מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עובר קטן שבוע 37יפית03/03/2010
שלום,
עשיתי היום מעקב אחר צמיחת עובר והתוצאה 2530 גרם.
בדיקת מעקב קודמת בשבוע 32 גם כן עובר קטן יחסית לשבוע - 1750גרם
מלבד זה כל הבדיקות הקודמות - סקירות מוקדמת ומאוחרת הראו גודל עובר שהתאים לשבוע ההריון. (לא עשיתי בדיקת מי שפיר)
האם הנ"ל תקין? האם יש חשש כלשהו?
האם יש בדיקה שכדאי לבצעה?
תודה מראש,
מודאגת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הערכת משקל עובר
ד``ר רון ברדין05/03/2010שלום יפית
ראשית בבדיקה שביצעת ב 32 שבועות . הערכת משקל העובר אז בהחלט תקינה! העובר לא היה קטן. הערכת משקל העובר ב 37 שבועות הרי ש 2500 גרם נימצא בתחום התקין לשבוע זה קרי אחוזון 23 . מהנתונים שציינת לעיל אינני מוצא מקום לדאגה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקו לב עובר בשבוע 20+יעל03/03/2010
שלום רב,
הופניתי לבדיקת אקו לב עובר בשל ממצא שהתגלה בסקירה המוקדמת - וריד טבורי ימני מתמיד.
קבעתי תור לבדיקת האקו לשבוע 20+4. האם התור מוקדם מדי? האם בשלב כזה אפשר לגלות מומים שהממצא הנ"ל עלול לרמוז להם? האם מוטב לדחות את התור בשבוע או יותר?
תודה רבה,
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וריד טבורי ימני
ד``ר רון ברדין05/03/2010שלום יעל
בדר"כ מבוצעת הבדיקה אחרי 22-23 שבועות . לפני הביטול אני מציע לך להתקשר למכון בו את עומדת לבצע הבדיקה ופשוט לשאול האם השבוע מבחינתם צעיר מדי לבדיקת אקו לב ובהתאם לפעול
. לרוב מימצא זה לא מכוון למום ספציפי בלב אך מאחר ובחלק מהמיקרים המדווחים לגבי וריד טבורי ימני מציינים בכללי אסוציאציה אפשרית למומי לב , ממליצים בדיקה זו. אם הסקירה המוקדמת תקינה , הסבירות לבעייה קטן מאוד
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
יעל05/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 29-תנועות מודאגתאנה03/03/2010
דר שלום
אני מרגישה מדי יום תנועות ..לפני כשבוע שמתי לב או שאני מדמיינת כי אני מרגישה את העבור פחות...כמה פעמים ביום צריך להרגיש אותו..
אני מפחדת שמשהו לא בסדר
אני מרגישה אותו כל יום אבל יש לי הרגשה כי התנועות פחתו...
לא קרה משהו מסוים מה יכול להיות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תנועות עובר מופחתות
ד``ר רון ברדין05/03/2010אנה שלום
החשוב הוא שאת חשה בתנועות. הפשוט ביותר להסיר חששותייך הוא לפנות לרופא מטפל או מוקד לבדיקת אולטרהסאונד לראות העובר.
מקובל שמרגישים 20 תנועות ביום או 4-5 תנועות חצי שעה אחרי אוכל בשכיבה על צד שמאל
בכל מיקרה אם יש שינוי בדפוסי תנועות העובר מומלץ לפנות לבדיקה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מי שפירדנה03/03/2010
שלום
אני נמצאת בשבוע ה19 להריון ראשון
עובר ממין זכר
אני מתלבטת בנוגע לבדיקת מי שפיר.
בדיקת השקיפות העורפית יצאה תקינה וכך גם החלבון עוברי
בסקירה המוקדמת גילו 2 ציסטות צוואריות שנעלמו כעבור שבועיים לחלוטין.
הבדיקות הגנטיןת תקינות לחלוטין.
יש לציין שיש לי אח בעל פיגור שכלי לא גנטי. הסובל מאגנסיס אופקוסום קולוסום
ובעקבות כך הופנת לייעוץ גנטי שם המליצו לי על סקירה מורחבת נוספת בשבוע ה23 עם התמקדות בהתפתחות המוח. אך לא המליצו על מי שפיר.
רציתי לשמוע על הסיכונים בבדיקה ,האם כדי לבצע אותה ואם כן באיזה שבוע.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדנה
פרופ` ישראל מייזנר06/03/2010על פניו לפי האינפורמציה שמסרת, אין אינדיקציה לביצוע דיקור מי שפיר. אני מבין את החששות לאור הסיפור המשפחתי.
בדיקת מי השפיר יכולה לספק אינפורמציה ברמת דיוק מלאה לגבי מבנה הכרומוזומים כולם, ולא רק של מספר 21 הקשור בתסמונת דאון, ובכך יתרונה. הסיכון להפלה עקב הדיקור קטן - בשנה האחרונה דווח בספרות האמריקאית על סיכון לא גבוה להפלה הנע בין 1:900 ל 1:1600 דיקורים!
עלייך להחליט מה טוב עבורך, ואף אחד לא יוכל להחליט עבורך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 5 להריוןיערית03/03/2010
אני לקרא סוף שבוע חמישי להריון עם תוצאות בדיקת דם של 1900 בטא
עשיתי בדיקת אולטראסאונד והטכנאית אמרה שההריון לא ניראה לה תקין
להלן המימצאים:
דוגלס ללא נוזל
בחלל הרחם קולקציה של נוזל לא צלול בעובי 20 ממ
בתוכו ממצא ציסטי בקוטר 9 ממ, ללא תוכן
דרך אגב הטכנאית אמרה לי בע"פ שהיא רואה שק הריון אבל בתוך השק היא רואה רק דם
לא ברור לי מה לא תקין? איזה ממצא לא טוב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליערית
פרופ` ישראל מייזנר06/03/2010לפי הממצאים קשה להתרשם, שכן ההריון צעיר ביותר. אני ממליץ להמתין מספר ימים ולחזור על הבדיקה. אינני מבין מדוע נערכה בדיקה בשבוע כה מוקדם, בו קשה לקבל אינפורמציה לגבי תקינות ההריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת פיש האם כדאי?שגית03/03/2010
שלום
רציתי לדעת בעוד כשבועיים אני מבצעת בדיקת מי שפיר.
שקיפות עורפית בשבוע 12 2.5 מ"מ בדיקת דם העלתה את הסיכון
וסקירת מערכות מוקדמת הכל תקין למעט אגן כליה ימני הרחבה קלה 2.9 מ"מ בשבוע 15 .
עובי עורף בסקירה המוקדמת נישאר 2.5 כמו בשקיפות.וראו זכר.
1.האם כדאי לבצע פיש?בעקבות כל הסמנים
2.במידה ואני מבצעת את הפיש והתשובה תקינה ,מה הסיכוי שהתשובה הסופית תיהיה לא תקינה לפי הסמנים שראו אצלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדנה
ד``ר רון ברדין05/03/2010דנה שלום
בדיקת פיש נותנת לך תוך מספר ימים תשובה לגבי 5 כרומוזומים הכולללים 21 (והמידע לגבי דאון) 18, 13 ,X,Y . ההחלטה לגבי האם לבצע הבדיקה או להמתין מספר שבועות לתשובה מי השפיר הרגילה בהחלט נתונה להחלטתך ולמידת הלחץ בו את נימצאת. זו בדיקה הכרוכה בתשלום.
בכל מיקרה מידע נוסף הנוגע למאפייני הבדיקה תוכלי לקבל בייעוץ גנטי מסודר
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאתי02/03/2010
שלום רב,
רופא הנשים שלי שלח אותי לבדיקת מעקב גדילה בשל איחור של שבוע בגדילת העוברית.
אשמח אם תחוו דעתכם..
ו.א 1.8
התוצאות הן-
דופק- הודגם
מצג-ראש
שליה-אחורית,גבוהה,דרגה 1
הודגמו תנועות עובר,תנועות נשימה,טונוס העובר.
כמות מי שפיר -תקינה(150 מ"מ)
מדידות
BPD 74.2 מתאים ל29.5
OFD 97.7
HC 273.3 מתאים ל29.6
AC (מה זה אגב?) 243.8 מתאים לשבוע 28.4
FEMUR 55.6 מתאים לשבוע 29.2
ממוצע גיל הריון על פי HC וFL 29.4 (אמורה להיות 30.3)
זרימה תקינה בעורק טבורי וMCA
האם תקין??
תודה
אתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאתי
פרופ` ישראל מייזנר02/03/2010אמנם מדדי העובר קטנים בעד שבוע וחצי מגיל ההריון, אך הם עדיין בטווח הנורמה. ללא ספק , דרוש מעקב אחר גדילת העובר במרווחים של שבועיים. אם הגדילה נשמרת באותו ההפרש בין בדיקה לבדיקה - אין להערכתי מקום לדאגה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה! לילה טוב
אתי02/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופקקרן02/03/2010
שלום בת 27 לאחר הזרעה ,נמצאת בשבוע ה-5 להריון, שבוע הבא יש לי בדיקת אולטרסאונד ראשונה ואהיה בשוע 6, האם יהיה עליי לראות דופק לעובר?...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקרן
פרופ` ישראל מייזנר02/03/2010בהחלט ניתן לזהות דופק - זהו הגבול של זיהויו. אם לא יצפה הדופק, עדיין אין זה אומר שההריון לא תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה מענה דחוףיעל01/03/2010
אני בשבוע 18 בת 30.5 הריון שני
קיבלתי תוצאות של התבחין המשולש התוצאה הסופית לפי הגיל והבדיקות היא 1:450
לפי גיל בלבד 1:870
אני בלחץ נוראי האם מומלץ לבצע בדקת מי שפיר?
PAPP-A 0.71 MOM
AFP 0.71 MOM
HCG 2.61 MOM
UE3 0.69 MOM
INHIBIN-A 0.50 MOM
NT 0.95 MOM
אשמח לתושבה מהירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעייתי שהתגובה בפורום איטית-חבל
יעל02/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עובר גדולדפי01/03/2010
שלום רב,
אני בת 33, הריון ראשון, שבוע 31+1. ביצעתי היום מעקב גדילה ואלו הממצאים:
BPD 84, מתאים לשבוע 33
היקף ראש 289, מתאים לשבוע 32
היקף בטן 288, מתאים לשבוע 33
FEMOR 59, מתאים לשבוע 31
יחס גוף/ראש 1.0
הערכת משקל 2000 גרם, באחוזון ה - 72.
טכנאית האולטראסאונד המליצה על בדיקה חוזרת בעוד כ- 3 שבועות
אשמח לשמוע את דעתכם על מדדים אלו
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדפי
פרופ` ישראל מייזנר02/03/2010כל המדדים בנורמה לגיל ההריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון צעיר ודופק איטינעמה01/03/2010
שלום,
בשבוע 6.1 עשיתי לראשונה אולטראסאונד ונצפה גודל עובר קטן בשבוע מתאריך הוסת.
10 ימים אח"כ עשיתי אולטרסאונד נוסף (7+4) וגודל העובר היה 6+2 ונצפה דופק עוברי איטי.
אני צריכה לעשות אולטראסאונד חוזר בעוד כמה ימים.
רציתי לדעת,
קודם כל, מה הסיכויים שההריון יתפתח תקין?
שנית, אין לי דימום. האם יכול להיות שהעובר ללא דופק אבל לא יהיה דימום?
ולבסוף, האם שינוי התופעות הלוואי (ירידה בכאבים בחזה, פחות עייפות, פחות בחילות) לעומת השבועות הקודמים מעידים על כך שאין כבר הריון?
תודה,
נעמה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנעמה
פרופ` ישראל מייזנר02/03/2010נעסוק ברפואה ולא בנבואה. בהריון צעיר, הדופק בתחילתו, יכול להיות איטי יותר. בהחלט יתכן, וגיל ההריון צעיר יותר (ביוץ מאוחר למשל), ואז הדופק האיטי הינו נורמלי. קשה לנבא לאן זה מתקדם: המתיני לאולטראסאונד הנוסף, ואז האמת תתגלה. לא הייתי עושה כל אינטרפרטציות על סמך תחושה סוביקטיבית של סימני הריון ועל סמך העובדה שאין דימום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
נעמה03/03/2010תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה מאוד אוד דחופהמיכל28/02/2010
אני בשבוע ה 20 להריון . בשבוע ה10-11 אושפזתי בגלל דימום ונמצאה הימטומה בגודל 10 ס"מ בקיר האחורי לרחם. כרגע אני נמצאת בשמירת הריון ההימטומה עדיין קיימת בגודל של כ6-7 ס"מ. העובר מתפתח בהתאם ובדיקת שקיפות עורפית וסקירה מוקדמת היו תקינות
הבעיה שבבדיקת אולטרהסאונד לפני שבועיים התגלה מעי היפראקוגני אצל העובר. הרופא אמר שרוב הסיכויים שממצא זה קשור לדימום. עברתי בירור גנטי וביצעתי בדיקות לCF אני ובעלי עדיין אין תוצאות. הומלץ על מי שפיר.
השאלה אם כדאי לבצע את הבדיקה למרות הסיכונים? האם דימום והימטומה יכולים להגביר את סיכוני הבדיקה? בשבוע הבא יש לי סקירה בסיסית מורחבת ואני אמורה לקבל תוצאות בדיקות גנטיות. מאוד מתלבטת לגבי ביצוע הבדיקה( הריון ראשון אחר IVF רביעי)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדיין מחכה למענה- דחוף
מיכל02/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעידכון
מיכל02/03/2010היום קיבלתי תוצאות יעוץ גנטי אני נשאית לCF בעלי לא נשא.
הדבר הכי חשוב מבחינתי הוא לדעת האם כדאי לקחת סיכון ולבצע בדיקת מי שפיר בגלל המעי האקוגני על אף שיש לי הימטומה והיו לי דימומים בשבוע 11 להיריון
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמיכל
פרופ` ישראל מייזנר02/03/2010עייני בתשובתי הקודמת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ' מייזנר
מיכל03/03/2010אני מאוד מודה לך על התשובה
הבנתי שקיים סיכון יתר להפלה בגלל ההימטומה.השאלה האם מעי אקוגני שהופיע בשבוע 18 יכול להיות קשור לדימום חזק למשך מס' ימים בשבוע ה11? (מאז אין בכלל דימום, הימטומה קיימת )?
והאם העניין שאני נשאית ל CF ובעלי לא נשא(לפי בדיקותראשוניות) יכולה לשלול הקשר למעי האקוגני? אני בת 28 ו8 חודשים, בדיקת שקיפות הייתה תקינה וסקירת מערכות גם תקינה האם זה שולל קשר לדאון עם אקוגניות של המעי? סליחה שאני שואלת כל כך הרבה שאלות אבל ההריון מאוד יקר וגם חשוב לי שהעובר יהיה בריא.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון ווסת יחדsnoopy28/02/2010
ביום רבעי האחרון נודע שאני בהריון בהתחלה שאפילו אין עדין דופק לעובר אחרי בדיקה אצל הרופא , ובמשך כול סוף השבוע יתחילו לי דימומים שבאו והלכו וביום ראשון ממש אפשר לומר שקיבלתי ווסת חזקה מאוד .
השאלה שלי האם זה אפשרי להיות גם בהריון וגם לקבל ווסת או שפשוט נפל לי העובר , כי ב-2 ההריונות הקודמים של בנותי לא היה לי תופעה מוזרה שכזאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון צעיר
פרופ` ישראל מייזנר02/03/2010לפי הסיפור, ככל הנראה ארעה הפלה מוקדמת. אין פרטים לגבי העובדה אם היה שק הריון ברחם. אם באולטראסאונד חלל הרחם ריק מתוכן, ואם בבדיקת דם להורמון ההריון hCG התוצאה נמוכה - רוב הסיכויים שההריון נפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תנועות עוברסיון28/02/2010
שלום,
אני לא יודעת אם השאלה מתאימה לפורום.
אני בשבוע 19+0 בהיריון ראשון תקין עם שיליה קדמית.
לפני מספר ימים הרגשתי את תנועות העובר.
הרגשתי במשך מספר פעמים ביום תחושת בועות באזור הטבור ופעם אחת בעיטה קלילה.
מאז עברו כמה ימים ואני לא מרגישה כלום.
האם העובדה שאינני מרגישה דבר תקינה?
האם בשלב הזה אני אמורה להרגיש?
האם אמורים להרגיש כל יום או מספר פעמים ביום?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיקה
פרופ` ישראל מייזנר28/02/2010את נמצאת בשלב ראשוני של תחושת תנועות עובר. יתכנו מצבים שלא תחושי בתחילת הדרך, תנועות באופן סדיר. הדבר יסתדר ובקרוב, ככל הנראה, תחושי בתנועות סדירות.
בד"כ, תנועות העובר מורגשות מספר פעמים ביום, כל יום! אך, כפי שציינתי, משלב מסוים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 28 מודאגתאנה26/02/2010
יצאתי מהחדר שינה בטעות קיבלתי מכה מהידית של הדלת בבטן לא ממש חזקה רק היה סימן אדום על הבטן שנעלם אחרי דקה
האם יכול להיות נזק לעובר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאנה
ד''ר ראובן שרוני26/02/2010אנה שלום,
ברוב המקרים לא
בדיקת אולטרה סאונד אמורה להעשות בקרוב ותוכלי להוועץ במבצע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)