פורום אולטרסאונד בהריון, שקיפות עורפית - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תנוחת עובר
    לילך
    28/07/2011

שלום, אני בשבוע 35+1. בבדיקת אולטרסאונד שהתקיימה נאמר לי כי העובר במצג ראש, אך אי אפשר לראות את פניו מפני שהוא שוכב עם הפנים כלפי תוך הגוף. כלומר, הגב / עורף שלו מופנים כלפי חוץ (אני מקווה שהסברתי את עצמי).
    רציתי לדעת האם יש לתנוחה זו משמעות? האם היא יוצרת לחץ רב יותר על הפנים של העובר, וכך עלולים להיווצר כתמים שונים על העור. תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תנוחת עובר

הוספת תגובה

• תנוחת עובר - תגובה

ד``ר רון ברדין
    30/07/2011

לילך שלום רב
    התשובה לשאלתך היא לא!. העובר לא נימצא בלחץ בתנוחה זו . לחץ גדול יוותר מופעל עליו בלידה שם 95% מהלידות ראש פונה למטה ללא בעיות ...
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סקירה מאוחרת - תאומים
    נאוה
    28/07/2011

שלום, עלי לבצע סקירה מאוחרת (הריון תאומים). לא ביצעתי סקירה מוקדמת. התור המוקדם ביותר שניתן לי הוא כשאהיה בשבוע 23+6. האם זה מאוחר מידי עבור תאומים? (הרופא שלי אמר לי לבצע את הסקירה בין השבועות 21-23) תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    סקירה מאוחרת - תאומים

הוספת תגובה

• סקירה מאוחרת - תאומים - תגובה

ד``ר רון ברדין
    30/07/2011

נאוה שלום
    סקירת מערכות עובר מבוצעת בטווח שבין 22-23 שבועות. אחור מספר ימים קדימה במיוחד כשאין לך אפשרות אחרת לא נשמע בעייתי במיוחד
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה ההבדל?
    רונה
    28/07/2011

הי, בכל תמונות האולטרסאונד רשום ליד GA שאני יודעת שזהו גיל ההריון ע"פ CRL ומתחת רשום AUA וגם עם גיל מאוד דומה לGA. מה ההבדל ביניהם? אני יודעת שלא צריך להתייחס לזה אבל זה מאוד מעניין אותי. תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    מה ההבדל?

הוספת תגובה

• מה ההבדל? - תגובה

פרופ` ישראל מייזנר
    30/07/2011

אינני יודע למה הכוונה. ככל הנראה יתכן וזהו גיל ההריון לפי מועד הוסת האחרונה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממצאים מאולטרסונד
    מינה
    28/07/2011

שלום אני בהריון שני ומתחילת ההריון היו לי בעיות שונות באולטרסאונד ראשון התגלה ציסטה
    בשחלה שב"ה נהיה קטן לאחר מכן בשבוע 12 גילו שיש לי היפרדות קרומים עקב דימומים שהיו לי ועכשין בשבוע 17 זה עדיין לא התאחה ובאולטרסאונד האחרון גילו שיש לעובר הרחבה של הכליה ועכשיו התחילו לי כאבים עזים בבטן התחתונה!!!
    השאלות שלי:
    1) האם יאפשרות שהקרומים יתאחו?

2) שכחתי לציין שהשיליה שלי היא קידמית נמוכה מה ההגבלות שלי ועד מתי?
    3)מה זה אומר שיש הרחב של הכליה 6 מ"מ?
    4)והכי דחוף מה אני יכולה לעשות בקשר לכאבים העזים בבטן התחתונה או יותר נכון מה אני צריכה לעשות!
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    ממצאים מאולטרסונד

הוספת תגובה

• ממצאים מאולטרסונד - תגובה

ד``ר רון ברדין
    30/07/2011

מינה שלום רב
    לגבי כאבי הבטן - ישנם דברים שבעל פה ובאמצעות פורום לא ניתן להתייחס ברצינות ולכן עלייך לפנות לבדיקה על ידי רופא הנשים המטפל שלך להערכה
    לגבי הפרדות הקרומים בהנחה שלא מאוד גדולה הרי שעם עצירת התהליך , הדימום מתחיל להספג והקרומים נצמדים לדופן . זה לוקח זמן...
    לגבי רוחב אגני הכלייה עד 3-4 ממ מוגדר גבול הנורמלי לשבוע 15-16. מעבר דורש הן מעקב מכוןן בסקירה 2 והן ייעוץ גנטי בשאלה של דיקור מי שפיר. כמימצא יחיד זו איננה סיבה לדיקור אלא אם בבדיקות אחרות של השקיפות עורפית , סקר ביוכימי טרימסטר 1 ו2 התשובות לא תקינות.
    מרחק שלייה מהפתח עד 2 סמ' תקין. סביר שככל שההריון יתקדם השלייה " תתרחק' משם
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קפל צווארי
    אינסה
    27/07/2011

שלום,

אני בת 30 בשבוע 19.

בסקירת מערכות ראשונה (שבוע 17+3) הכול היה תקין, רק קפל צווארי יצא בגודל של 4.5 מ"מ.

ביצעתי אקו-לב עוברי, בדיקות דם לוירוסים ולחיידקים, תבחין מרובע - כול הבדיקות יצאו תקינות.

האים עדיין יש חשד לבעיה כולשהיא? האים כדאי לעשות מי שפיר? מה ההשלכות של כפל צאוורי של 4.5מ"מ?

לקביעת תור
    סגירה
    קפל צווארי

הוספת תגובה

• קפל צווארי - תגובה

ד``ר רון ברדין
    28/07/2011

אינסה שלום רב
    השאלה של הצורך כן/לא לביצוע מי שפיר ראוי שתידון בייעוץ גנטי שכן לשאר הבירור ראיתי שהופנית וביצעת ואף נימצא תקין
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הריון וממצא באולטרסאונד
    עמית
    27/07/2011

שלום רב אני בת 36 נמצאת בהריון שבוע 6+5 עשיתי בדיקת אולטרסאונד היום ובשחלה הימנית נצפה ממצא צלול עם מחיצה בקוטר של 22 מ"מ .
    מה הדבר יכול להיות? הבנתי שאני צריכה להמשיך לעקוב ולעשות שוב אולטרסאונד לראות מה קורה עם זה...
    האם זה יכול להיות גידול סרטני?
    מודאגת מפני שעברתי כבר 3 הפלות והפעם ההריון נראה טוב...
    אשמח לתשובה מה יכול להיות הממצא?
    תודה מראש
    עמית

לקביעת תור
    סגירה
    הריון וממצא באולטרסאונד

הוספת תגובה

• הריון וממצא באולטרסאונד - תגובה

ד``ר רון ברדין
    28/07/2011

עמית שלום רב
    מימצא של 22 ממ בתאור שלעיל איננו מהווה מימצא חריג או בעייתי! ייתכן וזהו הגופיף הצהוב שנוכחותו חיונית להתפתחות ההריון בשלבים אלה עד התפתחות השלייה
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צורכי המטופל.
    עמי ברבר
    27/07/2011

הפורום לא רק שטוש הוא גם מונע מעמותות אשר באו לעזור לאנשים שנמצאים במצוקות מלפרסם את עצמם.

לקביעת תור
    סגירה
    צורכי המטופל.

הוספת תגובה

• לעמי

מיכל
    27/07/2011

עלק עמותות.. אתה מוכר מכשירים רפואיים. החברה שלך מסחרית לכל דבר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסבר תוצאת סקירת מערכות ראשונה
    מירב
    26/07/2011

שלום,
    זהו הריוני השני ואני נמצאת בשבוע 18 ובדיקת החלבון העוברי יצאה תקינה (בהריוני הראשון סבלתי מרעלת).
    בתוצאות סקירת המערכות הראשונה שעשיתי בשבוע 16 נכתב שהשיליה מעט תחתונה ובאבחנה נכתב בנוסף שיש לי שיליה ג'ליטנוזית (חיניסטיק), וההמלצה לעבור סקירת מערכות מאוחרת.
    האם תוכל להסביר לי בבקשה מהי שיליה ג'ליטנוזית?! ומה המלצותיך בנושא?!
    (האם לקחת חוות דעת נוספת או לעבור סקירת מערכות מאוחרת רגילה או מאוחרת ומורחבת ? ומה ההבדל ביניהן? )
    תודה רבה
    מירב

הוספת תגובה

• הסבר תוצאת סקירת מערכות ראשונה - תגובה

ד``ר רון ברדין
    28/07/2011

מירב שלום
    ההחלטה לסוג הסקירה מתבקש שתקבלי את ..... שלייה ג'לטנוזי הינה תאור שלייה והתרשמות סובייקטיבית של הבודק . לא אמורה להוות מימצא בעייתי . רצוי שבבדיקת הסקירה המאוחרת תצייני זאת בפני הבודק
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שבוע 19 + 5 ימים - תזוזות העובר
    ויקה
    26/07/2011

העובר,
    זהו הריון ראשון שליץ אני מרגישה את תזוזות העובר כבר משבוע 15 - התחיל כמו דגדוגים ובשבוע וחצי אחרונים מרגישה כמו בועות שמתפוצצות ואף לעיתים מרגישה את התנועות כאשר אני שמה יד על הבטן - כנ"ל בעלי הרגיש.
    השאלה שלי - האם בשלב הזה של הריון אני אמורה להרגיש את התנועות כל יום? (כי יש ימים שאני לא מרגישה את התנועות, או שמרגישה ממש מעט וחלש).
    או שזה בסדר לא להרגיש כל יום תנועות העובר בעוצמה?
    אני פשוט לא רוצה לרוץ למרכז בריאות האישה כל פעם שעובר יום ואני לא מרגישה את התנועות.
    מה דעתכם?

הוספת תגובה

• שבוע 19 + 5 ימים - תזוזות העובר - תגובה

ד``ר רון ברדין
    27/07/2011

ויקה שלום
    להתחיל להרגיש בהריון 1 את תנועות העובר בשבוע 15 זה בהחלט מוקדם . יחד עם זאת לחוש בתנועות סדירות בשבוע 19 עדיין לא אופייני ולא בעייתי כלל. לא חשים תנועות כל הזמן ובטח לא בעוצמה בשבוע מוקדם זה . אם כן , אם סקירה מוקדמת תקינה ואת חשה תנועות אינני רואה סיבה לדאגה
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת - עקב חוסר ידע שלי בנושא

ויקה
    28/07/2011

אומרים שאחרי שבוע מסויים ( מתקדם יותר) יש להרגיש תנועות עובר כל X זמן.
    מה מוגדר כתנועת העובר לצורך כך?
    להרגיש את התנועה בתוך הבטן או שחייבים להרגיש את התנועה עם י"ע השמת יד על הבטן?
    ז"א אם מרגישים תזוזות מסויימות בבטן, אך לא מרגישים בעיטות ששמים יד על הבטן, זה נחשב כי היו תזוזות עובר ואפשר להחשיבם בספירה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחכה לתשובה תודה

ויקה
    02/08/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תחילת הריון
    גילי
    24/07/2011

שלום,

תאריך מחזור 13/0611, היום בתאריך 20/07/11 ביצעתי בדיקת בטא התוצאה היתה גדול מ 1000
    ביצעתי U.S. וראו שק הריון תוך רחמי 7.5
    עם שק חלמון לא הודגם קוטב עוברי

מה המשמעות?
    יש לציין שעברתי לפני חודשיים הפלה עקב אי התפתחות העובר האם נדרש בדיקות מקיפות יותר?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    תחילת הריון

הוספת תגובה

• תחילת הריון - תגובה

ד``ר רון ברדין
    27/07/2011

גלית שלום
    מימצאי האולטרהסאונד תואמים את ערך הבטא המתאים לסביב 5 שבועות הריון .לכן חכי עוד מספר ימים עד לבדיק ה הבאה
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בטן שנראית לי קטנה..
    שירלי
    24/07/2011

שלום אני בשבוע 30+6. יש לי תחושה שהבטן שלי נראית לי קטנה מדי בהתייחס לעובדה שאני עוד מעט חודש שמיני...
    בהשאווה לבנות אחרות..
    שבוע שעבר הערכת משקל 29+6 העובר התאים ל29+4. (ירך קטנה ביומיים , בטן קטנה בארבעה ימים ראש גדול ביומיים).
    אחוזןם 40 1405 גרם..האם זה אומר שהבטן שלי לא קטנה וזה רק נראה לי?האם הבטן גדלה משמעותית בחודשים שמיני תשיעי?כי אני רוצה לוודא שזה לא מעיד כלום על ההריון...מפחדת..תודה
    ועוד שאלה -0הריון קודם לצערי ולהבדיל מההריון הזה הופסק שבוע מאוחר עקב טרנסלוקציה דה נובו שהתגלתה במי שפיר מאוחר עקב קיצור עצמות..אז העצמות התאימו לשבוע 28 בשבוע 31+5.הפעם להבדיל עשיתי מי שפיר ותודה לאל הכל תקין..שתי סקירותתקינות..מההשלכות של אז אני חרדה עד מוות מכל שלב..וכן משלב זה..הפעם עצם הירך התאימה ל29+4 שהשבוע היה 29+6..האם אן חס ושלום חס וחלילה היה פער הוא כבר היה נראה בשלב זה?(כי אז כאמור אפילו לא הגיעו לגודל זה )..ואז להבדיל היה משהו במי שפיר...

אנא עזרו לי אני במתח ממשי
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בטן שנראית לי קטנה..

הוספת תגובה

• בטן שנראית לי קטנה.. - תגובה

ד``ר רון ברדין
    27/07/2011

שפרה שלום
    מאחר ומדדי העובר תואמים שבוע ההריון תהני מכך שהבטן שלך לא גדולה...
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• 2 שאלות חשובות- תודה
    רונה
    23/07/2011

שלום, האם ניתן לראות שק הריון באולטרסאונד כשבועיים מיום ההתעברות\ יחסים? בהנחה שמדובר בהריון של עובר אחד עם ערכי בטא נורמליים.
    ועוד שאלה- 3 בדיקות US בשליש ראשון+ שקיפות עורפית+ סקירה מוקדמת הניבו את אותו גיל הריון, האם ניתן להניח שכ"כ הרבה בדיקות לא טועות? האם למרות זאת הגיוני שהעובר קטן בשבוע? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    2 שאלות חשובות- תודה

הוספת תגובה

• 2 שאלות חשובות- תודה - תגובה

ד``ר רון ברדין
    27/07/2011

עדי
    לגבי שאלה 1 לא
    לגבי שאלה 2 בדיקות האולטרהסאונד מדוייקות יותר מוסת אחרונה לחישוב גיל ההריון
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריבוי מי שפיר בשבוע 30
    שרון
    23/07/2011

שלום רב,
    אני בת 33 בהריון שני בשבוע 30+5 , בסקירה המאוחרת נמצא ריבוי מי שפיר כ- 26.
    בוצעו כל הבדיקות,
    דיקור מי שפיר - תקין
    העמסת סוכר 100 גר' תקינה
    אקו לב עובר - תקין.
    היום ביצעתי את הסקירה המורחבת והריבוי הגיע ל 30 , יתר הסקירה תקינה.
    עד עכשיו תמיד היה ריבוי בכמות 26 האם זה מסוכן יותר שהמים התרבו כך?
    כמו כן נודע לי שקרובת משפחה שלי נולדה עם ושט קצרה שלא הגיעה לקיבה ולאם היה ריבוי מי שפיר,
    הם ניתן לראות זאת בסקירה מורחבת?
    הרופא אמר לי לבוא כל שבועיים לסקירה כזו, ובנוסף אמר לי שככל שמתרבים המים זה יותר מגביר את הסיכויים למומים וכל הבדיקות שנעשו תקינות אני ממש מתחילה לדאוג.
    אשמח לחוות דעת נוספת.
    תודה מראש,
    שרון

לקביעת תור
    סגירה
    ריבוי מי שפיר בשבוע 30

הוספת תגובה

• ריבוי מי שפיר בשבוע 30 - תגובה

ד``ר רון ברדין
    27/07/2011

שרון שלום
    למעשה את מבצעת את הבירור והמעקב המקובלים. דיקור מי שפיר תקין וסקירות ללא מימצא מכוון לריבוי. כל אלה מעודדים. אכן בין הסיבות לריבוי מי שפיר היא מום הקשור במערכת העיכול כגון בעייה בהתפתחות ההושט. אולטרה סאטונד הוא כלי מוגבל ביכולת לאבחן מום זה אם כי מראה הקיבה נותן אינדיקציה מסויימת.
    מעבר למה שעשית ואת מבצעת עד עתה והיום ן כלומר הביקורות המכוונות אין אפשרויות טיפול רבות. במידה ויתחיל קוצר נשימה ( עקב לחץ הרחם על הסרעפת בריבוי מי שפיר ) פני להערכה חוזרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נתוני סקירה מוקדמת
    שירי
    23/07/2011

שלום, אני בת 29, היום בשבוע 15+2. אתמול עשיתי סקירה ואלו הנתונים:
    bpd= 31.10 (15w+6d
    hc=108.6 (15+2
    ac=94.5 (15+5
    hc/ac=1.15
    fl=16.6 (14+6
    hl=17.2 (14+6

שקיפות עורפית לפני כשבועיים וחצי יצאה 2.5 מ"מ. אתמול קפל עורפי יצא 2.8 מ"מ. בשקיפות כמו גם אתמול בסקירה נצפה גשר אף. נאמר לנו שהסקירה תקינה. האם יש מקום לדאגה על סמך השקיפות ועל סמך הפערים המסויימים שקיימים בין המדדים הנ"ל? קצת מוטרדים

לקביעת תור
    סגירה
    נתוני סקירה מוקדמת

הוספת תגובה

• נתוני סקירה מוקדמת - תגובה

ד``ר רון ברדין
    27/07/2011

שירי שלום
    אוכל להתייחס רק לנתונים אותן הבאת על פי הם הבדיקות עד עתה תקינות ואין מימצאים חריגים. כלומר מהלך התפתחות העובר תקין. אני מניח שקיבלת הערכה לגבי הסיכון לתסמונת דאון כאשר ה NT הוא 2.5 ממ אמנם בתחום התקין אך הוא מעט גבוה- בהתאם המלצות להמשך בירור או מעקב
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצמות
    מילי
    22/07/2011

הי, אני בלחץ גדול היה לי הריון ראשון שהופסק בשבוע מאוחר (35)עקב טרנסלוקציה דה נובו לעובר, עשיתי מי שפיר מאוחר עקב שגילו בשבוע 31+5 עצמות קצרות כלומר עצמות התאימו לשבוע 28..משהו כזה ואז הפנו אותי למי שפיר וזה מה שיצא והיה קשה וכואב אולם הפסקנו את ההריון.
    תודה לאל תודה לאל אני בשבוע 30+ לאחר IVF הכל תקין עד כה מי שפיר תקין שתי סקירות תקינות. כעת בהערכת משקל 29+6 הירך התאימה ל29+4 (יומיים הפרש) ובטן ל29+2.ראש גדול ביומיים. אני בלחץ אטומי.יש לי שאלה , עד לפעם הבאה שנעשה שוב מדידות, עוד שבוע וחצי, אם חס וחלילה חס ושלום חס וחלילה חס ושלום היה קיצור גפיים, בשלב זה כבר היה פער גדול יותר מיומיים?אני בסרט מההריוןו הקודם להבדיל למרות שמי שפיר תודה לאל תקין הפעם, ומנסה להוציא לי את זה מהראש את התסריט אבל מכל שלב מתה מפחד בגלל אז (ההוא היה ההריון ראשון ואין לי ילדים עדיין)..
    אנא עזרו לי מניסיונכם, כי אז גם שללו גמדות וכו.מתה מפחד

לקביעת תור
    סגירה
    עצמות

הוספת תגובה

• עצמות - תגובה

ד``ר רון ברדין
    27/07/2011

שיר שלום
    אני מבין לליבך שאת "סוחבת את שק הטראומה מהריון קודם אך כל האינדיקציות עד עתה הן לכיוון תקין. פער של מספר ימים במדדים בהשוואה לגיל ההריון על פי וסת אחרונה איננו משמעותי
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה