פורום אולטרסאונד בהריון, שקיפות עורפית - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שק הריון
    רונה
    29/06/2011

שלום, תוך כמה ימים/ שבועות מיום ההתעברות ניתן לראות את שק ההריון בסונר של בית החולים? תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שק הריון

הוספת תגובה

• שק הריון - תגובה

ד``ר רון ברדין
    03/07/2011

שלום מיכל
    את שק ההריון ניתן לראות לראשונה בגישה וגינלית בין שבוע 4 ל 5 שבועות מלאים או ברמת הורמון ההריון בדם בערך של כ 1500

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שק הריון ללא עובר
    keren
    22/06/2011

אני בשבוע שמיני, בשבוע הרביעי היו לי דימומים קלים שהייתי בטוחה שמדובר במחזור. בשבוע השישי להריון שבו הייתי אמורה לבייץ במידה והדימומים היו מחזור גיליתי בבדיקה ביתית שאני בהריון (עשיתי בדיקת שתן גם בקופ"ח לאמת את התוצאות). אתמול היה לי אולטרסאונד ראשון. נאמר לי שהשק הריון ממש קטן ויתכן שההריון הפסיק או שאני לא נמצאת בשבוע שמיני. היא שלחה אותי לבדיקות בטא שעוד אין לי את התוצאות ואמרה לי לחזור לעוד אולטרסאונד בעוד שבוע. האם יש מקום לאופטימיות? יכול להיות שבשבוע שמיני עוד לא רואים דופק ועובר? יכול להיות שגיליתי בערכה ביתית מיד את ההריון ואני בכלל בשבוע רביעי? תודה, קרן

לקביעת תור
    סגירה
    שק הריון ללא עובר

הוספת תגובה

• שק הריון ללא עובר - תגובה

ד``ר רון ברדין
    23/06/2011

קרן שלום רב
    דופק וקוטב עוברי יש כבר בשבוע 6+. ייתכן וההריון צעיר ממה שאת חושבת שהוא מה שמסביר את אי ההתאמה. במקרה הפחות טוב מדובר בהריון שאיננו תקין. לכן בצעי בדיקת הדם אליה הופנית - היא יכולה לתת אינדיקציה כל שהיא ובהמשך את בדיקת האולטרהסאונד
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות בטא

keren
    23/06/2011

בהמשך לשאלתי קיבלתי הבוקר את תוצאות הבדיקה : 4688
    אשמח לדעת על מה מעידים המספרים. תודה,קרן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות בטא - תגובה

ד``ר רון ברדין
    23/06/2011

קרן
    ערך זה הוא מתאים לכיוון 6 שבועות . אם את לא מצליחה להתאפק לבדיקת האולטרהסאונד הבאה אזי ערך נוסף של הורמו ן הבטא יכול לתת כיוון
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אולטראסאונד

keren
    28/06/2011

עדכון - עבר שבוע וחזרתי על האולטראסאונד. הפעם נצפה עובר בגודל שמתאים לשישה שבועות אך ללא דופק. הרופאה המליצה להמתין עוד שבוע לבדיקה חוזרת. מנסים לשמור על אופטימיות!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עובר ללא דופק

keren
    06/07/2011

חזרתי על בדיקת הא.ס שבוע אחרי (שבוע 7 כביכול). העובר נשאר באותו הגודל משבוע שעבר- 4 מ"מ עדיין ללא דופק. השבוע גם התחילו לי הפרשות חומות. הרופאה טוענת שזאת תחילתה של ההפלה ובעוד כמה ימים אקבל את המחזור החודשי. האם זה באמת ככה? תודה, קרן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמנות ו- US
    רוזי
    21/06/2011

אני שמנה מאוד!
    כבר מההריון הקודם אני יודעת שסקירה מורחבת מאוחרת בקושי תהיה אפשרית אצלי, אם בכלל.

אני בהריון בסיכון בעקבות סכרת הריונית מאוזנת בדיאטה (עם חשד לא מוצדק לדעתי לטרום הריונית) והופנתי לאוק-לב עובר.
    כמובן שלא היה ניתן לראות את הלב ברמה הנדרשת, העובר גם לא היה בפוזיציה מתאימה לואגינלי (לפי הרופאה). ואחרי ניסיון שני הרופאה פשוט כתבה שלא יכלה לבצע את הבדיקה בגלל הראות הנמוכה שההשמנה גורמת.
    בגלל השביתה קשה לי להשיג את הרופא כדי לשאול אותו מה מכאן...?
    שבוע הבא יש לי תור אליו, וגם לסקירה מורחבת מאוחרת אצלו.
    האם עלי לצפות להפניה למקום אחר כדי לבצע את הסקירות והבדיקות האלו? או האם אומרים זה מה יש...וממשיכים?

תודה מראש,

רוזי.

לקביעת תור
    סגירה
    שמנות ו- US

הוספת תגובה

• מקפיצה

יולי
    22/06/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמנות ו- US - תגובה

ד``ר רון ברדין
    23/06/2011

רוזי שלום רב
    אני יוצא מנקודת מוצא שכל מי שביצע לך את בדיקות האולטרהסאונד ואקו עשה המיטב להדגים מה שניתן. בטח שלא לציין אברים שלא הודגמו כהודגמו. לכן אני מציע שתבצעי כמתוכנן הסקירה הצפוייה. לעיתים מה שלא הודגם קודם מודגם מאוחר יותר ומעבר לכך את צודקת " זה מה יש " וממשיכים הלאה
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סקירה שניה- חוזרת:
    מורן
    20/06/2011

הייתי שמחה לשמוע דעה מקצועית בנושא- אתמול עשינו סקירה שניה אצל רופא פרטי שקיבלנו עליו המלצה חמה, ותודה לאל הכל יצא תקין..
    הענין הוא שברמה החוויתית מהבדיקה- הרבה פחות נהננו מאשר בסקירה הראשונה שנערכה מטעם קופת החולים,.
    האם יש מניעה לעבור את הסקירה השניה פעם נוספת?(סיכונים חלילה).. ההפניה והתור מטעם הקופה עוד שמורים..
    יום נעים!

לקביעת תור
    סגירה
    סקירה שניה- חוזרת:

הוספת תגובה

• סקירה שניה- חוזרת: - תגובה

ד``ר רון ברדין
    21/06/2011

שלום רב
    לא ידוע על כל סיכון מכך....
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חייבת לדעת בוודאות
    חלי
    19/06/2011

שלום,
    האם יש אפשרות לסטייה של 3-4 שבועות לקביעת גיל ההריון בUS בשליש ראשון?
    כשהייתי אצל רופא נשים בפעם הראשונה, הוא קבע גיל הריון 6.5 שבועועות. כעבור כנה ימים הלכתי לעוד ביקור, וגם אם אני זוכרת נכון בביקור הראשון, הוא שמע דופק. אם היתה סטייה של 3-4 שבועות קדימה, אז הייתי בשבוע 3נ ככה והוא לא היה אמור לשמוע דופק, נכון? חשוב לי לדעת שההריון לא צעיר יותר ב3-4 שבועות ממה שנקבע...מכיוון שלפי ווסת זה לא מדויק כי לפי US כבר הייתי בהריון כשהיתה לי ווסת אחרונה כביכול.
    לפי שקיפות אורפית גיל ההריון תואם את הקביעה המוקדמת של הרופא.
    בבקשה תענו.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    חייבת לדעת בוודאות

הוספת תגובה

• מקפיצה

יולי
    22/06/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שבוע 9 דופק בסימן שאלה- דחוף
    סיון
    18/06/2011

אהלן
    US ראשון בסוף שבוע 7 שק חלמון ללא עובר. שבוע לאחר מכן (סוף 8) עובר 4 מ"מ (קטן בשבועיים) ודופק בסימן שאלה. הרופא זימן אותי לUS נוסף 10 ימים אח"כ. האם עלי לחכות כל כך הרבה. מה המשמעות של דופק בסימן שאלה? האם זה יכול להיות תלוי מכשיר? האם כדאי ללכת לחוות דעת נוספת? מה המשמעות של עובר קטן בשבועיים בהנחה שהכל רשום אצלי ביומן וקויימו יחסי מין פעם אחת בלבד 3 ימים לפני ביוץ. הריון שני. הראשון היה תקין לגמרי.
    תודה רבה
    סיון

הוספת תגובה

• שבוע 9 דופק בסימן שאלה- דחוף - תגובה

ד``ר רון ברדין
    19/06/2011

סיוון שלום
    במידה ושבוע הריון מדוייק אכן אמורים לראות עובר עם דופק כבר ב 6 + שבועות
    במידה ואכן גיל ההריון שלך צעיר יותר בשבועיים אז מסתדר ששבוע 7 התאים במימצאים לשבוע 5 וכעבור שבוע 4 ממ מתאים לשבוע 6 ועיתוי גבולי לראות דופק. בשבועות אלה על מנת לראות דופק הבדיקה לרוב תתבצע וגינלית.מעבר לכך האם 10 ימים רחוק מידי או 7 ימים מספיק זה על פי גישת הרופא המטפל/בודק...
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סקירה מוקדמת
    yael
    15/06/2011

תוצאות השקיפות העורפית שלי לא משמחות במיוחד: 2.4 מ"מ.

קבעתי תור לסקירה (שחשובה לי במיוחד גם לאור תוצאות השקיפות) בשבוע 15+1 לפי ה US, אבל זה גם שבוע 14+6 לפי תאריך הביוץ שידוע במדיוק.

האם התאריך טוב או שעדיף לבצע את הבדיקה מאוחר יותר?

לקביעת תור
    סגירה
    סקירה מוקדמת

הוספת תגובה

• סקירה מוקדמת - תגובה

ד``ר רון ברדין
    17/06/2011

יעל שלום רב
    סקירת מערכות מוקדמת מבוצעת לרוב בטווחי השבועות 14-16. ההחלטה מתי בדיוק בטווח הזה קשורה בהעדפות הרופא בהתאם לנסיונו , מכשיר האולטרהסאונד ויכולותיו ועוד. עדיפות אם כך על פי המלצת הרופא המבצע .
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הצורך בדיקור מי שפיר
    ענבל
    15/06/2011

אני בשבוע 15 להריוני ולא מתגוררת בארץ
    הגעתי לארץ למעקב הריון.תוצאות שקיפות העורפית לפני בדיקת הדם הייתה 1:4998 ותוצאת בדיקת הדם הנילוות הורידה את האחוזים ל1:2500.בדיקות גנטיות כולן תקינות.
    יש לציין שהסקירה המוקדמת נעשתה באופן פרטי ותוצאותיה היו מצוינות ולא הצביעו על בעיות כלשהן.
    אני לא אהיה בארץ יותר על מנת לעשות את החלבון העוברי
    שאלותיי הן:
    1. האם יש צורך מהותי והאם הבדיקה הזו היא עד כדי כך חשובה בשביל להישאר בארץ לחלבון העוברי או שאפשר גם בלעדיה ולהסתמך בלב רגוע על התוצאות של הסקר שליש ראשון בלבד והותצאה היפה של הסיקרה המוקדמת כמדד להריון ללא תסמונת דאון או בעיות כרומוזומליות
    2. במידה ואני מפספסת את החלבון העוברי,היית ממליץ נוכח התוצאות של הסקר שליש ראשון והסקירה לעשות דיקור מי שפיר או שאין צורך לדעתך?אני קצת מבולבלת.
    מודה מאוד על תשובתך

לקביעת תור
    סגירה
    הצורך בדיקור מי שפיר

הוספת תגובה

• הצורך בדיקור מי שפיר - תגובה

ד``ר רון ברדין
    19/06/2011

ענבל שלום רב
    ראשית מימצאי הבדיקות שלך עד עתה תקינות בהחלט עם סיכון נמוך לתסמונת דאון.
    איננו נוהגים בפורום זה להמליץ או לא להמליץ על דיקור מי שפיר וייעוץ גנטי הוא הכתובת לכך. לגבי בדיקת חלבון עוברי הרי שמעבר לנתון הסטטיסטי של סיכון לתסמונת דאון , מתקבל מידע מפיענוח הערכים האבסולוטיים של המרכיבים הניבדקים כחלבון העוברי או ההורמון השלייתי ורמת הורמון האסטרוגן . רמות לא תקינות שלהן רלוונטיות לבעיות שונות . לכן הבדיקה מומלצת
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעי אקוגני
    שרון
    15/06/2011

שלום וברכה!

אני בת 27, כרגע בשבוע הריון 23+1. הריון שני (ילד בריא בבית), בעלי ואני איננו קרובי משפחה. בעלי ממוצא תוניסאי- אלג'יראי ואני ממוצא אמריקאי- מרוקאי.

בסקירה מוקדמת התגלה ממצא של מעי אקוגני (למעט זאת הכל היה נראה תקין). הומלץ על ייעוץ גנטי.

ביצעתי בדיקה לשלול וירוסים Torch- יצא תקין,

בעלי ביצע בעבר בדיקה גנטית לשלול C.F ונמצא כי אינו נשא.

בדיקת חלבון עוברי- 1:10,000

בייעוץ גנטי נאמר לי כי ישנו סיכון בין 0.5% ל- 1% שישנה בעייה כרומוזומאלית.והומלצה בדיקת מי שפיר.לא היינו בטוחים האם כדאי לבצע את הבדיקה והמתנו לסקירת מערכות נוספת לעקוב אחר הממצא (נאמר כי יש סיכוי שהממצא יעלם).

בשבוע שעבר ביצענו סקירת מערכות שנייה- עדיין התגלה מעי אקוגני בדומה לעצם (למעט זאת הכל נראה תקין).

שאלתי היא, האם העובדה שההמצא לא נעלם, יש בכך סיכון גבוהה יותר לתסמונת- דאון?

מה אומר ממצא זה וכיצד יש להתייחס אליו? מנסיונך, כמה ממצא זה נדיר?

האם יש סיכון לבעיות אחרות?

אנו חוששים לבדיקת מי שפיר בגלל שידוע כי יש בה סיכון מסוים, האם כדאי על רקע התוצאות לשקול מי שפיר בכל- זאת? מתי מומלץ לעשותה(זה לא שבוע מאוחר)? מה מידת הסיכון להפלה?

תודה רבה מראש על ההתייחסות!

לקביעת תור
    סגירה
    מעי אקוגני

הוספת תגובה

• מעי אקוגני - תגובה

ד``ר רון ברדין
    17/06/2011

שרון
    ראשית ניראה שבצעת הבירור מסודר. . אמנם החלטתם לא לבצע דיקור. אך מאחר וגם בסקירה ה 2 עדיין אותו מימצא ההמלצה לא השתנתה. לא נותר שרון אלא לקבל החלטה שלך ושל בן זוגך ולא אף אחד אחר יכול להחליט בשבילכם. יש לציין רק שהפלה מדיקור מי משפיר איננה גבהה ואני מניח שגם נתון זה נימסר לך בייעוץ הגנטי
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שקיפות עורפית
    יסמין
    14/06/2011

בת 40 בדיוק הריון רביעי 3 ילדים בריאים האחרון נולד לפני שנה, הריון נוכחי שקיפות בשבוע 11.3 תוצאה 2.8 מ"מ לא הייתי מרוצה מהרופא שבדק ב-3 דק' (הרופאה המליצה משבוע 12) בשבוע 13.0 שקיפות חוזרת התוצאה 1.4 מ"מ רופא שבדק בדיקנות מס' פעמים (הרופא ( אף רופא לא יודע אחד מהשני)עדיין לא קיבלתי את תשובת הסקר. השאלה היא למה להתייחס לתשובה הגרועה או לתשובה התקינה אני נורה דואגת... בהריון האחרון השקיפות היתה 1.0 מ"מ בשבוע 12.4 ימים האם באמת שבוע 11 זה מוקדם מידי...

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    שקיפות עורפית

הוספת תגובה

• שקיפות עורפית - תגובה

ד``ר רון ברדין
    17/06/2011

יסמין שלום רב
    שאלה מכשילה.....
    במיוחד כאשר אינני רואה התמונות. האם 2.8 ממ כי טכנית בוצע באופן לא אופטימלי או למרות היות הרופא לא נעים מבחינתך, הוא ממד על פ י הקריטריונים....?

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבחון ספינה ביפידה
    רוני
    14/06/2011

שלום, נולדה לי כעת בת עם spina bifida occulta ו- tethered cord.
    נטלתי חומצה פולית לאורך ההריון ולפניו כנדרש, אולם סבלתי משתי מחלות חום בחודש הראשון של ההריון.
    הבנתי שלא ניתן לאבחן את המומים הללו (ובמיוחד את ה- tethered cord) בסקירה המוקדמת עקב מיקום נמוך של חוט השדרה בשלב זה.
    את הסקירה המאוחרת דווקא ביצעתי דרך קופת החולים ולא באופן פרטי. אני מבקשת לדעת האם אבחון המומים הללו בשלב הסקירה המאוחרת הינו ציפייה סבירה מבחינתי (מגבלות האולטרסאונד ברורות לי, אולם בכל זאת מדובר במומים גדולים ומשמעותיים).
    תודה רבה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    אבחון ספינה ביפידה

הוספת תגובה

• אבחון ספינה ביפידה - תגובה

ד``ר רון ברדין
    17/06/2011

רוני שלום רב
    SPINA BIFIDA OCCULTA כשמה כן היא . כזו שאיננה פתוחה וניסתרת לעומת ספינה ביפידה פתוחה הינו מום שאולטרהסאונד הוא כלי טוב באיבחונו. בדיקת מיקום חוט השדרה וגובה קצהו איננה בדיקת רוטינה בסקירה לא מוקדמת לא מאוחרת . איננה בדיקת שיגרה כלל ועיקר. ישנם התבטאויות שונות ל S.P.OCCULTA אך זו אבחנה רחוקה מלהיות ברורה ומודגמת. אינני חושב שלמיקום הבדיקה ( קופה - אחר ) תפקיד ביכולת הזיהוי...
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיקור מי שפיר + עובר קטן בשבוע
    מיכל
    14/06/2011

ד"ר שלום,

בת 32.5, הריון ספונטני שני . כרגע שבוע .19.3
    שקיפות עורפית בשבוע 12.5 תקינה 1.15 מ"מ. .סיכון לפי גיל 1:579 וע"פ בדיקה וגיל 1:3861.
    בשבוע 17.1 ביצעתי את הבדיקה הכוללת .תוצאות :
    PAPP-A : 2.13 mLU/ml 0.70 MoM
    AFP : 50.8 IU/ml 1.16 MoM
    hCG : 51.5 IU/ml 1.63 MoM
    uE3 : 0.96 ng/ml 0.89 MoM
    Inhibin - A : 408 pg/ml 1.91 MoM
    NT : 1.15 mm 0.96MoM
    סיכון ע"פ גיל 1:640
    הסיכון בשילוב עם הגיל והבדיקות הביוכימיות 1:6500.
    אני מאוד מבולבלת- אינני יודעת אם כדאי לי לעשות את בדיקת מי השפיר. - הרופאה שלי אמרה שזו החלטה שלי שעלי לקבוע ערך מספרי שממנו אני אחליט אם כדאי לי לבצע את הבדיקה. ואני ממש לא יודעת ומאוד לחוצה גם בגלל השבוע שאני נמצאת בו . אשמח אם תוכל ליעץ לי מה דעתך בנושא.
    ושאלה נוספת - אני כרגע בשבוע 19.3. האם אפשר לבצע מי שפיר רק עד שבוע 20? ( לא קבעתי תור וזו עוד סיבה לדאגה..) ואם כן אז מהי הסיבה לכך ?

שאלה שלישית ואחרונה:
    בשקיפות הערפית שעשיתי בשבוע 12.5נאמר לי שגיל ההריון הממוצע הינו 12.4. CRL- 59.6.
    בסקירה המוקדמת בשבוע 16.6 נקבע כי גיל ההריון הינו 16.0. והערכת משקל העובר 141 גר' (AC,FL, HC, BDP) או 139גר' ע"פ (AC,FL).
    הרופא אמר לי שהעובר קטן ובגלל שהיה פער בשקיפות הערפית של יום אחד בין הגיל הממוצע בבדיקה לגיל ההריון - כך בהתאם נמצא הפער בסקירה.
    אני מאוד דואגת שמא העובר לא מתפתח כראוי..... כי הפער הלך וגדל ( שיה ימים !) בהריון הקודם שלי הכל היה מאוד ממוצע והגיוני.. ואני יודעת שכל הריון הוא שונה ובכל זאת - היש לי סיבה לדאגה והאם בסקירה המורחבת עלי לצפות לפער גדול יותר?

סליחה על השאלות הארוכות, אני מאוד מעריכה את העבודה שנעשית פה. תודה רבה.

הוספת תגובה

• דיקור מי שפיר + עובר קטן בשבוע - תגובה

ד``ר רון ברדין
    17/06/2011

מיכל שלום רב
    אכן קבלת החלטות נישארת בידיך ואני מצטרף לגישתה של הרופאה שלך . אני מניח שהתרשמות מהבדיקות ותקינותם את יכולה לקבל לבד. . אם את מבולבלת ניתן לבצע ייעוץ גנטי בשאלה זו של דיקור מי שפיר. ניתן גם מעט מעבר ל 20 שבועות לבצע הבדיקה.
    פער של מספר ימים כולל 6 ימים מהווה סטייה מקובלת בתחום הנורמה . בסקירה ה 2 תתבצע הערכה נוספת של גודל העובר וכך ניתן יהי להתרשם ממגמה- נסיגה? גדילת או היעלמות הפער? ...
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מדד היקף ראש גדול יחסית לשבוע בדיקה
    מיכל
    13/06/2011

היקף ראש עובר גדול
    מיכל ‏(12.6.2011, 19:42)
    אני בשבוע 32 וחמישה ימים

מדדי הערכת עובר

bpd 86 - מתאים לשבוע 34 ו4 יום

hc -309 מתאים לשבוע 34 ו 4 יום

שאר המדדים סביב השבוע 32 : בטן 275 מתאי שבוע 31 ו4 יום ושוק 62 ממ מתאים שבוע 32 וימויים

משקל 1950 אחוזון 42

האם נתון היקף הראש צריך להדאיג ?

בסקירת מערכות מאוחרת שעשיתי שבוע 23 המדדים יצאו תקינים וכל הקשור למח נבדק ונרשם שתקין.

תודה

הוספת תגובה

• מדד היקף ראש גדול יחסית לשבוע בדיקה - תגובה

ד``ר רון ברדין
    17/06/2011

מיכל שלום רב
    אמנם היקף ראש גדול בשבועיים אך על פי המדידות והטבלאות נימצא בתחום הנורמלי לשבוע זה. סביר להניח שלך או לבן זוגך יש ראש גדול ... בכל מיקרה אני מציע שתבצעי מעקב גדילה עוד כ 2 שבועות
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גודל עובר
    סיון
    12/06/2011

האם גודל של 9 מ"מ מתאים לסוף השבוע ה7 להריון?

לקביעת תור
    סגירה
    גודל עובר

הוספת תגובה

• גודל עובר - תגובה

ד``ר רון ברדין
    17/06/2011

סיוון הי
    אורך עובר 9 ממ מתאים אכן ל 7 שבועות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• US ראשון בסוף שבוע 7 ללא דופק
    סיון
    12/06/2011

שלום. עברתי US ראשון ביום האחרון לשבוע ה7 ולא נראה דופק. הרופא המליץ לחכות שבוע לבדיקה חוזרת ובמידה ולא יהיה דופק לשקול הפלה. האם יתכן מצב שיופיע דופק מאוחר יותר ועד מתי כדאי לחכות? האם אי הופעת דופק בשבוע 7-8 והופעתו מאוחר יותר יכולה להעיד על בעיה בעובר גם אם ההריון ימשיך בצורה תקינה?
    תודה
    סיון

הוספת תגובה

• US ראשון בסוף שבוע 7 ללא דופק - תגובה

ד``ר רון ברדין
    17/06/2011

סיוון שלום רב
    אני מסכים לגישתו של הרופא לחכות עוד שבוע.מספיק שהעובר צעיר יותר בגיל ההריון מה שיכול להסביר שאין עדיין דופק. מעבר לכך סיוון להתנבא על משמעויות מה אם ומה אם לא ומה השלכות מוקדם , לא מדוייק ולא מתאים. קודם תראי מה קורה שבוע הבא ובהתאם נישמח לתת מענה לשאלותייך
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה