מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דחוף - מי שפיר ובעיית עורזואי16/02/2010
שלום,
אני עומדת לעבור בדיקת מי שפיר בעוד יומיים. במקביל קיימת אצלי בעיית עור לא לגמרי ברורה. לפתע חשבתי שאם המחט עוברת דרך העור היא עלולה להחדיר את הבעיה לרחם / למי השפיר.
אופי בעיית העור: מזה מספר שנים, לאחר שאני מזיעה מעט ולובשת בגדים יחסית צמודים, מופיעה אדמומיות מגרדת. הגרוד והאדמומיות הופכים בולטים יותר בזמן ולאחר מקלחת. בזמן זה הדבר יכול להראות לכחצי שעה כמו פריחה אשר נעלמת אחר כך ומותירה את האדמומיות. התופעה יכולה להמשך מספר שבועות. הפעם לא ביקרתי אצל רופא עור, אך בביקורים קודמים הוא ראה בכך שילוב של פטרייה עם הזעה (על אף שאיני מזיעה באופן חריג) ונתן לי שמפו אנטי פטרייתי.
שאלתי כאמור, האם בעיה זו עלולה להפוך את בדיקת מי השפיר למסוכנת יותר.
בשל קרבת הבדיקה, אשמח לתגובה מהירה,
זואי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לזואי
פרופ` ישראל מייזנר23/02/2010להערכתי, לאחר חיטוי כיאות, לא צריכה להיות בעיה עם הדיקור, מה גם, שלא דוקרים דרך נגע עורי. בכל מקרה, רצוי להתייעץ עם רופא עור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת אולטרה סאונד ראשונהזהבה16/02/2010
אני שבוע 5 פלוס 3 ימים, באולטרה סאונד יש שק בגודל 10 ממ ן עובר 2 ממ ואין עדיין דופק, הבטא ניבדקה לפני 4 ימים והיתה 3500, האם גודל העובר קטן מידי? והאם היינו אמורים לשמוע דופק?
בתודה מראש זהבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לזהבה
פרופ` ישראל מייזנר23/02/2010קצת סבלנות, והדופק יראה בימים הקרובים. התיאור שלך מתאים להריון צעיר ביותר, ולכן התאזרי בסבלנות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהגלית13/02/2010
אני ילידת 1972, לאחר שלוש לידות בשנים 2006, 2007 ו-2008. כרגע אני בהריון רביעי בחודש שלישי. תאריך לידה צפוי: 15.8.2010.
הבעיה: השיליה לא יוצאת לאחר הלידה. לאחר כ-15 דקות המתנה ליציאת השילייה אני מאבדת את ההכרה בחדר הלידה ומובהלת לחדר הניתוח שם השילייה מוצאת באופן ידני.
הסטורייה של לידות קודמות:
לידה ראשונה: תל השומר. בזמן ההמתנה ליציאה השילייה אחותי שמעה את הרופאה שהיתה נוכחת במקום מעירה למיילדת שניסתה למשוך את השילייה החוצה. לאחר מספר דקות איבדתי את ההכרה בחדר הלידה והובהלתי לחדר הניתוח שם הוצאה השילייה.
לידה שניה: מנילה – לידה פרטית. יידעתי את הרופאה על הבעיה שהיתה לי עם השילייה בלידה הראשונה. לאחר הלידה כאשר השילייה לא יצאה לאחר מספר דקות הרופאה הוציאה אותה באופן ידני ויידעה אותי כי השילייה היתה מפוררת ולא שלמה. אולם, התברר לאחר כחודשיים כי היא שכחה שם חתיכה גדולה מאוד של השילייה. טסתי לארץ ובבית החולים אסותא בפתח תקווה הוצאה השילייה באמצעות אאוטרוסקופיה. נאמר לי ע"י הרופא שביצע את האאוטרוסקופייה כי החתיכה שהוצאה היתה מאוד גדולה ודבוקה חזק מאוד לרחם.
לידה שלישית: תל השומר. יידעתי אותם לגביי שתי הלידות הקודמות והבעיה שהיתה לי עם השילייה. למרות זאת לאחר הלידה, שהיתה מאוד קלה ובה ילדתי בן במשקל 4 קילו ללא חתך וללא מאמץ רב, בזמן ההמתנה ליציאה השילייה לאחר כ-15 דקות איבדתי את ההכרה והובהלתי לחדר הניתוח משם יצאתי עם תפרים בצוואר הרחם, ועם המוגלובין 6.9 שחייב מתן מנות דם ואנטיביוטיקה.
סיכום:
לקראת הלידה הבאה אני מאוד חוששת. איבוד ההכרה בחדר הלידה וההבהלה לחדר הניתוח נראים לי כמו מהלך לא תקין של הלידה ואיבוד שליטה. בלידה האחרונה הרגשתי סכנת חיים ממשית.
מכיוון שאף פעם לא הסבירו לי מה הבעיה שלי אני מניחה שבזמן ההמתנה ליציאה השילייה אני מאבדת כמות גדולה מאוד של דם (אולי אפילו איבוד פנימי שלא מסמן למיילדת כי משהו לא תקין) וזה מה שגורם לאיבוד ההכרה. אני לא רוצה להיות במצב זה שוב. לכן, אני מחפשת אפשרות ללדת באופן פרטי עם רופא אשר יכיר את המקרה שלי ויטפל בשילייה באופן מהיר ומיד לאחר יציאת התינוק.
הלידה היחידה בה לא איבדתי את ההכרה בחדר ניתוח היא הלידה השנייה בה השילייה הוצאה באופן ידני וללא המתנה. אולם, הרופאה שכחה חתיכה מאוד גדולה ואני תוהה האם יש אפשרות שהחתיכה היתה דבוקה לרחם כבר אז ונסיון להוציא אותה באופן ידני היה גורם לי לדימום ולאיבוד ההכרה?
מה הבעיה שלי וכיצד אני יכולה להתמודד איתה לקראת הלידה הצפויה?
תודה רבה,
גלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגלית
ד''ר ראובן שרוני13/02/2010גלית שלום,
הנושא אינו קשור לאולטרה סאונד
הרופא המטפל שלך בודאי יידע את צוות חדר לידה קודם הגעתך על הבעיה
לפרטים נוספים טוב היה לו היית מפנה את שאלתך בפורום של לידה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה.
גלית14/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום ד"ר!טלי13/02/2010
ביצעתי 2 בדיקות ביתיות לזיהוי הריון שהוכיחו תוצאה חיובית בשניהם אחרי שיש לי איחור של כמעט שבוע. הלכתי לרופא שנתן לי לעבור בדיקות גנטיות בבלינסון עפ"י מוצא שלי ושל בעלי. זהו הריון ראשון שלי ואני קצת מודאגת, אני צריכה לעבור מחר בדיקת דם, ורציתי לשאול אותך מה כמות הבטא שצריכה להיות? ומתי אפשר יהיה לראות משהו באולטרא סאונד שהכל תקין? יש לציין כי אני בשבוע 5 פלוס 4 ימים...
אודה על תשובתך המהירה וכל טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לטלי
ד''ר ראובן שרוני13/02/2010שלום טלי,
ברמת bhCG שמעל 1500 צריך לראות הריון תקין
בהתייחס לשבוע ההריון, הרי בשבוע 5.5 ניתן לראות הריון תקין באולטרה סאונד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר....חזרתי מהרופא...
טלי14/02/2010היי ד"ר בוקר טוב ותודה על תשובתך המהירה והמעודדת.
חזרתי כעת מהרופאה שעשתה לי אולטרא סאונד, אך היא ראתה שק הריון כולל חלמון. אך ללא עובר (קוטב עוברי) וגם ללא דופק. היום כעיקרון יהיו לי תשובות של תוצאות הכמות של בדיקת הבטא...
נראה לך שההריון תקין אם זה מה שנראה כעת?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דם לאחר USסמ.12/02/2010
שלום
אני לאחר IVF נקלט הריון ואתמול בצעתי אולטראסאונד ונצפה 2 שקי הריון עם דופק
לפני כן לא היה אף דימום אך אתמול לאחר הUS בלילה היה לי קצת דם בניגוב האם זה יכול להיות מהבדיקה? למה הי כתם דם אם הכל נראה תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לסמ.
ד''ר ראובן שרוני13/02/2010סמ. שלום,
לא נדע אם לא היה דימום אף ללא הבדיקה. יתכן בגלל הבדיקה שהיתה אני מבין בגישה נרתיקית
סיבות אפשריות לדימום הן רבות למשל שליה נמוכה או צוואר הרחם פריך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- AFP גבוהענבל11/02/2010
בת 33,שבוע 18+, הריון שישי לאחר 5 הפלות בשליש הראשון (ללא סיבה ידועה).
שקיפות 1.2 מ"מ,נצפתה עצם אף.
סקירת מערכות מוקדמת תקינה בשבוע 14+4.
ביצעתי את התבחין המשולב במעבדות זר:
PAPP-A 1.42MOM
AFP* 2.66MOM
HCG 1.29MOM
UE3 0.68MOM
INHIBIN-A 1.49MOM
NT 0.98MOM
הסיכון לדאון לפי הגיל ושש הבדיקות 1:20000
AFP גבוה מ-2.5MOM נא לפנות מיד למכון הגנטי בתאום עם הרופא המטפל.
פניתי ליעוץ גנטי דרך הקופה, ושם נאמר לי כי החשש הוא למומים במערכת העצבים,ובהנתן סקירה מוקדמת תקינה וסקירה מאוחרת מורחבת תקינה, אין סיכון מוגבר ואין המלצה לבדיקות נוספות.
פניתי לרופא המטפל, שמצדו המליץ על מי שפיר מתוך חשש כי הרמה הגבוהה של החלבון עלולה בכל זאת להעיד על מומים.
האם יש הצדקה לדיקור מי שפיר בנתונים אלה?
האם ישנן המלצות נוספות/אחרות (סקירה נוספת,מעקב אחרי סיבוכים שלייתיים וכו')?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לענבל
ד''ר ראובן שרוני13/02/2010ענבל שלום,
רמה גבוהה של חלבון עוברי עלולה לרמז על מומים בעובר או סיבוכי הריון בהמשך
מעבר לסקירת מערכות מכוונת למערכות העלולות לגרום לעליה ברמת חלבון עוברי יש להמשיך מעקב כהריון בסיכון בשל אפשרות לסיבוכים שליתיים כגון האטה בגדילה, לידה מוקדמת, רעלת הריון או היפרדות שליה
לגבי דיקור מי שפיר אינו מומלץ ע"י משרד הבריאות. יכולה לבצע מרצון אישי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הערכת משקלמעיין10/02/2010
שלום, בשבוע 36+0 הערכ תמשקל הייתה 2870
בשבוע 38+0 (שבועיים אחרי) הערכת משקל הייתה 3100.
בדקו זרימות ואמרו שתקינות.
התור שלי רק בשבוע 40 ואני בשבוע 38.
האם עלייה של 230 גרם בשבועיים היא תקינה?האם עלי לחזור למעקב לפני או שהכל בסדר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למעיין
ד''ר ראובן שרוני13/02/2010שלום מעיין,
לא ברור למה בדקו זרימות. אם אין סיבות ברקע, קרוב לודאי תקין כי זו הערכת משקל ויכול להיות
-+ 8%* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היקף ראש עוברדברת10/02/2010
שלום רב. אני בהריוני השני בשבוע 31+6.
עד היום, כל הבדיקות הראו על מדדים תקינים. היום, בסקירה עלו הממצאים הבאים:
BPD: 81 - מתאים לשבוע 32+4
298: HEAD CIR - מתאים לשבוע 33+0
260 AC - מתאים לשבוע 30+2
10.77 OFD - מתאים לשבוע 35+4
כאמור, עד לשבוע זה לא הייתה חריגה במימדים, שתי סקירות תקינות לגמרי מלבד מוקד אקוגני בחדר שמאל.
האם הדבר נחשב בגדר הנורמה? האם עלי לבצע מי שפיר?
(לא ביצעתי עד כה דיקור מי שפיר בהמלצת רופא בשל נוכחות נוגדנים ל-ANTI-KELL).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדברת
ד''ר ראובן שרוני13/02/2010שלום דברת,
מבצע האולטרה סאונד בודאי בדק עוד מדדי עובר וסיכם האם יש להמשיך בירור וזאת בתלות באחוזונים של מדדים אלה
של פניו נראה כואריאציה תקינה אך יש לבצע את המעקב שהומלץ ע"י מבצע הבדיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שק חלמון ללא עובר שבוע 8 לפי הווסתדגנית10/02/2010
שלום תאריך וסת אחרון הייתה 15/12/09 /
בבדיקות ההריון ביתית28/1/10 ו29/1/10- התגלה פס בהיר.
לאחר 3 ימים עשיתי בדיקת בטא שהראתה 718 האחות הריון אמרה שכנראה מדובר בהריון צעיר ושהביוץ היה מאוחר ולכן נתנה לי לעשות בדיקת דם נוספת כעבור שבוע בתאריך ה7/2/10 שהראתה בטא מעל 15200 אתמול הלכתי לבדיקת אולטרסאונד ושם נצפה שק חלמון ללא עובר.
הרופא לא נראה אופטימי במיוחד בעיקר מפני שלפי וסת אני בשבוע 8 ואמר לי שיתכן ומדובר בהריון לא תקין או שהביוץ היה מאוחר והוא בספק.... נורא התאכזבתי
עלי לעות שתי בדיקות בטא נוספות ובעוד שבוע בדיקת אולטרסאונד חוזרת.
האם יש מקום לאופטימיות ???
אני ממש מדוכאת:( גם עברתי הפלה טבעית לפני כ-4 חודשים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללגדנית
ד''ר ראובן שרוני13/02/2010שלום דגנית,
בערכים אלו של ההורמון הייתי מצפה לראות הריון אם הוא תקין
מעבר להכנה הנפשית בודאי הונחת לבצע בדיקות נוספות או לפנות לחדר מיון אם מופיעים כאבים או דימום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היקף ראש קטן בסקירהנעמה10/02/2010
שלום רב.
אני בת 32 עם היריון שני.
אתמול עשיתי סקירה מוקדמת (אני שבוע 15) ואלו המדדים שהתקבלו:
28.6 מ"מ BPD מתאים לשבוע 14+4
OFD 36.9 מ"מ מתאים לשבוע 15+1
היקף ראש HC 102.8 מתאים לשבוע 14+6
היקף בטן AC 94.8 מתאים לשבוע 15+4
Femur lengh 16.3 מתאים לשבוע 14+2
הרופא אמר שהיקף הראש עדיין נמצא בטווח הנורמה, רק בטווח הנמוך וצריך לוודא שהראש גדל. הסקירה הבאה היא רק בעוד 10 שבועות ואני כל הזמן חושבת שאם יש איזושהי בעיה, אני אדע עליה רק עוד הרבה מאוד זמן. אני עושה מי שפיר בעוד כ-3 שבועות.
רציתי לקבל חוות דעת על הממצאים משום שאני מאוד מודאגת.
האם היקף ראש קטן מרמז על איזושהי בעיה?
יש לנו בן בן 3.5 והכל תקין כולל מהלך ההריון והלידה.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנעמה
ד''ר ראובן שרוני13/02/2010שלום נעמה,
לא ברורה השאלה
הקף הראש שציינת הינו תקין - 14+6 בשבוע 15* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בבקשהאלינה10/02/2010
ת.וסת 9/6/2009 בת 34 הריון 2 (מי שפיר-תקין)
היום (18.1.2010 ) ביצעתי סקירה גיל הריון 31.6
עפ"י מדידות נאמר לי כי הראש גדול ועצם הירך קצרה
נא התייחסותך בבקשה לתוצאות.
bpd 83.7
ofd 105.1
hc 298.5 מתאים לשבוע 33.3
ac 267 מתאים ל30.4
femur 57.5 מתאים ל-29.6
יחסים/משקלים
hc/ac 1.12
ac/femur 4.64
bpd/femur 1.46
hc/bpd 3.57
fl/hc 0.19
הערכת משקל עפ"י hadlock1 1638
עפ"י hadlock4 1702
מה עליי לעשות?
בלחץ נוראי!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בנוסף..
אלינה10/02/2010שלום
ביצעתי הערכה נוספת אתמול (ו.א לפי דברי האישה 35 לפי ו.א מחושב 34.4
bpd 88.4
ofd 116.7
hc 318
ac 310.6
femur 64.1
מדידות נוספות:
humerus 55.9
ulna 53.4
radius 47
tibia 54.3
fibula 53.6
cerebellar 47.4
foot 69.3
יחסים משקלים:
hc/ac 1.02
ac/femur 4.85
bpd/femur 1.38
hc/bpd 3.6
fl/hc 0.2
הערכת משקל hadlock1 2456
hadlock4 2496
ua/mca 0.35 on
דופלר עובר:
ri 0.53
pi 0.78
s/d 2.1
עורק מוח מרכזי
ri 0.89
pi 2.21
s/d 9
בבקשה נא התייחסותך
האם מצריך בירור נוסף?
האם חשד לגמדות?
הוסבר לי כי יש מומים נדירים שיכולים להתגלות אחר לידה האם כך?
מה האפשרויות העומדות בפניי?
האם תזונה לקויה בשלב זה עלולה לגרום לתופעה זו של עצמות קצרות?
מה השתנה מבדיקה קודמת לעכשיו כ-3 שבועות מאוחר יותר.
בבקשה תשובתך המפורטת והמלצותיך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאלינה
ד''ר ראובן שרוני13/02/2010שלום אלינה,
הנתונים שצרפת הינם חסרים לאיזה שבוע זה מתאים
בנוסף יש לבצע בדיקת ההורים לגבי הקף הראש והגובה וכן מהלך ההריון כולו
נראה לי שיש לבצע יעוץ גנטי מסודר אליו בודאי הופנת לאור ריבוי המשתנים, האפשרויות ושאלותיך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בפענוח תבחין מרובעזואי09/02/2010
שלום,
אני בת 38. הריון ראשון. בשל רזרבה שחלתית נמוכה באופן חריג (fsh=35) ההריון יקר עבורי באופן שקשה לתאר. מתלבטת לגבי ביצוע בדיקת מי שפיר. מבינה שאיש לא יוכל לקחת את ההחלטה בשבילי אך אשמח להבהרות שיעזרו לי להחליט.
תוצאות התבחין המרובע:
PAPP-A: 210 mIU/ml 1.07 MoM
AFP: 34.6 IU/ml 0.93 MoM
Hcg: 63.3 IU/ml 2.00 MoM
uE3: 0.90 ng/ml 0.88 MoM
INHIBIN-A: 289 pg/ml 1.64 MoM
NT: 1.0 mm 0.92 MoM
סיכון לדאון במועד הלידה:
לפי הגיל ושש בדיקות 1:790
לפי הגיל בלבד: 1:210
שאלותי הן:
א. האם מדובר בתוצאה גבולית מבחינת צורך במי שפיר.
ב. האם הגיל הוא המנמיך את התוצאה ? אלו ערכים אחרים שנמדדו מנמיכים אותה במיוחד ?
ג. האם משהו מהערכים מחשיד לגבי תסמונות או מומים אחרים ?
מתנצלת על אורך השאלה,
אשמח לכל תובנה לגבי התוצאות,
תודה,
זואי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לזואי
ד''ר ראובן שרוני13/02/2010שלום זואי,
הערכים הינם בגבול התקין
גיל האם הינו המשפיע העיקרי אך גם לשילוב בין המדדים, הגם שבתחום התקין, יש השפעה על הסיכון המשולב הגבוה
הסיכון המשולב הינו תקין אך הוא סטטיסטי וכמו שציינת ההחלטה על דיקור מי שפיר הינה שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עובר קטן בשבועים+תמי09/02/2010
שלום אני בשבוע 21+5 ובאולטרסאונד נאמר לי היום שהעובר קטן ותואם לגיל 19+3 ימים,
ברצוני לציין שאין טעות בתאריך ההתעברות ועד לרגע זה הכול היה תקין כולל בדיקת מי שפיר שיצאה תקינה לחלוטין , זוהי לידה שלישית ,
ברצוני לדעת בבקשה מה משמעות עיקוב הצמיחה והאם יש משהו שאני יכולה לעשות או שלא לעשות בכדי לעזור לעובר לחזור לצמיחה רגילה ולא להיות באחוזון 25 כפי שהוא כרגע?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לתמי
ד''ר ראובן שרוני13/02/2010תמי שלום,
האטה בגדילה תך רחמית נשענת על בדיקות חוזרות. כרגע מדובר על חשד למצב זה. יש לראות האם מדובר בהאטה סימטרית של כל מדדי העובר. יש כמה בדיקות שיש לבצע ביניהם סקירת מערכות מורחבת, אקו של לב העובר ושלילת זיהומים בהריון. מעבר למנוחה קרוב לודאי שאין משהו שאת יכולה לעשות כרגע. בודאי הופנת ליעוץ גנטי בה יפורטו האפשרויות למצב זה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטרנה מגנה במוח כ- 11 מ"מדנה08/02/2010
היי,
אני בשבוע ה- 29 (קצת מודאגת) ובבדיקת האולטסאונד יש הרושם לציסטרנה מגנה במוח כ- 11 מ"מ.
האם יש סיבה לדאגה??
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדנה
ד''ר ראובן שרוני13/02/2010דנה שלום,
האם זהו הממצא היחיד בעובר בכלל ובמבני המוח בפרט?
אם מדובר על ממצא מבודד עבודה מעודכנת אמנם במבוגרים אינה מצביעה על שינוים משמעותיים
.Zimmer EZ, Lowenstein L, Bronshtein M, Goldsher D, Aharon-Peretz J
Clinical significance of isolated mega cisterna magna.
Arch Gynecol Obstet. 2007 Nov;276(5):487-90. Epub 2007 Apr 24
.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודאגת!!!יהודית08/02/2010
שלום רב!!
אני יהודית בת 28 !! ישלי ילדה מדהימה בת 6 ואני אחרי 5 הפלות חוזרות , אני כרגע מטופלת במרפאה להפלות חוזרות בתה"ש אני בשבוע 16+4 טופלתי עד שבוע 12 בפרגניל 5000 פעמיים בשבוע ,
עד עכשיו הכל תקין השקיפות יצאה תקינה והכל נראה הולך טוב!
היום ביצעתי סקירה מוקדמת הכל היה תקין חוץ מ שבלב בחדר שמאל נמצאה נקודה היפר אקוגנית 1מ"מ האם אני אמורה לדאוג ? הרופא אמר לי שאין כל סכנה בממצא זה.
האמת גם שאלתי על המין והוא אמר לי בת למרות שאני לא ראיתי כלום והוא אמר שהיה קשה לראות והוא לא ראה בבירור,האם יש עודמקום לטעיות? אנחנו ציפינו לבן (ישלי כבר בת מקסימה בבית)
אודה לך עם תוכל להגיד לי עם אני אמורה לדאוג בגלל הממצא בלב ועם אכן יש עוד מקום לתקווה בקשר למין(למרות שגם עם זו בת תתקבל בברכהאחרי ככל כך הרבה הפלות)
מחכה לתשובה
תודה מראש
יהודית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליהודית
ד''ר ראובן שרוני12/02/2010שלום יהודית,
מוקד אקוגני בלב כממצא מבודד אינו מעלה משמעותית את הסיכון לעובר
ברב המקרים קביעת המין בסקירה מוקדמת הינה אמינה. אבל טעויות תמיד יהיו אם כי האפשרות לכך נמוכה. במקרה שלך נאמר על ידי הבודק שלא ראה בבירור ואז סיבוי גדול יותר למין אחר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)