מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כשל שיליתי בחודש שישיתמי26/02/2010
שלום, אני בת 40 אם ל2 ובהריון השלישי שלי אתמול הובחן בסקירת מערכות שניה מאוחרת שהעובר שלי שגילו 24 שבועות תואם לעובר שבוע20, הופנתי למיון יולדות שם נאמר לי שאין מה לעשות הוא כנראה לא יצליח לצמצם את הפער ודינו מוות בימים הקרובים , הסקירה הראתה מיעוט מי שפיר אך עובר למעט גודלו תקין והבעיה היא כנראה השליה, אין לי מחלות זיהומיות ומי השפיר יצאו תקינים, האם עוד ניתן לעשות משהו או שיש סיכוי שהוא יצמצם פערים גם אם של שבןעיים ולא חודש האם זה יספיק להציל מאותו?
מה אני יכולה לעשות כדי לעזור לו,מה לרפואה המודרנית יש להציא במקרה כזה, ?
תודה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לתמי
ד''ר ראובן שרוני26/02/2010שלום תמי,
אני מבןי שגיל ההריון ודאי ובדיקות כולל סקירת מערכות, סמן משולש ודיקור מי שפיר היו תקינות
עובר קטן ב 4 שבועות בשבוע 24 ומיעוט מי שפיר מצביע על אפשרות סבירה שהעובר סובל ממחלה כלשהי
אחת הבעיות יכולה לנבוע מהימשכות ההריון עד גיל החיות של הילוד ואז לידה מוקדמת
רוב המאמצים יתרכזו בניסון לאבחן את הבעיה ויש מקום ליעוץ גנטי מפורט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הערכת משקל העובר קצת מבלבלת...יוסף26/02/2010
שלום
ביצענו אולטרסאונד להערכת משקל העובר, אשתי בשבוע 32W ומצג ומנח העובר=ראש.
הנתונים שיצאו:
BPD 89.60 =36W3D
OFD 108.00 =35W0D
HC 311.20 =34W6D
AC= 281.00 32W2D
HC/AC 1.11
FL 63.40 =32W6D
HL 59.20 =34W2D
ממוצע משך הריון 34W2D
הערכת המשקל באחוזון 70
היקף הראש באחוזון 89
כנראה על רקע קונסטיטציונלי
נאמר לנו שהראש יחסית גדול לגוף ולגיל העובר ושזה גם יכול להטעות לגבי משקל העובר הנכון.
האם קיימת בעיה בנתונים או שזה נמצא בטווח הנורמאלי.
תודה מראש על ההתייחסות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליוסף
ד''ר ראובן שרוני26/02/2010יוסף שלום,
מקובל שערכים יכולים לנוע בשתי סטיות תקן מהממוצע לשבוע
קרוב לודאי תקין
יש לברר האם גיל ההריון ודאי, מה גודל ההורים והקף הראש שלהם ובהתאם לכך מתכנן את המשך המעקב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקותסיון25/02/2010
שלום
היריון ראשון לאחר IVF.
אני בת 36 וחצי .
בדיקת תבחין מרובע במעבדות זר, התוצאות:
לפי גיל + 6 בדיקות 1:11000
לפי גיל 1:230
נכתב כי הבדיקה הכוללת (INTEGRATED ) לא נמצא סיכון יתר לתסמונת דאון, הסיכון נמוך מהסיכון לאישה בת 35.
אני לא מעוניינת בבדיקת מי שפיר, האם התוצאות של בדיקה זו מהימנות?
ושאלה שניה, אני נשאית של CF וגם של דיסאוטונומיה משפחתית ובן הזוג לא, האם בדיקה זו שעשיתי בודקת מומים גם מהסוג של הנשאות?
נאמר לי לפני ההיריון שאין לי מה לדאוג מאחר ורק אני נשאית.
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיקה
ד''ר ראובן שרוני26/02/2010שלום מיקה,
דיוק ה integrated test הינה 95% לגבי סיכון לתסמונת דאון. שוללים עוד בעיות כרומוזומליות בדיקור מי שפיר
בדיקה זו אינה שוללת מומים הנובעים מנשאות בני הזוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממצאים בסקירה שנייהדגנית24/02/2010
שלום
רציתי לדעת האם בסקירת מערכות שנייה ניתן לאתר AVM בראש אצל התינוק
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדגנית
ד''ר ראובן שרוני26/02/2010דגנית שלום,
אני מבין שאת מתכוונת ל arterial venous malformation
תלוי בדרגת החומרה. יש מקרים שנדרשת סקירה מכוונת או שנראה רק בשליש השלישי ויתכן שנראה עדות להמצאות AVM* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממצאים בסקירה מוקדמת.דחוווווווווווףמורן24/02/2010
שלום
אני בת 25 יש לי 2 ילדים בריאים בבית תודה לאל.
כיום אני בהריון תאומים לא זהים 2 שקים ניפרדים ,שבוע 17
שני בנים עברתי שקיפות עורפית והיא היתה תקינה לחלוטין.
בסקירה מוקדמת גילו אצל אחד העוברים את הממצאים הבאים:
CPC בשני הצדדים בגודל 4 מ"מ בכורואיד פלקסוס
נקודה היפר אקוגנית 2 מ"מ בצד שמאל של הלב.
יש לי תור לאקו לב בעוד שבועיים.
עד כמה ממצאים אלו מדאיגים?
אני לא רוצה לעשות דיקור מאחר ויש סיכונים בבדיקה זו.
האם ממצאים אלו יכולים להעלם עד הסקירה הבאה.
האם יש תינוקים ששני הממצאים הללו היו אצלהם בהריון והם נולדו בריאים.
בתודה מורן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למורן
ד''ר ראובן שרוני26/02/2010שלום מורן,
ממצאים אלה שיכים לקבוצה של "סמנים רכים" ונוכחות שנים מהם מצדיקה בירור כרומוזומלי (דיקור מי שפיר)
לנוכח בדיקת שקיפות תקינה הממצאים אינם מדאיגים מאד אך כידוע זו בדיקה סטטיסטית בלבד
ממצאים אלה בדרך כלל נעלמים - CPC עד שבוע 26 לרוב ומוקד אקוגני בלב לא נראה בשבוע 22 ב 50% מהמקרים
להוציא אפשרות של בעיה כרומוזומלית, לרוב הילודים הינם בריאים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אגני כליה מורחביםגיא24/02/2010
שלום
אני נמצאת בשבוע 31 להריון. בשבוע 28 גילו הרחבה בכליות אגן. מאז ועד היום אני במעקב המצב לא משתפר הכליות ממשיכות להתרחב כרגע כליה אחת בגודל של 8.5 והשניה 5.4 כל הבדיקות הגנטיות תקינות. ( הריון IVF ) הפנו אותנו ליעוץ גנטי. מה זה אומר לגבי העובר?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגיא
ד''ר ראובן שרוני26/02/2010שלום גיא,
אם היה תקין עד כה וזהו ממצא מבודד המעקב העיקרי הוא אחר הרחבה נוספת אפשרית של אגני הכליות כביטוי לתפקודן. למצב זה תתכנה השלכות לאחר לידה ובדרך כלל עד 10 ממ לא נדרשת כל התערבות או טיפול. פירוט תקבל ביעוץ גנטי ונפרולוג ילדים .לגבי מצבים נוספים - הסיכון הוא נמוך והסבר ינתן ביעוץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיעוט מי שפיר- חרדדדדדדדדה!!דנה20/02/2010
שלום ,
אני בשבוע 24 להריון ובסקירת מערכות מורחבת התגלה מיעוט מי שפיר AFI 7 .
אושפזתי לבירור ונבדק הדברים הבאים שיצאו תקינים: תפקוד כליות, גודל כליות,כנ"ל שלפוחית, בוצע אקו לב ובדיקת TORCH וכמו כן נשללה ירידת מיים ולא התגלו מומים בעובר וגודלו בכל הפרמטרים מתאים לשבוע בו אני מצוייה.
אציין כי לפני למעלה מחודש בצעתי דיקור מי שפיר.
ערכתי בדיקת US נוספת ולא גדלה כמות המיים.
שאלתי:
למעט מעקב שוטף-ניתן לעשות עוד משהו?
האם מנסיונך היו הריונות שהסתיימו תקינים בסיטואציה שאני מצוייה בו?
תודה,
דנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדנה
פרופ` ישראל מייזנר23/02/2010קשה לתת תשובה ללא הצצה בעובר ובסביבתו, ירודת המים. מנסיוני, נשים במצבך, ילדו ובמקרים רבין העוברים היו תקינים לחלוטין. לכן, אין לאבד תקוה, ורצוי מעקב צמוד ביותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרפס סימפלקס בהריוןימית18/02/2010
שלום,
בבדיקות דם קיבלתי תוצאות:
Herpes HSV 1 Igg - Negative
Herpes HSV 2 igg - Negative
Herpes HSV 1+2 igm - positive
לאחר 10 ימים בוצעה בדיקה חוזרת והתקבלה אותה תוצאה IGM HIGH POSITIVE
אני בשבוע 37, אודה לתשובה מה פשר התוצאה והשלכותיה להמשך ההריון / הלידה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין
ימית18/02/2010כי אין נגעי הרפס בשפתיים וכן בבדיקה גניקולוגית לא נראו נגעים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלימית
פרופ` ישראל מייזנר23/02/2010בהעדר נגעי הרפס בנרתיק, אין מניעה מלידה רגילה. בנוכחות נגעים - יש לשקול ניתוח קיסרי. ממליץ להתייעץ עם מומחה למחלות זיהומיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מום בלב העוברהילה18/02/2010
לרופא שלום רב,
אני בת 37 . לאחר שהרופא לא הצליח לראות את הלב בצורה תקינה , חזרתי לאולטראסאונד נוסף בשבוע 17. הסקירה נמצא כי :
PS, TGA, AV-CANAL
הרחבה של אאורטה,עורק ריאה מוצר .
כמובן שהרופא לא יכול לומר לבצע הפסקת הריון אולם הבנו שמדובר במומים קשים מאוד וכדי לסיים את ההריון .
האם יכול להיות סיכוי כלשהו שהראות לא היתה טובה וכדאי לקבל חוות דעת נוספת ?
האם אכן מדובר במומים קשים ?
תודה
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להילה
פרופ` ישראל מייזנר23/02/2010טרם הפסקת הריון, עלייך להיות בטוחה לחלוטין שהעובר פגוע עד כדי כך שהינך מעונינת למנוע ממנו סבל עתידי. אני ממליץ לחזור על הבדיקות ולאמת ממצאיה אצל קרדיולוג ילדים מומחה. אח"כ תקבלי החלטה לגבי גורל ההריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הערכת משקלמיטל18/02/2010
תאריך וסת אחרון 17.07.09 גיל הריון 30W5D
באולטרסאונד שביצעתי היום :
BPD
82 מ"מ מתאים לשבוע 33W0D
HC
299 מ"מ מתאים לשבוע 33W3D
AC
273 מ"מ מתאים לשבוע 31W4D
FEMUR
60 מ"מ מתאים לשבוע 31W2D
הערכת משקל ע"פ HADLOCK1
1972גר'
הערכת משקל ע"פ HADLOCK4
1814 גרם
כמות מי שפיר תקים מצג ראש
בסופ הבדיקה נאמר לי כי ראש התינוק גדול
האם המדדים תקינים? האם יש ממצא חריג המחייב התייחסות ובדיקה נוספת"?
ומה המשמעות של ראש יותר גדול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיטל
פרופ` ישראל מייזנר23/02/2010כל המדדים שמסרת, שהינם כביכול גדולים מגיל ההריון - הינם בגדר הנורמה. אינני רואה כרגע סיבה לדאגה, והייתי חוזר על המדידות בעוד 3 שבועות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת שקיפות+בדיקות ביוכימיתקרן17/02/2010
אני בשבוע 13 ועשיתי את הבדיקה בשבוע 12
אני בת 33 הריון ראשון
הנתונים הם:
PAPP-A 0.30 MOM
PAPP-A 616 MIU/L
FREE BETA HCG O.65 MOM
FREE BETA HCG 22.2 NG/ML
סיכון לפי גיל 1/560
סיכון משולב 1/3300
סיכון ללידה עם טריזומיה 18 לפי גיל+שקיפות ובדיקה ביוכימית 1/10000
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקות
ד``ר רון ברדין18/02/2010קרן שלום רב
שיקלול הבדיקות תקין בהחלט!
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזור היפואקוגני מתחת לשק ההריוןשלי17/02/2010
שלום,
ערכתי אולטרסאונד היום בעקבות כאבים בבטן בצד ימין, ללא דימום.
הריון ראשון, שבוע 10W2d
שק הריון 1, עובר 1, שק הריון תוך רחמי, נצפו תנועות.
הבעיה היא - מתחת לשק הריון איזור היפואקוגני בגודל 22*7 מ"מ.
יש לציין כי אובחן שיש לי factor 5 leiden הטרוזיגוטי.
יש מקום לדאגה? האם קיים סיכון מוגבר להפלה?
תודה,
שני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשני
ד``ר רון ברדין18/02/2010שני שלום רב
התייחסות תאורטית בלי לראות המימצא היא מוגבלת . ייתכן דימום קל מתחת לשק למרות היעדר דימום חיצוני. נתוני העובר המתאים לשבוע הריון עם דופק ותנועות מעודד מאוד ומוריד הסיכון להפלה באופן משמעותי.להערכתי אין בשלב זה צורך " לרוץ" לבדיקות נוספות שדווקא הן יכולות לא תמיד בצדק לעורר חרדות. חיזרי על הבדיקה לביקורת בתאום עם הרופא המטפל שלך. ניראה שסביר יהיה לעקוב בבדיקת השקיפות עורפית
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפרופסור מייזנרשרון17/02/2010
שלום רב
שמי שרון, אני בת 31.6 ובשבוע -23להריוני הראשון
בשבוע ה-7 חליתי במחלה ויראלית, במשך כשבוע נע חום גופי בין 8.6-9.6
הרופא שלי אמר שחום בשלב זה עלול לגרום למומים במערכת העצבים ובמוח העובר.
בדיקות שערכתי: סקירה ראשונה, שקיפות וחלבון עוברי נמצאו תקינות
שאלתי היא האם בסקירה מורחבת ניתן לראות מומים מסוג זה או שעלי לבצע בדיקת מי שפיר? האם אני נמצאת בסיכון בעקבות מחלה זו?
בתודה
שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשרון
פרופ` ישראל מייזנר23/02/2010בנוכחות סקירות תקינות, הסיכון למום עוברי קטן ביותר. לא ברור לי מהי מחלת החום המסתורית שלך: על רקע וירלי? אני מניח ש CMV וטוקסופלזמה נבדקו והיו שליליים. כמובן, שבסקירת המערכות המורחבת, ניתן לזהות מומים במע' העצבים בדיוק רב. עדיין, לא ניתן לשלול כל תופעה עתידית על רקע זיהום וירלי שביטויו מאוחר. כפי שציינתי, בנוכחות סקירות וגדילת עובר תקינים - הסיכון לבעייה קטן ביותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכוי להרחבת חדרי מוח בעוברmaya16/02/2010
שלום- אני בהריון ראשון - שבוע 23. נשלחתי למעקב לאחר שבשבוע 22 בסקירה מאוחרת התגלה חדר ליטרלי במוח בגודל 9 מ"מ.אני מאוד מודאגת. ברצוני לדעת לפי הסטטיסטיקה מה הסיכוי להרחבה נוספת - האם זה נכון שבד"כ רוחב חדרי המוח נשאר זהה בשליש השני והשלישי למרות שמוח העובר והעובר עצמו גדלים מאוד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיה
ד``ר רון ברדין18/02/2010מיה שלום רב
לא קיימת סטטיסטיקה לניבוי הסיכוי שחדרי המח יתרחבו יותר מ9 ממ או יצטמצמו ברוחבם. 9 מ"מ בתחום הנורמה ונכון יהיה לבצע בדיקת מעקב לבחון דינמיקה לא פחות מ 2-3 שבועות. התקדמות בגיל הריון לא מקבילה להתרחבות חדרי המח הלטרליים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקיפות עורפית לא תקינהשגית16/02/2010
שלום,
אני בת 28.5 הריון שני ביצעתי שקיפות עורפית בשבוע 12+4 ימים והתוצאה 2.5 הרופא אמר שהתוצאה לא טובה חישוב לפי גיל ובדיקה 1:380
יום למחרת עשיתי את הבדיקת דם של השקיפות והסיכון עלה 1:130
מה הסיכוי שהעובר בריא?
והאם כדאי לבצע בדיקת מי שפיר פיש (יש לי תור לשבוע 17)
יש לציין שהריון ראשון הסיכון היה 1:20000
תודה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשירי
ד``ר רון ברדין18/02/2010שירי שלום רב
הסיכוי שהעובר בריא הוא 129 מתוך 130. כלומר סביר הרבה יותר שהעובר בריא. יחד עם זאת הסיכון המחושב הוא כזה שבעיקבותיו מומלצת בדיקת מי שפיר. לגבי פיש זה בהחלט להחלטתך ולדרגת החרדה בה תמצאי. בדרך מומלץ לבצע סקירת מערכות מוקדמת וכאשר זו תקינה הסיכון לתסמונת דאון ירד בלפחות פי 2 מסיכון הרקע כך שבנוחכות סקירת מערכות תקינה סביר להניח שעובר יימצא בריא
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשקיפות
שגית18/02/2010תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)