מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שליה נמוכהשירה21/11/2010
שלום רב,
אני כרגע בשבוע 23+1, בסקירה שעשיתי נמצאה שליה נמוכה במרחק 1.7 ס"מ מהפתח.
1. מהו המרחק המינימאלי הבטוח ללידה רגילה?
2. מהי הסבירות שאצטרך ניתוח קיסרי?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שליה נמוכה - תגובה
ד``ר רון ברדין25/11/2010שלום שירה
שלייה נמוכה מוגדרת כאשר היא בטווח של 2 ס"מ ומטה מהפתח של צוואר הרחם. מאחר ואת בסך הכל בשבוע מוקדם צפוי שעם גדילת הרחם גם השלייה תתרחק יותר ותימצא בטווח בטוח ללידה רגילה. לקראת הערכת משקל שבוע 30 בדקי זאת בבדיקת האולטרהסאונד
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה מטרידהbilbi20/11/2010
אני בחורה שמנה בשבוע 24 להריון.
האם הגיוני שעדיין אנני מרגישה את העובר?
באיזה שבוע כן אתחיל להרגיש אותו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה מטרידה - תגובה
ד``ר רון ברדין25/11/2010בילבי שלום רב
אכן כן -לא נדיר לשמוע שלא חשים תנועות בשבוע זה. נכון הוא שלרוב תחושת התנועות מוקדמת יותר אך אם בסקירה המאוחרת הבדיקה תקינה ומימדי העובר תאמו שבוע ההריון הרי שמעיד שהעובר "חש בטוב" ומתפתח תקין. סביר שבזמן הקרוב תתחילי לחוש בתנועות .
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות בנושא תוצאון תבחין משולששירן18/11/2010
שלום, אני בת 31, הריון ראשון, בדיקות גנטיות טרם ההריון תקינות. בבדיקה בשבוע 8 גילו תאום נעלם (שק הריון נוסף עם עובר ללא דופק, קוטר מזערי(.תוצאות של שקיפות עורפית: 1:720 עפ"י גיל ו 1:3694 משוקלל. תוצאות סקר טרימסטר הראשון היו: Down’s Syndrome risk 1/10000 ,Trisomy 18 risk 1/10000 .
סקירת מערכות ראשונה (שבוע 15) – תקינה. יש לציין כי עדיין ראו שק עוברי נוסף בזמן בדיקה זו.
בבדיקות של תבחין משולש (חלבון) התוצאות יצאו:
A.F.P. for Pregnancy 1.35 MoM 0,20 - 1,99 .(.....*....).
A.F.P. for Pregnancy 54.52 ng/ml
HCG (Pregnancy) 2.76 MoM 0,16 - 2,99 .(........*.).
HCG (Pregnancy) 58.05 U/ml
Estriol (uE3, pregnancy) 0.72 MoM 0,35 - 4,00 .(*.........).
Estriol (uE3, pregnancy) 1.07 ng/ml
Maternal age-related risk 1/705
Risk (Age+Biochem) 1/180
בהתחשב בתוצאת התבחין המשולש ובעובדה שהיה לי "תאום נעלם" (שלמיטב הבנתי עלול להשפיע על התוצאות) – שאלתי היא האם כדאי להמשיך באיבחון ע"י ביצוע בדיקת מי-שפיר? תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התייעצות בנושא תוצאון תבחין משולש - תגובה
ד''ר ראובן שרוני20/11/2010לשירן שלום,
התאום שנעלם בשבוע 8 קרוב לודאי אינו משפיע משמעותית על תוצאות הסמן המשולש
יש אפשרות לאחד את התוצאות של השקיפות.סקר שליש ראשון והסמן המשולש. עדיף בעת הביצוע, אבל ניתן גם לאחר שקבלת את התוצאות של השליש הראשון (שקיפות באולטרה סאונד ובדיקות הדם)
אם מתייחסים לכל בדיקה בנפרד לא ניתן להתעלם מהתשובה של הסמן המשולש ויש אינדיקציה לבירור המשכי ע"י דיקור מי שפיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזור היפואקוגניאנה17/11/2010
שלום,
אני בשבוע 9 להריון. הריון שלישי. בבית שני ילדים. באולטראסאונד הראשון לפני יומיים נאמר לי כי מעל שק ההריון קיים איזור היפואקוגני המתאים לדימום בגודל 16*17. חוץ מזה הכל היה תקין. אין לי דימום ואין לי כאבי בטן.רופא הנשים שלי אמר כי הכל תקין. האם יש מקום לדאגה ומה ניתן לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איזור היפואקוגני - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר17/11/2010הממצא ככל הנראה חסר משמעות. ממצאים כאלו שכיחים ונעלמים מעצמם תוך שבועות בודדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטראסונד וגינאלי חובה???מורן17/11/2010
האם בדיקת האולטרסאונד הוגינאלי הינו חובה בהריון??
או שאפשר לבדוק אם אותם דברים בדרך אחרת....?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולטראסונד וגינאלי חובה??? - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר17/11/2010שום דבר אינו חובה, ואת אדון לגופך. במצבים מסוימים, הבדיקה הוגינלית עדיפה לאין ערוך על הבטנית ויכולה לספק אינפורמציה שהבדיקה הבטנית אינה יכולה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חדר רביעי מורחב במוח ושליה נמוכהליאור17/11/2010
שלום רב,
אתמול עשיתי סקירה ראשונה. נמצא חדר רביעי מוגדל במוח, שליה נמוכה. הייתי כ"כ בהלם שלא הצלחתי לשאול כלום וגם לא כ"כ להבין כלום.
זומנתי לבדיקה חוזרת בשבוע 22.
אודה להסברך על המשמעות של החדר הרביעי המוגדל.
האם עלי לעשות מי שפיר?
מה הסיכוי שזה יסתדר ובמידה ולא מה המשמעותיות של זה?
מתי עושה MRI או בדיקה אחרת נוספת למוח של העובר?
מדוע יש שליה נמוכה? קשור למשהו שאני עשיתי או עושה? איך אני יכולה "לעזור" לה לעלות? אני מבינה שמשמעות אם היא תשאר נמוכה זה ניתוח קיסרי? ועוד שאלה (אולי קצת מטופשת אבל עדיין...) מה זה אומר נמוכה? ולמה בעצם יתכן וצריך קיסרי? היא חוסמת את המעבר של העובר החוצה? היא חוסמת את תעלת הלידה?
ועוד שאלה אחרונה- בטופס של הסקירה בחלק של מדידות רשום HC מתאים ל15+0 , AC מתאים ל 14+4 , FL 14+5. גיל הריון מחושב 14+3, גיל הריון מדוד 14+5. זה בסדר שיש פערים כאלו? לא הכל צריך להיות אותו הדבר?
בתודה מראש על המענה לכל השאלות הרבות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חדר רביעי מורחב במוח ושליה נמוכה - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר17/11/2010חדר רביעי מורחב הינו לעיתים ממצא תקין המסתדר עם הזמן. יש לעקוב מאחר הממצא. אין זה מחייב דיקור מי שפיר ופנייה ל MRI אינה רלבנטית בגיל הריון צעיר לפני שבוע 26 להריון.
שיליה נמוכה שלא צויין כי היא ששילית פתח הינה ממצא תקין. שיליה נמוכה בראשית ההריו, בד"כ עולה עם גדילת הרחם, וסביר להניח שלא תהווה בעיה בלידה.
פערי מדדי המדידות של העובר סבירים ואינם מצביעים על בעייה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה זה הד עוברי?חלי17/11/2010
מה זה הד עוברי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה זה הד עוברי? - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר17/11/2010הכוונה לצפייה ברקמה עוברית קטנה, בד"כ בתחילת ההריון כאשר עדיין לא צופים בדופק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצם ירך קצרהרינת17/11/2010
שלום,
אני מנסה להבין האם עצם ירך קצרה בשבוע ושישה ימים מראה על משהו כאשר כל שאר האיברים תואמים את השבוע, בסקירה מורחבת שביצעתי הרופאה מדדה מספר פעמים את עצם הירך ואמרה שהיא קצרה בסקירה ראשונה שביצעתי באופן פרטי והרופא לדעתי היה מקצועי יותר אמר שעצם ירך בגודל תקין לחלוטין מה גם שלא נתגלתה שום בעיה בחלבון או בשקיפות. האם עליי להיות מודאגת? או ששבוע ושישה ימים זה עדיין בסדר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצם ירך קצרה - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר17/11/2010בגיל הריון כזה של סריקה מורחבת (אני מניח שבין 22-24 שב') זוהי עצם ירך מעט קצרה הדורשת מעקב והתייחסות גם לאורך שאר עצמות העובר. הייתי פונה לייעוץ מקצועי בנושא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת USדורון15/11/2010
שלום ,
אישתי בשבוע 5 + בערך ( אחרי IVF ) והביטא היא 7900 , מתי מומלץ לעשות US ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת US - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר17/11/2010בין שבוע 6 ל 7, על מנת לזהות כמה שקים יש ברחם ולצפות כבר בדופק עוברי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר בצלע מספר 12 בעובר בשבוע 24עופרי15/11/2010
ביצעתי סקירה מורחבת בשבוע 24 והתגלה חוסר בצלע מס' 12 בצד ימין. מי שפיר יצא תקין. האם זה משפיע על איכות חיי העובר והאם יש צורך בביצוע בדיקות נוספות?תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר בצלע מספר 12 בעובר בשבוע 24 - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר17/11/2010למיטב ידיעתי, הממצא חסר חשיבות, ואינו פוגע באיכות החיים. אין לו בד"כ גם כל משמעות מבחינה גנטית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטרסאונד בהריוןמלכה15/11/2010
שלום רב,
הריון ראשון, שבוע 6 פלוס 4 ימים, אני אמורה ללכת לבדיקה בשבוע 7 אצל הגניקולוג ורציתי לשאול מה מומלץ אולטרסאונד וגינאלי או בטני?
והאם לחכות עוד שבוע, כי ממה שקראתי בשבוע 8 כבר אפשר לעשות אולטרסאונד בטני למציאת דופק.
אני קצת חוששת ממה שקראתי באתרים ובפורומים מאוטרסאונד וגינאלי.
בנוסף, אתמול החלו לי הפרשות חומות בהירות, שלמיטב הבנתי זה תקין- אך אשמח לקבל תשובה גם על זה.
תודה והמשך יום נפלא!
מלכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולטרסאונד בהריון - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר17/11/2010אין שום סיבה לא לבצע אולטראסאונד וגינלי שהינו הבדיקה המועדפת בהריון צעיר! הבדיקה בטוחה ואינה מזיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גדילת עוברשירלי14/11/2010
שלום רב,
ביצעתי הערכת משקל בשבוע 33+0 להלן התוצאות:
bpd- 87 מ"מ מתאים לשבוע 34w5
hc-319 מ"מ מתאים לשבוע 36w3
ac-287מ"מ מתאים לשבוע 32w4
famur-66מ"מ מתאים לשבוע 34w0d
ממוצע גיל ההריון hc ו- fl 35w2d יחסים ומשקלים
ac/femur - 4.35
bpd/femur-1.32
hc/bpd 3.67
fl/hc-0.21
הערכת משקל העובר ע"פ hadlock1 2193
הערכת משקל העוברhadlock 4 2232
ברצוני לשאול האם המדדים תקינים הבנתי שהראש גדול זה נחשב עדיין בסדר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גדילת עובר - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר17/11/2010למרות שהראש מעט גדול - הממצאים נחשבים לתקינים. הערכות הגדילה בשבועות הריון אלו אינן תמיד מדויקות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקב גדילהמיטל14/11/2010
שלום רב,
אני בשבוע 38 להריון ומודאגת מתוצאות מעקב גדילה. מצ"ב התוצאות של 2 הבדיקות האחרונות שביצעתי:
שבוע 33.5:
BPD: 86 מ"מ מתאים לשבוע 34.5
Head cir: 303 מ"מ מתאים לשבוע 33.5
AB.Cir: 288 מ"מ מתאים לשבוע 32.6
HC/AC: 1.05
Femur Length: 65 מ"מ מתאים לשבוע 33.5
שבוע 37.1:
BPD: 90 מ"מ מתאים לשבוע 36.6
Head cir: 326 מ"מ מתאים לשבוע 37
AB.Cir: 322 מ"מ מתאים לשבוע 36.1
HC/AC: 1.01
Femur Length: 68 מ"מ מתאים לשבוע 35.1
מטריד אותי בעיקר BPD שחלה בו האטה בגדילה ו- Femur Length.
רופאת הנשים שלי לא ראתה את התוצאות וכאשר נתנה לי את ההפנייה לבדיקה, אמרה שאין צורך לחזור אליה. האם להתעקש ולחזור על מנת שתראה את התוצאות? והאם יש צורך במעקב גדילה נוסף?
מודאגת מאוד, אודה על תשובה מהירה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעקב גדילה - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר17/11/2010אין כל סיבה לדאגה. הפרשים אלו במדידיות בשלהי ההריון נחשבים לתקינים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעיים היפר אקוגניות שבוע 27סיגל13/11/2010
שלום .
במעקב גדילה שבוע 25 ולאחר מעקב נוסף גם בשבוע 27 התגלו מעיים היפראקוגניות לבנות וזאת לאחר שבשבוע 23 המעי היה רק מורחב 7 מ"מ . עכשיו הוא לא מורחב ( 4 מ"מ ) אלא רק היפראקוגני. עשיתי בדיקת נשאות ל15 מוטציות של cf ויצא הכל תקין , כמו כן הסיכוי לתסמונת דאון כולל שקיפות עורפית וחלבון עוברי יצא 1:20000 . בנוסף יצא לי CMV שלילי .לא היו לי דימומים במהלך ההריון ובעלי גם עשה בדיקה גנטית לסיסטיק פיברוזיס ויצא תקין. בייעוץ הגנטי נאמר לי כי עליי לעבור אקו לב ולאחר מכן לשקול דיקור מי שפיר במידה ואין שיפור.
האם לאור כל הנתונים שציינתי יש סיכוי כי מדובר בממצא חולף ? לפי נסיונכם מה האפשרות כי העובר בריא ? סך הכל הבדיקות הן די מעודדות .אני ממש מפחדת מדיקור מי שפיר. האם זה הכרחי לפי דעתכם לבצע את הבדיקה ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעיים אקוגניות בבקשה תענו
סיגל17/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה ענו לכולן ועליי דילגו ?????????
סיגל18/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעיים היפר אקוגניות שבוע 27 - תגובה
ד''ר ראובן שרוני20/11/2010רינה שלום,
העובדה שהמעי היה מורחב ועכשיו הוא אקוגני יכולה להתאים לחסימה מסיבה פנימית או חיצונית
נראה לי שיעוץ מוסדר הינו המסגרת בה יוסברו האפשרויות
ככלל, יתכן כי העובר בריא אך כפי שהוסבר ביעוץ יש לשלול בהחלט אפשרויות קודמות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איבחון דחוףשקד12/11/2010
שלום
הריון שבוע 28
קבלתי 2 מכות חדות על הבטן, על ראש העובר ,הלכתי ישר לרופא ,והתמונה יצא כך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף
שקד14/11/2010דנה שלום רב
לא ניתן לקשור בים החבלה לתמונ התלת מימד
אני מניח שניבדקת מאז החבלה על ידי רופא. תמונת התלת מימד איננה חלק מהערכה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנזרקתי למטה?
שקד22/11/2010דנה שלום רב
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיבחון דחוף - תגובה
ד``ר רון ברדין24/11/2010דנה שלום רב
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאולי בכול זאות
שקד24/11/2010יש שבר בעצם המצח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאולי בכול זאות - תגובה
ד``ר רון ברדין25/11/2010בתלת מימד ניראה "התפר " האורכי על גולגולתהכפי שניצפה כך שבכל זאת לא הייתי מנסה לקשר החבלה עם התלת מימד
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
שקד22/12/2010עשיתי גדילת עובר והמוח הקידמי לא גדל מאז
מה עושים.?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאולי תלכי לרופא וזהו ???!!!!!!!!!!
הדסי22/12/2010נראה לך שבאינטרנט יפתרו לך את הבעיהבאמצעות תמונה?
ואם נבדקת למה את שוב שואלת?
מבינה שאת בלחץ אבל בתמונת תלת מימד לא ניתן לאבחן דרך המסך כך..
לכי לרופא..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)