מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- 2 ציסטות באולטרסאונד ראשוןרוני21/04/2011
שלום רב,
עשיתי היום א"ס ראשון, יש שק הריון ודופק, תואם שבוע 6+1
בנוסף נמצאו 2 "מבנים ציסטיים צלולים פשוטים" והטכנאית אמרה שהיו כנראה שני ביוצים ואולי יש תאומים? אם היו תאומים מביציות שונות, לא היו אמורים לראות 2 שקים? יכול להיות שזה יתגלה בהמשך?
אציין גם כי הייתה לי בטא 5127 בשבוע 4+6
אודה לעזרתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 2 ציסטות באולטרסאונד ראשון - תגובה
ד''ר ראובן שרוני29/04/2011שלום רוני,
בדרך כלל רואים את מספר העוברים בבדיקה אם היו מקרים ש"התגלה" בהמשך
בשבוע 5 רמות בטא בדרך כלל עד 2200
יכול להיות תגובה להורמונים שקבלת או שק נוסף שנספג או יראה בהמשך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שק הריון שבוע 5 ו 4 ימיםויקה21/04/2011
שלום,
הוסת האחרונה שלי היתה ב 10.3.11
נעשו שתי הזרעות ב 24-25/3/11
לפי הרופא המטפל שלי אני בשבוע 5 ו 4 ימים.
עשו לי אולטרסאונד וגינלי ונצפה שק הריון תוך רחמי, שלפי הטכנאית מתאים לשבוע 4 ו 6 ימים. לא נצפה עובר עדיין.
שתי שאלות:
1. אם הסטייה הזאת בסדר? האם גודל השק לא קטן מידיי?
2. האם זה בסדר שבשלב הזה לא נצפה עובר בשק?
3. אני סובלת גם לפעמים מכאבי בטן חלשים ולעיתים הופכים לחדים וכואבים יותר - האם זה מסוכן?
תודה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שק הריון שבוע 5 ו 4 ימים - תגובה
ד''ר ראובן שרוני29/04/2011לויקה שלום,
סטיה כזו יכולה להיות ו"יופיע" דופק בבדיקה חוזרת
לגבי כאבי הבטן, יש לפנות לרופא או לחדר מיון כדי לוודא תקינות מבני האגן והבטן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הערכת משקל - ממצאים לא תקיניםיעל20/04/2011
שלום רב,
הנני בשבוע 34 ובהערכת משקל שעשיתי בשבוע 33.5 התקבלו המדדים הבאים:
BPD 90 מ"מ מתאים לשבוע 36.4
Head cir ף 332 מ"מ מתאים לשבוע 37.6
AB.Cir ף 333 מ"מ מתאים לשבוע 37.2
יחס HC/AC ף 99.
Femur Length ף 57מ"מ מתאים לשבוע 30
הערכת משקל 2578 גר'
גיל הריון US
הומרוס = 52 מ"מ מתאים לשבוע 30.6
רוחב הגומה האחורית בחתך מידסגיטלי = 1.07
* יש לציין כי הסקירות הקודמות היו תקינות וכן בדיקת מי שפיר תקינה.
* הרופא ציין כי אין התאמה בין היקף הראש והבטן לבין אורך העצמות. הפנה אותי לסקירת שלד מלאה עקב הפערים בממדי העובר, אך התור שקיבלתי ביח' אולטראסאונד בביה"ח רחוק מאוד וסמוך למועד הלידה המשוער.
אנו מודאגים לאור הממצאים הללו. האם אכן יש סיבה לדאגה? כמו כן, האם העובדה שהעובר גדול מאוד (לפי היקף הראש) עלולה להצביע על צורך בניתוח קיסרי?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהמשך להודעתי הנ"ל
יעל20/04/2011גיל הריון אולטראסאונד 2578 גר'
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההערכת משקל - ממצאים לא תקינים - תגובה
ד''ר ראובן שרוני29/04/2011ליעל שלום,
הפער בין המדדים, הקף ראש גדול ועצמות קצרות יחסית, עלול להיות נטיה משפחתית אך יכול להעיד על בעית שלד
יש לבצע אולטראסאונד מקיף כולל לשלול קיום סימנים נוספים לבעית שלד ויעוץ גנטי בהקדם
הבדיקות הקודמות התקינות שציינת אינן שוללת אפשרות זו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת אולטרסאונד - הערכת משקללירון20/04/2011
שלום,
אני בשבוע 27+1 הריון תאומים לא זהים.
ביצעו לי אולטרסאונד + הערכת משקל להלן הנתונים:
עובר 1 - משקל 918
עובר 2 - משקל 870
הטכנאית אמרה שעובר אחד מתחת לנורמה (המשקל אמור להיות בשבוע זה 1118)
וזה יכול לסמל על אי תפקוד השלייה.
ברצוני לדעת מה לא בסדר בנתונים הללו? ואיך ניתן לגרום לעליית העוברים במשקל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת אולטרסאונד - הערכת משקל - תגובה
ד''ר ראובן שרוני29/04/2011ללירון שלום,
יכול להיות תקין בהחלט סביב אחוזון 25
יתכן שמנוחה ככל שניתן תשפר הגדילה (הגברת זרימת הדם לרחם)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי תמונת תלת מימד של העובררוית17/04/2011
שלום,
היום עברתי סקירה מאוחרת (שבוע 22) וקיבלתי תמונה בתלת מימד של הקטן שלי.
לא נעים לי להגיד, אבל הוא נראה קצת מפחיד - האף שלו ענקי !!!!!!!!!!!! הנחיריים ענקיות וזה נראה לא טבעי
הבדיקה בסדר גמור אבל המראה טיפה טיפה הפחיד אותי
יש מצב שזה יהיה האף שלו????? או שזו תמונה בהגזמה?
תדה, רוית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי תמונת תלת מימד של העובר - תגובה
ד''ר ראובן שרוני29/04/2011רוית שלום,
זוהי בדרך כלל התגובה
תמונה בשבוע מתקדם יותר עשויה להרגיע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- short BPDמיכל17/04/2011
לרופאים שלום
אני בתחילת שבוע 22, עשיתי היום סקירת מערכות
לדברי הרופא הכל תקין, אבל כשעברתי על הנתונים התחלתי להיות מוטרדת.
BPD היה הערך הנמוך ביותר מכל הממצאים, ועמד ממש מתחת ל5% (50.5ממ, מתאים לשבוע 21.2). שאר הממצאים היו בין 20 ל40 אחוזים גג . כמו כן- BPD/FEMOR 1.33 ואילו HC/BPD 3.89. שמתי לב שבסקירת המערכות הראשונה דווקא BPD היה באחוזון 40 ושאר הממצאים האחרים היו נמוכים יותר.
האם יכול להיות שBPD קצר קשור למבנה הגולגולת של ההורים? לדעתי הראש שלי ושל בעלי הוא ראש צר וארוך (מבנה דוליכוצפאלי). האם ניתן להסביר את הממצא הזה בכך או שיש דברים אחרים שמסבירים את הממצא כמו מחלה גנטית כלשהי?
לתשובתכם אודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר short BPD - תגובה
ד''ר ראובן שרוני29/04/2011מיכל שלום,
יתכן נטיה משפחתית ו/או מנח העובר (יותר נפוץ במנח עכוז)
בהנחה שזהו הממצא החריג היחיד יש כמובן לוודא:
סוטורות (תפרים) פתוחות בגולגולת
מבני מוח תקינים
מומלץ מעקב בשלב זה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כליה גדולה בעובר 21 שבועותג'סיקה פאולה17/04/2011
שלום רציתי לדעת מה זה אומר כליה גדולה אצל עובר בת 21 שבועות צד שמאלי 6.4 צד ימין 4 ס"מ מעקב עוד חודש ימים + אקו לב , אני בת 36 אמא ל4 ילדים סובלת מאסטמה בעוד 2 ילדים גם יש להם אסטמה . תודה רבה חג שמח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כליה גדולה בעובר 21 שבועות - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר01/05/2011הכל תלוי בצורת מדידת הכליה, והאם הבודק הינו מנוסה בבדיקות אולטראסאונד. בהנחה שכן, תתכן אסימטריה בממדי הכליות, אך יש לעקוב אחריה. לא בהכרח מדובר בממצא חריג, ותלוי מהו מרקם הכליה וכיצד נראה האגן, ומה קורה עם זרימות הדם לכליה. אינני יודע אם בשבוע ה 21 זו הייתה סקירת מערכות אולא. אם כן - יש לחזור על בדיקת הכליות בהפרש של כ 3 שבועות. אם לא- יש לבדוק שוב את הכליות בסקירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע חמש- שש להריון, ללא קוטב עוברירותם14/04/2011
שלום רב,
אני בהריון שני, וסת אחרונה, 3.3, תשובת bhcg כמותי מתאריך 4.4- 261
בבדיקת אולטרסאונד ראשונה להריון זה שבוצעה אתמול, 13.4: נצפה שק תוך רחמי, הודגם שק חלמון קטן (2.3 מ"מ), אך טרם הודגם קוטב עוברי. עוד ציין הרופא טפולות- במ"פ, ללא נוזל בדוגלס.
הרופא סבור שככל הנראה ההריון צעיר יותר מכפי שניתן לשער ע"פ תאריך הווסת האחרונה, ונקבע אולטרסאונד לעוד 10 ימים.
אני לעומת זאת הפכתי לחרדתית מאז אתמול, כי הייתי בטוחה שכבר יהיה אפשר להבחין בעובר בשלב זה. האם אפשר להירגע? האם יש סיכוי שעד הבדיקה הבאה הדברים אכן יסתדרו?
אודה על תשובתך,
רותם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא נענתי, אשמח להתייחסותכם
רותם18/04/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשבוע חמש- שש להריון, ללא קוטב עוברי - תגובה
ד''ר ראובן שרוני29/04/2011רותם שלום,
מאד יכול ל"הופיע" קוטב עוברי
בדיקה חוזרת הכרחית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עובר קטן?ליבי13/04/2011
שלום רב,
אני בהריון (שני) שבוע 26, עובר ממין זכר.
לאחר סקירה מאוחרת פרטית אצל אחד המומחים נאמר לי שהסקירה תקינה והגדילה תקינה. ביצעתי את הסקירה בשבוע 23+2 לפי וסת אחרון ולפי ת.וסת מחושב 22+4.
להלן המדידות:
משום מה, ולמרות שהרופא חזר ואמר שהכל בסדר, נראה לי כי העובר קטן.....
BPD- מ"מ 52 מתאים לשבוע 21+6
OFD- מ"מ 71.3 מתאים לשבוע 23+0
היקף ראש HC - מ"מ 193.6 מתאים לשבוע 21+5
היקף בטן AC- מ"מ 262.6 מתאים לשבוע 21+2
Femue length: מ"מ 38.5 מתאים לשבוע 21+6
הערכת משקל לפי AC+BPF : גרם 435
הערכת משקל לפי AC+FL: גרם 450
יחס AC/HC: 1:19
אינדקס צפאלי CI : 73 (נורמה 71%-80%)
cerebellum - מ"מ 23.7 מתאים לשבוע 22+5
bod- מ"מ 33.8 מתאים לשבוע 20+6
גפיים:
tibia: מ"מ 33 מתאים לשבוע 22+2
hemerus: 38.6 מ"מ מתאים לשבוע 24+1
ulna: מ"מ 34.8 מתאים לשבוע 23+3
יש לציין שגם אני וגם בעלי לא אנשים קטנים, וגם ביתי לא, בהריוני הקודם עם בתי ההערכה היתה של כ-600 גרם בשבוע כזה...
האם יש סיבה לדאגה? רופא הנשים שלי אמר לבוא רגיל להערכת משקל בשבוע 30, האם יש צורך לעשות משהו קודם לכן?
בסקירה המוקדמת לא היו ההפרשים הללו.
בתודה מראש
ליבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עובר קטן? - תגובה
ד``ר רון ברדין15/04/2011ליבי שלום רב
הבדיקה המתבקשת להסיר אי ודאות וספקות היא הערכת גדילה נוספת בזמן הקרוב ולא ב 31 שבועות . על פי המימצאים "תצויידי" בהמלצות ואת מוזמנת לשתף אותנו במימצאים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת הבהרה
ליבי15/04/2011תודה רבה על תשובתך!
האם יש לחזור לבצע את מעקב הגדילה אצל מומחה האולטרסאונד אצלו ביצעתי את הסקירה או שמספיק ללכת ל"הערכת משקל" אצל רופא הנשים שלי?
תודה
ליבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- cmv בהריוןשיר13/04/2011
שלום, אולי תוכלו לעזור לי בשאלתי.
ב- 2007 נדבקתי לראשונה ב- cmv ועברתי הפלה
ב- 2008 למרות שהערכים היום עדיין חיובייםigg ו- igm), ואחרי המלצת הרופאים נכנסתי להירון וילדתי תאומים בריאים(לא ביצעתי מי שפיר).
כיום אני בשבוע 16 ובתחילת ההריון הערכים שוב/עדין חיוביים (אין אינדיקציה של ערכים מ-2008 ועד 2011), ה- igg נבדק והערך יצא 7 לעומת 2008 שהיה 4, עשיתי בדיקת שתן שיצאה שלילית.
במעבדה אומרים שלא ניתן להשוות בין הבדיקות כי עברו מספר שנים וכנראה שהערכים אצלי פשוט ממשיכים להיות חיובייים גם אחרי שנים.הרופא אמר לי להמשיך בהריון כרגיל.
אני קצת חוששת.
מה דעתך? האם יש ספק להדבקה מישנית? האם כדאי לעשות מי שפיר?
תודה ורק בריאות שיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר cmv בהריון - תגובה
ד``ר רון ברדין15/04/2011שיר שלום רב
את מוזמנת להפנות שאלה זו לפורום הריון בסיכון בניהול פרופ' יוגב . אנו מתמקדים בפורום זה בתחום האולטרהסאונד ואני משוכנע שתקבלי מענה לשאלתך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון כימימורן13/04/2011
שלום
לפני חודשיים עברתי הריון כימי.
החודש שוב נכנסתי להריון, ביצעתי בדיקת דם התשובה שלי בטא יצאה 14800
האם יכול להיות שזה שוב הריון כימי?
האם עם בטא כזאת זה אפשרי?
האם יש קשר בין עליה של בטא והריון כימי
יש לי תור לרופא רק בסוף אפריל אני ממש לחוצה, תעזרו לי בבקשה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון כימי - תגובה
ד``ר רון ברדין15/04/2011מורן שלום רב
ערך כזה של הורמון ההריון הוא גבוה בשביל הריון כימי ואמורים לראות כבר עובר עם דופק כשההריון תקין . לא נותר אלה שתפני להערכת הרופא שלך ולביצוע בדיקת אולטרהסאונד
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מי שפיראביבית13/04/2011
שלום לפרופ מייזנר
בעבר כתבתי לך , אני בהריון רביעי עברתי מי שפיר ( בגלל CPC ומעי אקוגני )שם נתגלתה טרנסלוקציה דה נובו היינו במס' יעוצים גנטים וביצענו גם את הצ'יפ הגנטי שיצא תקין . אולטרסאונד שבוע 22 - תקין . אני במעקב אחר גדילה והתינוקת אכן גדולה בשבוע - שבועיים בUS שבוע 28 הכל תקין למעט ריבוי קל של מי שפיר 20 . שבועיים לאחר מכן שוב US תקין הפעם רופא אחד ראה ריבוי 28 ורופא שני ראה 21 באותה הבדיקה בפער של חצי שעה .
בסיכום נרשם כי ריבוי 21-28 תלוי בתנוחת העובר . המצג רוחבי . אני תוהה לגבי הפערים ? האם מצג רוחבי מראה על ריבוי ואז המדידות משתנות ? ( כפי שהסבירו לי) האם נחשב כריבוי בגלל מכלול העניינים אני ממש פוחדת .... מה אתה מציע המקרה שלי מאוד מיוחד וכל סטייה מקפיצה אותי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אודה על תשובה לשאלתי
אביבית17/04/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאודה על תשובה ..... שבת שלום
אביבית29/04/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמי שפיר - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר01/05/2011הערכת ריבוי מי השפיר בעזרת מדידת כיסי נוזל הינה הערכה סוביקטיבית, ואינה מספיק מדויקת, וזו הסיבה שתוך זמן קצר שני בודקים מצאו כמות מים שונה. ריבוי מי שפיר יתכן מסיבות שונות ולאו דווקא עקב פתולוגיה בעובר. בהנחה שסקירות המערכות נערכו בידי אנשים מיומנים, ולא הודגמו בעובר מומים - מאד לא סביר שפתאום יופיעו מומים חדשים. בכל מקרה, רצוי בבדיקת אולטראסאונד בשבוע 30-32 להתבונן במעיים ובקיבה, ולצפות בפנים אם ניתן ולנסות ולראות אם יש תנועות בליעה. אייני חושב שיש קשר לממצא הגנטי, ומעקב הגדילה חשוב לשלילת תסמונות של גדילת יתר עוברי המלווה בריבוי מי שפיר. כמובן, יש לשקול ביצוע העמסת סוכר מלאה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהריבוי מי שפיר
אביבית01/05/2011שלום לפרופ' מייזנר ותודה רבה על תגובתך ,
היום חזרתי מסקירה שלישית מורחבת בה הרופא בדק היטב את כל המערכות כולל הכל תקין ( כמובן כולל מעי וקיבה בגודל תקין ושט , לא ראה חסימות ) ואין לו הסבר לריבוי המים כעת עומד על AFI 32 כשלפני כשבוע AFI 25 , מה דעתך הפעם ? יש משהו נוסף שאני צריכה לעשות אני כבר ממש מיואשת , האם המצב יסתדר או שרק יתגבר ..
האם נחשב כנדיר ? העוברית גדולה ושוקלת אני כעת בשבוע 33 2600 בערך .כל הערכים בטווח הנורמה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח תוצאות שקיפות עורפיתאורחת12/04/2011
שלום,
קיבלתי תוצאות של השקיפות עורפית אשמח לחוות דעת דעתך,
האם יש לי ממה לחשוש? האם צריך לבצע מי שפיר?
PAPP-A = 0.31X MPM
FREE ßHCG = 0.19X MOM
החישוב מתבסס על מדידת CRL 69.1 מ"מ
שקיפות עורפית 0.8
הסיכון המשוקלל לתסמונת דאון הינו נמוך מ 1:20000
חישוב הסיכון לטריוזומיה 18 הינו קטן מ 1:300
האם זה נחשב תקין או שיש בעיה?
תודה רבה וערב טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיענוח תוצאות שקיפות עורפית - תגובה
ד``ר רון ברדין15/04/2011שלום רב
הסיכון המשוקלל שלך לתסמונת דאון תקין ביותר. גם עובי הנוזל וגם השיקלול . צירפת גם סיכון לטריזומיה 18 . להערכתי פספסת מספר שם והסיכון נמוך יותר
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת אולטראסאונדשרון12/04/2011
שלום רב,
הנני בת 27 בהריון הראשון שבוע 21+5 לפי האולראסאונד הקודם אותו ביצעתי לפני שבועיים ..בבדיקת אולטראסאונד שביצעתי לפני שבועיים התגלה כי אגן הכליה מורחב מעט 4 מ"מ (בשבוע 19+2). וכן תנוחתו של העובר קצת מוזרה:הוא שוכב עם הראש למטה כאשר פניו מופנות לכוון הגב ולכן גם לא ניתן לראות את פניו באולטראסאונד.
היום כעבור שבועיים ביצעתי בדיקת אולטראסאונד נוספת שתוצאותי ההיו:
1. BPD- 51.6 מתאים לשבוע 21+5
2.HEAD CIR-183 מתאים לשבוע 20+5
3. AB .CIR-158 מתאים לשבוע 21
4.HC\AC -1.15
5.FEMUR LENNGHT 36.6 מתאים לשבוע 21+4
גיל ההריון US 21+2
הערכת משקל 408 גרם
תנועת עובר -נצפו
פרט לכך צויין כי רוחב עגני הכליה קטן ועומד על 2.3 מ"מ
וכן תנוחתו של העובר לא השתנתה מלפני שבועיים כלומר הוא עדיין נמצא עם הראש כלפי מטה (כאילו רוצה לצאת) ועם פניו לכוון הגב ולכן לא ניתן לראות את פניו באולטראסאונד.
השאלה שלי היא:
1.האם הערכים שבדקתי כעת(מצויינים מעלה)-גודל העובר,הראש,המשקל, HC/AC תקינים ?( יש לשים דגש גם על וההפרש בין HEAD CIR ו AB CIR ואי התאמתם בשבועות לשאר הערכים הנבדקים וכן ההבדלים בין בדיקות השונות)ם?
2.האם תנוחתו של האובר (שלא משתנה כבר כחודש) היא תנוחה שכיחה ?והאם היא תקינה?
האם תנוחה זו לא יכולה להזיק לעובר?
3.האם זה יכול לקרות והאם זה תקיןן כי הערך של עגני הכליה ירד בשבועיים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת אולטראסאונד - תגובה
ד``ר רון ברדין15/04/2011שרונה שלום
מהבדיקה האחרונה שביצעת עולה שממדי העובר תקינים לשבוע ההריון. . אכן אגני הכלייה שמימלא הרחבתן הייתה גבולית , יכול השתנות או לסגת או להתרחב יותר.
לגבי תנוחת העובר מאחר והוא איננו "יודע" שהגיע לסקירה , " מותר, " לו גם בבדיקה חוזרת לשכב עם הפנים למטה . אם תנוחת הראש לא חריגה /מוזרה אז בסך הכל צריך להזמינך שוב להשלמת הסקירה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאולטראסאונד
שרון15/04/2011האם תנוחה (כבר מעל לחודש שלא משתנה)עם הראש כלפי מטה והפנים לכוון הגב-שלא ניתן לראות אותם באולטראסאונד לא יכולה להזיק לעובר?האם תנוחה זו תקינה?
2.האם יכול להיות מצב ובו העובר תקוע ?
3.איך ניתן לגרום לעובר להסתובב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום, אשמח לתשובהלילך3512/04/2011
שלום, לאחר סקירת מערכות, שבוע 22+0
המדדים:
BPD 54 מ"מ – 22-2 שבועות
HC 198 מ"מ – 22-0 שבועות
AC 176 מ"מ – 22-3 שבועות
FL 37 מ"מ – 21-6 שבועות
CEREB 24 מ"מ – 22-0 שבועות
CM 6 מ"מ
LV 6.7 מ"מ
הערכת משקל: 481 גרם
הוא גם אמר שהגובה הוא 22 ס"מ
האם תקין?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום, אשמח לתשובה - תגובה
ד``ר רון ברדין15/04/2011לילך 35 שלום רב
נתוני גדילת העובר תואמים בדיוק את שבוע ההריון
לגבי גובה הרי שהרופא נתן לך הנתון רק לאוריינטציה כללית אך אין משמעות לאורך עובר בשבועות אלה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)