פורום אולטרסאונד בהריון, שקיפות עורפית - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• vsd בגודל 3.5 מ"מ + מעיים אקוגנים
    אינה
    03/05/2011

שלום
    אני בשבוע 29. בשבוע 24 עשיתי סקירה,נאמר לי שעובר קטן ואמרו לחזור על הבדיקה.בסקירה הבאה מצאו vsd בגודל 3.5 מ"מ + מעיים אקוגניים לא מורחבים. נתנו לי הפנייה לאקו לב עוברי ויעוץ גנטי.תשובה מאקו לב: נראה vsd שרירי בינוני + 3.5 מ"מ.
    השאלה שלי אם בדיקה שקיפות עורפית וחלבון עוברי יצאו תקינות עדיין יש סיכוי לתסמונת דאון או לסטיות כרומוזונליות אחרות ?האם בשבועות מתקדמות כדאי לבצעה בדיקת מי שפיר ומה זה כבר יתן לי? האם לידה רגילה לא תסכן את התינוק?
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• vsd בגודל 3.5 מ"מ + מעיים אקוגנים - תגובה

ד``ר רון ברדין
    06/05/2011

אינה שלום רב
    הבדיקות שביצעת בשלבי ההריון המוקדים נתנו לך הערכה סטטיסטית בלבד לגבי הסיכון לתסמונת דאון. שני ההמימצאים לעיל אכן מחייבים ייעוץ גנטי בשאלה המהותית של דיקור מי שפיר.ניתן לבצע דיקור גם בשלב מאוחר . לרוב מבצעים סביב 31 שבועות אם חס וחלילה לא תקין , גם לכך יש פתרונות. לידה רגילה לא מסכנת העובר בנתונים לעיל. בכל מיקרה מומלץ שתבצעי ייעוץ גנטי בהקדם
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שבוע 32.4
    אור
    03/05/2011

היי ביצעתי בדיקות אולטרסאונד ולפניי התוצאות אשמח אם תסביר לי בבקשה ?
    מנח אורכי,מצג ראש,שיליה קדמית,מי שפיר :תקינה
    bpd:82 מ"מ
    head cir 293 מ"מ
    ab cir 282 מ"מ
    יחס hc/ac 1/03
    femur length 59 מ"מ
    הערכת משקל:1863

יש לציין שהנני נמצאת בשבוע 32+4 להריוני האם הכל תקין ?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    שבוע 32.4

הוספת תגובה

• שבוע 32.4 - תגובה

ד``ר רון ברדין
    06/05/2011

אור שלום רב
    הנתון החשוב הוא שקלול כל המדדים המצביע על עובר התואם במשקלו את גיל ההריון .כלומר תקין
    מהערכים עצמם ללא שבוע ההריון המצורך איננו יכול ללמוד הרבה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לב ובטן קטנים אצל העובר
    אבישג
    02/05/2011

שלום
    אני בשבוע 30 להריוני.... לפני כשבועיים עשו לי אולטרא סאונד והרופא אמר שהבטן של העובר קטנה מכפי גילו וגם הלב ובגלל שהשילייה שלי נמוכה הוא החליט שאני צריכה לשכב בבית במשך שבועיים ופעמיים בשבוע לבוא לבית החולים לבדיקת מוניטור ובדיקת התזוזות וקצב הלב של העובר...
    איך נוצרת בעיה כזאת? האם עליי להיות מודאגת?

לקביעת תור
    סגירה
    לב ובטן קטנים אצל העובר

הוספת תגובה

• לב ובטן קטנים אצל העובר - תגובה

ד``ר רון ברדין
    06/05/2011

אבישג שלום רב
    הפרשי גדלים בהערכת מימדי העובר לא נדירים. מהנתונים לעיל חסר מידע - לא ברור לאיזה שבוע מתאים היקף הבטן בהשוואה לגיל ההריון. המינוח לב קטן לא מוכר ולא ברור לי. ומדוע הונחית לשכב שבועיים לא ברור גם כן. למנוע שאלות רבות אלה מתבקש שתפני לרופא שהנחה אותך ותבקשי שיסביר סעיף סעיף. אני בטוח שהוא יבצע זאת בשמחה
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תחילת הריון
    רוני
    02/05/2011

שלום!
    אתמול בבדיקת אולטרסאונד נמצא שק הריון והרופא ציין כי יש נוזל באגן שמאל בכמות בינונית.
    יש לציין כי אני לא מרגישה כאבים או משהו אחר.
    מה יכולה להיות הבעייה והאם זה קשור להריון?
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    תחילת הריון

הוספת תגובה

• תחילת הריון - תגובה

ד``ר רון ברדין
    06/05/2011

רוני שלום רב
    לנוכחות נוזל באגן יכולות להיות סיבות רבות ולא כאן המקום למנותם. לא מבטא מימצא משק ההריון עצמו. בהנחה שהשחלות ניבדקו ונימצאו במראה תקין יש לעקוב ולבדוק שוב בביקורת הבאה
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שק הריון וממצא היפואקולוגי שבוע 5+
    טל
    02/05/2011

שלום רב,
    מכיוון שהמחזור שלי לא סדיר בכלל אינני יודעת באיזה שבוע אני בדיוק.. בבדיקת בטא שנעשתה אתמול התוצאה היתה 4,500.
    אתמול גם עשיתי בדיקת אולטראסאונד שבמהלכה נמצא שק הריון המתאים בגודלו לשבוע 5+ ולידו ממצא היפואקולוגי. הטכנאית אמרה שיתכן ומדובר בדימוום םנימי אך לא ניתן לשלול אפשרות של שק הריון נוסף.
    האם ישנה סיבה לדאגה במידה ומדובר בדימום פנימי? האם יכול לפגוע בשק הקיים? האם יש סיכוי ואכן מדובר בתאומים?
    אודה לכם על התייחסותכם..

הוספת תגובה

• טעות, מדובר על ממצא היפואקוגני

טל
    02/05/2011

טל שלום רב
    מאחר ושבוע ההריון בו בצעת הבדיקה הוא גבולי בקשר לפענוח המימצאים (שכן לא רואים עוד עובר , רואים שק חלמון וכמובן את שק ההריון ), מומלץ שתמתיני מעט עד לבדיקה הבאה . בצעי אותה סביב שבוע 7-8 והלאה .אז אמורים להתבהר הדברים. כמו כן בלי לראות המימצאים אינני יכול לדייק בהערכה
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טעות, מדובר על ממצא היפואקוגני - תגובה

ד``ר רון ברדין
    06/05/2011

טל שלום רב<br />מאחר ושבוע ההריון בו בצעת הבדיקה הוא גבולי בקשר לפענוח המימצאים (שכן לא רואים עוד עובר , רואים שק חלמון וכמובן את שק ההריון ), מומלץ שתמתיני מעט עד לבדיקה הבאה . בצעי אותה סביב שבוע 7-8 והלאה .אז אמורים להתבהר הדברים. כמו כן בלי לראות המימצאים אינני יכול לדייק בהערכה<br />בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שקיפות, בדיקת סקר שליש ראשון חלבון
    מירי
    02/05/2011

שלום אני בשבוע 20 להריוני ה 3
    שקיפות עורפית יצאה 2.8 לא תקין
    בדיקת הדם בסמוך לשקיפות גם היא יצאה לא תקינה
    בשבוע 19 עברתי את הדיקור ע"י המומחה פרופסור ישראל מייזנר
    והיום קיבלתי את תוצאות החלבון שגם הם כמובן לא תקינות
    .afp 0.88
    hcg 1.21
    ue3 0.54
    מהבדיקה הראשונית יש ססימנים לא טובים האים בכל זאת יש סיכוי לתינוק בריא?
    אגב ההריון הוא ספונטני כך שאני סגורה לגבי השבועות זאת רק השערה של האולטרסאונד אז יש אפשרות שבדיקת המי שפיר לא תהיה נכונה בגלל גיל העובר?

תודה

הוספת תגובה

• הוספה

מירי
    02/05/2011

שכתי להוסיף שבסקירה הראשונה התגלה גם כדור ה"גולף בול" ושהעורף התאים את עצמו ל 3.5

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הוספה - תגובה

ד``ר רון ברדין
    06/05/2011

מירי שלום רב
    אמנם עבר זמן מה מאז שאלתך וייתכן שתשובתי כבר לא רלוונטית אך סיכוי לילד בריא יש בהחלט עד שתקבלי את התשובה הודאית ממי השפיר. אין ערך כרגע לעסוק בנבואה ואאחל לך לתשובה תקינה...
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר שרוני..שלום רב
    תמר
    27/04/2011

שלום לך אני מקווה שאתה זוכר אותי אני תמר ג'רסי נפגשנו כמה פעמיים במכון הגנטי ..היה לי חשד גבוה למום שלד בעובר(שבוע 36)דיברתם על הפסקת הריון כבר ...אז אני רוצה לבשר לך שילדתי את לביא היום בן חודשיים ילד מדהים מכל הבחינות ..נכון לא אולסי פרי אבל ממש ממש נורמלי ..אני אשמח גם להגיע אליכם אם הילד כדי שתראו אותו ...תודה על הכל אבל בפעם הבאה תהיו קצת יותר רגישים ואל תאומרו את צמד המילים המחרידות האלה ..הפסקת הריון...ולמזלי הקשבתי לקול הפנימי שלי וידעתי שבבטן שלי גודל לו נסיך..אריה קטן ..לביא לביא שלי .

לקביעת תור
    סגירה
    לד"ר שרוני..שלום רב

הוספת תגובה

• לד&quot;ר שרוני..שלום רב - תגובה

ד''ר ראובן שרוני
    29/04/2011

לתמר שלום,
    שמח בשימחתך!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וואוו - מרגש

דנה
    06/05/2011

תודה לאל על הסוף הטוב!
    אני מעריכה ומעריצה אנשים כמוך אומץ ליבך ומה שנאלצת לעבור.
    מאחלת לכם בריאות ואושר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קביעת גיל ההריון בוודאות
    שיר
    27/04/2011

שלום רב,
    ראשית רוצה להודות לכם על הפורום הזה.
    שנית- אני בשבוע ה 20 להריון. לפני כשנה הפסקתי לקחת גלולות, אני ובעלי קיימנו יחסי מין ללא אמצעי מניעה אבל גם לא חישבתי ימי ביוץ וכו'. כעבור חצי שנה בערך בעלי נלחץ שעוד לא הריתי ועשה בדיקות זרע, לפי דברי הגנקולוג שלי לאחר שעיין בתוצאות-אמר שהזרע לא באיכות טובה ביותר אך לדעתו עושה ילדים ובכל אופן ניתן לעשות הזרעות,אבל עד שלא ננסה שנה לפחות אין מה להילחץ.
    המשכנו בשלנו, ב2 לפברואר הלכתי לגנקולוג בגלל פטריה וכאבים בבטן תחתונה, באותו שבוע התחילו לי בחילות גם. שאלתי אותו האם אני בהריון, הוא שאל מתי היתה וסת אחרונה
    אמרתי ב 9/1/11 והוא אמר שזה לא סביר, ולא כל בחילה מעידה על הריון. לאחר שבדק אותי בידיים אמר שהכל נראה בסדר, ביקשתי שיעשה לי גם אולטראסאונד, באולטראסאונד הוא ראה שיש לי ציסטות וזו סיבה לכאב, וכבדרך אגב ראה שאני גם בהריון בשבוע ה6 וכמה ימים לפי דבריו, שנינו היינו בשוק, הוא יותר ממני כי לא הבין איך היה לי מחזור ב 9.1.11 וגם שלא הרגיש את שק ההריון בידיו. אז אם כך מה שהיה לי ב 9.1.11 זה לא היה מחזור??? והיה לי דימום ממש חזק, באותם ימים (במחזור כביכול) בערך ב 12.1.11 שכבתי עם בעלי ופתאום באמצע היה לי דימום ממש ממש חזק שלא היה כמותו, מה זה יכול להיות?
    אז אם כך אני בוודאות יכולה להגיד שהמחזור האחרון שלי היה ב 14.12.10? וב 9.1.11 היה דימום? עד כמה בדיקת האולטראסאונד מדויקת? אם אני מבינה נכון גיל ההריון נקבע לפי גודל שק ההריון? איך לדעת בוודאות מתי הריתי, זה נורא חשוב לי כדי לדעת תאריך לידה משואר. יכול להיות שהיריתי בזמן הדימום שהיה לי ב 9.1.11? למרות שבעלי לא גמר בתוכי בגלל הדימום החזק הפסקנו.
    אודה מאוד על תשובה מפורטת.
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    קביעת גיל ההריון בוודאות

הוספת תגובה

• קביעת גיל ההריון בוודאות - תגובה

ד''ר ראובן שרוני
    29/04/2011

ליולי שלום,
    ניתן לחשב כמעט במדויק לאור גודל העובר באולטרה סאונד את תאריך הכניסה להריון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה

שיר
    30/04/2011

ראשית תודה רבה על התשובה.
    אבל אני לא לגמרי מבינה, את הכניסה להריון סופרים מהיום הראשון של המחזור האחרון, אבל הרי ידוע שמהיום הראשון של המחזור האחרון לוקח בממוצע 14 יום לביוץ ואז כביכול נכנסים להריון, נכון? אבל מוסיפים שבועיים וסופרים מיום ראשון של המחזור האחרון מכיוון שלא ידוע בוודאות מתי נקלטים??? אז איך זה באולטרסאונד, גם מוסיפים שבועיים? או שניתן ממש כמעט בוודאות להגיד מה היה יום ההתעברות? לדוגמא ב 2 לפברואר הגנקולוג אמר לי שאני בשבוע ה6.4 מתי בדיוק התעברתי אם כך? היה לי מחזור ב 14.12.10 ואח"כ ב 9.1.11 היה לי דימום חזק שגם הייתי בטוחה שזה מחזור.
    תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה - תגובה

ד''ר ראובן שרוני
    30/04/2011

ליולי שלום,
    גם באולטרה סאונד מחושב גיל ההריון לפי גיל האל וסת (כלומר מוסיפים כשבועיים)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הריון שבוע9
    אילי
    27/04/2011

שלום עשיתי אולטרא לפני שבוע ונאמר לי שיש לי 2שקים אחד מהם עם דופק והשני לא הרופא הסבירה שאין מצב שזה פתאום יתפתח ויהיה דופק השאלה האם אותו שר נספג מעצמו והאם זה אומר דימום האם צריכה לעשות עם זה משהו או שירד לבד זה לא מסכן את השני??
    יש לציין שזה אחרי הקפאת עוברים.מתי אוכל לדעת את מין העובר???
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    הריון שבוע9

הוספת תגובה

• הריון שבוע9 - תגובה

ד''ר ראובן שרוני
    29/04/2011

איילי שלום,
    השק נספג מעצמו בדרך כלל ללא דימום
    מין העובר נראה בסקירה מוקדמת ולעיתים בעת השקיפות העורפית סביב שבוע 12

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות בדיקת חלבון עוברי
    מאיה
    26/04/2011

שלום,

אני בשבוע 17 + 5.

סקירה מוקדמת הדגימה ציסטה חד צדדית בצוואר העובר בגודל 2.1 מ"מ.

היום קיבלתי את תוצאת החלבון העוברי (אותה ביצעתי בשבוע 16 + 1) שהינה:

A.F.P for pregnancy 1.65 MoM

A.F.P for pregnancy 58.39 ng\ml

HCG (pregnancy) 1.46 MoM

HCG (pregnancy) 37.73 U\ml

Estriol (uE3, pregnancy) 0.83 MoM

Estriol (uE3, pregnancy) 0.97 ng\ml

Maternal age related risk 1\920
    Risk (age + biochem) 1\2211

אציין שתוצאות בדיקת השקיפות היו:

עובי שקיפות - 0.93 מ"מ

והסיכויים היו - 1:6800 (רק על בסיס us)

ו - 1:10000 בשילוב הסקר הביוכימי.

האם התוצאה תקינה (במיוחד לאור הממצא של הציסטה)?

האם יש מקום לשקול דיקור?

תודה מראש!

לקביעת תור
    סגירה
    תוצאות בדיקת חלבון עוברי

הוספת תגובה

• תוצאות בדיקת חלבון עוברי - תגובה

ד''ר ראובן שרוני
    29/04/2011

למאיה שלום,
    התשובה תקינה
    ממצא ציסטי מבודד לאור זאת אינו מעלה משמעותית סיכון לבעיה כרומוזומלית
    רק דיקור מי שפיר שולל בודאות בעיה כזו ואת יכולה לבצע דיקור מרצונך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היקף ראש גדול מגיל ההריון
    שירי
    26/04/2011

שלום, אני בשבוע 26.5 והיום הרופא אמר לי שראש העובר גדול לגיל ההריון ומתאים לשבוע 31. נשלחתי לסקירת מערכות מכוונת אך התור הקרוב הוא רק בעוד חודש. אשמח לדעת קודם כל מה המדדים הבאים אומרים, והאם יש המלצות על רופאים טובים לעניין..

BPD 7.6cm
    AC 24.5cm
    FL 5.1cm

אני ממש בלחץ ורוצה לדעת מרופא מה המדדים הללו אומרים עד לבדיקה שלי שתהיה רק בעוד חודש- תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    היקף ראש גדול מגיל ההריון

הוספת תגובה

• היקף ראש גדול מגיל ההריון - תגובה

ד''ר ראובן שרוני
    29/04/2011

לשירי שלום,
    כדאי לצרף לאיזה שבוע המדדים התאימו אצל הבודק
    שנית, בממדי הראש יש להתחשב בהקף ופחות ב BPD למנוע אפשרות של מבנה רחב של הראש
    יש לוודא מה גיל ההריון המדויק הקף הראש והגובה של ההורים
    כככל
    BPD 7.6 מתאים לשבוע 30.8
    AC 24.5 שבוע 29
    FL 5.1 שבוע 27

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מומי פנים
    ר
    26/04/2011

שלום רב!
    אני בת 29, בריאה, לאחר הפסקת הריון בשבוע 23 עקב גילוי מום בעובר. בסקירת מערכות מאוחרת נצפתה אפכסת אוזן מעוותת לחלוטין. לאחר נתיחה התגלו מומים נוספים: זיגומה לא מפותחת, אוזן שניה קטנה ונמוכה, צוור קצר ופה גדול. חשד גבוה לתסמונת טריצ'ר קולינס. הבנתי שקיימת בדיקת DNA שמאתרת את המוטציה, אך זה כרוך ההוצאה גבוהה ובדיקת מי שפיר. ביעוץ גנטי הומלץ להשקיע באולטראסאונד מכוון לפנים לגילוי מוקדם.
    השאלה היא עד כמה ניתן לגלות מומי פנים באולטראסאונד? והאם בדיקת MRI תוכל לתת תשובה ברורה יותר במקרה זה?
    תודה רבה מראש!

לקביעת תור
    סגירה
    מומי פנים

הוספת תגובה

• מומי פנים - תגובה

ד''ר ראובן שרוני
    29/04/2011

ל ר שלום,
    האבחנה של Treacher Collins לא קימת במקרה שלך עדיין ברמה המולקולרית
    רוב המקרים של תסמונת זו מורשים בצורה דומיננטית אך יש גם דווחים על חזרה כלומר יש סוג המורש רצסיבית או שמדובר במוזאיקה של לתא הנבט

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/sites/GeneTests/lab/mim/154500

זיהוי מבנה הפנים לא תקין באולטרה סאונד הינו פונקציה של חומרת הבעיה
    אם הסוקר יחשוד או לא יוכל לסקור כהלכה ימליץ על בדיקות נוספות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מודאגת
    שירה
    24/04/2011

שלום רב , בת 27 הריון ראשון , מחזור אחרון 12.3.11 , שבוע 6+1 היום בוצע אולטרסאונד יש דופק והכל תקין , הלכתי מוקדם לרופא עקב כאבים בצד ימין בבטן התחתונה בסוף האולטרסאונד הוא שם לב לשחלה מדממת.....ימנית... מה זה אומר??? הוא אמר שכרגע הוא רואה דימום ממש חלש אך כנראה שהיה דימום גדול יותר וזה נפסק ...מה ההשלכות??? מה זה אומר?? הרופא לא היה נראה כ"כ מודאג ואמר לי לפנות למיון במידה וזה מתגבר ויש סיכוי אם חלילה זה יתגבר לניתוח?? אשמח להסבר...

לקביעת תור
    סגירה
    מודאגת

הוספת תגובה

• מודאגת - תגובה

ד''ר ראובן שרוני
    29/04/2011

שלום שירה,
    הרבה פעמים בעקבות הביוץ יש מעט דימום מהזקיק בו היתה הביצית
    זה כנראה מה שנאמר לך. לרוב הדימום פוסק ספונטנית
    במידה ואת ממשיכה להרגיש כאבים יש מקום להערכה מחדש ולכן הופנת במקרה כזה לחדר המיון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה דחופה לרופאים
    מודאגת
    22/04/2011

שלום,
    אני בערך בשבוע 5 וקצת. אני לא סובלת משום תופעות לוואי של הריון. חוץ מרגישות קלה בשדיים, שגם זה נעלם לפני יומיים.
    ביום ראשון ראו שק הריון תוך רחמי ללא עובר בינתיים.
    ויש לי בדיקת אולטרסאונד רק ב 1.5.11 לשמיעת הדופק.
    אני ממש לחוצה מהעובדה שהרגישות בשדיים נעלמה. אין לי שום תופעות ואני לא מרגישה בהריון.
    יש לי לקראת הערב כל פעם כאבי בטן. (מאז ההריון). לפעמים כמו כאבי מחזור ולפעמים כאבים שונים מזה (לכן גם עשיתי אולטרסאונד ראשון).
    האם עליי להקדים את בדיקת האולטרסאונד עקב כל מה שרשמתי? אני יודעת שהרופא שלי בחופש שבוע הבא....האם לקבוע אצל רופא אחר?
    אני ממש מודאגת.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה דחופה לרופאים

הוספת תגובה

• שאלה דחופה לרופאים - תגובה

פרופ` ישראל מייזנר
    01/05/2011

אמנם היום כבר ה 1.5 אך ההמתנה חשובה בין הבדיקות. על מנת שניתן יהיה לצפות בדופק עוברי המופיע בערך בין 5.5 ל 6 שב' הריון. לכן התאזרי בסבלנות. גודש בחזה אינו כה משמעותי עדיין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי מימדי העובר בסקירת מערכות
    רוית
    22/04/2011

שלום,

בסקירת מערכות מאוחרת מימדי העובר נצפו כדלקמן:

BPD 54.6 מתאים ל-22.4 שבועות
    היקף ראש: 198.6 מתאים ל 22 שבועות
    היקף בטן: 183.6 מתאים ל 23.1 שבועות
    עצם הירך: 38.5 מתאים ל 22.2 שבועות
    צרבלום: 24.7 מתאים ל - 22.4 שבועות
    הערכת משקל: 529 גרם אחוזון: 78
    האם המימדים נראים תקינים יחסית לשבוע שאני נמצאת בו 22 ?
    לגבי היקף הבטן -זה נחשב גדול מידי?
    והשאלה הכי חשובה: מה המשמעות שהוא באחוזון 78? הוא גדול מידי? ראוי לציין שאני סוכרתית, האם יוולד לי לפי הנתון הזה - תינוק גדול? האם אחוזון 78 זה לא טוב????
    תודה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי מימדי העובר בסקירת מערכות - תגובה

ד''ר ראובן שרוני
    29/04/2011

לרוית שלום,
    ממדי העובר נחשבים בתחום התקין בין אחוזון 10 ל 90
    המשך מעקב הגדילה יכול לחזות את גודל העובר בלידה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה