מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם בדיקת אולטרא סאונד מזיקה לעוברליטל14/07/2011
שלום, אני בהריון בשבוע ה12, ברוך השם.
נאמר לי, ואח"כ אף ראיתי בכמה מקומות באינטרנט, שיש הטוענים שאולטראסאונד- למרות שמדובר רק על מכשיר שפועל על גלי קול, חשוד כמכשיר שעלול לגרום לנזק לעובר. כהוכחה הביא מישהו את העובדה כי בעזרת אולטראסאונד מרסקים אבנים בכליות, וכי גלי הקול של הא.ס מעלים את החום של האובייקט הנצפה, והדבר עלול לגרום נזק, מה מכל זה נכון והאם יש סיבה להמעיט בבדיקות אלו או להימנע מהן (אע"פ שזה נשמע לי מופרך, אני חייבת לישון רגוע עם ידיעה זו או אחרת).
תודה, ליטל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם בדיקת אולטרא סאונד מזיקה לעובר - תגובה
ד``ר רון ברדין15/07/2011ליטל שלום רב
עד כמה שידוע היום הבדיקה לא מסכנת את העובר. זה לא אומר שצריך כל יום לבצע בדיקה ואין להשוות בין המכשירים השונים למטרות השונות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק עוברענבל13/07/2011
שלום,
ע"פ תאריך ווסת אחרונה (29.5),אני כעת בשבוע 6+4.בשבוע 5+1 עשיתי אולטרסאונד בכדי לבדוק שההריון תוך רחמי.נצפה שק הריון בקוטר 18 מ"מ ללא דופק או קוטב עוברי היום עשיתי שוב אולטרסאונד אצל הרופא שלי.טוען שהוא רואה קוטב עוברי קטן אך ללא דופק.המליץ לי לעשות אולטרסאונד נוסף ביום א' ואם אז לא יהיה דופק נצטרך לסיים את ההריון.הוא טוען שיש תקווה מכיוון שהמכשיר שיש לו בחדר הוא "לא משהו" כהגדרתו ועדיף להסתמך על מכשיר טוב יותר.מניסיונכם האם הדבר נכון?האם יש עוד מקום לתקווה?האם כדי לגשת למיון בביה"ח כדי שיבדקו אותי במכשיר טוב יותר?אני לחוצה מאוד מכיוון שהיה לי מאוד קשה להכנס בעבר להריון.בסופו של דבר נכנסתי להריון מטיפולי IVF אשר הסתיים בשבוע 24 כי לא היה דופק.ההריון השני גם כן מ IVF היה תקין ואני אמא לילד בן 7 חודשים.ההריון הנוכחי ספונטני ולכן אני כ"כ פסימית,לא האמנתי שזה יקרה כ"כ מהר וכ"כ בקלות ועכשיו יש בעיות עם הדופק.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק עובר - תגובה
ד``ר רון ברדין15/07/2011ענבל שלום רב
ידוע הפתגם- מרבה בדיקות אולטרהסאונד מרבה דאגות - בדיוק בשבועות גבוליים אלה בתחילת הריון ולכן אני מציע שתתרחקי מספר ימים נוסף עם הבדיקה הבאה
בהצלחה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדופק עובר
ענבל15/07/2011תודה ד"ר אנסה לשמור על אופטימיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ומה עכשיו?הילה12/07/2011
שלום רב,
ראשית אציין כי אני בשליש הראשון להריוני.
בסופה"ש האחרון ביצעתי משטח מהיר לסטרפטוקוקוס ובמקביל משטח שנשלח למעבדה.
המשטח הרגיל היה חיובי, קרי, פס כחול כהה ופס אדום בהיר ועל סמך הבדיקה התחלתי ליטול אנטיביוטיקה. יצויין כי יומיים היה לי חום גבוה מ39 מעלות ושקדים מכוסים תפליט מוגלתי שגרמו לבליעה לכואבת מנשוא.
היום קיבלתי את תוצאות המעבדה שציינו כי הפלורה רגילה! מה זה אומר? שהדלקת המוגלתית היתה ויראלית ושתוצאות המשטח המהיר היו שגויות?? להמשיך עם האנטיביוטיקה? חשוב לי לברר את מחולל המחלה (CMV?)נוכח העובדה שאני בהריון- מה עלי לעשות?
רב תודות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ומה עכשיו? - תגובה
ד``ר רון ברדין15/07/2011הילה שלום רב
פני עם נתונים אלה לרופא הנשים שלך. אני מניח שיפנה אותך לבדיקות הרלוונטיות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריבוי מי שפירדנית11/07/2011
שלום רבה לד"ר העונה,
אני בשבוע 22+6 ביצעתי אתמול סקירה מאוחרת וברוך השם הכל יצא תקין חוץ ממצא של AFI 22 כיס מקסימלי 8.3 ס"מ . ב 26 לחודש אני צריכה לעבור בדיקת סוכר אך אני מאוד מודאגת מהתוצאה הזאת בבדיקה. מקוה שהכל יהיה תקין בבדיקת סוכר. האם הממצא הזה מבדיקת סקירת מערכות יכול להיות סביר ושכיח שאין לי מה לדאוג מזה?? האם זה מסכן אותי או את העובר?
מה זה אומר "כיס מקסימלי"
אשמח לקבל תשובה בהקדם אני דיי לחוצה. חשוב לציין הריון ראשון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריבוי מי שפיר - תגובה
ד``ר רון ברדין15/07/2011דנית שלום רב
עניין הכיס המקסימלי הוא חלק מהערכת כמות המים - מינוח רפואי לצורך העניין. לגבי העניין העקרוני של כמות מי השפיר. נכון לשבוע ההריון הכמות מוגברת אם כי אבסולוטית עדיין בתחום הנורמה. לרוב לריבוי מים קל /גבולי אין סיבה שיודעים להסבירה וזה לא משמעותי. מיעוט המיקרים הוא כזה שדורש בירור אם בבדיקת אולטרהסאונד מכוונת לריבוי , העמסת סוכר אותה תבצעי , ועוד. אני מציע שתבצעי הערכה נוספת של כמות המים עוד כ 3 שבועות אם מרובה אז אני מניח שתופני להשלמת הבירור
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהריבוי מי שפיר
דנית16/07/2011תודה רבה על תשובתך.
האמת קצת יותר נרגעתי ואותו רגע שיצאתי מהרופא שביצע את הבדיקה, תודה.
שאלה נוספת, הרופאה שלי ביקשה שאבצע את בדיקת הדם לשלילת סכרת הריון של 100 גרם ולא 50 כולל צום. האם אני באמת צריכה לבצע ישר את ה100 ולא להתחיל ב50??
תודה ושבת שלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הערכת משקל בשבוע 32שרון11/07/2011
שלום,
אני בשבוע 32+2 וביצעתי היום הערכת משקל
מדידות:
BPD:
88.1 מ"מ המתאים לשבוע 35+4
OFD: 114.9
HC:
320.7 מ"מ המתאים לשבוע 36+1
AC:
286.8 מ"מ המתאים לשבוע 32+5
FEMUR:
65.4 מ"מ המתאים לשבוע 33+5
ממוצע גיל ההריון על פי HC ו FL:
34+6
הערכת משקל העובר עפ"י Hadlock1:
2167 ג"ר
הערכת משקל העובר עפ"י Hadlock4:
2227 ג"ר
האם הממצאים של גודל הראש צריכים להדאיג? האם יש מקום לבדיקה כלשהיא או התייעצות נוספת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הערכת משקל בשבוע 32 - תגובה
ד``ר רון ברדין15/07/2011שרון שלום
בפער שבועות זה מומלץ אכן לבצע בדיקה מכוונת לראש. בחלק לא קטן מהמיקרים הללו אחד מבני הזוג אף הוא עם ראש גדול מה שמסביר המימצא. רצוי שתבדקי בהערכות קודמות האם גם אז היה פער . תאמי עם רופא הנשים שלך הפנייה להערכת מומחה במסגרת יחידת אולטרהסאונד קופה/בית חולים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח אולטראסאונד לא נפצה דופקעדי11/07/2011
שלום,
לפני שבועיים הלכתי לרופאת נשים כדי לוודא שאני בהריון. היא אמרה שזה שבוע מוקדם, הניחה שמדובר בשבוע בין 5 ל- 6.
היום הייתי באולטראסאונד ולא נצפה דופק. חשוב לי להבין איזה שבוע הם מעריכים שאני כדי לדעת אם יש סיכוי לאופטימיות.
בתוצאות הבדיקה כתוב:
גיל הריון 7.1
בחלק תחתון יותר של הדף , תחת "מהלך בדיקה טרימסטר ראשון" רשום:
CRL 8 מ"מ
מתאים לשבוע 6.5
תחום הנורמה 7.0-5.7
אני לא מבינה - האם זה אומר שאני שבוע 7 או 8?
אני לא יודעת מה תאריך וסת אחרונה כי לא היה לי מחזור מסודר.
לפי מה שקראתי, אם אני בשבוע 7 עוד יש סיכוי ששבוע הבא כן יהיה דופק. עם זאת, אם אני בשבוע 8 (רשום גיל הריון 7.1) הסיכוי נמוך יותר.
הרופאים לא היו אופטימיים אך אמרו שאחזור שבוע הבא לבדוק האם יש גדילה.
מה הסיכוי שיש דופק שלא נצפה ועוד יהיה בסדר?
ועוד שאלה - אם עדיין ארגיש סימפטומים של הריון כמו בחילות/עייפות - זה מעיד על משהו?
תודה,
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיענוח אולטראסאונד לא נפצה דופק - תגובה
ד``ר רון ברדין15/07/2011עדי שלום רב
שבוע 6 ועוד 5 ימים משמעו שאת ביום החמישי של השבוע ה7.
דופק במהלך הריון תקין אמורים לראות בשבוע 6+ בבדיקת האולטרהסאונד בגישה הוגינלית. קשה לעסוק בניבוי וניחוש במצבים אלה ואין מנוס אלא שתמתיני באורח רוח לבדיקה כפי שהומלץ לך
בהצלחה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל הריוןליבי10/07/2011
הייתי בבדיקת אולטראסאונד שם קבע הרופא כי שבוע ההריון הוא 7.1
כן נמצא כי מדובר בהריון של תאומים בשקי הריון נפרדים ואף נמצא דופק
אני מבקרת במקווה, ולפיכך ידוע לי תאריך הווסת בוודאות, ולפיכך אני אמורה להיות בשבוע 9.3...
האם יתכן פער כל כך גדול או שיתכן ויש בעיה בגודל של העוברים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל הריון - תגובה
ד``ר רון ברדין15/07/2011ליבי שלום
ביקור במקווה אחד וביוץ לא תמיד עוקב אחרי המיקווה. כך שייתכן שגיל ההריון צעיר יותר -זו האפשרות הסבירה יותר . מוקדם להתייחס לאפשרות הפחות טובה של הריון לא תקין.
בהצלחה בהמשך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רציתי להוסיף גם הערכת המשקל 2300 קגדקלה10/07/2011
תודה דקלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רציתי להוסיף גם הערכת המשקל 2300 קג - תגובה
ד``ר רון ברדין15/07/2011אההה. לא ראיתי ....
2300 גרם הוא משקל הנימצא בתחום התקין לשבוע זה ( מעל אחוזון 10) !
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הערכת משקל - שבוע 35 +4 האם תקין?דקלה10/07/2011
כמות מי שפיר - תקינה
תנועות - תקין
טונוס - תקין
BPD - 84.4 - מתאים לשבוע 33.5
HC - 308.6 - מתאים לשבוע 33.1
AC - 299.8 - מתאים לשבוע 34
FL - 66.5 - מתאים לשבוע 34.2
אודה על תשובתכם
דקלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הערכת משקל - שבוע 35 +4 האם תקין? - תגובה
ד``ר רון ברדין15/07/2011דקלה שלום רב
אמנם לא ציינת את הערכת המשקל אך מהמדדים שצרפת ניתן לומר שכולם סביב 33-34 שבועות בעוד ששבוע ההריון שלך מתקדם יותר. ראשית בדקי הערכות קודמות ואולטרהסאונד משליש ראשון. האם ידוע על פער עוד קודם לכן . ? ייתכן שגיל הריון צעיר יותר. בכל מיקרה אני מציע שתבצעי הערכת משקל נוספת כשבועיים מבדיקה קודמת -זו שציינת כאן. אם פער גדל משמעות אחת ואם שומר על הפער זה בעד שעובר צעיר יותר
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיליה גלטינוזיתמירב10/07/2011
צהריים טובים ,פרופ מייזנר
זהו הריוני השני (בהריון ראשון סבלתי מרעלת) ובתוצאת סקירת המערכות הראשונה נכתב שיש שיליה גלטינוזית (באבחנה כתוב חיניסטיק),
לדברי הרופא המומחה שביצע את הבדיקה וקבע את האבחנה בהסתמך על ניקולייטיס שבאנגליה שם למד, נאמר לי שלא לחשוש (ושלא מדובר באבצס) מאחר ולדבריו מדובר בשיליה הדומה לג'יל ובה מעט נוזל (הנגרם מדימום בהריון קודם, שלא היה לי) שיספג עם התקדמות ההריון וכך גם השיליה שתסתדר ותהיה ליותר קשיחה (כאשר צמיחת העובר תקינה), ובין המלצותיו לערוך גם סקירה מורחבת.
חשוב לי לציין כי עפ"י מקורות הספרות הרפואיים בארץ ובעולם אין איזכור לכך וכי אני מודאגת מאוד מאוד מכך.
האם הינך מכיר אבחנה כזו? עם כן מהי? ומה המלצותיך בנושא? (האם עליי לקבל עוד חוות דעת או להמתין לסקירה המאוחרת)
לתשובתך בהקדם אודה
מירב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיליה גלטינוזית - תוספת
מירב12/07/2011רציתי להוסיף כי אני בשבוע 16, ובדיקת חלבון עוברי הראתה שהכול תקין.ובבדיקת הסקירה הראשונה הרופא גם אמר לי שהשילייה מעט תחתונה ושאין לי מה לדאוג כי זה יסתדר עם התקדמות ההריון והמליץ בסקירה המאוחרת לעקוב.
אם כך, מהי דעתך בנושא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיליה גליטנוזית - המשך
מירב20/07/2011עבר כבר הרבה זמן ......
מדוע אני לא מקבלת תשובה ???
הכול בסדר!?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה - שיליה גליטנוזית
מירב20/07/2011יוליה היא חברה שלי (וגם היא בהריון) וכתבה את המלל בשמי (מאחר והמחשב שלי היה בתיקון)
תודה רבה
מירב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירה שניה BPDדנית10/07/2011
שלום,
בסקירה ראשונה (שבוע 15) התקבלו הנתונים הבאים:
BPD 3.04 cm 15w 4d
HC 10.24 cm 14w 6d
בסקירה שניה(שבוע 22W3D) התקבלו הנתונים הבאים:
BPD 50.07 21W2D
HC 197 21W6D
האם הגידול האיטי יחסית בBPD מדאיג ומצריך לדעתך המשך בירור ?
תודה,
דנית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקירה שניה BPD - תגובה
ד``ר רון ברדין15/07/2011דנית שלום רב
היקף הראש HC בהפרש של מספר ימים משבוע הריון על פי וסת אחרונה.הוא בתחום התקין ומהווה מדד חשוב יותר. הבדל זה ב BPD לא ניתן לתרגום כבעייתי שדורש בירור מיוחד במיוחד כשסקירות המערכות תקינות אני מציע שבעוד כ 3-4 שבועות תבצעי בדיקה לביקורת ומעקב גדילה ובהתאם החלטה על ההמשך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יחס FL BPDשפרה09/07/2011
שלום,
ביצעתי סקירה מוקדמת בשבוע 16+0 לפי וסת. לדברי הרופא מדדים תקינים ועוברית ממוצעת לגמריי.
בדו"ח שקיבלתי ראיתי את המדד הבא:
FL/BPD 60% (GA:OOR)
מה זה אומר? מה זה ה60% ומדוע זה OOR?
כל אחד מהמדדים בנפרד:
BPD 3.36CM GA 16w3d range: 15w2d-17w4d
FL 2.00 GA 16w0d range: 14w4d-17w2d
אשמח לחוות דעתכם, במיוחד ביחד למדד הזה כאינדיקציה אפשרית לתסמונת דאון
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יחס FL BPD - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר09/07/2011עצם הירך של העובר נמדדה מעט קצרה מהצפוי. לכן, בוצע היחס חעצם הגולגולת. בשגרה אין משתמשים ביחס זה, ואם עצם הירך קצרה במעל שבוע מהצפוי (כבמקרה שלך) יש מקום לייעוץ גנטי לגבי הצורך בדיקור מי שפיר, שכן עצם ירך קצרה היא סימן "רך" ולא ספציפי שתואר בהקשר לתסמונת דאון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
שפרה09/07/2011האם תוכל להסביר מדוע היא קצרה מהצפוי?
כי אני רואה שלפי GA היא בדיוק לפי שבוע 16+0, שזהו בדיוק היום שהייתי בסקירה.
האם משום שהטווח של אורך כזה מתחיל בשבוע 14+4 (זאת לפי ה range(?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חום גבוההילה08/07/2011
שלום רב,
אני בשבוע השביעי להריוני ואתמול עשיתי משטח גרון מהיר לסטרפטוקוקוס שיצא חיובי.
במהלך יום האתמול סבלתי מקור וחולשה רצינית ורק בשמונה בערב מדדתי חום שעמד על 39.5 מעלות.(בתי חולה והייתי לצדה במיון והתעלמתי בטיפשות מתסמיניי).
אני סבורה שהסתובבתי עם חום זה כשמונה שעות.כמו כן הרגשתי דקירות בבטן ושהבטן רותחת. רק בשמונה נטלתי אקמול ועשיתי אמבטיה קרירה.
איך ניתן לגלות אם נגרם מום לעובר?? האם ניתן לאבחן זאת בטרם הלידה?
רב תודות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חום גבוה - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר09/07/2011חום גבוה על רקע זיהום בסטרפטוקוקוס אינו אמור לגרום למומים בעובר. הסתייעי באנטיביוטיקה כמקובל, לאחר בדיקת רופא ואישור האבחנה. אין כל מניעה להמשיך בהריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון המון המון תודות!
הילה10/07/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היקף ראש גדולמורן07/07/2011
אני נמצאת כרגע בשבוע 35+3 ימים.
ביצעתי בדיקת us והטכנאית ציינה בפניי שהיקף הראש קצת גדול יחסית לשבוע שבו אני נמצאת: 328 מ"מ.
רציתי לדעת האם זה תקין ומה זה אומר לגביי מהלך הלידה האם תיהיה לי בעייה???
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היקף ראש גדול
מורן07/07/2011רציתי להוסיף את תוצאות כל הבדיקה.
bpd 89
hc 328
ac 310
fl 69
יחס ראש בטן 1.05
יחס ירך בטן 22
הערכת משקל 2663
גיל הריון ממוצע לפי us 35+1
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הערכת משקל - שבוע 30מיכלי06/07/2011
שלום רב,
הריון IVF.
בשבוע 30+0 לפי תאריך שאיבה, המדדים בהערכת משקל:
78.7 מ"מ BPD - מתאים לשבוע 31.4
היקף ראש 287 מ"מ - מתאים לשבוע 31.4
היקף בטן 285 מ"מ - מתאים לשבוע 32.4
61.6 מ"מ Femur length - מתאים לשבוע 32.0
הערכת משקל - 1918 גרם, מתאים לשבוע 31.6
בהתחשב בעובדה שגיל ההריון המדויק ידוע, יש מה לדאוג מהגודל המתקדם ובפרט מגודל הבטן?
אין סכרת הריון, מי שפיר תקין.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הערכת משקל - שבוע 30 - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר09/07/2011מדידות העובר תקינות לחלוטין לגיל ההריון, גם אם העובר מעט גדול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)