מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שואלת שוב לא נעניתי בבקשה תשובהלילך12/01/2010
שלום אני כתבתי לכם כי בלב כבד הפסקתי את ההריון בתה"ש בשבוע 36 עקב טרנסלוקציה 11 ו22 אצל העובר כאשר ההורים אינם נשאים+ממצא של עצמות קצרות מגיל ההריון.
רשמתם לי שסבירות לאירוע חוזר כזו היא נמוכה ביותר.
אני מאוד מאוד חרדה כי לא קולטת אם אנחנו בריאים איך יצא שעובר פיתח זאת לעצמו איך?
זה הריון ראשון היה ולכן העצב הכאב הרב.
אני יודעת שאני אולי מפוחדת וחרדה מעל הנדרש ומקווה שככ, אולם רק שאלה אחת מטרידה אותי, אם חס ושלום חס וחלילה חס ושלום קורה שחוזר, שוב, וזה אומר המקרה הנדיר הזה שלא ממש קיבלנו עליו הסבר אולם אמרו לנות בייעוץ הגנטי אצלכם שהוא מאוד נדיר של מוזאיקה או משהו כזה בתאי מין, האם יש גם במקרה הנדיר חלילה וחס לא עלינו פתרון לרפואה ואפשרות להביא ילד בריא לעולם?האם בכל מקרה ללא תלות בכסף או כל דבר אחר יש לרפואה מה להציע אם חלילה דבר כזה חוזר שוב, טיפול כלשהו או משהו כזה?כי הבנו שלהורים נשאים יש פתרונות של pgd האם גם במקרה שלא נשאים וחס ושלום זה חוזר יש טיפול כלשהו, בבקשה בבקשה בבקשה?בבקשה תטעו בי את האופטימיות הזו באם תגידו שיש לכל דבר פתרון.
תודה רבה לכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללילך
פרופ` ישראל מייזנר17/01/2010עם כל הרצון הטוב לעזור לך, פורום זה עוסק באולטראסאונד. עלייך לקבל יעוץ מגנטיקאי מומחה בתחום, שכן אנו לא עוסקים בתחום יעוץ זה ואיננו יודעים מה לענות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תאומיםמאיה12/01/2010
בשבוע 31 - מעקב גדילה - עובר 1 שוקל 1.370 ק"ג ועובר 2 שוקל 1.630 ק"ג.
האם הפער מדאיג?
מתי כדאי לחוזור על הבדיקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדנה
פרופ` ישראל מייזנר17/01/2010הפרש המשקלים אינו הפרש מדאיג. ההפרש מתבטא ב 16% ורחוק ביותר מקו הנורמה שהוא 25%.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדדים בדיקת אולטרסאונד שבוע 30+6 בתperlev12/01/2010
שלום
להלן המדדים שנתקבלו בבדיקת אולטרסאונד בשבוע 30+6, מין העובר נקבה, אשמח אם תחוו את דעתכם:
75.8 מ"מ מתאים לשבוע 30+3 BPD
296.6 מ"מ מתאים לשבוע 32+6 Head cir
278.3 מ"מ מתאים לשבוע 31+6 AB.Cir
1.06 יחס HC/AC
59 מ"מ מתאים לשבוע 30+6 Femur Length
גיל הריון US 32+6
הערכת משקל 1765 גר'
האם תקין?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לperlev
פרופ` ישראל מייזנר17/01/2010תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירה מכוונת למוח העוברמורן11/01/2010
אני בשבוע 28+6, נמצאת במעקב הריון במרפאה להריון בסיכון גבוה. וזאת עקב מחלה שמלווה אותי מגיל 13. אני סובלת מ- היפו פארתירואידיזם. בעקבות זאת, הפנו אותי לעשות סקירה מכוונת למוח העובר.
הממצאים: מבנה מח תקין ללא עדות לדמם תוך מוחי סוטוטרת עדענות ותקינות, פונטנלה אחורית תקינה.
במהלך הבדיקה עיקום עצמות הגולגולת בלחץ קל של המתמר המתאים לקלציפיקציה נמוכה של העצם.
רושם לעצמות גלגלת וצלעות בעלי הד אקוגי דק מהרגיל.
עצמות ירך במבנה תקין. מבנה הלב תקין.
האם הממצאים האלה מעידים כי הבדיקה תקינה? מה המשמעות וההשלכות שעשויות להיות לממצאים אלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני ממתינה לתשובה, בבקשה.
מורן13/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמורן
פרופ` ישראל מייזנר17/01/2010היפופרהטירואידיזם, הינה מחלה הקשורה בספיגה לקויה של סידן בגוף. בהריון, המצב יכול לגרום למינרליזציה מופחתת של עצמות העובר עקב כמות נמוכה יחסית של סידן. אולי זו הסיבה לדקיקות העצמות בגולגולת ולשינוי בצורתה עם לחץ של מתמר האולטראסאונד. כיון שהטיפול במחלה הוא מתן סידן, היעוץ והטיפול ינתנ לך במרפאה להריון בסיכון, שם את נמצאת במעקב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראש קטן בעוברחבצלת11/01/2010
אני בשבוע 32+2 להריון.
במעקב גדילת עובר עפ"י המלצת יועץ גנטי בשל בתא HCG ואלפא פרוטאין גבוהים מהנורמה בתבחין משולש. רמת אלפאפטופרוטאין במי השפיר היתה תקינה.
עד כה שתי סקירות, דיקור מי שפיר וכל בדיקה אחרת היו תקינות. לא היתה מחלת חום בהריון.
בסונר בשבוע 28+5
נמדד BPD 69 מ"מ מתאים לשבוע 27+5 אחוזון 15 לערך
HC 262.1 מ"מ מתאים לשבוע 28+4 אחוזון 25 לערך.
בסונר מהיום שבוע 32+3
נמדד BPD 76.4 מ"מ מתאים לשבוע 30+5 אחוזון 3 לערך
HC 285.1 מתאים לשבוע 31+2 אחוזון 6 לערך.
הערכת משקל 1800 גר' מתאים לאחוזון 35 לערך.
רופא הנשים אמר שאין מקום לדאגה מאחר שהעובר קטן ואין שבירת עקומות.
במקביל הפנה לסקירה מכוונת למוח העובר (שנקבעה לעוד שבוע).
במשפחה פיגור שכלי ע"ר NTD שנשלל בהריון זה מכל כיוון אפשרי.
אני יוצאת מדעתי מדאגה. האם מדובר בהתפתחות מיקרוצפליה? האם העובר אינו תקין?
אודה על תשובה בהקדם.
חבצלת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחבצלת
פרופ` ישראל מייזנר17/01/2010ההגדרה של מיקרוצפליה דורשת שהיקף הראש יהיה תחת 3 סטיות תקן לגיל ההריון. לא זה המצב בעוברך. יש לעקוב כל שבועיים אחר גדילת הראש. אם ההפרשים אינם מהותיים, והראש גדל - לא מדובר במיקרוצפליה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקב גדילה - שבוע 5+26בי11/01/2010
שלום,
רציתי לבקש חוות דעת על קצב גדילת העובר, בעיקר על מימדי הראש.
תוצאות מעקב גדילה בשבוע 26w 5d:
BPD 61.5 מ"מ מתאים לשבוע 25w 0d
OFD 80.3 מ"מ
HC 224.7 מ"מ מתאים לשבוע 24w 4d
AC 205.3 מ"מ מתאים לשבוע 25w 1d
Femur 48.9 מ"מ מתאים לשבוע 26w 4d
HC/AC 1.09
AC/Femur 4.2
BPD/Femor 1.26
HC/BPD 3.65
FL/HC 0.22
הערכת משקל עובר עפ"י Headlock1 860 גר'
הערכת משקל עובר עפ"י Headlock4 832 גר'
תוצאות בסקירה מורחבת בשבוע 23w 1d:
BPD 50.98 מ"מ מתאים לשבוע 21w 3d
OFD 74 מ"מ
HC 198 מ"מ מתאים לשבוע 22w 0d
AC 175.2 מ"מ מתאים לשבוע 22w 3d
Femur 40.77 מ"מ מתאים לשבוע 23w 1d
HC/AC 1.13
AC/Femur 4.3
BPD/Femor 1.25
HC/BPD 3.88
FL/HC 0.21
הערכת משקל עובר עפ"י Headlock1 542 גר'
הערכת משקל עובר עפ"י Headlock4 520 גר'
תוצאות בסקירה מורחבת בשבוע 16w 2d
BPD 32.05 מ"מ מתאים לשבוע 16w 0d
OFD 43.1 מ"מ
HC 118.6 מ"מ מתאים לשבוע 15w 6d
AC 100.2 מ"מ מתאים לשבוע 16w 0d
Femur 21.46 מ"מ מתאים לשבוע 16w 3d
HC/AC 1.18
AC/Femur 4.67
BPD/Femor 1.49
HC/BPD 3.7
FL/HC 0.18
הערכת משקל עובר עפ"י Headlock1 146 גר'
הערכת משקל עובר עפ"י Headlock4 148 גר'
תודה,
בי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לבי
פרופ` ישראל מייזנר17/01/2010אין שום אפשרות להתייחס לשאלה כזו בפורום זה. את צריכה לשבת עם הרופא המטפל או עם יועץ בתחום האולטראסאונד ולהעלות את הנתונים על גרפים, ואז להתייחס לממצאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטיק היגרומה 50mmחיים11/01/2010
שלום מכובדי.
ד"ר נדג'ארי מהדסה איבחן בעובר ציסטיק היגרומה בעובי 50 mm לאחר כשבועיים הערך ירד ל 13mm ולפני כשבועיים הערך עלה ל 20 mm היינו אצל יועצת גנטית והיא המליצה על מי שפיר.
רצינו לברר האם יתכן שבכל זאת ייצא עובר בריא?
האם עובי כזה הוא לא חריג מדי וזה אולי רומז על בעיה אחרת שליתית לדומא?
רצינו לדעת מה הם בערך האחוזים שיתכן שייצא עובר בריא ? או אם אפשר לתקן את זה?
תודה וכל טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דרך אגב שכחתי לציין שאישתי - כנסו..
חיים12/01/2010דרך אגב שכחתי לציין שאישתי כרגע בשבוע 16
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחיים
פרופ` ישראל מייזנר17/01/2010אף אחד לא יוכל לנבא באחוזים את הסיכוי לפגיעה בעובר ולא ניתן לנבא את הסיבה לה.. ציסטיק היגרומה גדולה עלולה להצביע על מגוון בעיות בעובר, ומחייבת בדיקות רבות ומהותיות, כמו מבנה הכרומוזומים, אקו לב עובר ועוד. אין ספק שבדיקת מי שפיר הינה מחויבת המציאות. אין לי מושג מהו הסיכוי לבריאות העובר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הצטננויות וחלבון עובריעינת10/01/2010
שלום רב!
אני בת 29, בשבוע 17+6 ולפני שבוע עשיתי בדיקת חלבון עוברי שבה יצא סיכון של 1:3206 לתסמונת דאון (משולב גיל+בדיקות ביוכימיות). (עפ"י הגיל בלבד 1:942)
הערכים המדוייקים:
AFP 0.93 MoM, 35.07ng/ml
HCG 0.81 MoM, 19.4 U/ml
uE3 0.83 MoM, 1.09
בזמן הבדיקה לא הרגשתי טוב והייתי די מצוננת (כולל כאבי ראש וגרון וסחרחורות אבל בלי חום).
בבדיקה הקודמת שעשיתי בטרימסטר הראשון הסיכון המשוקלל היה 1:20,000
(שקיפות עורפית 0.38 מ"מ
PAPA-A 1.09 MoM, 2069 mIU/L
Free beta HCG 0.41 Mom, 15.9 ng/ml)
ממה שהבנתי הערך היחיד הבעייתי הוא ה-uE3 שיצא נמוך יחסית ורציתי לדעת אם יכול להיות שההצטננות השפיעה על הבדיקות?
כמו כן רציתי לשאול אם בכלל יש סכנה לעובר מהצטננות כזו ללא חום, כי זה קרה לי כבר 3 פעמים בהריון הזה.
תודה מראש וסליחה על מבול הפרטים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעינת
ד``ר רון ברדין10/01/2010עינת שלום רב
היצטננות איננה משפיע על תוצאה זו
בהצלחה בהמשך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ושאלה נוספת
עינת10/01/2010האם התוצאה של ה-E3 תקינה או גבולית והאם יש מקום לשקול דיקור מי שפיר
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלעינת
ד``ר רון ברדין11/01/2010עינת
בנושא לגבי דיקור מי שפיר נכון תעשי אם תפני לייעוץ במסגרת ייעוץ גנטי. מהתוצאות לעיל אינני רואה אינדיקציה לדיקור
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עובר עם ראש ובטן קטניםעדן10/01/2010
שלום רב
זה העתק הנתונים שלא ראית
שמי עדן וגם אני בהריון ראשון שבוע 30
סובלת מדלקות שתן חוזרות ומטופלת באנטיביוטיקה
גם אצלי התגלה באולטראסאונד האחרון שהיקף ראש התינוק והיקף הבטן מתאימים לשבוע 28
עד כה העובר היה קטן אך לא בהפרש כזה וכל הסקירות היו תקינות
HC 260 mm
bpd 72
ac 249
משקל 1408
FL 59
סהכ מעבר ל2 סטיות תקן
רק עכשיו הפנו אותי להריון בסיכון
האם יש קשר לדלקות? לאנטיביוטיקות?
מה אתה ממליץ לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעדן
ד``ר רון ברדין11/01/2010עדן שלום רב
מבדיקת הנתונים שצרפת לגבי היקף הראש הרי ששני המדדים בתחום 2 סטיות תקן לגיל הריון זה במילים אחרות בתחום התקין. ה משקל של 1408 בשבוע 30 בהחלט בתחום התקין . אחוזון 46
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גודל עובר. לא קיבלתי תשובה. בבקשה..מיכל09/01/2010
אני בשבוע 32 לאחר IVF, כך שלא אמורה להיות סטייה בחישוב השבוע.
לפי טענת הרופא העובר יחסית גדול להלן המידות:
BPD: 88.4 מ"מ מתאים לשבוע 35 + 4
HC: 311.3 מ"מ מתאים לשבוע 34+3
AC: 316 מ"מ מתאים לשבוע 35 +5
FEMUR: 64.6 מתאים לשבוע 33
הערכת משקל: 2560 גר'
לפני שבועיים (שבוע 30) המשקל היה : 1700 ג"ר
הבדיקות סוכר היו תקינות (50 ו 100 גר'). הסקירות שבוצעו ע"י ד"ר גדי מלינגר היו תקינות.
האם זה מעיד על בעיה כלשהי או סתם מסיבה של עובר באמת גדול (גנטיקה) ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיכל
ד``ר רון ברדין11/01/2010מיכל שלום
מהנתונים שהבאת לעיל בסבירות לא קטנה שאחת מהבדיקות טועה ,או האחרונה או זו מלפני שבועיים. ממליץ שתבצעי הערכה נוספת כשבועיים מבדיקה אחרונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר ראובני-גנטיקהסיון08/01/2010
שלום,
אשמח לחוות דעתך.
אני נשאית לCF ולדיסאוטונומיה משפחתית.
בן הזוג לא.
האם יש הצדקה במהלך ההיריון לבצע בדיקות גנטיות או בדיקות מיוחדות
בגלל הנשאות שלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחן
ד''ר ראובן שרוני18/01/2010שלום חן,
זהו פורום שעוסק בבעיות אולטרה סאונד, אבל אנסה להשיב:
יש לדעת מה מוצא בן הזוג
יש אפשרות לבדיקה מאד נרחבת לגבי CF הגם שבחו"ל ובמימון עצמי
את ההסבר המלא יש לקבל ביעוץ גנטי מוסדר
נ.ב. השם הוא ראובן שרוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היקף בטן קטן של העובררעות08/01/2010
שלום,
אני בת 29, הריון ראשון, קיימת אצלי תת פעילות של בלוטת התריס אך היא מאוזנת עוד מלפני ההריון ע"י כדורים. אני נמצאת כרגע בשבוע 24 להריון.
עד לסקירה המורחבת הכל היה נראה תקין. בסקירה המאוחרת התגלו מדדי היקף הבטן של העובר כקטנים (פער של שבוע מגיל ההריון). עשינו סקירה נוספת לאחר שבועיים וחצי והפער בהיקף הבטן גדל (פער של שבועיים).
מצ"ב תוצאות הסקירות:
סקירה מוקדמת בשבוע 15.1:
BPD - 29 - מתאים לשבוע 15.2
HC - 108 - מ"ל 15.1
AC - 89 - מ"ל 15.1
FEMUR - 16 - מ"ל 14.5
סקירה מורחבת בשבוע 21.1:
BPD - 51 - מ"ל 21.3
HC - 178 - מ"ל 20.1
AC - 148 - מ"ל 20.3
FEMUR - 34 - מ"ל 20.3
סקירה מורחבת נוספת בשבוע 23.5:
BPD - 58 - מ"ל 23.6
HC - 210 - מ"ל 23.0
AC - 169 - מ"ל 21.4
FL - 42 - מ"ל 23.6
לפי הנ"ל נראה כי היקף הבטן הולך וקטן ביחס לגיל ההריון.
יש לי מספר שאלות:
1. מה עלולות להיות ההשלכות של בטן עובר קטנה?
2. מה יכולה להיות הסיבה לכך שרק הבטן קטנה ושאר האיברים בגודל תקין?
3. בסקירה המורחבת הראשונה היה נראה שגם הראש וגם הבטן קטנים, בסקירה המורחבת השניה נראה כי גודל הראש התייצב לפי גיל ההריון אך הבטן הגדילה את הפער - מה יכולה להיות הסיבה?
4. האם גודל בטן העובר תלוי בתזונה שלי או במשהו אחר שאני יכולה להשפיע עליו?
5. האם יש לנו סיבה להלחץ???
תודה רבה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרעות
ד''ר ראובן שרוני08/01/2010שלום רעות,
המדדים שצרפת מראים שבשבוע 21 כלם התאימו לשבוע פחות אחרי שבשבוע 15 כולם התאימו
בשבוע 23 הירך התאימה לשבוע ההריון הקף הראש כמעט והבטן - קטנה בשבועיים
מעבר לכך שכפי שאת רואה יש הבדלים בבדיקות (קרוב לודאי בודקים/מכשירים שונים), יש להשלים כדי להבהיר התמונה יש להשלים בדיקות נוספות אם לא בוצעו כגון זרימות דם בחבל הטבור סרולוגית זיהומים במשך ההריון ועם כל המידע יש לעבור יעוץ גנטי מוסדר
קרוב לודאי שאין השפעה מצד התזונה שלך
בשלב זה אין מה להילחץ אלא לפנות ליעוץ גנטי דרך הרופא המטפל עם כל המידע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע חמישי + 6 ימים ללא דופקשרון08/01/2010
שלום,
בשבוע חמישי + שישה ימים להריון, לאחר iui שנעשה ב-10.12, ובבדיקת אולטרסאונד נראה שק הריון, שק חלמון וקוטב עוברי שמתאים לשבוע שישי אך ללא דופק. יום למחרת עשיתי בדיקת bhcg שהתוצאה שלה היתה 18875, וזה בערך כשבוע אחרי הבדיקה הקודמת שהיתה 1468.
נאמר לי להגיע לאולטרסאונד עוד שבוע שוב, אך אני מאוד לחוצה ורציתי לדעת מה הסיכויים לכך שההריון תקין או לא??!!
תודה רבה
שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשרון
ד''ר ראובן שרוני08/01/2010שלום שרון,
ברמה כזו של bhcg 18000 הייתי מצפה לרואת דופק. האם היה ספק בראיית הדופק? יתכן שהבדיקה היתה קשה טכנית
הבדיקה הנוספת תבהיר התמונה
נראה לי שהבודק לא היה מודע לבדיקת הדם וברמה כזו של bhcg יש לחזור על הבדיקה בהפרש קטן יותר (קרוב לודאי שיראה דופק) ואם לא בוצע יש פנות לחדר מיון לשקול גם בדיקה גופנית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה, מקווה לטוב!!
שרון09/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Ilan Timor / Dr Beryl R. Benacerrafanat07/01/2010
we relocated to North America 2 years ago.
now during pregnancy # 3 the results of the second trimester were not good and we are considering going privately to
Ilan Timor in NYC or Dr Beryl R. Benacerraf from boston.
do you happen to know which one is more recommended?
thank you
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר to Anat
ד''ר ראובן שרוני08/01/2010they both are very experienced
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקיפותסיון06/01/2010
שלום,
בת 36 וחצי בהיריון ראשון.
בשיקת שקיפות עורפית ביום 11+3 להלן התוצאות:
שקיפות: 1.1 מ"מ
סיכון בסיסי לפי גיל 1:237
סיכון משוקלל 1:1394
נצפתה עצם אף
האם תוצאות אלו תקינות?
ושאלה שניה נכתב לי כי העובר גדול ביומיים לגילו. למה הכוונה ועל מה מעיד הפממצא הזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחן
ד''ר ראובן שרוני08/01/2010שלום חן,
התשובה תקינה
אם אינך מתכוונת לבצע דיקור מי שפיר (בשל גילך), את יכולה לבצע בדיקות דם משלימות כדי להגביר הדיוק בהערכת הסיכון
הפרש של יומיים - אינו משמעותי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי בדיקות נילוות
סיון08/01/2010תודה.
קבעתי תור 5 ימים אחרי השקיפות למעבדות זר לבדיקת סקר ביוכימי טרימסטר ראשון.
ובשבוע 18 לחלבון עוברי ואינהבין.
אני עושה את הבדיקות הללו באופן פרטי בשביל השקלול (תבחין מרובע).
וכל זאת כדי לנסות להימנע ממי שפיר במידה והתוצאות טובות.
האם בנוסף לתבחין המרובע שאת תוצאותיו אקבל 10 ימים אחרי החלבון עוברי,
יש צורך בבדיקות נוספות כדי להכריע בשאלה: כן או לא מי שפיר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחן
ד''ר ראובן שרוני18/01/2010שלום חן,
סמן איטגרטד (זה שאת עושה) הוא הכי קרוב לדיקור מי שפיר (95% דיוק לגבי תסמונת דאון)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)