ראש 200 מתאים לשבוע 22.1
    היקף בטן 173 מתאים לשבוע 22.1
    ירך 38 מתאים לשבוע 22.2

BPD - 5.26
    OFD - HC - 7.11
    HC - HADLOCK - 19.95
    HC - HADLOCK - 19.54
    AC - HADLOCK - 17.26
    FL - HADLOCK - 3.82

הערכת משקל 484 גרם.אחוזון גדילה: 54.

גיל הריון לפי ממדים 22.1 שבועות
    מקום שלייה: שמאלית אמצעית.

אודה לדעת אם הבדיקה תקינה.
    תודה.

הוספת תגובה

• תוצאות סקירת מערכות מורחבת - תגובה

פרופ` ישראל מייזנר
    22/05/2011

לפי הנתונים שאת מוסרת, קרוב לודאי שגדילת העובר סימטרית. אינני יכול לכתוב מאומה לגבי סקירת המערכות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה